A régi jó ellenség – meg az új.

2015 július 29 6:49 de.43 hozzászólás

A világpolitikai tényező vetített képekre lövöldöz. A baloldallal nyűglődik, melynek politikusai szerinte nem szereti a magyarokat, mégpedig azért nem szeretik őket, mert magyarok.
Ha ezt a logikai vonalat végigvisszük, akkor ki kell egészíteni, hadd pompázzon teljes szépségében: a magyar baloldal magyar politikusai nem szeretik a magyarokat, mégpedig azért, mert a magyarok – magyarok. Azért ez a Graz is egyre gyengébb munkát ad ki a kezéből, de persze az is lehet, hogy a leépülés ütemének gyorsulása ellensúlyozza a kétségtelen eredményt: szeretett miniszterelnökünk Tusnádfürdőn legutóbb nem lépett rá a nyelvére. Nem tudni, hogy ez az állapot mennyire lesz tartós, de drukkoljunk, vallásos népek esetleg imádkozhatnak is a nagybeteg állapotának stabilizálásáért.

Magyar baloldal momentán ugyan nincs, de ez őt nem zavarja, ugyanúgy szitokszóként használja a fogalmat, mint a liberálist, feledve párttitkári fogantatását, KISZ-titkári múltját, a Liberális Internacionáléban betöltött alelnöki tisztjét. Útban a Fasiszta Nagytanács felé, így az út felén túl már gondot okozna új mumust keresni követői számára. Így aztán ez a deal – szidjuk a komcsilibsiket, és biztos, ami biztos, szidjuk Gyurcsányt is. Erre a feladatra Kövér Lászlót, a nagy ideológust delegálta, aki elmondta, hogy az elmúlt huszonöt év kormányainak fele negligálta a nemzeti szempontokat, vagy egyenesen nemzetellenes politikát folytatott. Szerinte a folyamat mélypontja Gyurcsány volt, aki a nyílt nemzettagadás politikáját folytatta, amit aztán a mai magyar baloldal is töretlenül folytat. Nemzeti szempont pedig az, amit ők annak nyilvánítanak.

Nomármost, hogy valaki ennyi idő alatt se legyen képes felfogni, hogy a magyar baloldalnak semmi baja sincs a határontúliakkal, mindössze azt szeretnék, hogy Magyarország dolgairól azok dönthessenek, akik viselik is a döntéseik következményeit – ez felettébb sajnálatos. Ha a libaólban a görény szavazata dönthetné el, hogy mi legyen a menü – kukorica vagy libacomb, akkor a libák azon része, akiket nem bódított el a görényből kipárolgó sajátos parfüm, joggal gágoghatnának felháborodottan. Ami meg Gyurcsányt illeti, véleményem kissé eltér a bajszos ideológus véleményétől: a baloldali politikus még mindig olyan benyomást kelt, mint hófehérre meszelt világítótorony az elmúlt huszonöt év politikai szartengerének partján, a számunkra egyelőre megmászhatatlannak tetsző demokrata bérceken.

Természetesen attól még nem lesz nemzetközi jelentőségű politikus senki, ha csak a saját udvarát szarja össze, ehhez az is kell, hogy távlatosabb legyen, messzebbre tekintsen. Ne legyen kétségünk, Orbán tudja a dolgát, ezért – harcostársával kéz a kézben – nekiment az európai baloldalnak, ahelyett, hogy kéz a kézben visszamentek volna garanciális javításra Ausztriába. De nem ez történt, hanem kiderült, hogy tulajdonképpen szeretjük az Uniót, csak az európai baloldalt nem szeretjük – mert a Nemzeti Sejt titkon gaulleista. Pontosabban, mi magyarok vagyunk gaulleisták, akik utáljuk magunkat, de különösen Gyurcsányt.

Ami azt illeti, én nem vagyok gaulleista, de hát ki vagyok én a Nemzet Megtermékenyítőjéhez képest, porszem vagyok én az ő talpa alatt, amit csak az tesz némiképp kényelmetlenné, hogy nem véletlenül nevezik egyes hálátlan népek porbadurrantónak. Termetét tekintve De Gaulle orra nagyobb volt, mint ő maga, politikusként pedig összemérni magát vele, maga a közröhej. Normálisabb országokban egy ilyen enyveskezű maffiózó két hétig se lehetne miniszterelnök, de hát lassan érő nép vagyunk… Így, ha éppen beledurrant a nulláslisztbe, annak rám – és lehet, rád nézve is negatív következményei vannak, hiszen a világ egy kalap alá veszi a magyarokat, és aki nem tart éppen indiai eredetű néptörzsnek bennünket, az mind-mind ostoba, rövidlátó, békétlen krakélernek gondol, és úgy kezel minket, mint mi a menekülteket.

Hogy a nácik immáron nyíltan grasszálnak az országban, fegyverrel a kezükben fotózkodnak, jelmezekben ijesztgetik a békés népeket, ez nem érdekes – a baloldal érdekes. Ami nálunk – az ideológiai zűrzavar okán – egyenlő a demokratikus oldallal – azokkal, akik nem szeretnek diktatúrában élni. Az csak a baj, hogy ők bátorítják a diktatúrát, örökös torzsalkodásukkal, ostoba békétlenségükkel.
Ők azok, akikre ha ránéz a választó, akkor csak legyint: ez a sok, egymással veszekedő, összefogásra képtelen kisorbán kell nekem? Nem kétséges a válasz, mint ahogy Orbán jövője sem.

Akkor indulunk majd el a megoldás felé, ha lesz egy baloldali politikus, aki be meri ígérni Orbánnak és bandájának, hogy egy kormányváltás után – legyen annak időpontja bármilyen távoli is – azonnal bíróság elé lesz állítva az egész bagázs, és mellékbüntetésként teljes vagyonelkobzásra lesznek ítélve a kedvezményezetteikkel meg a pereputtyukkal egyetemben. Ebből ért a magyar, aki utálja a magyart, különösen, ha az kilopja a szemét, tönkreteszi gyermeke jövőjét és a fél országot koldusbotra juttatja. Már él valahol az az ember, aki erre a feladatra alkalmas.

Hát igen – azt már tudjuk, mi lesz, csak azt nem tudjuk, hogy addig mi lesz..

43 hozzászólás

  • Mikorra is teszik a Messiás éppen aktuális eljövetelét? Talán Semjén meg tudná mondani. Vagy Balog páter. Csak azért, hogy a tudás birtokában legyen idejük csomagolni.
    Habár batyus halottat elég keveset látni.

  • „hiszen a világ egy kalap alá veszi a magyarokat, és aki nem tart éppen indiai eredetű néptörzsnek bennünket, az mind-mind ostoba, rövidlátó, békétlen krakélernek gondol, és úgy kezel minket, mint mi a menekülteket.”
    Szerencsére ez hazugság, a cáfolatot azonban ezen az oldalon kicenzúrázzák.
    De sebaj.
    Milyen butaság az is, hogy elég Orbánt bíróság elé állítani és kész, már szavaz is a nép.
    Előbb nem kellene egy gondolat, egy eszme, egy emblematikus figura, egy program a baloldalnak?
    Ezekhez nem ártana egy kis gógyi.

  • Itt csak egy kérdés merül fel, ha előbukkan ez a nagy ember, aki a baloldalt összefogja és győzelmet igér, hányan fognak rá szavazni Magyarországon?
    Sajnos, a baloldal képtelen belátni, hogy a magyar népnek elege volt a baloldali uralomból, ami 1945- 1990 között volt. Köszöni, nem kér belőle.

  • Fényes István

    Kedves Figyelő!
    Az emberek sokfélék, sokféle elképzeléssel a világ folyásáról.
    A versengő demokráciát éppen nekik találták ki – a pártok konkrét helyzetre konkrét programokat dolgoznak ki, az emberek pedig választanak közülük.
    Azt szokták mondani, hogy a puding próbája az evés, – hogy majd hányan fognak egy esetleges demokrata jelöltre szavazni a te jobboldalinak nevezett, de ténylegesen autokrata jelölteddel szemben, az majd akkor derül ki, de azért gyanakodjál, semmi sem tart örökké.
    Aki úgy gondolja, hogy csak az ő elképzelése helyes a világról, az meglehetősen együgyű.
    Próbálj talán kicsit megengedőbb lenni velünk, akik el tudunk képzelni egy azonos esélyeken alapuló többpárti demokráciát, állandó kompromisszumkereséssel és a végletes megosztottság helyett korlátozott együttműködéssel.
    Képes vagy erre?
    :O)))

  • Fényes István

    Kedves charlie, én nem szoktam hazudni, legfeljebb tévedek, de tudatosan nem vezetek félre senkit.
    És azt sem hinném, hogy ha normális hangnemben vitatkozol, akkor kicenzúráznak – bár én inkább a moderálás szót alkalmaznám arra a helyzetre, amikor valaki képtelen a mondandóját kulturált formában előadni.
    Emellett az olvasás egy olyan műfaj, melynél nem elég, ha az ember ismeri a betűket és képes a mondatokat felolvasni – az olvasott szöveget értelmezni is kell tudni, ezt a tanulók számára kifejlesztett PISA-teszt szövegértési képességként értékeli.
    Jó eredmény eléréséhez nem segít a mérgelődés.
    Az utolsó két mondatoddal egyébként egyetértek, rengeteg munkára lenne szükség a baloldalon…
    Bár én a mai helyzetben inkább demokrata oldalt mondanék, aztán, a demokrácia helyreállítása után jöhetnének a politikai árnyalatok…
    :O)))

  • Figyelő, ez azért nem igaz, mert a Fidesz és főleg a Jobbik elcsente a klasszikus baloldali programokat, amik rendkívül értékesek. A milliárdos Kóka, Gyurcsány, a bankár Medgyessy mint a kisember problémáját átérző, szolidáris politikus? Utoljára Horn Gyula volt hiteles baloldali.
    Szóval program, idea, hiteles vezető és eljő a siker.

  • Én két emblematikus figurát látok: Ille István-Károlyt (a KMH-tól) és a volt hitgyülis Bartus Lacit (az amerikai Népszavától). Nekik eddig még mindig igazuk volt !

  • Figyelő: maga ezt honnan tudja? A magyar nép mondta magának?

  • Che: na végre, hogy belátja. Van egy szomorú hírem magának: a jövőben is igazunk lesz 😀
    Amúgy a hozzászólása argumentum ad hominem, elvtárskám.

  • Ille, csak sokévi tapasztalat.

  • Figyelő: aha. A maga elfogulatlan tapasztalata, ami tökéletesen reális alapokon nyugszik 😀

  • mint már említettem, jobboldali eszmeterjesztésének itt nincs helye. Az pedig, hogy mi számít annak, erősen szubjektív. Én pedig erősen szubjektív vagyok. Különben sem válaszolt még a feltett kérdésekre, se a „játékházi csoportokkal”, se az önvédelem örve alatt terrorra készülő Ferrum-félékkel kapcsolatban, se magára a maga által helyesnek tartott önvédelemre.
    Jó lenne, ha felfogná, ezen a fórumon a maga eszmerendszere – bármennyire is csomagolja sztaniolba – nem kívánatos. Ismeri a mondást: ha az ürüléket sztaniolba csomagolja, és felteszi a polcra, az attól még ürülék marad. (A szerk.)

  • „Aki úgy gondolja, hogy csak az ő elképzelése helyes a világról, az meglehetősen együgyű.”
    (Fényes István)

  • charlie: egyetértek. Kár, hogy eddig nem jött rá, Fényestől kell megtudnia, milyen is 🙂

  • Figyelő !

    Ha a gondolatmenetét egy . l o g i k a i . górcső alá véve folytatom, akkor ez az ön a részigazsága csak úgy teljesedik ki, ha és ahogy azt maga állítja,”… a magyar népnek elege volt a baloldali uralomból, ami 1945 és 1990. között volt. Köszöni, n e m . k é r . b e l ő l e.” így folytatódik: V i s z o n t, és ezzel szemben, a magyar nép igenis
    . k é r t . és . e g y e t é r t e t t
    az azt megelőző 25 éves, a még önmagát is ellenforradalomnak aposztrofáló fehérterrorista, antiszemita, németbarát, nemzeti soviniszta háborús uszító és a hábotúból aktív részt is vállaló, magyar tömegeket harcba és halálba küldő, zsidótörvényeket ellő, százezreket gyerekestől, nagyszülőstől Auschwitzba és Kamaenyec-Podolszkba de-és transzportáló, közben díszmagyar kacagányban feszítő és bokázó, múmiák fehér kesztyűs Horthysta mészárszék rendszeréből.

    Igen Figyelő! Sajnos tényleg ezt a logikát látszik alátámasztani a fasiszta Fidesz mai ámokfutása is…

    .

  • Sajnos, ha 70 éves múlt búneit, nem tudja lemosni MÁS bűnőkkel.
    Annak a kornak megbosszúlása, sok ártatlan magyar ember életébe és szabadságába került.
    Erre viszont én emlékszem…..

  • Nevetségesnek tartom, hogy a Fideszt fasisztának, nácinak titulálják itt. Azok rég kimúltak már. Ha egy párt nem baloldali nem feltétlenül fasiszta. Meg kéne végre érteni.
    Mikor kerülnek a magyarok a nyugat szellemi színvonalára? könyörgöm!

  • Figyelő: köszönjük szépen, ha maga képviseli a nyugati szellemi színvonalat, akkor inkább nem.

  • Ille, kissé hülye amit írt, magától többet várna el az ember……..

  • Figyelő: konkrétan? Mert a hozzászólásom a maga – nyugati – szellemi színvonalára vonatkozott. Azután meg tőlem csak ne várjon el senki többet, akkor nem fog csalódni 🙂 Senki többet, harmadszor? Rien ne va plus!

  • Kedves Fényes István, javaslom válaszomat privátban kérje el – hacsak nem került megsemmisítésre azonnal – és döntse el volt-e benne valami, ami a moderálás szabályaival ellentétes.
    Várom őszinte válaszát, de elmaradása esetén is maradok kíváncsi olvasója..

  • Figyelő
    2015 július 30
    10:27 de.

    Van annak valami diszkrét bája, amikor ezt olyan mondja, aki szerint, aki nem jobboldali az kommunista..))

  • Ille 07.29.3h09
    „Játékházi csoportokkal” és az „odadobott gumicsonttal” kapcsolatos érdeklődését valószínűleg elkerülte, hogy Toroczkai László Ásotthalom jobbikos polgármestere a tiltott határátlépők által legfertőzöttebb határrészre látogatott az egykor a világ legerősebb emberének számító Fekete Lászlóval.
    A helyszínen fotózhatták őket az ijesztgetésre hajlamosak (origo). Na most ha Fekete sziluettjét ügyesen összemontázsoljuk egy síró pakisztáni kislánnyal és egy húsdarálóval, akkor már megint lehet az érzelmeket korbácsolni.
    Többet nem segítek.

  • charlie: Toroczkaival való példálózása nem segítség, hanem rendes önamortizálás. Csak így tovább, és már nem is kell magával foglalkoznom.
    Az arcából meg, ha javasolhatom, vegyen vissza. Megértem, hogy pártfeladatot hajt végre, de tehetné képességeinek megfelelően – azaz, szerényebben. Sokkal szerényebben.
    Amúgy megint mellébeszélt, node, nem adhat mást, mi lényege 😀
    Olvasta Toroczkai honlapján a hátulról bátrak csevejét, mi szerint kérdés: Gyerekre és nőkre szabad-e lőni? – erről vitatkoznak Toroczkai Facebook-oldalán!
    A magam véleménye: miért ne? Ezek a nagyon bátor legények kezdhetnék mindjárt az anyjukkal – ki tudja, talán az is arra téved – de javaslom, puszta emberségből húzzanak egy bádogvödröt a fejükre, így legalább nem tudják, ki, kiét lövi le. Amúgy kíváncsi lennék, mennyit fut a polgármester – akinek amúgy semmi köze az idegenrendészeti eljáráshoz – édesanyja 100-on, két vödör vízzel, oldalozó géppuskatűzben? Nu, amice?

  • mkati

    2015 július 30
    12:05 du.
    Hát nincs igazam?
    Baloldali, ha a kommunista szót nem kedveli.

  • Ille
    „Olvasta Toroczkai honlapján a hátulról bátrak csevejét, mi szerint kérdés: Gyerekre és nőkre szabad-e lőni? – erről vitatkoznak Toroczkai Facebook-oldalán!”
    …..
    Oda maga is írhat, vagy egy hasonszőrű, akár provokáló szándékkal is, hogy aztán itt ijesztgessen vele, hogy mik vannak a náciknál. Vagy még ilyet nem hallott?
    Volt időszak, mikor a cigányok sportot űztek abból, hogy reggelre kinek a házára fessenek horogkeresztet. A végére már a liberális sajtónak is unalmas kezdett lenni, abba is maradt szépen, pedig a „nácik” száma nemigen fogy.

  • charlie: hát ennyire gyáva, hogy állást foglaljon? Azt akarja ezzel mondani, hogy Toroczkainak és a hasonló férgeknek a szerveződése aljas ballib beszivárgók provokációja?
    Ejnye, kisfiam, azért ennél többet tételeztem fel magáról! Tudja, olyasmit, mint gerinc, a balhé elvitele, betyárbecsület, némi egyenesség, meg ilyen avítt dolgok.

  • Figyelő
    2015 július 30
    12:30 du.

    Nincs.

  • Miután az Orbánt támogató német vélemények belinkelése tilos, megpróbálkoznék egy baráti szlovákkal:
    http://mandiner.hu/cikk/20150730_marian_kotleba_nyilt_level_orban_viktorhoz
    ……
    Közben az angolok is elkezdték a kerítésüket építeni a Csalagútnál. Pont háromméterest.

  • charlie: bocsika, de teljességgel mellélőtt. A maga által idézett vélemény egy szélsőjobboldali osztrák populista szájhőstől, bizonyos HC Strachertől származik. A mandinert meg, ha szabad kérnem, ugyan, ne vegyük már elfogulatlan orgánumnak!
    Tudja, valahogy nem tud különbséget tenni a tilos és a nem kívánatos közt. De ez már legyen a maga gondja.
    Ami a brit húzást illeti: …Theresa May brit belügyminiszter azt mondta: a brit kormány most elsősorban a Csatorna-alagút franciaországi bejáratának védelmére tervezett biztonsági kerítés felépítésére összpontosít.
    Tessék már mondani, mijafranc köze van FRANCIA területen ehhez a brit kormánynak?
    Amúgy kijafrancot érdekel, hogy mit csinálnak az angolok? Itt és most Orbán aljasságáról van szó!
    Amúgy ki is ez a Marian Kotleba? Csak nem egy szélsőséges jobboldali seggfej? DE!
    „Kotleba 1977. április 7-én született. Kezdetben egy besztercebányai középiskolában tanított informatikát. Mivel a szülők tiltakoztak az ellen, hogy szélsőséges nézeteit a diákok körében is terjessze, igazgatója a tanintézmény rendszergazdájává tette meg. Marian Kotleba 2003-ban állt a pártként azóta megszüntetett, jelenleg polgári társulásként működő Szlovák Testvériség élére, amely rövid időn belül romaellenes menetekkel hívtak fel magára a figyelmet. Néhány tucat hívével mindig ott masírozott, ahol valamilyen nyílt konfliktus alakult ki romák és nem romák között, vagy éppen valamilyen bűncselekmény történt. Mivel Robert Fico első kormánya idején a Szlovák Testvériség pártként már működhetett tovább, Kotleba híveivel rövid időn belül létrehozta a Mi Szlovákiánk Néppártot, amelyet a sajtóban „szlovák Jobbikként” említenek.”
    Maga, charlie, ennek a sejthalmaznak a nyílt levelét idézi.
    Mondja, maga mitől különb nála?

  • Igaz, amit az angol keritésről írtak, tetszik vagy nem.

  • Figyelő: és ki nem szarja le? A szerbiai kerítés a galádság, a mögéje rakott orbáni gyűlöletkampánnyal, jóasszony! A maga hozzáállása ehhez a kérdéshez egyszerűen undorító!
    Ha lenne lehetősége, tűzparancsot is kiadna, ugye?

  • Ille, nem vagyok harcias. Csak olvasom a külföldi sajtót és abból látom, hogy melyik ország, hogyan áll hozzá a bevándorlók problémáihoz. Az angolok és franciák már előbbi időkből el vannak árasztva. Tehát, az ő hozzá való állásuk érthető. A magyar baloldal meg prüszköl, ha a kormány védekezik! Szerintem, nem meggyöződésből, csak mert Orbán rendelkezett így.

  • Figyelő: nem, a kormány nem védekezik, hanem gyűlöletet szít, és tovább mélyíti az árkot. Figyelmébe ajánlom hozzászólásom záró sorait: a menekültek egyszer csak elfogynak, és ami itt marad utánuk, az a gyűlület, ami más alanyokat és csatornákat fog keresni magának.
    Ez a gyűlölet pedig – a maga fajta szűkagyúak tömegeiben – Orbán által generált.
    Figyelő, maga tkp. még vitapartnernek se alkalmas.
    Nem is tudom, miért veszem magamnak a fáradságot nap mint nap a földbe döngölni. Maga egy főnix-madár (ezt vegye dicséretnek, habár nem tiszteletből született).

  • Ille, cseréljen sajtót amit most olvas. Kissé butitólag hat egyesekre.

  • Figyelő: na, az az, ami magán tökéletesen meglátszik. Amúgy honnan tudja, milyen sajtót olvasok?

  • István !

    Charlie olyannyira mellélőtt a példájával, mintha ez a szlovák nacionalista az Orbánnak írt kedves soraival, éppenséggel a Kommunista kiáltvány fő szlogenjét vette volna át egy teljesen . n o n s z e n s z . változatban, hogy aszongya:
    VILÁG NACIONALISTÁI EGYESÜLJETEK!

    Sajnos Orbanini válaszlevelét a Mandiner nem közli, ha volt ilyen egyáltalán. Mert esetleg a Vezér is felismerte az antagonizmusát ennek a Kotelba levélnek… Azt sem zárnám ki, hogy ez a szlovák naci(onalista) ezt provokatív szándékkal, az irónia tentájába mártott pennával rótta papírra.

    Ám mégis jó lenne megtudni azt is, hogy ez a hungarista (fasiszta) Vezér (nemzetvezető) vajh miképp is reagálna például arra, ha az általa (a fidSS-ek által) nemrég még sosem volt államnak leszólt Szlovákia – szóhasználatukban következetesen csak „a Felvidék”* – egyszercsak a közös határ teljes hosszában egy szögesdrót falat húzna fel, úgymond a magyar bevándorlás és a fidSS vezetők romániaihoz (Pl. Posványosfürdő, stb.) hasonló politikai beavatkozásának és felforgatásának a megakadályozására…

    * Politikai összejöveteleiken gyűléseiken és az összes állami média műsorban Szerbiát is csak így egyszerűen, „Délvidékként” aposztrofálják.

    .

  • KordonBlue!
    Mennyire igazad van.
    És azt is tedd hozzá, hogy ezt a „sosemvolt országot”, ők csakúgy mellékesen emlegetik. Szóval nem annyira nyíltan, mint a „vissza Erdélyt”, mert ők is érzik annak az ellentmondását, hogy Hitler, amikor nekünk tiszta szeretetből és az ő szívbéli jóságából fakadóan visszaadta a vesztes háború trianoni területveszteség egy részét, ugyanakkor Szlovákiában is megnyitott egy fasiszta államot…
    Most, >egyelőre< még nem időszerű. A FideSS nem érzi méltónak a számára – Orbán számára – a mégiscsak, úgy titkon valahol oly szimpatikus nagy példakép, a Vezér&Kanczellár irántunk akkor gyakorolt egykori atyai gesztusát és egyben a Magyar Királyság ezirányú féktelen háláját, az ugyanezen Führernek a Szlovákia felé is kifejezett lovagias, ám mégiscsak igazságtalan vezéri megnyilvánulása (1939. Tiso-féle fasiszta Szlovákia megalapítása) kétségbe vonásával sem anullálni…

    .

  • Figyelő
    Júli.31
    10:58

    Ismeri azt a régi közmondást – hiszen ha magyar ismernie kell – hogy „mindenki magából indul ki”?
    Tehát ha Ön szerint a magyar baloldal nem meggyőződésből, hanem csakis azért „prüszköl” mert Orbán rendelkezett így, akkor azt kell mondanom, magánál beigazolódott a mondás:Ön tehát így szokott a dolgokhoz állni, ezért feltételezi másokról is !

    Vagyis nem a dolgok emberies és humánus oldalát nézve érvel, hanem aszerint, hogy ki mondja, melyik oldal!
    Gondolkodjon már egy kicsit-tudom nehéz,de próbálkozzon -ha Orbán és bandája holnaptól keblére ölelné a menekülteket, és szívvel lélekkel támogatná az elesetteket – akkor, az Ön logikája szerint a „baloldal” hevesen tiltakozva „prüszkölne épp ez ellen?!

    Ha maga a sajtóból tájékozódik (igaz, másból nem igen tud több ezer kilométer távolságból a valóságtól) akkor az kb annyit is ér!

    Az meg mit jelent, hogy „az ő hozzávaló állásuk érthető”?
    Ennyire elfelejtette a magyart? Nem először tapasztalom, hogy soványka, tőmondatos megállapításai is értelmetlenek, miután rossz a ragozása, rossz a szórendje, a mondatai kellős közepén pontot tesz, aztán a mondat másik felét nagybetűvel folytatja – ezáltal az egyébként is homályos gondolatai még inkább értelmüket vesztik!

    Legyen szíves figyeljen oda, olvassa át mielőtt elküldi, hogy mit írt,mert magyarkodni nem elég akkor, ha magyar-estet rendezve Wass Albertet olvas fel (vagy hallgatja, ha más olvassa) esetleg az sem elegendő, ha Ottawából akarja megmondani – magyarsága okán – hogy ki szívja a mi vérünket, hanem a minimum, hogy a még valamilyen szinten ismert és beszélt magyar nyelvet helyesen alkalmazza !

    Pl: nézze meg az előbbi Illének szóló egyetlen mondatát, abban vajon mi a hiba? (július 31.1:44)
    Na erről beszélek.

  • Besancon

    2015 augusztus 1
    4:18 de.
    Ha maga 58 évig angol nyelven olvas, ír és beszél, kiváncsi lennék a magyarjára!
    Mellesleg két magyar témájú könyvem jelent itt már meg.Magyarul.

  • Ki fordította le? Mármint, bencsicsről magyarra… 😛

  • De – gondolom – nem jogi témában !

    Egyébként bárki, bárhol bármilyen nyelvű és témájú könyvet kiadhat – kivéve, ha azzal államellenes vagy a közrendet érintő cselekedetet hajt végre !
    Nem kell hozzá más, csak egy kiadó aki „hajlandó”, továbbá egy jó lektor, aki a sűrűn hibás, és emiatt néhol értelmetlen kifejezéseit, mondatait helyreteszi, hogy a műve bárki számára élvezhető legyen – no látja, ennyi !

    Azt azonban elhiszem, hogy ma már nehezebben értelmez és indokol, nem érti úgy a szófordulatokat és egy egy sajátos kifejezés is gondot okoz – de ha nem biztos valamiben akkor inkább keressen más, ismertebb kifejezést, amivel jobban tisztában van, továbbá sűrűn ellenőrizze le magát, máskülönben olyan baromságokat ír, mint hogy….Fényes egyre jobban összehord…. vagy a kedvencem :Ille kissé hülye amit ír ” stb

    Mert hülye lehet Ön is, én is – de amit írunk az max. hülyeség lehet !Ezek csak találomra fellelt beírásaiból valók, itt erre a cikkre reagálva – de bármelyikből idézhetnék!
    Higgye el, sokat levon magvas gondolataiból.
    Lehet, hogy ez is oka lehet annak, hogy – nekem úgy tűnik – kevéssé veszik itt komolyan Önt !

    Ha tehát a ragozással, szórenddel, jelzőkkel nincs tisztában, csapja fel mondjuk valamelyik magyar nyelven írt könyvét – mintavétel céljából !

  • Kedves Figyelő!

    Ön azt írja kissé feljebb, hogy a magyar népnek elege van a baloldal uralomból 1945-1990 között, és köszöni nem kér belőle!
    kérdem én, ezt Ön honnan tudja – már mit hogy a „magyar népnek” miből és kiből van elege?
    Beszélt talán a magyar néppel ? Felhívta telefonon a magyar népet ? Nagy mázlija van ha sikerült, – képzelje nekem mindig foglaltat ad…. !:-)))))

    Netán Önmagát azonosítja a magyar néppel, és – mint már egyszer utaltam a régi jó közmondásra – mindenki magából indul ki, hát Ön is azt gondolja, hogy amit az Ön ifjonti agya felfogott annak idején 60 évvel ezelőtt a politikai társadalmi berendezkedésről, az érvényes ma is, az Ön szemszögéből nézve?

    Mellesleg volt már ilyen, hogy valaki azonosított magát a magyar néppel – nem is túl népszerű az ötlet – remélhetően a magyar nép előbb utóbb ki is fogja kérni magának végérvényesen, csak idő kérdése !

    No de ahhoz mit szól, hogy bár 1990- ben rendszerváltás volt, és ennek megfelelően félretolták a maga „komcsijait”
    mert jöttek a szabad választások és a demokrácia Antall József személyében ( úgyis mint MDF !) ám négyévnyi „szabad levegő” után – pluralizmus ide-oda – 1994-ben a második szabad választásokon ez a hülye magyar nép már megenst nem bírt magával és sürgősen kérte vissza a babaruhát, azaz ismét az MSZP-t választotta!

    Nem is akármilyen módon, közel 53%-al, és miután a liberálisokkal koalícióra léptek a parlamentben 72%-os többségük volt !
    És képzelje : egyetlen egyszer sem éltek vissza a számszerű fölényükkel – sőt!

    Azóta sok minden megtörtént: ez is az is, változtak a pártok összetételei, ideológiái, mi mint nép is sokat változtunk – na ne legyenek illúziói, sokkal több eszünk nem igen lett – de hát így van ez, ha egy sok ezer kilométerre élő „hazánklánya” próbálja meg megmondani, hogy nekünk miből lett elegünk, és miből nem kérünk….!

    Tehát, kérem, ahogy a kanadai magyarsággal nem azonosíthatja magát, hisz egy a sok közül – úgy a magyar néppel se azonosítsa magát, kivált 60 év távlatából!