Hulladékgazdálkodásunk fasisztái

2015 július 21 2:57 de.18 hozzászólás

Az intézményesített idegengyűlölet megjelenése, és annak fasizáló hatása a népszavazást kiírni gyáva kormányzat konzultációs blöffjének meghirdetésekor világos volt. A későbbi plakát-kampány végső soron csak feltette az „i”-re a pontot. Pont ott, ahova a folyamatos kormányzati lózung-dömping oda kívánta rajzolni. A szociológiai előkészítés a jelek szerint elérte azokat is, akik a saját roggyant személyiségüket csak a gyengébbek ellen képesek kompenzálni.

Egyébként ez igaz azokra is, akik a köztereken, csoportokba verődve rohadt büszke hazafinak érzik magukat azért, mert a legyengült, ezer kilométereket megtett, és a hatóság által is megalázó helyzetbe hozott menekültekkel szemben fel mernek lépni. „Természetesen” még ebben az esetben is csak tömegben. S természetesen akkor, ha az ő biztonságukat a hatóság garantálja. A szétkergetésük helyett. De valószínűleg szükség van a kápók előválogatására a munkatáborokban. Ahol nyilván lesz felvétel, és ahol minden kiosztott pofon kedvező referenciával bírhat. A tömegben bátor humanoid trágyahalmok számára. A fejükben dobogó bakancsvisszhangokkal. Amelyek legutóbb azt súgták néhány „menekültvadásznak”, hogy egy fiatal lányt kell megverniük. Többedmagukban. Mert egyedül, még egy nővel szemben is gyávák. Az indok? Azt hitték, hogy a barátja bevándorló.

összeverve

Az persze egy megint más kérdés, hogy amennyiben bevándorló vagy menekült lett volna és nem itt születik, akkor miért hihették felmentő kifogásnak a brutális erőszakra. Alighanem azért, mert sikerült olyan kormányzati demagógiát szétüzenni a kápó-jelölteknek, hogy minden menekült bevándorló, és mindenki, aki átlépi a határt terrorista.

Holott valójában azok lépnek fel terrorista eszközökkel és terrorista módon, akik valamely paramilitáns szervezet keretében, vagy akár azokon kívül, de védtelen embertársaik megfélemlítésével, megalázásával, illetve az ellenük elkövetett verbális, pszichikai vagy fizikai erőszakban élik ki magukat. S aztán otthon, kies, ám szellemileg kietlen, magányukban, erre a bátor hőstettre emlékezve rángatják a fitymájukat, vagy berregtetik a vibrátort. Az inkvizítorok hű szellemi követőihez méltón. Még akkor is, ha az ideológiai palettájuk az egykori Magyarország térképéhez, Turulhoz, vagy akármihez nyúl a kereszt helyett. Szent István, II. András és megannyi országot formáló király emlékéhez éppen annyi közük van, mint az inkvizítoroknak Jézus tanaihoz. Semmi! Ha az államalapító király ma látná ezeket a hulladékokat, akkor alighanem letagadná még azt is, hogy azonos országban laknak, mint ahol ő uralkodott egykoron. Mert az, aki a nála gyengébbekkel szemben és csoportban erős, az aligha méltó másra, mint megvetésre. Persze lehetne azt várni, hogy a Jobbik, a CÖF, a HVIM, vagy netán maga a Fidesz elítélő nyilatkozata is megjelenik például az említett leányverés kapcsán.

De a jelek szerint a világért nem akarnának senkit olyan dilemmába taszítani, hogy mennyire tekintik hitelesnek az említettek nyilatkozatát. Azok után, hogy az említettek kétesnek aligha minősíthető rasszista képviselőktől sem határolódtak el, a békemenetes egyletet másokat leállatozó publicistával szervezik, illetve büszkén jelentik a pályaudvarok menekültmentesítését. No meg persze a kormánypártról sem megfeledkezve azért emlékezhetünk arra, hogy szinte tradíció a nőverés melletti kiállás. Mint amikor egy díszpinty szerint a „szülj vagy pofon lesz” mozgalom teljesen rendben van. Vagy úgy megverni az élettársat is rendben van, hogy a vak komondor adja a másikat. Miközben a saját képviselőiket is a nőverést elítélők elleni kiállásra kényszerítik. De, mint írtam, valahogy nem az említett elhatárolódásoktól hangos a média. Nyilván az említett szerveztek tudják az okát.

Miközben a menekültek tábora néhány skinhead-del is bővült. Mert miközben „a nő kapta a pofonok nagyját, ezután a támadók a riasztott mentők és rendőrség megérkezése előtt elfutottak”. Mert menekültet verni dicsőség, de a felelősséget vállalni már nem annyira. Azonban az, aki ilyen helyzetben elfut az menekül. Az említett verekedők tehát menekültek. Nem a háború elől, nem az életüket mentve, hanem a saját cselekedetük, és a felelősségre vonás elől menekülve. Ami azért elég jelentős különbség.

A neten meg is jelentek az önbíráskodást emlegető beírások. A felkavart indulatok nyomán. Az önbíráskodni akaróknak azonban felhívnám a figyelmüket egy trivialitásra. Túl azon, hogy ezekért a szemetekért is annyit kapnának, mint egy rendes emberért. Mert adott esetben nem árt szem előtt tartani azt sem, hogy aki trágyát pofoz, az szarba nyúl, és megfertőződhet. Bízzuk tehát ezt a hulladékgazdálkodási feladatot a szakhatóságra. Hátha bevellázzák a dísztársulatot egy cellába.

18 hozzászólás

  • Amúgy ezek a hátulról bátor agyonmagyarok kurva nagy tévedésben vannak! Ha ugyanis valakit bevándorlónak néztek, akkor sincs joguk bárkit bántalmazni, ugyanis ha valaki megkapja a menekült státuszt, akkor majdnem ugyanolyan jogai vannak, mint egy állampolgárnak. Annyiban kevesebb, hogy nem szavazhat illetve nem utazhat EU-n belül személyivel (mivel a nem állampolgárok személyiében benne van, hogy milyen állampolgár). Viszont pl. a gyerekei járhatnak iskolába, kereshetnek munkát, kapnak szükség esetén segélyt, van olyan ország is ahol ingyenes nyelvtanfolyamon is részt vehetnek. Ha az adott országban él kb. 5 évet (országtól függetlenül), akkor kérvényezhet állampolgárságot is, onnantól kezdve pedig szavazhat is.

    Nem gondolom, hogy ezek a seggfejek fel tudnák fogni – mint ahogy a KMH-n kommentelők közül egyesek sem – de hadd álljon itt némi alapfogalom:

    MENEDÉKJOG
    A menedékjog az a jogcím, ami az azt megszerző külföldit feljogosítja arra, hogy Magyarország területén tartózkodjon, és egyidejűleg védelmet is biztosít számára a visszaküldés, a kiutasítás és a kiadatás ellen.

    A MENEKÜLTÜGYI ELJÁRÁS

    A menekültügyi eljárás célja annak megállapítása, hogy a menedékkérelmet előterjesztő személy jogosult-e a menekült- vagy oltalmazotti státuszra, illetőleg esetében a visszaküldés tilalma fennáll-e.

    MENEKÜLT
    Az a személy lehet menekült, aki faji, illetőleg vallási okok, nemzetiségi -, vagy meghatározott társadalmi csoporthoz tartozása, avagy politikai meggyőződése miatt hazájában üldöztetést szenvedett el, vagy ilyen üldöztetéstől megalapozottan fél, jelenleg Magyarország területén tartózkodik és menekültstátusz iránti kérelmet terjesztett elő.

    A család egységének biztosítása érdekében – ha elismerést kizáró ok nem áll fenn – kérelemre menekültként kerül elismerésre a menekült családtagja (házastársa, ha a családi kapcsolat már Magyarországra érkezésüket megelőzően fennállt; kiskorú gyermeke, kiskorú gyermek esetén szülője), valamint a menekült Magyarországon született gyermeke.

    A menekültstátusz visszavonásig vagy lemondásig illeti meg a menekültként elismert személyt.

    OLTALMAZOTT
    Oltalmazottként kiegészítő védelemben részesülhet az a személy, aki ugyan nem felelt meg a menekültkénti elismerés feltételeinek, de fennáll annak a veszélye, hogy származási országába történő visszatérése esetén őt súlyos sérelem érné, és nem tudja, vagy az e veszélytől való félelmében nem kívánja hazája védelmét igénybe venni. A család egységének biztosítása céljából – ha nem áll fenn kizáró ok – kérelmére oltalmazottként kell elismerni a fentiek alapján oltalmazottként elismert külföldi családtagját is, amennyiben az elismerés iránt közös kérelmet nyújtottak be, vagy a családtag az elismerés iránti kérelmet az oltalmazottként elismert külföldi hozzájárulásával, az őt oltalmazottként elismerő határozat meghozatala előtt nyújtotta be.

    Ezen felül, ha az oltalmazottként elismert külföldinek Magyarország területén gyereke születik, kérelmére a gyermeket oltalmazottként kell elismerni.

    Az oltalmazotti státuszt a menekültügyi hatóság hivatalból legalább ötévente felülvizsgálni köteles.

    MENEDÉKES
    Menedékes státuszra, vagyis ideiglenes védelemben való részesítésrea hazájukat tömegesen elhagyó csoportok esetében az Európai Unió Tanácsa vagy Magyarország országgyűlésének döntése alapján kerülhet sor. Az Országgyűlés menedékesként ideiglenes védelemben részesíti azt a külföldit, aki a területére tömegesen menekülők olyan csoportjába tartozik, aki hazájából fegyveres konfliktus, polgárháború, etnikai összecsapás, illetve az emberi jogok általános, módszeres, durva megsértése – így különösen kínzás, kegyetlen, embertelen vagy megalázó bánásmód miatt kényszerült elmenekülni. A menekült és a menedékes státuszok között időbeli különbség van, mivel amíg a menedékes státusz csak az országgyűlés által megjelölt időpontig – egy év, mely időtartam meghosszabbítható – áll fenn, addig a menekült státusz lemondással vagy visszavonással szűnik meg.

    Igaz, jelen orbáni törvénymódosításaink szerint a menekültügyi eljárás uniós alapját magasról leszarják kormányzati nemiszerveink.

  • sebestyén eszter

    Egy kampány lényege (mindegy, h az kereskedelmi, nonprofit vagy politikai): az észlelet élesítése a tárgyra/témára. A plakátkampányra az Együtt nevű Fidesz leányvállalat élesítette az észletet. Bővebben lásd pl. itt: http://www.hirhatar.hu/index_blog_tartalom.php?hh=A_rendorok_demonizalasa_a_Fidesz_erdeke__Miert_segit_ebben_az_ellenzek_

    Élükön Szalai Balázzsal (http://www.origo.hu/itthon/20150610-szegedi-plakatrongalo-szeged-aktivista-szalai-balazs-bevandorlos-plakat.html)
    Igen, ez ugyanaz a Szalai Balázs, aki szerint, ill. legújabban szerinte Gyurcsány dögöljön meg.
    Részletesen lásd itt: http://kanadaihirlap.com/2015/07/21/gyurcsanyos-viz/, továbbá az alatta lévő kommentemet, illetve azzaal összefüggésben, h ki még a „jól körülhatárolható” csoport e blogbejegyzés alatti, hosszú kommentem: http://www.pupublogja.hu/2015/07/ossztuz-simicskara.html

  • Le a fasisztákkal!!
    Éljen a nép!

  • Nagyon jó írás. Férfi, egy se volt a közelben, de a rendőrök között sincs sok. Akiket a Jobbik, és a Fidesz be tud hülyíteni, az egy menetelő baromcsorda tagja. Jó elveszni a tömegben, és nem kell vállalni semmiért felelősséget.

  • Nakéremszépen.
    Akkó összefoglalom a helyzetet.
    Régen is volt ilyesmi , úgynevezték hogy ” hulganizmus ” .
    A hatvanas években egész komoly probémát kezdtek jelenteni ezek a ” galerik „, huligán bandák. Aztán szépen felszámolták őket.
    A rendőr gumibottal tett rendet , ha idejében érkezett.
    MA hogy hogy nem , a huligánokat ” nemzeti érzelmű radikális fiataloknak ” titulálják és ha egy rendőr jól pofán csap(na) egyet közülük , akkor náci ügyvédek hada ugorna elő a semmiből hogy megvédje ezeknek a garázda -lassan már nyíltan gyilkoló- huligánoknak a nemlétező „jogait” .
    És a rendőrök tudják hogy ők húznák a rövidebbet , annál is inkább mert közöttük is sok a potenciális huligán.
    El van torzulva az ország.
    Lassan oda jutunk mint a harmincas években , amikor azt mondta egy híres író novellájában valaki:
    ” Segítséééég , rendőr ” . ( Mindenki értse úgy ahogy akarja. Én ezt annó irodalomórán , az általánosban olvastam. Elemezni is kellett.)

  • Figyelő: te jó ég, hát már ennyire elhatalmasodott magán?

  • sebestyén eszter

    @Geyza, tökéletes analógia. végre valaki érti! a magyar kedvenc játékszere a mókuskerék. 🙂 még hogy rubik ernő! 🙂

  • Ille, csak a fasiszta szóra vagyok allergiás, különben passzé………

  • Figyelő: ezt beszélje meg a cikk szerzőjével.

  • Geyza

    2015 július 21
    4:29 du.
    Huligánizmus mindig volt és lesz. Szerintem, ma a Jobbik egyes tagjai élik ezt meg. Nem kell rájuk figyelni. T.i. csak feltűnési viszketegség.

  • Ez a spíné télleg nem normális.
    Mondja ezt az eltört arccsontú leánynak maga szív és érzelem nélküli jobber-automata !

  • Géjza, ha valamit nem ért, mindjárt a másik a hülye?
    Tipikus komcsi mentalitás!

  • Így igaz Bencsicském , a ” komcsik ” szépen felszámolták a hatvanas évek huliganizmusát.
    LE lehetett menni este a Parkba.

  • Ja, látszik hogyan számolták fel, a lány képe beszél erről.

  • Figyelő
    2015 július 23
    11:11 de.

    A lány képe arról beszél, hogy milyen az, amikor a Fideszbe kooptált vérbolsi belügyminiszter két hét alatt rendet tesz. Mármint hatékonyságában.
    Mert különben teljesen világos, hogy Pintér egy szélsőjobbos/balos rendpárti pucs előkészítése felé látszik tendálni.
    Vagy a torockai-hulladékokkal, vagy pufajkában. Mindegy, csak neki húzzák a zenét. Géppuskával, ha lehet.

  • Andy, ne is haragudjon, egy kicsit meredek, a belügminiszterre fogni egy hülye huligán akcióját.

  • Figyelő – az amit itt maga előad, az több mint meredek, az már egyenesen bűn mely büntetést kíván – de szerintem meg is fogja kapni a maga érdemei szerint: a végítéletről
    nem csak szavalni kell meg irodalmi eseteket rendezni !

    Nem magyarázom el magának hogy mi a „huligánizmus”,mert halvány segéd fogalma sincs a világról – Magyarországról meg pláne, és úgy tűnik ’56-ban mikor elhúzott innen megállt magával a világ! Azokat a sztereotípiákat nyomja amikre abból a korból emlékszik – és ha erre többedszer is felhívja valaki a figyelmét – akár én, akár más – az személyeskedésnek éli meg !

    Ugyan kicsit tájékozódjon mielőtt véleményt mond, vagy minősít egy esetet, mert amit művel az szerintem tudatos provokáció: egyedül, elengedett kézzel ennyire ostoba és sötét nem lehet valaki!

    Nem kívánom – pedig tehetném, – hogy egyszer egy ilyen „hülye huligán” hagyja helyben magát, vagy valamelyik közeli hozzátartozóját, pusztán mert tévedésből romának, zsidónak, na pláne bevándorlónak nézi !

    Ez az állat – alias huligán – egy „hivatalban lévő” fegyőr volt ( Büntetésvégrehajtási Intézetben, más néven börtönben) akit az eset után két nappal ki is rúgtak a mhelyéről, jelenleg letartóztatásban folyik ellene az eljárás közösség tagjai ellen folytatott erőszak és súlyos testi sértés miatt – mint kiderült nem ez az első ilyen megmozdulása !

    Ja, és még egy apróság: hivatásos – küzdősportot oktat – ami még súlyosbítja a cselekményt!
    A megtámadott lányon kívül a leány barátját is bántalmazták (ő volt a kiváltó ok, őt nézték ugyanis bevándorlónak, a lány hiába kiabálta, hogy magyar állampolgár, itt született itt él – hát ők pl másként látták) plusz a lány testvérét is súlyosan megverték!

    Szóval ha egy ilyen turbómagyar két lábra ereszkedett kopasz állat „fajvédő” a lehető legocsmányabb ordítások közepette lerohanná magát mert véletlenül „idegennek nézi” (lehet hogy nem is véletlenül? ) és itt most a nemzeti viszonylatokat helyettesítse be – meg ne lepődjön, mert itt és most csupán a Jobbik éli második gyerekkorát, azaz a hatvanas évek „huligánizmusa” tért vissza, ebből nehogymá’ problémát csináljon !

    Aki meg a szegény jó belügyért csesztetné emiatt, az mocskos rágalmazó hisz hogyan is tehetne arról hogy mi folyik az országban a közbiztonság terén – kivált úgy hogy ezerrel adják a lovat az ilyen és hozzáhasonló szemét söpredékek alá uszító plakátok és beszédek, nyilatkozatok, na meg cselekedetek formájában – és akik kivétel nélkül csoportosan erős gyerekek, és imádnak 50 kilós csotrogány embereket leckéztetni, igazságot osztani !

    Szégyellje magát, és ne hivatkozzon a korára, a tisztes életére, a négy gyerekére, a vallásos hithű énjére, mert ez semmit nem ér,hiába hányja magára a keresztet ha nincs mögötte emberség, gondolkodni tudás,és empátia!

    Néha egyetlen mondattal vagy tollvonással felül tudjuk írni mindazt amit egy életen át elértünk: én úgy látom, maga most erre gyúr – sikerrel !

  • Besancon: valahol említettem, hogy minden migráns korosztály befagyasztva viszi magával az utolsó képet az országról, és képtelen is megválni attól, annak szellemében reagál a mai valóságra. Mondjuk úgy, hogy képtelen a szoftverfrissítésre. Bencsics tipikus példa rá a folyamatos komcsizásával és hamis mártírkodásával.