Adj neki!

2015 június 1 12:27 du.12 hozzászólás

Valamiért odaát nem tesznek zablát a szájukra, amikor a köpcös csakazértis üzemmódban előadja magát. 

Süd Deutsche Zeitung.

Juncker, aki meglehetősen érdekes módon tette  helyére  nemzetünk eszét, azt találta nyilatkozni, ha a köpcös továbbra is ragaszkodik a  halálbüntetése bevezetéséhez, akkor neki – azaz Magyarországnak  – kívül tágasabb.  Mindez független attól, hogy az EU alapszabályzata nem is teszi lehetővé, de az agresszív kismalacot kezdik már unni odaát.

Ehhez jön a  Die Zeit, a német értelmiség lapja – ejnye, hogy még hasonló sincs  Magyarországon, Deutschland, Deutschland über  alles? – ami egyenesen azt követeli, hogy az EU ugyan, csapjon már oda Orbánnak –  Orbán, mint tudjuk, maga Magyarország – mivel sehol máshol nem sértik meg tudatosan és folyamatosan az EU szabályait, mint a köpcös országában. Orbán folyamatosan provokálja az EU-t, naponta sérülnek a kisebbségi  jogok. Erre bizonyíték a WDR érpataki riportja, amiben  közismerté  válik a jobbikos, degenerált polgármester ámokfutása. Egy olyan országban, ahol tiszteleghetnek a Wehrmacht és a Waffen-SS  elesettei előtt,  erősen kérdéses a józan ész. Orbán és sleppje a kisujját se mozdítja a több, mint egy tucat jobbikos falusi zsarnok cselekedetei ellen, amik lassan már a személyi szabadság korlátozásáig mennek. Kvázi falusi diktátorok megtűréséről van szó. A 7es cikkely értelmében itt az idő az eljárás megindítására Orbanisztán ellen (az újság valami félreértés okán Magyarországot említett). Itt az ideje, hogy a tapasztaltak okán a Néppárt holland, német, skandináv tagjai, sőt, a CSU is felmondja a társulási szerződést a Fidesz újfasiszta pártjával.

Nézzük a Der Standardot .

Odaátéknál – Burgerlandban – erős a jobboldali populizmus. Ha az ottaniak hatalomra jutnának, könnyen előfordulhat, hogy a Jobbik gárdájához hasonlító helyi erők  jogot kapnának a személyi okmányok ellenőrzésére, és a nekik nem tetszők elleni intézkedésre. Mindez, persze, csak a magyar határt illetően. Jó példa áll előtte:  Orbaniszán jobbikos  rohamosztagai.

Kurrier.

A NER kérdőíve hazug és ostoba, különösen az utolsó kérdése. A világ még nem felejtette el, hogy ’56 után 250ezer menekültnek adtak otthont.

Mit mondjak, tanulságos. Kár, hogy a pórok java nem tud németül.

12 hozzászólás

  • Ejnye már no! Hát hogy lehet ilyeneket leírni? Nem az MTI-től kapják az anyagot? Nem is értem én ezeket az újságírókat, hogy képesek rossz hírünket kelteni, fals információkkal félre tájékoztatni németeket, meg a sógorokat. Felháborító! Skandallum!

  • Kiss Eszter: valóban, a francba az ilyenekkel! Éljenek a Bayerek, az Obersovszkyk! Bocs, az utóbbi már sírgyalázás. 🙁

  • István

    Nem lehet, hogy ezek ottan a nyugaton nem tudják mi az a seggnyalás?

  • Eszter: de, tudják. Csakhogy ab ovo rááll a szájuk. Von Haus aus így működnek.

  • István

    Milyen szerencsések, hogy ott élnek és nem itt :), mert itt már rég befogták volna a szájukat.

  • Kiss Eszter. ne izéljél már! Hát mijafasznak van a szűkített vélemény szabadság? Mondhatsz akármit, kormányzatilag ki nem szarja le?

  • Die Zeit, a német értelmiség lapja…hahaha
    Erről írta Udo Ulfkotte, hogy pénzért ír hazugságokat?

  • Fenyvesi Glória

    Ille István!
    Az értelmiség, az Magyarországon is értelmiség!
    Akikre büszkék is lehetünk…
    Vannak szakmai és tudományos folyóíratok…

  • Fenyvesi Glória: ne beszéljen olyasmiről, amivel még nem is találkozott.

  • charlie:
    „A magyar kormányzat irányultságától függetlenül rossz színben tünteti fel az eseményeket a nemzetközi sajtó, ha vezető nyugati politikusok érdeke így kívánja meg – mondta Udo Ulfkotte a XXII. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon.
    Reuters: A német újságíró Megvásárolt újságírók című könyvét mutatta be pénteken Budapesten. A Miként irányítják a politikusok, a titkosszolgálatok és a nagytőke a német tömegmédiát? alcímű kötet tavaly szeptemberben jelent meg Németországban, és azt taglalja, hogyan korrumpálják a titkosszolgálatok, a nagyvállalatok vagy a lobbiszervezetek a média munkatársait.

    Ulfkotte tizenhét éven keresztül az egyik legrangosabb német napilap, a Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) politikai rovatának munkatársaként, valamint közel-keleti haditudósítójaként tevékenykedett. Az április 23-án megnyílt XXII. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon magyar nyelven első alkalommal bemutatott könyvében az újságíró saját magát és munkatársait leplezi le a nyilvánosság előtt.

    A sajtótájékoztatón a szerző kifejtette, hogy karrierje során sok hibát követett el, egyebek mellett dezinformálta az olvasókat, propagandaműveket írt, ezeket ma már bánja.
    Úgy vélte, összeesküvés-elmélet lenne azonban azt állítani, hogy a vezető nemzetközi médiavállalatok hátterében cenzúra működne, nincs előírás arra vonatkozóan, egy német újságírónak mit szabad megírni vagy mit nem. Ulfkotte mindenesetre azt állította, hogy a FAZ szerkesztőségénél előfordult olyan eset, amikor valamely titkosszolgálat munkatársa által megírt anyagot adtak ki az ő neve alatt.
    „Ezek segítségével gyorsan zsarolhatóvá válik az ember, és az igazság megvásárolható lesz” – mondta. Ulfkotte hozzátette, amennyiben egy újságíró hajlandóságot mutatott arra, hogy részt vegyen ebben a játszmában, hamarosan magasra juthatott a politikai vagy közéleti „ranglétrán”.

    A szerző azt állította, az érdekeltek évente rendezett titkos konferenciákon egyes háborúknak már azelőtt előkészítik a médiafogadtatását, hogy egyetlen katona a harcmezőre vonulna. Úgy vélte, az afganisztáni, iraki vagy más konfliktusokat „nem lehetne lefolytatni az állampolgárok támogatása nélkül”.
    Az ukrán válságra utalva Udo Ulfkotte kifejtette, szerinte „az emberek nem akarnak háborút Ukrajnában, Oroszországgal. Ha bárki megkérdezi az embereket Magyarországon vagy Németországban, többségük nem akar szankciókat Oroszországgal szemben – mégis szankciók vannak érvényben”.

    Na, kisfiam, ezen dolgozzon még egy cseppet 😀

  • Azt mondja Juncker, hogy ha Orbán őrültségnek nevezi a menekültkvótát, akkor nem ismeri ki magát az ideggyógyászatban.
    Szerintem pedig DE. Valszeg papírja is van róla.

  • „Orbán és sleppje a kisujját sem mozdítja”
    – Dehogyis, sőt a titkárnője útján leszól Mucsára, hogy a nevemben is tegyetek oda egy árpádsávos (nemzetiszín is lehet mellette) szalaggal díszített koszorút. A felirat pedig így szóljon:
    Wermacht és SS testvéreinknek akik életüket áldozták a végső győzelemért. Viva Orbanini !!!