Levél Minden Magyarok Miniszterelnökéhez update

2015 augusztus 2 1:48 de. Levél Minden Magyarok Miniszterelnökéhez update bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Hetekkel ezelőtt ezzel örvendeztettem meg az orbánfanokat.

Akkori írásom már ott megbicsaklott, hogy azzal kezdtem, „Mi, magyarok”. Tudva levő, hogy Orbán egy személyben Magyarország és a magyarok – ahogy ezt nem egy tudathasadásos beszédében már kinyilvánította.  Akkor hát? Nyilván való, hogy jobban tudja, mi a jó neki – a magyaroknak – mint mi, többi magyarok. Miért is akarna minket, többi magyart megkérdezni arról, amire ő – a magyarok –  előre tudja a mi – többi magyar – válaszát?

Ami pedig az uniós kezdeményezést illeti: 2015 első félévében 3500, kísérő nélkül érkezett kiskorút regisztráltak Magyarországon menedékkérőként. Közülük 15 – igen, jól olvassátok, tizenöt –  kapta meg a menedékes ill. oltalmazotti státuszt. Ügygondnokot, amit a törvény szerint kötelező kirendelni , egyik se kapott. De hát, nem ez az első, amikor a kormány magasról tesz a saját törvényeire.

A déli határzárral pedig még a menedékkérésnek a lehetőségét is kizárták törvényhozóink, mivel már csak a megközelítése is 50ezer forintos bírsággal jár. Kérdés, mivel a határzár magyar területen van, hogy’ is kell értelmezni a megközelítést? Hogy’ is foganatosítják a bírságot – mivel a menekültek a határzár túlsó oldalán vannak? Hogy’ is hajtják be rajtuk, ha nincs pénzük? Ja, hogy leülhetik a megváltását, napi 5ezer forintjával, a tartásuk meg 8ezer forintba kerül az államnak? Észnél vagytok, Viktor? Persze, sorban is állhatnak a legális határátkelőknél. A jelen idegenrendészeti eljárási bürokrácia mennyi ideig is tart ilyen tömegnél? 4-5 nap? Addig, mégis, mi lesz velük? Viktor, láttál már közelebbről egy nyilvános WC-t egy határátkelőhelyen? Persze, neked még erre a célra is előfutó csinovmyikod volt, ha jól tudom, felelős beosztást is kapott jutalmul a külügyben.

Van még kérdés, Viktor?

Comments are closed