Egy vállalhatatlan suttyó Brüsszelben

2015 május 22 12:02 de.20 hozzászólás

Egy szimbolista krapek sirámai az EU-ban avagy Orbán Viktor, mint az Európai Néppárt fenegyereke.
Brüsszelben manapság Orbán Viktor egyfajta nemkívánatos személynek van minősítve. Már többször is felvetették azt a lehetőséget, hogy a Fideszt kizárják az Európai Néppárt soraiból. Ám ez sosem fog valóra válni, mivel a 12 fidesznyik a szavazások alkalmával jól fog jönni a néppártiaknak. Viktorunk ezúttal a halálbüntetés bevezetéséről tartott kiselőadást. Többen is lehurrogták, főleg a luxemburgi EU-s küldöttség vezetője, Frank Engel.

A német CSU vezetője, Markus Ferber már kissé finomabban fogalmazott. Szerinte Orbán pusztán csak azt próbálja, hogy meddig mehet el, hol van az EU tűrőképességének a vége. Megemlítette Berlusconi Forza Itáliáját és a volt francia kormány akkori kezdeményezését, hogy toloncolják ki a cigányokat Franciaországból. Mind a két esetben az EU erőszakosan fellépett. Orbán szerinte – hasonlóan Berlusconihoz – egy populista. A halálbüntetés bevezetése csupán egy blöff, mert ezzel akarja elterelni a figyelmet a magyarországi valós problémákról. Szakmai szinten nincsen probléma a Fidesz EU-s csoportjával, mivel általában alkalmazkodnak azokhoz a normákhoz, melyeket előírnak számukra is. Csupán az idegengyűlölet és a menekültek befogadása körül vannak nagy nézeteltérések.

Orbán többször is kijelentette, Magyarország sosem lesz befogadó állam. Kár, hogy egy néppárti sem emlegette fel Orbánnak 1956-ot vagy az 1989 előtti éveket amikor is magyarok tömegesen kértek és kaptak menedékjogot szerte a világban. Hamar felejtett Viktorunk, hiszen ’89 előtt, mikor már szabaddá tették a nyugatra távozást, sokan vették a batyut és áttelepültek Nyugat-Európa akkor még úgynevezett jóléti államaiba. Egyes feltételezések szerint Orbán hasonló politizálásba szeretne kezdeni, mint a brittek. Ám ez a feltételezés nem helytálló. Magyarországon még messze nem alakult ki olyan kemény, konzervatívnak nevezhető mag, amely Angliában már régóta számottevő politikai tényező.

Egy darabig kétséges volt az EU néppárti vezetőinek július elején Budapestre tervezett ülése. Ám úgy látszik, hogy azért mégiscsak van összetartás. Nagy horderejű határozatok meghozatalára nem igen lehet számítani. Talán lesz némi meglepetés, amikor a Jobbikot majd megpróbálják „elfogadhatóvá” tenni az Európai Néppárt számára.

20 hozzászólás

  • Fenyvesi Glória

    Kinek „vállalhatatlan suttyó”Orbán Viktor?
    Az ellenségeinek talán…
    De az nagyon is szép dolog volt Tőle, hogy az EU-ban , abban az ellenséges környezetben megvédte Hazánk érdekeit…

  • Fenyvesi Glória: legalább azt értené meg, ami ott elhangzott! Nem Magyarországot, nem a magyar népet, hanem kizárólag Orbánt, mentalitását és eljárásait kritizálták!
    Ha kérhetem, definiálja, mi is/ki is az az ellenség?

  • Az Európai „Néppárt” mégis csak vállalja, lényegben a német CDU/CSU-s vezető köröknek köszönhetően. Amely nem véletlen, hiszen a magyar rezsim szinte sztahanovista módon teljesíti túl a merkeli- trojkai népellenes gazdaság és szociálpolitikát, a hazai oligarchiák mellet a ( z elsősorban német ) külföldi tőke érdekeit is kiszolgálva. A gyalázatos módon felszított idegengyűlölő, rasszista retorika terén is egy követ fúj a ( tőkével ellentétben „csak” a személyek szabad mozgása előtt ) zárt határokkal rendelkező fasiszta börtönállam ( ezek szerint akár EU kereteken belül is ) létrehozásán ügyködő FideSS maffia és a nyugat-európai szintén az EU-n belüli mozgásszabadság felszámolásában érdekelt szélsőjobb, amelybe nemcsak mondjuk a Front National, UKIP, FPÖ stb. de a brit toryk is bele tartoznak s talán egyre nagyobb mértékben Orbán reakciós „néppárti” támogatói is. Nem beszélve az amerikaiakkal kötendő Európa szerte hevesen ellenzett „szabad”kereskedelmi szerződés orbáni támogatásáról. http://www.atv.hu/belfold/20150129-enyhules-johet-a-magyar-amerikai-kapcsolatokban http://www.kettosmerce.blog.hu/2015/05/19/igy_csepelik_washingtonban_a_magyar_kormanyt_percrol_percre Európa reakciós uralkodó osztályainak az igazi ellensége nem egy olyan FideSS-féle bűnöző diktátor banda, mint amilyenekkel az EU-n kívül rutinszerűen ápolnak jó kapcsolatokat, hanem a görög , spanyol és más friss, új baloldali demokratikus mozgalmak, amelyek ellenében mintha a második világháború előtti időket idéző módon az Orbán által is éltetett autokráciát ( nem kell szépíteni : fasizmust ) akarnák életre hívni … http://www.dinamo.blog.hu/2015/05/21/az_elegedettseg_tele ( különösen a cikk magyar helyzetre vonatozó megjegyzései érdekesek ) Az egy teljes félremagyarázás, hogy Orbán kizárólag Putyin embere lenne, még ha ebbe az irányba is igyekszik bebiztosítani magát. Brüsszelből viszont még mindig több lével pénzelik a magyar fasiszta rezsimet és bűnöző irányítóit, mint a putyini nem-kicsi 10 milliárd eurós kölcsön … Európa és a világ sötét időket él át; s ha mindez így megy tovább, az európai integráció második világháború utáni reményteljes kísérlete dicstelen véget fog érni.

  • "tisztelhölgyeimésuraim"

    A fid SS szinte folyamatosan produkálja a gumicsontokat annak érdekében, hogy Magyarország és a világ figyelmét elterelje a Questor és a hozzá hasonló milliárdos ügyekről, amelyben a „fiatal demokraták” nyakig sárosak.
    Viszont helytelennek tartom, azt az állítást, miszerint Orbán a halálbüntetés bombáját a számára kedves Jobbik-szavazók visszacsábítása céljából csupán politikai fogásként alkalmazza. Tévedés azt hinni, hogy ő ezt a valóságban is nem így vallaná.
    Ez az ő igazi világnlzete és soha nem volt sem demokrata, pláne nem librális, aminek egykor – évtizedeken át – hazudta magát. Az csak a beetetés machiawellista időszaka volt nála.

  • Kedves Glória !

    „Hazánkat” azaz Magyarországot a kutya sem bántotta, kritizálta, az ország érdekeit senki nem veszélyezteti !
    Azért ez annyira nem bonyolult,mint amennyire nem akarja Ön felfogni!Gondolkodjon már egy kicsit, bármennyire is nehéz…

    Orbán Viktor ugyanis nem azonos Magyarországgal – mert Mo. pl én is vagyok meg Ön is meg még rajtunk kívül nagyon sokan, és garantáltan nem azonosan gondolkodunk bizonyos dolgokról ! Így van ?
    Orbán Viktor tehát kizárólag Orbán Viktor álláspontját hirdette ott Brüsszelben, és sokadszorra is az országra hivatkozik mint magyar álláspontra, anélkül hogy tudná, ismerné úgy általában a nagyközönség álláspontját akár a menekültekről akár a halálbüntetésről van/volt szó! Helyesebben nagyon is tudja – tudnia kell, de nagy ívben leszarja !

    Erőszakosan mantrázza és nyomatja a hülyeségeit – védi az országot, de ki ellen és miért, mert senki nem bánt minket, mint magyar állampolgárokat!

    Kizárólag a bunkó és neveletlen, kivagyi és önös érdekből az ORSZÁGA MÖGÉ BÚJÓ, OTT VÉDELMET KERESŐ GYÁVA JELLEMTELEN, ÉS GÁTLÁSTALAN SUTTYÓT bírálták, aki többszörösen visszaélve min.elnöki megbízatásával a saját gyökér gondolatait és akaratát igyekszik keresztül verni, amikor olyan dolgokat hirdet és hangoztat „magyar álláspontként” amely – jól tudja – Európa nemesebbik, intelligensebb és gondolkodóbb, de főleg humánusabb felén nem gilt, nem megengedett és nem kívánatos !

    De még ahhoz is gyáva, hogy azt mondja, ezt én Orbán Viktor személy szerint gondolom így, de tisztában vagyok azzal, hogy Magyaro. lakosainak jelentős része – igen nagy számban – nem így gondolkodik, hanem elfogadják, sőt támogatják az európai álláspontot, mert az megegyezik az övékével, miután Európa mi magunk is vagyunk !
    Kapisi ?

    Dehogy érti – mert ha értené, nem mondana akkora baromságot, hogy ….ott kinn az ellenséges környezetben megvédte hazánkat…. stb
    Miért kellett volna megvédeni ? Mi rossz fát tett az „ország” a tűzre ? Mi a vétkünk nekünk mint országnak, hogy védeni kell bennünket ?
    Jelentem, nekem semmi olyan ami Orbán Viktor védelmére szorulna – hát Önnek ?

    Mitől lenne ellenséges a brüsszeli légkör velünk szemben ? Talán Orbánnal szemben igen – de valljuk meg tett is érte !

    Egyáltalán hogy jön ahhoz egy mindentől és mindenkitől elrugaszkodott, viselkedni nem tudó lókupecbe oltott kalandor ( bocsánat, de öt év kemény munkájával sikerült bebizonyítania hogy rászolgált a jelzőkre)hogy a fél világot kioktassa, hogyan és mit kellene tennie másoknak, más országoknak azokban a sarkalatos kérdésekben amelyek miatt Br. -be „hívatták”?
    Egyébként a kutya sem hívta, a vitát nélküle is letudták volna folytatni – sőt az ő áldásos tevékenysége,pökhendi kioktatása nélkül is ki tudnak minket zárni a közösségből, mihelyt úgy érzik eddig és nem tovább !
    Orbán rohadt nagyot téved,ha azt gondolja elmehet a falig, és mindent megengedhet magának, mert ez nem igaz !

    Ellenséges légkör az ahonnan a pénzt várjuk ,mert enélkül létezni sem tudunk ? Tisztában van e Ön azzal, hogy a magyarországi beruházásoknak 95%-a Uniós pénzből valósul meg ? Vagy azt mondja mint sok Önhöz hasonló érsebész, hogy nem kellenek a beruházások – miután fogalmuk sincs az mit jelent – de takarodjanak, nekünk ne dirigáljanak ?
    Hát ki dirigál nekünk ?
    Fogja már fel, hogy Európai Közösségnek mi ugyanolyan tagjai vagyunk mint a másik 27 ország – legfeljebb rosszabbul viselkedünk egyes felső vezetők és a mine. által – de ez nem úgy működik, hogy vagyunk mi az egyik oldalon, és velünk szemben másik 27 fenyegetőző ország !
    Az EU. egy kör : abban ez egyik pont ( csillag) vagyunk mi, nem alárendelt, hanem mellérendelt helyzetben – nem tudom érti e a különbséget ?
    Ha alárendeltek leszünk, az előbb utóbb kizárólag a viselkedésünknek köszönhető lesz!

    De ha a felcsúti kalandor addig húzza a húrt míg szakad és kivágnak minket mint végképp kezelhetetlen öntörvényű EU-S érdekeket veszélyeztető bandát ( érik a helyzet) akkor ön holnaptól a mélymagyarságából kell, hogy megéljen, mert sem fizetést, sem nyugdíjat sem a semmilyen jogcímen segélyt nem fog kapni mert nem lesz miből !

    Nem szeretném megérni, amikor a sok kiéheztetett kirabolt, tönkretett, munkájától, jogaitól és biztonságától megfosztott ember rájön, hogy magunkra maradtunk, mert egy cezaromániás barom nem bírt a „nagy természetével”!

    „…Na, akkor aztán szaladjon a kormány… de gyorsan ám…. ”

    Nem várom el, hogy felismerje kitől idéztem – mindössze annyit, hogy használja néha azt a gombócot ott a két válla között – állítólag az lenne a rendeltetése !

  • Avi ben Giora

    Kedves Besancom! Végre, hogy nem csak feleslegesen koptattam a klaviatúrát, és legalább Őn megértette a lényeget. Most idéznék szíves engedelmével magától:
    Nem szeretném megérni, amikor a sok kiéheztetett kirabolt, tönkretett, munkájától, jogaitól és biztonságától megfosztott ember rájön, hogy magunkra maradtunk, mert egy cezaromániás barom nem bírt a “nagy természetével”!
    Nagyon is valószinüsíthető ez a felállás. Nem csupán Magyarország járhat majd így, henem mindazon országoknak is szembesülniük kell majd ezzel akik esetleg más szólamban de ugyan úgy kritizálni fogják az EU németek által főleg irányított apparátusát. Maga is felsorolta a görögöket, spanyolokat és másokat.A mondás sajnos nagyon is igaz: szegény rokon ne vedd zokon”. Mert ezek az európai unió koldusai ugyan úgy sorban állnak alamizsnáért mint Orbán. Csak mig Viktor „öntudatos niniszterelnökként” megmondja a frankót és követel újabb és újabb pénzeket, adig ezek ugyan ezt ésszel próbálják. Hiába kiabál és követel azzal csak azt fogja elérni, hogy mégjobban magára haragítja az EU-t és arról már nem is beszélek, hogy a magyarországi ellenzék is ettől fog mégjoban erőre kapni. Sajnos pont az az ellenzék amely hivatalból ellenzék csak, mert szinte egy követ fúj Viktorral csupán félrevezető jelszavakkal operálgat. Az EU okosabb vezetői tisztában vanak azzal, hogy ez egy nagyon kényes téma. Egyik oldalon állandóan zsarolhatóak lesznek, hogy ügyelni kell a nyugalomra és akarva akaratlan kénytelen ha nem is látványosan de „tanácsot adva” beleszólni a tagországok belpolitikájába. Erre kiabálnak be a nagy magyarok ugye, hogy Orbán „megvédte” a kis Magyarországot az „ellenségeitől”. Persze nem kell sok ész hozzá: zsák meg a foltja. Az EU Néppárti szektorának nagyon nagy szüksége van a magyar szavazatokra ha kényes kérdésekben szavazásra kerül a sor. Egyfajta viza versa felállás. Ahogy nekünk szükségünk van az EU-ra ugyan úgy az EU-nak is szüksége van a magyarokra. Hogy a miniszterelnök kicsoda és micsoda az csupán részletkérdés csak.

  • Avi ben: részletkérdés, valóban. Csakhogy, részint az EU nem azonos a Néppárttal – ez utóbbitól ugyan egyetlen fillért se láttunk, míg az EU-tól dől a lé (nem igazán látom az értelmét: a kis köpcöst ugyan nem tudják pénzen megvenni) – részint Orbán nem azonos Magyarországgal (bár erről még kezelőorvosa eddig még nem világosította fel).
    Eddig sem Magyarországot támadták – már, ha a kritika támadásnak minősül – habnem Orbánt és rendszerét. De a felcsuti Duce nem hallja meg a kritikákat, de, ha mégis eljut a tudatáig, szarik rá. Azonban ha túlzásba viszi a harcot, az ellenségképzést, nem ő, hanem mi fogjuk megsínyleni.

  • Na, kérem, ennyit az orbáni tetűségről.

    „Az Orbán-kormány szerint Magyarország már csak azért sem tudja befogadni a gazdasági menekülteket, mert gondoskodnia kell 800 ezer cigány felzárkóztatásáról. By Trócsányi gazságügyi miniszter”

    A mentális táskahordozók szép sorban felsorakoznak a főtetű mögé.

  • Avi ben Giora

    Hát ami azt illeti a táskacipelék mindig is sorban álltak. Pláne ha előzőleg jól kibélelték azt a koffert vagy valutával vagy euróval.A cigányok és a zsidók mindig is jó védekezési pontok voltak. Kétfelől is. Egyrészt az UNIO nem támadhatja rasszizmussal mondván, ez az Orbán mégis csak tisztában van azzal hogy bizonyos normákat teljesíteni kell. Másodsorban meg megpróbálja kifogni a szelet a Jobbik vitorláiból. Sőt! Ha esetleg Vonáék bevetik a vonóhorgot hogy Orbánt kicibálják a hatalomból akkor még kérheti az EU azonnali segítségét. Rákosi pajtás is hasonlóan csinálta. Mikor szarba került a hatalma egyből szaladt a ruszkikhoz. Nem kell félteni. Nagyon is megtanulta, hogyan kell Magyarországon politizálni

  • Az EU Néppártról mindg a birka Chamberlain jut eszembe… nem is tudom, miért.

    Trócsányi meg egyre gusztustalanabb figurája az Orbán bagázsnak.

  • Fenyvesi Glória

    Ha Európa sok megélhetési bevándorlót(nem menekültet)ránk kényszerít, az bizony egész Magyarországot sújtaná.
    Ez ellen szólalt fel Orbán.
    Van nekünk elég sok szegényünk,nemhogy még másokat is eltartsunk…
    Ellenben a gazdag Nyugat Európai országokban mennyivel is többet keresnek az emberek?

  • Fenyvesi Glória: még mindig 307. Ja, hogy a számokat sem ismeri? Az más.

  • Avi ben Giora

    Glóiás asszonyom!Orbán nem ez ellen szólott. Pusztán töb pénzt szeretne kisajtolni az EU organizált nagylopósaitól. Vegye már észre itt keményen pézről van szó. Orbán csak úgy fogadd további menekültelket ha a tarifát amit nyom az EU feljebb tudja emelni

  • Avi Ben Giora !

    Teljes tévedésben tetszik leledzeni, amikor orbánékról és a Jobbikról külön tesz említést, mert úgymond a Vezér „azoknak” akar a kedvében járni.
    Pedig az egész csürhét ő és Vona együtt agyalta ki, illetve alapította.
    Jó ha tudja ott a messzeségben is, hogy egy és ugyanarról a bandáról van szó…
    Csak nem képzeli, hogy ez az akarnok, aki egy személyben még az Uniónak is nekimegy, feladja a maga Seine Kampf-ját
    Neki az állása egy Jobbikos győzelem esetén is biztosítva van. Ez tutti. Már építik a Budai vár Karmelita Táncszínházában az új elnöki rezidenciát, ahol tovább gyakorolhatja majd a felcsúti pávatánc művészetét…
    Viccet félretéve: értse már meg, ő az élete végéig a hatalomba bebiztosította magát, ahonnan nem egy Jobbik, de még egy fegyveres puccs sem tudná kirobbantani, akkora TEKkel vetette körül magát…

  • Kedves Glória !

    A gazdagnak számító nyugati országokban is vannak munkanélküliek, ott sem fenékig tejfel…stb, tehát óriási tudatlanság és rosszul informáltság azt gondolni, hogy rajtunk kívül mindenki dúskál, egyedül nekünk kell küszködnünk a szegényeinkkel !

    Ön azt gondolja, hogy Angliában – csak mert oda rengeteg magyar megy dolgozni – nincs munkanélküli, nincsenek megélhetési gondok ?
    Bizony, hogy vannak – Cameron sem véletlenül ideges – és akkor most az Európa más területeiről odaérkezett munka vállalókat ( pl magyarokat) azonnal zavarják haza ?

    Nem biztos, hogy célravezető lenne így élesben,( ezeregy szempont szól ellene is mellette is ) de javaslom, hogy olvasson egy kicsit az európai közösség létrejöttének céljáról, működéséről, szabályozásáról stb mert úgy tűnik nagyon keveset tud róla, és bosszantóan naiv vagy inkább ostoba elképzelései vannak úgy általában e téren! ( más téren is de az most nem játszik )

    Egyébként Ön úgy látja hogy most az „épp elég szegényünk” megmentésén fáradozunk ? Mert én nem úgy látom !
    Ha így lenne aligha lenne kb 4 millió elszegényedett ember az országban, akik közül több százezer napi szinten éhezik – ennek jó része gyermekkorú – és kilátása sincs életkörülményei javítására !

    Eközben épülnek a stadionok,sosem látott módon gazdagodnak a ” kiválasztottak” és Ön azt mondja, hogy van nekünk elég szegényünk: ha így van miért nem kezdünk velük valamit ? Mert el nem tartjuk őket, pedig erre hivatkozva tagadjuk/tagadnánk meg a menekültek ránk eső részének ellátását és befogadását !

    A nyugati országokban az átlagkereset bár tényszerűen magasabb, ennek megfelelőn ők nem is 307 menekült befogadására alkalmasak, nekik jóval magasabb a „leosztásuk” – a sorba ugyanis nem csak akkor kell beállni amikor a javakat osztják, kvázi nem elegendő a markunkat tartani – olyankor is vállalni kell a kötelezettségeinket amikor pár száz menekültet kellene befogadnunk ! Valamit-valamiért !

    Feltételezem, hallott Ön az arányos közteherviselésről – amikor a sávos, többkulcsos adózás mellett érvelnek a szakemberek, épp erre fókuszálnak! (a jelenleg egységesen 16% pont nem az arányosítást szolgálja,de miért éppen ez működne jól a Orbánék alatt !)

    Nos, hát nagyjából erről szólna az Európába befogadandó 20 ezer menekültből a mi 307 menekültünk: számolja ki, ha mi húszezerből 307-et „kapnunk”, mennyit kellene vállalni a többi országnak ? Csak mert ott magasabbak az átlagkeresetek !?

    Egyfelől verjük a mellünket, hogy Magyaro. jobban teljesít, hogy Európa „élvonalába kerültünk” – másfelől egyedi elbírálást várnánk el magunknak mindenki mással szemben, – de milyen alapon és mire hivatkozva ?
    Mi vagyunk az Unió által( kvázi a többi ország által) gyámolításra szoruló szegény-rokonok ?
    Helyet foglalunk a mindenki számára terített asztalnál, onnantól kezdve lábainkat keresztül vetve magunk elé húzzuk a tálakat, kiválogatjuk a nekünk tetsző falatokat, ami nem tetszik a többiek elé visszakotorjuk, kedvünk szerint ugráltatjuk a pincéreket, a szakácsot, a háziakat, aztán mikor ettünk, ittunk, távozni készülünk – a számlát hátrahagyva a többiekre, mondván – mi vagyunk a szegény elesettek, hát hogy is várhatják, hogy mi is a zsebünkbe nyúljunk, és a fogyasztásunknak megfelelően arányosan „belefizessünk” valamit a számlába!? Erről szólna – Orbán elképzelései szerint – a mi Eu-s tagságunk!

    Hát ahhoz képest elég nagy a hangunk, meg a mellényünk, hogy folyamatosan külön jogokat, és külön kedvezményeket várnánk el, jajjjj és a hatalmas tiszteletről mely nekünk kijár puszta magyarságunk okán, el ne feledkezzünk !

    Nem vettem észre hogy Ön a felesleges pénzszóráson akadt volna ki, nem vettem észre, hogy a jogellenesen és önkényesen osztogatott (jó pénzért) magyar-állampolgárság adományozását bárkinek is felrótta volna, pedig ebből lesz még bajunk elég !
    Az ugyanis nem működik, hogy miközben a menekültekből nem kérünk ( mert eleszik előlünk a kenyeret) aközben fizetőképes, vegyes összetételű ellenőrizetlen ukrán, arab stb egyedek simán eláraszthatják Európát a mi jóvoltunkból! Olyanok akik életükben nem hallottak Magyarországról – kivéve mikor megtudták, a magyar állampolgársággal szabadon jöhetnek, mehetnek az EU-ban – anélkül, hogy három összefüggő mondatot eltudnának mondani magyarul, most magyar áp.-ot igényelve meg is kapják, ha elegendő baksis tesznek le érte, mely természetesen nem a magyar költségvetést gyarapítja, annál inkább egyes kormányközeli kalandor „biztos helyen” landoló számláját!

    Hogy az EU-ból érkező pályázati pénzeket hogy és miként csapolják meg, és kik – az épp mostanában zajlik a szeme előtt, na csak figyeljen!

    Más! Ön szerint mennyi pénzt fizet ki a TB havonta, évente határon túliak nyugdíjára, ellátására – egy jelenleg is érvényben lévő 1962.es tv. alapján, mely tv. megszünését Bajnai az aláírásig kész szakaszba előkészítette, átadta – ám ebbe a szakaszba meg nem érkezve az továbbra is működik!

    Tévedés ne essék, nem „ukrán testvéreinktől” sajnálom a megélhetést – a gond az, hogy ők ebbe a kasszába egy vasat nem tettek. S miközben 40 évnyi kemény ledolgozott év után sírni valóan méltatlan összegeket fizetnek ki nyugd.gyanánt itthon, aközben ezen nyugd.ba készülő munkavállalók szinte kivétel nélkül magas átlagkeresetről hozzák az igazolásokat – ám az ügyintézőknek hiába nyilvánvaló a dokumentumok ” valótlansága” – még csak ellenőrizni sincs módjuk, lehetőségük, joguk főleg nem !

    Ezek a hírek, cikkek, tudósítások időnként felröppennek, téma lesz néhány napig különböző TV műsorokban, fórumok beszélgetéseiben, az ügyintézők nyilatkozatai több cikkben megjelentek (én magam kb három – négy éve olvastam először a konkrét problémáról ) de arról még nem, hogy valóban törlésre került volna, az ezt lehetővé tevő törvény.

    Mindennek csakis annyi köze van az Ön által felvetett (ál)problémához – menekültek kontra „szegényeink” – hogy láttassa Önnel hányféleképpen és miféle jogalapokkal lehet
    kifizetni az ország pénzét akkor, amikor alapvető emberiességből és egyéb, önként vállalt fakadó kötelezettségeinknek vonakodunk eleget tenni!

  • A másik meg, Giora!

    Állandóan keveri a szezont a fazonnal, amikor most pl. Rákosival akarja hasonlítgatni Orbánt… Nem illik ez magához… (Amúgy jó ha tudja, Rákosi 16 évet ült Horthy börtönében.)
    Miért nem inkább Horthyval*, vagy Teleky Pállal, avagy mondjuk Gömbös Gyulával példálódzik kicsihuszár…? Persze, nincs tapasztalata a magyar történelmet és a mai viszonyokat illetően sem. Ha meg valami mégis dereng, akkor is kicsinyesen a saját sebeit nyalogatja, igazolandó, mintha az egykori disszidálásának politikai okai lettek volna, holott magát gazdasági indíttatás motiválta… Igaz ?

    * Horthyt például Sztálin mentette ki a Háborús Bűnösök nürnbergi peréből.

  • Fenyvesi Glória

    Besancon!
    Az Európai Unió nagyon is szabályoz bennünket.
    Ugyanakkor a multik meggazdagodnak rajtunk,miközben a magyar munkavállalóknak itthon jóval kevesebb bért adnak,mint a saját országukban.
    Más: Szeptembertől minden bölcsődés, és óvodás gyerek ingyen étkezést kap, ahol 3 , vagy több gyermek van a családban.De eddig is kaptak kedvezményeket…
    Mi ez, ha nem a szegények támogatása?
    Más: Az a 20 ezer menekült-minta-felmérés, már idejét múlta, már 40 ezer, sőt lesz még több is…
    Már meghússzorozódott a Magyarország déli, őrizetlen vidékein beözönlő gazdasági menekültek száma.Nemcsak üldözöttek…

  • Fenyvesi Glória

    És a magyar munkavállalók többsége diplomás,fiatal,és nem fél a munkavégzéstől…

  • Fenyvesi Glória: csak magának, csak most, hogy táguljon a horizontja. Orbán jelenlegi gazdaságpolitikája, ami a közmunka kiterjesztését kívánja megvalósítani – ő ugyan teljes foglalkoztatottságnak hívja a modern kori rabszolgaságot -, ha hiszi, ha nem, munkaerőt von el valódi munkaerő piactól, ugyanis a gazdaság eljutott odáig, hogy akár még képzetlen munkaerőt is képes felvenni.
    Most vegyen elő tűt és cérnát, és erre varrjon gombot, így legalább maga is teremt hozzáadott értéket, amit az 1€-s boltban, ahol dolgozik, aligha tehet meg.