Milliárdok, kamura

2015 július 30 7:52 de.16 hozzászólás

Hír: „a Zöld Erdély egyesület a volt lövétei Római Katolikus Népfőiskolának otthont adó ingatlan újjáépítésére kap jelentősebb összeget a magyar kormánytól. A bejelentést a 26. Bálványosi Nyári Szabadegyetemen rögtönzött sajtótájékoztatón Potápi Árpád János magyar nemzetpolitikáért felelős államtitkár és Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) elnöke tette.” Szöget üthetne az ember fejébe, ehhez meg mi köze Pásztor Istvánnak, de felesleges. Orbán útjai kifürkészhetetlenek.
Sajnálatosan EZ az egyesület látható módon semmilyen tevékenységet nem folytat, mégis súlyos milliókat kap folyamatosan Kövér László – aki kétségtelenül szivén viseli Erdély és az erdélyiek sorsát – házelnöki keretéből.

A támogatás kedvezményezettje: Asociatia „Zöld Erdély Egyesület”
A támogatás célja: Az Egyesület céljai eléréséhez nyújtott adomány.
A támogatás összege: 2.000.000 forint

A támogatás célja kétségtelenül alaposan meghatározott…

Miért is teszi? Talán ezért: Cél a nemzethatárok fölötti újraegyesítés elindítása. Ezt Kövér László volt szíves közölni kedden, a Rákóczi Szövetség Kárpát-medencei magyar irodalomtanárok találkozóján (Ez tetszik: nemzethatárok fölötti újraegyesítés…már csak egy lépés a minden magyarok feletti uralom). Ismerve az irodalomtanárok újraegyesítési elkötelezettségét, kétségtelenül ez lehetett az a fórum, ahol ezt ki kellett jelentenie. Persze, nem mulasztotta el megjegyezni, hogy a „tudjukkik” negligálták a nemzeti szempontokat, vagy egyenesen nemzetellenes politikát folytattak. Hogy mik is azok a nemzeti szempontok? Természetesen azok, amiket ők annak mondanak. A házelnök megfogalmazása szerint a nemzetpolitika a Kárpát-medencében, illetve a világban bárhol élő magyarság életlehetőségeinek védelmét, bővítését jelenti. Potápi még ennél is tovább ment: a külhoni magyar közösségek megtartását, erősítését célzó projektek támogatásáról döntött keddi ülésén a magyar kormány, amely a célra több mint kétmilliárd forintot szán.
Világos: az állampolgársági kártyát már kijátszották, a rájuk szavazók azóta ráébredtek, milyen rendesen át vannak verve, most jön az újabb alamizsna. Biztos vagyok abban, hogy lesz, aki lehajol érte.

Konkrétan most a kormány egy nagyméretű lövétei ingatlan újjáépítésére ad súlyos milliókat az adófizetők pénzéből, egy, csak papíron létező egyesületnek.

Nézzünk némi háttérinfót.

Group Contact SRL
Cím: 535600, Székelyudvarhely, Bethlenfalvi u., 58
Ügyvezető: György Mónika, Márton József
Mobil: 0727-759254 0723-562771
Kulcsszavak: INGATLANKÖZVETÍTÉS és BÉRBEADÁS, INGATLANÜGYNÖKSÉGEK, LAKÁSKÖZVETÍTÉS, TELEKKÖZVETÍTÉS,

Natural Garden
Cím: 537140, Lövéte 853
Munkapont: 535600 Székelyudvarhely, Bethlenfalvi út 58.
Ügyvezető: Márton József, irodavezető: György Mónika
Mobil: 0040/723-562 771
Kulcsszavak: MINDEN, AMI KERT

Millen érdekes egyezések, nem?
De itt még nincs vége a mókának.

2013.febr. 15.
„Péntek reggel nyolc órakor több személy gyülekezett Márton József közjegyző székelyudvarhelyi irodája előtt. Az épület, amelyben az irodahelyiséget bérelte, az Akarat Szövetkezet tulajdonát képezi. Információink szerint a közjegyzői irodára hónapok óta nem fizetik a bért, illetve Márton József sem jelent meg személyesen több hónapja, így most, a kilakoltatáskor sem.
Adócsalásért már elítélték, most kilakoltatják irodájából. Ügyét a legfelsőbb bíróságon tárgyalják. „

Mártonnak – feltételezhetően ugyanarról a személyről van szó, mint a 7 év börtönbüntetésre ítélt volt székelyudvarhelyi jegyző – természetesen fogalma se volt arról, hogy létezik egy másik, azonos nevű egyesület, méghozzá Kolozsvárott. Hát persze.

„2012-ben a Zöld Erdély Egyesületről már több tízezer találatot adott bármely böngésző, TV- és rádióműsorokban, híradókban, újságcikkekben volt szó róla és tevékenységeiről. Ilyen körülmények között nehezen képzelhető el, hogy Márton József úr és a lövétei „Zöld Erdély Egyesület” többi alapítója nem hallott rólunk. Mégis el kell fogadnunk az állítását, hiszen nem mondhatjuk, hogy hazudik. Csakis ő tudhatja, miről van fogalma és miről nincs, erről a lelkiismerete és az Isten előtt tehet csak tanúbizonyságot, ezért kár is tovább vitatni” – reagált minderre a kolozsvári Zöld Erdély Egyesület elnöke, Kovács Csongor. (Transindex.ro)

Márton József elmondása szerint lokálpatriotizmusból vágtak bele a lövétei volt katolikus népfőiskola felújításának ügyébe. “Lövéteiek vagyunk, és fáj a szívünk, hogy az elődeink által épített, Lövéte és térsége építészetileg egyik legértékesebb épülete a szemünk láttára az enyészeté válik. A katolikus egyházzal való megállapodás alapján arra vállalkoztunk, hogy a katolikus egyház tulajdonában lévő és maradó ingatlan felújítására igyekszünk romániai, magyarországi és uniós forrásokat felkutatni” – írta. Azt ugyan nem értem, hogy mitől lenne lövétei, mert ott csak a telephelye van, de ez legyen az én bajom.

Azonban árulkodik Márton József egy másik mondata:

„Egyesületünknek vételi joga és használati joga van egy Lövéte határában lévő 17 hektáros ingatlanra, amelyen erdei iskolát és mintagyümölcsöst akarunk létrehozni, ezen ingatlan hasznosítását terveink és reményeink szerint összekapcsolnánk a felújított volt népfőiskolai épülettel, így egy komoly közösségi rendeltetésű bázist tudnánk létrehozni, amely a kiszolgálná a székelyföldi, erdélyi és magyarországi iskolások táborigényét, növelné a természeti adottságaihoz képest mostoha sorsú Lövéte és térsége turisztikai vonzerejét. Az elmúlt esztendőkben ezen dolgoztunk, és a következő években is ezen fogunk munkálkodni” – írta Márton József, egyúttal megköszönve a támogatóknak, partnereknek a bizalmat. (Transindex.ro)

Nem kell különösebb fantázia ahhoz, hogy ez a „katolikus egyház tulajdonában maradó” állapot egyetlen tollvonással megváltoztatható, és az ugyancsak megnövekedett értékű ingatlan értékesítéséből busás haszon keletkezik – olyan anyagi bázisból, amihez ők egy fillért se adtak. Nem változik a helyzet, ha a katolikus egyház értékesíti. A haszonból jut kettőnek is. Hogy ki a másik? Olvasóim fantáziájára bízom.

Egyet azonban kérdeznék: Orbán szerint mi, magyar adófizetők csak elégedetlenkedni tudunk, miközben a máshol adót fizető díszmagyarok látják és értik céljait. Akkor miért nem ott kormányoz? Lehet, hogy a határok felett átívelő újraegyesítés ezt készíti elő?

16 hozzászólás

  • Georgina Bojana

    Szegény országunk minden pénzét a fityeszesek és csókosaik sikerrel „elverik” az utolsó krajcárig.
    Ellenvélemény?
    Áh, az nincs.
    Ha van is, bélefolytatik… mielőtt bárki kimondaná…
    Bólogatás?
    Az van, ezerrel. Hányinger ez az egész orbanosti birodalom…
    Nekik jó, nekünk pedig nem.
    Ennyit a témáról.
    G.B.

  • A románnál nincs türelmesebb nép.

  • G.B, nem jó az elnevezés. Jelen felállásban inkább Orbanescu a hangzó. Esetleg az Orbanesti – ez majdnem olyan, mint a Ploesti – , vagy Viktorului. Ugyan nem román, de úgy hangzik. Sajnos, rovásírással nem tudom prezentálni.

  • DonGolo: szerintem a románokat nagyon nem érdekli, mire herdálja el Kövér a saját elnöki keretét, és a határok felett átívelő, közösség összetartó orbáni alamizsna is hidegen hagyja őket. Legfeljebb röhögnek rajtunk. A mi pénzünk, tőlük azután fordíthatja ártunk és ormányunk ilyen nemzeti színű, árvalányhajas, turulos csirizre.

  • Göllner András

    A Pótápi Árpi (milyen jól rimmel a neve . mint az ipafai papnak, neki is fapipája van ?) errefelé is nagyon bőkezű. Keni az adófizetők pénzével az itteni Fideszesek zsebét, hogy majd a 2018-as választásokon azt aprópénre váltsák. A Fidesz 2 milliárdnál jóval többet költ a magyar adófizetők pénzéből a magyar határon túli szavazatok bezsebelésére. Köszi ezért az erdélyi esettanulmányért.

  • Göllner, nem az első alkalom, hogy hazudik.
    Melyik „Fideszesek”zsebét tömi a magyar kormány Kanadában?
    Pontos és értelmes választ várok erre.

  • jujuj, András, kapd össze magad, Figyelő, aki ugyan nem fideszes, de pontos választ vár tőled! Súghatok? Mintha ott lennének Bede-Fazekasék, Maros Zoliék és a Magyar Ház csatolt agyonmagyarjai…
    Ha szabad kérnem, meg se próbálj hazudni, azt Bencsics túltengő igazságérzete nem bírja elviselni!
    Különben is, ő pontosan tudja, hogy ki, mennyit kap!

  • Ille István

    2015 július 30
    11:16 de.
    A Fidesztől senki sem kap semmit!
    Különben már írtam, Montreal aránylag messze esik Ottawatól. Ottawa meg Budapesttől.
    Különben is megvagyunk a magyar probléma nélkül, nem kell a sz…t keverni!

  • Figyelő: magának fogalma sincs, ki és mennyit kap a Fidesztől. Maga már rég outsider 🙂
    Ismételten kérem, hogy ne használjon többes számot, senki nem hatalmazta fel a kanadai magyarok képviseletére!
    A szart, jóasszony, nem mi keverjük, hanem a maga nézet azonos – megkímélem az elvtárs minősítéstől – társai.

  • Göllner András

    Figyelő asszony, nem érek rá hosszan foglalkozni a lidércnyomásaival. De hogy ne unatkozzék, és a kedves olvasókat szolgáljam egy két adalékkal, hát íme: 3 hete 25 millával megtömte a párt a Harper kormány zsebét (beszállt a magyar adófizetők pénzével a Harper kormány egyik kedvelt projektjébe, hogy ezáltal elhallgattassa a Harperék kritikáját a jogállamiságot sértő lépéseivel szemben. Ezt köznyelven kenőpénznek hívják.) De mondok még egy párat: a KMOSZ, a Diaszpóra Tanács, a Bede-Fazekas-Dancs Rózsi duó, és mindazok akik a Fideszhez húznak, kapnak szépen az adófizetők pénzével kitömött húsosfazékból. Ezek az adófizetői pénzek a FIDESZ kanadai támogatottságát hivatottak szolgálni, a pártközpontból, a miniszterelnöki hivatal államtitkárainak szervezésével, Pótápi pártkatona, vagy Wetzel Úr szolgalelkűségével vándorolnak ide a Fideszhez lojális emberek zsebébe a magyarságtudat fenntartásának égisze alatt. Normális, civilizált kormányok – az Olaszok, a Németek, a Franciák, az Angolok, az Írek – hadd ne soroljam a külhoni diaszpórákat támogató nyugateurópai országokat – nem a miniszterelnökük mellékhelységéből koordinálják a kultúrális programokat és nem a kormánypárthoz kimutatott lojalitás fejében adományoznak. Ők a kormánypártoktól független intézeteken át végzik ezt a munkát. És ezért virágzanak külhoni közösségeik, ezért nincsenek tele olyan begyepedesedett agyalágyultakkal mint Ön, kedves Figyelő asszony. A FIDESZ az adófizetők pénzén szavazatokat spájzol be magának a külhoni magyarok soraiból, hogy talpon tudjon maradni. A magyarországi szavazók a saját bőrükőn érzik az átverést. A szavazatra jogosultak 73% odahaza nem az Ön hősére szavazott tavaly. Itt Kanadába viszont az arány pont fordított. E tájon 97% a Fideszre voksolt, köszöni szépen. Ha én egy hazai adófizető lennék, két lábbal repíteném önöket a szavazófülkéből. Az lenne az igazi fülkeforradalom és remélem ennek előbb utóbb eljön az ideje. A diaszpóra idős vitézei, holgyei csak azt érzik hogy komcsizik a Viktor, meg keresztet vet, meg hazafiaskodik, és hát akkor ez bizonyára azt jelenti hogy egy rendes srác. Nem? Nem a tényeket figyelik, hanem a látszatot. És ha ehhez még pénzt is kapnak, hát uccu neki.Ismétlem, a FIDESZ a magyar adófizetők pénzéből tömi a kanadai magyar diaszpóra zsebét, hogy rá szavazzanak 2018-ban. Kérem tájékozódjék, nézze végig Bede-Fazekas videóját amelyet a torontói magyar TV készített vele és próbáljon kevesebb időt elrabolni az enyiméből.

  • sebestyén eszter

    @Göllner András,
    hivatkozható forrást tudsz küldeni? Köszönöm.

  • Figyelő!
    2015.július 30.
    10:52

    Na, itt most a „hóhért akasztják” tipikus esete forog fenn: kissé húzós, amikor az kér pontos és értelmes választ,aki még soha, semmire nem adott pontos és értelmes választ!
    Azt, hogy Göllner hazudik, akkor jelenthetné ki ilyen kategorikusan, ha azt egyértelműen és érdemben bizonyítani tudná, konkrétan alátámasztva állításait !

    Nos- tudja? Nem tudja, tehát Ön most „hamis rágalmi feljelentést tesz” ? ( Önt idéztem, remélem ráismer )
    „Tehát így állítson nem igaz vádakat” – ez is az Ön egyik aranyköpése !

    Szóval kedves Figyelő szerényebben, sokkal szerényebben, mert az, hogy Ön személy szerint nem tudja, hogy mely számlára, és milyen összeg megy a Fidesz kormány által utalva, attól az még bőven igaz, és azt gondolom semmi oka és kompetenciája kijelenteni, hogy a „Fidesztől senki nem kap semmit” !
    De bizony hogy kap: a magyar kormány – mely mint tudjuk egyenlő a Fidesszel – nagyon jelentős összeggel támogatja (pénzeli) a határon túli magyarok megmozdulásait: lehet, ha nem támogatná nem is mozognának?

    Többek között a kanadai és ausztráliai „magyarok”(is) számíthatnak bőkezű, önös érdekből fakadó adományaira, mely – mondanom talán nem is kell – a MAGYAR ADÓFIZETŐK TERHÉRE TÖRTÉNIK!

    Én,mint magyar adófizető és velem együtt sokan mások, pontosan tisztában vagyunk ezzel,hiszen annak ellenére, hogy nagydobra nem verik, még csak nem is titkolják, pontosan tudják, hogy úgyis kiszivárog (Rádió-adók, TV csatornák, újságcikkek, nyilatkozatok, internet, költségvetési beszámolók, – örömjelentések nap mint nap, hogy épp hány száz millióval(milliárddal) támogatta a kormány az X ország magyar településeinek templomépítését, oktatását, kulturális „eseményeit” stb
    Naná, hiszen ez Jó és nemes cél!

    Eközben Magyarországon a sokéves hagyománnyal bíró háromnapos(3)nyári balaton-felvidéki (Kapolcs)fesztivál megrendezése évről évre bizonytalan és kétséges, mert folyamatosan pénzhiánnyal küzdenek a szervezők, és eredeti elképzelésükkel ellentétben meglehetősen „lájtosra” veszik a figurát, attól függ a szponzorok mennyire szponzorok: tehetséges énekesek, táncosok, népzenekarok és együttesek, keramikusok, fazekasok, festők és egyéb népi kézművesek, régi és hagyománnyal bíró szakmák bemutatása a patkolókovácstól a gyertyaöntőig, történelmi hangulatú építészeti remekek, templomok, pajták és az azokban rögtönzött színdarabok…. – egy darab múlt és jelen ötvözve! Ez a fesztivál öt környező falunak adott rangot, ismertséget és némi pénzt a következő évre.

    Ám minden évben azt olvasom, hogy az idén elmarad, mert nincs költségvetési forrása, – aztán gyengített formában ugyan, de fel- fel üti a fejét – ám lassan elsorvasztják,már szinte alig esik szó róla mostanság! Most már a szervezőket is sikerült megosztani és egymásnak ugrasztani, akik évtizedeken át vállvetve küzdöttek a jó ügyért:valamikor nagyon szerettem odajárni, mára „leszoktattak” róla!

    De örvendjünk, mert a határon túli magyaroknak épp kórházat építünk, és másfél milliárddal támogatjuk az oktatásukat!
    Itthon meg műtétek maradnak el, sorra halnak az emberek az orvos, műtő és eszközhiány miatt – nincs pénz, nincs ápolószemélyzet, nincs elegendő és jól felszerelt kórház, tulajdonképpen semmi nincs a nagy piszkos önérzeten kívül!

    Tehát ahhoz, hogy Ön és a többi vehemensen magyarkodó „szaktársa” eredményesen szervezze a felolvasó estet,díszíthesse a magyarok templomát -házát, vagy elegendő pörköltet és töltött káposztát szolgálhasson fel egy egy „magyarok összejövetele” alkalmával, netán a tehetséges kanadai de „magyar származású” zenészt, vagy képzőművészt támogathassák bizony a MI pénzünk szükséges Önöknek, mert maguktól – nagy valószínűséggel – nem fordítanának rá!

    Ahhoz tehát, nekünk kell hozzájárulnunk, hogy Önök akik saját akaratukból hagytál el az országot 50-60 éve, továbbra is felölthessék alkalom adtán a népviseletet, és magyar színű pántlikát köthessenek a hajukba!

    Miért nem teszik ezt a saját gyönyörűségükre a saját anyagi forrásaikból – ha annyira fontosnak tartják a magyarságukat?
    Miért kerül ez nekem, meg a többi honi adófizetőtársamnak pénzbe ?

    Őszintén, ezt nem szégyenlik Önök ?
    Mert hogy kéne !

  • Besncon: Bencsics velem kapcsolatban emberkedett, kellő képpen ki is röhögtem. Göllner Andrást csak csak elegánsan hazugnak nevezte, őt nem akarja „nem igaz vádak” okán „hamis rágalmi feljelentéssel” ellátni 😀

  • Tudom, de Göllner régóta a bögyében van – igaz ki nincs aki az orrára koppint a tájékozatlanságából eredő csúsztatásai miatt ?( na, milyen finom voltam ? )

    Arról persze nem Bencsics K.tehet, hogy miközben itthon több település iskoláiban ( jelenleg épp 27-ben ) kapcsolták ki az áramot mert a KLIKK nem fizette ki a számlát ( forráshiány! )és ezzel ellehetetlenítette az iskolai menzáról ételt kapó gyermekek és szociálisan rászorulók étkeztetését – aközben rázza a rongyot ez az idióta kormány a határon túli magyarság felé, és számolatlanul szórja a magyar adófizetők pénzét !

    Nem árt ha tisztában van vele a jó Figyelő, hogy ők ugyan örülhetnek a magyar kormány támogatásának, de itthon gyerekek (és szüleik)éheznek, pedagógusok és egészségügyesek nem kapják meg fizetésüket, ill. nem fizetik ki számukra azt a minimális, és megszégyenítően kevés túlórapénzt sem, melyre szerződés kötelezi a fenntartót!

    Kellenek azok a szavazatok kintről, mert pontosan tudják hogy enélkül nekik annyi – lenne!
    De nem, mert a magyar egy ritka embertípus – egy idő után teljesen immúnis mindenre – és azt gondolom már semmi nem veri ki a biztosítékot náluk!
    Nem tudom minek kellene itt történni, hogy a „zemberek” úgy érezzék ennyi és nem több!

  • Besancon: időközben a KLIKK-nél közölték, hogy megegyeztek az e-Onnal a kb. 12 milliárd (!) forintnyi tartozás meghitelezéséről (?!). A többivel mi lesz? Mert ez csak a jéghegy csúcsa. A KLIKK működési zavarokkal küzd, adóssághegyet halmozott fel, még az érettségiztetést végző tanárok díját se fizették ki, pedig hol van már máj. 27, az iskolák működtetésére meg végképp nincs pénz!

  • SZERINTED MI A KÜLÖNBSÉG SOROS ÉS ORBÁN MAGYARORSZÁGI KONCEPCIÓS BAZD + KORMÁNYA (UZSORÁS BANKÁR KASZT!) KÖZÖTT?!
    ALSÓHANGON 5000 MILLIÁRD FORINTOT RABOLTAK EL A MAGYAR ADÓFIZETŐKTŐL!!!
    RENDSZERVÁLTÁST AZONNAL!!!
    Értelmezd 6/2013. PJE
    7. A bírói szerződésmódosítás arra szolgáló jogi eszköz, hogy egy-egy konkrét szerződés esetében orvosolja a felek tartós jogviszonyában a szerződéskötés után bekövetkezett körülményváltozások valamelyik fél lényeges jogos érdekét sértő hatását. Nem alkalmas jogi eszköz azonban arra, hogy társadalmi méretű gazdasági változásoknak azonos típusú szerződések nagy tömegét hasonlóan – csak az egyik fél számára hátrányosan – érintő következményeit orvosolja. Ha ezeket a hátrányos következményeket a jogalkotó bizonyos körben jogszabállyal rendezte, a jogalkotói beavatkozás e körben az egyedi bírói mérlegelést kizárja.
    Értelmezés:
    A bírói szerződésmódosítás alkalmas jogi eszköz lenne arra, hogy:
    „orvosolja a felek tartós jogviszonyában a szerződéskötés után bekövetkezett körülményváltozások ”
    Ellenben arra nem alkalmas:
    „Nem alkalmas jogi eszköz azonban arra, hogy társadalmi méretű gazdasági változásoknak azonos típusú szerződések nagy tömegét hasonlóan – csak az egyik fél számára hátrányosan – érintő következményeit orvosolja.”
    Kik kerültek volna hátrányos helyzetbe ha az Állam nem avatkozik be a devizahiteles perekbe? Igen a bankok. Mert a bírói beavatkozás nem alkalmas arra, hogy „csak az egyik fél számára hátrányosan – érintő következményeit orvosolja.” vagy is a bankok hátrányos helyzetét, hiszen végig nyerték volna az adósok a pereket, akár csak a tisztességtelenségre való hivatkozással is. Ezért függesztették fel az eljárásokat és hoztak visszamenőleges hatályú törvényeket.
    Na de értelmezzük tovább:
    „Ha ezeket a hátrányos következményeket a jogalkotó bizonyos körben jogszabállyal rendezte, a jogalkotói beavatkozás e körben az egyedi bírói mérlegelést kizárja.”
    Vagy is eljutottunk a koncepciós eljáráshoz, hiszen a jogalkotó megtiltja a bíróságnak az egyedi mérlegelés.