Aki fejjel száll előre, nem biztos, hogy bátor

2015 június 24 12:59 de.37 hozzászólás

A menekültüggyel kapcsolatban Orbán alighanem ismét elméretezte azt távolságot, ami a zsákutca végén levő fal, és az ország feje között van. Az utóbbi időben láthatóan egyre több esetben. Most éppen a menekültekre vonatkozó visszafogadási egyezmény kapcsán.

Ez ugyebár arról szól, hogy amennyiben illegálisan érkezik egy bevándorló valahonnan valahova, akkor oda visszapaterolhatják. Így a Magyarországról tovább-tiplizőket hazánkba küldték vissza, ha lebuktak. Márpedig általában lebuktak. Ez azonban annyira nem jelent azonnali, feltétlen, és mindenki feletti hatalmaskodást, hogy évi saccperkb ezer emberről lehet szó. Mármint azokról, akiket aztán tartósan kellene itt elhelyezni. Nyilván azokban a kacsalábon forgó wellness-paradicsomokban, amelyeket az Orbán-kormány, s persze elődei is üzemeltettek a szívesen látott külhoniaknak. Tegyük fel, hogy ez a szám egy ezres. Plusz-mínusz ötszáz. Pesszimistán másfél ezer. Ahhoz képest, hogy a gazdasági exodus kormányának áldástalan ténykedése hatására ennek a létszámnak nagyjából ötszázszorosa hagyta el az országot, mint külföldön dolgozó ténylegesen gazdasági menekült, nem egészen érthető, hogy a miniszterelnök és csahos bandája mire veri a nyálát. Habzó szájjal utálva mindenkit. S harcolva mindenki ellen.

Az a másfélezer tehát önmagában nem is akkora nagy tömeg az országból kimartak számához képest. Vissza nem fogadásuk azonban igen komolyan kiverte a biztosítékot az unióban. Már csak azért is érthető módon, mert a morált jelzi. Pontosabban annak a morálnak a hiányát, mely morál egy megkötött egyezmény betartását tekintené becsületbeli ügynek. Igaz, ehhez becsület is kellene. Azt meg ugyebár ne keressük ott, ahol nincs. Tehát ne keressük a hatalom környékén. Vagy csak erős fenntartásokkal. Feltartott lámpással, hogy el ne szalajtsuk, ha véletlenül szembe jön. Feltartott kezekkel. Fegyveres kísértettel. Ja igen. Biztosítékok. Amelyek kiégtek.

Azt már tudjuk, hogy az osztrák külügyi apparátus mozgásba lendült, és első körön bekérették a magyar nagykövetet. Tekintettel arra, hogy a magyar áruk nyugatra szállításának útvonalába baromira beleesik Ausztria. Erről valószínűleg ugyanúgy elfeledkezett a Fidesz stadionőrültje, mint arról, hogy a gazdasági, munkavállalási céllal hazánkba érkezők zöme a határon túli magyarság útra kelőiből jön össze. De mintha az is kiesett volna a tikkelési fókuszból, hogy Az úgynevezett dublini rendelet (Dublin III.) az EU egyik menekültügyi jogszabálya. Mely unióról azért a nagy szabadságharcok közepette sem árt annyit fejben tartani, hogy elég sok pénzzel támogatták eddig is azokat a fejlesztéseket, amelyek kapcsán Orbán Viktor olyan nagyra van magával és kormányával. Amiből persze az is következik, hogy a pénzek alapadása igen kellemetlen szalagátvágás-hiánytüneteket idézne elő. Súlyosbítva a Fidesz-vezér helyzetét annyiban, hogy kedvenc oligarcháit nem lenne mivel megvásárolni.

Az pedig egyenesen politikai és gazdasági katasztrófahelyzetet teremtene, ha a kint dolgozók a pénzük helyett, egyszer csak, önmagukat utalnák vissza. Bár ez utóbbi veszély aligha fenyegeti Orbán Viktort és kormányát. Aki kint a hazai kecskepornó-színvonal fölé tudta küzdeni magát, az egyhamar nem jön vissza ebbe a politikai kuplerájba. Amelyről maga a miniszterelnök állította, hogy olyan, mint a pornó. Amibe a szkeptikusokkal ellentétben igazat kell neki adnunk. Mert mi más lehetne egy ország, ahol egyre szélesebb rétegek érezhetik baszogatva magukat, és ahol azt, aki nem nyal megszopatják, ám a végén a többség szív mint a torkos-borz. S abban is igazat kell adnunk a kormányfőnek, hogy ezt tényleg nem kell naponta mondani, hiszen a többség a saját bőrén érzi. Nem véletlenül kell a hatalomnak az uniós szelep, mint egy falat kenyér. Az indulatok jó részét elviszik magukkal a gazdasági exodus áldozatai. S nem véletlenül szántak annyi energiát az ellenzékiség megosztására. Egyre újabb gumicsontok arénába hajigálásával, és töréspontok generálásával. Ha ugyanis a közel félmillió, kvalifikált, ám elégedetlen kivándorolt itt lenne, és mögöttük egy egységesen fellépni képes és hajlandó erő állna egy államférfinek tekinthető vezetővel, akkor Orbán Viktornak nem csak a lánya tanulna Svájcban, hanem a lánya papája is húzna ezerrel. Mert már rég megtartották volna azt a bizonyos népszavazást, ahol flaszterkövekkel adják le a voksukat az utcára vonult százezrek.

Ez eddig elmaradt, ám közvetve az uniós szabadságharc „megnyerése” az az közösségi források elapadása, az elszigetelődés, az utazási szabadság ismét bekövetkező korlátozása nyomán még bekövetkezhet. A nagy taktikai csatában Orbánnak megint sikerült a jelek szerint nem csak elmenni a falig, de ott le is fejelnie azt. Márpedig az a fal az egész országnak adja a másikat. S nem azt a falat, amit a Berlinben annak idején épültnél is magasabbra gondolnak építeni. Hanem annak a falnak a kapcsán is egy akkora maflást, amibe beleszaladva sokan beleszédülhetnek. A nyomában keletkező politikai vákuumba és forráshiányba.

37 hozzászólás

  • Akad Viktornak segédhada bőven.
    Tele vagyunk Irénke nénikkel:
    http://fsp.nolblog.hu/archives/2015/06/23/Az_Irenke_nenik_orszaga/

  • Ille István

    Arra gondolt már, hogy maga is egy ingyen dolgozó, csak épp’ ellenkező politikai előjelű „Irénke néni”?

  • jani: nekem elég, ha maga gondolt rá. Jellemző, hogy a kettőnk tevékenységét csak egy előjellel képes megkülönböztetni.
    Nomeg, az a sanda gyanúm, hogy maga sem áll távol az ilyen irénkenéniségtől, ha úgy véli, amit ez a jóasszony csinál, az egy követendő, modellértékű cselekedet. Amit az a nő csinál, az nem önkéntes munka, hanem egy belső kényszer, sikertelen, ám valószínüleg besúgásban edződött életének ferde kiteljesedése. FSP tökéletesen látja a helyzetet.
    Könyörgöm, ne szője bele még a hazaszeretetet is, mert elsírom magam.

  • Ille István

    Maga jobb nyomolvasó, mint egy ausztrál bennszülött. Három írott sorból bármit kiolvas. Eddig az volt a csúcs, mikor kikövetkeztette, hogy Balogh Zoltán miniszter annak idején azért vállat gondnoki munkát, hogy villanykörtét és WC-papírt lophasson. 🙂 🙂

  • Legyünk öszinték, valami egészen ferde az ellenzék szeművege, vagy annak hiánya.
    Először is nem másfélezer menekültről van szó magyar határon, hanem hallottam már 60 ezerről is. Európát összesen 6 millió 800 ezer menekült lepte el.Ezt a számot kanadai újságban olvastam, ami semlegesnek vélhető a témában.
    Nem jártam ott, de a TV képernyőn CSAK férfiakat láttam, sehol egy nő, vagy gyerek.
    A menekültek, fekete börűek és muszlimok, dolgozni nem tudnak. Lehet rasszistának hívni, de a magyarok földjét szerintem,egy egészen MÁS kultúrában élők lepik most el. Egyetértek azzal, aki ezt ellenzi.
    Good luck!

  • Figyelő
    2015 június 24
    10:20 de.
    Sajnos a szerver rendezésnél elszállt az a kommentem ami tartalmazta az adatokat.
    De semmi gond, mivel ezek az állami intézmény, azaz a Központi Statisztikai hivatal adatai. Ez 126 300 migránsról beszél. Ezek 83 % magyar felmenővel rendelkeznek. Vagyis amikor az itt letelepedők ellen ágál, magyarok ellen kiabál. Bravó!
    Összességében magasabba képzettek mint a magyarok. Több mint félmillió magyar távozott orbán miatt nyugatabbra, úgyhogy jó lenne pótolni őket, mert hiányoznak a gazdaságból.
    No tanulmányozza egy állami hivatal adatait. Nagyon érdekes!
    http://www.ksh.hu/docs/hun/xftp/stattukor/migrans_mpiaci_helyzete.pdf

  • Figyelő
    2015 június 24
    10:20 de.

    Szerintem még egyszer nek kellene futni a szövegnek. A Dublin III hatálya alá tartozókról van szó a szöveg azon pontján….

    „A menekültek, fekete börűek és muszlimok, dolgozni nem tudnak. ”
    Igen, ennek alapján lehet rasszistának hívni.

    „a magyarok földjét szerintem,egy egészen MÁS kultúrában élők lepik most el.”
    Azok a szemét törökök is jártak itt így.
    Igaz nem szívjóságból, hanem a más vallási kulturájuk miatt, de elvárta a rendszeres tisztálkodást. Hulladék egy népség és kultura. Fúj! Éljen a lábgomba és hónaljszag!

  • DonGolo

    2015 június 24
    1:28 de.
    Remélem része lesz belőle.

  • Bocsi, ez Andynek szólt.

  • jani: megértem, hogy meglehetősen élénk fantáziával verte meg a sors, de, hogy a gúny és a következtetés közt nem tud különbséget tenni, az is biztos.
    Amúgy, ha kérhetem, hadd legyek inkább dakota indián!

  • Figyelő
    2015 június 24
    11:33 de.

    Spec. nekem volt etióp csoporttársam az egyetemen, és a klubban dolgoztam együtt marokkóból jött srácokkal. Ahogy németekkel, lenygyelekkel, stb. is.
    Tapasztalatom van arra nézve, hogy nem a bőrszinük stb. volt a lényeg.
    Fura módon a maga által menybe dícsért kormány a köztörvényes gyilkost hazaengedte mennybe menni.
    Akkor most hogy is van a kulturákkal?
    Szerintem ember van emberséges vagy vadbarom. Az utóbbiról sem a Korán tehet. Ha olvasta a Koránt, akkor érti, ha nem, akkor nyugodtan penészedjen az előítéleteibe.
    A török fürdőkulturáért uyganaz az iszlám felelős, aminek a jegyében sorozatgyilkosok ölnek.
    De Jézus sem tanított gyilkolásról. Torquenadat azonban ez érdekelte legkevésbé.
    Az emberalaku hulladékoknak a kultura a vallás legfeljebb jogcím, de nem ok. Ahogy az kulturharc jegyében efflépőknek is.

  • „A migráció gazdasági hatásairól az elmúlt harminc, vagy negyven évben folyamatos vita folyt. Van viszont pár tény, amiben mostanra szinte teljes a konszenzus.
    • A bevándorlás jót tesz a gazdaságnak.
    • A bevándorlók több adót fizetnek, mint a natív (értsd: természetes, honi) lakosság.
    • A bevándorlók kisebb terhet jelentenek a szociális ellátórendszerre, kevesebb segélyt kapnak.
    • A bevándorlók – a natív fiatalokhoz hasonlóan – képzettebbek, mint a nyugdíjaskorú lakosság.
    • A bevándorlók enyhítik a középosztály feletti natív lakosok terheit, mert olcsóbb szolgáltatásokat nyújtanak.
    • A bevándorlók miatt nem kevesebbet, hanem többet keres a natív lakosság.
    • A bevándorlók sokkal inkább hajlamosak kockázatot vállalni és üzletek alapítani, mint a natív lakosság.
    Ezek elfogadott tények. Bármennyire is próbálja a kormány összemosni a terroristák, a politikai menekültek és a bevándorlók fogalmait, tudni kell, hogy a fentiek mind igazak azokra, akik huzamosabb ideig köztünk élnek. A huzamosabb idő alatt pedig azt értem, hogy nem áthaladnak Magyarországon, ahogy azt a menekültek szeretnék.
    A fenti állítások szerepelnek az OECD tavalyi nagy kutatásában is, amit a migránsokról, és a migráció gazdaságra gyakorolt hatásairól készítettek. Ugyanígy szerepelnek már egy 2005-ös elemzésben, amit az Európai Unió migránsokkal foglalkozó szervezete készített. Sőt, ezeknek a nagy része Magyarországon is elfogadott tény. A Magyar Statisztikai Társaság egy 2010-es előadásában is szerepelnek.
    Kell
    Az, hogy a migrácóra szükség van, szintén tény. Magyarország lakossága, a fejlett országokhoz hasonlóan, folyamatosan öregszik. Kevesebb gyerek születik, mint amennyi pótolni tudná a lélekszámot. Az egyre több idős egyre nagyobb terhet jelent majd a dolgozóknak. Egy dolgozónak pedig egyre több nem dolgozót kell eltartania.
    Miközben a fejlett világban ez történik, a fejletlen világban túl sok a fiatal munkaerő. Irán, Törökország és több más állam lakossága jórészt iszonyúan versenyképes fiatalokból áll, akik gyakran képzettek is. Ezek a fiatalok tökéletesen be tudnák tölteni azokat a pozíciókat, amiket a natív lakosság már nem tud.
    Európában az új, korábban nem létező munkahelyek 70 százalékát migránsok töltik be. Ezzel máris értelmetlenné válik a legklasszikusabb tévhit a bevándorlókról. Ezek a munkák korábban nem léteztek, ezért nem is lehetett elvenni őket senkitől. A migránsok ráadásul pont azokat a munkaköröket töltik be, amik a legrugalmasabbak. Gyorsan, felxibilisen tudják elvállalni a változó környezetben létrejött új feladatokat.
    Kinek áll ez érdekében?
    A legfurcsább, hogy az egész bevándorlóellenes kampány leginkább egyetlen néprétegnek jöhet jól: a legszegényebbeknek. Amikor ez a vita az Egyesült Államokban zajlott, az egyik sztenderd érvelés az volt, hogy a kereslet és kínálat szabályai szerint az olcsó beáramló munkaerő pontosan az olcsó amerikai munkaerőnek, különösen a feketéknek árt.
    Ha Magyarországon valódi bevándorlás lenne, félig képzett vagy képzetlen ideáramló munkaerővel, az pont a leszakadt vidéki térségeknek és a magyarországi romáknak ártana. Ezért, ha valódi bevándorlás lenne, a kormány mostani kommunikációs kampánya pont azoknak segítene sokat, akiket a megszólított bevándorlóellenes xenofóbok talán még a bevándorlóknál is jobban gyűlölnek.
    Az igazi vita
    A bevándorlás köré rendezett vita nagyrészt egyébként sem gazdasági, hanem politikai. Hiába állítják annyian, beleértve a kormányt is, hogy a Magyarországra érkező bevándorlók elveszik a magyarok munkáját, ez egyrészt nem igaz, másrészt pedig a legkevésbé sem zavarná a magyarságot.
    A bevándorlás ennél sokkal inkább kulturális és politikai vita. David Card, a Berkeley Egyetem bevándorláskutatója mondta erre azt, hogy ha a mexikóiak kicsit fehérebbek és kicsit magasabbak lennének, sokkal könnyebb lenne az egész ügyet rendezni. A bevándorlókkal a magyar népesség nagy részének nem az a baja, hogy elveszik a munkájukat, hanem az, hogy máshogy néznek ki, mint ők.”

    Na, kérem. Kedves nemzetféltők, elő lehet venni a tűt, cérnát, és varrni erre egy szép, csinos gombot…

  • Figyelő,

    lábgombailag egyelőre maga lép fel az idegen kulturák ellen. Köztük van a napi rendszeres mosdást előíró iszlám is.
    Maga akkor most mos lábat naponta, vagy gombásodik?

  • Andy Mage

    2015 június 24
    12:09 du.
    Ilyen rosszindulatú beírást ritkán olvasok, még itt is!
    Több pontra akarom felhívni a figyelmét:

    Én messze élek maágtól, ha maga fekete muszlimokra vágyik, megkaphatja, igen gyorsan.
    Én köztük élek, lábszagról szó sincs, de már volt néhány terrortámadás itt is, több halottal.

    Magyar eredetem azt sugallta, hogy aggodjak a magyarokért. Magáért már nem fogok, igérem.

  • Még annyit, hogy a magyar kormányhoz semnmi közöm, egy szót sem írtam róla.
    A maga beteges gyűlőlete, ami diktálja írását,.

  • Don Ovuz

    2015 június 24
    10:45 de.
    Maga úgy képzeli, hogy ezek majd dolgozni fognak?
    Behelytesitik az elment magyarokat? ne nevetessen!

  • Figyelő: vagy nem olvasta a bevándorlás szükségességét taglaló kommentet, vagy egyetlen szót sem értett meg belőle.

    Ráadásul ott van még István intelme Imréhez:

    „A vendégek s a jövevények akkora hasznot hajtanak, hogy méltán állhatnak a királyi méltóság hatodik helyén. Hiszen kezdetben úgy növekedett a római birodalom, úgy magasztaltattak fel és lettek dicsőségessé a római királyok, hogy sok nemes és bölcs áradt hozzájuk különb-különb tájakról. Róma bizony még ma is szolga volna, ha Aeneas sarjai nem teszik szabaddá. Mert amiként különb-különb tájakról és tartományokból jönnek a vendégek, úgy különb-különb nyelvet és szokást, különb-különb példát és fegyvert hoznak magukkal, s mindez az országot díszíti, az udvar fényét emeli, s a külföldieket a pöffeszkedéstől elrettenti. Mert az egy nyelvű és egy szokású ország gyenge és esendő. Ennélfogva megparancsolom neked, fiam, hogy a jövevényeket jóakaratúan gyámolítsad és becsben tartsad, hogy nálad szívesebben tartózkodjanak, mintsem másutt lakjanak. Ha pedig le akarnád rombolni, amit építettem, vagy szét szórni, amit összegyűjtöttem, kétségkívül igen nagy kárt szenvedne országod.”

    Gondolom, István még magának is lefogadható. Ráadásul ezer évvel ezelőtt is valami olyasmiről értekezett, mint az említett tanulmány. A franc az ilyen libsibolsi királyba!

  • Figyelő
    2015 június 24
    1:16 du.
    Úgy látom nem olvasta az elemz
    Gazdaságilag inaktívak
    férfi 5 684
    nő 6 343
    összesen 12 027
    A 126 000 migránsból ugyebár… és nem én mondom, hanem a KSH
    Ezek után nem szeretném kimondani a minősítését, már ennél a cikknél valaki megtette, és igaza volt.

  • Figyelő
    2015 június 24
    1:08 du.

    Idézem:
    „Remélem része lesz belőle.
    Bocsi, ez Andynek szólt.”

    Előtte arról írtam, hogy az iszlámnak köszönhetjük fürdőkulturát, mely nélkül lenne némileg több lábgomba és hónaljszag.

    Namost: A részemnek vagy a lábgombát szerette volna, arra is reagáltam. azt követően hogy leírtam: Önnel ellentétben nekem volt részem látni a kulturák találkozását.

    Tehát először döntse el, hogy miben legyen részem, aztán azt az inget vegye magára, ami ennek függvényében az Öné.

    A beírásának rosszindulattartalmát is ennek függvényében kalibrálja újra.

    „Még annyit, hogy a magyar kormányhoz semnmi közöm, egy szót sem írtam róla.”
    Ez most talán nem igaz, bár jócskán sikerült többször „kiélvezni” az orbáni döntések melletti bátor kiállását.

    „Én messze élek maágtól,”
    Már olvastam ebbéli állítását. Ámde, vagy itt él, és akkor nem több egy helybeli jobbernél. Joga van hozzá. Vagy nem itt él, és akkor viszont lesz kedves akkor aggódni, ha idejön. A máséval verni a csalán ugyanis lehet nagyon felemelő érzés, de a moralitása megkérdőjelezhető.

    „ha maga fekete muszlimokra vágyik, megkaphatja, igen gyorsan.”
    Erre is igaz az, hogy találkoztam már feketékkel és muszlimokkal is. Ha a boko haramra gondolt, nem vágyok rá. De az ugyanúgy csak takarónak használja az iszlámot, ahogy Pizarro bandája a kereszténységet. Vagy ahogy az egyház szadista kutyái használták a keresztet, Sztálin a szocializmust, és Hitler az eugenikát.
    Egy keresztény fanatikusra, egy bolsevik népvezérre, egy fasiszta baromra éppen úgy nem vágynék.

    Jó néhány fehér honfitársamra sem vágyok különben. De nem a bőrszine, hanem a viselkedése miatt. A buszon fennhangon zsidózó bakancsos hülyegyerek, a gyöngyöspatai tömegben-bátor barmok mennyivel jobbak?
    Azoktól miért nem félti az országot. Onnan. Jó messziről.

  • Egyébként a pont a csalán és a más farka közti összefüggésrendszer az, amiért a határon túliak szavazati jogát is elleneztem. Kormányfüggetlenül. Akárkire voksolnak.

  • SAjnálom, hogy időt és energiát pocsékoltam erre a linkre. Látom maguk mindent jobban tudnak, csak én vagyok a hülye, akik köztük élek.,

    Részemről higgyenek amit akarnak, majd megismerik saját bórükön, akkor lesz csak sírás rivás és a kormány szapulás.

  • veretes érvrendszer.
    elemek ereje, mely fejbe verhette

  • Fenyvesi Glória

    Don Ovuz:A magyaroknak, de az itt hozzászólók által nagyon- védett cigányoknak pláne,nincs munkájuk.
    Ami évtizedek politikusi tevékenységének eredménye,nem a jelenlegi kormány az oka.
    Akkor tudunk munkát adni a bevándorlók tömegének?
    Pláne, eltartani őket?
    Kész öngyilkosság lenne Magyarországnak…

  • Na, csillagom, kicsi Glóriám, egy kis agytágítás magának.
    Arról mi a véleménye, hogy éveken át magyarul beszélő gazdasági menekültek árasztották el Kárpátaljáról, Vajdaságból, Erdélyből Magyarországot, akik elvették a magyarok munkahelyét?
    A jelenlegi kettősök egy része is ezen a pályán mozog.
    Mi lenne, ha egyszer gondolkodásra is használná azt a mosott agyát?
    Még mindig nem fogja fel, hogy egy bevándorlót nem kell eltartani? Eltart maga egyetlen kínait is? Eltartja a saját munkaadóját abban a 100ft-os boltban, ahol dolgozik?

  • Fenyvesi Glória
    2015 június 25
    2:26 de.
    Nem értem! Most nem énekli a székely himnuszt?
    Ugyebár letelepedési engedélyt kapott cirka 126 000 ember. Az átmenőket ne számolgassa, azokkal csak papírmunkánk van. Azt meg fizeti az UNIÓ. Vagyis ennyi a tényleges bevándorlók száma aki Magyarországon él.
    Ebből 74 024 erdélyből települt át. Hogy is van ez az egy vér, egy nemzet elmélet? Most akkor szembe megy a jobbik eszméivel? Nem lesz ebből baja? 🙂

  • Don Ovuz: ne zavard meg a számokkal, meghaladja a képességeit az értelmezésük. Azért a maradék jó része – 25 127 ázsiai. Afrikai 2 513, jól beazonosítható származási országú, igaz, közülük egyéb és ismeretlen 648. Na ez utóbbitól vannak úgy befosva.

  • Fenyvesi Glória
    2015 június 25
    2:26 de.

    A jelenlegi kormány vezetője mondta, hogy azt figyeljék, amit csinál.
    Csinálni gazdasági exodust csinált. Aligha a rengeteg új, piaci munkabéren fizetett munkahely miatt vándoroltak már ki százezrek külföldre.
    Különben de. Csak éppen azért, mert ott van, itt meg nincs.
    A különadók, és társaik pedig igen, több tízezer embert dobtak ki a munkahelyükről. Az ő fogyasztásuk sem jelenik meg a szolgáltató-ágazatokban. Ergo láncreakciószerű munkahelyvesztést okozva.
    Magyarországnak a belső piac szétverése, a külgazdasági elszigetelődés, a politikai szembenállás mindenkivel jelenti az öngyilkosságot. Orbán szimplán hazaáruló az eddigi teljesítménye alapján. Antall valóban méltó utóda. Csak megverve egy mániákus hatalomvággyal is.

  • Andy Mage
    2015 június 25
    7:02 de.
    Ille szerint azt sem érti Glórika amit én írtam neki, ez viszont már egyetemi szint neki. Ehhez folyamatában kellene látnia és összefogni a dolgokat. Pedig a részeredményeket sem érti.

  • Fenyvesi Glória

    Erdélyből nem is települtek át ilyen sokan.
    De inkább ők jönnének, mert a székely -magyarok dolgosak, és nem más vallásúak,a mieink…

  • Fenyvesi Glória

    Nem a kínaiakról van szó, Ille István, hanem a sok néger bevándorlóról.
    Nézi a Híradókat?
    Özönlenek.Ez évben már 60 ezren jöttek Hazánk déli határain…
    És igen, valamennyit ad az Eu, de nekünk mégis sokba kerülnek.

  • Fenyvesi Glória: ezt – szokása szerint – rendesen benézte.
    De, hogy azért ragadjon magára más is, mint a kosz, íme:


    és

    Az erdélyi áttelepültek számát javaslom, kérdőjelezze meg a KSH-nál. Azon felül a székelyek más vallásúak, mint a mieink.
    Mondja, ha ennyire tájékozatlan, miért erőlködik itt?
    Amellett elég szar lehet magának, hogy még egy – maga által lenézett – néger is magasabb képzettségű, mint maga!
    Tényleg, a faiskolán kívül milyen végzettsége van? Melyiket, milyen szakon szerezte? Északon, erőszakon?

  • Ille István
    2015 június 25
    9:02 de.
    Azt hiszem, én értem Glórikát!
    Ő egy buta, tájékozatlan, műveletlen ember, aki tudja ezt önmagáról. Természetes, hogy veszélyben érzi a tudásán és érdemei felett nagy kínok által kivívott pozíciócskáját. Most jön egy „nigger” aki kisujjból többet kiráz mint amit ő valaha elérhet. Egyértelműen ezért harcol ellene.
    Akik viszont műveltebbek, nem féltik a pozíciójukat. Ezért van, hogy elsősorban a műveletlenebb rétegek között nagy az ellenállás. A tanultabbak viszont taktikázásra használják a buták manipulációját, minél nagyobb haszonszerzésre.

  • Olvasgatom a hozzászólásokat, milyen műveltek, intelligensek és haladó szelleműek.
    Mindenki más, akikenk ellenkező a véleménye: buta, hülye, visszamaradott.
    Ezt itt vitának hívják.

  • Figyelő: nem, magát hívják annak, ugyanis maga nem vitaképes. Pl. egyetlen konkrét kérdésemre sem adott eddig választ, se az Orbánhoz intézett levéllel, se Fenyvesi idiómáival kapcsolatban. Mi több, mások érvei is leperegnek magáról. Amir nem tud válaszolni, arra egyáltalán nem reagál. Egyre több az ilyen.
    Majd ha képes lesz értelmesen, dogmától mentesen válaszolni, felülhet a magas lóra, de addig csak alatta szaladgál. Vigyázzon, bele ne üsse a fejét valamibe. Ne felejtse el, az a lónak is fájna.

  • Figyelő
    2015 június 25
    10:24 de.

    Ott fenn fityeg, hogy szerintem mi okoz szegényedési spirált.
    Ha tételesen cáfolná….

  • Ille István

    2015 június 25
    10:54 de.
    Maga már beütötte a fejét.