Szögesdrótok mögött

2015 június 25 1:25 de.69 hozzászólás

No, ezt se nagyon hittük volna 1989-ben! Mikor a politikai vezetés 1989 májusában eldöntötte, hogy az új idők jeleként elbontja a nyugati határról az egyébként is elavult SZ-100 – as jelzőrendeszert, ha azt mondja valaki, hogy az elbontottnál sokkal durvábbat fog építtetni az éppen ellene ágáló szőrmók, izgága figura ott a ravatalnál, hát mindenki röhögött volna.
Pedighát éppen ez következett be, vasfüggöny épül – egyelőre csak – a déli határon. Szerb barátaink örülhetnek neki, szép emlékeket idéz a láncos kutya idejéből, mikor erődrendszert építettünk ellenük. Most talán nem betonerődítmények épülnek, „csak” négy méter magas szögesdrót kerítés, de itt is hamar rá fognak jönni, akik a pénzzel gazdálkodnak, hogy az olcsóbb hosszú távon drágább és a drótot hamarosan felváltja majd a beton.

Egyelőre a befelé tartó határsértések ellen épül a kerítés, de ez bármikor megváltozhat, ez csak politikai döntés kérdése, egy esetleges kilépés az Unióból, vagy a külföldi munkavállalás tilalma esetén kerítés lesz az kifelé is…Egyébként is – az, hogy ki van a rácson belül és ki kívül – relatív, miként ez a bolondok házával kapcsolatban már sokszor kiderült – momentán éppen úgy néz ki a helyzet, hogy a kerítésen kívül lézeng kilencmillió bolond, aki eltűri a gonosz törpe országrontó baromságait. Ez csak az első lépés, hiszen ezt a logikát követve már megjelentek a kerítések a gazdagok és a szegények között, a gettósított népesség azzal vigasztalja magát, hogy egy előkelő lakóparkban lakik, holott csak egy luxusgettóban, melyet nevezhetnek ugyan Pasa Parknak is, a lényegen ez semmit nem változtat. És innen már csak egy lépés, és a paraszt elkeríti a cigányt, Miskolc az Avast, Magyarország Borsodot és a Nyírséget, fellendül a szögesdrót-ipar és a drótlopás, de szép is lesz! Ha ezt Micsurin láthatta volna, mikor keresztezte a sündisznót az óriáskígyóval, boldogan adhatta volna vissza lelkét teremtőjének: maradandót alkotott.

Persze az ügy lényegét tekintve az erőlködés hasztalan. Az erődök kora lejárt, azokat mostanában nem szokták ostromolni, egyszerűen kikerülik. Hogy Orbánék azzal ijesztgetnek, hogy az Unió visszatoloncol hozzánk kétszázezer menekültet, az meg viccnek is rossz, ilyen alapon a tengerbe is fojthatnák a hajón érkezőket, arról nem szólva, hogy azokat össze is kellene szedni, ami meglehetősen körülményes. Az Egyesült Államok valamivel gazdagabb ország, mint mi vagyunk, van neki kerítése Mexikó határán, mégis annyi a mexikói illegális bevándorlójuk, mint égen a csillag.

A kínai Nagy Fal sem volt képes betölteni a funkcióját, adott esetben mai utódai sem lesznek képesek erre. De egyébként is – nálunk a koszovói menekültek verték ki a biztosítékot, miközben lelkesen asszisztáltunk életképtelen államuk létrehozásához, a következményeket isteni csapásként kezeljük és egy drótostót mentalitásával reagálunk rá.

Nem egyszerű dolog ez, de nem kellene Orbánnak az ostromlott Bolondvár kapitányaként előadva magát, már megint hülyére venni a figurát. A nálunk megjelenő szíreknek, afgánoknak bizony minden alapjuk megvan arra, hogy menekültként kérjenek bebocsátást, és ez ellen nem igazán hatékony megoldás, ha húsz éve nálunk élő embereket utasítunk ki – nálunk született gyerekeikkel együtt.

Igen, a világ és Európa számára nagy kihívás egy újkori népvándorlás, de talán a megoldást nem a szögesdrótban kell keresni, hanem a szíriai helyzet kezelésében, az ISIS támogatásának és a szír kormány támadásának beszüntetésében, a közel-keleti gazdaságok megerősítésében. Nem jönne el onnan senki, ha lenne megélhetés, nem gyilkolnák egymást az emberek, olyan államokban, melyek akár gazdag államok is lehetnének, merthogy polgáraik egy olajtengeren ülnek…

Persze ez a kerítésesdi csak egy nagy üzlet. Milliárdokba kerülhet, ezt már megint a te zsebedből veszik ki, merthogy ezt a projektet nem fogja támogatni az Unió, az tutifix. Majd te támogatod a piréz bevándorlóktól való félelmedben, mígnem egyszercsak azt veszed észre, hogy be vagy kerítve, rab vagy a saját hazádban. Kerítések vesznek körbe, elválasztva egymástól minket – úgy lehet, az egymás iránt felébresztett gyűlölet már nem elég, kell a fizikai akadály is, hogy el ne egye előled adta piréze a libahúsos piláfot. A Rendőrség egyébként kerítés nélkül is képes megbirkózni a feladattal, megvannak a helyzet kezelésére alkalmas jogszabályok, de ahhoz, hogy milliárdokat lehessen lenyúlni az kell. hogy kerítést építs a semmi ellen.

Igaz, gát is épült már a betonkemény vörösiszap ellen.

Szép kép: tíz tróger lop, tízmillió idióta meg nézi.

Ha ezek egyszer felébrednek az éber kómából, itt kő kövön nem marad…

69 hozzászólás

  • Fenyvesi Glória

    Az ez évi 60 ezer bevándorló nem riasztja el a cikkírót?
    És hogy a Nyugat visszatoloncolja az eddigiek egy részét is?
    Nemcsak Magyarországon építenek kerítést…
    Maga befogadna egy népes szír családot, vagy afrikait, akkor? Mutasson példát!
    Nincs elég szegényünk , nekünk is?

  • magyarorszagot teljesen korbe kell keriteni tripla -(minimum 5m magas)-szogesdrotkeritessel es sovennyel!!
    az osztrak hatar fele a kapura ki lehet tenni a hirhedt „ARBEIT MACHT FREI” tablat-(lasd pl,;”kozmunka”-nak gunyolt rabszolgasag)-,mig a delnyugati roman-szerb hatar fele a joindulatu figyelemfelhivo tablat,;-„EMBER KI ITT BELEPSZ HAGYJ FEL MINDEN REMENNYEL”!!
    -(dante,;pokol)
    ————————————————–
    nagyon igaz lessz igy!!!

  • na kerem!!
    most lessz igaz az a mondasa orban fuhrernek amit meg a valasztasok alatt nyilatkozott a kisalfold c kiblicajtungnak!!
    orban,; legfobb peldakepem a tortenelembol benito Mussolini!!

  • Fenyvesi Glória: tudná adatokkal is bizonyítani, hogy 60ezer külhoni kapott letelepedési engedélyt? Vagy még mindig nem érti a státuszbeli különbséget? Esetleg fogalma sincs az egészről?
    De, van több, mint 3 millió szegényünk. És helyzetük javítása érdekében tesz valamit a maga kormánya?

  • Fenyvesi Glória

    Igen, tesz, amennyi lehetséges apránként , az előző kormányok által kiürített kasszából.Nyilván, nem mindent jól csinál O.V. sem…
    Nem mondtam, hogy 60 ezer telepedett le, de annyi áramlott be e hónapig, ez évben.
    És a gazdagabb osztrákok,és németek visszatoloncolják őket Magyarországra.Ez a határozott tervük…Itt ragadnak, akkor…
    Mi lesz,ha Mogyoródot , az ön házát körbeveszik, és …

  • Fenyvesi Glória: ja, ennyi áramlott be. És mennyi maradt itt belőle? Mikor fogja már fel, hogy még ezeknek a nyomorultaknak se célország Magyarország?
    Ha körbeveszik az én házam, biztosan találok valamilyen megoldást.
    Mondjuk, ilyesmit:
    http://www.tollal.hu/mu/a-telekszomszed-tortenete—csak-14-even-felulieknek
    Majd szóljon, ha bármit is megértett a történetből.

  • Egyetértek Glóriával!
    Kicsit más a helyzet, ha olyan országokat lepnek el az afrikaiak, mint Kanada vagy az USA. Hiszen, mindenfajta emberből tevődnek ki ezek az országok. De egész más eset van az európai országoknál.
    Ha ezt nem akarják egyesek felfogni és megérteni, az az ő bajuk.

  • Figyelő: konkrétan Glória melyik marhaságával ért egyet? Olvassa idiómáinak cáfolatát? Hát a bevándorlók szükségességéről szóló elemzésből megértett valamit? Mit szól István király állásfoglalásához?

  • Ille, az első beírásra reagáltam.

  • Figyelő: lényegtelen. Válaszai most sincsenek.

  • Ille, olvasson figyelmesebben.

  • Figyelő, ugyanezt magának is javaslom. Vagy cseréljen nicket.

  • Ja, most látoma kérdéseit.

    A bevándorlók szükségeiről. Biztos éhesekl, fáznak stb.
    De m,i köze a magyaroknak hozzájuk? Mert egyes balos magyar sajnálkozik?
    Majd, ha elveszi a munkát és a kenyeret tőle, síránkoznmi fog.

  • István KORA mikor volt, kedves Ille?
    Kicsit gondolkodni is kéne, nemcsak dumálni.

  • Figyelő: tudja, az emberiesség nem oldalfüggő. Sajnálatos, hogy ez magának nem egyértelmű.

  • Figyelő: valamit nagyon benézett. Nem István koráról van szó, hanem intelmeiről, amik egyetemlegesek.
    Valóban, néha nem ártana gondolkodnia is, nem csak dumálni, punktumka!
    Amióta ezen a fórumon vagyok, úgy látom, éppenhogy maga az, aki úgy véli, hogy mindenki más fórumozó, akinek más a világnézete, a történelemfelfogása, mi több, az emlékezete, az senki és semmi, mert magától értetődően az a tuti, amit maga itt előad!
    Még mindig nem tud különbséget tenni a bevándorló és a menekült közt, ami már kóros tudatlanságnak tekinthető. Mondja, miben segíthetek, hogy felfogja a különbséget? De kérhet telefonos segítséget, vagy a közönség segítségét.

  • Ille, én menekült voltam, nem bevándorló. A mostani tömeg ami elárassza Európát NEM menekült, ha annak is hívják.Azok bevándorlók, mert egyszerüen leülnek ahogy partot érnek és követelőznek.

  • Figyelő: hogy maga mi volt, érdektelen. Az azonban, hogy még ma sem tud különbséget tenni bevándorló és menekült közt – különösen ismételt punktumka megnyilvánulása fényében – több, mint érdekes. El kellene gondolkoznia azon, mi lett.

  • Fenyvesi Glória

    Az úgynevezett”menekültek”már követelőznek. Azonnali vízumot akarnak.
    Az egyik néger, Bicskén késsel támadt a Tesco biztonsági őrére…Lopott, ugyanis…
    Nem elégedett meg a napi háromszori étkezéssel, és a több ezer Ft. zsebpénzzel…
    Eközben a hazai hajléktalanok a kukából esznek…
    Ehhez mit szól, Ille István?

  • Fenyvesi Glória: mit szólnék? Ócska propaganda duma. Néger, mi? Oszt honnan néger?

  • Akit érdekel: A Googleba beütni a NO GO ZONE cimet.
    Arról szól, mi is történik Franciaországban menekültek jóvoltából.

  • Akit érdekel:
    Az unió a februárban már átutalt 1,2 millió euró rendkívüli támogatás után most vizsgálja, adjon-e további 2,4, majd augusztus végén újabb 4,5 milliót. Miközben a mostani hétéves uniós költségvetési időszakban 24 milliót kapunk a menekültek befogadására és integrálására, 40 milliót pedig a külső határok őrizetére.
    Meg tudná mondani valaki, hova tűnik el ez a pénz, mivel a menekültek ügyében egy cent se látszik belőle?
    Meg tudná valaki mondani, miért hazudja azt Orbán, Lázár vagy Rogán, hogy az Uniótól nem kapunk semmit?
    Meg tudná mondani valaki, miért erőlködik Figyelő egy őt egyáltalán nem érintő történés miatt?

  • Több helyen olvastam, hogy a menekültek televannak zsebpénzzel. Honnan van az? Valószinű abból a pénzből, ami „eltűnt”.

  • Fenyvesi Glória

    Dehogynem látszik a pénzből semmi, Ille István,eltartjuk azt a rengeteg illegális bevándorlót.
    Ugyanis hozzánk érkeznek a legtöbben , a szárazföldön,ahol is regisztrálják őket.és mi kaptunk eddig a legkevesebb pénzt az EU-tól erre….
    A mi határunk , sajnos, a legszabadabb,idegenek számára.
    Sürgős lenne a kerítést felépíteni, de ez csak egy dolog a menekültáramlással szemben.
    Na, ugye!
    Anglia,Franciaország, stb. szintén kerítéseket építenek.
    És igen, fotók vannak róla,és videók, hogy azok „szegény menekültek” elég pénzzel rendelkeznek ahhoz, hogy a helyi Tesco-ból,stb…taxival vitessék a sok megvásárolt cuccot a szállásra.

  • Fenyvesi Glória: még mindig nem képes felfogni, hogy mi a különbség a bevándorló és a menekült közt! Megbocsásson, de ekkora korlátoltság esetén még azt is tartsa szerencséjének, hogy ezen a fórumon megnyilvánulhat, mert sokkal több hely van a gyökös ostobáknak más fórumokon, ahol a maga fajtája hülyeségeiben fürödhet is!
    A többi marhaságához egy apróság: hol a faszban építene Anglia kerítést, maga agymosott? Alapból arról van szó, hogy Anglia is FRANCIAORSZÁG területén épülő kerítés létesítését támogatná, mivel nincs közös határuk – ha csak a La Manche csatorna közepén húzódó felségvízi határra nem akarna ilyet húzni!
    Az uniós pénzről éppúgy hazudik, mint vezérei. Korábban közölt számokkal nem tud semmit kezdeni, mert nincs összehasonlítási alapja.
    Ami a szerb határra tervezett kerítést illeti, a világ legnagyobb marhasága és jogi nonszensz.
    A kerítés ugyanis MAGYAR területen belül, 10 méterre az országhatár előtt épülne – az országhatárra a szerbek megtiltják az építését. Namármost: ha a menekülő csak 2 méterre megközelíti a kerítést, és kijelenti, hogy ő menekültként bebocsájtást kér Magyarországra, mivel már az ország területén belül van, az állami nemiszerveknek el kell indítaniuk az idegenrendészeti eljárást, majd szépen, rendben, óvatosan be kell bocsájtani őket a kerítésben külön e célra rendszeresített kapukon. Mire jó thát ez a kerítés? semmire, de valaki nagyot fog kaszálni rajta a Fidesz csókosai közül.
    Glória, ha úgy gondolja, hogy a menekülteket valaki szponzorálja, közölje a nevüket, és ne kamuzzon itt mindenféle propagandavideókkal. Ha gondolja, hogy maga a kormány finanszírozza őket az uniótól kapott pénzen – ami nem zsebpénzre, hanem központi ellátásra és fenntartásra került ki az uniótól, akkor maga hülyébb, mint a sok évi átlag. Ha arra valaki a kormánykörökből egyszer rátette a kezét, abból a menekültek egy centet se látnak.
    Ne hagyja magát befolyásolni Figyelő menekülttábori élményeitől. A pénzbeli támogatásból neki is csak cigarettára tellett.
    A naugyézést jobb, ha abbahagyja. Eleddig egyetlen érvet, bizonyítékot nem sorolt fel, mutatott be egyetlen olyan témában sem, amibe beleütötte az orrát.

  • Tábla a határkerítésen:

  • A pénz pedig innen lesz rá:

    „Az általános tartalék rendelkezésre áll fedezetként. A 100 milliárd forintos összegből eddig a kormány 39 milliárd forintot csoportosított át, a szabályok szerint 40%-a köthető le az első félévben. A második félévben még rendelkezésre áll a forrás. A maradványfelhasználásból plusz forrásokat biztosíthat a törvény.
    Banai Péter államtitkár.”

  • Glória. Figyelő!
    Ille István megint lehülyéz mindenkit, de sebaj. Anglia Gibraltárnál húzott kerítést, nem is kicsit, a határtól 1 méterre, de hát hülyék ők is, mert a menekülő átlépheti 1 méterre a határt és be kell fogadni(?). A valóság persze más.
    Az embercsempészek többször többszáz eurót kérnek a szerencsétlen családoktól, ezek persze kifizetik és pörög az üzlet a rovásunkra. Európát mentjük meg a sok új honfoglalótól.

  • charlie: mellé. Az a bizonyos törvény európai hatályú. Valóban be kell, hogy fogadják a menedékkérőket.
    Amúgy a maga által – meglehetősen tájékozatlanul – említett kerítés régóta létezik, és a szárazföld felől védi a Sziklát.
    Mivel a britek nem akarták feleslegesen provokálni a spanyolokat: a kerítést egy méterre a semleges zónától, már brit területen építették, és korántsem a jelenlegi menekülthelyzet miatt. Jelenlegi formájában 2000 óta áll.
    Egy kis lecke, csak itt, csak most, csak magának:
    Valóban létezik biztonsági kerítés az európai kontinensen Gibraltár és Spanyolország között. A Földközi-tengert az Atlanti-óceántól elválasztó szoros évszázadok óta stratégia helynek számított és Spanyolország a mai napig igényt tart rá. A terület azonban 1713, az utrechti béke óta Nagy-Britannia fennhatósága alá tartozik. 1729-ben a sevillai szerződés 600 öl széles, vagy két ágyúlövés távolságnál szélesebb semleges területet jelölt ki Gibraltár és Spanyolország között. Nagy-Britannia 1908-ban kerítést húzott a semleges zóna brit oldalán, hogy egyértelművé tegye Spanyolország számára ki az úr a félszigeten. Madrid ugyanis csak a fennhatóságról szóló 2002-es népszavazást követően vette tudomásul, hogy Gibraltár lakói – akik brit állampolgárok – nem akarják, hogy Madrid és London közös uralma alatt éljenek. A kerítés fenntartása mellett érvelők szerint Gibraltár vámszabad-terület, és ezért kedvelt kiindulópontja lenne a csempészeknek, akik az európai egységes piacra igyekeznének illegálisan bejutni. A szabad utazás 1985 óta biztosított, de a szűk határátkelőn gyakoriak a hosszú sorok.

    Ezen felül kétségbeejtő tanulatlanságot mutat fel a magyar nyelvből. Fenyvesi a jelen időről ír. Jelen időben nem építenek fel falat Angliában. Nagy-Britannia fennhatósága és Anglia sem ugyanazon fogalmak.

  • Liberálisok által dédelgetett, uszított és kiokosított bevándorlók felfegyverkezve támadtak debreceni lakosokra. Elégedetlenek szegénykéim valamivel, de kommunikációjukat sajnos nem értik a felvonult rendfenntartók, akik „farkasszemet” néznek velük. Talán a szörnyű Orbán-diktatúra ellen tiltakoznak, vagy nem tetszik nekik Paks2, nem tudni, de a baloldal már leendő szavazókként tekint rájuk.

  • Egy biztos, mindenkinek aki szereti Európa tönkretételét, annak kivánom,egy muszlim, fekete családot szomszédnak.

  • charlie: megkérem, soroljon ide bizonyítékokat, definiálja a fegyvereket, amivel felfegyverkeztek, valamint ki, mikor és milyen módon uszította a menekülteket – komolyan, annyira ostoba, hogy képtelen különbséget tenni a bevándorló és a menekült közt? – azt milyen nyelven tették – ha már a támadók kommunikációja nem érthető – és mi módon okosították ki őket?
    Igyekezzen, mert a végén még maga kerül uszításgyanúba.
    Az alaphelyzet:
    „Demeter Erika, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta: a konfliktus alapja az volt, hogy ketten összetűzésbe keveredtek egymással, és a vita hamarosan csoportossá fajult. Hozzátette: személyi sérülés nem történt, a menekültek közül egy embert őrizetbe vettek. A szóvivő nem mondta el, hogy mi volt a vita oka, később azonban a rendőrség közleményében azt írta, vallási tárgyú összeszólalkozás volt a balhé oka.
    Hatalmas rendőri készültséget rendeltek el a debreceni menekülttábor mellett, ahol több szelektív hulladékgyűjtőt felgyújtottak. Az elkövetők a közelben lakók szerint menekültek voltak, többeknek a kezében botokat is láttak. ”
    Ez utóbbi vagy igaz, vagy nem. A magam részéről a baltanyélnél vékonyabb fadarabot nem tekintem fegyvernek.

  • Figyelő: ez a mániája? Fehér muszlimról nem hallott még? Hát fekete keresztényről?
    De köszi a jókívánságot, majd csak megoldjuk.
    Nem rasszista egy cseppet, Klára néni?

  • Nem vagyok rasszista, köztük élek 58 éve.
    Tudom, miről beszélek.

  • Figyelő, lehet, hogy közöttük él, bár kétlem, hogy lenne fekete, muszlim szomszédja, de, ahogy beszél, az biza, a rasszizmus tipikus példája.
    Ha köztük él 58 éve, akkor legalább 50 éve rasszista, bár akkor ez még nem volt kérdés Kanadában, ami egyértelműen befogadó ország. Magának sikerült rasszistává lennie, pedig otthonról semmi ilyen nézetet nem hozott magával, gondolom, neveltetése se volt olyan.
    Persze, az is lehet, hogy a szomszédai – mert hát, azok közt él – mind fekete muszlimok, akitől már nem is mer kimenni az utcára, mert olyan félelmetesek.
    Jut is eszembe: három utcával lejjebb megvett egy házat egy arab család. Nem kérdeztem, honnan jöttek. A házhoz már építettek egy tűzifa-tárolót, a felső traktushoz – amire eddig csak egy vaslépcső vezetett – normális betonlépcsőt, korláttal. Rettentő félelmetesek. Ahogy láttam, a legkisebb gyerek – lehet olyan 6 éves – egy ágdarabbal egy csőbomba rajzát karcolta az utcán a porba. Nem láttam jól: az időzítőt hogy oldotta meg? Óraműves, vagy kémiai gyújtású volt?

  • Figyelő, maga állítólag intelligens. Ha maga se tud különbséget tenni a bevándorló és a menedéket kérő közt, akkor mi legyen az ember véleménye a Fenyvesi, vagy charlie féle propaganda hirdetőkről?
    Megkérem, definiálja, maga szerint ki a bevándorló? Mi a jogi státusza? Milyen feltételek mellett lesz bevándorló?

  • Ille, én viszont kérdezhetném, ki a „menekült”?
    A bevándorló akkor lesz, ilyen sok van Kanadában, aki kérelmezi a letelepedési engedélyt egy országban.
    Vagy megkapja, vagy nem. Ez mind a kormánytól és az emigrációs hivataltól függ.

  • Figyelő: látom, kezdi érteni a különbséget. Mi tartott ilyen sokáig? Valóban, akkor lesz bevándorló, ha megkapja a letelepedési engedélyt. Ez biza, tényleg a kormánytól függ.
    Mindenki más menekültnek, illetve menedékkérőnek számít, a letelepedési engedély kérelmezése még nem jogosít senkit bevándorlói státuszra.
    Korábban is jeleztem, kiváló meghatározás az asyl és az asylant. Még köztük is van különbség: az asylant még csak menedékkérő, az asyl pedig menekülti státuszban levő. Biza, ez is egy migrációs eljárásbeli lépcső. A további eljárás is különböző.

  • Figyelő
    2015 június 29
    1:20 du.
    Magyarország idén már 49 700 menedékkérelmet utasított vissza.
    „Bár a Magyarországra érkezők nagyobbik része háborús övezetekből, Irakból, Szíriából és Afganisztánból érkezik, a magyar bevándorlási hivatal csak háromszáz esetben látta indokoltnak a menekültstátus megadását. Az idén elbírált ötvenezer menedékjogi kérelem elbírálása az eljárás megszüntetésével zárult. „

  • Ille a videón látható magyaroknak már van tapasztalatuk és finoman összegzik is:
    https://www.youtube.com/watch?t=104&v=aVbPpOJhX0I
    Gondolom, ha már az ATV is leadja, nem trükkfelvétel.
    Az összes illegális határátlépő törvényt szeg, amikor a zöldhatáron érkezik. 99%-ban a jobb gazdasági körülmények érdeklik, nem az üldöztetés, vagy a biztonság hiánya vezeti őket. A legmodernebb mobil mindegyiknél, ingyen net a táborban, a TASZ a helyszínen „segít”.
    Figyelő miért lenne rasszista, azért mert tapasztalati úton olyan következtetésre jutott, hogy a magyarságnak káros ez a fajta bevándorlás?

  • chralie: ne komolytalankodjon, ilyen videót bárhol össze lehet válogatni, ostoba alany mindenhol akad. Mint említettem, szolgáljon bizonyítékokkal a mobilokat, az ingyen netet illetően, és, hogy a TASZ „segítsége” miben nyilvánul meg?
    Figyelőnek nem a következtetése a lényeges – különben se az egyetemleges magyarságról van szó, hanem a magyarországiakról, amihez semmi köze – hanem a megnyilvánulásai. Azok biza, rasszisták.
    Javaslom, hogy ne próbáljon törvényi tényállásokat meghatározni, nem a maga képességeinek való. Nem hiszem, hogy az uszítás kényszerén kívül bármi rendelkezésére állna a menekültek összetételére vonatkozóan.

  • en nem tudom, az a kicsi Ausztria hogyan tudta ezt az egész menekült/emigráns helyzetet olyan elegánsan megoldani ennyi évtizede? Mondjuk a második világháborútól 56-on keresztül a jugoszláv háborún at mostanáig?

  • Kanadai: mondjuk, nem uszítottak ellenük és nem osztották meg miattuk a nemzetet.

  • A kicsi Ausztriában pont mostanság lett tele a hócipője a nagyérdeműnek a liberalizmussal, minden felmérés szerint a szélsőjobb Szabadság Párt lett a legnépszerűbb az országban.

    Miért lenne rasszizmus, ha valaki jobban szereti a saját fajtáját, mint másokat? Miért használják pejoratív módon a liberálisok? Én először a saját nemzeti érdekeinket nézem, ha azok nem csorbulnak, beszélhetünk befogadásról, diszkriminációról, egymás mellett élésről.

    Nógrádi György nyilatkozatai ékesen bizonyítják a bevándorlás szervezettségét, céljait, pénzügyi hátterét.
    Pedig nem mondanám rá, hogy vérbő jobbikos lenne.

  • charlie: „Miért lenne rasszizmus, ha valaki jobban szereti a saját fajtáját, mint másokat?”. Fajta. Aha. Na, ezért nincs értelme magával a rasszizmusról értekezni.

    A hivatkozásáról: tartományi választások voltak Steyerben és Burgenlandban. „Burgenlandban és Stájerországban is tartományi választásokat tartottak a hétvégén: a magyar bevándorlók ellen is kampányoló FPÖ erősödését mutatják az eredmények.” Helyi érdekű volt, nem szövetségi kormányzati szintű. Tud különbséget tenni?
    A Unique osztrák közvélemény kutató intézet felmérése szerint az osztrákok 39 százaléka helyeselné, míg 53 százaléka ellenezné az FPÖ részvételét a szövetségi kormány munkájában. Ezt nem nevezném feltétlen egyetértésnek.

    Az FPÖ programjában a magyar bevándorlók elleni fellépés is szerepel. Nem szírek, afgánok stb., hanem a magyarok elleni.
    Ezek után: „Magyar munkások ragasztják ki a szélsőjobboldali Osztrák Szabadságpárt plakátjait Burgenlandban, amik éppen azt hirdetik, hogy a keleti dömpingbérek helyett hazai szakértelmet kellene támogatni….
    Az FPÖ egyébként újra lezárná a határokat és korlátozná az Ausztriában dolgozó külföldiek számát, mert szerintük az olcsó magyar munkaerő a helyiektől veszi el a megélhetést.” Ismerős?

    Habár a bevándorló fogalmát ott is rosszul értelmezik, mert a munkavállalási engedély nem azonos a letelepedési engedéllyel. Márpedig a magyarok dolgozni mennek Ausztriába, ugyanis nem olyan olcsó ott az élet, hogy áttelepüljenek, ráadásul – uniós ország polgáraként – nem is számítanának bevándorlónak. Oly annyira nem, hogy ha én áttelepülnék Ausztriába, és igazolnék a helyi polgármesteri hivatalban fél év életvitelszerű ott tartózkodást – amibe belefér, hogy a hétvégét Magyarországon töltöm – megkapnám az osztrák minimálnyugdíjat, ami 858 €, jelenlegi forintos nyugdíjamnál 300 €-val több.
    Upppssz.

  • Kanadai, István:

    Ausztriában a muszlim menekültek és bevándorlók már régóta komolyabb biztonsági kockázatot jelentenek. Az téves, hogy elegánsan megvannak egymás mellett – ez korábban így volt, de az utóbbi 10 évben már nincs így. Ez természetesen nem az összes bevándorlóról és menekültről szól, de bőven elegen vannak a bajkeverők. Ez pedig elkerülhetetlenül ráüt az ártatlanokra is.

    Csárli:

    Az Osztrák Szabadság Párt – bár ez vita tárgyát képezheti – immár nem „szélsőjobbos”, hanem egyszerűen protekcionista. Ami az egytelen adható válasz arra a töketlenkedéshalmazra, ahogy a felelős nagyhatalmak felmutatnak az butóbbi 20 évben a globális iszlám terror és kapcsolódó jelenségei (pl. a növekvő számú menekülteknek) ügyében). Hogy mi lenne a „megfelelő válasz”, azt nem írom most le, messzire vezetne.

    Amúgy is, miféle európai „szélsőjobbos” párt az, melynek alapideái közé tartotik Izraellel való minnél jobb politikai- gazdasági- egyéb együttműködés kiépítése, fenntartrása? És nem, messze nem csak az „ellenségem ellensége” kezdetű hülyeségről van szó.

    Miféle „szélsőjobbos” pártok azok (dánok, hollandok, osztrákok, stb), melyek legfelsőbb vezetői egyszerre (!!!) Izraelbe látogatnak, találkoznak az ottani legfőbb vezérekkel (pártállástúl függetlenül), munkamegbeszéléseket tartanak?

    És ők nem a „saját fajtájukat szeretik”, mivel ezt legfeljebb kutyák üzekedése esetében mondhatnánk, nem emberekre, értem, ídezs tezsvírem?
    Hanem a biztonságot, békét, prosperáló gazdaságot, fenntartható fejlődést szeretik, amibe nem fér be az iszlamista felforgatás. Ez utóbbi pedig már bőven jelen van náluk is.

  • Inquisitor: régi szép idők, amikor a Westbahnhofon török volt az újságárus, arab az utcaseprő és a Mariahilfén, Naschmarkton afrikai a szemetes…

  • Ille.
    „Fajta. Aha. Na, ezért nincs értelme magával a rasszizmusról értekezni.”
    Ha valahol a bevándorlókból kínai, latin, zsidó vagy néger negyed kialakul, az azért van, mert a saját fajtája között nagyobb létbiztonságot feltételeznek. Próbálhat erre köpködni, de ezek évezredes tények. Ha külső reakció érkezik, (pl az USA-ban hat, csak négerek által látogatott templomot gyújtottak fel mostanság) még jobban összezárnak.
    Ez történik nálunk is, vagy nekünk tilos?
    ….
    inquisitor
    A véleményformálók döntik el, felcsapva tömött bélyeggyűjteményüket, hogy kire ragasztják és melyik bélyeget. Ez kit érdekel? A fontossági sorrend inkább a haza erősödését feladatul tűzők és az annak gyengítésében érdekelt kollaboránsok között van. Hogy Ausztria megvédi magát és munkaerőpiacát az nekem rokonszenves, tegyünk mi is így.

  • Igen, nyilván volt ilyen is… de akkor még nem jelentek meg a felforgatók, ráadásul nem tömegével, főleg nem a radikális iszlamista Halálprédikátorok uszítására. Így nem is volt ezekkel baj, de kb. erre gondoltam a fentebbi írásomban.

    Bár, Nyugat és észak Európa romlásba dőlése nem most indult, nem is 10 éve. Hanem még a hetvenes évek legelején, amikor a palesztin terrorszervezetek és ezek szatellitszervezeteinek kufárjai meg nem jelentek ezekben az országokban, kihasználva Halálpropagandájuk akadálytalan terjezstésére az akkoriban ébredező mentális dögledelem, az ultraliberaliznus által biztosított ilyenféle előnyöket.

    Azóta megnézhetjük, mi lett ebből. és hogy mekkorára dagadt ba porobléma. És enek semmi köze a menekültekhez.

  • István, megint. Így idézed: „szerintük az olcsó magyar munkaerő a helyiektől veszi el a megélhetést”.

    Igen. Ugyanez van szerte az EU ban, ahol kelet- európai munkavállalók vannak. Vagy közbeszéd tárgya, vagy már plakátolnak is. De ez egyébként agyrém, mert nincs olyan, hogy „olcsó keleti munkaerő”. Adott munkakört adott helyen adott szerződéssel ugyanakkora fizetésért tölt be a magyar, a szláv, a baltikumi, a fekete, az ázsiai, vagy – a helyi lakos.

    Hogy teszem azt, segédmunkára nem megy a helyi lakos, mert inkább a tripláját fizető irodákba veszik fel, még ha teljesen alkalmatlan is a feladatra? Na ez mintha senkinek nem jönne át. Ahogy az sem, hogy a helyi lakos jellemzően nem megy el fizikai munkát végezni. Inkább hentereg állami pénzeken, és megteheti, mert ez a pénz bőséges, ha pár feltétel összejön nekik.

    Szóval ezt soha nem értettem, mi ez az össznépi baromság szerte az EU fejlett részein, hogy „olcsó keleti munkaerő”.

  • charlie: még mindig nem érti, ugye? Fajtája az állatoknak van, nomeg, a maga féléknek. Hihetetlen, mennyire nincs tisztában a fogalmakkal. Mondja, erre maga keményen gyúr, vagy von Haus aus ilyen?
    Ráadásul azt sem fogja fel, hogy Ausztria maga ellen – és a többi magyar ellen – is megvédi a munkaerő piacát. Tudja, okoska, hány magyar ellen beszélt most? Több tízezren dolgoznak Ausztriában. Csak drukkoljon az FPÖ-nek.

  • Inquisitor: én az FPÖ-től idéztem. Te szerződéses munkavállalóról írsz, azonban a burgenlandi gazdánál a gyümölcsösben nem szerződésesek dolgoznak. Krumpliszedést nem mondok, mert azt géppel szedik fel. Mi több, egy fürdőszoba felcsempézését is olcsóbban végzi el egy Erdélyből jött, mint az osztrák szaki.

  • Ille.
    Addig tart a magyarok külföldi munkája amíg kölcsönösen!! hasznos a feleknek. Ez nekem teljesen elfogadható. A gazdagabb országban élősködést elutasítom, akár magyar, akár más az illető.
    ….
    Ezzel a „fajtája” szöveggel már semmire nem megy, játék csak a szavakkal, most írjak pigment többlettel rendelkezőt, vagy keskenyszeműt, szőkehajút vagy olajosbőrűt, magának az se lenne polkorrekt.
    Ellenben a rasszok közti kulturált vitára, egzüttgondolkodásra itt egy példa, látni benne, milyen gyorsan közös nevezőre lehet jutni egymással, ha nincs a közelben egy ellenérdekelt liberális:

  • Közben egy friss hír:
    „Dánia vissza akarja állítani a határellenőrzést a német-dán határon – erről tájékoztatta kedden a nemrég kinevezett Kristian Jensen dán külügyminiszter német kollégáját.
    Az illegális bevándorlás és csempészet korlátozását célzó intézkedés bevezetése a jobboldali, populista (lefordítva újmagyarra: idegengyűlölő, nacionalista, neofasiszta) Dán Néppárt (DF) egyik legfőbb követelése volt a nemrég tartott parlamenti választásokat követő koalíciós tárgyalások során.”
    MTI
    Ille, látja az emberek dán csoportja összezár más emberi csoportok külső befolyása ellen. Remélem ez már pc.volt.

  • charlie: ha a fajta és a faj magának egyre megy, az csak a maga tudatlanságának bizonyítéka. A keskenyszemű, az olajosbőrű, a szőkehajú is ugyanannak a fajnak a tagja, ugyanis az emberi faj része. Kezdem azt gondolni, hogy maga viszont tényleg csak egy fajta tagja.

  • Judith Kopacsi

    Látom, gondok vannak megkülönböztetni a bevándorlókat a menekültektől. talán segitenék.
    Szóval:
    BAVÁNDORLÓ az az egyén, aki a HATÁRON KIVŰL beadja a letelepedési, azaz bevándorlási kérelmét, amit az adott ország konzulátusán egy hivatalnok alaposan átnéz, és ha az illető megfelel a kritériumoknak, azaz, biztositottan van olyan képessége, elég pénze, és persze egészsége, hogy képes legyen munkát vállalni, kapni vagy kreálni pl. Kanadában, akkor kb. 2-4 éven belül megkaphatja a bevándorlási engedélyt.

    MENEKÜLTNek számit az az egyén, aki hazáját elhagyta, és fél oda visszatérni, mert üldöztetésben volt vagy lenne rész, származása, börszine, politikai véleménye, egy bizonyos csoporthoz tartozása, (és ujabban) nemi identitirása miatt bántalmaznák, és ebben az adott állam nem képes vagy hajlandó megvédeni.

    Kétféle menekült van. Az egyik, akik a határon kivűl egy menekült táborban dekkolnak esetleg évekig, és egy adott állam, pl. Canada kiválogatja közülük a javát, és megadja nekik a bevándorlási lehetőséget. Ezek közé tartoztak anno az 1956-os menekültek is.

    A másik, aki megérkezik Kanada területére, és a határon kijelenti, hogy menedékjogot kér. A kanadai törvények szerint ezeket a mendékjogot kérőket egyénileg ki kell hallgatni és a menekültügyi bróságnak kell minden egyes esetben eldönteni, hogy az illető megfelel-e a nemzetközi jogok alapján is felálliott kritériumoknak.

    Remélem, elég erthetően irtam le a különbségeket.

    Az EU esetében az egyik kritérium, hogy egyetlen tagállamatól sem fogadnak ben menekülteket, ezért nem kérhetnek pl. a Romák sem menedékjogot az EU területén.

  • Minden esetre, egy fekete börű muszlim nem hiszem, hogy otthonasn érezné magát egy keresztény , fehér országban.
    Ahogy olvasom, máris vannak kis balhék.
    Arról nem is beszélve, hogy mit tud kezdeni egy ország olyan tömeggel, amely soha nem dolgozott, más a kultúrája stb ?
    Eltartja állami pénzen, ami az ország adófizetőiből adódik össze.

  • Kedves Figyelő !

    Vajon miért aggódik annyira a „fekete muszlimok” komfortérzetéért, azt fel nem foghatom!
    Honnan veszi, hogy sosem dolgoztak, és hogy ezután is így képzelik az életüket?

    Azt meg pláne nem értem,Önnek miért nem mindegy ?
    Menekülő családok,kicsi tehetetlen gyerekekkel, akik semmiről nem tehetnek, akiknek az élete nincs biztonságban ott ahonnan menekülnek!
    Próbáljon meg már végre különbséget tenni menekült, és bevándorló között, itt már annyi szó esett róla,nem olyan nehéz!

    Úgy egyébként ez az ország annyi herét tart el „állami pénzen” hogy miért éppen a menekültek viselnék meg a magyar adófizetők kasszáját – a tetejében pedig még pénzt is kap a jó cselekedetéért ez a mocskos bagázs !
    Na, annak a felét mindjárt le lehet nyúlni – a maradékból meg egrecíroztatni a menekülteket !

    A kultúrát meg a kereszténységet pedig nem féltse : az előbbi színesedik, az utóbbinak sem árt egy geller, van mit jóvátenni!

    Egyébként sokféle híreket olvashat : például olyanokat is, hogy a magyar lakosság egy része (na persze nem mind, mert jócskán akad aki önnel együtt gyűlölködik, pedig még csak köze sincs hozzá) a menekülteket támogatja étellel, itallal, a gyermekeknek ruhákat, játékokat visznek és olyanok is akadnak, akik a saját lakásaikat ajánlják fel hogy fürödni, mosni tudjanak míg esetleg tovább indulnak !

    Nos Ön mondta, hogy Magyarország keresztény ország, hát legalább most már Ön is tudja, hogy mi fér bele a kereszténységbe !?

    Újra és újra figyelmeztetem, hogy állítólag Ön is menekült volt, ha akkor hagyják a sorsára ma nem mérgezné primitív tanaival a közéletet !

  • Besancon: túlértékeled Bencsicset. Nagyon kis pont ő ahhoz, hogy bárhol a közéletet mérgezze. A nélkül, hogy a KMH-t a közélet orgánumának tekintenénk, kijelenthetjük, még itt sem mérgez. Csak egy értelmetlenül gyűlölködő, önmagát túlértékelő valaki, aki felett régen eljárt az idő – és most nem az életkorára célzok.

  • Fenyvesi Glória

    Besancon:
    Ha a bevándorló garázdálkodik, akkor nem egrecírozásról van szó,(lásd: Debrecen) hanem rend- teremtésről, ami a helybéli lakosok nyugalmát szolgája.
    Ez minden állam kötelessége az állampolgárai iránt…

  • csárli, ídezs tezsvírem, há’ fityejj mán. Mé írol má megin – na jó, folyamatosan – marhaságókat? Asszonydod:

    „A véleményformálók döntik el, felcsapva tömött bélyeggyűjteményüket, hogy kire ragasztják és melyik bélyeget. Ez kit érdekel?”

    Ki csap fel mit? Mi van? He? Ídezs tezsvírem, te be vótál tépve mikó eszt írtad? Ennek annyi értelme nincs mint f…ngás után kezet mosni… 🙂

    ” A fontossági sorrend inkább a haza erősödését feladatul tűzők és az annak gyengítésében érdekelt kollaboránsok között van”

    A „hazádat” a saját tolvaj, mocsok, gazember, PC miatt „politikusnak” nevezett maffiózóid, pl. a „miniszterelnököd”, különféle „miniszterek”, „államtitkárok”, ezek haverjai (de nem te), családtagjai és különféle egyéb orbán- qrvák gyengítik. Nehéz súlyú maffiózók mind.
    Namostan, drááága jóemberem, ezek rabolják szét az országod, a menekültek jelenléte kb. bolha s…ggén a pattanás ehhez képest, meg amúgy is.

    Osztán te, meg a többi, iskolázottsággal nem különösebben túlterhelt fajtestvér (ismerős?) a menekültekre van rávadulva.

    Na látod, ezért mentek majd vissza a barlangba, mert a legalapvetőbb problémákat sem vagy tok képesek detektálni. Helyette marhaságkat toltok, egymást hergelitek ezekkel.

    „. Hogy Ausztria megvédi magát és munkaerőpiacát az nekem rokonszenves, tegyünk mi is így””

    Ausztriának VAN munkaerőpiaca, és törvényes szabadverseny is van. Tinálatok meg NINCS munkaerőpiac, ami kevés munkahely is van, már meghirdetés előtt le van osztva valami havernak, senkinek. De ez nem munkaerőpiac, hanem egy kalap …r.

    De nem baj, „védjétek meg” a nem létező munkaerőpiacotokat. A „külső ellenségtől”.

    Ídes fajtársam, ennyi erővel a pelikánoktól, a mezei kutyáktól, a kékcápáktól is félthetnéd a „munkaerőpiacotokat”, de akár a híres, ókori budapesti piramisokat is (melyek ugye, ugyanúgy nem léteznek, mint a „munkaerőpiacotok”)…

    …komprende, ídezs fajtársam?

    🙂

  • dezs fajtezsvíreim, gondótam, megóstóm veletek utóbbi hetekből összegyűlt ismereteim az ide vonatkozó átlagmagyar mentalitást illetően. NNyyya, szóóóval, az általános közfelfogás szerint ezek a menekültek:

    – Valójában gazdagok,csak megjátszák magukat (mind),
    – Mindnek Iphone ötöse van,
    – Elveszik a munkahelyeket,
    – Kedvenc időtöltésük a magyar (fehér???) nők köpködése, erőszakolása,
    – Cionista izraellobbi – vagy az USA, vagy az EU, mikor ki, de mind cionista amúgy is – pénzeli mindet (mindet!!!), hogy Orbánföldre (vagy Európába, vagy bárhová a világon) lépjenek, és ott jól felforgassanak,
    – Megszállók előkészítői,
    – Kirúgni – agyonlőni – deportálni – határon leöldösni mind.

    Nnnnyyya kéérem, kedves ídes fajtestvéreim, itt tart a mai átlagmagyar „közbölcsesség”. Honnan tudom? Rém egyszerű, tezzsík jó sok kommentet olvasni bármiféle cikkhez bárhol – nem náci pöcegödrökben, hanem BÁRHOL!!! Vagy erről szóló fécbúk- posztokhoz hozzászólásokat csekkolni, esetleg beszélni egy átlag magyaremberrel – ha éppen van ilyen a közelben. És nem, ehhez még az orbán – féle százalékszerző gyűlöletkampány sem kellett.

    Fatal error. Még 50 év, orbánisztán lakosságának többsége tényleg visszamegy a barlangokba, életvitelszerűen.

  • Inquisitor:

    A charlienak szóló válasz sziporkázó, végre egy jót röhögtem…

    Azt viszont nem értem, hogyha egyszer az uralkodó magyar fasiszta, szélsőjobb cinikus, embertelen politikája gyalázatos, akkor a hasonló miért elfogadhatóbb nyugatabbra. A sógoroknál a „szabadság”párt és más hasonlóknak Nyugat-Európa szerte a magyarok, lengyelek stb. elleni uszítását hogyan magyarázzák az időnként Európában elkövetett iszlámista gyilkosságok. Amelyeket nem a hontalan, épphogy tengerbe nem veszett, fizikálisan megviselt, háborúk és népirtások által traumatizált, szinte félholt menekültek követnek el, hanem olyanok akik már többé-kevésbé beilleszkedtek, sőt többedikgenerációs, „gyökereiket kereső” bevándorlók. Ebbe az „identitáskeresésbe” különféle gyakran külföldi iszlámista szervezetek által pénzelt, szélsőséges mecsetek is besegítenek . Vagy például a hetvenes, nyolcvanas években a PFSZ és társai által Nyugat-Európában elkövetett merényletekhez se volt valami sok közük az akkor még jóval kisebb számú harmadik világbeli menekülteknek ( nagyjából az iraki-iráni háború kezdte el meglendíteni a menekültek számát a nyolcvanas évektől, illetve az afgán, jugoszláv, iraki, kaukázusi, kurdisztáni, afrikai stb. konfliktusok, egészen a mai, második világháború óta nem tapasztalt szintű humanitárius katasztrófával járó konfliktusokig ). Amúgy a nevezett, nyugati szélsőjobbos pártok többnyire éppúgy az 1945 előtti fasiszta, náci pártok szellemi örökösei mint a magyar szélsőjobb, ha elmennek képviselőik turistáskodni Izraelbe, ha nem. Amúgy Orbán is járt ott vagy tíz éve, megpróbálni kaseroltatni magát és pártját – magánlátogatáson és nem pedig hivatalosan. Mindenesetre ilyen cinikus, embertelen, szociáldarwinista , hitleri időket idéző, göbbelsi stílusú uszítás ami Orbanisztánban van, az kormányzati szinten egyedi az unión belül.

  • Eleftheria

    Nem mondtam, hogy „elfogadhatóbb” a nyugati politika, mely – szerinted – az orbánira hasonlít. Amúgy meg nekem senki ne jöjjön azzal, hogy a „nyugat” mér nem fogad be mégtöbb menekültet, mert aki ilyet állít, annak gőze nincs, mennyi menekültet, vagy bevándorlót endegett be a „nyugat” családegyesítés, munkavállalás, stb. címen az utóbbi 40 ávben. Milliókat. És mi lett a vége. Rengetegen dolgoznak? Igen. Ezek hasznos, hogy jelen vannak? Igen. Adóznak is, pörgetik a belső- külső fogyasztást egyaránt, eképp ők is hozzájárulnak a fenntartható fejlődéshez? Igen. Kedveljük őket? Sokakat igen.

    Ám:

    Több millió terrorszimpatizáns is van köztük? Igen. Több százezres , tízezres közösségeik több országrészben, városban immár konkrét, halálos nemzetbiztonsági fenyegetést jelentenek? Igen. Az iszlámnácizmus aktívan jelen van az északnyugati közéletben? Igen. Az ilyen majmok társadalmi- pénzügyi háttere mennyire függ össze a terrora való hajlammal? Semennyire, teljesen másról van szó.

    Stb.

    A mostani tömeges menekültáradattal az a baj, hogy egyszerűen nem kezelhető a helyzet több millió menekült beengedésével. Ez a helyzet egészen másképpen lenne kezelhető, de az még most nem fog megvalósulni, én meg nem írom le, mi lenne az szerintem.

    Ennek a dolognak is bizony két oldala van. Van, aminek nincs két oldala, csak egy, de az nem ez.

  • Glória!

    Kérdés, hogy a bevándorló valóban garázdálkodik e ?
    Tételezzük már fel – tudom Önnek nehéz lesz – hogy a „bevándorlók” általában nem hülyék, és ritkán tesznek direkt a saját érdekeik ellen !

    Már pedig, ha szándékos balhékat rendeznének azzal épp saját maguk ellen dolgoznának, és ezt pontosan tudják ők is !
    Ritkán szoktuk valahol ahova bebocsátást kérünk sáros lábbal berúgni az ajtót!

    Persze egyetlen bevándorló sem hibátlan, és közöttük is előfordulhat mindenféle ember, akár bűncselekményekre hajlamos is,vagy összeférhetetlen akárcsak az Ön által fennen hangoztatott „őslakosok” között !

    Nem olvastam egyetlen sort sem arról, hogy Önt mennyire zavarta pl a hazai „mélymagyarok” randalírozása anno’ 2006-ban, vagy bármikor, bárhol ahol az elhíresült B kettes ferencvárosi bagázs és kapcsolt köreik a sértett és választást vesztett pártelnök utasítására és külön kérésére lángba és teljes anarchiába borította a fővárost !

    Ugyan tegye már meg hogy végignézi megint – vagy először? – az elhíresült képsorokat, és próbálja értő szemekkel és aggyal értelmezni mit lát, mi is történt ?
    Nem fogja tudom, de azért próbálja meg !

    És még valami : kísérelje meg legyen szíves, hogy különbséget tesz menekült és bevándorló között, mert – bár Önnek lehet hogy mindegy, gondolom egyformán herének érzi őket – nagyon nem mindegy !

    De mindegyikük ember, és aszerint is kell velük bánni !
    A rendteremtésről sem sikerült helyes fogalmakat alkotnia!

    Ha ez úgy általában jellemző lenne erre a hatalomra, és az általuk alkalmazott rendőrségre, akkor rendben is lenne a dolog: balhé volt, közbe kellett lépniük !
    De ! Amikor szélsőjobbos felvonulások, randalírozások zajlanak szerte az országban az Ön elvbarátai által, akkor a háttérben lapulnak.Nem avatkoznak közbe !

    Most, érdekes módon a spontán történt randalírozás esetén rögtön ott teremtek szervezetten, azonnali készenlétben, szinte a szomszéd utcából….?

    A történtek sorrendisége, és megjelenítése nagyon erősen felveti a provokáció gondolatát – tudván, hogy sok sok Fenyvesi Glória létezik ebben az országban aki issza és benyalja ezt a fajta tálalást!

  • Bevándorló valóban garázdálkodik e ?

    ?????

    Te glória, most akkor bevándorló, vagy menekült, vagy mindkettő?

    Volt egy nagyon jó film, a nyolcvanas években. Címe: A Sötétség fejedelme. Nem te voltál a főszereplő, glória? Mármint, maga a „sötétség”.

    🙂

  • Inquisitor:

    Röviden a lényeg a nyugati szélsőjobbal ( és az orbáni idegenellenes propagandával ) kapcsolatban, hogy egész népcsoportok megbélyegzése finoman szólva nem mozdítja elő az iszlámizmussal kapcsolatos probléma kezelését. Ilyen erővel a zsidóság a bolsevizmus támogatója, a cigányság „vérében hordja” a bűnözői életmódot stb. Kíváncsian lesném mit szólna mondjuk Heinz Christian Strache, vagy Geert Wilders ( vagy Orbán, Vona ) stb. ha azt mondja valaki, hogy az osztrákok, hollandok ( magyarok ) stb. meg mind potenciális rasszisták, nemzetiszocialisták stb. …? Az iszlámizmus és az európai szélsőjobb egymás tükörképei, egyikkel sem lehet visszaszorítani a másikat, ahogyan mondjuk a szerb nacionalizmussal sem a horvát nacionalizmust. Tehát lehet önteni az olajat a tűzre és embertelen politikákat támogatni, gazember politikusok ebből élnek világszerte. Amúgy nincs katonai „végső megoldás” ( legfeljebb tüneti kezelés – szerintem ilyesmire gondolhatsz ) a Közel-Kelet és Afrika elmaradott válságövezeteinek problémáira. Egyébként már hogyne függene össze a terrorveszély, a mögötte pénzügyi és hatalmi háttérrel? Mintha nem a nyugat által pénzelt ultrareakciós öbölbeli monarchiákból indult volna ki a huszadik század derekától kezdve a lényegében az ottomán kalifátus első világháborús bukásáért és az arab-iszlám birodalmak 18-20. század közötti hanyatlásáért revánsot venni akaró iszlámista mozgalmak ( amelyeket Afganisztántól kezdve Jugoszlávián át Szíriáig felhasznált a Nyugat ). Tehát elmehetnek a tőkés Nyugat uralkodó osztályainak cinikus nagyokosai és firkász bértollnokaik ( Amerikától kezdve az „Eurogroup”-ig ) a jó búsbánatos francba akkor is ha szemét módon a rendszer baloldali, marxista kritikáját ezúttal nem a Szovjetunió hanem az iszlámizmus támogatásával mossák össze. Kinyalhatják egymásnak Orbánnal együtt.