Görögországról, kicsit másképpen

2015 július 16 9:15 de.11 hozzászólás

Hajrá dicső spártaiak! Hajrá furmányos Odusszeusz ivadékai!

Tudtátok, hogy Orbánék a MANYUP-unkból részben görög állampapírokat vásároltak?
Ilyen gazdagok vagyunk! Na, merthogy az mostanra már mind elúszott….
Javaslom mi is írjunk ki népszavazást Hun-HELLenisztánban, hogy szeretnénk-e megszorító intézkedéseket, hogy államadósságainkat tudjunk törleszteni – ami dicsőséges módon 2010 óta, hála annak, hogy Magyarország jobban teljesít -, röpke 6 ezer milliárd forinttal nőtt, 19.323-ról 25.258-ra! Kemény munka lehetett!

Amennyiben a NEM-re szavazunk, akkor mi is „szabadságharcoljunk”, hogy engedjék el a tartozásainkat részben, vagy egészben – mint a görögöknek, ill. az esetleges maradék kamatait is felezzék meg, hogy csak annyi legyen, mint a görögöknek!
Ha már ez is megvan, akkor továbbá javaslom, hogy a devizahitelesek duplájára konvertált tartozásait is engedjék el egészében, de minimum az eredeti tőketartozás negyede maradhasson csak meg, és a megmaradt tartozásra is csak a görögökének megfelelő 2%-os kamatot számolhassák fel maximalizáltan!
És annak érdekében, hogy ne jelentsek én és a hasonszőrűek csődöt, a családjaink megszokott életvitel-szerinti működése érdekében folyósítsanak 5 millió forintot! (Ez az összeg felel meg a görögök elvárása szerinti további azonnali követelésüknek az őket finanszírozók felé)
Remélem, én is megnyerem a privát szabadságharcomat!
Ja, és mindeközben a görög valóságnak megfelelően fejenként , vagy családonként otthon, a már bankból kimentett vagy 1millió röhögne a párnacihában….
– A nyuggerek eközben fejenként napi közel 40.000,- forintot (120 eurót) vehetnek ki a bankokból, azaz fejenként havi kb. 1,2milliót! Kemény egy megszorítás!
Be merjük ezt is vállalni?!
Ja, és közben bátorítsuk egymást, hogy adót visszafogottan, vagy NE fizessünk!
Ez a görög módszer a csődmegoldásra!

Orbanisztán helyett Hellenisztánt!

Hajrá Görögország! Hajrá görögök!
(És persze Hajrá én!)

Mucsy András

11 hozzászólás

  • hm… DURVA

  • sebestyén eszter

    Honnan tudjuk, hogy ez „Orbánék a MANYUP-unkból részben görög állampapírokat vásároltak” igaz-e?

  • Rohatt Világ…mind báncsa a görögöt.

  • Ha igaz, ha nem igaz ez nem fog változtatni semmin sem. A dominó effekt már elkezdődött. A görögök kifogják erőszakolni, hogy az adósságállományuk egy jelentős részít ütemezzék át vagy felejtsék el. És erre fog az Európai Országok jó része úgy reagálni, hogy ha neki lehetett akkor nekünk miért nem? Saubel papa erősen mellé trafált. Bedöntötte a görögöket a ki tudja hanyadik segélycsomaggal, amit vagy nem folyósítottak a görögöknek időben, vagy rosszul fektették be. Görögországnak sok választása nincsen. Az első, hogy amit Ciprász és az EU megbeszélt teljesítésre kerüljön, melyek még ennél nagyobb nyomort fognak eredményezni.A második, hogy ezt a kormányt is menesztik megválasztanak egy olyan kormányt akik azt fogják mondani ki nem szarja le az Eut? Szarban vagyunk majd kilábalunk de nem kérünk újabb megszorításokat. Hogy honnan lesz pénzük? Azt ők tudják. Manapság sok választásuk nincsen. Maradnak az oroszok vagy Kina esetleg az arabok. Utúbbiban ők sem látnak fantáziát.

  • Avi ben: Orbánék meg majd full lelkesedéssel drukkolnak nekik, merthát, ők is harcolnak az EU ellen.

  • sebestyén eszter

    @Geyza, én is bántanálak, ha kölcsönadnék neked, majd amikor vissza kéne adnod, öngyilkossággal fenyegetőznél. erre föl én kedvezményt adok, amire föl te öngyilkos leszel.

    @Avi ben Giora, lényegét tekintve igazad van, h globálisan mindegy, de azért engem érdekel. egyébként gondolom, ha nem lenne igaz, vagy terelés lenne, akkor az indexen jelent volna meg. 😀

  • Egy kis összehasonlítás:
    Vegyünk két országot : Görögöket és Dél Koreát.
    Nagyjából egy szintről indultak az ötvenes években.
    Görögországot a németek pusztították valamennyire , Dél-Kóreát pedig az Észak-koreai Néphadsereg nullázta le kínai segítséggel.
    Mindkét ország az USA.-nak köszönheti a jelenlegi államformáját sőt , meg merem kockáztatni hogy a létét is.
    (Legalábbis Dél-Korea esetében.)
    Namármost Görögországot Jaltában Sztálinjóska ( a nyelvi meg egyéb rokoni szálak okán ) váltig magának akarta , de Churchill és Amerika ennek mereven ellenállt.Tehát a görögöket kihúzták az Elvtársi Ölelő Medvekarok közül.
    Dél-Koreát elképesztő anyagi és vér áldoztok árán mentette meg az USA a megsemmisüléstől.
    Nézzük meg MA a két ország helyzetét mind az üzleti , mind a morális és államháztartási szempont szerint.
    (Nem részletezem.)
    Ellenben. Amikor az USA -mint NATO tagállamhoz- Görögországhoz folyamodott a Délszláv háború idején , egy légi-támaszpontért , akkor éppen felgyújtani készült a lelkes hellén tömeg az athéni USA nagykövetséget , merthogy a rohatt imprulisták bombázzák a baráti Szerb népet.
    (Hogy miért , arra magasról tettek.)
    Ezzel szemben Dél-Koreában időnként az Állami Tévében olyan fizetett állami ” reklámok ” mennek amikben gyakorlatilag hálaimákat mondanak Amerika népének és nem győzik megköszönni azt , hogy lehetővé tették nekik a jelenlegi békés fejlődést és jómódot.
    ( A mostani elnöknőjüket , bizonyos Park Geun Hye .-t többször láttam a Dél-koreai műholdas tévében .)

    EZ a különbség mentalitásban a két ország lakói között.
    Vajon melyik lesz a mostani évezred hihetetlen kihívásainak a nyertese ?

  • Eszter:
    Velem lehet alkudni :
    Mennyit adsz ha leugrok az Eiffelről ?

  • sebestyén eszter

    @Geyza: elébb kérj kölcsön! 😀

  • Eszter:
    Rendben van.
    Adhatnál egy huszast elsejéig…

  • sebestyén eszter

    @Geyza,

    ok, találkozó itt: 12, rue Alcide De Gasperi
    L-1615 Luxembourg
    Luxembourg

    😀