Hallgatói lázadás a Pázmányon, avagy az irányított antiszemitizmus

2015 június 11 4:59 de.41 hozzászólás

Még valamikor a múlt hónapban a Pázmány Péter Katolikus egyetem rektora egy olyan határozatot hozott, miszerint a Holokausztot mint kötelező tantárgyat kívánják bevezetni az egyetemi oktatásban. Az utolsó éves hallgatóknak, független szaktól, kötelező lesz résztvenni ezeken az előadásokon. Diplomát nem szerezhet egyetlen egy hallgató sem, aki nem vett részt ilyen oktatáson. A hírt hamar „felpörgette” a sajtó pró és kontra. Maga a hír nem is lett volna annyira feltünést keltő, ha ezt nem a Pázmány rektora teszi, hanem más egyetem (sajnos még nem talált kovetőre a kezdeményezés). A Pázmány egyetem nem csupán arról híres, hogy magasfokú  képzés folyik a falai közt. A diákjai közt szép számmal akad olyan, akik nyíltan a Jobbik támogatói táborához tartoznak, és antiszemitizmusuk szinte kirívó más hasonló intézmények diákjaival szemben. Nem tudni, hogy talán nem ennek fényében döntött-e úgy az egyetem rektora, hogy egy ilyen „tantárgy” kötelezővé tételével igyekszik némileg más szinekben feltüntetni az egyetemet. Nagy valószinűséggel ez is közrejátszhatott, döntése meghozatalában.

Ám ma a diákkok egy részében ez egyfajta ellenreakciót indított el. Petíciót intéztek a rektorhoz. A peticióból most idéznék pár sort.

„Tisztelt Rektor Úr! Az egyetem hallgatóinak jelentős többségével egyetértésben arra jutottunk, hogy nyílt levélben fordulunk az egyetem vezetőségéhez és Önhöz, melyben szeretnénk kifejezésre juttatni „A holokauszt és emlékezete” nevű, újonnan bevezetendő órával kapcsolatos aggályainkat. Mint az már a híradásokból és – az amúgy meglepő hirtelenséggel felvetődött – döntésre adott első reakciókból kitűnik, a hallgatók egy jelentős része az egyetem identitásával összeegyeztethetetlennek érzi a téma ilyen formában való kezelését a következő okokból: Úgy gondoljuk, hogy egyetemünk szellemiségét nagy mértékben meghatározza a keresztény vallás és kultúra. Viszont a tantárgy témaköre nem a vallásra fókuszál (mint ahogy joggal tenné ezt egy esetleges zsidó, illetve más vallásokat bemutató hitéleti óra bevezetése), hanem olyan politikai állásfoglalást rejt magában, amellyel többségünk nem kíván azonosulni semmilyen formában.

Igen csak elgondolkoztató. Egyáltalán nem a vallással kapcsolatos aspektusokról lenne szó az órákon, ahogy azt a diákok egy csoportja gondolja, hanem pontosan arról a már szinte meghonsodott történelem- hamisításról, mely állami szinten is megy. Milyen politikai állásfoglalásról van itten szó amitől „tartózkodni“ óhajtanak a leendő „professzor“ jelöltek? Esetleg arról, hogy feltárja azokat a tudatosan alkalmazott hamis állításokat, miszerint a magyarság nem felelős a magyar zsidóság részleges kiírtásáért? Tényekkel bizonyítható, hogy tevékeny részesei, sőt néha végrehajtói voltak az ördögi náci terveknek, mely a zsidóság teljes kiírtását szerette volna véghezvinni.

Bár a tárgy valóban a holokausztról szól, de ennek ellenére nem esik szó benne a cigányság, a homoszexuálisok és egyéb kisebbségek deportálásáról, illetve megsemmisítéséről. A magyarországi cigányság ugyanúgy elszenvedte a holokausztot, mint a zsidóság.”

Minő érdekesség! Eddig szó sem volt sem a cigányokról, sem a homoszexzuálisokról. Sőt! Mind a kettő „nemkívánatos“ honpolgárnak lett mínősítve és még magyarságukat is kétségbe vonják, és állapolgári jogaikat is próbálják csorbítani. Azt már meg sem kellene említenem, hogy nem is annyira régen  nyilt gyilkosságokat követtek el cigányok ellen. A tetteseket ugyan elfogták, de nem váltott ki a kormányközeli körökben, sem a társadalom nagyobbik felében  olyan reakciót, melyben nyiltam elítélte volna az ujabb rasszizmust. Ez is egyfajta kozmetikázásnak szánt beirás. Annyiban igazuk van, hogy valóban bele kellene venni őket is ebbe a témakörbe. Csupán csak a zsidó szervezetek említik meg ezt a sajnálatos tényt, hogy a Holokausztnak más áldozatai is voltak nem csak zsidók.

„Amennyiben a témának kifejezetten ezt a történeti, politikai aspektusát kívánná hangsúlyozni a vezetőség, abban az esetben mi célszerűbbnek érezzük egy „Népirtások az emberi történelemben”, vagy „Népirtások a XX. században” nevű óra bevezetését, melyben egyenlő arányban jelennek meg a különböző nemzetek és (vallási, etnikai) kisebbségek ellen elkövetett erőszakos cselekményekről szóló tananyagok – hiszen a keresztény szellemiség az egyenlőség és tisztesség nevében ezt követelné meg. A tárgy ezzel érzékeltetné minden emberi élet értékét, így minden népirtás egységes és egyenlő mértékű elutasítását.

Talán az egyetlen pont, amivel úgy ahogy egyet tudnák érteni. A hallgatók egy részét érzékenyen érinti az a kijelentés, mely szerint Ön az óra bevezetését a fokozódó antiszemitizmus miatt tartaná indokoltnak, hiszen egyetemünk hallgatóira nézve ez olyan, mintha antiszemitizmussal vádolnák őket és családjaikat. Ezt a pejoratív feltételezést a lehető leghatározottabban visszautasítjuk Legjobb védekezés a támadás. És ha pontosan ez a fő célja az oktatás bevezetésének? Az igazság úgylátszik sok öntudatos nemzeti Jobbikost érzékenyen érint.

Kellemetlennek érezzük, hogy ez (a fentiekben jelzett módon) többszörösen terhelt téma, látszólag a hallgatók feje felett, külföldi „közreműködés” hatására valósult meg. Olyan hirtelenséggel az iskolai tanév végén, hogy erre a hallgatóság szinte reagálni sem tudott. A vezetőség semmilyen formában nem egyeztetett az egyetem hallgatóságával, sem az oktatókkal, amit aggályosnak tartunk. Problémásnak érezzük továbbá, hogy a tárgy anyagát izraeli professzorok állították össze. Véleményünk szerint egy magyar egyetemisták számára készült kurzust a leginkább magyar kutatók képesek összeállítani, hiszen ők ismerik a helyi sajátosságokat Micsoda demokrácia! Ugyan hol mondhatják meg a diákok, azt, hogy mit és hogyan szeretnének tanulni? Főleg annak tudatában, hogy az illető témakörhöz, semmiféle tényleges ismerettel nem rendelkeznek, csupán propaganda anyagokból összeválogatott hamis adatokból szerezték ismereteiket. Milyen külföldi közreműködésről beszélnek? A mai Európában sokan felvannak háborodva a magyar oktatáson, és eleve azon, hogy a magyarok az egyedüliek szinte az EU keretein belül, ahol a rasszizmus és antiszemitizmus „bocsánatos bünnek“ van tekintve. Természetes, hogy olyan előadokat igyekeznek bevonni az oktatásba az egyetem vezetői, akik túlélői  a Vészkorszaknak és hitelességük megkérdőjelezhetetlen. Ez a kijelentés is fényes bízonyítéka annak, hogy a levél szerzői milyen beállítottságuak. A hallgatók nagyrésze nincs tisztában azzal sem, hogy magyar oktatói a témának kettős állampolgárok. Legtöbbje izraeli és magyar állampolgár is, miután lehetővé vált számukra a megfosztott magyar állampolgárságukat visszakapni, hogy rendeződtek a kapcsolatok a két ország közt.

A fenti okokra hivatkozva kérjük, fontolja meg döntését, és vegye figyelembe a következő javaslatainkat: A tárgy maradjon a népirtás témakörnél, és legyen általánosan kötelező, de ebben az esetben általánosan vegyék végig a huszadik századi (vagy akár még korábbi) népirtásokat és emberiség ellenes bűnöket. Lehetséges javaslatok: délvidéki tisztogatások a magyarság ellen, örmény népirtás, palesztinok elleni bűnök, kommunizmus által elkövetett bűnök, kambodzsai népirtás, dél-afrikai apertheid rendszer, ruandai népirtás és természetesen a holokauszt is (beleértve a zsidóság mellett a cigányság és egyéb csoportok ellen elkövetett bűnöket).”

Az utosó pontnak hagyva ugye a legföbb kérdést, ami miatt beszeretnék vezetni a tárgy oktatását. Megkérdezném a levél szerkesztőitől, hogy meséljenek már a palesztinai népírtással kapcsolatban valami olyasmit is, ami nem hazugság, és tényekkel bízonyítható, nem csupán mesterségesen előállított bizonyítékokkal. Nem kis meglepetést tudnák okozni nekik, ha a valódi tényekkel ismertetném meg őket. Palesztinok palesztinok ellen követtek és követnek el bűntetteket. Lásd a legutolsó izraeli-gázai konfliktus. Nincs a világon talán sehol sem olyan „demokrácia“ ahol a diákság nyomást képes gyakorolni az egyetemre vagy más oktatási intézményre, hogy „memorandumban“ próbálja utasítani az oktatókat, hogy mit és hogyan szeretne a hallgatóság, hogy előadjanak számára. A nagy magyar oktatási demokrácia még ebben is élen jár. Államilag támogatva.

41 hozzászólás

  • Érdekes, hogy mindig az az 1 azaz egyetlen példa (ún. cigány gyilkosságok) az, amit teli torokból harsognak a rasszizmus igazolásaként, és csodálkoznak, hogy nem váltotta ki az elvárt társadalmi reakciót. Miért? Azért, mert széles körben felismerték, hogy az egy titkosszolgálatok által megrendezett ügy volt, amelynek célja a magyarok és a cigányok közötti polgárháború kirobbantása. De szerencsére nemcsak a magyarok, de a cigányok is átláttak a szitán, és nem ugrottak be a provokációnak.

    Íme egy kis lista, amit a magyaroknak el kell tűrniük a cigányok részéről. A lista nem teljes, a ténylegese lista Torontótól Jeruzsálemig érne.

    Olaszliszka – Szögi Lajost meglincselték a cigányok.
    Pécs – Bándy Kata meggyilkolása
    Veszprém – Marian Cosma kézilabdázó meggyilkolása.
    Makó – 18 éves magyar lányt megerőszakolt, kirabolt és felgyújtott egy cigány.
    Boldogkőváralja – 4 cigány kirabolta és megölte a helyi lelkészt.
    Kecskemét – 3 cigány vert agyon egy 16 éves magyar fiút.
    Tiszacsege – tucatnyi cigány vert agyon botokkal egy magyar fiatalembert.
    Tiszacsege – 2 cigány vert agyon egy 98 éves öregembert.
    Piricse – 3 cigány kirabolta és megölte a helyi kocsmárost.
    Tápióbicske – 3 cigány halálra kínzott egy 54 éves nőt.
    Hangony – 3 cigány vert agyon egy 86 éves férfit.
    Kunbaja – 2 cigány megfojtott egy idős embert.
    Öcsöd – cigányok vertek agyon egy 78 éves férfit.
    Miskolc – 3 cigány vert agyon egy 58 éves férfit.
    Bácsalmás – 2 cigány rugdosott halálra egy 44 éves férfit.
    Baks – 99 éves nénit ölt meg egy cigány.
    Ózd – 90 éves öregembert ölt meg egy cigány.
    Mezőzombor – két cigány nyomorékká vert egy férfit.
    Szekszárd – 3 cigány vert agyon egy 80 éves férfit.
    Békés – 58 éves nőt ölt meg egy cigány.
    Nagydorog – idős embert vert agyon egy cigány.
    Kömlő – cigányok vertek agyon egy 59 éves férfit.
    Jászfényszaru – cigányok késeltek meg és löktek ki vonatból egy férfit.
    Hajdúdorog – idős embert ölt meg egy cigány.
    Vásárosnamény – 58 éves férfit vertek halálra a cigányok.
    Szeged – biztonsági őrt késelt meg életveszélyesen egy cigány.
    Kisvárda – 17 éves lányt késelt meg 4 cigány.
    IV. ker – idős asszonyt szurkált halálra egy cigány.
    VII. ker – biztonsági őrt késeltek a cigányok.
    VIII. ker. – diáktársát verte halálra egy cigány.
    VIII. ker. József körút – 37 éves nőt késelt meg egy cigány.
    VIII. ker.. Szentkirály utca – 26 éves férfit késelt meg egy cigány.
    Blaha – cigány késelt meg egy 15 éves magyar fiút.
    Hetény – a kórház biztonsági őrét késelte meg 3 cigány.
    Szombathely – 2 cigány késelt meg egy főiskolás fiút.
    Karcag – kocsmárost késelt meg 3 cigány.
    Marcal – templomban próbált megerőszakolni 76 éves nénit egy cigány.
    Tiszavasvári – cigány késelt meg egy 18 éves fiút.
    Nyíregyháza – 4 cigány kirabolt egy 14 éves magyar fiút.
    Győr – 5 cigány vert meg életveszélyesen egy 20 éves fiút.
    Miskolc – 3 cigány bántalmazott egy idős nőt.
    Ungvár – 2 cigány bántalmazott súlyosan egy nyugdíjas nénit.
    Kőbánya-Kispest – 3 cigány bántalmazott egy 21 éves fiatalembert..
    Szolnok – cigányok bántalmaztak egy 17 éves lányt.
    Karácsond – fegyveres cigányok tömegverekedése.
    Ercsi – fegyveres cigányok tömegverekedése.
    Heves – fegyveres cigányok tömegverekedése.
    Törökszentmiklós – 3 cigány dúlt fel egy temetőt.
    Tiszavasvári – sírokat rongáltak a cigányok.
    Hegyszentmárton – 35 sírt rongáltak meg a cigányok.
    Nyírbátor – 3 cigány bántalmazott egy orvost.
    Gyöngyösoroszi – fegyveres cigányok tömegverekedése.
    Gyöngyöspata – fegyveres cigányok tömegverekedése.
    Nyírderzs – 82 éves nénit vert meg és rabolt ki 4 cigány.
    Budaörs – orvost vert meg egy cigány.
    Békés – dolgukat végző tűzoltókra támadtak a cigányok.
    Székesfehérvár – 3 cigány kirabolt egy újságírót.
    Mezőtúr – lopott autóval loptak színesfémet a cigányok.
    Jászapáti – fegyveres cigányok tömegverekedése.
    Hernádnémeti – túlkoros cigányok megverték kisebb magyar osztálytársaikat.
    Hernádnémeti – cigányok bántalmaztak tanárnőt.
    Arló – fegyveres cigányok tömegverekedése.
    Gyöngyös – fegyveres cigányok támadtak rendőrökre.
    Gyöngyössolymos – fegyveres cigányok támadtak rendőrökre.
    Ózd – fegyveres cigányok molotov-koktélokkal randalíroztak.
    Átány – cigányok megverték egy autóbusz sofőrjét.
    Edelény – fegyveres cigányok tömegverekedése.
    Törökszentmiklós – két pedagógust bántalmazott egy cigány.
    Kállósemjén – húsvágó bárddal támadt mentősökre egy cigány.
    Mike – 3 cigány rabolt ki egy idős embert.
    Kunmadaras – 2 cigány rabolt ki egy járókelőt.
    Angyalföld – két cigánybanda fegyveres tömegverekedése.
    Ilk – fegyveres cigányok tömegverekedése.
    Nyíregyháza – mentősökre támadt egy cigány.
    Nyírbogdány – cigány bántalmazott egy tanárnőt.
    Buják – cigány verte meg az iskolaigazgatót.
    Kiskunhalas – fegyveres cigányok tömegverekedése

  • Ami a kötelező holokauszt oktatást illeti.

    Az igazságnak nem kell erőszak ahhoz, hogy érvényesüljön, mert az az igazságnak természete.

    Erőszakra a hazugságnak igazságként való kikényszerítéséhez van szükség, mert az természeténél fogva előbb-utóbb lelepleződik. Láthatjuk, hogy egyre nagyobb erőszak szükséges, tehát közeledik az igazság pillanata.

  • Istvan Bende: ha mindezt tételesen igazolná – megtetézve a titkosszolgálatok által levezényelt gyilkosságok dokumentálásával – még akár komolyan is lehetne venni magát, de így csak egy szánalmas jobbikos gyűrődés.
    Csak egy lényegi kérdés: mennyi esélye lett volna egy polgárháborúnak? Abban a cigányságnak? Hány „hadrafogható” embere is van a cigányságnak? Azoknak mennyi lőfegyvere – mert lássuk be, fustélyokkal és betondarabokkal nem igazán lehet harcolni egy polgárháborúban? Hogy’ hívták volna a maga fajtája közreműködését, csak nem megtorlásnak?
    Azon felül, mi lett volna a következménye? Bizony, a rasszista fehér faj győzelme, amit sajnálatos módon az európai demokráciák és kultúrnépek nem igazán díjaztak volna, és simán karanténba zárták volna Magyarországot. Haider elvtársa odaát Ausztriában bele is halt.
    Amúgy mi köze van ennek a csinos kis propagandalistának a cikkhez? Valamelyik szót tán nem értette belőle? Melyiket? Szóljon, segítek, nem mondja, hogy nem viseltetek jó szándékkal maga iránt!
    Nem fogja elhinni, de amilyen peche magának van, a cigányok is magyarok!

  • Istvan Bende: kinek az igazságáé?

  • Fenyvesi Glória

    Ille István!
    Ez a mai magyar valóság…Nem tudta, tudja?
    Bizony ,a cigányok által elkövetett gyilkosságok menyisége sokkal-sokkal több, mint amit emlegetnek…Vagy eltitkolnak…(lásd:pozitív diszkrimináció)
    Csak tudnánk, kinek milyen érdeke fűződik ehhez?
    Ezenkívül, igen, pl. a Trianoni tragédiánkat is oktatni kéne…Mert az a magyarság legnagyobb tragédiája…

  • Fenyvesi Glória

    A cigányok, Hazánkban élő kisebbség,akik szintén magyar állampolgárok,de nem magyarok…
    Élnek is kisebbségi jogaikkal…

  • Fenyvesi Glória: magát is arra kérem, dokumentálja, és ne szajkózza.
    Valóban, Trianont oktatni kellene, de a maga történelmi előzményeivel és az akkori magyar vezetés ostobaságával egyetemben. A magyarságnak, attól tartok, voltak nagyobb tragédiái is, mivel azok, akik az új határok mögé szorultak, köszönik szépen, még most is élnek – legalábbis leszármazottaikban.
    Valahogy ez sem a tatárdúlás, sem a török uralom, de még csak a kféle. szabadságharcok áldozatai esetében nem mondható el. Esetleg vitatja, hogy 1848 nagyobb tragédia volt a magyarságnak, mint Trianon? Lehet Trianon felett keseregni, de megváltoztatni nem lehet, ma meg már értelme sincs, mivel legtöbb „elaszakított” magyar számára nincs határ.

  • Fenyvesi Glória: ne kezdjen szofisztikába, nem a maga műfaja. Főleg ne MAGA akarja meghatározni, ki, micsoda. Tudja, úgy hívják őket, hogy romungrók, vagyis, magyar cigányok.
    Egy rövid lista okulására, hogy a maga által lenézettek közül mennyien is állnak magasan maga fölött:
    Írók, költők
    Balogh Attila
    Bari Károly
    Csemer Géza drámaíró, dramaturg
    Csík Ferenc író, költő
    Holdosi József
    Horváth Gyula
    Karsay Ervin
    Kovács József
    Annamanna Orsós
    Osztojkán Béla
    Rigó József
    Szécsi Magda
    Szepesi József

    Festők, képzőművészek
    Péli Tamás
    Balázs János (1905–1977)
    Kunhegyesi Ferenc
    Jovánovics László
    Annamanna Orsós
    Patai Zsuzsanna
    Péli Tamás (1948-1994)
    Radics Szilveszter (1952-2004)
    Szentandrássy István
    Annamanna Orsós

    Zenészek
    Bihari János
    Radics Béla cigányprímás a Magyar Rádióban. 1929.
    Fátyol Misi cigányprímás szobra a makói Korona szálló mellett
    Cinka Panna (1711–1772)
    Bihari János (1764–1827)
    Babos Gyula jazz-gitáros
    Bacsik Elek (1926-1993) jazzgitáros
    Balázs János (1988) zongorista
    Balogh János (1803-?)
    Babári József (1893–?) hegedűművész
    Barna Mihály [1] cigány hegedűs, II. Rákóczi Ferenc udvari muzsikusa (17.sz-1730-as évek).
    Bobe Gáspár Ernő (1924–1993) prímás
    Cziffra György (1921–1994) világhírű zongoraművész
    Csányi „Matyi” Mátyás (1929-1980) jazzhegedűs és gitáros
    Csík Gusztáv jazzmuzsikus
    Dankó Pista (1858–1903) a magyar zeneművészet világhírű prímása, dalköltő
    Darázs Miska (1842–1892) a Dunántúl híres prímása
    Déki Lakatos Sándor idősb (1945–)
    Déki Lakatos Sándor ifjabb (1966–)
    Erdélyi Náci (1845–1893) prímás, szegedi cigánykirály, aki 1886-tól zenélt Amerikában hírességeknek
    Fátyol Károly (1830–1888) gordonkaművész, Nagykároly szülötte, és halottja
    Farkas Jenő (1899–1949) I. Ferenc József utolsó primása
    Hamza Miska (1845–1916) nagyváradi első zenekarvezető, prímás
    Járóka Sándor, id. (1922–1984)
    Ifj. Járóka Sándor (1954–2007)
    Jávori Vilmos jazzdobos, zenepedagógus
    Kokas Pál prímás, festő
    Kondor Ernő (1881–1951) dalszerző, a magyar kabaré alapítója (1907. március 2 – Bonboniérre)
    Kovács Gábor (1841–1882) prímás, József kir. herceg udvari zenésze
    Kosta Lukács (1943-1993) jazzgitáros
    Lakatos Erika (1964-) dzsesszénekes
    Lugosi Tibor (1950–) klarinét és tárogatós előadóművész
    Lukács Tibor (1956-) prímás
    Magyari Imre id. (1894–1940) korának egyik leghíresebb prímása volt
    Magyari Imre ifjabb (1924–1980) hegedűművész, zeneszerző
    Mocsár Gyula (1905-1991) cimbalmos, hegedűművész
    Oláh Kálmán (1910–1990) prímás
    Pege Aladár (1939–2006) világhírű jazz bőgős, klasszikus bőgős
    Pongrácz Lajos (1844–1916) prímás, kolozsvári első zenekarvezető, Rudolf trónörökös házizenésze
    Radics Béla Jenő (1917–1982) prímás
    Radics Béla id. (1867–1930) prímás, nótaszerző, korának ismert zenekarvezetője volt
    Radics Vilmos (1841–1895) prímás, miskolci, majd fővárosi első zenekarvezető
    Raduly Mihály jazz-zenész, szaxofonos
    Rácz Laci (1867–1943) „A prímáskirály”, aki amerikai körútjain vált igazán híressé
    Rácz Aladár (1886–1958) világhírű, Kossuth-díjas cimbalomművész, Igor Stravinsky és Ernest Ansermet barátja
    Rigó Jancsi (1858–1927) prímás, aki a Chimay hercegnővel történt házassága kapcsán lett világhírű
    Sárközi Ferenc [2], „Kossuth cigány hadnagya”
    Szirmai Kálmán (1934–2008) jazz gitáros, a szocializmus alatt Luxembourg-ba emigrált
    Salasovics Dezső
    Suha Balogh József (1913-1974) hegedűművész, zeneszerző, cigányprímás
    Szakcsi Lakatos Béla (1943–) Kossuth-díjas jazz-zongorista

    Zenekarok

    Járóka Sándor és népi zenekara
    100 Tagú Cigányzenekar
    Rajkó zenekar
    Farkas Jenő és cigányzenekara. A harmincas-negyvenes évek híres zenekara. Egész Európát bejárta. A holland rádió aranyérmével tüntette ki. A királyi esküvőt is a zenekar muzsikálta. Az első világháború alatt katonazenekart vezényelt.
    Budapest Bár
    Ektomorf

    Színművészek, színházi és filmes emberek
    Csányi Sándor színművész, jelenleg a Radnóti Színház tagja[6]
    Csiki Júlia (1923–1991) operaházi balerina, táncpedagógus
    Hegyi Aranka (1855–1906) színművész, Blaha, állandó partnernője ismert és kedvelt primadonna
    Hollay Kálmán színművész
    Jónás Judit színművész
    Szegedi Dezső színművész, a Miskolci Nemzeti Színház tagja
    Nyári Oszkár, a kaposvári Csiky Gergely Színház tagja

    Magyarnóta-énekesek
    Kovács Apollónia
    Bangó Margit (akit az USA-ban a magyar Aretha Franklinnak neveznek)
    Horváth Pista

    Mondja, maga ék egyszerűségű propagandista, ezek közül hányat ismer?

  • (1920-ban vagyunk, Hitler és náci Németország majd csak tizenhárom év múlva jelenik meg a történelem szinpadán !)
    A ‘nemzeti-keresztény’ Magyarország ekkor tette meg az első lépést a magyar holokauszthoz vezető úton !
    A nemzeti kereszténység nevében a zsidótörvények követték egymást csorbítgatva a zsidók szabadságjogát – természetesen mindez a ‘zsidók védelmében’, – így aztán a lejtőn nem lehetett megállni. A ‘nemzeti keresztény’ elit lépésről lépésre készítette elő a talajt – a magyar zsidó honfitársainkat először kizárjuk az egyetemekről, – aztán sárga csillaggal megbélyegezzük, – aztán gettóba zárjuk, – végül legyilkoljuk őket.
    A keresztény-magyar állam buzgón eltüntette a falvakból a zsidót, kiirtva a teljes magyar vidéki zsidóságot, mert a deportálásban részt vevő ‘keresztény’ magyar tömegek elhitték, hogy a zsidó idegen, és az eltüntetése nemzeti érdek és ezzel megoldódik a „keresztény magyar” embernek minden problémája. Ezek az istenfélő, lelkes keresztények voltak azok akik a határon benyitottak a marhavagonokba préselt zsidó embermasszához és elkérték az értékeiket, „maradjon mégis magyaré”, vagy vizet kínáltak értük cserébe.

    Szégyen és gyalázat ami a magyar zsidó honfitársainkkal történt hazánkban !

    http://www.holokausztmagyarorszagon.hu/index.php?section=2&type=movie&chapter=7_2_2

    Mi egy aljas, megbocsáthatatlan bűnt követtünk el a magyar zsidó honfitársaink ellen. Magyarok, magyarok ellen ! Megemlékezés, bocsánat kérés egy családban teljesen semmitmondó ha a szeretet hiányzik belőle !

    Nagyon is itt az ideje, hogy a holokausztot mint tantárgyat, kötelezővé tegyék nemcsak Pázmányon, hanem Magyarország összes iskolájába ! Garantálom, hogy lesz mit oktatni és tanulni és alkalom a keresztény lélek vizsgálatára !

  • Fenyvesi Glória

    Nem ez a téma…A művészek, írók, költők felsorolása…
    Senki nem vitatja azt, hogy vannak köztük is értékes emberek…

  • Fenyvesi Glória: valóban nem ez a téma, ugyanis a cikkben egyetlen szó sem esett a cigányokról. A lista a maga okulására készült, mivel nincs kétségem a felől, hogy képtelen bármi féle értéket is látni bennük.
    Javasolhatom, hogy ne akarjon téma ügyben kioktatni?

  • Ille István

    Ezt hívják úgy, hogy technikai KO! 🙂 🙂

  • Kiss Eszter: na, ezért nem vívok szívesen fegyvertelenekkel. Nem sportszerű. Vagy inkább boxnyelven: nem fogok 10 unciás kesztyűt használni, ha neki 14 unciás van.

  • Gloárka magának NEM hazája a Magyar Köztársaság.
    Gloária a maga hazája Ukrajna, megkérném hogy a saját hazájáért tegyen valamit , dolgozzon érte és ne az enyémmel foglalkozzon állandóan köszike.

  • Geyza, ebben nem adok neked igazat. Glória nem gazdasági menekült Ukrajnából, ő egyszerű törzsökös kizsákmányolt Miskolcról, egy gazdasági menekült boltjából, ahol szimpla eladó.
    Nem is értem, miért nem a kínaikat utálja, és miért a cigányokat?

  • Göllner András

    Valóban meredek a PPTE új, légből kapott szabálya – sehol a világon, legalább is Kanadában, vagy Amerikában nem tudok arról, hogy kötelező tantárgyá tették volna a holokauszt-tanát, fakultástól függetlenül. Ami a PPTE-nél történt – tehát a holokauszt tanának kötelezővé tétele szerintem nem a zsidó lobbi hanem a szélsőjobbos lobbi provokációja. Ezzel akarják bizonyítani a zsidók „határtalan pimaszságát”, „tolakodását” – hogy utána még ersősebb anti-Szemita hangulatot keltsenek ország szerte. Ez a döntés pompásan illeszkedik az Orbán kormány idegen-gülöletet keltő jelenlegi kampányába. Itt most nem útszéli táblákon keresztül gerjeszti a gyűlöletet valakik ellen a kormány, hanem egy kormányhoz hűséges rektori döntésen keresztül. Most ezen csámcsog Magyarország anti-Szemitáinak tömege, ezen csámcsog a montreáli Kronika nyilasokhoz húzó olvasó gárdája, az itteni öreg vitézek, a Szálasit istenítő itteni MHBK-ás „hősök” serege. Ügyes játszma ez. Így mozgatja Geryon is a nyelvét Dante poklának mélyén. Ez az átverés műfajának, a FIDESZ nyelvi hadviseletének egy nagyszerű példája. Az átverést elkövető ezzel szentebb lesz a Pápánál a zsidó kérdés ügyében, lehet vele dicsekedni, mint azzal pl. hogy a FIDESZ kanadai nagykövete zsetonokat dobál a holokauszt emlékművekre Kanadába, miközben főnökei odahaza szobrokat emelnek Prohászka Ottokárnak, és nyilasokat tüntetnek ki naplemente után, nyilasokat koszorúznak kinn a temetőkben. Az egész művelet nagyszerűen szolgálja a FIDESZ-JOBBIK céljait. Mért nem a Corvinus, vagy az ELTE csinált egy ilyen szabályzatot ? Azért, mert az ő rektorai még nincsenek annyira a jobb oldal zsebében, a gerincüket még nem ferdítették el annyire a Magyar új-fasiszták, mint a PPTE rektorét. Ezért van mind ez kérem.

  • Illepityu:
    Ja…aszittem Kárpátaljáról ossza az észt a jóasszony.
    Így már persze egészen más a leányzó fekvése 😀 😀

  • Istvan Bende, Fenyvesi Glória,

    A mai nagyar valóság pont olyan, mint a tegnapi és a tegnapelőtti. Sokrétű.
    Van benne bűnszövetkezetben elkövetett különösen nagy értékre elkövetett hűtlen kezeléstől hamis tanúzásra való felbújtáson át a prostitúcióra kényszerítésen keresztül a szerelemféltésből elkövetett gyilkosságig minden.
    Kedven cigánygyilkosaik hatalmas bátorságról téve tanubizonyságot meglőttek gyereket és gyermekes anyát.
    Ezzel szemben a fiatalkorúakat prostitúcióra kényszerítő, ujjnyi aranylánccal hetvenkedő vadbarmok közelébe sem mernek menni. Tudják Miért? Mert az utóbbiak mellett ott vannak a kigyúrt ruhásszekrények is. Akik a maguk kedvenc igazságosztóira először csomót kötnének, aztán hurkásra vernék, aztán ismét csomót kötnének, és végül kivágnák pucéron valahova a szántásba.
    Ennyit a maguk önbíráskodó barmairól.
    S most szóljunk az önbíráskodásról. A közrend fenntartása a rendőrség feladata. Ha tehát a kormány szándékosan erősíti a paramilitáns csoportokat, akkor az a kormány alapvetően egy fasiszta horda. Márpedig amikor a Hősök terén a Pintérlegények biztosították a pincérruhás sörhasak dzsemboriját, akkor ez fegyverletétel volt a neo_SA előtt. A kormány formális elismerése a goj motoragyúaktól betyárbunkókig terjedő skála előtt.
    Ezt műsutt úgy hívják, hogy a törvényes rend erőszakos megdöntésének előkészülete. Demokráciákban a hazaárulással egyenértékű büntetési tételekkel. Nem rémlik, hogy Pintért beidézték volna az ügyben. A tevékenydégéért felelős Orbán Viktort sem.
    Ergo, maguk, mint Jobbik és Orbán-fanok húzzanak a véreresen retkes pokli kondérba. Mint a hazaárulókat pártoló mocskos zsebnyilaskák.

  • Fenyvesi Glória
    2015 június 11
    6:52 de.

    De kedves hülyegyerek. Pontosan ez a téma. Vannak törvényszegők, és vannak akik nem azok. Ez nem származás kérdése.
    Az csak hab a tortán, hogy az egyik oldalon a hülyenácik verik a mellüket a magyar Nóbel-díjasokra, de elfelejtik azt, hogy zömük azért nem magyar állampolgárként vehette át a Nóbel-díjat, mert az akkori hülyenácik kiüldözték az országból.
    Egyébként nem hiszem, hogy egy kínai üzletben lenne eladó. Ismerve a kínai, különben igencsak befogadó kultúrát, a maga banánhámozásban is vesztes IQ-ja ott bukásra lenne ítélve.
    Persze lehet, hogy kend az asztal alatt térdelve, és hámozgatva teljesít szolgálatot. Ha nem is éppen banánt….

  • Hát, nekem az egész rektori üzenetről, teljesen más a véleményem,

  • István,
    elküldtem Neked az Új Kelet e-heti számát.Ez a cikk majdnem betűről betűre plagizálása Dr. Kende György értékes cikkének.Azért írom,hogy majdnem,mert találtam két vesszőt és egy”a” betűt,amik az eredetiben nem fordultak elő. Mindez azonban semmit nem von le a leírtak igazából.

  • Fényes István

    Egy-két megjegyzésem lenne.
    Az egyik a holokausztra vonatkozik.
    Hihetetlen mértékű az ismerethiány ezen a területen, függetlenül attól, hogy egyetemistákról van szó.
    De én akár azzal is egyet tudok érteni, hogy tágítsuk a kört és legyen szó a XX. század etnikai alapú európai tömeggyilkosságairól – örmények, zsidók, cigányok, boszniai muzulmánok kiirtásáról.
    Ez bizonyára hozzásegítene ahhoz, hogy a hallgatók képet kapjanak arról, hogy hova vezethet a nácizmus és a sovinizmus.
    Az értelmesebbje talán elgondolkodna rajta.
    A másik Bende kolléga listája.
    Szóval azt kérem, írja mindegyik eset mellé a forrást és az évszámot.
    Aztán írjon egy hasonló listát a nemcigányok által ekövetett bűncselekményekről, ugyanazokban az években, majd nézzük meg, melyik lista hosszabb.
    Trianont meg tanítják, csak a szélsőjobbnak nem tetszenek a tények, a nemzetállamok létrejötte.
    Magyarország nem volt nemzetálla, Trianon hozta létre a magyarok nemzetállamát is.
    Glória meg hát nagyon Glória, HHMH…
    :O))))

  • Gyuri10: ránézek.

  • Gyuri10: összehasonlítottam a két cikket. Attól tartok, nem igazán vagy tisztában a plágium fogalmával. „…találtam két vesszőt és egy”a” betűt,amik az eredetiben nem fordultak elő…” bocs, de ez még bohóckodásnak is gyenge, egyszerűen nem igaz.
    Avi ben dolgozhatott Dr. Kende cikkéből, de ezt gyakorlatilag mindenki megteszi, aki valamilyen témára, hírre reagál, mert senki nem egyedül fújja a passzátszelet.
    Ebben a cikkben a teljes levél olvasható, Dr.Kende pedig csak egy-egy mondatot citálva belőle fejti ki véleményét. A keretszöveg sem fedi át egymást. Akkor hol is van itt a plágium?

  • Fenyvesi Glória

    Geyza!
    De bizony!
    Magyarországon élek, ez a Hazám, ráadásul magyar vagyok…

  • Fenyvesi Glória

    Ille istván: Viszont István Bende felsorolta,milyen sok gyilkosságot követtek el cigányok…
    Egyébként az ön által felsorolt cigány „hírességek”miért nem figyelmeztetik az övéiket, akik deviáns módon élnek, hogy ácsi, ez így nem megy tovább…Lássátok, mi beilleszkedtünk és elfogadtuk a többségi- közösségi normákat.
    Teszünk is valamit a közös asztalra…
    Élhettek ti is jobban, de ahhoz tanulás, szorgalom, és a törvények betartása kell…

  • Fenyvesi Glória

    Nem védem a gazdasági bűncselekményeket, korrupciót elkövető fehérgallérosokat sem. De az életellenes bűnök , gyilkosságok mégiscsak a leg-elítélendőbbek…

  • Fenyvesi Glória: a Bende által felsoroltakat többszöri kérésre sem kerültek dokumentált bizonyításra. Újságcikk nem érdekel.
    Nehezére esne, ha nem tenné idézőjelbe a híresség szót? Ez a forma ugyanis megint a maga felsőbbrendűségére utal. Ami, ugyebár, erősen kétséges.

  • Fenyvesi Glória: az életellenes bűncselekmény – a tömeg- vagy sorozatgyilkosságok kivételével – általában egy áldozatot követel. A fehérgalléros bűnözés pedig százezreket. Akkor most?

  • Fenyvesi Glória

    De az az egy áldozat is milyen nagy, sírig tartó fájdalom a hozzátartozóknak!
    Ha kevesebb a pénz, az még jobban elfogadható, nem?

  • Ezt a „levelet” véletlenül nem, Schmidt Mária, vagy Répássy Róbert fogalmazta? Ígérték, betartották. Mert a tartalma teljes mértékben az ő szellemi termékeikre hajaz. Sőt ez a szellem a frissen hatalomra jutott FideSS már 1998-ban is hirdetett szellemiségét tükrözi az antiszemitizmustól a Terrorházig.
    Az, hogy ez a helyzet, az ifjúság szellemi állapota ma így néz ki például az egyetemeken, az kizárólag a náci FideSS tudatos rombolásának a terméke. Made in hungary.

  • Avi ben Giora

    Tisztelt Fenyvesi nemzetesasszony.Maga olyanokat emleget itt fel, amiről igencsak hiányosak az ismereteim, noha nem vagyok annyira műveletlen sőt három nyelven is olvasok irott sajtót. Valahogy ezek a gyilkosságoök egészen másképpen vannak feltüntetve. Nem véletlen fordított a felállás? Teszem azt megölnek tiz egynéhány ártatlan cigányembert vagy egész családokat és csodálkoznak maguk nagy igazságérzetű magyarok, hogy jogos bosszúvágyból (nem helyeslem ezt az úgynevezett szemet szemért fogat fogért elméletet, merrt erőszakra erőszak válasz az ujabb erőszak hullémot eredményez)követték el ők is ezeket a gyilkosságokat. A másik dolog amire felhívám igen becses figyelmét: Még maga is úgy írja, hogy magyarok de nem magyarok. Ezt nem tudná kicsit bővebben megmagyarázni? Mert ha valaki Magyarországon született és magyar kultúrát szivott magába az mitől nem magyar? Hogy engem mint büdös izraelit, nem tekintenek magyarnak mert elhagytam Magyarországot és elmentem őseim földjére az egy dolog.Érdekes módon ha egy másik államból elmegy egy zsidó Izraelbe attól még megtarthatja azt az állampolgárságát amibe bele született.
    Göllner András mint mindig most is fejen találta az igazságot, mert ez ahogy a címben is benne van irányitott antiszemitizmus és direktben lett kitalálva, hogy a tudatlan ember azt mondja: lém lám még a vaskalapos PPKE rektora is felmérte a mai Magyarországon eluralkodott indulatokat gyorsan hozott egy törvényt amivel elszabadíthatja az amúgy is feszült indulatokat.
    Gyurió drága. Ata mödaber kcat ivrit? Ulaj ata kore itonim izraelim? Ha keta seli hajta ba Maariv gam aval bö ivrit.é Haval se ló raíta. De ha nem akkor is kérdezzen nyugodtam utána Hajdú Erős Szilviánál vagy Róna Ővánál aki szintén az Új Keletben ír, hogy ki lopott kitől. Kende Gyurival igencsak jó kapcsolatom van sőt levelezünk is. Nyugodjon bele én írtam ezt először meg nem akarok magamnak begyűjteni semmiféle dicsőséget. Mivel az Új Kelet két egyforma cikket nem szokott leközölni (akarom mondaani azonos témáról szóló cikket) így az enyémé nem került közlésre. Ha óhajtja és van olyan szive elküldeni a privát meil cimét elküldhetem önnek azt a levelet amiben egyességre jutottunk kinek a cikke fog felkerülni. Kende Gyuri lett a nyerő, mert tudta, hogy én feltettem ide is. Az a két vessző amit maga emleget az sima idézőjel elütés.

  • Aki hiányolja, hogy Trianont (állítólag) nem tanítják, az téved: tanítják.

    Remélem azt is megtanítják, hogy Ferenc József többször próbálta a duális monarchiát föderális állammá tenni, mert ez a mindenféle negatví jelzőkkel illetett uralkodó bölcsebb volt, mint a beszűkült tudatú magyar urak.

    De szándéka mindig a magyar uralkodó osztályon bukott meg, mert a magyar urak képtelenek voltak kicsit is előre nézni, tudomásul venni, hogy az ezeréves országnak abban a formájában, ahogy évszázadokig fennállt, mindenképpen vége. Tisza még akkor is magyar kultúrfölényről fecsegett, mikor már teljesen nyilvánvaló volt, hogy a Monarchia szét fog hullani. Még akkor is képtelen volt felfogni hogy geszti birtokai a románoké lesznek, amikor már a magyarokon kívül mindenki tudta, hogy az országot fel fogják osztani.

    Ajánlom olvasásra Bihari Péter remek könyvét az első világháborúról.

  • Fenyvesi Glória

    Nem tarthatja meg valaki a már megszerzett magyar állampolgárságát?
    Ezt nehéz elhinni…
    Sok kettős állampolgár van…

  • Fenyvesi Glória: hinni a templomban…amúgy éppen tegnap vonta meg a magyar állampolgárságot Áder öt magyartól. Név és cím a Magyar Közlönyben.

  • Fenyvesi Glória

    Lehet, hogy „rossz fát tettek a tűzre?”

  • Nem túlzottan kedves és nem barátom,
    אבי בן גיאורה
    עבורך אינני יודע עברית.Nem tudom díjazni az előzőekben írt megszólításodat.Érdekes módon rájöttél az igazságra,miután egy hozzáírásodból megállapítottam gajleszjíd mivoltodat. Orbanista,horthyista,nyilasbérenc,provokátornak neveztél. K.Gyurinak elmeséltem Ő mondta,hogy kifelejtetted a metszett f@szút. Nos ebből jöttem rá,hogy tévedni szoktál.Lehet hogy úgy egészben egy tévedés áldozata vagy?Az Ivrit szövegben elfogadom a hemzsegő hibáidat.Kár hogy magyarul sem sokkal jobb a helyzet. Legközelebb talán németül jobban fog sikerülni.
    Akik hitler szülőföldjét választották hazájuknak,adom a kreditet, hogy németül jobban tudnak mint ivritül.

  • Gyuri10, javaslom, fejezd be. Ez a hitleres dumád eléggé aljas, ráadásul kezd az arcod is nagy lenni! Mitől érzed magad bárkinél különbnek?

  • István,
    nekem nem az arcom,hanem a pofám nagy.Hogy kinél és miért érzem magam különbnek(és ez így igaz is)az egy dolog és hagyd,hogy mások állapítsák meg nem Te.A hitleres dumám aljas vagy az hogy egy büszke,állítólag értelmiségi sokat tudó, zsidó(sic)Izraelből a hitleráj szülőföldjén lébuskál. Nem gondoltam, hogy Veled kell emiatt a félcetlis miatt randoriznom. Úgy hogy ezentúl a bárminemű nem tetszésemmel nem Téged foglak megszólítani.Üdv:Az orbán bérenc, horthyista, nyilas provokátor,metszett f@szú Gyuri10.

  • Gyuri10: ez azért beteg dolog, hogy valakit azért minősíts le, mert Ausztriában talált befogadó hazára!

  • Izraelből senki nem kellett,hogy Ausztriába meneküljön.Aki majrézott a katonáskodástól az elmenekült a pokol bugyrába is. Kérdezd meg alkalomadtán hány évet volt katona Izraelben vagy hány éves volt amikor össze sz@rta magát és menekültként befogadtatta magát a sógoréknál.