Debrecen csatája

2015 június 30 3:00 de.56 hozzászólás

Azt én nem is kétlem, hogy tegnap hatalmas csata volt Debrecenben, és el is veszett volna tán a város a gumibot-vitézek, könnygázas leventék hősiessége nélkül. Az kicsit különösen hangzik számomra, hogy a pusztító összecsapásnak mindössze egyetlen, könnyű sebesültje akadt, de ilyen csata is van, bizonyára. Van, mert kell legyen – a karhatalom megsemmisítő csapást mért a dúló barbár hordákra. Bizonyára azért nincsenek sebesültek, mert nukleáris fegyvereket használtak.
Azt sem teljesen értem, miképpen teremhetett a helyszínen pont a kellő pillanatban pont 154 készenléti rendőr, ráadásul pajzzsal, könnygázzal, teljes menetfelszerelésben, percnyi késlekedés nélkül – de hát a magyar rendőr már csak ilyen, érezték a százötvennégyek, hogy szükség lesz rájuk arrafelé, résen voltak, oda mentek sétálni, virágot szedni is, vitték magukkal a hóbelevancot is. Ha nehéz, hát nehéz, ha kényelmetlen, akkor kényelmetlen: az a lényeg, hogy a készenléti mindig készen álljon, legyen nála pajzs, gumibot, miegyéb. Mert azt senki sem gondolhatja, hogy valamiféle előre megtervezett konfliktusról, provokációról lehetett szó tegnap Debrecenben.
Ugyan már.
Ilyen nincs, főleg nálunk nincs.

Hogy valójában mi is történhetett, arról erősen megoszlanak a vélemények, ugyanis a rendőrség vallási indíttatású nézeteltérést emleget, más források gazdasági vitáról tudnak, pontosabban gazdasági és vallási ügyről, mivel úgy esett volna a dolog, hogy ”a nézeteltérés oka az volt, hogy az egyik menedékkérő elvette a másik – egyes információk szerint a lapok között 200 eurót tartalmazó – Koránját, majd az egyik épületbe berohanva megtaposta azt”. Bár, mondjuk a HVG ezt is rendőrségi forrásból tudja. Kicsit zavaros a történet, mert egyrészt Koránt megtaposni nem okos dolog, és főleg nem a hosszú élet titka, másrészt az illető miért nem lopta el a pénzt minden taposás nélkül? Egyszóval, sosem fogjuk megtudni, mi robbantotta ki a lázongást.

Illetve, dehogynem. Akár tiportak Koránt, akár nem, a debreceni menekülttábor 800 férőhelyes, és tegnap reggel 1900 személy lakta. Zsúfolt, mint egy magyar börtön, mondhatnánk rá, és igazunk lenne: ilyen körülmények között, ekkora tumultusban szerintem még egy bíborosi konklávé tagjai is kissé ingerlékenyekké válnának. Egyszóval, kitört a konfliktus, vagy ezért, vagy azért, és állítólag az összezsúfolódott tömeg kitört a kerítés mögül. Innét megint eltérnek a forrásaink. A Hajdú-Bihar Megyei napló azt írja, hogy :
„– Fél három körül vagy százan „kirongyoltak” ide, lángoló kukákkal eltorlaszolták a főutat, a megálló járműveket pedig a náluk lévő husángokkal ütötték és kövekkel dobálták. Valósággal halálfélelmem volt! Magunkra zártunk ajtót-ablakot, de még így is jól kivehető volt, ahogy az Allah akbar-t (Isten a leghatalmasabb) skandálták – mondta még mindig remegő hangon egy idősebb férfi, aki úgy látta, hogy az első néhány kiérkező rendőr nem is nagyon mert a közelükbe menni, de szerencsére hamarosan megérkezett az erősítés.”
Ezzel szemben a HVG úgy tudja, „semmi sem igaz abból, hogy a tábor feldühödött lakói kitörtek volna a befogadó állomásról és a helyieket fenyegették volna, a konfliktus a kerítésen belül maradt. A Szon.hu tudósítása szerint a rendőrök és a táborlakók egy része a kerítés két oldalán sorakoztak fel, a bentiek időnként skandálnak valamit.”

Skandálnak.
Mondhatni, skandalum.

Hát eléggé ellentmondó információink vannak ezek szerint a véres debreceni csatáról, Hérodotosz legyen a talpán, aki ennek alapján képes megírni a hiteles történetét, az igazság tán középen lehet a két álláspont között, vagy még ott sem – de bárhogyan is folyt le az ütközet, bármilyen okból is robbant ki a nézeteltérés, abban megegyezhetünk, hogy nagyon jókor történtek az események – mármint, a kormány és a szélsőjobboldal szempontjából. Valósággal kapóra jöttek, a kicsit is jobbra húzó sajtóorgánumokban harsányan zeng a riadó: Debrecenben kitört a háború, talpra magyar, kard, ki kard, jönnek a törökök, kerék alá tesznek, onnan is kivesznek – illetve, most nem a törökök jönnek, hanem a szírek meg afgánok, de mindegy. Nem csodálnám, ha a kései korok majd felfedeznék az azóta már nem titkos irattárakban, hogy valakik segítettek ennek a lázongásnak kitörni, mert pont a megfelelő pillanatban lehet vészhelyzetet kiáltani – az idevágó törvény tárgyalásának idején. Hát, kérem, vannak véletlenek. És ezek a véletlenek csodás argumentumokat adnak a kormány kezébe, ez is előfordul. Ne tessünk már gyanakodni, főleg akkor ne, ha van rá okunk.
De nézzük már meg kicsit magát a törvényjavaslatot is, mert igen szép példány, büszkesége műfajának, maga Pintér Sándor nyújtotta be, saját kezével. Ebben aztán van minden – elsősorban természetesen műszaki határzár, hiszen az a veleje, de még egy apróság belékerült. És pedig az, hogy a menekülttáborok lakóit szükség és igény esetén közmunkára lehet majd kötelezni:

„(1) A menedékjogról szóló 2007. évi LXXX. törvény 5. § (1) bekezdés c) pontja helyébe a következő rendelkezés lép:
(Az elismerését kérő jogosult)
„c) az elismerés iránti kérelem benyújtásától számított kilenc hónapon belül a befogadó állomás területén, vagy a közfoglalkoztató által meghatározott munkahelyen, kilenc hónapot követően a külföldiekre vonatkozó általános szabályok szerint történő munkavégzésre;
„64. § (1) Az a harmadik országbeli állampolgár, akinek az idegenrendészeti hatóság a kötelező tartózkodását közösségi szálláson, befogadó állomáson vagy meghatározott megye közigazgatási területén jelölte ki, jogosult a külön törvényben meghatározott közfoglalkoztatási jogviszony keretében munkát végezni kivéve, ha
a) a (2) bekezdésben foglaltak szerinti foglalkoztatási jogviszonyból, vagy
b) a harmadik országbeli állampolgárok magyarországi foglalkoztatására vonatkozó szabályok szerinti foglalkoztatási jogviszonyból, vagy
c) egyéb, e törvény szerinti jogszerű keresőtevékenységből származó jövedelemmel rendelkezik.
(2) Az a harmadik országbeli állampolgár, akinek kijelölt helyen való tartózkodását az idegenrendészeti hatóság a 62. § (1) bekezdés e) pontja alapján rendelte el, az elrendelő idegenrendészeti hatóság hozzájárulásával a magyarországi munkavállalásra vonatkozó szabályok szerint jogosult arra, hogy keresőtevékenységet folytasson.
(3) A harmadik országbeli állampolgár az (1) bekezdésben meghatározott jogviszonyból származó jövedelméből köteles a (4) bekezdésben meghatározott megtérítési kötelezettségének eleget tenni. ”

Ne tévesszen meg senkit, hogy nem kötelezettségről, hanem munkára jogosultságról szól a szöveg, akinek nincs egyéb jövedelme, kénytelen lesz közmunkát végezni, hogy a negyedik bekezdésben meghatározott megtérítési kötelezettségnek eleget tehessen. Az ugyan érdekes, hogy nincs negyedik bekezdés, de ilyenek a mi törvényjavaslataink, ez bennük a csavar.
Egyszóval, ez az értelme parlamenti szinten az egésznek: a magyar költségvetés egyaránt jut sok-sok pénzhez az Uniótól a menekültügyi költségekre és ingyen munkaerőhöz is. Az más kérdés, hogy ezzel viszont tényleg magyar közmunkások esnek el a nyomorúságos kis keresetüktől, de a kormány megmondta, hogy a menekülők el fogják venni a munkát a magyaroktól.
Aztán most, hogy az Istennek sem akarják elvenni, törvénnyel kötelezik őket arra, hogy tegyék meg.
Ennek a törvényjavaslatnak kavart erős hátszelet a debreceni incidens, másra nem volt jó – esetleg még lehet majd később szobrot állítani a felhámsérülést szenvedett készenléti rendőrnek a helyszínen.

Kassát viszont nem bombázták.
Még.

Szele Tamás/HUPPA.hu

56 hozzászólás

  • Nahát, nahát, hogy mik nem vannak? Véletlenül épp most tör ki egy menekültbalhé – lázadásról nem lehet szó, mert egy lázadásnak célja van, az valami ellen irányul, a lázadók általában megnevezik, mik a céljaik – aminek okáról semmit nem lehet tudni, de ugyancsak jól jött Orbánéknak, lehet rá mutogatni: látjátok, mi fenyeget benneteket, magyar véreim?

  • Debrecent is csak most kezdték bombázni.
    Lesz még szőlő lágy kenyérrel,ha az EU fizetni fog.Fog???

  • Ne essék tévedés!A menekültek több országból többféle muzulmániából származnak.Egymásközt halálos a gyűlölködés.Az fogja lemészárolni a másikat,amelyik előbb jut jatagánhoz vagy „görbe kardhoz”.Most jön a java:habszappan.

  • Gyuri10: eddig is fizetett mind a fenntartásra, mind a bővítésre, csak valahogy eltűnt az a pénz.

  • Meg volt ez rendezve FIDESZ stílusban.A tűzzel játszani viszont veszélyes,van akinek semmi se drága,még az emberélet sem.

  • És ha nem fog eltűnni a pénz,akkor lesz egy újfajta magyar állami muzulmán-gettó?

  • Kitűnő írói vénára valló, szellemességekkel teli cikk. Bevallom, mostanában keresve az örökbecsű időszerűségeket, Ady Endre összegyűjtött prózai munkái (MTA) között szemezgetek és azokban találni hasonló hangvételű a Nagyváradi Napló és a Debreceni …. -ban megjelent, több mint 110 éves cikkeket és publicisztikákat.
    Nemcsak az igazságtartalma, de az olvasmányos, a poénokra kihegyezett folyamatossága teszi izgalmassá ezt a rövid, ámde csattanós írást. Ady sem írta volna meg másképpen és jobban… Gratulálok: Đ

  • Érdekes !

    A fotóból én arra következtetek, hogy az Gyöngyöspatán készült.

    Bár nem tudtam, hogy már védősisakot is kaptak a támadók.

    …Hogy mi mindenre kell gondolnia egy titkosszolgálatnak…

    Ismét csak példás szervezés tanúi lehetünk…

    .

  • István,
    ha eltűnik a pénz,ha nem,a gettó megmarad.És egyre növekszik majd.A biztonsági szolgálat fenntartása sem semmi,mert azért arra is kell, ha nem másképp,hát zsíros-kenyéren lespórolva.

  • Avi ben Giora

    Amikor a cikk feléhez értem jól lehordtam magamat, hogy na már megint figyelmes vagyok mert nem olvastam azt a bizonyos negyedik akármit. Tovább olvasva aztán láttam, hogy pont ez a poén.Szóval, hogy a tárgynál maradjunk. Erősen bűzlik a téma, hogy valakik megrendezték az egészet. Mellesleg az európai események amik mostanság történtek csak olaj a tüzre (tunézia, meg az ujabb franciaországi támadás)hogy vigyázó szemeinket a menekülttáborokra vessük. Nagyon izgat a dolog, hogy Vona elvtársék hogyan fogják majd betálalni híveiknek.Mert azért ők sem fogják megvetni az arab kenőpénzeket mint ahogy annó Haider úr is szépen kapacitált a Gadafi és Szadam Husszein vagyonból. Az más lapra tartozik, hogy közben lassan de biztosan Kartner tartomány kassáját elég szépen meglovasította. Most áll a bál, hogy azt a több milliót honnét szedhetik vissza. Haider és arab hitelezői valahol a fellegekben osztozkodnak meg üzletelnek akik meg az árnyék világban maradtak azok dolgozzanak egy kicsit.

  • Ti védtétek a menekülteket. Most élvezzétek őket.

  • az eset kisertetiesen hasonit az eritrea-iak israeli tunteteseire!!elobb menedkert rinyalnak majd koveteloznek!!dolgozni egyik se akar de israel adjon lakast es penzt azonnal!!-egynagyturoslof@szt!!!
    a rendorsegunk-(mistaroth)-jol szejjelrugdossa oket es haza toloncolja mindet!!lehet pofazni!!

  • „gyuri10”
    ne beszeljen „GETTO”-rol ez ugyben!!az es ugy nem igaz sehogysem!!!
    a getto az a halaltabor eloszobaja volt!!ott meg olyan lager sehol nincsen!!

  • Szele Tamás
    „…Kassát viszont nem bombázták.”
    DE DREZDÁT IGEN!

  • che. attól tartok, Szele humorát nem igazán érti.

  • 10:11
    Barlev, maga a mi emberünk, a leírt remek példáját reklámozom ahol tudom.

  • Aki hallott Couvetryről az beszélhet Drezdáról.Aki pedig csak Drezdát rinyálja,már helyre is teszi saját magát.

  • Kedves barlev,
    Izraelben eritreaiak soha nem tüntettek.Ha izraeli problémái vannak kérem pontosítson.Nem nagy ügy,utána lehet nézni.Ugyanezt kérem gettó ügyben is.Tudomásom szerint a harlemi néger gettóból senkit nem vittek haláltáborba.Sőt anno a velencei gettót sem követte kivégző tábor.A gettó bizonyos ilyen vagy olyan okból egybegyűlt vagy egybe kényszerített népcsoportot jelent.Egy percre gondolkozzunk reálisan és ne csak saját magunk katasztrófáját ismerjük.Én is a budapesti gettóban szabadultam fel 1945.január 18.-án.

  • barlev,
    elárulom a nagy titkot,hogy akiket ön eritreaiaknak hisz azok Etiópiából idevándorolt zsidók,akik ugyanolyan egyenjogú polgárai az országnak mint én.Mivel alacsonyabb kultúrából érkeztek lassúbb a beilleszkedésük.Ebből következő sérelmeik miatt valóban tüntettek.Az azonban,hogy a rendőrség „jól széjjel rugdossa őket”kb. 100 fényévre van a valóságtól.”Hazatoloncolás”?Ezt megint csak nem értem.Hova lehet hazatoloncolni azt aki itthon van?

  • Dubois,
    én is szeretem Ady verseit és prózáit is.Válogatott prózái közül nyisd ki a 183 as számút.1902 ben jelent meg a nagyváradi naplóban.

  • Igen-igen Gyuri !

    Ez az, nemcsak stílus, de valóság is, szomorú valóság. – De, a legszomorúbb, hogy az igazsága mára sem kopott el, sőt úgy tűnik, újra kivirágzott.

    Ajánlott irodalom olvtársaim:
    Ady Endre Összes Prózai Írásai/ 2.kötet/183. ;
    Címe: Menjünk vissza Ázsiába; Nagyváradi napló/1902. január 31.

    Köszönjük Gyuri10 🙂 !!!

  • (A Google-on megtalálható)

  • Fenyvesi Glória

    Talán hagyni kéne, hogy kukákat gyújtsanak fel, autók ablakait törjék be,randalírozzanak?
    A cikkíró autóját, ha megtámadnák csoportosan, jólesne neki?
    Hát igen, sokan vannak kis területen, de a bal-lib még többet beengedne Hazánkba.Kész öngyilkosság,nem?
    Akik ezt szeretnék,nekik kellene rendet tenni köztük!
    Más lenne a véleményük ,ha közelről tapasztalnának erőszakot,ha helyt kéne állniuk…
    Még jó, hogy a rendőrök megjelentek!
    Egyébként a sok összegyűlt konzervet, amit kaptak árulták a bevándorlók a piacon. Még ezt is megtehetik.
    Sőt, a randalírozás után még kisétálhatnak…

  • Fenyvesi Glória

    Idézem Barlevet: Gondolom, a Magyarországi események miatt hozta föl:

    IDÉZET:
    „Az eset kisertetiesen hasonit az eritrea-iak israeli tunteteseire!!elobb menedkert rinyalnak majd koveteloznek!!dolgozni egyik se akar de israel adjon lakast es penzt azonnal!!-egynagyturoslof@szt!!!
    a rendorsegunk-(mistaroth)-jol szejjelrugdossa oket es haza toloncolja mindet!!lehet pofazni!!”

  • charlie: ezt elkapkodta, úgyhogy, terjesszen csak valótlanságot 😀

  • Fenyvesi Glória: már kértem, hogy bizonyítsa állításait, de maga csak a kamut adja itt elő.
    Nem, csillagom, a rendőrök nem megjelentek, hanem lesben álltak. Tudja, majd’ két századnyi rendőrt nem lehet semmi perc alatt odavezényelni.
    Mi van akkor, ha ez tudatos provokáció volt, beépített emberekkel – Orbánék bármire képesek – ugyanis véletlenül tárgyalni fogja az egybitesek társasága a menekültügyi törvény módosítását és Pintér felettébb emberbaráti kényszermunkás törvényét?
    Erre mit lép, galambocskám?

  • Fenyvesi Glória: szóval, maga se tudja értelmezni Gyuri10 ide vonatkozó kommentjeit. Kár, nagy kár. Kérdem én, egyáltalán van valami, amit értelmezni tud?

  • Fenyvesi Glória
    2015 július 1
    3:09 de.
    Az Etióp zsidók sajátos helyzetben vannak, bár nem akarom túlterhelni a témával. Mivel elég bonyolult a helyzetük, valószínű nem tudná értelmezni. De hogy magyar nyelven is olvasson róluk egy kis tanulmányt, adok egy linket. Csak hogy tudja mi volt a téma.
    http://hvg.hu/vilag/20050914shiri7

  • Kedves Donom, úgy vélem, valóban túlterhelnéd Fenyvesit. Alapvető fogalmakkal nincs tisztában, hát hogyan is tudna bármiről képet alkotni – hacsak a pártirodán el nem magyarázzák neki, mit, hogyan értelmezzen.

  • Közben egy régebben bevándorolt szó nélkül ütni-rúgni kezdett egy miskolci egyetemistát, mert az jobbikos pólóban merészelt az utcára menni. Valahol olvastam, hogy a nemi, származási, politikai megkülönböztetés nagyon súlyos dolog, főleg ha tettlegességgel is párosul. Várom (K)Áder János bocsánatkérését és látogatását az egyetemistánál, mint nemrég, amikor egy rövidebb hajú fiatal rátüsszentett egy idős rabbira. + elhatárolódás a nagykövetségek részéről,+ cikk a Die Welt-ben a burjánzó rasszizmusról.

  • charlie: valóban rosszul tette. Meg kellett volna etetnie vala azt a pólót. Majd szóljon, ha Áder János kormányfő figyelembe fogja venni a maga elvárását. Helyszíni tudósítót fogunk küldeni a nagy eseményre.
    Az pedig, hogy maga bármit, bárhol is olvasott volna, barokkos túlzás. Tudja, az olvasás a tájékozódás egyik módja.

  • Don Ovuz

    2015 július 1
    6:01 de.
    Úram, maga kicsit ábráűndozik. Elolvastam, de ezek is zsidók voltak, csak más kultúrűban nevelkedtek.
    A muszlimok viszont, se nem zsidók, se nem keresztények.
    Egy teljesen más, idegen eszme és kultúra.

  • Judith Kopacsi

    Én ugyan kivándorlónak tartom magam ONNAN, de a jobbikos pólóban mászkálót én is fenéken billentettem volna.

  • Judith Kopacsi

    Egy okos ember szerint ugyanis a rasszismust sajna csak féltéglával lehet gyógyitani.

  • Egy kis gyógyír a sebekre, Nyikos László jobbikosként került a Magyar Nemzeti Bank felügyelő bizottságába egyedüli ellenzékiként, szerencsére a liberális meg az mszp-s kikerült.
    (amúgy Áder államfő nem kormányfő)

  • charlie,
    valóban érdekes lehetett amikor egy rövid hajú etwas rátüsszentett egy rabbira.Honnan lehetett megállapítani,hogy az nem a sekrestyés nagypapája volt?Ha az lett volna,már botrány lett volna.Mondván,hogy megalázzák a magyart.Rossz a mese,de legalább rosszul van előadva és nem is a tárgyhoz szólva.Így kell ezt csinálni pajtás!Hajrá Fradi!

  • charlie: hogy micsoda Nyikos? Ellenzéki? ez a napvicce 😛

  • Gyuri10.charlienak nem erőssége a tárgyhoz szólás, csak ha van hozzá jobbikos propagandaanyaga 😀
    mióta küzd itt szegény, és már hányszor beégett!

  • Kedves Judith, mindig csak ez az erőszak. 🙂
    Próbáljon a rasszizmusra, mint pozitív mentalitásra, közösségerősítő tevékenységre gondolni. Én így gondolok rá, a sajátjaim becsülnek is érte.

  • Gyuri10
    http://index.hu/belfold/hirek/2012/06/05/inzultaltak_schweitzer_jozsef_nyugalmazott_orszagos_forabbit/
    Amióta Illével megint puszipajtások szépen együtt rezonálnak, amihez gratulálok. A gyors megbocsátás remek tulajdonság.
    A hozzászólásom a bevándorlással kapcsolatos volt, ahogy a cikk is arról szól.

  • charlie
    Igaz-igaz,

    a Schweitzer főrabbi úr ősei is valamikor bevándorlók voltak.
    Illével a viszony mindig is olyan volt,hogy egyetlen jobber „közösségerősítő”sem volt felkérve asszisztensnek.Nem emlékszem ki és mikor kérte fel helyzet közvetítésre.Persze amatőr alapon ez is belefér.A sajátjai,biztosan becsülik.Kérdés,hogy ki és mire becsüli a maga sajátjait?Azok is bevándorlók voltak 15.000 évvel ezelőtt a turulcsirke szárnyain!?

  • Judith Kopacsi

    Charlie! Szóval hogy is van ez a dolog? Szerinted a rasszizmus egy pozitiv mentalitás, közösségerősitő tevékenység? Hüha! Téged komám melyik állatkertből szabaditottak ki véletlenűl? Mert hogy ilyen szemlélettel biztos, hogy akarattal nem engedtek EMBEREK közé. És én már csak maradok a régi jó, féltéglás módszer mellett. Pláne, ha ekkora marhaságokat akarnál velem bevetetni!

  • Gyuri10: nem, charlie ősei nem voltak bevándorlók. Azok itt születtek, persze, az is lehet, hogy a Szíriuszról teleportáltak ide. Pech, hofy charlie meg is ragadt ebben az ősállapotban. Mármint, neki pech.

  • Figyelő
    2015 július 1
    12:45 du.
    Miről beszél jóasszony?
    Amúgy nem nekem kellene bizonygatnia, mivel alapból nem érdekel Izrael etnikai összetétele, és a belső ellentétek. Mindössze Glórika akarta túlnyüzsögni a dolgot, neki jeleztem hogy egész másról beszélek itt. De látom, átvette a stafétabotot tőle.
    Egy nyugtató, és minden rendben lesz.

  • Don Ovuz: én úgy vélem, hogy a lobotómia hatékonyabb lenne mindkettőjüknél.

  • Fenyvesi Glória

    Ille István: Mi lenne, ha egyszer a magyarokat is védené, a helyi,törvénytisztelő lakosságot?
    Nemcsak az idegeneket, és a kisebbségeket…

  • Fenyvesi Glória

    Akkor a jobboldali póló tulajdonosa, és a hozzá hasonlók megrugdossanak bátran olyanokat, akik rózsás szoknyában jönnek hozzák Romániából, és mondjuk kalapot viselnek,
    Hol itt a tolerancia, amit mindenkitől elvár e fórum??????
    Ráadásul, valószínűleg intelligensebb, szorgalmasabb az az egyetemista,mint a nem dolgozó, nem adózó agresszív verekedő…
    Ki az értékesebb?

  • Fenyvesi Glória

    Ha a pólót meg kellene etetni az aláírásgyűjtővel,akkor a kukát,az azt felgyújtó bevándorlóval?
    Ilyen logika mentén, Ille úr…
    Sürgősen fel kell hagyni a kettős mércével, pláne, ha MAGYARországon élünk…

  • Fenyvesi Glória

    Az elvárható minimum: Egyenlő jogok, és KÖTELESSÉGEK!
    És akkor még mindig nincs előjoga az „őslakosok”nak…

  • Judith, Izlandon sokáig izlandiak éltek, közösen elfogadott szabályok szerint, a bűnözés, a hajléktalanság, szemét, kábítószerezés nulla %, a kirekesztés, a diszkrimináció teljesen ismeretlen fogalmak voltak. Turisták millióit vonzotta ez az idill, akik két hét után feltöltődve hazautaztak. Éldegélt boldogan ez a pozitívan rasszista Izland, amíg rájuk nem szakadt a neoliberalizmus. Van ott már multikulti, lengyel, csillei, litván cigánytól a hinduig, mindenféle náció. Lassan Jakarta-alsóvá silányul a tündérkert.
    Persze, ha a silányulás a cél…mi inkább vigyázunk.

  • Fenyvesi Glória: ha maga is közéjük tartozik – meg az elvtársai – eszem ágában sincs.

  • Fenyvesi Glória: ne nagyon beszéljen olyasmiről, amiről fogalma sincs 🙂

  • Fenyvesi Glória: ócska duma, főleg a maga oldaláról!

  • Charlie !

    Ne hülyéskedjen ! A Jobbik mióta ellenzéki ? A fidSS-nek nincs is jobb szövetségese mint ők. Orbán legkedvesebb keresztgyereke – ha néha-néha vissza is beszél neki…

    .

  • A cikk megprobal gunyoskodni a magyarorszagi menekulttaborokat illetoen. Igaz, en nem ismerem oket, de annak idejen en is voltam egy menekulttaborban. Ausztriaban.
    Az is tulzsufolt volt, az osztrak kormany, az osztrak kozalkalmazottak es hoteltulajdonosok ott is lenyultak az ENSZ altal adott penz nagy reszet, es ott is dult a haboru a kulonbozo nemzetisegu menekultek kozott.
    Pl. egy szep napon 4-5 alban jol elvert egy magyar fiut. Masnap 10-12 magyar felkereste ezt a 4-5 albant es „megkerdeztek toluk, hogy hogy vannak”. Rakovetkezo nap mindket oldalon kb 100 fos sereg csepelte egymast mindenfele csodas dolgokkal, mint pl. vascsovek. Az osztrak rendorseg ki is jott rogvest (ott nem volt gyanus, hogy a rohamrendorseg gyorsan jott) meg hoztak kutyakat is boven, es szepen vegigneztek, ahogy a ket tabor eszmeletlenre veri egymast.

    Szoval, draga magyar elvtarsak, meseljetek mar el nekem, hogy mitol rosszabb az „orbani menekulttabor” a vilag tobbi menekulttaboratol? (Akkor most nem is emlitem a horrortorteneteket, amiket vietnami es kambodzsai menekultektol hallottam, akiket elfogadott Kanada.)

    Namost, en tudom, hogy elvtarsias korokben roppant modon terjed a konspiracios elmeletek halmaza (epp azert, mert az elvtarsak sajat magukat latjak az ellensegeikben, vagy velt ellensegeikben) de orbani provokacionak nevezni egy tipikusan muzulman „megmozdulast” mar az elmebetegseg hatarat surolja.
    Ha igaz a tortenet, miszerint kukak egtek es az arra elhalado autokat dobaltak kovekkel, valamint pufoltek a kocsik szelvedoit es ablakait, akkor az jobb forensic bizonyitek, mint az ujjlenyomat es a DNS teszt egyutt. Tipikusan muzulman, amikoris a bekegalambok valamiert „elerzekenyulnek”.

    Amugy meg csatlakozom ahhoz a hozzaszolohoz, aki valami ilyesmit irt: „ti akartatok oket, megerdemlitek oket”. En hozzatennem, hogy minden magyar FASZKOMUN (bolsi) kozvetlen szomszedsagaba betelepitenek 100 muzulman csaladot, hadd szokjak a multi-kultit veluk.

  • Moshe Akiva

    2015 július 5
    3:44 du.

    Szívemből beszélt……