Egy román antiszemita történelemhamisításáról

2015 június 13 7:35 de.129 hozzászólás

Ismét sikerült felfedeznem az interneten egy gyöngyszemét az antiszemitizmusnak, illetve annak támogatására irányuló írást. A cikkben szereplő könyv, amire írója hivatkozik, lehetséges, sőt egészen bizonyosan létezik.

Vegyünk sorra egy pár dolgot, amiknek „átalakított” formában sajnos mai napig is léteznek. Tehát: ez az írás kifacsarva, de azt elemezi, hogy azok a zsidók, akik valamilyen mentőszervezet segítségével jutottak ki Izraelbe pontosabban Palesztinába, milyen szisztéma alapján lettek kiszűrve. Sőt! Az is igaz sajnos, hogy a Zsidó Kongresszus jóváhagyása megvolt ehhez. Magyarán szólva óhatatlan felmerül a gyanú, hogy akik megmenekültek, valóban olyan tehetős zsidók voltak, akik ki tudták fizetni a németek által szabott „taksát” és az akkori angol hatóságok is jóváhagyták a bevándorlásukat Palesztinába. A Kasztner ügy valóban megtörtént. De ez sem úgy, ahogy ezek össze-vissza hazudozva megírták. Kasztner és a cionista szervezet vagy ismertebb nevén a Mossad alija bét, valóban üzletelt Eichmannal. Kasztner saját maga válogatta össze azokat a tehetős zsidókat, akik tudtak fizetni neki, noha a Mossad Alija bét milliókat kapott a cionista szövetségtől, de ő egyfajta szelekciót alkalmazott, hogy ezen milliókból saját zsebébe tegyen jó pár millió dollárt, ami embermentésre volt neki adva.

Valóban el is ítélték az ötvenes években, de fel is mentették, mondván még is csak embereket mentett. Utána viszont egy öntörvényű magyar csoport Tel Avivban le is puffantotta. A végrehajtók személye ismeretlen, természetesen nem sikerült kézre keríteni őket. Amit még megjegyeznék ezzel kapcsolatban: valóban voltak olyan tehetős zsidók, akiket a nácik mentettek meg. Ezek egyike Weiss Manfréd gyáros volt. Az egész pereputtyát, vagy negyven embert a németek külön géppel szállítottak Portugáliába. És nem ő volt az egyetlen ilyen zsidó család, akik jó pénzért sikeresen kimentették magukat a népirtásból. Hogy ezt átfogalmazták és pont ellenünk hozzák fel, mint vádakat, az egy dolog. Az is tény, hogy maguk a cionisták alkalmaztak egyfajta szelekciót anyagi megfontolások alapján. Még meg is értem ezt, mivel az akkori Yisuv anyagi forrásai igen csak végesek voltak. Tehát némi előnyt élveztek, akik tehetősebbek voltak és a pénzükkel hozzá tudtak járulni a későbbi szegény bevándorlók támogatásához.

Na, most akkor ugorjunk egy nagyot. Lebontották a falakat, felszedték a szöges drótot. Megindulhatott a szabad alija Izraelbe. DE! Az izraeli állam dacára annak, hogy van egy alaptörvény, miszerint minden zsidónak joga van hazatérnie Izraelbe, csupán csak részben funkcionál. Illetve nagyon sok olyan dolog történt az utóbbi időben, amik több, mint piszkosak. Megindult az orosz alija. Mivel kint eléggé erős az oroszok szervezettsége, sok orosz – de nem kifejezetten „szín” zsidó – is ki tudott menni Izraelbe, mert jó kis kenőpénzeket tudott adni. A kivándorolt másfél millió oroszból cirka négyszázezer nem is volt zsidó (nem saját hasból kimondott adat, maga az izraeli bevándorlási-minisztérium tette anno közzé).

Aztán vegyük a falassa zsidókat. Nem tudom, mennyien vándoroltak ki Izraelbe. Mivel eleve egy nagyon szegény törzsről volt szó, nem tudtak itt sem különféle kritériumokat bevezetni, amit terveztek, kvázi ki a zsidó, ki nem zsidó. Manapság az izraeli társadalom „páriái”, mert szinte kitaszítottként élnek Izraelben. Alig egy hónapja volt egy nagy tüntetés Tel Avivban, amit a falassa zsidók csináltak, mivel kvázi mai napig kirekesztettként élnek Izraelben és jogaik korlátozva vannak. Egy katona járt is Netanjahunál és elmesélte az őt és falassákat ért sérelmeket. Bibi elnézést is kért, de, hogy valójában milyen változásokat eszközöltek, arról nem szól a fáma. Tény, ami tény csak Dimónán, az ország egyik legszegényebb településén élnek nagy számban (eleve a kutya nem akar ide költözni az atomkísérleti központ miatt, mert félnek egy esetleges külső támadástól.) Munka alig, szinte semmi, viszont az izraeli hadseregben szinte valamennyi fiatal vállal szolgálatot, ha egyáltalán sikerül bejutnia, mert csak azokat viszik be, akik 18 éves koruk előtt érkeztek az országba.

És akkor hadd szóljak a hungákról, a magyarokról. Igazából nagyon minimális a bevándorlók száma. Évi párszáz potenciális magyar bevándorlóról van szó. Jórészük diplomás, tanult fiatal vagy középkorú családos, akik az antiszemitizmus miatt mennek Izraelbe. Nos, manapság hála a SASZnak és a többi rőtszakállú szervezetnek, csak azok bevándorlása relativ problémamentes, akik dédszüleikig vissza tudják vezetni zsidóságukat és azt igazolni is tudják hivatalos zsidó szervezetektől. És itt van a korrupció melegágya. A Mazsihisz irattára nagyon hiányos. A háború után nem nagyon maradt fent adat erre vonatkozólag. Akik ma a hitközségen ülnek, pénzért mindenre hajlandók. Sok olyan nem zsidó is kaphatott olyan papírokat, amivel igazolta magát, akinek szinte semmi köze sem volt a zsidósághoz, de szüksége volt izraeli állampolgárságra és útlevélre valamilyen simlis ügy miatt. Aztán kint Izraelben meg a bevándorlási hivatal emberei kezdtek el kukacoskodni. Mivel tisztában vannak azzal, hogy pénzért nincs az a dolog, amit ne lehetne megvenni Magyarországon, hogy ők is kaszálhassanak némi pénzt, nem fogadják el a magyar papírokat, és ha még zsidó is vagy, akkor is giurt kell csinálnod. Esetenként és személyenként 1500-2000 dollárt is lekaszálnak. Még az elmúlt kormány hozott egy törvényt „hok ha giur” (betérési törvény) amely megpróbált gátat vetni a visszaéléseknek. Most, hogy a vallásosoknak megint nagyobb szavuk van, megszüntették és mehet tovább a rég bevált recept: ha fizetsz kenő pénzt, akkor más elbírálás alá esel, mint az átlag oléh.

Nem akarom tovább sorolni. Azt szokták mondani, nem zörög a haraszt, ha nem fújja a szél. Magyarán voltak a múltban és mai is vannak kirívó, úgynevezett szelekciós esetek, de az alább idézett cikk mindenképpen propaganda jellegű, és még ha zsidótól is származik, erősen megkérdőjelezhető. Ahogy fentebb leírtam és jeleztem, voltak esetek, de nem ekkora nagyságrendűek, hogy a náci/hungarista magyaroknak felmentést adjanak elkövetett tetteikre.

„Étvágygerjesztőként” , hogy milyen is a tartalma ennek az írásnak, ide idéznék egy olvasói levélből, ami a Galamusban jelent meg 2012. május 1-én, Ion Coja átírja a történelmet címmel. Illés Mátyás: Megéltem már hetven évet, de ennyire aljas, ördögi írást, mint amilyet Ion Coja értelmiséginek tartott román ember tett közzé a világhálón, még nem olvastam.

„Éveken át úgy tudtam én is, mint más, hogy a magyarok, a románokkal ellentétben, Auschwitzbe küldték, a halálba, polgártársaikat, a zsidókat. Magyarországról 1944-ben százezer számra küldtek zsidókat a haláltáborba vasúton, ahonnan nagyon kevesen tértek azután haza. Az eset jól ismert és sokat hangoztatott. Én magam is többször írtam a témáról, az 1990 előtti hivatalos történelemtudomány nyomvonalát követve, miszerint amíg a romániai zsidók nagy része megmenekült, addig a magyarországiak egy durva megsemmisítésnek voltak alávetve.

Maga Winston Churchill is beszélt erről a magyar történelmi eseményről, mint az emberiség legvisszataszítóbb gyilkosságáról. Ez volt az 1991-ben megjelentetett Transilvania Invincibile Argumentum című könyvem egyik fejezetének a címe is, amely viszont jóval 1990 előtt íródott. Ezt a fejezet címet újra használtam a 2004-ben megjelent Protocoalele Kogaionului című könyvemben, de itt már azért, hogy megkövessem régebbi állításaimat ebben a témában. Most megteszem újra, kijelentve, hogy az 1944-es magyarországi zsidók tragédiájáért nem a magyarok a hibásak sem a magyar hatóság! Még nem is a németek, mondhatnám!… Hanem a zsidók!”

A továbbiakat itt olvashatják.

129 hozzászólás

  • „A továbbiakat itt olvashatják.”
    Nem akarom olvasni, de nem is tudnám, mert nem jelenik meg a link.

  • endre: köszönöm, ránézek, mi lehet a gond. Érdemes tovább olvasni, mert igencsak tanulságos, meddig is tud elmenni a mocskolódásban egy román zsidó értelmiségi.

  • A 79 éves Kertész Ákos a külföldön bejegyzett Amerikai Népszava portálon augusztus 29-én megjelent nyílt levelében ezt írta:
    A magyar genetikusan alattvaló. József Attila talált mentséget: „ezer éve magával kötve, mint a kéve sunyít, vagy parancsot követ.”

    De ez nem mentség arra, hogy a magyar a legsúlyosabb történelmi bűnökért sem érez egy szikrányi lelkiismeret furdalást, hogy mindent másra hárít, hogy mindig másra mutogat, hogy boldogan dagonyázik a diktatúra pocsolyájában, röfög és zabálja a moslékot, és nem akar tudni róla, hogy le fogják szúrni.

    Hogy se tanulni, se dolgozni nem tud és nem akar, csak irigyelni, és ha módja van legyilkolni azt, aki munkával, tanulással, innovációval viszi valamire. Ma már a második világháború borzalmaiért,

    a Holocaustért egyedül a magyar a felelős, mert a magyar

    nép az (a német néppel ellentétben), amelyik se be nem vallotta, meg nem gyónta a bűneit, se töredelmes bűnbánatot nem tanúsított, se meg nem fogadta, hogy soha többé, se bűnbocsánatért nem esdekelt. Így aztán nem is kapott soha föloldozást!

    Azt a baloldalon sem vitatják, hogy Kertész elfogadhatatlan kijelentéseket tett, amikor nyílt levelében genetikusan alattvaló, dagonyázó, röfögő, moslékot zabáló magyarokról írt. Kertész Ákos cikkünk megjelenése után egy közleményben visszavonta írásából „a magyar genetikusan alattvaló” mondatot.

  • Ha külsős stilisztaként olvasnám a cikket, megállapíthatnám, hogy ez az egész csupán egy bevezető egy később elrejtett igazi cikkhez.
    És a cikket olvasgatva, annak még a tartalmát is megvizsgálva, hát az lenne a benyomásom – a „hát igaz-ami igaz” fő vonalát fegyelembe véve – hogy egy látens antiszemita fogalmazványával van dolgom.
    Ámde átfutva a cikkíró reklámszerű curricullum vitae-ján „megnyugszom”, hogy csak egy tévelygő zsidó próbálgatja suta, szárnyait, igaz egy ekkora fórumon rémes károkat okozva a saját hitsorsai sokaságának.
    Szóval, ez a bevezető iromány annyira „eklektikus”, hogy sokszor követhetetlen a szándéka. Az olvasó, közben sokszor nem tudhatja, hogy most tulajdonképpen nem is azt ominózus antiszemita cikket olvassa e telerakva igaztalan állításokkal, akárcsak aztán az előhívható cikk ördögien förtelmes sorai.

  • István,
    a linket kinyitottam.Végig olvasásról szó sincs.Az első 20 mondat után láttam,hogy sajnos túl kemény a papír a lenyomtatáshoz.A cikkre vonatkoztatva:”Igencsak tanulságos,meddig is tud elmenni a mocskolódásban egy román zsidó értelmiségi.”A magyar,(az sem biztos, hogy zsidó vagy,hogy értelmiségi)a mai izraeli viszonyokról még aljasabban mocskolódik.Könnyű Ausztriából,hitler szülőföldjéről bírálgatni a nácizmus áldozatainak cionista maradványait.Erre nem képes egy pszichopata.Itt már más indítékokat kell keresni.Nem vagyok egyedül a témában.Mi akik 20 évesen egy szál gatyában, fogkefével és borotva felszereléssel érkeztünk 1957-ben. Nem tudtunk senkit lefizetni, mégis „beengedtek” Izraelbe mindenféle hazudozás és „újratérítés” nélkül.Kasztnerre hivatkozni,aki ha tetszik ha nem,ezerhatszáz zsidót mentett meg,még akkor is ha elsők a rokonai és a gazdagabbak voltak,nem bizonyíték egyébre,mint a hivatkozó aljasságára.Én annak-idején csak 16 zsidót mentettem meg az 56 ban börtönből szabadult”forradalmárok”pogromjától Ravennában.
    Az ilyesminek ára van(nem feltétlen anyagi.)Aki Kasztnert elítéli azért mert eichmannal és bűntársaival együtt orgiázott az bizony jobb ha vállalja a megélhetési plagizátori címet.Fogalma nincs az élet és életben maradás mibenlétéről.Még ennek az”úrnak” sem kívánom,hogy az embermentés alkalmából családja és számára idegenek közötti választásban legyen megpróbáltatva.A 2000 évvel ezelőtt született rabbi,aki azóta istenítve lett mondá vala:”Ne ítélj,hogy ne ítéltessél”.

  • molmossimon: kár volt visszavonnia. A magyar valóban az. Jelenleg is több, mint egy millió bizonyítja.

  • Gyuri10: majd Avi ben válaszol a fortyogásodra. Sajnos, erősen személyes szemüvegen keresztül (ez azóta van, amikor Avi ben véletlenül elhagyta nicked sorszáma elől az 1-est)nézed, olvasod a keretszöveget, így azután érthető, ha valamit félre értelmezel.
    Avi ben bemutatott néhány alijázó vonulatot, ennyi. Akit idézel, egy hozzászóló minősítése volt Ion Cosa cikkére, nem Avi ben véleménye. Azért, mert a Ti helyzetetek más volt, még nem cáfolható, amit Avi ben ismertetett.
    Mi van, ha valaki Kasztnerről mást és többet tud?
    Javaslom, fejezd be a minősítéseket, különben Te se leszel különb. Kezdem azt hinni, hogy nincs rosszabb egy önjelölt, fajvédő, sértődött zsidónál. Egymásra acsarogtok, mindketten külhonból, amikor nekünk meg itt van a hazai zsidóság megosztottsága, ugyanilyen alapon. Habár, nem kellene itt leragadnom, mert a végén még antiszemitizmus gyanújába kerülök. Inkább kiterjesztem a nemzetvédőkre és az übermensch szittyákra.

  • „Az igazat mond˙˙d, ne csak a valódit!”
    (József Attila)

    1. WEISS MANFRÉD MÁR 1922-BEN MEGHALT, hogy fenébe írhattad le azt a szemenszedett hazugságot, hogy

    „valóban voltak olyan tehetős zsidók, akiket a nácik mentettek meg, ezek egyike Weiss Manfréd gyáros volt.”

    Na,ettől kezdve az egész cikked igazsága nem ér egy hajítófát,és ugyanitt e hasábokon, még most KÉRJ BOCSÁNATOT A MEGTÁMADOTTÓL!

    2. Egy, már elég régen elhunyt barátom, bizonyos Juszt Adolf budapesti órásmester a saját elmondása szerint Bukarestben vészelte át a vészkorszakot úgy, hogy közben nem is kellett bujkálnia. (Ráadásul született mozgássérült is volt.)
    Már ez a tény is a többivel együtt, a másik – a román – cikkíró igazmondását teszi kétségessé.

    .

  • FORTIMBRAS: Csak ehhez volt szüksége a román cikkíró elemzésének megkérdőjelezéséhez? De jó magának! Valóban voltak olyan tehetős zsidók, akiket pénzükért a nácik – jól felfogott érdekből- mentettek ki. Változtat ezen ez a tévedés? Nem. Valamint ha őt személyesen nem is, de „pereputtyát” kimenthették? Igen. Kit támadott meg Avi ben? Bárki más mikor is kért bocsánatot az ezen az oldalon közölt aljas történelem hamisításai miatt – mert szerintem Avi ben csak tévedett? Senki.
    akkor meg?

  • Molmossimon!

    Kertésznek ez „a magyar genetikusan alattvaló” hangzású mondata visszavezethető Orbánnak a nem sokkal korábban Posványoson a baloldalra vartyogott undorítóan hazug mondatára, amely így hangzott:
    „…A baloldal már >genetikusan< nemzetellenes. Időnként ráront a saját nemzetére…"
    Kertész Ákos tehát csak kibővített egy orbáni gondolatsort. …És nem azt mondta amit a fid-SS propaganda nagy-nagy előszeretettel állít róla, hogyasszongya: a l á v a l ó, hanem, hogy . a l a t t v a l ó , azaz szervilis – (rab)szolga természetű – nemzet, ami éppen Vezérével szoros összefüggésben szörnyűségesen igaz megállapítás még ma is, és sajnos még sokáig annak is látszik…

  • Fenyvesi Glória

    Mindenki magáét védi…

  • István,
    nem igénylem ennek a barna ben dzsórának a válaszát,mivel már egy- szer besorolt engem. Orbanista,horthyista,nyilaspribék,provokátorként. Dr. Kende Gyuri barátom nagyon helyesen hozzájavította,amit elfelejtett ez a haza bölcse még melléírni,hogy:metszett f@szú.Már egyszer megírtam és most kénytelen vagyok újra leírni,hogy ez az a zsidó(sic)aki házhoz rendeli az antiszemitizmust.Egyébként milyen igazolást tudsz felmutatni arról,hogy valaki többet vagy kevesebbet tud a”Kasztner ügyről”. Kasztner Rezső meggyilkolását egy semmilyen csoporthoz nem tartozó önkényesen magát végrehajtónak kinevező fanatikus állat követte el.Az életfogyt alatt volt ideje utána nézni a valóságnak. Így történt meg,hogy 15 évi börtönből szabadulása után nyilvánosan a televízióban bocsánatot kért a családtól és Izrael népétől.Ez az
    emberszabású még le van ragadva a jó néhány évtizeddel ezelőtti brosúránál.

  • Bocs’ Ille István, de én inkább Gyuri10-zel értek egyet.
    Teljesen fölösleges beszállni a csámcsogók hadába, hogy hát tényleg, ezt meg azt megmentették, mert „van az a pénz…” Hisz’ azok, akik sajnos valóban áldozatok lettek azok akkor sem lettek volna megmentve, ha emezek is „föláldozzák magukat” és nem használják ki az anyagi lehetőségeiket a maguk és gyermekeik életének a magmentésére.
    Másrészt, a megmenekültek nagyobb hányada tudtommal nem is Izraelbe (Palesztinába), hanem amerikai kontinensen kötött ki… Az már egy más lapra tartozik, hogy Ott a háború után, ha kedvük szottyant volna, akár össze is ölelkezhettek „a szintén menekült” Eichmanokkal, Mengelékkel, vagy Werner von Braunokkal…
    Maga, ez a fajta vita, amely summázva az egész „zsidóság lehetetlen és anyagias természetét” igyekszik kihangsúlyozni, csak a zsidóellenes – antiszemita – erők malmára hajtja vizet.
    Ez a sommás, hogy tudniillik „a zsidók (is)* hibásak” egy sötét, abszolút aljas és alantas (náci) szándékos beállítás, hisz tudjuk jól, hogy ennek az egész, emberi (humánus) ésszel felfoghatatlan tömegmészárlásnak a náci „eszmeiség” – értsd benne a hungarizmust is – a kiindulópontja és okozója.

    * Mert amikor azt mondom, „a . z s i d ó k”
    kikre is gondolok?
    Az elpusztított magzatokra, nagymamamákra, nagypapákra, csecsemőkre, gyermekekre, anyákra, vagy a deportálásukkor még életerős munkásnőkre és munkásokra, vagy az esetleg ezek között is kisebbségben lévő kiskereskedőkre, vállalkozókra,netán banki alkalmazottakra, ún tisztviselőkre, gyárosokra – mert az is volt, mint pl. Richter Gedon, akinek a gyára ma is viseli a nevét, stb.? Maga ez a kitétel tehát így, hogy „a zsidók” nonszensz.

  • …”Fogalma sincs az élet és az életben maradás mibenlétéről…”

    Igen Gyuri10 ! Igen, ez mondat az egésznek a kulcsa. Annak, hogy könnyen mond az ítéletet, akit még nem üldöztek, nem cikiztek, nem súgtak össze a háta mögött, vagy nem szegregáltak pusztán a vérségi származása, a felmenői okán.
    Ha véletlenül előfordul, hogy a környezetemben valaki cigányozásra adja a fejét, én azt szoktam mondani,
    „üldözték már magát, volt már maga valaha is kirekesztve? Ha nem, akkor halgasson, ha meg igen, akkor annál inkább ne beszéljen hülyeségeket !” Na, erre hívnám föl Avi barátunk figyelmét is.

    .

  • Gyuri10: reménytelen vagy…

  • FORTIMBRAS: tényleg nem értették meg a keretszöveget…bármelyikük meg tudná cáfolni az Avi ben által leírt bevándorlási korrupciót?

  • Reménytelen vagyok és ebben a témában magam választotta utat követek.Barátaimnak,ismerőseimnek,ellenségeimnek vagy a tárgyban tudatlanoknak tetszik vagy sem.Mindenki oda sorolhatja magát,ahová a szíve húz.

  • Kedves Gyuri! Nem akarok én eszet osztani még kevésbé olyannak tünni aki az antiszemiták malmára hajtja a vizet. Fogja már fel maga is meg mások is hogy a zsidó is ugyan olyan ember mint a másik. Ugyan úgy hibázik és botlik mint egy nem zsidó. Csakhogy pont a magyar zsidók azok akik ezeket a hibákat nem tudják be hibának. Nem tudnak úgy konfrontálódni vele, hogy igen is kimerjék mondani, hibáztam mea culpa meg egyebek. Körömszakadtáig hajtogatja a maga igazát. Azt szokták mondani az éremnek két oldala van pedig sokkal több is lehet. Minden nézőpont kérdése. Azt irja hogy Kasztnernek bocsájtsunk meg mert megmentett 1600 zsidót Óriási. És azt is bocsájsuk meg neki, hogy ő maga válogatta ki azokat akiket erre érdemesnek tartott. Na figyeljen ide egy kicsit(már bocsánat ezért a kioktató stílusért) Wallenberg nem volt zsidó, svéd diplomata volt és nem ezer hatszáz zsidót mentett meg jópénzért és szórtírozva őket hanem INGYEN és szortirozás nélkül több ezret. Ne vegye sértésnek hogy kimerem mondani a verdiktet, hogy a nem zsidók sokkal más aspektusból mentették a zsidókat mint a született zsidók. És Wallenbergbek nem kellett ehhez leülnie alkudozni a nácikkal és nem pénzt kaszált be érte mint Kasztner. Ráadásul azok pénzén szórakozott Isztambulban akik Amerikából küldték a pénzt zsidók megmentésére és nem azzal a céllal, hogy figyeljen ide a Kohn Samut hozzad már ki mert én arra fizettem. Nem ezek az összes zsidók megnentésére adták a pénzt. Ha nem elég maguknak ez a példa mármint Wallenberg (mennyi ideig is tartott amig Budapesten szobrot kapott? És előtte Kasztnernek akartak szobrot)itt egy másik Pesztralka akinek még szobrot sem állítottak és utcát sem neveztek el róla és ő sem voltb zsidó. Ne vegyék rossz néven a soraimat. Lehet hogy én egy kritikus ember vagyok és megmerem írni ha még egyes antiszemita barmok ezt fel is használják, hogy mi sem vagyunk angyalok mint más nemzet. Ezt fogják fel végre, hogy a hibákból tanulni kéne és nem ugyan úgy elkövetni azokat. A zsidó történelem hatezer éves. Hatezer év alatt bőven elkövettek hibákat és ugyna úgy voltak hozzám hasonló firkászok is akiknek a szavaira nem sokat adtak, sőt szerették volna minél előbb elhallgattatni. Most dobják rám az első követ: Jezus is zsidó volt sőt rabbi és lázadni mert Kajafás a mindenható hatalmát féltő főrabbi ellen. Őt sokan ma is árulónak nyilvánítják hol ott csupán csak reformokat szeretett volna.

  • Kerekes Sandor

    Avi, miert idezed ilyen bosegesen ezeket a baromsagokat es hazugsagokat? KInek valnak ezek javara?

  • Kerekes Sándor,
    Köszönöm,hogy megkímélt a további energia pocsékolástól ezzel az Izraelből Ausztriába menekült ész monopol tulajdonossal szemben.

  • Kerekes Sandor: mivel Avi ben nincs online, megkérdezhetem, mit nevezel baromságnak? Az alija korrupciós környezetét, vagy a román értelmiségi cikkét?
    Az előbbire – úgy vélem – nem csak kóbor esti álmaiban talált rá Avi ben, az utóbbi pedig egy adalék, nem az ő termése.
    Tehát: cáfolod az alija „határértékét”? Akkor kérjük az ellenérveket. Bizonyítékokról nem beszélünk, mivel Avi ben – bár valszeg saját bőrén tapasztalta – nem hoz fel ilyesmiket (elég nehéz is lenne dokumentálni), viszont, ha jól tudom, Te meg se próbálkoztál alijával. Ha mégis, megkövetlek.
    Ahogy mondani szokták: Avi ben onnan jött vissza, ahová mások még el sem indultak.
    Maga az alapcikk évekkel ezelőtt jelent meg. Neked elkerülte a figyelmedet, Avi ben-ét nem.
    Véleményem szerint ma sokkal fontosabb nyilvánosság elé tárni – az alija rögvalóságával együtt – mint korábban. Valahogy 2011-ben nem igazán volt visszhangja. Se a magyar zsidóság, se a magyar gojok nem voltak képesek nem hogy azóta, de korábban sem szembe nézni a saját viselt felelősségükkel.
    Az más lapra tartozik, hogy éppen egy román zsidó (?) beteg gondolatai vannak a háttérben, amit, persze, a hazai jobboldal rendesen ki tudna használni. Ma is.

  • Nahát, most látom, mitől mentetek egymásnak… pedig nem kellene. Erről inkább kérdezzetek meg pár, Izraelben élőt. Elég húzós történeteket fogtok hallani az izraeli bürökrácia állapotáról. És ez alól maga az alija sem kivétel. Az meg külön fejezetet érdemelne, hogy Izraelben egyszerűen nem fogadták el korábban pl. a neológok betérési dokumentumait, most nem tudom, ezzel mi van.

    A korrupció biztos, hogy az aliját is érinti, a léptéke a lényeg, amit igazából itt nem ismerünk. De az is biztos, hogy sokan teljesen problémamentesen tudtak alijázni, és most nem a full- gazdagokról beszélek, hanem átlagemberekről. Hallottam elég történetet kitelepültektől. Ilyet is, olyat is. Rossz és jó példákat egyaránt.

    Az „oroszok” (értsd: mindenki, aki az egykori CCCP területéről „alija” címszó alatt vándorolt be) meg nagyon sokan úgy tudtak bevándorolni, hogy zsidó hátzastárssal, vagy közeli családtaggal együtt, még a kilencvenes évek elején, ugyebár.

    Üzletelés a II. VH előtt a nácikkal: létezett, pontosan nem tudom, mmeddig, de ha jól emlékszek, a harmincas évek végéig – nem biztos, és nincs itt az irodalom, hogy utánanézzek. De ez nem titkos alku következménye, hanem azé, hogy az akkori Zsidó Ügynökség csak így tudott kimenteni európai zsidókat. És igen, a náciknak fizetni kellett a kimenekítettekért, de mégis, mi a lótúrót tehettek volna a hitleri őrjöngés idején?

    Avraham Stern maga is felkeresett egy magas beosztású nácit, ha jól emlékszek, Törökországban, és tárgyalni akart további zsidók életének megváltásáról – akkor már sikertelenül. És hát Avraham Sternre már rá ne fogjuk, hogy náci pribék volt, meg hogy zsidók életével akart saját zsebére üzletelni, vagy ilyesmi…

    A Kasztner- ügyről nem hallottam, vagy csak nem emlékszek, ha lesz időm, utánanézek.

    Bizony, ennek a történetnek, mármint a zsidó betelepülésnek Izraelbe (korábban Paleszinába – figyelem, Palesztina ugyebár FÖLDRAJZI elnevezés!!!) is megvolt, és ma is megvan a nagyon sötét oldala.

    Nem kellene erről az egészről Lehart megkérdezni? Ő biztos tud jobban erről mindefélét.

  • A hazug ember és a sánta kutya meséje:Nincsenek tévedések.Van hazudozás és van tudatlanság.1.A zsidó naptár manapság 5775 évet ír. Én természetesen nem hiszek a naptárnak.2.Olyan név,hogy avi ben csak a tudatlanok számára létezik.Aki pedig ezt tudja és mégis jóváhagyja az egyszerűen elfogad egy hazug mellélövést.3.Nem kértem, hogy megbocsájtson bárki is Kasztner Rezsőnek,azért mert 1600 ember életét megmentette.Különösen nem kérem ezt egy a szememben annullált „valakitől”,aki hazugságokkal keveri kevéske felkészültségét.A hatezer évet úgy fogadom el,mint a többi ökörködést egy”firkásztól” még akkor is ha nem tudom kinek vagy kiknek az érdekében sóderol.

  • Lehárt én is merem ajánlani,még a Tőle plagizáló „firkász” is megkérdezheti a naptári év számát és hogy ma 2015 jún. 14. én כז בתמוז תשע”ה van-e.Meg azt is,hogy ez mennyivel több a 6000 évnél? Az egész magyar nemzet nem létezik még a vándorlásokat beszámítva sem annyi éve,amennyi a differencia.Hacsak nem vesszük figyelembe a 15.000 éves szíriuszról érkezést.
    Inquizitor,
    Érdekes,hogy a Kasztner ügyről nem hallottál.Én pedig a mindenkori bevándorlások sötét oldaláról nem tudok semmit.Ami probléma volt azt az angolok produkálták.Amerikából az Exodus hajót is vissza kergették a náci-pokolba,a megsemmisülésbe.Izraelnek létkérdés volt és ma is az,hogy semmiféle sötét oldala ne lehessen az alijának. Ez a zsidó nép országa minden zsidó helye itt van.Ezen kívül még hozzá tenném,hogy nem sok ország van a világon ahol olyan vallási szabadság van a keresztény,muzulmán,és egyéb nem kis létszámmal rendelkező kisebbségeknek,mint nálunk.

  • Az előbbiekhez még hozzátenném,hogy aki egyszer vagy pláne többször hülyeségeket mond vagy hazudik,az egyszerű nyelvre lefordítva: Szava hihetetlen.Lásd: nemzetünk nagy dalnokát a hivatásos „firkászt”.

  • Ha egy zsido hulye, akkor nagyon hulye. Ez a roman „uriember” tipikus peldaja ennek.

    Szerinte a nemeteknek semmi kozuk sem volt a tomeggyilkossaghoz (legalabbis egy szot sem szolt roluk) tehat feltehetoen a zsidok epitettek a kz lagereket, szallitottak es oltek meg magukat.
    Az az „aprosag”, hogy legalabb annyi zsido lett legyilkolva a kz lagereken kivul, mint belul, mar nem zavarja a „tudost”. (Itt utalok a Szu elfoglalt teruletein levo tomegmeszarlasokra, amit nemet es mas nemzetisegu katonak vittek vegbe, a munkaszolgalato-sokra, stb.)

    Ez a faszi a wikipedia szerint meg ma is egyetemi tanar. En inkabb gumiszobaba kuldenem szegenyt. A cikkhez hozzaszolokrol mar ne is beszeljek…

    Mellesleg, amit az Avi Ben Giora ir az izraeli szelektalasrol, az sajnos igaz. Ma is tart. Ezert vagyok meg ma is Kanadaban es nem Izraelben. Olyan totalis kozonnyel sosem talalkoztam se elotte se utana, amikor Alijazni akartam. De inkabb hagyjuk, most mar ugyis keso.

  • Jichak Perlmutter

    Avi !12,13

    Ez a kommentje is azt mutatja, hogy makacsul ragaszkodik ahhoz a koncepciójához, hogy a végén még „az áldozat volt maga a gyilkos”.

    Radnóditól idézve, minden népre igaz, hogy
    „Hisz bűnösök vagyunk mi, akár a többi nép
    Tudjuk, miben vétkeztünk, mikor, hol és miképp.”

    Nem kell erre figyelmeztetnie senkinek. Olyanoknak meg pláne nem, akik elfelejtették, hogy honnan jöttek, meg hogy őseik élete az elmúlt 2000 esztendőben szinte másban sem telt el, mint üldöztetésben, menekülésben és az ellenük elkövetett sok gyilkosságban. És mindehhez hozzá tartozik az alkalmazkodás kényszere, amit keményen a zsigereinkbe ültettet ez a mások számára szégyenletes két évezred.

    És pláne! nem úgy kell alkalmazkodni, hogy egyes látszólagos, csupán rész igazságokat mint szentenciákat hirdetünk az egészre vonatkoztatva, sőt ezek görcsös bizonygatása közben még súlyos hazugságokra is vetemedünk, mint például lásd: Weiss Manfréd a „korrupt halott” esetét. Szörnyűség !
    Már megbocsásson, de ez a magatartás az Öné, az ok nélkül is öngyűlölő zsidó minden áron kompenzálni kész, szégyenletes mentalitása…

  • Moshe,

    A „szelektrálás” – nevezzük inkább simán korrupciónak – biztos hogy ma is tart. De az nem valami szervezett tevékenység, mely az egész aliját átfogja, hanem egyéni jelenség. Erre nincs közvetlen bizonyítékom, de közvetett igen:
    1, Ha ez rendszeres és szervezett volna, egyrészt az érintett tömegek, másrészt a híresen szabadszűjú izraeli sajtó már régen teleordították volna ezzel a világot, és napirenden tartanák a témát.
    2, Nekem is van olyan zsidó ismerős, aki mindennek tökéletes ellenpéldája: jelentéktelen, szegény srác, nyelveket sem beszél, raktárban dolgozott korábban melósként. Ennek ellenére maga a Szochnut kereste meg az Alijával, és bármikor kivitték volna – akkor nem akart még menni, a szülei miatt. Azóta meg nem tudom. De lényeg, hogy ilyen is van, olyan is van.

    És olyat is tudok, akit vittek volna egyből, de egyszerűen nem tudott valami igazolást leadni (nem a betérésit), ezért bukott el a dolog nála.

    Szemét korrupció mindenhol van, így Izraelben, meg a Szochnutnál is. A lépték nem midegy, és a fentieket figyelembe véve, nem gondolom, hogy az alija szervezése valami extrém korrupcióhalmaz lenne.

  • Gyuri,
    Az a „sötét oldal” pedig sajna létezett – a náci Németországból csak így lehetett menekíteni, aztán már sehogy sem.

    Az eszetlen, aljas korrupció is biztos, hogy létezik, lásd fentebbi beírásomban amit közöltem. Nem gondolom, hogy általános jelenség vola, de biztos, hogy létező. Fentebb írtam, miért gondolom ezt, és hogyan.

    Az Exodus hajót biztos hogy nem kergették vissza a náci pokolba, mert hogy az az eset már 1947- ben volt. Más hajókat korábban viszont igen, és ez volt az egyik oka a korabeli palesztinai zsidó terrornak az ottani brit katonák, és közigazgatási célpontok ellen.

  • Jichak Perlmutter

    Moshe Akiva !

    Ez a magyar szólásmondás úgy szól,
    „Ha egy zsidó okos, az nagyon okos, ha viszont buta, akkor az nagyon az.”
    Kérlek ne publikáld, mert ezt is az ellenségeink hirdetik, azzal a szándékkal, mintha a zsidóság csak és kizárólag a végletek népe lenne. Pedig mennyien, és joggal szeretnének végre közülünk is valahára a középszer részei lenni, vagyis, hogy hagyják már őket békén úgy élni, mint „akár a többi nép”. Ámde ezt amazok nem hagyják, megmagyarázni maguk sem tudják, hogy miért is. Egyszerűen azért, mert valakit csak mégiscsak gyűlölni illenék, hát miért is ne a zsidó legyen az, hisz már nagyanyáink is ezen nevelkedtek – tehát ez mindig bevált, mint a bárhol aktuális gyűlölet tárgya: a

    „Ki a hibás,
    Swartz a libás”.

    Egyszóval „mind megéri a pénzét” csak egy kicsit meg kell kapargatni a felszínt, ez az ellenérdekű oldal filozófiája, és épp ezért hülyeség ITT és egyáltalán nyilvánosan ilyen cikkbeli részleteket feszegetni amelyekből tudjuk, csak az antiszemiták húznak hasznot…

  • Aztán azt se feledjétek Kedves Barátaim, miközben az igazságot mazsolázzátok, hogy a Wannsee-i Konferencia, amely az Endlösung gyakorlati vonatkozásait – a nagy halálgyár projektet – végleg lefektette külön fejezetet szentelt az egész lebonyolítás során a foglyok . e m b e r i . mivoltuk, önbecsülésük és mentálhigiénés állapotuk mielőbbi f ö l d b e t i p r á s á r a. Külön részletek szóltak a zsidóság egykori, minden körülmények között – kétezer éven át is – megtartott szilárd emberi tartásának a meg és letörésére.
    A wannseei „műsornak” tehát fontos tartozékát, mondhatnók a logisztikájának szerves részét képezte a . t u d a t o s . m e g a l á z á s, ezen belül a gettón, a vagon-vödrön is túl, a KZ-ekben a harc a kajáért az ágyért, a higiénés minimum alatti léten, a zsidó kápókon és Sonderkommandókon is túl, az olyan etikai és erkölcsi, fogjuk rá, korrupciós kényszerhelyzetek . k i k é n y s z e r í t é s e, hogy végül bemutathassa zsidóknak és nem zsidóknak, hogy valójában Judea szerteszéjjel zavart hős népe, már rég nem az a hősi nemzedék, mint az előtt volt. Szomorú, hogy tulajdonképpen a fenti cikk, ha kissé burkoltan is de végső soron ezt taglalja.

    Ennélfogva Avi mai műsora, náci szempontból azért rendkívül hasznos és fontos mert a wannseei elveknek megfelelően – azt az elvet követve – a mai olvasóknak is bemutatja, hogy
    „”valójában milyen is a zsidóság sőt, a nagy álom, még a saját államuk megvalósítása során is, és annak mindennapjaiban >lám-lám ezek is< csak egy rasszista vonalat követnek, és ráadásul még e szent feladat teljesítése közben is (igazolva az ősi antiszemita vádakat) a maiaknak is csak maguk felé hajlik a kezük, ha pénzről van szó"".
    Hát ezt állítja hamisan ez a cikk. – És egy zsidó szájából…

  • Avi ben Giora

    Kedves Mindenki!
    Köszönöm a pro és kontra válaszokat. Gyurio 10 sajnos nem tudom hol ragadt le. Valahogy jópár történés kimaradt a memóriatárából. Az Exodus hajó az már csak a háború befejezése után szállította a bevándorlókat. Az a hajó amit maga említ az egészen máskor volt. Közvetlen a háborű kitőrése előtt irányítottak vissza az USA partjairól a náci Németországba egy hajót tele zsidókkal. Az esetről egy világhírű film is készült Simon Sinoret volt az egyik főszereplője, a másik pedig Vivien Light. Szerepel benne Lee Marvin és Oskar Werner is. A film cime Bolondok hajója. Ha emlékezetem nem csal akkor valamikor 1966-ban készült. Megtörtént eset. A „firkász” ha lefirkant valamit akkor igyekszik úgy megirni, hogy az alátámasztható legyen valamivel(nem támfával vagy Lenin összes műveivel ami régi keményfedeles borítású mert a puha papir az sajnos még a WC-ben sem használható. Nyomot hagy a hátsó fertályon)
    Mint láthatja, vannak olyan zsidók, sőt Izraeliek akik kint is élnek és tudnak és talán mesélhetnének a korrupciós ügyekről. Az alija csupán csak kis szelet abból az elharapődzott korrupcióbol ami mostanság van Izraelben. Mindenki megtapasztalta így vagy úgy a saját hátán. Én nem „municiót” akarok adni az ellenségeink kezibe, hogy erről írok. Pont ellenkezőleg. Annyi sok kihasználatlan agy van a mai Izraelben, akiknek az agya milliókat érne. csak kicsit alájuk kellene nyúlni. És mindennek az oka a nemtörődömség a részrehajlás megvesztegethetőség. De mint írtam ugyan olyan nép vagyunk mi is mint bárki más.
    Saját élményeimmel nem akarom fárasztani a nagyérdeműt, mert mint irtam aki bevándorolt Izraelbe az megtapasztalta szintén, nem szeretem a személyes élményeimet megosztani másokkal ebben a témában hiszen mindenki végigélte. Viszont hajlandó vagyok vitatkozni, hogy ez vagy az amit papírra vettem igaz, de ha hazudok azt tessenk úgy megcáfolni, hogy valós adatok is szerepeljenek benne.
    Végezetül még egy kis adalék vagy hivatkozás a történelemre. Ávrahám Sternnek nagy érdemei vannak és nem csak a zsidómentés terén hanem a felszabadító háboruban is jeleskedett. Sokáig dolgozott a televizió hírszerkesztőségében a Mabat lö hadasotnál. Egy száz oldalt betöltene amit annó róla irogattak pro vagy kontra. De nem ez a lényeg. Tetszett véletlen hallani a Vansee konferenciáról? Pedig volt. Még közvetlen a háború kitörése előtt. Egy olyann nemzetközi konferencia volt ahova Hitler azokat az országokat hívta meg amelyek esetleg hajlandóak lettek volna befogadni a világ zsidóságát. Na nem ingyen. Tarifák voltak megszabva, kit mennyire taksált a náci birodalom. Nem lett belőle semmi sem, mert az USA és késöbbi szövetségesei nem voltak hajlandók a német tervet elfogadni, és eleve kvótája volt a bevándorlásnak ami számokban kifejezve csak minimális menekültet lett volna képes befogadni. Nagy valószinűséggel ez adta az ötletet ahhoz a késöbbiek során, hogy pénzzel próbáltak életeket menteni azok akinek módjában állt. De hangsúlyozni kívánom, hogy sajnos voltak esetek amikor a pénzt az ügynökok nem csak embermentésre használták, hanem saját cáljaikra is. Igen korrupció volt az is. És mikor nem volt korrupció? Mindig is volt és mai is létezik. Van ahol nagyon is érezhetően van ahol csak alig-alig. Gyurio 10. Remélem ezek a soraim azért némileg felnyitják majd a szemét, hogy sajnos bármennyire is akarja védeni a korrupt embereket ezzel jobb ha nem kavar víhart. Ezt csak egy hülye zsidó firkász tanácsolja magának.

  • Kedves Avi, mindig szívesen olvastam eddig a cikkeit hetenként az ÚJ Keletben, ill. itt a KMH-ban – de ettől a felszínes, hanyag cikktől elhűltem. Ha minden „érve” ilyen lábakon áll, akkor mit fogadjunk el belőlük, és mit nem? Hiteltelenné teszi…
    Kasztnert NEM azért ítélték el, mert saját zsebére tett volna pénzeket – ez a vád fel sem merült a perben! Hanem mert az ügyész szavai szerint „eladta lelkét a sátánnak”. Nem egy „egy öntörvényű magyar csoport” puffantotta le, hanem a lengyel származású Malkiél Grünwald által kezdeményezett hisztériától feltüzelve, a német születésű Benjamin Halevi bíró kemény elítélő szavaitól még inkább igazolást érezve – egy Zeev Eckstein nevű merénylő lőtte le Kasztnert. A merénylőt elfogták, börtönben ült néhány évet. Azaz, a következő állítás, „A végrehajtók személye ismeretlen, természetesen nem sikerült kézre keríteni őket” – sem igaz.Nem hazugság – csak egyszerűen tévedés – de itt NEM volna szabad tévedni… De kötelező utána nézni!
    Más: 81000 etióp (falassa) zsidó vándorolt be Izraelbe, további 38500 már bennszülött izraeli. A helyzetük hátrányos, mert a sok esetben a puszták kunyhóiból érkezett embereket, akik még életükben nem láttak aszfaltot, nem értik, hogy folyhat a falbül víz, stb – nehéz összehasonlítani egy átlag izraelivel. Nem mentem fel az izraeli társadalom egyes tagjainak, rétegeinek sokszor kirekesztő tendenciáit sem – amik egyébként megnyilvánulnak pl. szefárd zsdiók részéről az európai bevándorlók felé is, – azaz, nem csupán „lenézés” az egyetlen alapjuk. A falassáknak valóban vannak jogos sérelmeik. De kérem, mondjon egyetlen pontot, amiben „jogaik korlátozva vannak”! Ha lehet, pontos hely megjelölésével kérném!
    Igaz, a Mazsihiszt, bár vannak pontos anyakönyvi bejegyzései a születési hovatartozásról, a Szochnut NEM tartja megbízhatónak, vagy inkább megvesztegethetőnek. Ők tudják… Ezért a hivatalos magyar hatóságoktól is kér anyakönyvi kivonatot, amire kérni kell rávezetni a születéskor bejegyzett vallást is. Ez teljesen ingyenes!! A fenti állítás, hogy a befogadási hivatal emberei azért kukacoskodnak, hogy pénzt nyúlhassanak le – az pusztán aljas rágalom! Hogy az oroszoknál nincs ilyen kukacoskodás, ellenkezőleg, sok a hamisítás – az igaz, az erős „orosz lobbi” következménye. Hogy egyes magyar bevándorlók „macherek” karjába dőlnek, vagy korrupt rabbikat kennek meg – az is lehetséges.

    Ha minden „érve” ilyen alapokon áll, mint a fenti példák , akkor jobb, ha felhagy az írással, mert csak városi legendákat vagy téveszméket ültet a fogékony fejekbe.
    Üdvözlettel, és több óvatosságot ajánlva: GZ.

  • 1944-ig kb. 100 000 zsidó menekült a szomszédos országokból Magyarországra.[9] A német megszállást követően azonban itt is megkezdődött a zsidók gettókba gyűjtése, kötelezték őket a sárga csillag viselésére, végül pedig áprilisban a magyar adminisztráció készséges segítségével megkezdődtek a deportálások.[10] 1944 júliusáig 445 ezer polgárt deportáltak, közülük 437 402 személyt Auschwitz-Birkenauba.[11] A kormány semmilyen dokumentációt nem kért róluk. Itt megemlítendő, hogy

    1944. április 10-én Rudolf Vrba és Alfred Wetzler, két zsidó származású személy megszökött az auschwitzi koncentrációs táborból. Zsolnába eljutva felvették a kapcsolatot a helyi cionista körökkel. A pozsonyi cionista központ munkatársa április 25-én és 26-án meghallgatta őket. Ez alapján elkészült az úgynevezett Auschwitz-jegyzőkönyv, amely tájékoztatást nyújtott a táborban történtekről.

    Ezt eljuttatták az isztambuli, genfi, londoni és budapesti cionista körökhöz és a magyarországi zsidótanácshoz is.

    Az egy hónappal később deportáltak viszont nem is sejtették, hogy mi vár rájuk. Vrba és Wetzler következtetése szerint így az általuk készített jegyzőkönyvet a fenti szervezetek elhallgatták.[12]

    Fentieket megerősítette a budapesti születésű Ernest Stein cionista ellenálló is. Elmondása szerint Kasztner Rudolf cionista vezető Adolf Eichmannal 1,5 millió dolláros egyezséget kötött 1685 zsidó származású személy kiváltása érdekében (köztük voltak családtagjai, barátai, írók, művészek, rabbik, cionista vezetők).

    Az általa szervezett „Kasztner-vonat” 1944. június 30-án hagyta el Budapestet és utasai bergen-belseni kitérővel épségben megérkeztek Svájcba.

    Stein állítása szerint Kasztner a fenti egyezségre való tekintettel nem volt hajlandó továbbítani a jegyzőkönyvet.[13][14] A zsidótanács szintén elhallgatta a birtokában lévő információkat és csak június közepe után juttatták el a jegyzőkönyvet a kormánynak, az egyházi vezetőknek és Horthynak is.[15]

    http://hu.wikipedia.org/wiki/Raoul_Wallenberg

  • Inquizitor,
    az exodussal tévedtem,a „sötét oldal”nem is volt olyan sötét,ha bármi áron is,de emberek ezreit lehetett megmenteni. Roul Wallenberg egész más alapállásból indult és főként nem zsidóként mentett meg tízezreket.Minden köszönet áldott emlékének.Kasztner viszont életművészi alapon tette,amit lehetett.Ezért köszönet és hála helyett bírósági itélet nélkül ölte meg egy senkiházi.Ez a valódi „sötét oldal”.

  • Avi !

    Mielőtt történelmi eseményeket ismertet tessék utána nézni. Egy Cikkíróra sokkal több kötelezettség és felelősség hárul, mint egy kommentelőre, ha pedig rosszuél fogalmaz, a szerkesztőség igazítsa ki, vagy lektorálja „a művét”.
    Most olvasom (6.55) a Wannseei Konferenciáról adott rövid ismertetését: TELJESEN HAZUG ÉS MÉG HÜLYESÉG IS. Nem világos, hogy ezt a hazugságot most az Avi, vagy az általa említett Ávrahám Stern követte e el. Az emberben fölvetődik az a kérdés is a nagy összevisszaságot látva, hogy talán inkább nyelvi akadályai vannak, hogy talán a hosszú távollét a magyar tudását kikezdte…? Szívesebben hiszek ebben, és remélem, hogy csak a tudatlansága rántja ilyen helyzetekbe, mint a rossz szándék. Bár ami Weiss Manfréd meggyalázását illeti, hát az…

    Hát először is a Wannseei Konferenciát EGYÁLTALÁN NEM „KÖZVETLENÜL A HÁBORÚT MEGELŐZŐEN” hívták össze, ahogy írja hanem két és fél évvel annak kitörése után, azaz 1942. január 20-án.
    Továbbá, sem az időpont, sem a napirend, minthogy a konferencia célja EGYETLEN NAPIRENDI PONTJA AZ . E N D L Ö S U N G (!) VOLT, nem lett volna alkalmas arra, hogy bármely más hatalom ott, pláne az USA résztvegyen azon, tehát még egy bődületes sületlenség a sok közül. Ami nem számítana, amit elfogadnánk „egyszerű tévedés” gyanánt, ahogy Ille István minősítette a Weiss Manfréd elleni vádat, azonban itt akkora horderejű vádaskodás zajlik, amit nem lehet csak így legyintve elintézni. Aztán meg pofátlanul azzal folytatja locsogó-fecsegő „okfejtését”(egyébként, az egész stílusa ilyen pongyola), hogy az egész alkudozás a Wannseei Konferencia (egy hamis információ ra épült!) apropóján fakadt ötletből táplálkozott később a korrupcióra hajlamosabb zsidók egy csoportja – na de utóbbit jól belegabalyodva az egész baromságba, azzal enyhíti, hogy de hát tudjuk, korrupció mindenhol van… Tehát a hamisságokat fenntartva is makacsul ragaszkodik a hamis vádaskodáshoz, amelyre részünkről csak egy kérdés vetődhet fel, mint azt fentebb az elsők között Kerekes Sándor fel is teszi: vajh KINEK VÁLNAK EZEK A JAVÁRA ?
    Én meg azt mondom, HA HALLGATTÁL VOLNA, BÖLCS MARADTÁL VOLNA, már a cikk megírását is beleértve…

    Osztályzatok:
    stílus: 1
    tartalom: 1

  • Kedves G.Zeev!
    Ne haragudjon de Ön megcáfolja saját magát. Egyik oldalon azt találja mondani, hogy alpatalanok a vádaskodásaim, a másikon meg azt mondja, ja igen voltak esetek de ezek az etiópok, falassák alapjában nagyon egyszeri emberek és még mindig a sivatagi kunyhóikra emlékeznek nem akarnak modernizálódni. Na itt álljunk meg egy polgári szóra. Még Izraelben éltem amikor megérkeztek az első csoportok. Azt sem tudták hol vannak kézzel lábbal mutogatva tudták csak megértetni magukat. Sokan már akkor is lenézték őket és a pejorativ értelmű „kusi” jelzővel illették őket(annak idején a magyaroknak és minden bevándorolt nációnak volt egy gúnyneve. A magyarok voltak az igemigék) Viszont nagyon sok olyan izraeli volt (akkor még szép számmal voltak ilyenek) akik felkarolták segítették tanították őket. Tessenek csak körülnézni a CAHALban. Nem egy közülük tiszti rangban van elég szép számmal szolgálnak harci alakulatoknál és hagy ne soroljam. Dobják rám az első követ de akkor is kiírom sokan olcsó ágyutölteléknek használták őket és próbálnák őket még ma is annak használni. Igen ám de a tiszta agyakban hamar ver fészket az ész és elkezdtek lázadozni ami nem igen vált ki teljes elismerést. Nem tudom maga mennyi ideje él kint Izraelben. Ez már egyszer lejátszódott pont déli zsidókkal. Szép számban jöttek ök is a „repülő szönyegen” (nem csak mese de ők is teljesen alacsony szintű technikai és kultúrális környezetből jöttek és nem tudták mi is a repülő. Fáztak a gépen és tüzet raktak a repülön, és végig abban a hitben voltak, hogy a repülő szőnyegen utaznak.) Hasonlóan indultak mint most a falassáh aztán ma már nem lehet „leugatni” őket sőt nem egy parlamenti képviselőjök van és a mai izraeli társadalom szerves részévé váltak. Minden kezdet nehéz azt tudja is aki volt oléh hádás Izraelben. Egyszer a falassák is felfognak kerülni ebben biztos vagyok. De ezt az időt kellene lerövidíteni és nem direkt lerakni őket a legalacsonyabb szintre. Amit még hozzátennék, hogy mennyire nem igaz az, hogy holló hollónak nem vájja ki a szemét. Pont a déli zsidók azok akik megtagadják nekik a segítségnyújtást. Lehet hogy irigység de lehet hogy más miatt. Ha mi szenvedtünk szennvedjenek ők is. Azt irja, hogy állításomat támasszam alá(mint irtam nem használok sem támfát mert Izraelben drága a fa és Lenin összes művei is manapság múzeális darabok) Először is megjelent az izraeli sajtóban is természetesen az ominozus katona aki felkereste Natanjahut és ő fogadta is, sőt elismerte, hogy vannak probléműk de hamarosan orvosolni fogja(csak így zárójelben: a kedves neje Sara Natanjahu déli származású zsidó és hagy ne irjam már mégegyszer le, hogy milyen szeretetnek örvend) Végezetül csak annyi, hogy igyekszem utánanézni alaposan dolgoknak. A Szochnutnál bizonyosan léteznek archiv jegyzőkönyvek, de ezekhez sem nekem sem másoknak nincs hozzáférésem. Ám mint az utca embere és néhai bevándorló saját börömön is megtapasztaltam dolgokat (álljon itt egy pár kommentelő is akik hasonlóan vélekedtek mint én) Ami a Kasztner ügyet illeti. Ne feszegessük tovább mert esetleg olyan csodás dolgok derülnének ki amire csak kapkodnánk a fejünket. Annó a hetvenes években még az az állítás tartotta magát, hogy a tettesek ismeretlenek. Jött a Likud éra és a „szerecsen mosdatás”, mindjárt találtak elkövetőt és ujabb felmentést Kasztnernak posztomusz. Csak úgy mellékesen jegyezném meg. Kasztner a halála előtt az Új Kelet alkalmazásában állt. Ezért a kijelentésért nem teszem tűzbe a kezemet csak hallottam. Ne tessenek ezt úgy venni hogy most belerondítok a mundérba. Mint írtam ennek nem tudtam szintén kellően utána nézni, de a népi beszédnek vagy pletykának sokszor több alapja van mint a televizió híradójának.

  • Elfelejtettem azt még közölni, hogy a Wannseei Konferenciára meghívottak mindegyike a . l e g m a g a s a b b . r a n g ú . S S . v e z e t ő k . voltak, vagy harmincan akik közös egyetértéssel, és akarással rövid idő alatt eldöntötték a Holokauszt technikai részletkérdéseit – szó sem eshetett ott valamiféle anyagi megváltásról.

  • Kedves Molmosimon! Köszönöm, hogy feltette ide is ezt a Wikipédiás linket. Én megvesztegettem magát, hogy tegyen fel olyan linket amibe kapaszkodhatok, hog vannak még olyanok is akik engem ismeretlen is igazolnak. Fogunk még kapni ilyen bejegyzést, és nem fogok meglepődni rajta.

  • A román és az itteni keretcikket illetően, szerintem csak a föntiek által csak „firkászként” emlegetett Avi ben Giora feladatát illetően, az nem terjedhetett ki másra, mint annak tételes cáfolatára. Slussz passz.
    Így csak összedolgozott azzal a sötét alakkal és szült a cikkének egy ikertestvért.
    Kinek volt ez jó ?

  • Kedves Don Golo!
    Ön arról a konferenciáról ír aminek semmiféle résztvevője nem volt a nácikon kívűl. Dokumentáció van róla. Fehéren feketén benne van az ENDLÖSUNG vagyis főleg az európa zsidóságának megsemmísítésének tervei. Akik azt mondják, hogy ennek ismeretében a szövetségeseknek több energiát kellett volna fordítaniuk a zsidók megmentésére annak igaza van. Ám nem tették. Viszont ha hiszi ha nem volt egy másik ilyen konferencia is. Hogy egész pontosan hol és mikor nem tudom hiába keresem mert csupán csak ennek van dokumentációja. A köztudatban úgy van sajnos hibásan hogy Wannsee konferenc. Az aminek a dokumentációja nem lelhető fel az egészen biztosan a háború kitörése előtt volt. Ebben a náci Németország azt próbálta meg feltérképezni, hogy melyek azok az országok, ahol nagyobb ellenállásra kell számítania a lakosság résziről ha elkezdődik a „zsidótalanítás”. Biztosan nem csak légből kapkodott hír hiszen a Bolondok hajója is megörtént eseményen alapul. Nem tudom ezt sem megfelelően bizonyítani, hogy Hitler miért pont a háború befejező stádiumában rohanta le Magyarországot. Az nem elég bizonyíték, hogy Horthy már 42 után tapogatózni kezdett nyugaton is, hogy mi van akkor ha a németek elvesztik a háborút. Pontosan az előzetes felmérések alapján jutottak arra a véleményre, hogy Magyarországon egy jelentős csoport van akik teljes odaadással kifogják szolgálni a harmadik birodalmat. Ha Horthy nem lyen szerencsétlenkedve próbélkozott volna a kiugrással, akkor másképpen került volna be a neve a történelemkönyvekbe és kevesebb áldozata lett volna az egésznek. Nem lett volna nagy szükség Magyarország lerohanására sem, mert ha a nyilasokkal erősebb kapcsolatokat építenek ki, egy sima puccsal hatalomra tudtak volna kerülni még ha Hothy ténylegesen is megpróbált volna ellenállni. Ám Horthy egy gyáva alak volt aki egyaránt félt a komcsiktól de legföbbképpen attól, hogy majd a nép kibillenti az eddig begyűjtött poziciójából és vagyonából. Egy sima hatalmi örült volt a sok közül csak nem akkora volumenekben gondolkodott. Csak arra szeretnék még rávilágítani, hogy nem minden adatra találni nyilvánosan is igazoló adatokat ahogy azt számon kérik tőlem. Sok olyan nem dokumentálható dolog van mai napig is amiről mindenki tud, de úgy tesznek mintha meg sem történt volna. Ha van is bizonyiték az nincsen dokumentálva megfelelően. A kommunizmus is éppen elég olyann szörnyű volt mint a fasizmus. Még sincsen róla annyi dokumentum mint a fasizmusról. Tudna például valami kézzelfogható dokumentálható bizonyitékkal szolgálni Wallenberggel kapcsolatban? Annó az oroszok még azt is letagadták hogy valaha ismerték vagy halottak róla, Még a rendszerváltás után sincsen az ügy dokumentálhatóan feltárva. Csak annyit tudni(de nem bizonyítható száz százalékig, hogy orosz munkatáborban halt meg)Találták Izraelben olyan bevándorlókat akik eskű alatt valották, hogy a hatvanas évek elején még saját maguk találkoztak Wallenberggel valamelyik távoli munkatáborban, ahol ők is raboskodtak. Eltudja valaki is dönteni,melyik mondott igazat és melyik nem? Viszont nem tekinthető hazugságnak hiszen az ellenkezőjére sincsen éppen elég bizonyíték.

  • Izrael népe – a felsőbbrendű zsidóság

  • DonGolo,
    amikor én minősítettem ezt a furcsa sapkást,alaposan le…sztak. Sok nála a hazudozás,de sokkal több a tudatlan amatőrködés.A sok baromkodásba jól beleillik a zsidó nép 6000 éves múltja.Annyi fáradságot sem vesz,hogy ránézzen a zsidó naptárra,ahonnan megtudhatná,hogy 5775-öt írunk.Nekem magyarul ír hibás,majdnem érthetetlen héber szöveget.Teljesen indifferens ide nem tartozó sületlenségeket.Valószínű a héber betűk nem az ö asztala.Ugyanis a naptárt el kell tudni olvasni is.Az izraeli magyar nyelvű hetilapot is boldogítja majd minden héten.Szerencséje,hogy ott tudják lektorálni.Na…most azt hiszem alaposan túl lett ragozva.

  • Kérdés: Miért nem bombázta szét a szövetséges légierő a megsemmisítő táborokba vezető max. tíz sínpárt. Éveken át sem…? (De partizán-akciókról sem hallani azok felrobbantására!)

  • DonGolo,
    azt hiszem itt és most befejezem a foglalkozást ezzel a hazudozó tudatlan nem egészen úriemberrel.1.Déli származásúak alatt Jemenita zsidók értendők.Ez az álművelt hazudozó azt sem tudja,hogy Szara Netanjahu elődei esetleg dél lengyelországiak lehettek.2.Kasztner Ben Gurion kiküldöttje volt.Tehát a likud kormánynak(évtizedekkel a Kasztner gyilkosság után)semmi érdeke nem volt bárkit is tisztára mosni.Ez aztán tényleg egy beteg agy szüleménye.3.Nem a Semmelweisen szerezte a pszichopatai félcetlit,de hogy meg van neki azt borítékolni lehet.Alkalmasint jó barátságot köthet a majmossimonnal.

  • Nem állt érdekükben, nem kaptak rá parancsot.
    Egyébként bőségesen meg van indokolva a bombázás lehetetlensége!

    Miért nem bombázták a szövetségesek Auschwitzot?

    2004. szeptember 1. 11:13

    Mi vezetett oda, hogy a nyugati szövetségesek a háború alatt lényegében semmit sem tettek azért, hogy megbénítsák a legnagyobb német megsemmisítő tábor működését? Lett volna realitása egy ilyen műveletnek?

    A politikai akarat hiánya

    Auschwitz bombázásának kérdése a nyolcvanas évek eleje óta tartja izgalomban a korszakkal foglalkozó történészeket. A problémát egy amerikai kutató, David Wyman vetette fel először. Korábbi cikkeinek összegzéseként 1984-ben kiadott The Abandonment of the Jews. America and the Holocaust 1941-1945 című könyvében a szövetségesek érdektelenségét, burkolt antiszemitizmusát okolja a bombázás elmaradásáért.

    A Wyman-könyv óta gyakorlatilag folyamatos a vita, bár legtöbbször csak a nyugati szövetségesek felelősségét említik – az Auschwitzról szóló szovjet ismeretekről és szándékokról a nehezen hozzáférhető levéltári anyagok miatt szinte semmit sem tudunk. Hazánkban legutóbb egy amerikai történész, Paul Miller dokumentumfilmjének bemutatója kapcsán került elő Auschwitz bombázásának problémája.

    Körülbelül egy évvel ezelőtt pedig felkerült az internetre egy közel ötmillió világháborús légifelvételt tartalmazó brit adatbázis, amelyben megtekinthetők az auschwitz-birkenaui koncentrációs táborról készült 1944-es fényképek is. A képek láttán ismét felvetődik a kérdést: miért nem bombázták a szövetségesek Auschwitzot?

    A nyugati szövetségesek különböző hírszerző szervei 1944 tavaszára már számos információval rendelkeztek a haláltáborok létéről és működéséről. Egyre több jelentés érkezett az európai ellenállási mozgalmaktól, az ULTRA hírszerző szolgálat megfejtette a német távközlési kódokat, 1944 áprilisában pedig két cseh fogoly, Rudolf Vrba és Alfred Wetzler sikeresen megszökött Auschwitzból, és megírta beszámolóját, amely június közepére ért Londonba és Washingtonba.

    Ekkorra már mind a brit, mind az amerikai vezetéshez megérkeztek az első olyan kérések, amelyek az auschwitzi gázkamrák, illetve a táborhoz vezető vasútvonalak bombázásától remélték a népirtás megakadályozását. A katonai akciót javasoló zsidó szervezetek mellett az elképzelés legjelentősebb támogatója az 1944 januárjában létrehozott amerikai War Refugee Board (WRB – kb. Háborús Menekültügyi Bizottság) volt.

    Mind a brit, mind amerikai kormányszervek részről merev elutasításba ütköztek azonban az Auschwitz bombázására irányuló javaslatok. A két legfontosabb hivatalos ellenérv az volt, hogy egyrészt
    – egy ilyen hadművelet jelentős erőket vonna el a máshol lekötött szövetséges légierőktől;
    – illetve hogy a fogva tartott zsidókon leggyorsabban úgy lehet segíteni, ha a háborút minél gyorsabban megnyerik. Mivel pedig ehhez a német hadsereg legyőzésén át vezet az út, fegyveres erőket „civil,” azaz nem katonai célpontok ellen bevetni nem célszerű.

    http://mult-kor.hu/20040901_miert_nem_bombaztak_a_szovetsegesek_auschwitzot

  • Ennyi értelmetlen vita láttán idegességemben rohangálni kezdtem , mint zsidóban a fájás.

  • Inquisitor, en sem gondolom, hogy az Alijah process korrupt lenne. Csak szelektiv. Meg is mondjak oszinten, eloszor azokat viszik, akiknek az elete veszelyben van (ez teljesen normalis is) masodszor azokat viszik, akik szegeny orszagokban elnek, es utoljara azokat, akik gazdag orszagban elnek. En meg voltam bator Kanadaba jonni, ahelyett, hogy mar akkor, 1984-ben Izraelre regisztraltam volna. Tehat az en hibam is.

    ————————

    Jichak, en a vicc csak masodik felet irtam le. Igen, ezt a „ha nagyon okos … ha nagyon hulye…” mondast viccnek tekintem. De ha zavar, tobbe nem irom le ide.

    ———————-

    DonGolo, szerintem nincs semmi rossz abban, hogy a zsidosag ugyanolyan nep mint barmelyik mas. A zsidosag is megalazhato, vagy felemelheto. Ha jol odafigyelsz a Torah-ra, mar az ir errol.
    A kivalasztottsag fogalmat ugyan nem mi ertjuk felre, hanem a tobbiek, de sosem forditunk eleg idot es energiat arra, hogy megmagyarazzuk azt a felreertoknek.

    ————————-

    molmossimon, a feltett video resze az arab propagandanak. Eppen tegnap neztem egy videot Izraelbol, ahol lehetett latni amint izraeli katonak letartoztattak egy „bekes” arabot. A „mu” termeszetesen pallywood-i „alkotas”, csupan az maradt le a kozzetett videorol, hogy az arab el akarta venni elozoleg az egyik zsido katona fegyveret. Amit az altalad feltett video mutogat, ugyanebben a „szellembem” keszult. Csupan az maradt le rola, hogy mire reagalnak a zsido katonak.

    Ha venned a faradtsagot hogy mindket haboruzo oldal tortenetet vegigolvasd (ne csak egy ezrelekig) ilyen bugyuta propagandafilmet fel sem tennel ide.

  • Bocsanat, meg egy „aprosag”. Avinak igaza van abban, hogy volt egy, a Masodik Vilaghaborut megelozo konferencia, valahol Europaban (Svajc???), ahol a nagyhatalmak es mas orszagok reszvetelevel azt vitattak meg, hogy hova kene deportalni az europai zsidokat. En sem emlexem sajnos a varos nevere, ahol ez tortent. De arra emlexem, hogy abszolut senkit sem erdekelt a zsidok sorsa. Hitlerre biztak.

  • Moshe:

    Az Alijah nem korrupt, úgy mindenestől, ahogy van, hanem egyfelől beüthet az értetlen- értelmetlen, „gyilkos” bürokrácia. Másfelől, hiába nem korrupt az egész, attól még ott is létezik korrupció. De, ahogy említettem, van példa erre is, meg arra is, hogy különösebb megerőltetés nélkül ki tud vándorolni egy átlagember is.

    Az antiszemita seggfej esete meg tipikus: idelök valami videót, hogy ott bezzeg a szadista izraeli katonák mit művelnek, de az előzményekről egy qrva szó sem. Ez kb. azza egyenértékű, mint amikor idelök egy hatalmas listát a „cigénybűnökről”, de hogy az mekkora időtartalmat fog át, arról semmi, hiteles (vagy inkább semmilyen) forrásmegjelölés pedig sehol.

    Amúgy ez a fajta magatartás nagyon veszélyes, mert megfelelő példák vannak rá, mi van, ha ugyanezt műveli nem egy magányos kretén, mint ez a molmossimon, vagy ki a retek, de egy nagy média. Felelőtlenségből, szakmaiatlanságból, ostobaságból, vagy – tessék kapaszkodni – „politikai korrektségből adódóan. És NEM CSAK Izraellel kapcsolatban. Az 1993- as amerikai civil unrest is pont egy ilyen esetbél indult ki, gondolok itt a Rodney King ügyre – azt az erőszakhulámot a nemzeti gárdának kellett országszerte levernie, akkora volt a baj.

    És egy tévés seggfejet sem büntettek meg nagyon sok év börtönre ezért.

    Hogy a „pallywood” pedig miket művel, az meg szinte már természetes. Főleg, hogy ha magának az UNO- nak egyes aktívan terrortámogató, arabnáci- szélsőbalos dühöngővé degenerálódott szervezetei is aktívan asszisztálnak hozzá.

    A pallywood eképp ugyanaz nagyban, mint ez a retardált bunkó molmossimon szólóban.

  • Nézd csak, molmossimon, ezt meg neked; mindenféle szadista, kannibál, kaftános, fekete loboncos hajú, vérivó izraeli katonák vanmak itt. Csak érted!

    http://ink361.com/app/users/ig-388432023/hotisraeliarmygirls/photos

    Kemény a világ, mi?

  • Inquisitor

    Ilyen primitív, gyermekded érvelésekkel próbálkozz inkább az óvodában, kisegítő iskola alsó tagozatában!
    Nézd, milyenek vagytok egymás között!

    Szomorú vasárnap

  • molmossimon: magának még saját maga közt lenni is elég problémás 😛

  • molmossimon,

    1, Szóval, kemény a világ, mi, kispajtás?

    2, Mivan ídes tezsvírem, nagy a Fesz? Áll a …sz? 🙂 Nincs hol levezesd fölös férfiúi energiáid? Fordulj bátran a „videkilany.hu” problémamegoldó szakembereihez, hehe… szerintem az kell neked, nem a KMH.

    3, Azt, pontosan, neked is, 🙂

  • Avi ben Giora

    Ezt kellene látni egy pár embernek még. Sajnos „levettek” a napirendről de megérné azért ha még is megnéznétek. Nem kell nagy nyelvtudás hozzá elég ha az arcokat figyelitek. Rabinét vagy Jigal Allonét. Megdöbbentő kicsit. Ők akkor azt gondolták ebből az emberből nem lesz miniszterelnök, ennyire nem lehet hülye a nép. És lett! Sőt édestova több mint negyven éve uralkodnak.
    https://www.facebook.com/HanochDaum/videos/vb.441951892493176/937347899620237/?type=2&theater

  • Avi ben Giora 12,02

    Amiket itt IS felsorol, az mind csupán találgatás. Találgatások ra márpedig nem hivatkozhat senki, különösen nem, aki emberek informálására adta fejét. A részigazságaival meg menjen a fenébe !

  • Horthyt pedig, bár igaz, hogy sok gyenge emeberi tulajdonsággal ruházta fel a Mindenható, soha nem vezérelte a jószándék.
    Már 1920-tól
    – amikor Hitlerről azt sem tudták, hogy létezik –
    a legvadabb antiszemita, hátrányos törvényeket és rendeleteket hozta. És maga még mindig körme szakadtáig védi.
    Már megbocsásson, de „Magyarország lerohanására” ahogy írja, akkor került sor, amikor ő személyesen kint tárgyalt Hitlerrel.
    Ha ebben a pasasban egy szem becsület van, akkor kirohan a várból és kapitulál… Ehelyett, „a lerohant” országban megmeredt kormányzónak, ezzel olyan színezetet adva a megszállásnak, hogy az a szövetségesi együttműködés része…
    Amit itt felhoz Wallenberggel kapcsolatban is az mind összevissza beszéd, csak keveri a szezont a fazonnal – nem ide tartozik. Szíveskedjék ne hivatkozni féligazságokra. ITT senki nem kíváncsi ezekre, csak és csakis információ tartalmú igazságokra van szüksége az itteni olvasóknak.

    Ne vicceljen már Avi ! A maga történelmi műveltségére ha azt mondom, félművelt, még azzal is megdicsértem…
    Száljon le erről a szekérről, mert el van tévedve… Ha pedig nem így van, tudja mit csinál – azzal mást szolgál – akkor menjen át mondjuk a Kurucinfóhoz, ott tárt karokkal várják az így megírt és különösen ilyen és hasonló tartalmú cikkeket.

  • nem értek se héberül, se ivritül, de tökéletesen tudom értelmezni a testbeszédet és az arcokat. Különösen Rabinét és Jigal Allonét.
    Ők akkor úgy gondolták, van olyan erős az izraeli demokrácia, hogy ekkora fasz diktátor seggfejet nem választanak meg miniszterelnöknek. Tévedtek.
    A következmény? Az értelmesebb átlag izraeli tovább állt egy házzal. Cirka 250 ezer izraeli hagyta ott a tejjel mézzel folyó Kánaánt az elmúlt öt év alatt.

    Az Avi bent mocskoló hozzászólóktól meg elvárnék némi konkrétumot. Én, a goj. Mert nekem az jön le, hogy csak a sértődöttség beszél belőlük, mert Avi ben egy csöppet sem hajlandó beállni a fősodorba.

  • Kedves moderátor úr!Tisztelt Óvó bácsi!
    Itt nics szó mocskolódásról.A firkász cikkei mocskolnak itt mindenkit és a KMH-t is,hazugságokat is pontatlanul beíró klattyogásokkal. A gumi felhúzás nem egészen jelenti a f@sz megvédését.
    Sajnálom,hogy ilyen nyelv és sok egyéb nemtudás dacára, Izrael mindenkori legnagyobb miniszterelnökét(emléke legyen áldott) fasz diktátornak merészeled nevezni.Kezdem megérteni,hogy miért véded ezt a Scharf Móricot.Lám kezd összeállni a kép,mert ami összetartozik az az előbb utóbb össze nő.A triumvirátus malmossimonnal kezd létre jönni.Akit a fősodor nem hajlandó bevenni,azt legjobb lenne mogyoródon alkalmazni,undorító,aljas bejátszások gyűjtésére garantáltan alkalmas. Menachem Begin(emléke legyen áldott)sajnos már k.b. 25 éve nem él.Te,akinek valójában messze kellene,hogy álljon az érdeklődési köröd az izraeli 30 évvel ez előtti politikától,veszed magadnak a jogot fasz-diktátornak nevezni és Jigael Alon testbeszédére hivatkozni.A testbeszédbe belejátszott Rabin és Peresz testbeszéde is.Ők már akkor tudták, hogy Begin(emléke legyen áldott)megnyerte a választásokat.Azt viszont nem értem meg hogy 25 évvel Begin halála után és most öt éve miért maradtak Izraelben az értelmetlen hulladékok és 250000 csodagyerek,mint a scharf móricod is”elhagyták ezt a tejjel mézzel folyó Kánaánt”.Nem hallottam erről,mert én nem olvasom a kuruc in fost.Egyébként volna egy pimasz kérdésem:Amikor ezt a választási beszédet megértetted a testbeszédből,hány éves voltál,hogy már akkor is viszketett neked az izraeli politika és ennek ellenére sem tanultál meg Héberül vagy Ivritül(ami egyet jelent).
    Üdvözlettel:az orbanista,horthyista,nyilasbérenc,provokátor.Gyuri10
    (Gondolom Te is tudod,hogy a féligazságok is hazugságok csak fokozott mértékben.)Remélem eléggé érthetően írtam magyarul,nem héberül és nem ivritül.Ha valami érthetetlennek tűnik leírom lassabban.

  • Itt szeretném kijavítani tévedéseimet. Begin választási beszéde valamikor 1977 előtt hangzott el.Ugyanis 1977-ben Anwar el Szadattal már mint Izrael miniszterelnöke írta alá a békeszerződést Egyiptommal.Ezért kaptak mindketten Nobel békedíjat.
    Ma már ellenfelei,akkori riválisai is elismerik vezéregyéniségét. Minden határozata (az iraki atomkohó lebombázása is)államfői nagyságára tanúskodik.Persze tudjuk,hogy senki se lehet próféta a saját hazájában.Különösen egy olyan hazában nem,ahol mindenféle kuruc in fosba illő firkászok sajtószabadságra hivatkozva kontrázhatnak,indig szövetkezve halálos ellenségeinkkel.
    Aláírásomat is itt javítanám,ugyanis nem írtam a végére K.Gyuri barátom megállapítását,amit a félcetlis is mellőzött.Így teljes:
    orbanista,horthyista,nyilasbérenc,metszettf@szú Gyuri10.

  • A jobboldali zsidoknak meg kell erteniuk, hogy ez egy bolsi ujsag, tehat zsigerbol tamadnak mindenkit, aki jobboldali. Mindegy, hogy izraeli jobboldali, amerikai, francia, magyar, vagy nyenyerefoldi.

    Igy lesz mindegyik kivalo vezetobol fasz, bunko, idiota … mikor mi jut az eszbe. Nemregiben minden jobboldali zsido le lett allatozva egy masik cikkben.
    Ez tipikusan bolsi hozzaallas, nem kell megsertodni rajta. Ahogy ez altalaban lenni szokott, a sajat negativ tulajdonsagaikkal probaljak meg felruhazni az ellenfeleiket.

  • Még egy kis felhomályosítás a félcetlis részére:
    Megbocsájthatatlan tudatlanságához tartozik,bár lehet,hogy tudatosan „elfelejtette”,hogy a wanseei endlősung konferencián hadzs amin el husseini a jeruzsálemi mufti SS ezredes hitler jobbján
    foglalt helyet.Miközben szorgos arab hívei schemben(nablus) felállították a krematóriumot,rommellt várva.Ha Montgomery nem ért volna előbb ide,bizony a firkásznak nem lett volna honnan menekülnie Ausztriába.

  • Hát…igen.”Idestova 40 éve uralkodik folytatólagosan Jabotinsky, Begin,Netanjáhu,népe Izrael életben maradásáért.És ez így fog menni generációról generációra.Amikor a 250.000 kivándorló és utódaik a firkászokat hátrahagyva HAZA jönnek.

  • Gyuri10: te beteg vagy…
    Nem, nem jelent egyet a héber és az ivrit, ezt neked is tudnod kellene.
    A pimasz kérdésedre válaszolva: tegnap néztem meg a belinkelt videót.
    Tegnap, ami nekem viszketett, az a tököm volt, mivel két napja nincs vizem. Ismerve az izraeli vízkvótát, neked mid viszketett?

  • Na,látod nekem nem viszketett semmim,mert úgy van az országom ellátva vízzel,víz édesítő rendszerekkel,hogy ha 40 évig nem esik eső akkor sem fog a tököm viszketni.Úgy látom a tökvakarástól nem jutottál tovább a héber és az ivrit felmérésében.Ha az ausztriai firkász védenced magyarázatából lébuskálsz nem is fogsz tovább jutni.Betegségemre utaló kedves szavaid megvigasztaltak.Nem gondoltam,hogy Dr.Ille István páciense leszek és ilyen egyszerűen egy félcetlis ürge befolyásolására,mondhatni protekciójára.Most már csak benned kell bíznom.Tudom,jó kezekben vagyok.Nem valószínű,hogy figyelembe veszed a jó tanácsomat:A hozzám hasonló metszett f@szúakkal ne csörtézz ugyanolyan pimasz kérdéseket kapsz tőlük, mint szerénységemtől.Egyet vagy inkább kettőt tehetsz:Gondolom nehéz elviselni szigorúan pimasz igazságomat,tehát ki tudsz modortalanizálni vagy bepanaszolsz Chrisnél.Az előbbit javaslom, mert Christ ellentétben veled,nem tartom „óvó bácsinak”.További tisztelettel:Az orbanista,horthyista,nyilasbérenc,metszettf@szú
    Gyuri10.

  • Ille, nem akarok beleszolni a vitatokba,
    de ezt- mar nem tudtam megallni.
    A heber es az ivrit- ugyanaz a nyelv-
    persze a modern heber-kulonbozik
    az ositol- de nem annyira, hogy erthetetlen
    legyen szamunkra.
    A Bibliat egy mai,modern zsido is megerti.
    A nyelv- soha nem volt teljesen „halott”-
    mert allandoan irtak- es olvastak benne,

    http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__nyelvek__6590028-szeretnek-megtanulni-heberul-ivrit-ujheber

    Ha ez erdekel valakit- az osi nyelv elnevezesenek{ivrit}
    koze van a „laavor” atkelni- igehez.
    Gondolom, annak az emlekere- amikor a neppe valas
    hajnalan,az egyiptomi kivonulas utan-atkeltek a Jordanon.

  • מרים!
    Elnézésedet kérem a durva szavaimért és egyúttal köszönet a segítségért,de én már régen lemondtam róla,hogy bármelyik halott- gyalázót meggyőzzem arról,hogy boldogult Menachem Begin(emléke legyen áldott) nem volt egy”faszfejű diktátor” és hogy az ivrit nyelvet az idegenek hívják hébernek.Mivel a dunamenti Mongóliában vízhiány van vakargassa tovább a viszkető tökét és ne az izraeli politikát vakargassa amikor közelebb van a gatyája.

  • Gyuri10: haladjunk. A vízkvótával kapcsolatos információmat Lehartól kaptam, vele pörölj, ha úgy véled, nem valós. Igaz, te bármelyik hitsorosoddal is képes vagy pörölni, ha nem a te véleményedet – ami eléggé elfogult – osztja.
    Bepanaszolni? Ennyire gyerekes vagy?

    Milyen alapon alázod le hitsorsodat? Mennyivel vagy te különb egy antiszemitánál, ha saját fajtádba marsz, csak azért, mert nem úgy gondolkozik, mint te?
    Az eredendő bűnök közé tartozik, ha valaki Hitler szülőhazájában talált magának második hazát, mert pl.az ilyenek miatt, mint te, nem érezte magát otthon Izraelben?
    Moshe Akiva túlélő, ortodox, de még soha nem vetemedett olyasmire, mint te!

    A bánat se csörtézik veled, kiskomám, nem ez a dolgom, meg hát, egy magam fajta goj mit is kezdene egy ilyen mániákussal, mint te?
    A magam részéről elégnek tartom, hogy kiállok az antiszemitizmus és a rasszizmus ellen – gondolom, e tárgyú cikkeimet olvastad, ha nem, javaslom, pótold – meg illő módon köszöntöm – goj létemre – a szédert (az imagyüjteményt Lehártól kaptam, és, ha hiszed, ha nem, képes vagyok a megfelelő passzust idézni, igaz, ott van a magyar fordítás is, tehát, ha nincs ellenedre, csak fonetikus hébert tudnék mellékelni) – így hát, ha megengeded: kérdéseid nem pimaszok, hanem rohadtul elfogultak.

    Ami a higiénés okból eltávolított előbőrödet illeti, közlöm veled, hogy akadnak bőven sivatagi és afrikai törzsek, akiknél ez bevett szokás, pedig nem zsidók, de meglehetősen víhiányos területen élnek, és rosszul viselik, ha bepállik.
    A fentiek szellemében gondold végig, hogy folytatod-e a mocskolódást és a gúnyolódást, vagy moderálod magad.

  • Kedves Avi,
    köszönöm a választ – habár továbbra sem értem az „ellenérveket”, amelyek ugyanolyan szedett-vedettek, mint az előzmények. „Ön megcáfolja saját magát”?? Mindazt amit Ön leírt a jogos sérelmekről, az emberek lekezelő lenézéséről – én is állítottam. Csupán EGYET kértem számon: mondjon EGY törvénycikket annak alátámasztására, hogy a falassáknak a „jogaik korlátozva vannak”. A JOGAIK! _erre Ön összemosott mindenféle jogos, okos sértődöttségi érzést az állítólagos jogsértéssel, ami persze NEM létezik. Ugyanakkor szép példákat hozott fel a falassák előrehaladására a hadseregben vagy a Kneszetben. Hát, nem is tudom, ki mond itt ellent önmagának…

    A Likudnak nem kellett szerecsenmosdatást végeznie a Kasztner-gyilkosság ügyében, ezt még az Avoda (Mapai) megtette, Kasztner NEM az Új Kelet alkalmazásában állt, hanem állami hivatalnok volt, a Mapai egyik embere. A gyilkos Eckstein ugyancsak a Mapai embere volt, a titkosszolgálat ügynöke, nem is jóval később találták meg, hanem még azokban az időkben, és leültették.

    Honnan veszi azt a képtelenséget, hogy Sara Netanyahu „déli származású”?? A népi pletykákból, amikre hivatkozik? MIÉRT nem néz utána valaminek, mielőtt leír egy hülyeséget? Nem vesz sok időt igénybe! Sara apja Lengyelországban született, anyja több nemzedékbeli jeruzsálemi, a Paritzky családból. Tipikus „déli” név, ugye? (egyébként mi az, hogy „déli”?)

    Csak úgy kapkodom a fejem (más cikkekben) a különféle légből kapott állítások olvastán: a „héber” szó héberül „ivrit”, a kettő jelentése teljesen és abszolút azonos (mint a magyar és a hungarian), vízhiány már nincs, a kvóta meg éppenséggel már 50 éve sem volt (felhívások az együtt fürdésre, a kertlocsolás és autómosás mérséklésére – voltak, de már ezek is évtizednél régebben). A békeszerződés keretében évi 50 millió köbméter vizet szivattyúzunk fel Ammanba – ez egy közepes tengervíz-édesítő teljesítménye, avagy fél méter vízszintcsökkenés lenne a Genezáreti tavon.

    Egyébként 43 éve élek itt, és a vezetéknevem i-re végződik.

    Maradok továbbra is barátsággal: G.Zeevi

  • gzeevi,
    köszönöm a segítségedet,de arról ne is álmodj,hogy félnótásokat vagy izraeltudományi egyetemet végzetteket bármiről is meg tudnál győzni.Ha ő-ők azt mondják,hogy a fallasmúra ellen törvény van,a likúd végzett szerecsenmosdatást a Kasztner ügyben,Sara Netanjahu déli-Jemeni születésű,a héber és az ivrit két különböző nyelv,Izraelben vízkvóta van,Nincs is békeszerződés és ha van miféle vizet ad Izrael Jordániának?Nos ez a lap az őrültek bibliája lett. Ha Rehavam rokonod vagy ha nem akkor is emléke legyen áldott!

  • gzeevi,
    a legfontosabbat mindketten kifelejtettük.A két hasonszőrű egyhangú megállapítása,hogy Menachem Begin(áldott emlékét őrizze népünk az idők végtelenjéig)egy „seggfejű diktátor”volt.Hát ne rohadjon meg az ilyen alja népség?

  • Gyurio10. Maga egy csöppet sem képes diszpingválni: példát vehetne Zeevtől. Ő legalább tényekkel jön és nem káromol meg ordít. Lesz még magának kis meglepetés rövidesen, amikor majd egy bécsi ujság cikkét fogom idézni falassa ügyben. Na már most látom a fejit, hogy na persze a volt nácilandban mit is irhatna a sajtó mint Izraelt elmarasztaló sorokat. Nos csak egy baj van, ez a lap zsidó újság. Tehát nem vádolható sem részrehajlással sem Izrael ellenességgel. Ami pedig néhai Begint illeti. Mióta él maga Izraelben: Ott volt 1973-ban a Jom Kipuri háborúban? Nos hajszál hijján ott hagytuk a fogunkat is kishijján mehettünk volna fürdőzni a Vörös tengerbe de hál az Istennek nem így alakult. Miután a franc se tudja hanyadik tűzszünet megsértése után 101 km-re Kairótól (az izraeli tüzérség csak egy kicsit tüsszent az Kairóban csapódott volna nem beszélve Damaszkuszról ahova csak beköptünk volna mert olyan közel voltunk. Nos annál a bizonyos 101-es kilométerkőnél már félig meddig körvonalazódott a késöbbi béke ami meg is köttetett. Tehát ha már meg nem sértem az a polisi nagyfejű mit is csinált olyan történelmit? Lefölözte amit a Maarach kín keservesen kiverekedett már akkor csupán a ruszkik miatt még nem lehetett hivatalosan megkötni. De mindig is ilyenek voltak. A felszabadító háborúban soha sem mertek szemtől szembe kiállni az ellenséggel. Csak amúgy arabosan terrorista módszerekkel. Mitől akkora nagy fej Begin? Ki az a nagy izraeli politikus aki az első libanoni háborúban feleslegesen cirka annyi katonát áldozott fel, mint a Jom Kipuri háborúban. És azt eltetszett szintén felejteni hogy a Kirjat Sauli katonai temetőben talán több sortűz volt mint a háborúban. Meg azt is hogy naponta kimentek tüntetni Begin háza elé azok a szülök táblákkal a kezükben akiknek gyerekei haltak ott meg. A jó öreg despóta csak annyit mondott a kirendelt rendőröknek, hogy egy tüntetőnek se görbüljön haja szála (nagy balhé keveredett volna belőle, mint ahogy valamikor majd most is egy nagy robbanás fogja a francba seperni ezt a koszfészek bandát akik a „fekete sereg” (vallásos kaftánosok) erős támogatásával tudtak csak hatalomra kerülni. De nem volt merszekimenni az utcára és beszédet tartani a tüntetőknek. Maguknak semmi sem drága és Beginnek szintén nem volt semmi sem drága.A szentül hitte hogy a hülye telepítéspolitikája nem kidobott pénz és arra szükség van. Szegény Saron kapott is tőle gutaütést amikor rájött egy nagy marhaság volt ennyi pénz kidobni feleslegesen.Ő maga ismerte be, hogy hibásak voltak a döntések. Az egyetlen olyan zsidó volt (persze voltak még mások is) aki nyiltan beismerte hogy tévedett. Igen ahogy Ille a nem zsidó meg is irta. Nem zsidó létére megértette a kis filmrészlet mondanivalóját. Rabin és Alon nem gondolta volna, hogy ennyi áldozat után és ilyen beszéd elhangzása után egy polisi ügyvéd(zugügyvéd és diktátor) fogja kezibe kaparintani a kormánykereket. Nézze csak meg mit is alkottak röpke negyven év alatt? Attól meg aztán nem akarok kiselőadást tartani, hogy Rabint nem egy arab terrorista lötte agyon, hanem egy valláos varom. Megmerem kockáztatni, hogy a hattérből a Likud irányított mert az elkövetés módszere egyértelmüleg rájuk vall. Hagy ne soroljam hány háborút és mekkora pénzeket lovasítottak meg. Orbán hozzájuk képest csak ipari tanuló lehetne beleértve az egész bagázst.

  • Moshe Akiva

    2015 június 16
    10:24 de.
    Köszi, egy másik remek beírásért.

  • Avi ben kerge(ly),
    egész böfögésed jellemző egy öngyűlölő,degenerált joréd tetteinek hazug védekezésére.Idióta vádaskodásaidat nem cáfolom meg,mert téged a valóság úgy sem befolyásol,én pedig nem vagyok sem amatőr sem fizetett informátor.Ha ő baromságodnak pontos válaszokat adnék tönkretenném a kuruc in fosok megélhetését.Meghagylak informátornak és ille tócheszlekkerének.Sötét agyaddal képtelen vagy felfogni, hogy csak szeretnél kárt csinálni az országnak.Éld tovább a
    nácik seggébe bújó scharf móricok életét.Az viszont jó lenne,ha leszálnál kis országunk rosszakarói „tisztségéről”.Magyarul nem tudsz se fogalmazni sem helyesen írni.Kívül-belül olyan szép vagy, hogy igazán alkalmas vagy ille tocheszlekkerének avanzsálni.
    Az ész pedig szépséged mögött dekkol. SAJNÁLLAK !!!

  • Christopher Adam

    Gyuri,

    Please, a kritikát lehetne személyeskedés nélkül is elmondani. Sőt: szerintem sokkal hatékonyabban. A visszafogottság erény.

  • Avi,
    én tudok disztingválni és a te oldaladról semmi féle meglepetés nem érhet.Tudom hová tartozol,tudom mit várhatnak el tőled. Csalódás azt érheti akinek reményei vannak. Nálad nem voltak reményeim és ha lettek volna már első olvasás után feladtam volna. A magázásodból valamiféle gajleszjídekre jellemző ál tiszteletet olvasok ki. Az én tegezésemből olvasd ki az ábszolút lenézést, megvetést, lesajnálást.

  • Chris,
    elfogadom amit mondasz.Sajnos nem mindig vagyok képes a személyes sértéseket lenyelni.Azt hiszem ezzel a kétlábon járóval a diskurzust befejeztem,annál is inkább,mert a továbbiakban nem tudunk egymásnak újat mondani.Az egésszel nincs szándékom Téged fárasztani,de ha érdekel olvasd vissza az előzményeket.Mások hozzászólásait és ille „óvó bácsi”védő szárnyai alábújást.Az már hab a tortán,hogy illétől privát fenyegetést is kaptam.Azért nem írom ide a levél tartalmát, mert azt ígérte,ha ezt megteszem „kivág engem a francba.”Nos én jól érzem magam a KMH beírói körében.Nem akarom,hogy „kivágjatok”innen.Az emberek nagy részével egyet értek
    Avi ben giora meghatározása szerint írom itt alá:Irántad és a lap iránti tisztelettel egy orbanista,horthyista,nyilasbérenc,metszett f@szú Gyuri10.

  • Gyuri10: jobb, ha tudomásul veszed, én nem fenyegetek, én ígérek. Az ígéret pedig úgy jó, ha betartják.
    Egyet ne felejts el: semmivel nem vagy különb egy antiszemitánál, ha egy hitsorsosoddal kapcsolatban ennyi gyűlölettel viseltetsz.
    Majd szólj, ha az eredendő bűnök közé tartozik, ha valaki – akár az ilyen fanatikusok miatt is, mint amilyen te vagy – Hitler szülőhazájában talál otthonra, és nem Izraelben.
    Chris szép szóval figyelmeztetett, mert ő galamblelkű. Ráadásul valamit félreértett: te nem kritikát gyakorolsz, te gyűlölködsz.
    Én nem vagyok galamblelkű, és nem igazán hatódom meg az álságos tiszteletnyilvánításodtól.
    Valamivel többet tettem ezeken az oldalakon írásaimmal az antiszemitizmus ellen, mint te az összes elfogult hozzászólásoddal.
    Írhatod a nevem kisbetűvel, hidegen hagy, nemecsekként is többre tartom magam, mint akárhány NAGYBETŰS.
    A higiénés okból eltávolított, előbőr nélküli szerv neve pedig nem biztos, hogy azonos az általad idézettel. Ráadásul ahhoz még nem is kell zsidónak lenni.

  • Kedves Avi!

    Ezt irtad:

    ” Lesz még magának kis meglepetés rövidesen, amikor majd egy bécsi ujság cikkét fogom idézni falassa ügyben. Na már most látom a fejit, hogy na persze a volt nácilandban mit is irhatna a sajtó mint Izraelt elmarasztaló sorokat. Nos csak egy baj van, ez a lap zsidó újság. Tehát nem vádolható sem részrehajlással sem Izrael ellenességgel.”

    Khm… khm. Ez a het, honap, vagy az ev vicce akart lenni? Zsido ujsagban nincs Izraelt elmarasztalo hir, ami elfogult lehetne? Csatlakoznom kell a Gyurihoz es hulyesegnek hivni, amit irtal. Konyorgom, a legtobb zsido lap bolsi. Ez is (bar nem zsido). A bolsi ujsagirokat alaposan megfizetik, hogy a hirek felet elhallgassak, a masik felet pedig alaposan megdolgozzak. Ez minden temaban igy megy, Izraellel kapcsolatban is. Ossze-vissza hazudoznak, az arab propaganda ugatasat kozzeteszik azonnal, az izraeli cafolatot mar annal inkabb nem. Az arab es mas orszagok altal penzelt Izrael-ellenes NGO-k hazugasagait terjesztik.
    Te ilyen ujsagokbol merited a tudasodat?

    Tovabba ezt irtad:

    „Ami pedig néhai Begint illeti. … Ott volt 1973-ban a Jom Kipuri háborúban? Nos hajszál hijján ott hagytuk a fogunkat is kishijján mehettünk volna fürdőzni a Vörös tengerbe de hál az Istennek nem így alakult.”

    Mi koze volt Beginnek a Jom Kippur haboruhoz? Csak nem ot okolod azert, mert – mint szokas – akkor is minden politikus arra utasitotta Golda Meirt, nehogy Izrael kezdje a haborut egy pre-empt tamadassal? Ennek a hianya okozta a kezdeti arab sikereket. No meg az amerikaik is ugy voltak vele, hogy hagyni akartak egy kicsit verezni a zsidokat.
    Honnan szeded hogy Beginnek ehhez koze volt?

    Es akkor kedveskedni akarsz:

    „De mindig is ilyenek voltak. A felszabadító háborúban soha sem mertek szemtől szembe kiállni az ellenséggel. Csak amúgy arabosan terrorista módszerekkel.”

    Ezt hol talaltad? Csak nem a szovjet propaganda egyik brossurajaban? Nezz mar utana a tortenelemnek, konyorgom. Avagy annyira gyulolod a jobboldali zsidokat, hogy barmilyen hazugsagra kepes vagy?

    Tovabb folytatod:

    „Mitől akkora nagy fej Begin? Ki az a nagy izraeli politikus aki az első libanoni háborúban feleslegesen cirka annyi katonát áldozott fel, mint a Jom Kipuri háborúban.”

    A Elso Libanoni Haboru terroristak ellen lett folytatva, nem normalis, regularis hadsereg ellen. Mint elso, nem volt gyakorlatuk benne, raadasul, amint az lenni szokott, egy bizonyos szuk hatarido volt csak nekik megadva a szuperbarat USA altal. (Nehogy veletlenul tenylegesen meg is nyerjek a haborut.)
    Ha erre te meg nem gondoltal, akkor fel merem tetelezni, hogy se Izraelrol, se a katonaskodasrol nem tudsz semmit.
    Tenyleg igaza van a Gyurinak, jobb ha lete’szed a lantot.

    Aztan kozlod a szived vagyat:

    „…(nagy balhé keveredett volna belőle, mint ahogy valamikor majd most is egy nagy robbanás fogja a francba seperni ezt a koszfészek bandát akik a “fekete sereg” (vallásos kaftánosok) erős támogatásával tudtak csak hatalomra kerülni.”

    A „koszfeszek banda” legalabb igazi izraeli hazafiakbol all. Persze neked az ilyenek nacik lehetnek csak. Tovabba latom, hogy nem birsz megbirkozni a „kaftanosokkal” sem. Ugye ok az altalad legjobban gyulolt zsidok?

    Felteszed a kerdest:

    „Nézze csak meg mit is alkottak röpke negyven év alatt?”

    Amit en latok egy olyan orszag, amelyik kepes magat megvedeni es hatalmas gazdasaggal rendelkezik. Csak nem ez faj neked?

    Udv;
    Moshe

  • Moshe Akiva: tehát a KMH bolsevik újság. Attól tartok, valamit nagyon benézett, vagy nincs tisztában a szó jelentésével, esetleg kalap nélkül járkált a napon.

  • Istvan, en bolsit irtam, nem bolsevikot. Mar regebben meghataroztam mit ertek alatta.
    Tipikusan azok vagytok, kar is rajta ragodni. 🙂

  • Moshe Akiva, remélem belátja, hogy az egyedi meghatározásával a történelmivel szemben nem sokra megy. Persze, ha úgy érzi, a maga minősítése mérvadó, hát lelke rajta.
    Majd szóljon, ha újra kell tanulni egyes szavak jelentését.

  • Kedves Moshe,
    Ezek az urak még nem tudják,hogy mi már észrevettük az antiszemitizmus modernizált változatát.Ezt nevezik úgy,hogy „Izrael ellenesség.”Ezt bömböli a világ szélsőséges jobb és baloldala együtt
    Ez az az áru amire nemzeti és nemzetközi konszenzus van.Ezt olvashatjuk az amerikai,európai náci irodalomban,a kuruc in fosban. Erről levelezett Velem a varga béla nevű nyilas úr.Erre az alapra építette politikáját a fűhrer és ezt az alapot lovagolják meg itt is szokásosan áruló,egyéniségükben meghasonlott zsidók segítségével, aktív közreműködésével.Ne búsulj.Saját Hazában másak az erőviszonyok.
    Ezek az urak elakadtak 1944-ben.Mindenki tudomására kell hozni,hogy
    ma 2015-öt ír az a világ,amelyik nem 5775-öt ír.

  • Avi ben Giora

    Mindjárt az elején kitérnék valamire. Először is a KMH-tól egy árva petákot sem kapunk. Ha hiszik ha nem teljesen ingyen „áruljuk” maguknak. Másodszor. Bolsi vagy bolsevik sem ugyan azt jelenti az önök szómagyarázatában. Még ez is érthető. Amit nem értek, hogy egy árva TÉNYT vagy ellenérvet ami igazolható nem szerepel a maguk irásaiban. Hol írtam azt, hogy Begint azzal vádolom, hogy köze lett volna a Jom Kipuri háborúhoz? Legyen olyan kedves ezt ide vezetni. Sehol sem irtam azt. Pont az ellenkezőjéről van szó, hogy a kis mitugrálsz zugügyvéd akinek fejire vérdíj volt tűzve(na ja az angolok tették ezt a fejire, mert nem mint katona hanem mint terrorista vett részt a felszabadító háborúban és éles ellentétek voltak közte illetve az általa alapított Lechi és a Cva Hagana a későbi CAHAL közt. Vagyis ez a „gyülölet” a Likud és a Maarach avagy Mapaj közt nem újkeletű. Nem merném azt mondani, hogy akik a CAHAL soraiban küzdöttek az angolok és az arabok ellen (az angolok ellen nem hiszem, hogy a CAHAL viselt volna tényleges háborút. Politikai síkon egészen biztosan de nem fegyveresen)Tehát 73-ban a Likud mint amolyan sunyi róka, a háttérből figyelte az eseményeket. És aminek az alapjait, vagyis a későbi Béke Tárgyalás Egyiptommal és annak sikere, nem az ő sikerük hanem a Maarach kormányé. Ők csak beseperték a dicsőséget. Még merje azt mondani, hogy ez nem bolsi módszer? Mások véreztek ki mások vállaltak nagyobb áldozatot.és ők meg beleterpeszkedtek a készbe. A mostani Natanjahunak miért van még ekkora „ázsiója”. Nem azért amit a külügyben csinált. A testvére néhai Jonathan Natanjahu volt az egyetlen áldozata (pontosabban volt még egy Dora Bloch de ő civil áldozata volt a történéseknek)az entebéi mentő akciónak ami sikerrel végződött. Bibi a szerencsétlen testvérén keresztűl kúszott fel az uborka fára. Ne legyenek abban a hitben, hogy minden hírt „átgyurnak”. nagyrészt igen. De akkor megvádolhatnák az izraeli sajtó egy részít ugyan ezzel. Nem mindenki a Jidiot Achronotót olvassa mert van egy Maariv is meg az angolnyelvű Jerusalem Post sem mindig önöknek tetsző cikkeket jelentet meg. Végezetül a KMH-t aztán mindennel lehet vádolni csupán csak azzal nem,hogy átgyúrja a híreket. Jó volna ha tényleg meghallgatnák Christ és tényleg megmaradnának az érvelésnél és a kultúrált vitatkozásnál nem pedig a személyeskedő mocskolódásnál mert akkor saját magukról állítják ki a bizonyítványt: annó irtam, hogy a zsidók is ugyan olyanok mint más nemzetek csupán „csak” annyi a különbbség, hogy jobban tudnak viselkedni mint mások. Még akkor is ha leakarják őket dorongolni. Nem emlékszem ki a szerzője annak a szindarabnak aminek az a címe Közjáték Vychiben. Ott mondja az egyik szereplő azt, hogy ő azért ment el annó Franciaországból mert az emberek elfelejtettek viselkedni és egy vacsora asztalnál nem késsel villával kultúrált módon ettek hanem zabálva habzsolva.

  • Kedves Gyuri10!

    Lathatod az elvakult gyuloletet, ami arad a bolsikbol a jobboldal irant. Avi es Istvan is nagyon jo peldak erre.
    Avi meg azt sem latja, hogy mit irt felre. Pedig odaideztem neki, es megis azt keri, hogy idezzem megint.

    Kedves Avi!

    Konyorogom, a lepes ugy jott ki, hogy a bolsik voltak hatalmon 73-ban. Errol nem a Likud tehet. A valasztok. Ha a Likud lett volna megvalasztva, „ok nyertek volna meg a haborut” – csak neked. Akkor most nem meselhetnel arrol, hogy o sunyin megbujtak. Hova bujtak szerinted? Nagyon sok Likud tag is reszt vett a haboruban, mint katona. Azt a haborut nem a Likud, vagy a bolsik koalicioja nyerte meg, hanem Izrael. Te tenyleg nem erted ezt? Tenyleg elhiszed az ilyen alacsonyszintu propagandat, vagy esetleg te gyartod azokat?
    Hogy a beketargyalasok idejere mar megvalasztottak a Likudot, az se a Likud „hibaja”, hanem a szavazoke. Tenyleg ennyire elvakultan gyulolod oket?

    A tenyek megdolgozasaval kapcsolatban csak olvasd el ujra, amit a Gyuri es en irtunk neked a tortenelmi hibaidrol. De nem kell izgulnod, nem vagy egyedul vele, Eszak-Amerikaban es Izraelben is akad boven megbizhato elvtarsad, akik szinten ugyanilyen „tortenelmi hitelesseggel es hozzaertessel” irnak cikkeket.

    Begint es tarsait valoban koroztek, mint „terroristat” az angolok. Angol szempontbol nezve minden bizonnyal terroristanak is tunt. Persze ha ismerned a nemzetkozi egyezmenyeket „Palesztinat” illetoen 1920-ig, akkor nem csodalkoznal, hogy egyeseknek elfogyott a turelme, ahogy Palesztina is el kezdett fogyni, es egyre fogyott. Kozben jottek szazezerszamra az arabok es elzavartak, vagy megoltek a zsidokat addig zsido tobbsegu varosokban. Mindezt angol segitseggel. Te mit csinaltal volna, ha van ver a kukidban? (No es legalabb ok betelefonaltak a King David hotelbe – ami ugy mellesleg az angolok fohadiszallasa volt, tehat nem polgari celpont – es ertesitettek az angolokat, hogy huzzak ki a beluket, mert 5 perc mulva robban a bomba. Az arabok pl. akkor sem igy robbantgattak.)

    Mellesleg, ha erdekel, elgondondolkodhatsz azon, hogy az angolok a zsido bolsiktol is koboztak el fegyvereket. Nem csak az Irgun fegyverkezett.

    Udv;
    Moshe

  • Moshe Akiva: bolsik, mi? Ráadásul maga definiálja őket 😀
    Nem, tesókám, amiket Gyuri 10 és maga ír, azok az elvakult, gyűlölködő és dogmatikus eszmék! De semmi gond, biztosan előbbre viszik Izrael eszméjét. Vagy nem.
    Majd szóljon, ha van valami koncepciója a piramisok hegyesre nyalásáról is. Állítólag azt a maga elvtársai követték el.
    Ha nincs semmi ötlete, javaslom, kérjen telefonos segítséget. Persze, kérheti a közönség véleményét is, esetleg a számítógép megfelezi a lehetséges válaszokat.

    Egyszer már megbeszéltük: Torontóból maga éppannyira illetéktelen Izrael belpolitikája mellett/ellen érvelni, mint ahogy azt, a fene tudja, milyen jogon, Avi ben-re vetíti ki.
    Teljesen alaptalan akkora arccal bolsizni meg vér-a-pucádban szöveget megereszteni, ahogy teszi, mert, tesókám, maga nagyon kicsi gyerek ahhoz, hogy így leugassa bármely hitsorsosát!

  • Avi ben Giora

    Na ezt a megállapítást felteszem a Maarivba, hagy röhögjenek. Rabin, Ajlon, Dajan bolsik voltak. Meg néhai Papa Balata alias Aba Even (értsd Aba magyarul apa vagy papa, balata az a járólap ami az izraeli lakások nagyrésziben a padlót fedi)Hogy ha jom kipurkor egészen véletlen a Likud van hatalmon akkor nem tudom ma hol lenne Izrael állama de hogy nem ott ahol most az biztos. Most megint nevezzen alávaló bolsinak aki akar. Mikor kitört a háború az emberek nagyrésze a zsinagógákban vagy otthon volt. Ilyen nagy ünnepekkor szünetel a televizió és a rádió adás. Úgy cirka délután kettőkor megindult a tévé és rádiós adás. Gyerek és rajzfilmek a rádió meg ontotta az egyes alakulatok behívási jelszavait. Tehát szinte mindenki tudta az országban, hogy kitört a háború. És mit csináltak a Likud mostani legfőbb szövetségesei a vallásos fekete sereg? Kimentek az utcára és ködobálással meg akadályokkal próbálták meg feltartóztani a katonákat abban hogy minél hamarabb betudjanak vonulni az alakulataikhoz. Amit mai napig igyekeznek elkenni az általuk kifeszített szinte láthatatlan hajszáldrótok az utakon sok katona sérülését okozta. Csak egy az az egy szál ilyen nagy hazafit mutassanak akit annó minimum életfogytiglanra ítéltek. Volt ilyen? Én nem nagyon tudok róla. Mi kérhettünk volna azonalli fegyverszünetet az UNO-tól bocs de ma Jom Kipur van nem áll módunkban harcolni mert az Isten megtiltott minden fizikai tevékenységet. Hogy az araboknál is éppen akkor volt a szent Ramadan? Nem véletlen hogy erre az időszakra időzítették a támadást. Épp eszű ember nem gondolta volna hogy pont a muszlimok egyik legszentebb ünnepén fognak támadni. A Likud igen is azt fölözte le amit annó a Maarach kiverekedett. És azoknak a köpönyegforgatóknak köszönhették a hatalmat, akik elhitték, hogy a Likud érában majd jobban és többet fognak tudni lopni hazudni. Később rájottek jól átlettek verve.De már későn

  • Izráel boratva-penge élén lavíroz.
    Néha elszörnyedve figyelek egy két híradást , ami lejön a német és angol műholdas híradókból.
    ( Hungaróhíradóról ne beszéljünk mert olyan nincs.)

  • Asszongya: ” Mivel kint eléggé erős az oroszok szervezettsége, sok orosz – de nem kifejezetten “szín” zsidó – is ki tudott menni Izraelbe, mert jó kis kenőpénzeket tudott adni.

    Pontosabban a volt Szovjetunióban vásároltak zsidóságot igazoló papírokat. A befogadás megadásához jól körülírt igazolások kellettek, ellenőrzésük Jeruzsálemben történt és nem kint a területen.

    Asszongya: ” A kivándorolt másfél millió oroszból cirka négyszázezer nem is volt zsidó (nem saját hasból kimondott adat, maga az izraeli bevándorlási-minisztérium tette anno közzé). ”

    Nagy marha aki ebből a korrupcióra mutató következtetést von le ugyanis a zsidóság megadásához a teljes anyai ágra szükséges azonban nagyon sokan vannak akik bár nem zsidók de származás szerint üldözésben lehet részük a befogadási torvény szerint megkapták az állampolgárságot valamint a családtagjaik is megkapták függetlenül attól, hogy keresztények, buddhisták vagy muszlimok.

  • Végül is ha Begin diktátor volt akkor, ilyen erővel a halvány rózsaszín árnyalatú jobboldali szociáldemokrata irányvonalat követő Mapai ( illetve mai utódai ) is bolsevikok.

    Amúgy nekem így „chutz la’aretz” úgy tűnik, hogy a szomszédokkal való majd évszázados konfliktus ( attól függetlenül hogy ki a felelős ) egészségtelen módon deformálta az egész izraeli belpolitikát is. Gazdasági, társadalmi kérdésekben mind a szocdem Mapai és utódpártjai, mind a jobbközép konzervatív-liberális ( ez a párosítás csak a magyar ugaron elképzelhetetlen ) Herut/Likud megegyeznek egy neoliberális, tőke-barát gazdaságpolitikában, de legalább egy többé kevésbé sikeres tőkés fejlődési modellt valósítottak meg az utóbbi harminc évben, viszont még így is vannak jelentékeny gazdasági-szociális problémák. Még ha nem is akkora méretekben mint Magyarországon, de Izraelből is van gazdasági motivációjú elvándorlás, főleg a jobban képzett középosztálybeli rétegek körében ( Az izraeli média tele van vele ). Az orthodoxia privilégiumai is az izraeli belpolitika félig-meddig deformált fejlődésének a tünete.

    Az egyetlen jelentős különbség ( a történelmi gyökereken kívül ) a két nagy ( Herut/Likud versus Mapai/HaAvoda és ezek alkalmi szövetségesei ) blokk között a területi kérdésben van, azaz hogy milyen mértékben kívánatos engedni a nemzetközi nyomásnak a sosem létezett „palesztin” állam létrehozása tekintetében. Azaz mennyi területet adjon fel Izrael ennek a nagyhatalmi szóra létrehozandó műállamnak. Viszont mivel a szocdem Munkapárt, vagy a marxista Mapam feladták baloldali jellegüket gazdasági-társadalmi kérdésekben, így csak az Izraellel szembeni nemzetközi területi követeléseknek való engedmények támogatása különböztetik meg őket lényegesen a jobboldaltól. Viszont így elvi szinten mind a cionizmusukat mind a baloldaliságukat feladták. Tehát – jobb híján – nem csoda hogy Netanjahu bármennyire is piti, korrupt, orhtodoxokkal kollaboráló garnitúrája zsinórban egymás után 3-szor nyert, illetve hogy a Munkapárt 2000 óta – azaz a Camp David II. látványos kudarca és a második intifáda terrorhulláma óta nem volt képes választást nyerni. Mindenesetre jómagam baloldali létemre nem hiszek ebben a megszállt palesztin állam dumában. Megszállni csak egy már korábban létező, szuverén állam területét lehet. Itt viszont arról van szó hogy nagyhatalmi ( mind az euroatlanti mind az orosz/kínai és „el nem kötelezett” blokkok részéről, hiszen alapvetően mindegyiküknek az oszd meg és uralkodj típusú, felfordulás, háborúskodás, és gyűlölködés eluralkodása fontos a térségben még akkor is ha ez százezres hullahegyeket eredményez a szomszédságban folyó permanens öldöklésekben ) ukázra létrehozandó, az arab nyelvű ( heterogén ) társadalom reális társadalmi fejlettségből következően egy alapvetően teljesen függő helyzetű, báb jellegű és antidemokratikus, fasisztoid, erősen antiszemita állam LÉTREHOZÁSÁRÓL van szó – Izrael rovására. Annyiban baloldali a megközelítésem , hogy szerintem alapvetően a nagyhatalmak sara ez a helyzet már a brit mandátum idejétől kezdve, de nem Izrael létezése minden baj oka. Egy a zsidó nép nemzeti otthonaként szolgáló államban – amennyien demokratikus jogállami jellegű – nem zsidók is teljesen egyenrangú állampolgárokként élhetnek, a nem zsidó állampolgárok egyéni és a zsidóság kollektív jogai nem zárják ki egymást. Tehát a demográfia kontra demokrácia, meg „apartheid” című ( az izraeli politikát figyelemmel kísérők számára ismerős ) pánikkeltő ( és állítólagos baloldalisága ellenére éppenséggel burkoltan rasszista ) duma a ’67 után visszafoglalt területek megtartásával kapcsolatban szerintem megalapozatlan. Szerintem minden további nélkül Izrael annektálhatná ezeket a területeket Kelet-Jeruzsálemhez és a Golánhoz hasonlóan, és ha állampolgárságot ad a területek nem-zsidó lakosságának is ( a Likud néhány „öregje” is tett ilyen megnyilatkozásokat mint pl. Reuven Rivlin, vagy Moshe Arens, akik a párt liberálisabb szárnyát képviselik ) így Izraelt semmiféle „apartheiddel”, rasszizmussal, fasizmussal stb. nem lehetne ésszerűen vádolni.

    Ehhez szerintem csak annyit kellene tenni, hogy alkotmányosan rögzítenék, hogy Izrael Állam a zsidó nép nemzeti otthona/állama ÉS minden állampolgáráé származástól függetlenül. Így lenne a zsidóság KOLLEKTÍV államalkotó joga és a nem-zsidó állampolgárok EGYÉNI szintű egyenjogúsága EGYMÁS MELLETT rögzítve. Ha ehhez azt is hozzávennék, hogy hivatalosan nem tartanák nyilván a már az országban élő állampolgárok etnikai-felekezeti származását ( hivatalosan minden állampolgár egyszerűen csak izraeli lenne ha zsidó ha nem; az alija pedig ettől függetlenül maradna ahogyan volt ) és ha a Knesszet mandátumaiért csak olyan pártok indulhatnak amelyek az állam fentebb vázolt jellegét elfogadják, akkor legálisan LEHETETLEN lenne arab-palesztin-iszlám stb. államot létrehozni még akkor is ha nem-zsidóvá válna esetlegesen a népesség többsége ( ez amúgy ez nem túl valószínű, pláne ha az alija felpörögne amelynek a politikai helyzet rendeződése csak kedvezne ), s amúgy is alkotmányellenes lenne hivatalosan nyilvántartani az állampolgárok származását mint fentebb említettem. Persze ehhez az állam és a felekezetek TELJES szétválasztására is szükség lenne, a háredi orthodoxia monopóliumainak megszüntetésére, de a vallásos-cionisták ( da’ati leumi ) teokratikus-klerikális államiságról való elképzeléseinek feladásra is ( viszont így senki nem vitathatná, hogy akárhol lakjanak/építkezzenek az immár hivatalosan is Izrael részét képező „területeken”. Ha konok, korlátoltsággal ragaszkodnak a területkehez ÉS az orthodoxia monopóliumaihoz is, az már onnantól kezdve az ő hibájuk. ) Na gondolom a pro-palesztin és a pro-izraeli oldalról ( illetve a izraeli jobb és baloldalról ) is sokan megköveznének ( felrobbantanának, lelőnének, megkéselnének, felnégyelnének stb. ) ezekért a nézetekért, de ez csak azt bizonyítja, hogy valahol errefelé lehet a kutya elásva, amerre a fentebbi fejtegetésben tapogatóztam… Mindenesetre a higgadt eszmecserét itt ( máshol még inkább ) amúgy is eltérítették az indulatok és a sárdobálás.

  • Eleftheria:
    Szép szónoklat volt.
    Csakhát ami jól működik papíron , vagy a laborban, az általában nem szokott működni a terepen.
    Főleg nem ha muszlimokat és más elvakultakat vesznek be a dologba.
    Addig volt béke Izráelben , míg törvény tiltotta bármilyen politikai csevegést egy palesztinnal.
    ( Nyújtsd nekik a kissujjadat , egyből az egész házadat akarják.)

  • Geyza:

    ????? ” Addig volt béke Izraelben, ameddig törvény tiltotta bármilyen politikai csevegést egy palesztinnal. ”

    Ezt nem teljesen értem. Ha rosszul olvastam elnézést.

    Akkor például addig volt jó Magyarországon ( Németországban, Ausztriában, Romániában, Horvátországban stb. ) ameddig törvény tiltott bármilyen közösködést ( akár szexuális viszonyt ) egy zsidóval, lengyellel, cigánnyal, szerbbel, homoszexuálissal, fogyatékossal, baloldalival, polgári demokratával stb.

    Vagy pedig:

    addig volt „béke” a szovjet rendszerben, ameddig egy kies Gulág táborban kötött ki valaki ha a kocsmában – felöntve a garatra – véletlenül politizálni kezdett…

    Érdekes megközelítés, nekem volt például egy nagy pofájú ( majdnem olyan nagy pofájú mint én he-he-he ), fasiszta, g@ci testnevelő tanárom aki szintén hasonló dumákat tolt. Épphogy nem nyíltan zsidózott, de azt szinte szó szerint idézem, hogy szerinte a szovjet rendszerrel ( és ennek kádárista változatával ) az volt a baj, hogy nem volt eléggé „keménykezű” ( liberálbolsevikok, libsibolsik ugyebár ), azért bukott el . Ha véletlenül olvassa s magára ismer szívélyes üdvözletem, kiállhatunk egy bunyóra ha valami nem tetszik… végül is izgalmas ez a k@rva élet, hogy végül is a magyar vagy a zsidó fajvédő fasisztákkal ( például MAZSIHISZ, CHÁBÁD-EMIH – Tett és védelem!!! ) gyűlik e meg először az ember baja ( a magamfajtát persze valószínűleg egyik se tekinti embernek )…

    Azon kívül nem gondolom, hogy bármikor ilyesmi lett volna Izrael Államban, hiszen az állam például nem fog közbelépni ha egy zsidó akár ( urambocsá szörnyű!!! kövezést! azzonnnal!!! ) együtt jár egy nem-zsidóval ( igaz hivatalosan nem házasodhatnak, de nincs zsidó-fasiszta „bászídzs” milícia sem iráni khomeinista-fasiszta mintára, bár lehetnek olyan „vallásosak” akik ilyesmiben gondolkodnak ); mellesleg arab nemzetiségű képviselők a Knesszetbe mindig is választhatók voltak. Ami a „területek” „palesztinjait” illeti, 1988-ig jordán állampolgárok voltak ( Jordánia vette el az állampolgárságukat, de ez már „Oslo” előszele volt ) s tömegével ingázhattak egészen az intifádákig ( kisebb számban még ma is ) „hivatalosan” izraeli területekre ( sőt a szomszédságukban levő izraeli „telepekre” is ) dolgozni. S mint mondtam nem hallottam még arról, hogy valami bászídzs, gestapo vagy III/III, stasi, szeku stb. módjára a Shin Bet belbiztonsági szolgálat a háztartásoktól a ( civil ) munkahelyekig , szórakozóhelyekig, strandokig, stb. mindenkinek a teljes magánéletét megfigyeli, például zsidók és nem-zsidók egymással való privát kapcsolatait. Jó magam is turistáskodtam – még hozzá egyénileg mindenféle szervezett csoport nélkül – Izraelben és ilyesmit nem tapasztaltam. Igen kedves zsidó fajvédők ( akinek nem inge ne vegye magára , nem feltétlenül a kedves kommentelő olvasótársaknak szól ), valami hiba folytán az EL AL biztonsági szolgálat felengedett a gépre és még a Ben Gurionon is átmehettem, sőt még a „területeken” is jártam, igaz a ténylegesen palesztin ellenőrzésűekre azért nem mertem bemenni, pedig a külföldi turisták ezt is csinálják – például Betlehem mai napig a turizmusból él. Pedig lehet, hogy helyből fejbe kellet volna lőni, vagy előtte elhurcolni és megkínozni az ilyet mint én… Nem? ( ” add mááá fel a kommunista kapcsolataidat te paraszt-g@ci, vagy áramot vezetünk a töködbe!!! ” Na jó; ez utóbbit tudomásom szerint inkább az amcsik – vagy az arabok – csinálják, de itt a fórumozó izomagyak közül is biztos sokan helyeslik az ilyesmit )… Legalább lenne valami közös nevező a szittya-fajturulokkal…

    Sőt, régebben – oslo előtt – még annyira se lehetett ilyesmi mint ma, mert akkoriban ráadásul izraeliek még a ma a Palesztin Autonómia által igazgatott területekre is szabadon beléphettek; Oslo óta viszont öles betűkkel három nyelven vannak figyelmeztető táblák kitéve, hogy izraeli állampolgárok számára – külön engedély nélkül – belépés tilos, illetve az esetleges életveszélyes helyzetekért a belépő a felelős ( vagy valami ilyesmi ). Például a Jeruzsálemtől délre vezető népes településblokkba ( Gush Etzion ) vezető 60-as főút a kilencvenes évek közepéig Betlehem központján keresztül haladt, Oslo óta pedig impozáns völgyhidak ( géppuskatűz ellen védő vastag betonfallal védve ) és alagutak kerülik el ( az oslo előtt ) keresztény többségű várost és elővárosait ( utóbbiakkal együtt egészen nagy, majdnem egybe épült Jeruzsálem külső negyedeivel ) . Legfeljebb ebből annyi lehet szerintem igaz, hogy oslo előtt mellőzték az arab népességre a palesztin terminust a hivatalos izraeli kommunikációban, hiszen ezzel egy homogenizált Izrael ellenes tömeggé alakítunk ( egy legkisebb közös nevező alapján ) egy heterogén népességet. A biztonsági helyzet változásai az évtizedek folyamán ( igazi béke sosem volt ) inkább katonai és a közel-keleti, és globális politikai erőviszonyok függvényei mint a ( kápó mentalitású, g@ci magyarok – akár magyar zsidók – által nagyobbrészt kedvelt ) orwelli, alattvalói, feljelentgetős stílusé. Bár lehet hogy tévedek, én csak egy félművelt se nem zsidó, se nem magyar, se nem roma, se nem sváb ( se nem ember ), csóró, cipőpucoló proli vagyok.

    Mindenesetre köszönet a szép gondolatokért kedves Geyza, lehet hogy egyszerű emberek ( nem a korrupt politikusok ) közötti gyűlölködésen keresztül vezet az út a megváltás felé – az emberi kommunikáció helyett, ahogyan itt a fórumon is néha példát mutatunk belőle… Mawet le’aravim ! Kahane tzedek! Ugye? Sieg heil! Ja, és nyújtsd a cigánynak a kisujjadat egyből az egész házadat akarják. Na a legközelebbi gárdarendezvény után irány a meccs, de előtte bevághatunk pár üveg sört is.

  • Kriminális zsidók, szóba állnak – mi több politikáról, lévén hogy – izraeli – egyetemen tanult hölgy az illető – a ” büdös, bát zoná „, a’ráwiyyával , szörnyű…!!! ( amúgy nem Hánin Zou’ábi, nem flottilla, meg mit tudom én még mi, miellőtt itt mindent összehordanának ) …

  • Jujj de szörnyű, kriminális ez ha zsidók és arabok szóba állnak egymással – a Hámász se gondolhatná másképp…

    http://www.timesofisrael.com/at-kidnapping-site-jews-and-muslims-join-in-prayer/

  • Kedves Eleftheria,
    nem cáfolok és nem igenlek semmit,mert túl sok információt adsz. Nem adok alapot az itt kószáló adatgyűjtőknek az egyeztetésre.Nagy tudásod van az kétségtelen,de miért adod tovább a minket nem túlzottan kedvelőknek?

  • Amúgy akit tényleg érdekel az ott élő – ilyen, olyan – egyszerű, földi halandó emberek véleménye különféle kérdésekben, érdemes böngészni a – szerintem kitűnő – kanadai-izraeli Corey Gil Shuster amatőr interjúit.

    http://www.youtube.com/user/coreygilshuster

  • Avi ben Giora

    Kedves Eleftheria!
    Toda raba se katavta et ha katavot ha éle!(nem titkolózni akarok a nagyérdemű előtt, csupán csak annyi hogy gratuláltam) Itt sajna nem igen értékelik, ha véletlen más politikát mersz képviselni és mondani amit a Likudnyikok támogatnak. Ezért vagyunk képtelenek egyről a kettőre jutni. Ők váltig azt állítják, hogy mi elakarjuk adni az országot az araboknak meg hasonlók. A Salom Aksav nem minden politikusával értek egyet, de valahogy kikéne válogatni onnét pár értelmesen gondolkodót. Az nem fog sohasem eredményre vezetni, hogy zsidó zsidónak megy neki. Röhejes kicsit de van ilyen. Mint ahogy abban sem értek egyet, hogy minden arab gazember terrorista. A hülye általánosításnak csak áldozatai lehetnek méghozzá elég sokan. Ha kicsit jobban belemerülne az olvasó bizonyos dolgok tanulmányozásába akkor amit leirtál fentebb, hogy oszd meg és uralkodj elméletet teljesen megértené. Nem elég, hogy rokonságban is vagyunk Bibliailag (kedves rokon ne vedd zokon, na meg a rokonait nem válogathatja össze az ember)az arabokkal még mások tesznek rá mind a két oldalról, hog véletlenségből sem tudjunk tényleg békességben egymás mellett élni

  • Kedves Eleftheria,
    A Te helyzetismeretedet beszámítva nem is álmodtam volna,hogy ezeket a bejátszásokat ide hozod a KMH-ra. Mindegyik film végén ott van az arab nyelvű feliratban az el jazeera arab propaganda kézírása.Ezek a legalattomosabb bejátszások,ahol uszítják egymás ellen az izraeli népet.Ez a hölgyike,aki nem a legnagyobb izrael- hívő, részt vett a marmara nevű terrorhajón a tengerészet territóriánk védelmének áttörésének sikertelen kísérletében. Az”antidemokratikus”
    Izrael parlamentjében botrányt botrányra halmozva úszít és még nem is rúgták ki a knesszetből.Miért?Érthetetlen!Ugyan úgy érthetetlen,mint ahogy azt sem lehet megérteni,hogy a félcetlis ausztriai firkász hogyan írhat cikkeket egy gyáva, elitélendő Új Kelet nevű cionista hetilapban.Az egyetlen ami teljesen világossá vált,hogy a KMH hírszerző oldalain hazugságokkal,mert anélkül megmukkanni sem tud,teljes jogú helye van.
    Kedves Eleftheria ami azonban kiborítja a bilit és teljesen érthetetlen,hogy Te mit keresel ebbe a szennyes ládában.Sokkal,de sokkal többre tartottalak és még merem remélni,hogy Veled nem tévedtem.Üdvözlettel egy megvetendő és sárga csillaggal megjelölendő cionista büdös zsidó.Gy.

  • Eleftheria,
    volna egy hála a teremtőnek ma már aktualitását vesztett kérdésem: Hogyan lehetne az izraeli nép akaratának ellenére, megszabadulni ettől a Netanjahu féle”alávaló cionista”kormánytól?Maradtak vissza SS kivégző osztagok?

  • Gyuri , biztosan ugyanarról a videóról beszélünk?

    Direkt hangsúlyoztam, hogy NEM a Knesszetben ülő flotillás HÁNIBN ZOU’ABI ( aki valahonnét a Galil környékéről valósi ) és Balad nevű arab-nacionalista pártja van a videón. A hölgyet Asma Aghbariye-nek hívják, Yafo-ban született és él, és az országos politikában egyáltalán nem túl ismert. Elsősorban a Tel-Aviv Yafo -i VÁROSI politikai ügyekkel foglalkozik, illetve a szakszervezetek által nem képviselt – BÁRMILYEN SZÁRMAZÁSÚ – dolgozók jogait védi. A Knesszetben tizenvalahány képviselővel rendelkező arab blokkhoz SEMMI KÖZE; épp ellenkezőleg: kölcsönösen elítélték egymást. Amúgy annyira eredményesen sikerült az arab választókat meggyőznie, hogy idén még a választáson sem indultak, nem hogy bármikor egyáltalán közel voltak a Knesszetbe kerüléshez…

    Azért is kérdezem, hogy biztosan ugyanarról a video-ról beszélünk mert sehol nem látok benne al-jazeerát. Te hol láttad? Uszítást meg pláne nem láttam rajta, ennyire értek héberül, angolul meg pláne. Egy yafo-i bárban forgatták, zsidók és arabok jöttek össze közéleti eszmecserére.

    Egyébként az al-jazeera arab viszonylatban még kifejezetten mérsékelt; a magyar szennymédiához képest, pedig – különösen az angol nyelvű változata – maga a tv zsurnalizmus etalonja. Amúgy ha meg merem nézni őket, az jelenti azt, hogy egyet értek velük, nem kell kiforgatni a szavaimat. Amúgy nézd meg magad, meg fogsz lepődni, ugyanis alig foglalkoznak benne Izraellel, ha igen az sem ellenségesebb hangvételű a nemzetközi média átlagánál. http://www.aljazeera.com/watch_now/
    Amúgy volt idő, hogy az al-jazeerát még le is cionistázták, a qatari sejkkel együtt, főleg ameddig Izrael és Qatar alacsonyabb szintű diplomáciai és kereskedelmi kapcsolatban álltak egymással nagyjából 2008/2009 tájáig…

  • Gyuri:

    Bocsánat javítás, ha meg merem nézni őket ( mármint az Al Jazeerát ), az NEM jelenti azt, hogy mindenben egyet értek vele.

    De Asma Aghbariyével sem feltétlenül. Aki még egyszer hangsúlyozom NEM AZONOS HÁNIN ZOU’ÁBI-val, NEM VOLT a Marmarán sem; épp ellenkezőleg ezeket elítélte. Valamint a Knesszetben sem ült soha képviselőként, pedig a jelenleg ott ülő arab-blokknál ezerszer jobban megérdemelné.

    Azt meg ha vennéd a fáradságot és végig olvasnád a fentebbi írásaim, sehol nem alávalóztam Netanjahut – épp ellenkezőleg: a kisebbik rossznak neveztem… A pitiáner ( személyes intrikákba merülő ), korrupt, orthodoxokkal együttműködő garnitúra ( tehát nem csak Netanjahu hanem a környezete is ) jelzőket tartom.

    A Likudot és elődjét a Hérutot, az ETZEL/Irgun-t , Jabotinskyt és Begint pedig nagyra tartom, ha hiszed, ha nem ( Netanjahu a nyomukba sem ér ). De a mai Likudból is ezerszer hitelesebb, becsületesebb politikusok például Reuven Rivlin vagy Moshe Arens.

    Az Új Keletet meg én sem csípem, ott Orbán szekerét tolják és ezt szerintem még csak nem is Avi teszi. A legunszimpatikusabb szerzőt – tényleg egy firkász – itt inkább nem is nevesítem.

    Amúgy egy érdekes elemzés Jabotinsky politikai hitvallásáról angol nyelven:

    http://www.idi.org.il/media/2384931/Jabotinsky/-IDI-2013.pdf

  • A Jabotinsky-ről szóló esszé még egyszer, remélhetőleg a helyes elérhetőséggel:

    http://www.idi.org.il/media/2384931/Jabotinsky-IDI-2013.pdf

  • Blabla.
    Izrael meg fog szűnni ha így megy tovább.
    Aztán már nem lehet min egymás torkának esni .
    Addig volt ott nyugalom míg féken tartották a faj gyilkosait.

    Kedves ” tisztaszeműek ” : ha már végképp elment az eszetek , szépen keressétek elő azokat a fotókat , ahol szétvetett kézzel-lábbal hatalmas vértócsában fekszik a kis páréves izraeli gyerek , szülei szintén.
    De ti ne törődjetek semmivel se.
    Fő a multikulturális blabla.

  • Ugyan Avi marhaságot beszélsz.
    Nem azért nem lehet az arabbal együtt élni mert arab , hanem azért mert a Sharijját követi.
    Európában és más helyeken MÉG lehet velük együtt éni , de ki nem mondott amúgy nyilvánvaló céljuk a muszlim terjesztése.
    El fog jönni az az idő amikor Nyugateurópában meg máshol jatagánnal ölik majd azokat akik ellen mernek állni Allah akaratának.
    Ennyire egyszerű.
    A francnak kell ezt kilóméteres litániákban fejtegetni ?
    Nagy lett az arab pofája ( utóbbi 25 évben ) , hát jól be kel verni neki. Hogy megértse újabb 500 évre hogy hol a helyük.

    De nem teszik.
    Merthogy ez itt már egy emberarcú világ. Csak majd akkor lesz a jajveszék ha burnuszosok szépen megjönnek a fenenagy késsel éjjel , be a házba , skalpolni.

  • Eleftheria,
    Nem akarok feleslegesen szót szaporítani.A bejátszásokkal részbeni igazad van.Kissé mellé kukkantottam a chanin Zubbinak néztem a hölgyet,mert külsőre hasonlítanak. Netanjáhu,dörzsölt politikus és ennek jegyében jogos örököse az Általad is elismert vezér egyéniségeinknek.Megengedhet magának enyhébb vonalat is,mert valamivel komolyabb erők állnak mögötte,mint Jabotinskynek vagy akár Beginnek.Ezen túlmenően a zsidó állam népe nagy többséggel Őt akarja. A különböző kül és belföldi hírszerző miféléknek,pedig annyit,hogy palesztin állam – palesztin nép,lévén egy hazug,hamis kreáció soha nem volt,nem van és nem lesz.Miért? Csak!Neked nem kell,hogy elmagyarázzam.

  • Moshe Akiva,
    természetesen látom az úgy nevezett bolsik csodás humanizmusát. Főként Izrael kárára Mindenki iránt,aki nem „Jahve hívő”mint ille írja nekem magánúton.A főtéma az,hogy te és minden más kommentelő is látja-e az összefüggést,összetartozást a bolsik-antiszemiták-filoszemiták-nácik és kollaboráns zsidók között.Az lényegtelen,hogy hivatásos vagy amatőr alapon nőttek össze,mert ami összetartozik az össze is nő.

  • sztárszáfájr

    Bár Fortimbras, Gyuri10, DonGolo, gzeevi és a többiek már majdnem mindent elmondtak előttem, mégsem állhatom meg, hogy kifejezzem elképedésemet a fenti firkálmány színvonala miatt.
    A szerző, Avi ben Giora nemcsak ,hogy összehord mindent logikátlanul és stílustalanul fűzve hebehurgya mondatait, de , mint azt fentebb jópáran megállapították, hazudik, mintha csak Goebbels utasítását követné: „Ha hazudsz, hazudj akkorát, hogy az emberek szeme-szája tátva maradjon a csodálkozástól!” És hogyan reagál ezek után a jogos (bár meglepően visszafogott) kritikákra? Vérfagyasztó, de rátesz még egy pár lapáttal: az még csak-csak rendben van, hogy az önmaga illusztrálásáta hozott film tartalmát és címét összekeveri egy másik hajós film tartalmával és címével, de , amit a Wannsee-i konferenciáról állít, az minden képzeletet felül (illetve alul-)múl. Mindent összevissza kever, zagyvál: ez az ember (mármint a szerző A ben G) vagy nem normális, vagy a nácikkal fúj egy követ! Nem csoda, hogy az itt mindig megjelenő nácik most hallgatnak, mint a sír és csak a kezüket dörzsölik elégedettségükben.
    Kedves Szerkesztőség! Ki a felelős azért, hogy ez a személyiségzavaros , Münnhausen-szindrómában szenvedő öngyűlölő zsidó itt publikálhat?

  • sztárszáfájr,
    köszönöm a kérdésedet,mert nekem már nem szabad ilyen csúnyákat mondanom.Nekem már be van ígérve,hogy le leszek radírozva (aus radieren) és ha nem tetszik mehetek Jahvéhoz panaszra. Képzelheted,hogy a rettegéstől már kétszer is becsináltam!Nem mondom meg hova.

  • Kedves Istvan!

    Minden hozzaszolasodbol arad a gyulolet. „Anyazas” nelkul nem is tudsz kommentalni. Es akkor te vadolsz engem azzal, hogy a „hitsorsosomat” „leugattam”. Nincs itt egy paranyi kis hipokritizmus elasva? Ugy ertem, hogy te a nemzettarsaiddal is ugyanigy bansz, amelyek kozott minden bizonnyal akad hitsorsosod is. Mindenkivel mocskolodsz, akivel nem ertesz egyet. Raadasul van orczad ahhoz, hogy az en nyugodt hangvetelu velemenyemet leugatasnak nevezed.
    Hmmm… tipikus bolsi viselkedes.
    Mellesleg, az irasaidban (cikkeidben) nincs anyazas. Hogy csinalod? Felvettel egy negert? 🙂

    De mivel latom, hogy neked es az Avi baratodnak nem megy a bolsi szo megertese, ezert csak kulon nektek egy uj mozaikszot gyartok helyette. A „kommunista”, „szocialista”, „fasiszta”, „naci”, „muzulman” es „anarchista” szavak kezdobetuibol: FASZKOMUN.
    Tehat matol fogva feszithet a horpaszod a buszkesegtol, te is a FASZKOMUN-ok koze tartozol. (Ez persze nem jelenti azt, hogy mind a hathoz tartozol, hacsak komoly problemakkal kuszkodsz vallon felul. Ugyanis normalis korulmenyek kozott ez a 6 jobban gyuloli egymast, mint a demokratakat.)

    Udv;
    Moshe

  • Kedves Eleftheria!

    Oszintenek tunsz, de ugyanakkor kicsit naivnak is. Abban egyetertunk, hogy a Gazai es a „West Bank” Vadaskerteket Izraelnek annektalni kellene, de te mar nem merted hozzatenni, hogy aztan szep kenyelmesen, hogy biztos senki sem haljon bele, 2-3 even belul a muzulman arabokat el kellene kuldeni Arabiaba, ahova tartoznak. Ott aztan megalapithatjak Molesztinat es molesztalhatjak a szaudi kirly embereit.
    A kereszteny, vagy ateista arabokkal semmi bajom.
    Tudom, hogy ezt etnikai tisztogatasnak nevezik, es ez hatalmas bun, kiveve ha a nagyhatalmak csinaljak ugyanazt.
    Ugyanakkor beke Izraelben nem lesz, amig a zsidok es a muzulmanok egyutt elnek. Most mar majdnem 100 eves az Arab-Zsido haboru es nem ugy nez ki, hogy lehetseges a megbekeles a ket nep szetvalasztasa nelkul. Mivel csak egy zsido haza van, ugyanakkor akad 22 arab orszag, praktikusabb ha a muzulman arabok mennek haza.

    Te arab-zsido parbeszedet ajanlasz es bemutattal nehany peldat. Hat ez az arab holgyecske is csak a tema egyik felet mondja el nekunk. Az igaz, hogy Izraelben nem tul sok zsido szive repes, amikor egy arab nala keres kiado lakast – bar ennek is van epkezlab oka. Az is igaz, hogy akadnak olyan zsidok, akik egyaltalan nem kedvelik az arabokat.
    De talan erdemes lenne megvizsgalni, hogy ezenkozben mit gondolnak, mondanak es csinalnak a muzulman arabok. A nemzetkozi terrorista csirkefogokbol allo, nehai PFSZ bunbanda ma is pofatlanul koveteli maganak a haza’t izraeli foldon ugy, hogy az „zsidomentes” legyen, mikozben azt is kovetelik, hogy Izrael fogadjon be vagy 5-6 millio muzulman arabot Izraelbe, akiknek 90%-a kulonbozo arab orszagokban szuletett.
    Emellett a Knesszet arab tagjai nap-mint-nap vilagossa teszik, hogy gyulolik Izraelt, es amikor alkalom nyilik ra, el is aruljak azt az ellensegnek.
    A mindennapi „kisember” muzulman pedig szinte naponta gyilkol, de legalabbis probal meg gyilkolni zsidot.

    Nem lehet, hogy eloszor a muzulman mentalitasrol kene parbeszedet tartani? Talalni egy modot, hogy megismertessuk veluk a normalis emberi mentalitast? Mert parbeszelgethetsz te valakivel, akinek az jar a fejeben, hogy „na, sikerult jol meg-takijja-znom ot”.

    Udv;
    Miklos

  • Elfeledem irni, hogy az allando jellegu gyilkossagok es oldoklesek szamomra sokkal rosszabbnak tunnek, mint a ket nep szetvalasztasa. Akkor mar inkabb a kevesbe gonoszt kellene alkalmazni. Amugy is dupla orom, mert ebben az esetben az arab propaganda gepezet elvesztene a temainak 99.99%-at.

    Moshe

  • sztárszáfájr

    „Molesztina”, ez jó, megjegyzem 🙂

  • sztárszáfájr
    Ezt írod:
    „Nem csoda, hogy az itt mindig megjelenő nácik most hallgatnak, mint a sír és csak a kezüket dörzsölik elégedettségükben.”
    Félve veszem a bátorságot ahhoz, hogy az általánosan használt, de mégis bélyeggyűjteményed legértékesebb darabjának tartott „nácibélyeget” hagyjam magamra ragasztani, de sebaj, gondoltam, hátha ezzel is inflálódik az értéke. Itt is kiderül mennyire más identitás, más mentalitás a magyar és a zsidó. Ugyanis a közös hallgatás jelzi azt az ősi intelligenciánkat, miszerint nem pofázunk bele mindenbe. Főleg abba nem, amihez semmi közünk.
    Inkább sajnálatos ez a „purpárlé”, mivel szemlélődőként nekem az jön le belőle, hogy valójában jószándékú emberek
    mennyire szeretik félreérteni a másikat. Persze a „porondmester” is dolgozik a gyűlölködésért rendesen.
    Tehát nem „dörzsölöm a tenyerem”, inkább kívánok gyors békülést, hogy maradjon elég erőtök a „moslékzabáló, genetikusan alattvalókra”.

  • Kedves Avi!

    Bocsanatot kerek, majd elfelejtettem irni neked is.

    Ugyanakkor bocsanatot kerek a Istvan neveben is, hogy teged lehitsorsosozott velem kapcsolatban. Kapasbol nem lehetunk hitsorsosok, mert ugyebar te ateista vagy, emmeg hivo lelek.
    Ha nem lennel ateista csak elolvastad volna a zsido Bibliat legalabb egyszer, nem? De te nem olvastad, kulonben nem irnal olyan suletlenseget, hogy a zsidoknak tilos Kippur, vagy Sabbat, vagy barmelyik vallasos unnep napjan harcolni. Bar igaz, hogy a Torah ezt irja, de kicsit kesobb Mozes apank politikai utoda eltorolte ezt, amikor Izrael ellensegei rajottek, hogy Sabbat napjan hagyjak magukat harc nelkul kiirtatni az Izraelitak.

    Irod hogy:

    ” Na ezt a megállapítást felteszem a Maarivba, hagy röhögjenek. Rabin, Ajlon, Dajan bolsik voltak.”

    Miert nem lep meg, hogy a legFASZKOMUNabb izraeli ujsagban igyexel publikalni? No es hat igen, hozza kell szokni egyszer a tortenelmi tenyekhez, ha nehezen is megy: Rabin, Dajan, es meg sokan masok komcsik, legjobb esetben cocjalistak voltak, tehat „bolsik”, vagy az uj szoval faszkomunok. Igy talan jobban ertheto neked.

    Feltetelezed:

    „Hogy ha jom kipurkor egészen véletlen a Likud van hatalmon akkor nem tudom ma hol lenne Izrael állama de hogy nem ott ahol most az biztos.”

    Ezt az elmeleted mi tamasztja ala? Talan csak nem ugy gondolod, hogy a LIKUD alatt megszunt volna a CAHAL 1973-ban? Miert nem szunt meg kesobb?

    Meg vagy sertodve:

    ” Most megint nevezzen alávaló bolsinak aki akar.”

    En sosem hivtam senkit alavalonak. Remelem nem ram gondoltal.

    Erdekessegeket irsz:

    ” Mi kérhettünk volna azonalli fegyverszünetet az UNO-tól bocs de ma Jom Kipur van nem áll módunkban harcolni mert az Isten megtiltott minden fizikai tevékenységet. Hogy az araboknál is éppen akkor volt a szent Ramadan? Nem véletlen hogy erre az időszakra időzítették a támadást. Épp eszű ember nem gondolta volna hogy pont a muszlimok egyik legszentebb ünnepén fognak támadni.”

    Avi, valami itt nem nagyon stimmel. Minket akarsz hulyiteni itt, avagy a Izraelben nem csak az „ultra”ortodoxoknak vannak nepmeseik, de a bolsiknal is szajfertozes utjan terjed a marhasag?
    Komolyan gondolod, hogy Izrael kerhetett volna fegyverszunetet az ENSZ-tol? Az ENSZ-tol?
    Hat akkor hadd mondjak el neked nehany tortenelmi tenyt, ha mar a zsido vallas tenyei nem izgatnak teged.
    3 vagy 4 nappal az egyiptomi tamadas elott a Mossad megszerezte az informaciot, hogy Kippurkor tamadnak a vadak. Mindenki tudta Izraelben, hogy haboru lesz. Nem azert sorakoztattak fel az arab orszagok kb ketszazezer katonat az izraeli hatarhoz kozel, mert azoknak nem volt sehol mashol sem dominozni.
    Minden nagyhatalom arra buzditotta Izraelt, hogy ne merjenek megelozo csapast az arab hadseregekre. (Csak nem azt hittek ok kis naivak, hogy haboru lesz? Mibol gondolhattak szerinted?). Dög Ól odaig elment a hipokritizmussal, hogy kijelentette, barmelyik fel is kezdi a haborut, az elveszti Franciaorszag „baratsagat”. No es addig leginkabb a franciak adtak el fegyvereket Izraelnek. Tehat az egesz vilag tudta, hogy haboru lesz, senki sem volt meglepodve, senki sem volt naiv Izraelben, ez csak valamifele bolsi mese, hogy szebb szinben tunjenek fel az elvtarsak annak ellenere is, hogy a tortenelem bebizonyitotta, tevedtek, hulyere vettek oket.
    Pl. Dög Ól annak ellenere is, hogy az arabok kezdtek a haborut beintett Goldanak es vele egyutt Izraelnek. Azota is aruljak a fegyvereiket, ahol csak tudjak, barmelyik muzulman orszagnak.
    Kissinger ur is mindent megtett akkor, hogy alaasson Izraelnek alaposan. Talan meg akartak az Izraeli politikusokat nyerni az amerikai fegyvervasarlashoz… nemtom.
    De abban biztos vagyok hogy az ENSZ-tol hiaba kertek volna fegyverszunetet, foleg amikor meg el se durrant az elso loves, mert minden nagyhatalom erdeklodve figyelte az arabok haborus elokeszuleteit, es nagyon is tetszett nekik.
    (Itt meg megjegyeznem, hogy a fegyverszunethez eloszor szukseges egy haboru. Amig nincs haboru, nem lehet fegyverszunetet kerni, mert akkor eppen fegyverszunet van.)

    Ahogy igy elnezem a Korant es a Hadith-ot se nagyon tanulmanyoztad at, mert naluk aztan egyaltalan semmi tiltas nincs haboruzast illetoen. Miert ne tamadhattak volna ramadankor? Ok voltak olyan kis butuskak, hogy azt hittek Kippurkor a zsidok nem figyelik oket, azert tamadtak ramadan honapban. Kulonbenis, ez nem az elso haboru volt, amit a muzulmanok ramadankor kezdtek, ott volt pl a Badri Csata, amit meg Mohamed elvtars vivott a maradek mekkai seregek ellen. Mellesleg, az egyiptomi vezetoseg talan epp ezert nevezte el az Izrael elleni tamadasukat 73-ban „Operation Badr”-nak.

    Ezt mar mondtad Avi:

    ” A Likud igen is azt fölözte le amit annó a Maarach kiverekedett.”

    Most mar hajlando lennel elmagyarazni, hogy pontosan hogyan es mit is foloztek le ezek a gonosz jobboldali demokratak?

    Udv;
    Moshe

  • charlie,
    nem hiszem,hogy magadra kellene venned a náci-inget.Szerintem vannak okos emberek,akik ha nem értenek egy témához,vagy csöndben maradnak és figyelnek. Ez még nem állás foglalás.Ha pedig nem érdekli őket akkor is félrevonulnak.A probléma akkor ágaskodik,amikor valaki ért a témához,jó nagy tüzet rak,mivel idegen és elegánsan elvonul.Esetleg az irány és az arány változása miatt bevonul egy hírszerző továbbképző kurzusba.A szovjet módszerek már kissé idejét múltak.Ha észrevetted,ha nem pl. istállómester bácsi is eltűnt.Utoljára juni 19.én osztotta azt ami egyre kevesebbnek bizonyult nála.Meglátod,új erővel,új elméletek bevetésével fog jelentkezni.Hogy mikor azt nem lehet tudni.Kérdés meddig tart a frissítő tanfolyam és a lejárt műsorban, lejárt kollaborálók helyett talál-e új médiumot vagy megelégszik a régi átnevelésével.

  • Moshe Akiva,
    Amit írsz,mind igaz is.Azért én ennél kicsit többet is tudok,de a Hírszerző elvtársaknak nem segítek.Ha többet akarnak tudni, dolgozzanak meg érte.Csábítgassanak még néhány „firkász”elvtársat és egyék a süket dumájukat.Ne mi segítsünk be az al jazeera híreibe.
    Üdv:Gyuri.

  • Miért csillogg vádósz ? Végre fogod őt hajtani ? Kérdés hogy mivel ? Dugós-puskával , esetleg nyílpuskával ?

  • Meg vagyok lepodve. Jott az email-emre vagy 6-7 hozzaszolas, de itt nem jelentek meg a site-on. Istvan is irt egy ra jellemzo szerelmes levelet, de az sincs itt.

    Mi tortenik itt elvtarsak? Elvesznek a hozzaszolasok, mint zsido a kodben?

    Mielott elfelejtem, Istvan, mi tegezessel kezdtuk annak idejen, mielott meg felfedezted az ellenseget bennem, viszont akkor nyomban atvaltottal magazasra. A te bajod.
    Kulonbenis:
    A netikett szerint a magyarok tegezodnek az interneten korra es nemre valo tekintet nelkul.
    A masik meg az, hogy most mar, hogy 30 eve vagyok Kanadaban, megszoktam, hogy a kanadai magyarok tegezik egymast. Ez pedig a kanadikett.
    Ha nem tetszik ramlehelhetsz, attol biztos megtudom hol lakik a kanadai magyar zsidok HaSem-je.

    Udv;
    Moshe

  • Abban súlyosan igaza van Akiva-nak hogy a franciák -szokás szerint- alávaló módon jártak el Izraellel merthogy ők ” fegyveres konfliktusban álló országnak nem szállítanak fegyvereket „.
    Csakhogy érvényes államközi szerződések voltak a Mirage-okra és ki is volt fizetve a vételár jelentős része. De nagyorrú hülye visszatartotta őket.
    Erre történt az az igen különös eset , hogy a Dessault-gyár egyik -amúgy eléggé antiszemita- mérnöke apránként szépen hazavitte a Mirage összes tervrajzát meg dokumentációját , lefényképezgette , aztán besétált vele a párizsi izraeli nagykövetségre ahol teljesen paff lett mindenki. Pénzt ajánlottak neki , azt dühösen visszautasította , mondván hogy képtelen elviselni azt , hogy az ő hazája nem teljesít egy érvényes szerződést. Ezeket a terveket aztán Izraelben kissé átalakították , abból lett az akkori világ egyik legjobb harci gépe a ” LAVI ” A francia mérnököt meg szépen le csukták .
    Azóta viszont Izrael nem vesz a franciáktól konfettit.
    Emlékeim szerint valami partmenti őrhajókat is visszatartottak párat a franciák, azok meg hogy-hogy nem , a kikötőben, ahol vesztegeltek, egyszercsak szépen felrobbantak. De lehet hogy ez csak mese.

  • Christopher Adam

    Kedves Moshe,

    A szerveren végeztek munkát tegap este és úgy néz ki, hogy ott történhetett valamilyen hiba, A kommenteket lementettem előre, mert jelezték, hogy gond lehet azokkal, melyek egy bizonyos pont után kerültek ki a lapra. Mindjárt lehozom őket.

  • Geyza, abból az egyébként bravúrosan kimentett dokumentáció- halmazból nem a Lavi lett, hanem a Kfir.

    A Lavi egy 20 évvel későbbi, teljesen saját fejlesztés, mely sorsa később felháborítóan/ viccesen alakult.

  • Namost egy kicsit a témától függetlenedjünk el.
    Megtaláltam azt , amit nem szerettem volna megtalálni.
    ( Teljesen véletlenül.)
    Merthogy Magyarország nem antiszemita ország, egyes itt kommentelgető idióták szerint.
    https://www.youtube.com/watch?v=gHRfCWtfIhI
    Maga a film már régi téma , a lengyel hadifoglyok lemészárolása Berija szervezete által a II Világháború előtt közvetlenül.
    Hanem az a szenny ami utána ömlik kommentek formájába…Az valami köpedelem.

  • Belenéztem a filmbe is ,kis kiigazítás előbbihez : nem csak a lengyel hadifoglyok kiirtásáról szól a fim hanem a sztálinizmus összes bűnéről.
    Gorbacsov lehetővé tette a Peresztrojka idején a levéltárak idevágó anyagainak a kutatását.
    Addig szigorúan titkosak voltak.Akárcsak a magyar ” rendfenntartók ” állati kegyetlenkedéseiről szólóak a megszállt csernyigovi járásban , ami egy kb 10 Magyarországnyi területet jelentett. Cirka 10 millió aktáról van szó.Azok is kutathatóak azóta.

  • Kedves Geyza,
    elnézésedet kérem a javításért.
    1.A Mirage-okat és a pótalkatrészeket a hatnapos háború kellős közepén,mondván,hogy mi kezdtük a háborút a dög ól parancsára nem szállították le.Ekkor a háború kenterbe nyerése után,Izrael legyártotta a Kfir nevű harci gépek sorozatát,mely az akkori világ egyik legjobb vadászgépe lett.Az embargó a javunkra fordult.
    2.Ugyancsak a dög ól parancsára nem szállították le a kifizetett gyorsnaszádokat.Néhány vállalkozó szellemű tengerészünk”elcsente”az
    öt darab gyorsnaszádot,mely a későbbiek folyamán a cherbourgi- naszádok néven vált ismertté.
    3.A Lavi az egy teljesen más történet.Semmi köze ezekhez.
    4.Az antiszemita francia mérnökről soha nem hallottam,persze ez még nem jelenti azt,hogy nem igaz,csak azért,mert én nem tudok róla

  • Moshe Akiva: ne értékelje túl magát. Maga nekem még ellenségnek se felel meg. Tudja, még azokat is megválogatom. Maga még oda se került be.
    A netikett hidegen hagy, mivel azokat is megválogatom, akikkel tegeződöm.

  • Inquisitor & Gyurka 10 :
    Igen igen ! A Kfir !
    A Lavi nagyon jó lett de nagyon drága is egyben . Megelőzte a korát. Senki nem tudta magának megengedni a beszerzését ,még Izrael sem.
    ( Már rég nem járok repülni , akkoriban naprakészen tudtam ezekről a dolgokról dehát 20 év az sok. Az ember sajnos felejt. Mentségemre legyen mondva : nem a Googléról másolgatok. 😀 )
    A Dessault gyári mérnökről egy könyvben olvastam , jóval az események után.Merthát ugye akkoriban nem nagyon lehetett tudni miképpen kerültek ki azok a dokumentációk , abban azért biztos vagyok hogy a Moszad sohasem csinált volna ilyen húzást Európában . Betörni egy hadianyag-gyárba…Ha balul sül el egy ilyen akció , az nagyobb anyagi kárral jár Izrael részére mintha leültetnek a rajzasztalhoz 45 mérnököt és kitalálják.
    De az kétségtelen : tovább vitték a Mirage-t és a KFIR jobb lett nála.

  • Kedves Gyuri10 es Geyza!

    En is ugy tudom, hogy az izraeliek elcsentek a hajokat a francia kikotobol egy szep nap ejszakajan.

    El tudom kepzelni hogy habzott a szaja a francia vezetesnek. Baromi blamazs. Rejto konyvbe illo tortenet. Kar, hogy sehol nem talaltam rola reszleteket.

    Koszi a magyarazatert Chris!

    Udv;
    Moshe

  • De volt valami felrobbantás is. Korabeli híradókból hallottam.

  • Geyza, lehetseges, bar nehezen hinnem, hogy szandekosan robbantottak volna Frankhonban. Az azert kicsit tulzas lett volna. De lehet, hogy valami veletlenul ferobbant. En sosem hallottam errol, es bar nem vagyok szagerto, eleg sokat olvasgattam modern Izrael tortenelmerol, amikor en magam is irtam rola egy konyvet.