A terror és megfélemlítés városa: Ózd

2015 május 21 1:09 du.43 hozzászólás

Janiczak Dávid, jobbikos polgármester városát, mint kísérleti nyulat használja politikai színezetének igazolására. Korábbiakban közöltük „mozgássérült embereket lakoltat ki”, „cigánybűnözést” vizionál, faji alapon történő iskolai elkülönítésről és a cigányság mindennemű megrendszabályozásáról vélekedik. 2014 –es beiktatása óta megjelentek a rendőrséget „segítő” lovas járőrök, mezőőrök a cigányok lakta területeken. De, hogy a rosszindulatát és előítéletét teljesen kielégítse, helyi börtön tervét is felvázolta.   A kilátástalanok emberi jogait semmibe vevő ötletet – a munkaerőpiacot romboló közmunkát – modern rabszolgasággá bővítette ki: „a munkaügyi eligazításokról és a munkaidőben történő munkavégzésről bármikor hang-, video- és fényképfelvétel készülhet”.

De, hogy ezekre ne derüljön olyan gyorsan fény, a helyi sajtó elhallgattatása érdekében – áttételesen – erőszakhoz folyamodott. Mond meg az igazat és betörik fejed, mondja egy feudális közmondás. Ennek alapján az ózdi jobbikos szimpatizánsok, Janiczak hívei az Ózdi Magazin stábját fenyegették életveszélyesen meg .

Ózdi Magazin ( 2015.05.19) Közleményében ez olvasható:

„Tisztelt Olvasóink!

Magazinunk a mai nappal megszünteti aktuálpolitikai közléseit egy időre… / kivéve pl. MTI/

Ennek az az oka, hogy hetek óta több névtelen fenyegetést kaptunk, ami egészen a „lámpaoszlopra történő akasztásig” terjed, valamint több alkalommal bizonyos politikai nézeteket valló emberek megsértették a Magazin hírnevét. Én és feleségem nem félünk, de Ózdon élő családtagjaink miatt aggódunk. Ebből kifolyólag a mai nappal ügyvédeinkkel elkezdtük a megbeszéléseket és a jövőben az ő tanácsaikat megfogadva járunk el.

Halkan jegyzem meg: a bíróság precedens értékű ítéletet hozott Érpatak polgármesterével szemben, mint közszereplőnek, tűrnie kell a róla alkotott véleményeket legyen az pozitív vagy negatív.

Egyben ezúton kérek elnézést azon olvasóinktól, akiknek szemléletét nem sértette a nálunk esetlegesen megjelent és átvett kritikus cikkek és jegyzetek hangvétele és a jövőben is szívesen olvasták volna.

Ha bizonyos emberek elgondolása az volt, hogy ez megtörténjen, akkor jelen pillanatban elérték céljukat. Viszont mi továbbra is hiszünk a sajtószabadságban, így amint rendeződnek a dolgaink, a megszokott formában végezzük tovább a munkát.

Tisztelettel: Várady Sándor alapító, kiadó, felelős szerkesztő…”

Balogh József Lino

43 hozzászólás

  • Ez is egyike a bizonyítékoknak,hogy egyenlőséget,emberi jogokat, demokráciát azoknak biztosítsunk akik hatalomba kerülésükkor majd nekünk is megadják mindezt.Sajnos a valóság az,hogy a DEMOKRÁCIA önmagát pusztítja eredményesen.

  • Gyuri10: nem általában a demokrácia, hanem annak sajátos, hazánkban alkalmazott jobboldali formája

  • István,
    remélem soha nem lesz lepróbálva izraeli szinten.Más országokban se örülnék a Görög,Német,Francia jobbos uralomnak.Mint tudvalevő Izraelben a jobb és a bal fordított előjellel értelmezendő,hasonlóan Amerikához.

  • Fenyvesi Glória

    Ha az Iskolákban agresszió van, azt meg kell akadályozni.
    Ha az oda járó diákok bizonyos rétege nem ismeri a higiénia szabályait, meg kell tanítani, és számon kérni a későbbiekben.
    Nem ellopni mások munkájának gyümölcsét!
    Ha ez megtörténik, meg kell büntetni az illetőt…
    Ez csak természetes, nem?
    A munkahelyeken pedig időtlen idők óta megköveteli a főnök a rendes munkavégzést…

  • Fenyvesi Glória: maga szerint ennek a kis jobbikos pöcsnek a módszere egyenértékű a rendes munkavégzés megkövetelésével? Azon felül mi is az a munka – minőségileg – amit ellenőrizni kell? Alibi munka, értelmetlen, eredménytelen, hozzáadott értéket nem termelő, gyakorlatilag rabszolgamunka. Cáfolja meg bármelyik állításom! Maga szerint hogy’ lehet rendesen elvégezni? Tán odafelé és visszafelé is gyomlálja kit azt a virágágyást, majd keresztbe is?
    Kezdem azt hinni, hogy maga nem gondolkozik, csak a kötelező mantrát ismételgeti. Noch dazu, eszementen demagóg.

  • Nem szabad a nemzetiszocialista-fasiszta bűnözők elől meghátrálni, vagy megvívják a demokratikus emberi értékrendű emberek velük a harcot, vagy engedik őket garázdálkodni. A bőrszínük ( illetve általában véve osztályhelyzetük – hiszen a rasszizmus is az osztálytársadalom egy válságtünete ) miatt megkülönböztetett magyaroknak a baltimore-i, és ferguson-i stb. mintára történő félelem nélküli kiállást ( tömegtüntetésekkel, általános sztrájkokkal ) kellene követni. A sajtó és szólásszabadságban pedig semmi engedményt nem szabad tenni a mocskos náci bűnözőknek.

    HALÁL A FASIZMUSRA, SZABADSÁGOT A NÉPNEK !

    ( u. i. : Jellemző, hogy ilyen esetekben hogy lapítanak a „balliberális” megélhetési „ellenzéki” pondrók, KOLLABORÁNSOK )

  • "tisztelhölgyeimésuraim"

    Az egyenlőség kétségtelen, hogy már létrejött észak-kelet-Magyarországon a miskolci fidSS és az ózdi Jobbik között, mert a kettő egy és ugyanaz a náci egyesülés…
    .

    Egyébként a miskolci fidSS földönfutói akcióját – ti. kétmilliót kapsz, oszt pereputtyostul oda mész, a fenébe ahova akarsz, csak innen el ! – a Kúria törvénytelennek minősítette. 🙂

    A TASZ most szintén a kúriához fordul az ózdi jobbik szegregációs disznóságai ügyében.

    .

  • "tisztelhölgyeimésuraim"

    Fenyvesi G. !

    A maga higiéniájával is bajok vannak, mégpedig
    a mentál-higiéniájával.

    A rend és a törvények betartatása pedig rendeltetésszerűen csak és kizárólag az Alkotmányban meghatározott módon, rendeltetésszerűen a Rendőrség feladata, de senki másnak nem joga, mág egy ilyen f@zfej suttyó polgármesteré sem.

    .

  • sharapova2008

    Ne felejtsük el,hogy ez a náci a balldali szavazók évén került a polgármesteri székbe!

  • Üdvözletem mindenkinek!
    Ha már a cikk rosszindulatosságról ír, először az írója nézzen magába, ki is a rosszindulatú.
    Itt megtekinthető a videó és a kép a nagy port kavaró családról.
    Fogalmam sincs miért kell mindenben a hibát keresni, Dávid nagyon jól csinálja amit csinál, Ózd meg van vele elégedve , a programjaiba foglaltakat betartja, és teljesíti, már most többet tett pár hónap alatt, mint az előző városvezetés 8 év alatt.
    Hajrá Dávid, ilyen vezető kell !- nem csak egy város élére, hanem az egész ország élére!

  • Ille István a maga baloldala már a múlté! Végre sikerült őket lerázni, aki ilyeneket mond, nem hogy egy esetleges jobbik megválasztás utáni szebb életre, hanem egyáltalán az életre sem méltó.

  • Deren: majd szóljon, ha megbízható információi vannak Ózd megelégedettségét illetően. Ha megengedi, Janiczak facebook oldalát nem tekintem autentikusnak, ellenben egy jobbikos eszmerendszer terjesztőjének, ezért kivettem a hozzászólásából.
    A cikk írója rosszindulatú lenne, mert teret ad egy megfenyegetett újságíró közlésének? Ugyan, kérem!
    Az eszméjüket dícsérni, ha javasolhatom, látogasson át egy másik, magához jobban illő oldalra.

  • Deren: köszönöm, hogy levette álarcát. Tudja, külön örömet okoz nekem magát innen kivágni, ahova való: a szemétdombra.
    Pá-pá 😛

  • Deren maga egy kretén kívánom magának csak közmunka jusson. Szerintem azt még bírja ésszel csak vigyázzon a kapával még belevág a lábába .

  • Mária: ne aggódj Deren miatt. Az ő családjában az volt a mondás, hogy olyasvalamit, aminek fa a nyele és vasidom van a végén, kezedbe ne végy soha, mert azzal dolgozni kell!

  • Fenyvesi Glória: csak, hogy derengjen valami abban a végtelen sötétségben, ami a fejében terjeng.

    „Fontos nyilatkozat Trócsányi részéről,amelyből több dolog következik:
    1.Trócsányi is feladta azt,hogy higgadt,realista és szakember képét fesse magáról – tovább rontva a kormány valóságlátás indexét – és ő is beállt a bullshit-dealerek népes táborába.Kár,mert egy kormány lehetne akár egy nagy rakás bullshitre építve ha maradna akár egyetlen realista is a soraiban.Erre a kis időre úgy látszik már szerinte is felesleges.Kár érte,azt gondoltam,az ő arca nem fog elhasználódni még a választások előtt.

    2.A fidesz mindig akkor képes a legnagyobb öngólt rúgni,amikor nem kéne: most éppen 800 ezer romát dobnak oda a szélsőségeseknek,akik bár már nem hordhatnak fekete ruhát és nem menetelhetnek falvakban,ezzel közvetetten akár javítva a közbiztonságot….nem,ennél sokkal jobb,ha a fekete ruha helyett kárpótlás gyanánt a szájukba adjuk: takarodj az országból,bevándorló geci! Bravo,bravo jogászkám.

    3.Az illiberális demokrácia teozófiája szellemi mêreg,amely gyakorlóját és elszenvedőjét is megöli.Míg egy „büdös libsi” mondjuk pênzt adna,vagy tyúkot,disznót,vetőmagot a hátrányos helyzetűnek,addig az illiberális demokrata szerint a romák felzárkóztatásáról gondoskodni kell…hát ez nem teljesen így van.Lehetőségről kell gondoskodi,esélyről kell gondoskodni és nem pedig felzárkóztatásról,mert aki nem akar előrébb jutni,az tűzzel-vassal sem fog,buldozerezet ház helyet nem fog szépet építeni és segély helyett nem fog munkát teremteni magának a semmiből.

    4.Ha már a bevándorlókat megint sikerült szándékosan összekeverni az illegális határátlépőkkel (és stb. kategóriákkal,amiért ismét nagy taps jogászkám) talán javasolnám,hogy itt van ez a kb. 1.5-2 milliós fidesz réteg – akik parazitaként játszadoznak,ötletelnek a mi kontónkra, költik stadionra és egyéb szubijektiv alapokon indokolt hóbortokra azon pénzeket,amelyek alkotmányos feladatokra kerülnek beszedésre az állampolgároktól – ….nos mi lenne ha mi is bevándorlónak néznénk benneteket és úgy gondoskodnànk rólatok,ahogy ti kezelitek a kérdést és elzavarnánk titeket ?
    És mondjuk inkább kórházra költenénk az eü járulékot és nem stadionra vagy útkarbantartásra az ezen a címen beszedett horribilis összeget és nem mondjuk a harmincadik rendezvény helyszín felújításra vagy koronázásra ?

    5. Eddig a zsák krumpli volt egy fidesz szavazat ára.Sajnos a romákat egyre kevésbé értitek: a gondoskodásnál egy romának a szabadság és önrendelkezés ezerszer fontosabb még ha ez a nyomort is jelenti….sikerült az ellenzéknek spórolnotok 800 ezer zsák krumplit.

    Bravo-bravo-tapsvihar.
    Már nem csak mások nézőpontját vesztettétek el,de saját tündérmesétek megvalósításához is kifogytatok a szuflából….

    U.I.: NIX UGRIBUGRI!!!! és már az EU csúcson sem menő a gyíkemberezés,feltéve,ha nem önkarikatúra készítése a cél ugye…”

    Uppsz. Az ilyesmit úgy hívják: szopás.

  • Georgina Bojana

    Félelmetes!
    Az is, hogy (feltételezés szerint) a fityesz + EZEK (összejönnek?!) = bekövetkezik akkor a teljes ledózerolásunk (( 🙁 ))
    Ők majd intézkednek, ők meg megteszik ezt + azt, ami nem törvényszerű(en) nekünk kedvez(ne).
    EU-ból kilépve egy saját kiskirályságot csinál(NÁ)nak.
    Mit tehetünk ellene?
    Síppal-dobbal-nádi hegedűvel-ordítással-írással-összefogással és a saját akaratunk NEM feladásával – tüntessünk.
    *
    Jelezzük egymásnak, a világ, valamint az EU felé, hogy mi ezt NEM AKARJUK!
    A „mi” NEM „ők” – mármint a fityesz és a jobbikos EZEK.
    *
    G.B.

  • G.B, az Unióból kilépve nem, hogy kiskirályságot nem tudnának csinálni – ahhoz ugyanis pénz kell, a sajátjukat nem dobnák be, az Uniós csap meg elzárva – de még egy nyamvadt polgári társadalmat sem, amit pedig állandóan szajkóznak, hogy ők azután azt építik, de isten bizony!
    Se Orbán, se Vona nem tudná biztosítani a külföldi szponzorálást, se nyugatról, se keletről, legfeljebb, ha eladnák az országot – áttételesen persze, földvagyon, vízkincs képében.
    Kétségem sincs a felől, hogy megtennék, csak hatalomban maradhassanak/hatalomra kerülhessenek. Vona perzsa „kapcsolata”, Orbán orosz „vonala” erre lehetőséget ad.
    Ez a nép meg annyira birka, észre se venné, hogy elszedték az orra elől a maradék fűcsomóját is.
    Majd sorba állnak a központi mannaelosztó előtt a fejadagért. Persze, az is Made in China lesz.

  • Fenyvesi Glória

    Hogy a közmunka helyett igazi munkája lehessen valakinek, ahhoz neki is hozzá kell tenni valamit.Pl. szorgalmat, s aztán a nagy szabadságvágyból leadni csöppet…
    Pl. tanulni, szakmát, aztán leérettségizni, vagy felsőfokú tanulmányokat végezni. így talán nagyobb esélye lesz az illetőnek…
    Még a nagy munkanélküliségben is…

  • Tamás István

    Tisztelt Hölgyeim, és Uraim!

    Én egy tős-gyökeres ózdi polgár vagyok. 1972-óta élek ebben a vasiparáról, és keményen dolgozó lakosairól híres városban.
    Ózd lakossága kb. 35 000 ember, melynek igen nagy része roma.
    Semmi bajunk a roma lakosság azon részével, akik emberhez méltóan becsülettel akarnak megélni. A baj ott kezdődik, hogy vannak olyan emberek, (és itt egyaránt értem a magyarokat, és a romákat) akik mások kárára élősködnek! És igen! Ők terrorizálják, (értsd: fizikai bántalmazással, életellenes cselekedetek kilátásba helyezésével) tartják rettegésben a bérből, és fizetésből élő többieket!
    Soha nem dolgoztak, maximum 1-2 hónapot, hogy a Hivatalban verhessék a mellüket, hogy „Má’ megint rasszizmus van!” pedig lenne lehetőségük bizonyítani, csak büdös a munka! Sokan elhagyják a szülővárosukat, mert az előbb említett illetők ellehetetlenítik a dolgozni és megélni vágyók életét!
    Ezek azok az emberek, akik MINDENT INGYEN AKARNAK, tehát lakást, vizet, fűtést, villanyt, élelmet!
    Az elmúlt évek alatt több millió forint tartozást halmoztak fel a szolgáltatók felé, amit eszük ágában sincs kifizetni, mondván, nincs miből. Pedig lenne! Csak dolgozni kellene! Erre szolgál többek között a közmunka is! Nem nagyok az elvárások, de még ezt a keveset is ellógják! Csoda, ha a hivatal TÉNYLEGESEN elvégeztetni akarja azt a kicsit, amiért a pénzt adja? Maguk talán nem várnák el a dolgozóiktól a pénzükért cserébe az elvégzett munkát?
    Inkább lopnak, csalnak, erőszakoskodnak!

    És igen! Ózd becsületes lakói FÉLNEK az ilyen ’emberek’-től! Féltik a családjukat, gyermekeiket! Nem akarják itt látni EZEKET!

  • Fenyvesi Glória: hol az anyád 3,14csájában, te idióta? A szegregált környezetben?
    (bocsánat minden jó érzésű olvasónktól, de ezt a segghülye jobbikost már nem tudom tolerálni!)

  • Tamás István: az egész kommentje egy nagy jobboldali demagóg duma, de ez legyen a maga gondja.
    Ami a hozzászólásából a lényeg: „Nem akarják itt látni EZEKET!”
    Ezt maga minek hívja?
    Dolgozni kellene? Mégis, hol? Közmunkából megélni? Tudja mit, próbálja meg!
    Meglehet, meglehetősen fiatal, mert nem emlékszik arra, amikor a kohászati műveknél a legalja munkát is cigányok végezték el, becsülettel, tisztességgel, mi több, hetente ingáztak Pestre, az építőiparba. Milyen érdekes, a rendszerváltás mit vett el tőlük? Na, ezt a lehetőséget!
    Ajánlok figyelmébe egy ma is érvényes írást: http://www.tollal.hu/mu/komivestortenet
    Talán megért belőle valamit.
    Ja, és a tős az tőzs. Olyan, mint Pécsett a tüke…az is igazából a tőkéből ered.Tudja, ami begyökeredzik a földbe.

  • Fenyvesi Glória
    2015 május 23
    1:58 de.

    Egy szekér lepkének több esze van, mint Önnek.
    Hogy a büdös túróban tegyen hozzá, ha nincs ahol dolgozzon? Hiába képzi magát, ha NINCS munkahely se közel se a környéken. Könnyen beszél a partvonal mellöl, de kérdem én Ön milyen távol menne el a családjától munkát vállalni pl kisgyerek mellől?
    Demagóg a dumája de kőkeményen. Menjen oda és ott próbáljon megélni, aztán lehet szövegelni ostoba némber!

  • Tamás István

    Tisztelt Ille úr!

    Ez nem demagóg duma! Mint írtam, aki AKAR az tud is dolgozni! És mielőtt ennyire ledegradálna: igen, én is dolgoztam közmunkásként! Tudom mit beszélek! Van ebben a városban munka! Van multinacionális cég is, nem egy! Mint a nevük is mutatja: multi (vegyes) – nacionális (nezetiségű)! Azaz vegyesen dolgoznak ezeknél a vállalatoknál mindenféle nációból emberek! Nem csak segédmunkásként, de a vezetésen is. De csak olyanok, akik AKARNAK S DOLGOZNI! Folyamatos a létszámbővítés mind a mai napig! (ajánlom figyelmébe a „szuperinfó” helyi hirdetési újságot, és a benne lévő álláshirdetéseket!)

    De h*lyeségeket távolról bárki tud irkálni! Itt élni kell ahhoz, hogy megértse a helyzetet!

    Nem egy ismerősöm, kollégám, sőt barátom van a romák közt! Ők ugyanúgy elítélik „ezeket” az embereket, (már amennyiben egyáltalán embernek lehet nevezni őket) és ugyan úgy a változásra, változtatni akarásra szavaztak, mint Ózd, és lassan az egész ország igen nagy többsége!!!

    Minden közösségben élő embertől elvárható egy bizonyos életvitel, ami biztosítja a normális közösségi életet. Aki ezt szánt szándékkal sárba tiporja, és mások ellenére él, az nem való közösségbe. Értem ezt az alatt, hogy személyes higiénia, kulturált beszéd,- és viselkedés, produktív életvitel. Sajnos akikről szó van, és csak sajnáltatni tudják magukat a média előtt, azok a kisujjukat sem mozdítják annak érdekében, hogy változtassanak a helyzetükön! Inkább betörnek mások házába, rabolnak, lopnak, erőszakoskodnak! Ezt nyomon követheti a magyar rendőrség honlapján is. Nem hiába mondta Lakatos Attila a Borsod megyei cigányvajda már 2010-ben, hogy „cigánybűnözés van”

    https://www.youtube.com/watch?v=tzm0ihIGEqU

    És itt a videó arról, hogy mennyiben másabb a kilakoltatásokról szóló nemzetközi média által felkapott hír, és a valóság!

    https://www.youtube.com/watch?v=UvLcPMRylNI

    Tudja kedves Ille úr, Magyarország egyre több városa kezdett el úgy gondolkodni, mint Ózd! példa legyen rá az összes helyhatósági választás!

    És még valami 🙂 :”Tősgyökeres” ez a létező, és helyes szóösszetétel.

    http://www.e-nyelv.hu/2006-11-16/tosgyokeres/

    https://www.facebook.com/NapiHelyesirasiSzosszenetek/posts/234127110104125

    http://wikiszotar.hu/wiki/magyar_ertelmezo_szotar/T%C5%91sgy%C3%B6keres

  • Tamás István: nem, nem hiszem, hogy valaha is dolgozott közmunkásként, mert ezt az itt előadott szittya önérzete nem tudta volna elviselni.
    A multinacionális cég nem az alkalmazottak vegyes nációja miatt az, hanem a tőkerész okán. Az álláshirdetések nagy része kamu. Meg kell, hogy jelentessék, mivel arra kötelezi őket a törvény, azonban érdekes módon, ha kissé sötétebb bőrű a jelentkező, valahogy már betelt a meghirdetett állás.
    Ez a kitétel – ((már amennyiben egyáltalán embernek lehet nevezni őket) – eleve helyére teszi magát, fiacskám. Nem valami dicsőséges hely, de hát, a trágyadomb alján is kell valakinek lennie.
    Ami az életvitelt és közösségi életet illeti, a maga fajta árjákból is bőven akad pellengérre állítható.
    A megyei cigányvajda egy bohóc. Majd akkor pofázzon, ha sikerült neki helyre állítani a vajdák presztízsét, renoméját. Érdekes módon régebben a szavuk törvény volt. Most meg csak kivagyi házaik, meg tenyérnyi aranykeresztjeik vannak.
    Amúgy a romák, egészen addig, amíg gyermek koruktól kezdve a szegregáció áldozatai, maga szerint, miképpen tudnának kiemelkedni?

    Én a maga helyében nem venném komolyan a net etimológiáját. Keresse a szótövet. Mi is a tős? 😛

  • Tamás István

    @Ille István

    Sajnálom, hogy kora ellenére ilyen szűk látókörű, begyepesedett, és korlátolt elméjű maradt. Ha már van számítógépe, és internet elérése, akkor legalább vegye a fáradtságot, és nézzen utána a dolgoknak!

    Én alá tudom támasztani a szavaimat rengeteg ténnyel. Úgy országos, mint városi szinten!

    Tudom, hogy mit jelent a multinacionális szó gazdasági környezetben. De azért is írtam így, mert ezzel is célozni akartam az ott dolgozók faji összetételére. Manapság, az egyenjogúság érdekében a régebbi felvételi kritériumot, (azaz a 8 osztályt, és a büntetlen előéletet, kézügyességet) is eltörölték.

    Lehet, hogy nem hiszi el, de igen, dolgoztam közmunkásként a Városgondnokságon, mint útjavító,-burkoló. Ez akkor volt, mikor az ózdi kohászati művek bezárta kapuit, ahol addig dolgoztam. Igen, dolgoztam az ÓKÜ-ben. De már akkor is voltak olyanok, igaz, még csak a peremkerületekben (Bánszállás, Hétes) akik mások ellen éltek.

    Mellesleg, inkább az Ön írásaiból süt a náci hozzáállás „fiacskám”! Ezek a kérdések nem faji kérdések, mint az első kommentemben írtam is.
    És, ha megadom Önnek a kellő tiszteletet, akkor el is várom! Én nem sértegettem Önt semmilyen formában!

    De minek is erőlködöm itt Önnel! Írói mivolta ellenére sem tud magyarul. A ‘tő’ a ‘töves’ szógyökere. Erre épül a ‘TŐS-GYÖKERES’ kifejezés!
    Ha ennyit nem tud, mint szépirodalmi alkotó, akkor minek irkál olyan dolgokról, amiben NEM ÉL BENNE?

    Még egyszer kérem Önt ha már van számítógépe, és internet elérése, akkor legalább vegye a fáradtságot, és nézzen utána a dolgoknak!

    Kívánom, hogy olyan szomszédai legyenek, mint nekünk ózdiaknak!

    Tisztelettel: Tamás István

  • Tamás István dicséretes az erőlködése, ámbár elég izzadságszagú, főleg, hogy személyeskedésbe fajul. Kétségtelen, hogy magáról is lefoszlott az álarc, de higgye el, túl fogom élni a megrázkódtatást.
    Nem, nem tudja, mi a multinacionális, mivel teljesen falsul indokol.
    Náci hozzáállás az én írásaimból? Melyikből is? Ide idézne egyet, csak, hogy elemezhessük?
    Bocs, de a maga „tisztelete” csak egy kellemkedő, álságos kamu udvariasság.
    Író volnék? Ne mondja! Maga meg olvasó? Benne kellene élnem a tős-gyökérben? Hallott-e már arról, hogy vazsmegye, vazsvár? Kispofám, javaslom, ne kezdjen velem etimológiai asszóba, mert nem szívesen vívok fegyvertelenekkel. A tőről fakad a gyökér, belátom, kivéve, ha máshonnan 😀
    A tudásomat pedig nem a kétes hátterű internetből merítem, hanem a több száz kötetes házi könyvtáramból. Tudja, én már csak ilyen konzervatív vagyok.
    A szomszédaimmal pedig köszönöm, jól elvagyok. Tudja, a humánum okán, amit maga távolról sem ismer, de azért elég hangosan ugatja a holdat.
    Valóban, felesleges erőlködnie. Tudja, mi lehet az eredménye 😀

  • Tamás István

    De ha már itt tartunk! Miért zavarta el annyi ország a hozzájuk betelepedni vágyó cigányokat? Köztük Strasbourg és KANADA is? Mert ott is ugyan azt az életmódot folytatták, mint itt! Segélyekből akartak megélni, meg mások kisemmizéséből! Lásd: Világsajtó! Akkor mér’ nem voltak jók? Ha egy egész ország kidobta azt a pár embert, akkor miért csodálkozik, ha a városok sem tűrik meg őket?

    Valamiért akkor nem volt ekkora szavuk, mint most! Miért nem tartották már el őket? Ott van munka is, meg lehetőség is, meg szociális háló…! Vagy Ön miért nem fogadott be egy családot? De ezt még most is megtehetné!

  • Tamás István: a) Strasbourg nem ország, b) ezzel a befogadó szövegével egyre inkább lemeztelenedik a valója. Higgye el, nem szép látvány.

  • Tamás István

    A személyeskedést Ön kezdte! „Ez a kitétel – ((már amennyiben egyáltalán embernek lehet nevezni őket) – eleve helyére teszi magát, fiacskám. Nem valami dicsőséges hely, de hát, a trágyadomb alján is kell valakinek lennie.”

    A náci hozzáállást ez a mondata tükrözi: „Ami az életvitelt és közösségi életet illeti, a maga fajta árjákból is bőven akad pellengérre állítható.”

    Megjegyzem, én sem vagyok „árja faj”

    „Vazsmegye” nem létezik, valamint a „Vazsvár” sem. Helyette helyesen „Vasmegye”, és a „Vasvár” a helyes szó. (Ld:Magyar helyesírási szótár) (ez meg egy köny, amiből a tudását meríti 😉 )

    Nincs gond a tájszólással, ennyivel is színesebb az ország, kedvenceim, helyi szavaim pediglen a „húzsvéd” és a „mágnezsezs póluzs”.

    Maga mer degradálni engem? Vicces! A kioktatást majd akkor kezdje, ha azokat a könyveket el is olvasta, amire hivatkozik! Beképzelt, önelégült m@jom!

    És tudja, mi magyarok már csak ilyen „kellemkedő, álságos kamu udvariasság”-gal megáldott emberek vagyunk! 🙂 😉 😀

  • Tamás István

    Látja, én legalább tényekkel is alá tudom támasztani a mondani valómat, és ez a különbség kettőnk közt!

  • Tamás István: hát, komám, maga kétségtelenül rendkívül buta, habár megtanulta a betűvetést. Nem létezik Vazsmegye? Ne mondja! Beszélt már vasmegyeivel? Meg fog lepődni a tájszólásán 😀 Ráadásul teljesen logikátlanul maga is érvel mellette 😀
    Mivel eljutott már a teljes lemeztelenedésig – ismétlem, nem szép látvány – ha javasolhatom, az írás – ami ellen itt veri a nyálát – bármelyik mondatát cáfolja meg, kiemelten a helyi orgánum főszerkesztőjének fenyegetettségét.
    Ha ez menni fog, talán másképpen is lehet magát kezelni, mint egy ostoba jobbikos trollt. Ne feledje: nem a trágyadomb a lényeg, hanem az, maga honnan veszi a bátorságot, hogy bárkit kizárjon az emberek sorából?
    Ráadásul, ha nem árja faj, még a hovatartozását sem lehet meghatározni.Elég nagy bajban lehet. Nem szőke, kék szemű, germán/teuton ősökkel rendelkező, nem cigány – ugyanis ők is az árja fajhoz tartoznak, Hitler legnagyobb bosszúságára – nem indiai, akkor mi marad? Csak nem magyar?

  • Tamás István: nem, maga semmilyen tényt nem hozott fel, csak az ócska demagóg dumáját adta elő, habár kétlem, hogy a sajátja lenne. Jó kis PR anyag, a kis polgi gyerek honlapjáról.
    Valamit nagyon benézett: a különbség nem ez köztünk, de, hogy mi, azt magának hiába is sorolnám elő, képtelen lenne felfogni.
    Éntőlem még okoskodhat itt, teljesen lényegtelen, de hagyom, mert az ilyen verbális asszókért olvassák elég sokan a KMH-t, habár már kezdem unni, hogy mindig én vagyok a győztes 😛
    Személyeskedni meg csak azzal lehet, akinek van személyisége. Nos, jobb, ha megbékél a tudattal: maga nem tartozik azok közé.

  • Tamás István: hogy ne csak a kosz ragadjon magára
    http://www.kanizsaujsag.hu/hirek/23862/dr-papp-attila-gondolatok-a-ciganyokrol–nem-csak-ciganyoknak

    majd szóljon, ha a kötőszavakon kívül bármit is megértett belőle.

  • Apropó:
    VAZSVÁRI MEMENTÓ
    (Melléklet Ille István és Tamás István fenti vitájához)

    Néhai feleségem, aki vasvári volt, mesélte, hogy nagyanyai nagynénjét, Mariska nénit, mint egy szép falusi lányt még a háború előtt feleségül vette egy arisztokrata, aki a nevében kétszer is viselte a származássy helyét, s akinek a családjában mindannyiuk pechére az egyik dédnagymama a – Teleky Pál és Hómann Bálint előterjesztette zsidótörvények szerinti – Horthysta terminológia értelmében mégiscsak zsidó származású „lett”…

    1944-ben Gedeon bácsi katonatisztként a fronton szolgált, míg Mariskanéni a két gyerekkel Szombathelyről leutazott a nővéréhez Vasvárra, hogy nehéz háborús hónapokat ott vészeljék át…
    A két kisgyerek közül az egyik, a kis Hedvig arcocskáján bizonyos fokig az ellenforradalmi rendszer erre kihegyezett figyelmének fókuszában sajnos kiütköztek „az ószövetségi arcvonások”…

    Egyik délelőtt az asszonyok végezték a ház körüli munkákat, a gyerekek meg a falusi gyerekekkel – mert Vasvár olyan falusias hely – játszadoztak az utcán… A közelben a sarkon, az úgynevezett Górédomb alatt volt egy fűszeres, szatócs bolt.

    Egyszercsak egy eszeveszettül kiabáló gyereksereg rohant a nádfedeles ház felé, hogy:
    – „Mariskanéni ! Mariskanéni! Viszik a csendőrök Hedviget !
    – Kicsodák ?
    – A csendőrök a Weiszéket viszik, és velük együtt, kiragadták a gyerekcsapatból és fölrakták őt is a szekérre…

    Na, rohant is szegény Mariska. … De, mire odaért, már ment is a fűszeres Weisz családot deportáló szekér a pici Hedviggel együtt. Alig tudta kimagyarázni magát a csendőröknél és igazolni, hogy ők bizony, illetve Hedvig igenis egy nemesi származású kislány és nem zsidó, mire nagy nehezen, végülis visszaadták a gyerekét.

    Weisz fűszereséket hat gyerekükkel együtt, viszont már soha többé nem látta senki – Vasváron…

    Ugye drámai egy történet, amit az a huszonöt éves Horthy éra hozott ki önmagából… Ennyire futott abból a rendszerből… És akkor most jön egy fidSS meg egy magát Jobbiknak becéző, értsd nyilas csürhe, hogy ehhez hasonló drámákat gerjesszen az amúgy sem dicső magyar történelem kopott lapjaira…

    .

  • Fenyvesi Gloria es Tamas Istvan figyelmebe!!
    aztan ha kicsit kesobb a fagyi visszanyal KUSS legyen am!!!!
    magyarul nem az lessz ervenyben amit maguk ketten bekarognak mindenutt!!
    mar volt ijenre eset a tortenelmuk soran!!

  • Gloria!!
    mondja mar hogy magat min neveltek anyuek otthon??mibol mondott estimeset anyuci anno mikor meg maga ala huggyantos kislanyka volt kegyed?
    erosen gyanakszom hogy anya felolvasast rendezett -(unnep es vasarnapi ahitatos arccal atszellemulve!!)-a Mein Kampf-bol!!

  • tamas Istvan!!
    uram on egy huje!!!
    ezt igy kimondom orszag vilag elott!!szaladjon mostan nyalcsorgatva a „tek” re foljelenteni izgatasert!!
    de egyet csak megkerdezek magatol,maga szegeny szezrencsetlen szellemi nincstelen!!
    GYOGYSZEROSZATAS VOLT-E MAR??LE NE MARADJON!!

  • voronyezs: ugye, nem gondoltad komolyan, hogy nekem ez a jobboldali troll vitapartner lenne?

  • Fenyvesi Glória

    Mindenki buta , aki nem álomvilágban él, hanem a valóságot írja le? Szegregált környezet?
    Magukat szegregálják sokan a viselkedésükkel…

  • Fenyvesi Glória: nem mindenki, csak maga. Fejezze be a jobbikos propagandát!

  • Fenyvesi Glória

    Ez a mai magyar valóság, amit csak a védett környezetben élők nem tapasztalnak…

  • Fenyvesi Glória: bizony, ez a mai magyar valóság: terror és megfélemlítés a zsíragyú, tarkónyakú parasztgárdistáktól támogatott jobbikos tyrannusok részéről!