Julis néni bugyogója

2015 augusztus 5 6:20 de.33 hozzászólás

Aggódunk, mert jön a járvány. A baktérium. Meg a vírus. Meg az ismeretlen trópusi betegségek. Meg a búr, a búr, a búrkalappal, kőműves a házalappal, kis genyó a drótfalakkal, pengékkel…

A járványveszély egyébként mindenhol fennáll, ahol nagy tömegben zsúfolnak össze embereket, megfelelő higiéniás körülmények biztosítása nélkül. Ez ellen természetesen tenni kellene, de mi helyette kerítést építünk, mert a kerítés majd megakadályozza, stb… Lószart Mama, mondaná a klasszikus, a vírus, ha jönni akar, akkor jönni is fog, annak nem kell vízum, meg letelepedési engedély.
De menekült se kell neki, hiszen attól vírus, hogy icipici és szabad szemmel kiszúrhatatlan, így aztán akármikor beérkezhet egy olyan feddhetetlen migráns kezén is, aki – ellentétben a menekültekkel – jó migráns, mert pénzt fizetett a státuszért, nem is keveset, és a pénze – szinte kerülők nélkül – egyenesen a Nemzeti Sejt zsebében landolt. A vírus így repülőgépen érkezik, és még csak nem is economy classon, hanem kényelmesen hátradőlve egy olyan ülésen, melynek méretei – mecsoda luxus – akár még meg is felelhetnek a disznók szállítására előírt uniós szabványoknak.
De behozhatja akár maga a Sejt is, ha felöltve harci bőrdzsekijét a kevlár és zsírrétegek fölé magyar harcosokat látogat Afganisztánban vagy Irakban. Ez a veszélyhelyzet ritkán fordul elő, mert az érintett államférfi beszari természetű, és veszély esetén nem kell neki vírus a kívánt eredmény eléréséhez.

De a cirkuszhoz kellenek bohócok is, ezt a beosztást most egy-két nyugdíjas járványügyi szakember tölti be, akik remélhetőleg nem ingyen, de elmondják azt, amit mindenki tud, nevezetesen, hogy a járványveszély ott nagyobb, ahol több az ember. Nem hiszem, hogy ezzel készen állnak a Nobel-díj átvételére, de hát a nagy díjak átvételére kisebb díja kézhezvételével kell rákészülni, csak utána mossunk kezet, ki tudja, hátha a díjat egy menekült hagyta a péknél, mikor kiflit vett… A szakemberek elsősorban a beszarás minősített eseteivel foglalkoznak, jóllehet, ha én migráns lennék és egy jó fürdésre támadna igényem, én is bemondanám a hasmarsot, így biztosítva a magam számára egy kényelmes mellékhelyiséget, ahol végre nem csípnék a seggem a szúnyogok, és egy alapos fürdést, ami igencsak ráfér az emberre már tíz kilométer gyaloglás után is. Mint tudjuk, a migráns – azon kívül, hogy vírusgazda és megélhetési terrorista – még ravasz is, mint róka, amelyik még a patyolattollú libák eszén is képes túljárni, és hol van egy fehér köpeny egy tollruhához?

Apropó, terroristák.
Szóval ezeknek látni azon a gonosz pofájukon, hogy küldetést hajtanak végre, el akarják foglalni Európát, melyhez a legegyszerűbb út azon keresztül vezet, ha robbantgatnak, és két robbantás között hamvas-szőke svéd nőket tesznek magukévá, természetesen erőszakkal, ezres nagyságrendben, szinte már rutinfeladatként. Ezt már a halvérű svédek se tűrhetik szó nélkül, így bevezetik a heti kétszeri svédtornát, nehogy asszonyaik, akik megízlelték a déli nap hevét, rákapjanak a jóra… Természetesen hülye mindenfelé akad, a mi migránsaink között meg biztosan, hiszen mit gondoljunk azokról, akik éppen nálunk akarnak letelepedni? Az vagy hülye, vagy mazochista. Ezeket mind őrizetbe kell venni, és megkeresni a seggükbe feldugott atombombát, míg aki Angliába készül, azt legcélszerűbb elkísérni. A végzettségünket igazoló papírokat ne felejtsük itthon, az ember, ha pizzafutárnak készül, adjon magára.

Julis néni áll a disznóól előtt és aggódva szemléli a jószágot: Röfi visítsál ám, ha jön a szír vagy afgán harcos, mondhat az bármit, mi tudjuk, hogy két pofára zabálja a szalonnát!
Julis néni dupla tundrabugyit húzott a negyvenfokos hőségben, nehogy erényére törjön a felajzott migráns, az első a pengés kerítést helyettesíti, a második meg olyan, mint maga Vegyi Ali, nincs elszántság, mely áttörne rajtuk! Azt mondják a fizetett humanisták, hogy a migránsnak nem kell segíteni, mert nem tart igényt rá, nem akarja elfogadni a segítséget. Ami igaz – igaz, nem kell ide-oda kísérgetni a piros lámpánál, ellenben ő elvileg akarni csak a menekültszálló legkisebb helységében akarhat, kidülledt szemmel. Ebben a relációban csak az állam akarhat, de az állam nem akar – neki így jó ez, ahogy van, egyrészt bizonyíthatja, hogy a probléma kezelhetetlen, másrészt meg megnyerte a nyarat és elnyerte a legprimitívebb választói kör rokonszenvét. Ide ne jöjjön senki, Magyarország a magyaroké, verjük pofán az idegent, de ha nem őt, legalább a csaját, hogy jön az ahhoz, hogy egy aliennek adja bájait, ahelyett, hogy a kemény elszántságú smasszereket kényeztetné!
Így aztán a menekültet elfogják, majd a kezébe nyomnak egy magyar nyelven írt papírt és kilódítják az ajtón – mennyél Alibaba a Julcsát riogatni.

Legrosszabbul persze már megint a cigányok jártak, akik aggódnak, mert ismerik Rejtő történetét a maharadzsáról, aki – mire kiderült magas méltósága, kapott negyvenkét pofont.
Az ő esetükben az akkor forog fenn, ha véletlenül afgán vagy arab menekültnek nézik őket.

Szegény embert még az ág is húzza, jöhettek volna helyettük japán menekültek is.

33 hozzászólás

  • Információink szerint több „julisnéni” rendszeresen ott őgyeleg a menekülttáborok környékén, mert hátha…

  • A kedves hölgy kommentelőktől kérdezném, ez a finoman cizellált humor még belefér az értékrendjükbe, vagy visszautasítandó tisztességben megőszült magyar asszonyok nevében is. Mert a „tundrabugyis”, szexéhesen „őgyelgő” Julis nénik is talán megérdemelnének egy kis szolidaritást, ami részemről maximálisan megvan.

  • A karmatlai Radzsa, és negyvenhárom.
    Harmadik fejezet, 2. szakasz.
    Albatrosz, 1966-os kiadás, 98. oldal.

  • charlie: csak szolidaritás? Semmi más vonzalom?

  • Ille mostanában a kitörölt bejegyzések mellé másnak odaírta, mi volt a probléma. Ezt azt hiszem én is „megérdemlem”.
    Az hogy törölget a végső lépés, vagy bele is írogat majd a mondandómba?
    Mert a Modem szerint megint nem találhatott kivetnivalót.
    Nem anyázok, nem férgezek, nem patkányozok senkit, mint más, jelzőket csak dicsérőleg használok, a tárgyhoz szólok hozzá és csak tényeket írok.
    Főleg hogy a kommentem Fényesnek ment.

  • charlie: a provokációt minek tartja? A tényekhez még csak nem is közelít, mivel szelektálja azokat, politikai nézetének megfelelően.

  • Fényes István

    De melyik regény, endre?
    Pedig kerestem, de nem találtam…
    :O)))))

  • Akkor legalább annyit írjon, hogy a feltételezett provokáció az ok.

  • charlie: megígérem, legközelebb odaírom.

  • Szerintem, minden beírás törlése undemokratikus. És a legnagyobb mértékben helytelenitem.
    A blog nem csak egyértelmű beírásokon alapszik.
    Csupán egyéni vélemény okából törlik, nem demokratikus.

  • Figyelő: a) antidemokratikus, b)teljesen érdektelen, hogy mit helytelenít.

  • Magának, de ezzel elveszithet egy csomó beírót. Nem hinném, hogy Christiopher olyan blogot akarna, hogy csak maga ír bele……..

  • Mellesleg, a fenti cikk gusztustalan és nincs semmi mondanivalója……

  • Figyelő: ez ne foglalkoztassa magát.

  • Figyelő: na, ez, látja, vélemény. Az, hogy nem képes felfogni a mondani valóját, még nem jelenti azt, hogy nincs.

  • Az a baj, hogy fedlfogom.

  • Figyelő: ezen azért még dolgozzon egy kicsit.
    Ha megbocsát, kiszállok mára, fáraszt, hogy megint magáról és jusztisságáról szól a fórum. Javaslom magának is, hogy aludja ki magát, kicsit frusztráltnak tűnik.

  • Na, az tényleg meglepne, ha Ön kedves Figyelő bármit is felfogna ebből a cikkből!
    Miután gusztustalannak és mondanivaló nélkülinek találja, ebből nem volt nehéz rájönnöm, hogy pusztán szavakat böngészhette végig – de hogy értelmüket össze nem rakta az biztos!

  • Charlie,
    2015. augusztus 05.
    11:28

    Szerintem nincs min aggódnia!

    Sem a hölgy kommentelők sem a hím egyedek nem tarthatják sértőnek a „virtuális Julisnénik” tundrabugyis őgyelgését.

    Fel kellett volna, hogy tűnjön – pláne a maga intelligenciájával – hogy az egész egy akkora képzavar, ami épp fantazmagóriájánál fogva soha meg nem valósuló,ill.a maga valójában elképzelhetetlen fordulat!

    Fényes I. zseniálisan összerakta, nyilvánvalóan túlsrófolta, mert mint tudjuk a valót sokszorosan felnagyítva kell mutatni, hogy feltűnjön – Ille meg egy kicsit tovább poénkodott ( magyarázat változatlanul az első bekezdésben )
    De higgye el nincs ebben semmi, ami a szolidaritás hiányáról árulkodna.

    Ha úgy tetszik egy kis akasztófahumor!

    Ön kétségtelenül jó indulatú ember, de talán nem erős oldala a humornak az a fajtája mely Fényesből árad, és amely nélkül a mindennapi élet igen sivár és színtelen lenne: nagy baj, ha egy laza fricskát is magyarázni kell!
    Olyannyira lehetetlen vállalkozás, hogy talán abba is hagyom – bízom benne, hogy talán így is megértett!

  • Azt hiszem az Ille-regnálás óta ez a legalpáribb anyag !

  • Che: bocs, hogy nem tudunk megfelelni a kényes ízlésének! Talán keressen másik oldalt. Mondjuk, egy jobbat 🙂
    Kifejtené, mióta is „regnálok” itt? Év, hónap.

  • Che!
    Úgy tűnik,mások a fogalmaink az alpáriságról – ez tisztán látszik, de ugyan már, próbálja megfogalmazni mi is olyan alpári benne?

    Gyanítom a cikkel nincs különösebb gond, ám illik ellent mondani, illik kritikát megfogalmazni, hiszen az egész kérdés más oldalról került megvilágításra mint ahonnan Ön szemléli a világot – már csak ezért sem felehet meg a (vélt)jó ízlésnek!

    Gyanítom Julis néni a maga kis bugyogójával egy halvány és igen súlytalan eszköze az ügyben folyó csatározásoknak – kár is őt/őket még „ily módon” felhasználni !

  • Besancon: Che úgy működik, mint Figyelő, jusztis üzemmódban. Ha egy írás csak enyhén is Orbán, rendszer vagy egyáltalán, jobboldal kritikus, ős jusztis másképpen látja a valóságot.
    Gondolom, Bayer 5.számú Zsolt emelkedett stílusával semmi gondja, az neki a ministránsok cseveje.

  • Kedves Besancon, a törölt válaszomban megpróbáltam hasonló „akasztófa-humorral” megszólalni (mert azt én is szeretem ám alkalmazni), az általam is remeknek tartott Fényesnek témát adni.
    Egyből törölték.
    Ha valaki elég tökös ahhoz, hogy másokat gúnyoljon, legyen akkor is az, ha ő kerül jogosan „tollhegyre”.
    Az olykor feminista szagú ideíró hölgyeknek is elmegy az ilyen humor, de ha én próbálnék „szőke nős” vicceket elsütögetni, kapnék hideget, meleget.
    Lehet hogy ezt tesztként ki is próbálom.
    Besancon besegít?

  • A szőke nő levelet kap a nászúton lévő barátnőjétől:
    – Az idő pocsék, egész nap a szobában gubbasztunk.
    A szőke gondolkozik, majd megszólal:
    – De mit jelent az, hogy gub?

  • charlie: na, végre, hozta a szintjét. Megint egy mázzal kevesebb.
    Amúgy rendesen hazudik. Az akasztófahumor még nálam se veri ki a biztosítékot. Gondolkozzon, biztosan volt ott valami más is, hogy kibújt belőlem a rohadt libsibolsi cenzor.

  • Egyszerű, tegye nyilvánossá, a hozzászólók majd láthatják, – mint elrettentő példát – hol is sértettem a moderálás szabályait.

  • charlie: felesleges, maga itt az elrettentő példa.

  • Na , ebből is csárli csettje és adomázós oldala lett..

  • Geyza: hadd csinálja. Marad a gyerek, ha játszik. Rafinált, mint egy cirkuszi ló, mivel ebben a cukifiú üzemmódjában gondosan kerül minen jobbikos gondolatot, így nincs módom letiltani a hozzászólását. Legfeljebb megfeledkezem róla, és poshad egy-két napig a várólistán 🙂

  • Illepityu:
    Nincs is ezzel semmi baj , csak így asztán a normálisabb gondolkodásúak ( pl én 🙂 szép lassan egyre ritkábban jönnek ide,
    Pontosan ez a célja ezeknek és úgy éljek el is érik.
    F…szom se kíváncsi az állandó okoskodásaikra.

  • Geyza: majd sűrű fésűvel átmegyek rajtuk 🙂 Az a baj, hogy ha nem vagyok gépnél – tudod, Chrissel felosztottuk a napot (az időkülönbség miatt) – Chris vajszíve kiengedi a fórumra őket – pedig már ő is felismerte a fal mellett sunnyogásukat. Nyilván való töltelék kommentek, fő céljuk a hígítás. De hát, hogy Figyelőnek is meglegyen a napi betevő, a KMH mégiscsak egy liberális oldal.

  • Ne röhögtess Illepityu , ahhoz most túl meleg van.
    ( Mingyá menek kifele sörér’ Motorral. Kell az a kis menetszél.)