Hőségriadót adott ki az Environment Canada dél-Québec és dél-Ontario térségekre

2015 augusztus 17 3:49 du.8 hozzászólás

Az Environment Canada előrejelzései szerint a 40 fokot is meghaladhatja a nappali Humidex hétfőn, kedden és szerdán a dél-Québeci és dél-Ontario-i metropoliszokban. Ezért hőségriadó van érvényben a következő városokban és településeken:

Metro Montreal-Laval (31 °C / 40 °C Humidex)

  • Montreal sziget
  • Laval sziget / Île Jésus
  • Longueuil – Varennes
  • Châteauguay – La Prairie

Ottawa (31 °C / 40 °C Humidex)

  • Ottawa – Kanata – Orléans
  • Richmond – Metcalfe

Toronto (32 °C / 40 °C Humidex)

  • Greater Toronto Area (GTA)
Időjárási viszonyok országszerte, 2015. augusztus 17-én, 15 órakor.

Időjárási viszonyok országszerte, 2015. augusztus 17-én, 15 órakor.

Az éjjeli legalacsonyabb hőmérséklet 21 és 24 fok között mozog hétfő és kedd este a három metropolisz térségében, így valódi lehűlésre az esti órákban sem számíthatunk.

Az Environment Canada emlékezteti a lakosságot arra, hogy miközben az extrém meleg mindenki számára veszélyes lehet, különösen kiszolgáltatott egészségügyi helyzetben vannak az idősek, a csecsemők és kiskorú gyerekek, a szív, légzési és pszichiátriai betetségekben szenvedő felnőtt lakosság, mindazok akik nem rendelkeznek klimatizáló rendszerrel, valamint a hajléktalanok.

Fogyasszon sok folyadékot, még mielőtt érezné, hogy szomjas lenne. Ezzel lehet csökkenteni a dehidráció veszélyét. Az Environment Canada emlékezteti a lakosságot: az, hogy nem érzünk szomjúságot nem jeleti azt, hogy nem áll fenn a dehidráció veszélye.

Hőségriadókat akkor ad ki az Environment Canada, amikor a legmagasabb nappali hőmérséklet emelt egészségügyi veszélyt hordoz magával.

Environment Canada / fordította: Kanadai Magyar Hírlap

8 hozzászólás

  • Nyugalom fiuk,nálunk Éjláton 46 és Tibériáson már 47 fok C is szokott lenni.Éjszaka beáll az ősz:33C fokra megy le a higany szála.
    Még Tel-Aviv körzetében is igyekszünk a légkondis lakásban,bevásárló központokban,üzletekben vagy egyéb hűtött helységek környékén téblábolni.Nem baj!A jövő hétre már lehűlést jósoltak.Persze lehet, hogy a média stúdiókra vonatkozik.

  • Christopher Adam

    Gyuri,

    Hát, mi nem vagyunk ehhez igazán hozzászokva…bár a pára tartalam itt rendszerint magas, ami akár a 23 fokot is roppant kellemetlenné teheti. Kilépünk az utcára egy igazán párás 24 fokban és már ömlik rólunk a viz.

    Mennyire vészes nálatok a hőség augusztus végén, illetve szeptember elején? Most úgy alakulhat a helyzet, hogy a hónap végén, illetve szeptember első napjaiban leszek Tel Avivban és Haifában…

  • Cris,
    Nálunk az augusztus vége már sokkal kellemesebb.Átlag +-30 fok. Szept. 1 től már hivatalosan is eshet az eső.A nyári napjainkat nekünk is megkeseríti(bár nem állandó)a nyirkosság,ami 30 és néha 70%-ot is eléri.Ennek ellenére az élet itt nagyon kellemes,mert a nagy melegeket átvészeljük a lakás és a bevásárló központok között,ahol minden lég kondizva van.A lakástól a ház alatti autóparkolóig a 10 méter gyaloglást még elviseljük. Nos…ennyit a rosszról.Térjünk a lényegesebbre. Nagyon örülnék,ha Veled is találkozhatnék,még hozzá „hazai pályán”.Illével Pesten találkoztunk és nagyszerűen megértettük egymást.Ha Veled találkozhatnék kiteljesedne a kép.Részemről csak a dolgok technikája oldandó meg.Neked megvan az én e-mail címem.Adhatod Te is a privát e-mailedet, ahova megadom a telefonszámomat és ha hívsz megkereslek,akárhova is bújsz el Tel-Avivban.Remélem lesz 1,2 órád amit rám tudsz majd pazarolni.Kérlek érkezésedről idejében értesíts.Gy.

  • hehehe…Errefelé meg 38-39 fok. Az aszfaltot változatlanul terítik az arra rendelt helyeken, azután este meg locsolják, mert meleg van. Az építkezéseken a tetőtérben előfordul 50 fok is, de haladni kell, mert teljesítmény bérben vannak. A térkövet is le kell rakni, hiába süti ki az agyadat a nap.
    Hiába, no, Magyarországon az egy főre eső idióta munkavezérlők száma kettő. Ráadásul megkövetelik a védősisakot.

  • Christopher Adam

    István,

    Pesten valóban elviselhetetlenebb…de egy részt azért is, mert normálisan funckionáló klimatizáló alig található a városban…talán az országban. Egyik nyáron amikor ott voltam, éppen tombolt egy többhetes kánikulás hullám…a kisebb boltokban – ahol sok üditős hűtőszekrény melegített csöpp kis helységben – szerintem életveszélyes lehetett a hőség az ott egész nap dolgozók számára.

    Nem értem, hogy MO-n miért nem kapcsolják fel normális szintre a légkondit…ott, ahol ilyen van. Kanadában ezt 21 fokra szokták beállítani…én pedig otthon olyan 19 fokra teszem. 🙂

  • Christopher Adam

    Gyuri,

    nagyon szivesen találkoznék Tel Avivban. Én Bat Yamban fogok megszállni, ami – ha jól tudom – Tel Aviv egyik déli elővárosa…

    Jelentkezni fogok emailben.

  • Kommentedet elküldtem privátban. Bocs, de itt senkinek semmi köze hozzá. Önvédelem. Ille

  • István,
    megint igazad van.Kösz.Gy.