A közös nevező

2015 július 22 8:40 de.27 hozzászólás

Aki még mindig nem érti, miként válhatott Magyarországból egy szívtelen, kegyetlen szörnyeteg, az egyetlen ország Európában, amelyik egyetlen menekültet sem hajlandó befogadni, ahol a szerencsétleneket miniszterelnöki utasításra, központi uszításra üldözik, verik, bántják, éheztetik, s ahol magyarok milliói is mind inkább a sorsukra hagyva, mindenféle támogatástól, segélytől, járuléktól, munkalehetőségtől megfosztva tengődnek, az ennek a videónak a két percében örökre és véglegesen megvilágosodhat.

2012. szeptember – Orbán Viktor megnyitja a Nemzeti Közszolgálat Egyemet. Míg beszélt, a tűző napon egyenruhások és diákok tucatjai dőltek ki, ájultak el, de ő csak beszélt, beszélt, beszélt. Nem hagyta abba, nem tartott szünetet, nem fogta rövidebbre, nem rendelt el vízosztást – egyszerűen nem reagált arra, ami az orra előtt zajlott.

Ahogy cimborájának, Matolcsynak a „tudata nem fogta fel” a bankszámlájára érkező évi 12 millió plusz forintot, úgy a miniszterelnök tudata nem érzékelte a szeme előtt lezajló tömeges emberi drámát.
Pedig ezek magyarok voltak, az „övéi”, nem messziről jött idegenek.
Ahány diktátor, annyiféle patológia, de pszichológusok szerint mindegyikben közös az empátia, az együttérzésre való képesség teljes hiánya.

Ezt látja Magyarország, ezt látjuk mi, magyarok.

Bruck András

27 hozzászólás

  • Persze, hogy nem reagált, hisezn nem érintette a bankszámláját, vagy Anikó asszony földvásárlási terveit.

  • sebestyén eszter

    egyetértek! én is mindig ezt mondom: nem náci, nem fasiszta, nem ez-az stb. egyszerűen nem érdekli, nem vesz róla tudomást, pszichopatikusan érzelmmentes. és ez sokkal veszélyesebb, mintha legalább negatív érzelmei lennének, mert az legalább érzelem.
    nagyon jó cikk!

  • Hát igen, Bruck András és nem tudom, hogy rokana: Bruck Gábor a legjobb ellenzéki írók közé tartoznak.
    Én még a gép előtt ülve is elájulok ettől a süket dumától a légkondicionált szobámban, úgyhogy csodálom, hogy van, aki ezt lábon kibírta…
    Igen Eszter, azért nem tudom, hogy pszichopata-e, szerintem csak szociopata még egy-két patológikus mütyűrrel, de érdekes, hogy mégis érzéketlenül is pont az érzékekre hat, nem? Mert hát azért mentális, racionális tartalom még elvétve is nehezen található..

  • sebestyén eszter

    @Miklós, bocsánat, de nem írtam olyat, h pszichopata. nincs is ilyen, szociopata sincs, ezek köznyelvi kifejezések.

  • Miklós Bánfi !

    Én úgy tudom, hogy B. András és Gábor testvérek – egyébként élmény őket hallgatni, olvasni: ha ezt teszem, mindig visszatér a hitem az emberekben!

    Azt gondolom, amíg ilyen világos gondolkodású, az összefüggéseket ilyen mélyen átlátó emberek vannak, és véleményeiknek hangot is adnak, talán nincs veszve minden !

  • Ezeket a képsorokat már bejátszották több TV csatornán is, az ATV-n annak idején többször ( Híradóban, Havas műsorban, egyéb dokumentumokban )és azt gondoltam nagyobb visszhangja lesz, de meglepő módon nem verte ki a biztosítékot olyan mértékben, mint illett volna !

    Talán sokan természetesnek tartják, hogy ha a mine. beszél, mindenki összezárt bokával és szájjal tűrjön, és valamiféle gyengeség jelének érezték, ha valaki egy ilyen eseményen „rosszul lesz”?
    Vajon miért ?

  • Eszter, valóban jelzői szerkezetben írtad, most viszont azt nem értem, hogy miért írod, hogy a pszihopata és a szociopata köznyelvi kifejezések, amikor ezek pontosan definiált szavak?
    Besancon, ha valóban testvérek, köszi az infot, bár meg is guglizhatnám:) Azért még van 1-2 mellettük, de sajnos ez nekem még nem adja vissza hitem, hogy nincs minden veszve, csak a magasszintű gondolkozásban és annak leírásában.
    Emlékszem, a 70-es években gyerekkoromban az iskolai ünnepélyeken ezektől a nyelvezetű és ideológiai töltésű kommunista handa-bandától, mint ez a beszéd is, mindig komoly émelygés, hányinger jött rám – azóta is ráz a hideg tőle – ez a gyerekkori antikommunista betegségem:) Ki gondolta, hogy Orbánékat hallgatva ez visszajön? Bár ők még kommunistáknak sem igaziak, sok szempontból még rosszabbak.

  • Bocsi, de én egy igen rövid beszédet hallottam a mellékelt videon.
    Nagy a meleg, de elnézést kérek, ezért is a miniszterelnök a hibás?
    Kissé nevetséges az egész a cikk és a hozzászólásokkal együtt!

  • A hozzászólásából úgy tűnik, hogy Ön bizony végig állta a császár teljes ludovikás beszédét és azóta is a hatása alatt van…

  • Kedves figyelő, Ön tényleg annyira csekély értelmű, hogy az a bizonyos medvebocs alighanem érsebész Önhöz képest !
    Hogy valaki ennyire ne értse amit lát, amit olvas, az egészen egyedi… !

    Az ide belinkelt videó alig több mint két perces – ugye nem gondolja, hogy egyrészt a min.e. egy ilyen fontos eseményen – Közszolgálati Egyetem avatója – mindössze 2 perces beszédre ragadtatja magát, hisz annyiért fel sem megy az emelvényre !

    Másodsorban a sorozatos elájulók vajon mind abban a két percbe sűrítetten ájuldoztak ? Mert ha egymás után lettek rosszul, akkor nem fér bele a két percbe, én ugyanis, 13 „esetet” számoltam meg – ha pedig egyidőben, egyszerre akkor az nagyjából egyenlő egy népvándorlással – és ez nem tűnik fel az emelvényen igét hirdető min. e.- nek ?

    Ott az orra előtt történtek a dolgok – már az elsőnél is fel kell, hogy figyeljen rá, de legkésőbb a másodiknál jelét kell, hogy adja érzékeli a problémát, és valami módon kezelnie kellett volna ! ( pl bezárja a beszédét, víz osztását rendeli el, vagy egész egyszerűen – szükség törvényt bont alapon – beterelteti a kevésbé edzett hallgatókat annak az árnyékos területnek a fedezékébe, ahova pl vitték őket, miután rosszul lettek !

    A jelenlévő egyenruhások és terepruhások szemmel láthatóan jobban bírták a „kiképzést”, mint a helyenként 50 kilós hallgatók – de, hogy tudomást sem vett arról mi történik a látóterében, az tényleg nagyfokú kíméletlenségre, és nemtörődömségre és példátlan bunkóságra utal!

    Azt pedig még a legelvetemültebb „komcsi” sem gondolná, hogy a nagy melegről maga a miniszterelnök tehet – miután erre hál’Istennek még nincs ráhatása – de az ebből adódó problémákat viszont neki kellett/volna orvosolni!

    Ez a két perc tehát, melyet látott, nagy valószínűséggel a kigyűjtött esetek összevágva – ellenkező esetben lenne csak igazán tragikus a helyzet : ha 2 perc alatt 13, akkor azt jelenti, hogy az ünnepség végére nem marad állva ember – kivéve a kedves vezetőt!

  • Ez az én nagy bajom Figyelővel, hogy átlag napi 15 percet ellop a mérhetetlen ostobaságával mindenkitől, aki ezt a médiumot olvassa. Elolvassa az ember, rosszul lesz és utána ha buta, akkor még reagál is rá..
    Heti 168 órából 2 óra nagyon sok erre..

  • Ismétlem, mégegy rosszpont Orbánnak, a nagy melegben nem hagyta abba a beszédét.
    Fogadok, ha abbahagyta volna, az volna a hiba.

  • Figyelőnek Hitler születésnapját megünneplőkkel sem volt semmi baja.
    Nem értette hogy MI miért emelünk ez ellen szót.
    Hiszen az csak egy rég halott illető születésnapja.

  • Hát azért kis különbség Hitler és Orbán között van valami… Néha unalmas MINDEN marhaság amit Orbán ellen hoznak.

  • Figyelő: frászt. Orbán maga a hiba.

  • „azért kis különbség Hitler és Orbán között van valami” – és milyen igaz.

    Hitler a maga DÉMONI, SÁTÁNI értelmében hatalmas volt, orbán meg egy szánalmas, komplexusok tömegével kűzdő (és veszítő) nyomoronc. Fizikai és szellemi értelemben egyaránt.

    Hitler még a Mein Kampfban rengeteg valós problémára rámutatott (franciák kártevése a huszas évek elején NO- ban, gyenge, töketlen államhatalom, korrupció, stb), orbán viszont kizárólag a legótvarabb, legsilányabb demagógiát képes tolni folymatosan.

    Hitler egy gazdasági- ipari nagyhatalmat csinált NO- ból, népének általános jólétet hozott, még a VH előtt jóval. Orbán és bandája pedig úgy lezüllesztette saját országát és népét, hogy abból már nemigen van kiút a jelen kondíciókkal.

    Hitler valóban képes volt győzelmeket aratni, gazdasági, katonai értelemben is, orbán pedig csak kukorékol erről, függetlenül attól, mekkora valagbarúgűst kapott éppen. Ő csakis győz, győz, és győz. Függetlenül attól, mennyire „kapott ki” éppen.

    Végül:

    Hitler képes volt a többi, vele együtt mozduló országgal és néppel kirobbantani a II. Világháborút, és az első másfél évben végigverni mindenkit, nem is akárhogy. Orbán legfeljebb a saját országa nyomorgó lakosságát (azaz, a teljes lakossága felét)tudja rugdosni, valamint az ő kitartotti viszonyában lévő prostituált „politikusbűnözőit”.

    Hitler és orbán… baxa meg, kb. mintha magát Sátánt hasonlítanánk valami különlegesen kretén rajzfilmfigurához.

    UI: nem, nem vagyok hitlerista, amiket most írtam, egy értelmesebb olvasó úgyis helyén tudja kezelni.

  • Figyelő Bencsics figyelmetlen klára
    Mikor beszéltem én Hitlerről ?
    A Hitler születésnapját megünneplőkről tettem említést , akik maga szerint csak egy egyszerű szülinapot ünnepeltek.
    Maga annyira idióta egy helyből mint más nekifutásból.
    Mikor hagyja már abba az ostobaságainak állandósult propagálását ?
    ( És az ilyen ostoba tyúkok jogosultak a választásokon való részvételre. EZ az egyik legnagyobb paradoxona a demokráciáknak: Azt hiszik mindent tudnak de közben semmitsem tudnak. Rövidítve : MINDENT NEMTUDNAK.)

  • sebestyén eszter

    @Miklós Bánfi,
    re 2015 július 23 9:58 de.

    bocsánat, nem voltam pár napig erre, és most vettem észre „unalmas” óráimban e kommentedet. azért, mert összetett személyiségzavarnak hívják a klinikumban, 2 db 5-ös skálán mérnek biz. tényezőket és így állapítják meg a skálák összevetéséből a zavar mértékét, de mivel ezt bonyolult lenne mindig elmondani (ha kommentelek), torzítani meg nem akarok, ezért szoktam használni úgy, hogy pszichopatikusan érzelemmentes. ergo e kifejezéssel úgy érzem ki is fejezem, amit akarok és nem is torzítok. szóval, nem neked szóltam be, csak nem akarok felületesnek tűnni.

  • Kedves Eszter, ez legyen a legnagyobb félreértés. Ha már úgy tűnik mind a ketten szakmán belül vagyunk, egyikünknek be kellene vállalni Figyelő kezelését:) Grátis, hogy megmutassuk, milyen jó magyarok vagyunk…

  • sebestyén eszter

    @Kedves Miklós!
    Lehet, h idősebb korosztály vagy? Már 10éve eltörölték ezeket a régi kifejezéseket, de (!) még én is olyan öreg vagyok, h újra kellett tanulnom, pedig most ott lakom, a tőszomszédságban, ahova régen, nagyon régen egyetemre jártam. Nem panasz, de az Elte régi épületében egy Kioszk nevű vendéglátóipari egység van (a piaristáké az épület!!!), ami péntek-vasárnap rendezvény-központ és diszkó. Nagyon rossz látni. 🙁
    Jó magyar: részemről nem irónia. Baloldali vagyok és szerintem ez nem zárja ki a magyar-identitást.
    Figyelő: írják itt többen, hogy fideszes, amit én kiveszek a komm-jából, szerintem nem. Szerintem ő idősebb, egyszerre fontos neki a kanadai meg a magyar identitás, ebbe néha összezavarodik és házsártos és ragaszkodik az elképzeléseihez, de fidesz szagot nem érzek, bár én rendszeresen csak a közelmúltban kezdtem itt kommentelni, amióta leszakadtam a Fb-ról, és visszatértem mindenhol a hagyományosabb, „helyben” kommentelős szokásomhoz.

  • Kedves Eszter, valóban van igazság a szövegedben. Nem vagyok Fideszes és semmi párthoz nem ragaszkodom. Köszönöm öszinte írásodat, én meg jobboldali vagyok nagyon rég óta. Mondhatnám lassan 70 éve.
    De azért nem haragszunk egymásra.

  • Eszter, ha az itt látható képed nem a múlt században készült, akkor igazad lehet:) Nem mentünk át kicsit személyesbe a több ezres olvasótábor előtt? Az email címem megszerezhető..

  • Figyelő:
    Javasolhatnám azt , hogy próbáld meg kicsit áttanulmányozni a hazai gazdasági folyamatokat , húsz évre visszamenőleg ?
    Erre bőségesen találsz adatokat a NET -en.
    Világos képet fogsz kapni arra nézve hogy mi és miért történt Magyarországon.

    Van egy barátom aki eléggé jobbos beállítottságú.Tavalyelőtt felhívott telefonon és megkérdezte hogy igaz lehet e mindaz amit a ” 168 Óra ” c. lapban olvasott , mert teljesen véletlenül a kezébe került egy ilyen újság és unalmában átfutott rajta.
    Megkérdeztem hogy miért , miket olvasott.Mondta hogy a jelen Kormány gazdasági rendelkezéseiről volt szó. MErtha -szerinte- annak csak a 10 százaléka igaz , amiket leírtak a lapban , akkor már rég sitten lenne a helyük !

  • sebestyén eszter

    @Figyelő és @Milkós!

    Bocsánat, ha valami rosszat vagy bántót írtam volna bármelyikőtökre vagy bármelyikőtökre nézve. Nem állt szándékomban, mivel semmi titkosat nem írtam ki, csak olyat, amit magam is e felületen olvasok. A házsártosért bocsánatot kérek, ez valóban a saját tapasztalatom, ugyanakkor nem érzem tragikus jelzőnek.
    Normális országban semmi baj nincs azzal, h ki, milyen politikai nézeteket vall. Itthon igen, és azért, mert szándékosan ássák a gödröt. Agressziót szítanak egyéni érdekekből, az agressziót pedig az emberi természet alapvetően hárítja. (Remélem, ebben Miklós szakmailag egyetért.) Orbánt soha nem lett volna hatalom közelébe engedni, már 25 éve a Miszotban is látszott, hogy húzd-meg ereszd meget játszik. Vagy pl. elhíresült videója, amiben dicséri Gyurcsányt és Szilvásyt, egyértelműen üzenet volt az akkori pártállami vezetőknek. Dehogy tisztelte ő ezt a két – akkor még – fiút! Játszmázott akkor is, most egy egész országgal teszi, amibe beledöglünk. És most már ott tart, hogy a szélsőségek felpiszkálásától sem riad vissza, sőt, kultiválja/táplálja őket, vö. noncenz_Ura tegnapi címlap vezetője itt a KMH-n. Mindennek semmi köze ahhoz, h ki jobboldali, mert orbán nem jobboldali, hanem egy nagyon veszélyes ember. (Ugye, emlékszünk még arra, amikor az SZDSZ kistesvére volt, hogy kiállt a szocialista eszmék mellett? Majd liberális lett stb. Nem jobboldali ő, egy teljesen elvtelen hatalommenedzser.) Uralkodását egy fasiszta kiáltvánnyal kezdte, amit minden munkahelyre és minden lakóházba ki kellett tenni. Szerintem ez nagyon sokatmondó volt, a rendszer mégis működik tovább, látszólag, miközben az állami intézmények zöme nem működik a valóságban, a fidesz állománya zsarolva és fenyegetve van. Csak egy példa: van olyan, hogy egy városból két ember is ül a parlamantben, különböző színekben. Helyi érdekeik, amelyek az ottani emberek képviseletét jelentik, megegyeznek. Ha ők ezért a parlamentben közösen küzdenek, a fideszest megfenyegetik. Önkormányzati szinten ugyanez lilában. Félelem és rettegés magyarhonban — minden szinten és fideszeseket érintően is.
    A helyzet tehát elkeserítő, mert egy 100 fős baráti társaság és család létfenntartására megy rá 10 millió ember — de ehhez a jobboldaliságnak semmi köze.

    A fotó: igen, új. Miért csalóka? Az ember nem látja magát kívülről objektíven, de én pl. nem gondolom, hogy egy húszéves kislány benyomását keltené. 🙂

  • Modern államban a ” jobb és a bal ” oldal nézetei között csak annyi a különbség hogy másképpen képzelik a gazdaság irányítását .
    A baloldal szeretné jobban adóztatni a nagyobb keresetűeket és több szociális juttatást szeretne a népnek , a jobboldal inkább arra megy hogy mindenki magáról gondoskodjék ahogy az felnőttektől elvárható és ne gátolják azokat akik képesek nagyobb pénzeket megkeresni.
    Ettől még egyik sem ” idegenszívű ” és természetesen demokratikus alapokon állnak .
    Semmi esztelen gyűlölködés.

  • Kedves Eszter,
    Elképzelni se tudom, hogy miből gondolod, hogy megsértettél. Nekem meg eszem ágában se volt prüszkölni Rád, csak egy picit irónikus voltam a fényképeddel kapcsolatban, amit valahogy Te érthettél félre. Bár a képed kifejezetten szép, de halvány és csak sejtet egy fiatal, csinos hölgyet, de a kor megállapítására azért kockázatos.
    Mindenesetre szinte örülök ennek a kommunikációs csuklásnak, ha ennek az eredménye ez a kitúnő hozzászólásod, aminek minden szavával egyetértek.
    Amúgy én Kelenföld és Toronto között éltem le eddigi 57 évemet. 3 éve menekültem vissza Torontóba abból a gyorsan mocsarasodó Orbániából.

  • sebestyén eszter

    @Miklos Banfi,

    ja, akkor jó. .:-)