Halló (,) Magyarok!

2015 július 22 8:50 de.5 hozzászólás

A siketek a siketekért. A melegek a melegekért. A cigányok a cigányokért. A keresztények a keresztényekért. A vakok a vakokért. A leszbikusok a leszbikusokért. A feketék a feketékért. A buddhisták a buddhistákért. Az épek az épekért. A transzneműek a transzneműekért. A zsidók a zsidókért. A hajléktalanok a hajléktalanokért. Az értelmi fogyatékosok az értelmi fogyatékosokért. A heterók a heterókért. Az indiánok az indiánokért. A vallástalanok a vallástalanokért. A beszédhibások a beszédhibásokért. A queerek a queerekért. A fehérek a fehérekért. A szkeptikusok a szkeptikusokért. A hallók a hallókért. Az aszexuálisok az szexuálisokért. A nemzetiségek a nemzetiségekért. A hinduk a hindukért. A mozgássérültek a mozgássérültekért. A nők a nőkért. A sárgák a sárgákért. Az ateisták az ateistákért. Az autisták az autistákért. A biszexuálisok a biszexuálisokért. Az eszkimók az eszkimókért. A muszlimok a muszlimokért. A látók a látókért. A ciszneműek a ciszneműekért. A pirézek a pirézekért. A szegények a szegényekért. A siketek a siketekért…

Éry B.Pride, más-képpen

 

A siketek a melegekért. A melegek a cigányokért. A cigányok a keresztényekért. A keresztények a vakokért. A vakok a leszbikusokért. A leszbikusok a feketékért. A feketék a buddhistákért. A buddhisták az épekért. Az épek a transzneműekért. A transzneműek a zsidókért. A zsidók a hajléktalanokért. A hajléktalanok az értelmi fogyatékosokért. Az értelmi fogyatékosok a heterókért. A heterók az indiánokért. Az indiánok a vallástalanokért. A vallástalanok a beszédhibásokért. A beszédhibások a queerkért. A queerek a fehérekért. A fehérek a szkeptikusokért. A szkeptikusok a hallókért. A hallók az aszexuálisokért. Az aszexuálisok a nemzetiségekért. A nemzetiségek a hindukért. A hinduk a mozgássérültekért. A mozgássérültek a nőkért. A nők a sárgákért. A sárgák az ateistákért. Az ateisták az autistákért. Az autisták az biszexuálisokért. A biszexuálisok az eszkimókért. Az eszkimók a muszlimokért. A muszlimok a látókért. A látók a ciszneműekért. A ciszneműek a pirézekért. A pirézek a szegényekért. A szegények a siketekért…

A zenészek a siketekért.

5 hozzászólás

  • sebestyén eszter

    Bocsánat, de miért van zárójelben a vessző? Kell az oda, csak megy ki a divatból. A megszólítás önálló szervetlen mondategység, ezért kell. És helyesen a szia után is kell, tehát: Szia, Zsófi!

  • eszterlánc: ugyan, hagyd már meg az írói szabadság bármilyen megnyilvánulását a szerzőnek! Nem gondolom, hogy ezen a fórumon nyelvészeti oktatásra lenne szükség.Van bőven, amibe bele vájhatod a fogad.
    Csak ez a zárójel zavar? A nagybetű a magyarok esetében nem?

  • sebestyén eszter

    @István, úgy éreztem, hogy a téma okán, igenis indokolt a nagybetű. A vessző+zárójel meg kérdeztem, mert nem értem ezt a zárójeles megoldást, és nem szeretek nem érteni dolgokat. Tehát nem belevájni, érteni szerettem volna. Per se lehet, nem nézi a kommenteket.
    Amúgy abban igazad van, h nem a világ legfontosabb dolga, a magyarázatot pedig azért fűztem hozzá, mert megy ki a divatból, és pont a szerző sztem tudja, h így kell írni, ha nem tudná, nem lenne a zárójel se.

  • eszterlánc: nem, még a téma okán sem indokolt – nyelvtanilag – a nagy betű, de ez csak az én véleményem. Az érzelmi része nem érdekel, ameddig a Himnuszban se nagy betűvel van írva…

  • sebestyén eszter

    @István,
    nyelvtanilag valóban nem, nyilván kifejez vele valamit vagy ki akar. erre ő tudna választ adni, mint a zárójeles vesszőre, de ezek szerint nem nézi (egyelőre).