Becsapva és kisemmizve

2015 május 30 11:00 de.72 hozzászólás

2015. május 29-én több ezren vettek részt azon a tüntetésen, melyen a szociális ágazatban dolgozók hangot adtak követeléseiknek, mely nem szólt másról, mit a szociális szakma erkölcsi-, és anyagi elismeréséről.

Szociális ágazati tüntetők

Szociális ágazati tüntetők

Ott voltam én is azok között, akik évek óta gyakorlatilag aprópénzért végzik áldozatos munkájukat. Évek óta nem kaptunk semmit, csak ígéreteket. Az előző évben bevezetett ágazati pótlék, arra volt jó, hogy a kormány elmondhassa, már adott valamit. Igen ám, de bérpótlék bármikor visszavonható, és ugyanakkor nem számít bele a műszakpótlék alapját képező bérbe.

Czibere Károly az Emberi Erőforrások Minisztériuma, Szociális Ügyekért és Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkár végig roadshow-zta az országot, ahol elmondta, hogy a 2016-tól bevezetésre kerül a szociális ágazat életpálya modellje, illetve júliustól 15,6 milliárd forintot szán a kormány az ágazatban dolgozók bérkiegészítésére – nem béremelésére! -, majd mindez hipp-hopp lekerült a kormány napirendjéről, és mily meglepő, pont ennyivel kívánják emelni az egészségügyi dolgozók bérét, akik szintén az alulfizetettek kategóriájába tartoznak.

Miután a demonstráció meghirdetésre került, illetve az ágazati szakszervezetek bejelentették a sztrájkbizottság megalakulást, valamint a tárgyalást az elégséges szolgáltatásokkal kapcsolatban, az államtitkár ismét előállt és szólásra nyitotta a száját, melyből dőlt a hazugság. Már 60 milliárdról beszélt, amit a szociális ágazatra akarnak fordítani az elkövetkezendő években, csak éppen arról feledkezett meg, hogy előtte Lázár miniszter beszélt arról, hogy az elkövetkezendő 10 évben akarják megreformálni a szociális ellátást, és majd ahhoz illesztik a ráfordítandó összeget. Kérdem én, akkor most ki hazudik nagyobbat? Mert igazat egyik se mond. Ezen felül valamilyen titokzatos okból nem csak a 2015-ös, de a jövő évi költségvetésből is kimaradt a szociális szakma béremelésének fedezete, tehát, miért is akkor a kormányzati hazudozás?

Betelt a pohár, a szociális szféra dolgozói a kormány aktív eutanáziájának az áldozataivá válnak. Egyre több szakember megy külföldre munkát vállalni, mert itthon képtelen megélni megalázóan alacsony béréből. Jelenleg a létminimum 96.000,- Ft. Az ágazatban dolgozó 93 000 szakember minimum 1/3-a nem kap ennyi fizetést. Egy bölcsődei gondozó 20 éves munkaviszony után jó ha 85.000-et, egy 20 éve felsőfokú végzettséggel rendelkező szociális munkás 120.000-et kap a számlájára munkája „elismeréseként”. (Az utolsó említésre méltó béremelés az annyit szidott és elátkozott szocialista kormánytól kaptuk, de annak is már vagy 8 éve.)

A szociális ágazati tüntetők a Kossuth téren

A szociális ágazati tüntetők a Kossuth téren

Tegnap a tüntetésen szóltak a sípok, a dobok, zenget az „elég volt!”. Aztán fél perc csend, fájó, síri csend. Attól tartok, hogy azok, akiknek mindezt meg kellett volna hallaniuk azok inkább elmentek a környékről, hogy még véletlenül se tudjanak felfigyelni annak a csendnek erejére, amibe demonstráció résztvevői fájdalmukat belesűrítették.

Az államtitkár – a felelős kormánytagoktól már megszokott módon – nem állt szóba a tüntetőkkel, a petíciójukat is csak egy miniszterelnökségi samesz vette át.

Kiss Eszter

72 hozzászólás

  • Munkaügyekből kifolyólag nem tudtam ott lenni a tüntetésen.

    De már egyre inkább úgy gondolom, hogy az ilyen tüntetéseken nekem nem is kell ott lennem, pedig egy-két kivételtől eltekintve mindig ott voltam.

    2010 óta számos ágazati, szakmai jellegű tüntetés volt, a tűzoltóktól és rendvédelmisektől kezdve a diákokon és szociális dolgozókon át a pedagógusokig. Közös jellemzőjük, hogy csak addig tartottak, amíg a kormány vagy odavetett nekik valamit vagy szétzilálta, megosztotta, egymásnak ugrasztotta a szervezeteket. És onnantól néma csönd.

    Ha a szakmák nem képesek magukért kiállni, az igazukért következetesen és kitartóan, a leszerelési törekvéseknek ellenállva harcolni, akkor nekem, aki eddig puszta szolidaritásból ott voltam velük az utcán, bár nem tartozom egyik fentebb említett szamához sem, mi keresnivalóm a tüntetéseiken?

    Majd ha a szakmák felismerik, hogy nemcsak a bérért kell harcolni, hanem az őket semmibe vevő rendszer megváltoztatásáért, ha a tüntetéseik molinóin az a felirat lesz, hogy „Rendszerváltást és európai béreket”, akkor egészen biztosan számíthatnak rám.

  • Most hol voltak a nyugerek,vagy nem őket is ápolják?? Biztos a misén voltak a Viktor szülinapját Istennek meghálálni.Jó lesz ha sokat imátkoznak mert hamarossan csak az isten gondoskodik róluk vagy rólam mert én is nyuger vagyok.

  • Mária, azelőtt több szocilis juttatásban részesült?
    Orbánék, mindezt elvették?
    A fenébe!

  • Nem látok itt egy „kisemmizett” embert sem? Mi van?

  • Figyelő

    Ne provokáljon, mert még a végén elfelejtem, hogy volt gyerekszobám, és válogatott szavakkal küldöm vissza oda ahonnan jött.
    Örüljön neki, hogy maga meg tud élni a kanadai nyugdíjából, de ha hazajön akkor maga is biztosan élvezi a magyar nyugdíjasoknak járó kedvezményeket, akkor meg jobb ha befogja a száját.

  • Figyelő egy jól elviselt világban él, abban is jól megfizetve, hiszen meg tett érte mindent. Esze ágában sincs a magyar nyugdíjasok előnyeit élvezni, mert bele döglene, amit elég nehezen viselne el 😀

  • Kiss Eszter
    2015 május 31
    3:03 du.
    Eredeti kérdésemre válaszolna?
    A szocialisták nyugdíja jobb volt, mint a mostani?
    Vagy most elvették a jobbat?

  • Kiss Eszter, mégegy dolgot elhagytam:
    Az irigység rossz tanácsadó.

  • Figyelő
    2015 május 31
    11:56 de.

    Orbánék úgy vették el, hogy nem is teljesítették azt amit ígértek. Például a 14. havi nyugdíjat. Ezzel szemben annyira fáj nekik az MSZP által elvett 13. nyugdíj, hogy azóta sincs az eszük ágába visszavezetnie a Fidesznek 13.-at sem, nem még a 14.-et bevezetni. Mert, hogy nincs miből. Éppen ezért unfair néphülyítés, amikor ekézik az előző kormányt a 13. havi nyugdíj miatt. Tessék, vezessék vissza, ha arra reális gazdasági kapacitás van. de NINCS!

  • valamint kommunista örökség 😛

  • Figyelő

    Magának súlyos szövegértési problémája van. A cikk nem a nyugdíjasokról szól, hanem a szociális ágazatban dolgozókról.
    Az már más kérdés, hogy maga a nyugdíjasokat akarja provokálni, de amint látja nem jön össze. Úgy látszik arra játszik, hogy megint magáról szóljanak a hozzászólások, és alig várja, hogy porrá alázzák, Nem értem én a maga pervezitását, úgy látszik csak akkor érzi jól magát, ha földbe döngölik.

  • Kiss Eszter: Bencsicsnek már a valósággal is súlyos problémái vannak.

  • Bocsi Eszter, én csak válaszoltam a maga írására, ott emlegette a nyugdíjat. Igérem többé nem fordul elő ….

  • István

    Ez van, ha szürkeállományból már alig marad valami

  • Kivánom Eszter, magának maradjon ennyi a „szürke állományából” mint nekem, ha annyi idős lesz mint én.
    A mamája hány éves?

  • Figyelő

    Tudja mit, nekem akkor is több lesz mint magának, mert a gyűlölet ami elvakítja és ami rombolja a képességeit az nálam nem játszik.

  • Eszter, vélsz valami összefüggést felfedezni édesanyád kora és Bencsics szellemi képességei közt? Mert én nem annyira 😀

  • István

    Rohadt nagy szerencséje van a droidnak, hogy volt gyerekszobám, mert nem szeretem ha a családomat olyan témába keverik bele, amihez semmi közük. Mellesleg ez a megjegyzése is őt minősíti, nincs mibe belekapaszkodnia, hát próbálkozik szegénykém, de nálam jégre fut.

  • Eszter, maguknál balosoknál ez a dívat? Rögtön személyeskedni és megbántani a vitapartnert? Szomorú SZELLEMI szegénységre vall: Csak ennyi.

  • Ille, a fenti megjegyzés magának is szólt!
    Igen szegényes …..

  • HunCanada
    2015 május 31
    5:29 du.
    Persze, hogy nincs. Igérni lehet, az MSZP is az tette, de az országot tönkretette, zsebrevágva a külföldi pénzeket.
    Most miért nem jöttek be, kérdem én az utolsó választáson? Valószinű azért, mert abszolut széthúzás van a pártban és csak igértek fűt, fát.

  • Figyelő: maga mióta vitapartner? A maga szellemi szegénységéről meg jobb nem is beszélni. Maga írta: ahol nincs, ott ne keress.

  • Örüljön Ille, hogy VALAKI ír ide, ebbe a blogba.
    Ez Eszternek is szólt.

  • Figyelő

    Maga nekem nem vitapartner Ön az én szememben csak egy megkeseredett senki, aki abban éli ki magát, hogy provokál, aztán ha szembesítik saját hazugságával, akkor megsértődve elvonul, mint egy szaros 2 éves. Ennyit magáról. Felhívtam a figyelmét, hogy velem ne szórakozzon. Eddig azt hiszem igyekeztem normálisan lepattintani magamról, ha tovább folytatja bekeményíthetek ha akarja.

  • Figyelő: valakinek igen, de magának? Maga nem VALAKI. Sorozatosan beleverik az orrát a hazugságaiba, a romlott eszméibe, a beteges jobboldali rögeszméibe, de még tudomásul sem veszi. Meglehetősen vastag a bőre. Jó magának, gond nélkül kimehet a napra.
    Ne értékelje túl magát, a hulladékban is talál a kereső újra hasznosíthatót.

  • Eszter, komolyan sajnálom.
    Képtelen logikus vitára.
    Én magával nem szórakoztam, csak válaszoltam. A maga szürke agysejtit sem kérdőjeleztem meg.

  • Ille István
    2015 június 1
    1:23 du.
    Sajnálom magát is, mert nem gondol arra, hogy ilyen beírásait mások is olvashatják.

  • Figyelő
    2015 június 1
    1:05 du.

    Megint ott tartunk ebben a témában is, hogy másokra mutogatunk. Miért érdekes az MSZP akik 5 éve a porondon sincsenek? Ha az MSZP ígérgetett, akkor a Fidesz üres ígérgetése abszolút rendben van? Nem értem megint csak ezt a logikát. Ha az MSZP-s banda gyilkosokból állna, akkor a Fidesz bagázs -hogy ne maradjon le – ők is elkezdenek gyilkolászni és minden oké a logikája szerint? Nagyon nem jó ez a megközelítés, hogy mindig hátra és másokra mutogatunk, mert ezt használják ki a hatalmon lévők. Jobban bűvészkednek a magyar emberekkel, mint Rodolfó bármivel!

  • Figyelő

    Normális vitára bármikor nyitott vagyok, csak nem Önnel, mert alkalmatlan rá, mert elvakult jobb oldali, aki elfelejtette honnan jött és mit kapott. Aki a part mellől kiabál be, nem képes belátni, azt ha tévedett, viszont provokál, már megbocsásson de nekem nem vitapartner, ahhoz egy kicsit több kell, amire viszont Ön nem képes. Ennyi

  • Figyelő, ami rongál, azok a maga beírásai.

  • Eszter, én semmiféle párt mellől nem jözttem, mert akkoriban, mikor menekültem a mai pártok még nem éltek. Csak Kádár aki átvette a hatalmat.
    Viszont, a baloldalt volt szerencsém megismerni, amihez szintén tartozik.
    Jó szerencsét kivánok az eszméhiez!
    Úgyan ma már arraflé is idejét múlt képződmény.

  • Ille, tegyen róla! Engem nem változtat meg .

  • Figyelő: ez tény. A fát csak faragni lehet, de akkor is csak fa marad 🙂

  • Engem már faragni sem lehet, olyan öreg vagyok.

  • Figyelő

    No látja, ez az amit Kanadából nem képes megítélni, hogy mi van itt az óhazában, mert eszmeileg, és szellemileg még mindig ott tart, mint amikor elment ebből az országból. Ha annyira jó itthon most a rendszer, akkor tessék hazajönni, és itthonról élvezni a nyugdíjas éveket, és ne több ezer km távolságról osztani az észt.

  • Eszter, tud jobbat?
    A lakosság többséggel megszavazta a mai kormányt, ezért akinek ez nem tetszik, tegyen róla. Ne csak dumáljon.

  • Figyelő

    Már megint sikerült nem arra válaszolnia amit írtam. Mondom én, hogy probléma van a szövegértéssel.

    Mellesleg, hogy mit teszek annak érdekében, hogy változzon a rendszer, azt ugye nem gondolja komolyan, hogy Önnel fogom megvitatni. Ez még viccnek is igen rossz lenne.

  • Ez reménytelen. Figyelő képtelen felfogni, hogy egy kormányt nem szavaznak meg, hanem annak tagjait kinevezik, megbízást kapnak. A miniszterelnököt se szavazzák meg. A többségről nem is beszélve, mivel még a szavazatarány is kisebbséget mutatott. Nem sokkal, de azt.
    Csak azt nem értem, miért ismétli újra és újra ezt a rögeszméjét?

  • Kopjon le rólam Eszter! én nem vontam sehol kétségbe a maga szellemi nívóját! Találjon magának jobb alanyt akit izélgethet!
    Persze olyanok, mint amilyen maga, nem megyek többé haza, amig maguk élnek.

  • Ille, demokratikus országban élek imár 58 éve. Nizopny jobban tudom mire megy ki egy szavazás, vagy váalsztás, mint maga.
    Aki még ma is az egpárt rendszer híve!

  • Figyelő: minden bizonnyal tudja, csakhogy ennek ellenére hazugságokat terjeszt a magyarországiról.
    Miből tudja, hogy én minek a híve vagyok?

  • Figyelő: na végre, nem csak miattam nem jön Magyarországra – felejtse el, már rég nem a maga hazája – de, ha ilyen indulatok közt él tovább, ne reménykedjen a mama 106 évében, előbb elviszi a mirigy (már, ha tudja, mi is az). Ráadásul Eszter 15 évvel fiatalabb nálam, jó esélye van arra, hogy vizel egy lendületeset a sírjára!
    Amúgy kezdi elveszteni a jó modorát! Ugyan sokáig tartott, de végre előtüremkedik az igazi arca? Megérte provokálnom!

  • Én csak azt vettem észre, hogy maga terjeszt rólam hazugságokat.
    A magyarokat nem féltem, tudják mire szavazzanak.

  • Ne panaszkodjon a modorra. Az egész fórum ismeri már a magáét.
    Hogy ki hal el előbb az a jövő titka. Én senkinek sem vízelek a sírjára.
    Gondolom, komcsiknál az ilyen szöveg még menőben van!
    (És mások sírjára a vízelés!)

  • Figyelő: a fene se panaszkodik, csak konstatálom, hogy a magáé romlik. Az enyém merő provokáció, úgy néz ki, magánál is beválik.
    Nem, ez a vizelés dolog nem komcsi ragadvány, már a 19. században is kedvenc fordulat volt a vadnyugati regényekben, valamint a maffiatörténetekben.
    Csak mellékesen mondom, fogalmam sincs, mi a komcsik szövege, esetleg kérdezze meg Pozsgay elvbarátját, bár állítólag ő sem volt az.
    Ha itthon maradt volna, magának is esélye lett volna belülről bomlasztani a pártot, de maga gyáván megfutott a dicső feladat elől.

  • Figyelő

    Időben figyelmeztettem, hogy velem jégre fut.
    Ha nem jön nem jön, az Ön dolga, nekem biztos nem fog hiányozni.
    Jó asszony, ha egyszer végre megtenné. hogy az Önnek írt válaszra reagálna és nem mellédumálna, meg vagdalkozna a komcsi szöveggel és nem lenne annyira elvakult, amennyire az, nem gyűlölködne és provokálna, akkor még az is előfordulhatna, hogy nem alázzák a sorra a kommentelők.

  • Én csak várom a panaszokat akik „Becsapva és kisemmizve vannak”.
    Eszter elmaradhat a komcsi dumájával.

  • Eszter: mégis, mi a fenét lehet gondolni olyasvalakiről, aki mániákusan komcsizik, valamint – habár demokráciában él, és tudja, hogy az olyasmiben ki, mire szavaz – képtelen felfogni, hogy a kanadai demokrácia és az orbáni demokrácia még egy mondatban sem említhető!
    Azon felül nem hiszem, hogy Kanadában X.Yra azért szavaznak, mert ő pl. bányászati miniszterként jelölteti magát a listán! Az az érzésem, hogy Figyelő igencsak más, mint konok. Szerinted, ha megkérdeznénk, ugyan, kire is szavazott legutóbb, a miniszter elnökre, vagy választókerületi képviselőjére, mit válaszolna?
    Mondjuk, pontosan tudom: semmi közünk hozzá, magánügy. De akkor legalább felfoghatná azt is, hogy KANADÁBAN IS képviselőjelöltekre szavaznak! Lehet, hogy 58 éven át ezt nem vette észre?

  • Figyelő

    Ha én komcsi, akkor maga buggyant vénasszony

    Ha meg kisemmizettekre kíváncsi, akkor nézegesse a képet, én is ott vagyok, az 5000 tiltakozó között talán megtalál 🙂

  • István

    Ezzel a nem is tudom minek nevezzem már személlyel nem is érdemes szóba állni, mert csak elviszi a témát olyan irányba, amihez nekem legalább is semmi kedvem. Ha azt mondod hupikék, rögtön rákontráz, hogy nem is, bibibí az biza halvány rózsaszín, és ha nem akkor komcsi vagy. Na nekem ebből kezd elegem lenni, de ha arra vágyik akkor előveszem nem éppen Kazinczy díjas fazonomat és meglátja mire vagyok képes.

  • Eszter: Bencsics így pozicionálja magát, különben nem tudná, hol a helye. Mivel ott áll, ahol, tőle balra mindenki komcsi. No meg az is, aki megcáfolja a rögeszméit.

  • Eszter, ha elege van, akkor fogja be a száját.
    Én csak azért szóltam, mert nekem is elegem volt kedves cikkétől és főleg a képektől.
    Ha nem tud jobbat, akkor jobb ha hallgat.
    A Kazinczy díjat meg tegye a vitrinbe!,

  • Most mondd meg, Eszter, elege volt a képekből! Mind a kettőből, amik kétségtelenül felborzolták a jóasszony idegeit, olyan lázító tartalmúak voltak.
    A Kazinczy-díjjal kapcsolatban meg jó nagy marhaságot mondott, látszik, hogy egy szót sem értett meg a hozzászólásból, amiben említésre került.
    Cserébe – szokása szerint – egyetlen érvet sem tudott felhozni az írásban foglaltakat megcáfolandó, csak szokása szerint zsigerből ellenkezett.
    Eszter, igazad van: tényleg nem érdemes vele szóba állni. Erőt veszek magamon, és megmaradok az emocionális jeleknél. Azokat talán megérti.

  • Figyelő

    Konkrétan magából van elegem.
    Ha annyira nem tetszik a cikk, vagy a képek akkor minek jár állandóan vissza? Ez a perverzitása, vagy kifejezetten arra gerjed, ha magát alázzák, lehet ettől van orgazmusa?

    Nekem maga ne mondja meg, hogy mit csináljak a számmal, mert ahhoz maga olyan kevés, mint apácazárdában a fityma csattogás 🙂

  • Eszter, ez tényleg nem Kazinczy-díjas stílus 🙂

  • Eszter, tudom hogy elege van. Sajnálom.
    Én amíg élek írok, ha tetszik, ha nem. Még ide is.

  • Sajnos, allergiás vagyokm a bolsikra!

  • István

    Elnézést kérek minden kedves olvasótól, sajnálom, de elég volt, hiába szóltam, hogy ne provokáljon, megtette, elérte amit akart.

  • Figyelő: ehhez joga van, de legalább értelmes dolgokat írjon!

  • Kedves Ille, ilyen szövegekre, mint amit sokszor itt olvasok, másképp nem vagyok képes válaszolni.
    Kiss Esztert kitüntették, nem tudom melyik rezsimben,de már a cikk címe is hamis nekem.
    „Becsapva és kisemmizve”, ezt Róla nem lehet elmondani.

  • Figyelő: szokás szerint szövegértési gondja van. Kiss Esztert nem tüntették ki. Próbálja értelmezni a Kazinczyval kapcsolatot mondatát.

  • Figyelő

    Na itt derül ki, hogy szövegértelmezési problémája van.
    Hol írtam, hogy Kazinczy díjat kaptam? Sehol.
    Az hogy Kazinczy díjas fazon azt azt jelenti jó asszony, hogy nem éppen irodalmi stílusú lesz az amit leírok.
    Na erre varrjon gombot! 🙂

  • Akármire szólt a kitűntetése, erre hívatkozott.
    De egy hazug némber, az biztos.
    Sajnálom, a kitűntetésektől, soha nem ájultam el!

  • Értem Eszter! Erről korábban informálhattak volna, hiszen csak Ille használta azt a kifejezést.Elnézést, hogy szószerint vettem.
    Ok.
    Nem kitüntetett, de bolsi a szememben az biztos, és az nekem elég.

  • Figyelő

    Az én szememben meg továbbra is buggyant vénasszony 🙂

  • Basszus, Eszter, ez a nő tényleg nem ért már magyarul! Se a Te mondatodat, se az enyémet nem érti, de szájal vastagon! Ráadásul már hasad is, mivel úgy véli, fideszes vagy 😀
    Jelen felállásban ugyanis a Fidesz az egyetlen bolsevik párt. Persze, az is lehetséges, hogy az apácák nem tanították meg neki a bolsevik szó jelentését.

  • István

    Nem véletlenül írtam, hogy szövegértési problémája van. Olyan, mint a lendkerekes autó amíg felhúzzák addig jár – addig hajtja a magáét – aztán meg leáll. Bekapja a lélekfrissítőjét és kezdi elölről ugyanazt.

  • To bad,azt hittem értelmes nővel van dolgom és beszélgetni lehet vele.

  • Ille, sajnos saját börömön tapasztaltama a bolsevizmus áldásait.

  • Figyelő

    Már rég rájöhetett volna – hiszen már nem az első csatánkat éljük meg – hogy velem nem tud eszmét cserélni, miután nem állunk egy platformon hál’ istennek. Ettől még az értelmi képességeimet jobb ha nem vitatja, mert a magáé már eléggé hanyatlóban van ergo a képességei elég tisztességesen beszűkültek. Valószínűleg a minimál tesztet nem teljesítené úgy ahogy kellene a koráképest.
    (ha nem tudja mi a minimál tesz keressen rá a googlen ha javasolhatnám, még mielőtt újabb fergeteges baromságot rittyentene ide)

  • Figyelő: nyugi, a magáé múltidő, mi pedig a jelenben tapasztaljuk a mai bolsevikok áldásos tevékenységét.

  • Kiss Eszter,
    Szerintem, egy „buggyant vénasszonnyal” nem érdemes foglalkoznia, ezért magam részéről, a beszélgetést bezárom. Nem óhajtok magával szótváltani. Kapish?