Nyílt levél Vona Gábornak

2015 augusztus 18 7:47 de.182 hozzászólás

Tisztelt Vona Úr!
Olvastam az interneten megjelent írását, melyben Ön zsidók nélküli Magyarországot akar.

Ez Önnek nem fog sikerülni; annál is inkább, mert ha bemegy egy katolikus templomba, a fõ helyen két zsidó látható, akik elõtt térdelnek és imádkoznak: Szûz Mária és Jézus Krisztus, akik nélkül nincs kereszténység.

Ha õk az én kortársaim lettek volna, akkor rájuk is vonatkoztak volna a zsidó törvények, és éppen olyan elbánásban részesültek volna, mint a kikeresztelkedett Radnóti Miklós.

Mi baja van Önnek a zsidókkal? A zsidók soha nem tettek rosszat Magyarországnak, éppen ellenkezõleg: fellendítették az iparát, kereskedelmét, színház- és filmmûvészetét, zenei és kulturális életét.

Számos kitûnõ orvost, tudóst, olimpikont, Nobel-díjast és sok egyszerû, becsületes iparost adtak Magyarországnak, akik nélkül Magyarország lett szegényebb. Hogy csak egy párat említsek: Bartók Béla, aki összegyûjtötte és az utókor részére megmentette a magyar népzenét, azért kellett az üldözés elõl Amerikába emigrálnia, mert az anyja zsidó volt. Az akkor egyetlen,Magyarországon élõ Nobel-díjasukat, akinek a fejére Hitler vérdíjat is tûzött ki, keresztény barátai bújtatták, mert az apja, Szentgyörgyi Miklós, zsidó földbirtokos volt. Úgy tanítják a zenész és tudós életrajzát a diákoknak, hogy azért emigráltak, mert nem értettek egyet a korabeli politikával. Hát persze, hogy nem, hiszen õk maguk is üldözöttek voltak.

Vajon Önök miért választották a rossz emlékû, nyilas zászlóra hasonlító piros-fehér csíkos zászlót a magyar nemzeti lobogó helyett?

Mit tart követendõ példának a nyilas eszmékbõl? Csak nem a zsidók üldözésénél tanúsított buzgóságukat vagy a deportálásnál a kegyetlenkedésüket?

Amikor a deportáltakat Székesfehérvárról elszállították, a szerelvény megállt Pusztaszabolcsnál. A vagonokban lévõk dörömböltek, hogy adjanak egy kis vizet, mert a rugdosások és verések miatt idõ elõtt megszült egy kismama. De víz helyett levették az anyát a csecsemõvel együtt, és puskatussal agyonverték õket. Figyelmébe ajánlom Önnek Gergely Anna könyvét, melynek címe: A székesfehérvári és Fejér megyei zsidóság tragédiája.

Vagy talán azt tart követendõ példának, ahogy az ártatlan embereket a Dunába lõtték, köztük az elsõ magyar gyógyszergyár megalapítójával, Richter Gedeonnal együtt? A nyilasok a németek segítõi és csicskásai voltak, akiket a németek is megvetettek, de szükség volt rájuk a piszkos munka elvégzésére. Becsületes magyar ember nem volt nyilas, csak a pribék lelkûek, akik hasznot reméltek az elhurcoltak javaiból. Hiszen mindenki ismerte a naci fajelméletet, amiben a németek felsõbb rendû embereknek tartották magunkat. A keleti népeket, köztük a magyarokat is, csak alsóbb rendû szolganépnek tartották.

Kérem, olvassa el ezzel kapcsolatban Horthy Istvánné, a kormányzó -helyettes özvegyének Becsület és kötelesség címû könyvét. A 253. oldalon olvasható ez: „Mikor kezünkbe került egy titkos jelentés, amelyet a németek küldtek Hitlernek Magyarországról. Ez a jelentés vázolta a gyõztes háború utáni terveket Magyarországgal kapcsolatban. Ezek szerint Magyarországból német Gau, (azaz tartomány – T.E.) lesz. Minthogy azonban a magyar nép nem méltó arra, hogy a nagy német árja közösségbe felvétessék, idõvel kiküszöbölendõk, (azaz kiirtandók .T.E) Istenem, milyen sors várt volna ránk?”

Tehát ha a nyilasok segítségével a németek gyõztek volna, akkor ma már a térképen se lenne Magyarország, és a magyar nép is Auswitzban, a gázkamrákban pusztult volna el.

Ez a hazaárulás lenne követendõ példa Önnek? Hitler is zsidók nélküli országról álmodott, de a gyûlölet õt pusztította el, mert a gyûlölet visszaszáll a gyûlölködõre.

A másik nagy antiszemita Sztálin volt, aki halála elõtt koholt vádak alapján zsidó orvosok elleni pert akart. Az õ betegágyánál se sírt egyetlen családtagja sem és nem imádkozott a lelki üdvéért.

A történelem folyamán kiderült, hogy számos, zsidókkal kapcsolatos vád hamis, kitervelt eljárás volt:a tiszaeszlári per vagy a Bölcsek könyve (amit a zsidók elleni uszítás céljából írtak a cári Oroszországban, és semmi köze nincs a zsidó Bibliához, a Tórához.)

Ön gyûlöli a cigányokat is, és cigánybûnözésrõl beszél. Ha Maga és baráti köre olyan körülmények között élne, ahogyan a munka nélküli, a jobb élet legcsekélyebb reménye nélkül élõ szegény emberek, Ön is másképpen gondolkodna. Könnyû jó fizetéssel, jó életkörülmények között bírálni másokat.

Ne ítélkezz, amíg nem voltál a helyében!

A móri bankrablók, gyilkosok mind magyarok (nem cigányok) voltak. Mit szólna hozzá, ha Önhöz hasonlóan általánosítanánk, és minden magyart bûnösnek tartanánk?

Úgy látszik, hogy Ön arról sem tud, hogy a zsidók elõbb éltek Magyarországon, mint a magyarok; õk ugyanis már az ókorban, a Római Birodalom idején is itt éltek. Bizonyíték erre a Dunapentelén,

Aquincumban és Sárváron talált leletek – Dávid csillag és héber betûs feliratok – voltak.

Nyilván nem olvasta László Gyula történész könyvét sem, melyben leírja, hogy a honfoglaló magyarok között zsidó kazárok is voltak.

Nemrég jelent meg egy kitûnõ cikk a Hetek címû lap 2012. február17-i számának 16. oldalán. Ebben Finta Szilvia a magyar honfoglalásról ír, „Hágár országa volt Hungária ‘címmel. Önnek is érdemes volna ezt elolvasni.

Magyarország lakossága magyarokból, szerbekbõl, horvátokból, lengyelekbõl, románokból, görögökbõl, svábokból, zsidókból, cigányokból és más népekbõl tevõdik össze. Petõfi Petrovics volt, Bem apó lengyel, Gárdonyi Zieglerrõl változtatta meg a nevét, a Pál utcai fiúk írója, Molnár Ferenc zsidó volt. Még hosszan sorolhatnám az újabb példákat. Illyés Gyula szerint magyar az, aki magyarnak vallja magát.

Hogy Magyarországon miért ilyen a gazdasági helyzet? Mert hiányoznak a gyárakat alapító okos emberek, amilyen Weisz Manfréd volt, akinek a csepeli gyára 40 ezer embert foglalkoztatott, vagy Ganz Ábrahám, akinek a gyára nélkül nem lehetett volna hidakat és vasutakat építeni.

Nincs olyan hazafi, amilyen Széchenyi István volt, akinek a saját haszna helyett fontosabb volt a nemzet felemelkedése, és nem sajnált adakozni is ennek érdekében. Õ tudta, hogy a kimûvelt emberfõ a legnagyobb nemzeti érték.

Az Önök által ismét felélesztett eszmék kétségbeesésbe, vérbe, káoszba taszítják újra az országot. Mindez kizárólag azok javát kívánja szolgálni, akik ezt véghez akarják vinni. A gyûlölet, a kirekesztés jót még egyetlen nemzetnek se hozott. Jót csak az egymás megbecsülése, segítése, a felebaráti szeretet teremt.

Minden jót kívánok a jóakaratú embereknek,

tisztelettel

Torontáli Elemérné (2013. Kanada)

182 hozzászólás

  • Megértem Torontáli asszonyt, csak egyet nem értek: Vona tisztelt lenne? Ráadásul tisztelettel köszön el tőle?
    Ja, hogy ez udvariassági protokoll? Az más.

  • Kedves torontali Elemerne!
    minde szavaval Egyetertek!!koszontom Ont mint sorstarsamat a szenvedesben,es mint egykori lagerlako Buchenwald kl-ban!
    kiegeszites keppen csak ennyit!!a nemetek kirohogtek a nyilasokat!!nem csak hogy szolganepnek de egyenesen Herdenvolke= CSORDANEP-nek tartottak az osszes magyart!!

  • vona az agyon es nagymagyarkodo!!
    csak tudnam mire fel??
    merthogy NEM AZ!!!!!!!
    tudniillik az a nev hogy ZAZRIVECZ az egy OLAH/RAC nepcsoportban hasznalt gyakori csaladnev!!

  • „….soha nem tettek rosszat Magyarországnak….”
    Azért akad pár kivétel: Kun Béla, Rákosi Mátyás, Szamuely Tibor, Hamburger Jenő, Farkas Vladimir, Péter Gábor, Apró Antal, (körmös) Bauer….

  • Itt a „levélben” ez szerepel:
    „Tisztelt Vona Úr!
    Olvastam az interneten megjelent írását, melyben Ön zsidók nélküli Magyarországot akar.”
    ………
    Tudomásom szerint ilyet Vona Gábor sehol nem mondott, nem írt.
    Ha rosszul tudom, megkérem a hozzáértőket, hogy linkeljék a cikket. Ha nem sikerül, akkor megint a régi néphülyítő hazugságot adják elő, olvasói levélnek álcázva, amiben a szerkesztőnek is van felelőssége.
    Tehát lehet cáfolni!

  • Che: maga kikről beszél? Vagy csak zsidózik egy jóízűt? Ejnye, nem szép dolog egy ilyen régi elvtárstól! Tudja, ez nem valami vonalas dolog, a párt a végén még csalódni fog magában!

  • charlie: hogy magának miről van tudomása, és miről nincs, teljesen érdektelen. Kétlem, hogy ismerné Vona beszédeinek teljes bibliográfiáját. De tudja mit? Visszadobom a labdát: cáfolja meg maga, hogy ilyet Vona sehol, semmikor – még legvadabb antiszemita idejében sem – mondott. Néphülyítés, Jobbik témában? Ezt maga se gondolta komolyan.
    A szerkesztőség felelősségét meg csak bízza ide.
    Mellesleg akad itt néhány link. Persze, ők mind csak össze-vissza fantáziálnak, mert hát, Vona dehogy szólt ilyesmit!
    http://probanaplo.nolblog.hu/archives/2012/03/14/Nyilt_level_Vona_Gabornak/
    https://www.facebook.com/kolisrael/posts/430489230326974
    http://kapcsolat.hu/blogszemle/nyilt-level-vona-gabornak
    http://kapcsolat.hu/blogszemle/nyilt-level-vona-gabornak
    http://gondola.hu/cikkek/80355-Mi_baja_van_Onnek_a_zsidokkal__-_Nyilt_level_Vona_Gaborhoz.html
    http://amexrap.org/fal/on-zsidok-nelkuli-magyarorszagot-akar

    Öcsi, a kocsmádban ezt – gondolom – úgy mondják – megszoptad, haver 😀 Ráadásul a haver, azaz chaver is jiddis szó 😀

  • Csodálatos levél, nemcsak Vona Gábornak, hanem Magyarország rosszabbik felének, aktív és passzív gyűkölködőknek egyaránt. Tragikus, hogy a címzettek rá se akarnak nézni.
    Che, mindenki rossz úton jár, aki „fajok” szerint akarja megkülönböztetni az embereket. A zsidók között is vannak köztörvényes vagy politikai gonosztevők, mint minden népben. A náci őrület megfertőzte a németeket is az olyan baromságoktól, ami Vona pofájából jön ki, de mégsem mondom azt, hogy a németek született bűnözők. Most már civilizált, normális és jóravaló nép, mivel nem olyanok vezetik, mint Hitler vagy leghűbb magyar tanítványa, Vona. Jó lenne, ha ezek eltakarodnának már a szemétdombra, ahová valók, mielőtt egész Magyarország az ő szemétdombjukba fullad bele.

  • Ille
    Nem én állítok valamit, hanem az „olvasói levél”, ami tudomásom szerint hazugságra épül.
    Tehát állítok valamit, amit aztán tényekkel bizonyítok, ez mindenhol így működik.

  • Most belinkeli a több helyen fellelhető hazug levelet?
    Ez a bizonyítéka?
    Azt linkelje, ahol megjelent Vona írása, amelyben zsidók nélküli Magyarországot akar.
    Ezt állítja a levél.
    Ha nincs ilyen link, nekem egy gyenge „elnézést” is megteszi.

  • charlie: felsoroltam pár linket, akik – nyilván valóan – csak deliráltak, amikor ezt a hazugságot nyilvánossá tették.
    Sajnos, öcsi, a maga tudomása ezekkel szemben szart sem ér, ugyanis, ha hiszi, ha nem, a beidézett oldalak kompetensek, maga meg nem.
    Javaslom, béküljön meg a gondolattal: maga 2012-ben, a postok megjelenése idején még csak egy jobbikos csíra volt, aki csak ebben az évben fejlődött ki. Azért a táptalajára kíváncsi lennék, csak, hogy bejelenthessem a Népegészségügyi Hivatalnál.

  • che,
    a Révait,Gerőt és még egy két a zsidóságból emigrált moszkovitát kifelejtette.Ezek és a Csermanek János többi barátai magát felejtették itt a levegő fertőzésére.

  • Charlie,
    vona gábor és nyilas tetű csürhéjéért nem a szerkesztő a felelős. Elődeik tetteiért maga és a mocskos nyilas hordája a felelős.Persze ezt felvállalni egy ilyen nagy hazaffffyyyytól,akinek elődei még a kopasztott turul csirkén érkeztek 15.000 évvel ezelőtt a kárpát-bazénba természetesnek tartom,hogy képtelen.

  • charlie: tudja, kisfiam, maga kétségbe vonja több, egymástól független fórum közleményének a valóságtartalmát.
    Ez azért eléggé nagy arcot mutat, de hát, megszoktuk, hogy maga csak e miatt lapjában fér be az otthona ajtaján. Tudja, kisfiam, azért, mert maga hazugnak nevezi, az attól még nem az. Én is nevezhetném magát buzinak. Miért, az?
    Az, hogy magának mi és mit tesz meg, teljesen érdektelen, hiszen csak a hétköznapi pimaszsága része.
    Ne értékelje túl magát: maga ezen a fórumon nem a számon kérő, hanem a kisegér szerepét játssza.
    A macskák meg mi vagyunk.

  • Gyuri10: Che elvtárs még nem tart az önkritikánál, de előbb-utóbb eljön az ideje. Majd segítek neki. Birtokomban van a felvételi kérelme a pártba.

  • István,
    a che elvtárs ha valóban önkritikát akar majd gyakorolni,én ingyen küldök neki másfél méteres erős ejtőernyő kötelet,előre beállított hurokkal.A lámpavasat válassza ki egyedül.Önkritikai alapon.

  • Kötekedés meg minden nélkül kérdezem: Vona Gábor mikor mondott ilyet? Be tudná valaki linkelni?

  • argumentum ad personam okán hozzászólása törölve. a Moderátor

  • Vipera: 2012-ben, a Facebookon lévő saját oldalán írta. Sajnálatos módon azt meglehetősen nehéz visszakeresni, de remélem, feltételezi, hogy ha ennyien rátapadtak, nem egy libsibolsi provokáció. Tudja, akkoriban Vona még korántsem volt annyira cuki, mint manapság.

  • Fel nem foghatom mi értelme van a helyi nácik szép szavakkal és kultúrált módon való győzködésének.

  • Geyza: győzködi a fene. Egy kőagyút csak kalapáccsal lehet győzködni. Nekem meg csak gumikalapácsom van.

  • A cikk hiteles és valóban Vona nézeteiről van benne szó, de én is szeretném látni azt a konkrét cikket, amelyikben nyiltan kimondja, hogy zsidók nélküli Magyarországot akar. Gugliztam mindenütt, hányingerem volt már az undorító náci cikkektől és kommentektől, de pont a szóbanforgó Vona-cikket nem találtam. Lehet, hogy törölték?

  • Utód: Vona facebookos oldalán jelent meg, 2012-ben, Onnan visszakeresni reménytelen.

  • Akkor sajnos a második mondat hiteltelen. Azt ki lehetett volna hagyni, mert a többi stimmel. Talán úgy lenne helyes, hogy Vona és elme-bajtársai zsidók nélküli Magyarországot akarnak, ez kiderül a legtöbb megnyilvánulásukból.

  • Utód: egy múltban írt levelet – jelenkori aktualitása mellett – nem változtathatok meg tartalmilag.

  • Ille, Szabad Sajtó díjas honlap nem engedhet meg magának ilyet. Volt már rá példa, mikor a kicsivel nagyobb kaliberű HVG próbált hazug videóval manipulálni baloldali olvasókat, kiderült, a szerkesztőt kirúgták, (és kiemelték az ATV-be) elnézést kértek. A hamis videót után-közlők mindenhonnan levették az álhírt. Azt megértem, ha valaki vétlenül beleszalad egy ilyen közlésbe, de a mai világban már könnyen ellenőrizhető minden nyilatkozat. Ha Vona bárhol ilyet nyilatkozik, a pártok (csak a Fidesz több száz milliót költ erre) médiafigyelő csapatai lementik a képernyőt,(ezzel a lehetőséggel élek én is itt) utólag már hiába kerül törlésre az ominózus mondat. Sok jobbikos vezetőnek akadnak is gondjai ezzel, ezekből teljes joggal szemezgethetnek akár itt is, hisz igazak.
    …..
    Ille, mihelyt személyeskedésbe kezd átváltani az érvkészlete itt a fórumon, mindenki tudja, maga vesztett. Remek fórumozókat sértett már meg minden oldalról többszörösen és alpárian, csak mert merészeltek ellenvéleményt megfogalmazni – sokan el is maradtak ezért – engem is gyalázhat nyugodtan, – amit ugye a maga által írt moderálás szabályai is tiltanak, – csak az igazamat látom bebizonyosodni.
    …..
    Tehát összefoglalva, megkérem ezt a cikket a hiteltelensége miatt törölje.

  • Geyza és Ille, igenis, van értelme a szép szóval való győzködésnek. Illetve a hallgatásnak nincs értelme. Miért kellene mindent lenyelni? Meg aztán a cikkek nem csak azoknak szólnak, akik elolvassák. A normális olvasók találkoznak jobbikosokkal a saját családban vagy baráti körben , akikkel szép szóval kell beszélni, mert amúgy jóravalóak, csak egyszerűen nem foglalkoznak ezzel a témával, csak élnek az előitéleteikkel és azt hiszik, hogy ez a normális. Az ilyen cikkekből meríti az ember az érveit. A Jobbik hivatalosan már óvatosabb a zsidózással. A „cuki-kampány” már a belső meghasonlás jele. Már Vonát is megtagadják a nála is nácibbak.

  • ORBÁNVESZÉLY

    Ne felejtsük el, hogy Vona Orbán kreatúrája, legalábbis ami a politikai szerepét illeti, ahol előszöris megalapítá az úgynevezett „polgári” körök – értsd náci rohamtartalék – hálózatát ahova, mint tagnak természetesen Ő-Vezérségének is illett belépnie, mert sose tudni, hogy mindig számíthat e majd az ő eszme és kollégiumi bajtársaira… Aztán az ő saját „polgári” köri alapszervezetében rálelt egy ifjú titánra, Zazrivecz (Vona) Gáborra, kinek személyében megtalálni vélte a maga politikai Pigmalionját, akit azon minutában be is indított abból a-célból, hogy – a fidSS ismét kormányközelbe kerülvén – megőrizhesse a . s z a l o n k é p e s s é g . l á t s z a t á t . aképp, hogy rendre majd e fital nyilas szájába adhassa majd a maga botrányos nézeteit. Ehhez a tükör politizáláshoz kezébe adott egy Jobbiknak elbecézett hungarista pártot a nemrég még vele is együttműködő, szövetséges Kossuth-téri hugyos csőcselékével együtt, hogy kellő popularitást kölcsönözzön ennek a szükség esetén rohamcsapatnak is.
    Valahol azonban hiba csúszhatott a számításába, amikor az „öntörvényűvé vált” – amúgy radikálisan szélsőséges – párt egyszercsak benevezett a parlamenti pártok szelíd szférájába és egy új, szalonképesebb, afféle komilfó modort erőltetett magára és most is ebben tetszeleg. – Tudjuk, a magyar választónál egy kis zsidózás a parlamentben, vagy egy kis zászlóégetés mit sem számít, hát leelőzve Keresztapa pártját is, mára már meghaladják a népszerűségi 30%-os szintet is. Ráadásképpen Orbán nekik ajándékozta az „ellenzéki párt” jelzőt is, ami arra is jó, hogy a naivok és naivák előtt kellően álcázva maradhasson a valóságos, az igazi szövetségesi viszony…
    Szóval, egymást ők ketten beszédeikben negatíve soha név szerint nem említik, és ami a legfontosabb, nyilvánosan soha el nem záróztak egymás politikájától és kijelentéseitől. Maximum csak úgy általánosságban, esetleg a pártjaik nevét éppen megemlítve.
    E dolog mögött ugyanis az bújik meg, hogy háttéralkujukban már a Jobbik megalakulásakor kikötötték, hogy ha a másik náci bagázs egyszer mégis a fid SS elé törne, a Vezér bukása akkor is kizárt. Vagyis, Orbán minden körülmények között megtartja a legfelső Vezéri szerepét, a hatalmát, ha másképp nem, hát egy gyorsan nyélbe ütött prezidenciális rendszer keretében, amelyben Vonatestvér csupán a másodhegedűs szerepét kaphatja. Ez lett számára kiosztva.

    Így aztán senki ne gondolja azt, hogy itt valamilyen Vona-veszély forogna fenn. A náci veszélyt a jövőben is maga Orbán Viktor személye biztosítja Magyarország számára.

  • Én Fodor Gábor facebook lapján olvastam 2013 körül, hogy egy zsidók nélküli Magyarországot akar, de már nem találom a postot.
    Felháborító! Neki is érdemes lenne elküldeni ezt szépen megkomponált cikket, majd ettől elszégyelli magát.

  • Utód:
    Hogyne !
    Továbbá annak is nagy haszna van ha szteptánccal próbálunk a sivatagban esőt csinálni.

    (Nekem van egynehány jobbikos cimborám , még régenről. Ezek nem járnak szájat tépni semmiféle web-lapra , pláne nem balhét kelteni folyamatosan egy liberális oldalon.
    A legtöbbel még vitázni sem lehet. Ha elkezdem mondani a magamét , csak elnézően mosolyognak.Gondolom ezek az emberek kiábrándultak mindenféle pártból , nem zsidóznak nem komcsiznak nem cigányoznak csak várják a megváltást az „új” társaságtól. Sajnos.)

    medve:
    Fodor Gábor álláspontom szerint egy görény. Javarészt ő tehet arról hogy az Ország most itt tart.
    ( Bár tüntetné végre el magát a hazai politikai életből.)

  • csárlicsovicska NE sikoltozzék itten mint egy régi mosónő akinek a szemébe ment a fahamu.
    Viselje emelt fővel a megaláztatásokat , amiket itten önként vállal be a nem-is-tudni-miféle-cél érdekében.

  • medve! Ne hazudj!

    Fodorról sok mindent elhiszek, de ezt így nem…

  • charlie: nem maga az illetékes valami hitelességének megállapításában. Amellett a cikk minden állítása igaz.
    Ha esetleg felsorolná azt a mindenkit, aki mit is tud? Vesztettem? Hol? Miben? Kik is az elmaradottak? Van ideje, sorolja már fel őket!
    Kérése, sajna, nem tlált meghallgatásra. A cikk marad.
    Jajistenem, lementi a képernyőt! Most meg kellene ijednem? Egyébként azt gondoltam, a képernyő tartalmát menti le, de ha maga az egész képernyőt, akkor, biza, sok hely kell a kamrában 😛

  • Gondolom, hogy Torontáli Elemérnét kellene (hivatalból) megkeresni, hogy mikor, mit és HOL olvasta azt a bizonyos Vona-írást ! Ha nem tudja megmondani, a lelke (és a tisztessége) rajta , (hisz engedélyezte az akkori cikkének a mostani megjelentetését) !!!

  • 12 Magyar szarmazásu kapok nobel dijat majdnem mind zsido talán
    egz vagz kettö kivételével.

  • A cigányos témához annyit írnék:

    A nagyszűleink (magyarok) is szegények voltak, mégsem mentek megölni a szomszédot egy kis pénzért valamint hiába voltak szegények azért tisztálkodtak, valamint művelték azt a parányi földet ami adatott nekik.

    A mostani cigányok viszont segélyt kapnak (sok helyen pozitív diszkrimáció van) mellette megölik a szomszéd Mari nénit a kis nyugdíjáért , illetve ápolatlanok – a kertjük gazos.

    Szerintem Magyarországon ezt látja sok ember és mint ahogy fentebb írtam tudja mindenki hogy a szegénység nem jár egyűtt az igénytelenséggel illetve erőszakossággal.

    Természetesen vannak normális cigányok de azok jobban utálják az igénytelen cigányságot mint a magyarok – nem véletlenűl.

    Tehát a fenti okfejtés miatt a lenti idézettel nem tudok egyetérteni és szerintem még sokan mások sem :

    „Könnyû jó fizetéssel, jó életkörülmények között bírálni másokat.

    Ne ítélkezz, amíg nem voltál a helyében!”

    ps.: Ha Kanada olyan emberbarát akkor vajon miért nem fogadta be a magyarországi cigányokat?

  • Che: ne erőlködjön, és főleg, ne gondolkodjon, nem az erős oldala. Ezt az írást nem kell engedélyeztetni, mivel privát levelezésből érkezett. De, ha kíváncsi rá, keresse meg maga. Kanadában él.

  • Lajos: na, most ezt esetleg leírná magyarul is?

  • A cikk legtöbb megállapitásával egyet lehet érteni – a legnagyobb ténybeli- és néhány részlet-tévedés kivételével.

  • Összefogalva: Ami nincs az NINCS,kár keresni! Torontáliné vagy felvilágosít vagy nem, lelke rajta! Gyűlöletkeltésnek mindenképpen elsőrangú volt a leközlés…

  • „argumentum ad personam okán hozzászólása törölve. a Moderátor”
    Igen, várható volt. Itt csak egyeseknek lehet mindent mert rájuk nem vonatkozik semmilyen szabály és ugyanakkor mindenkinek leharapnák a fejét mert éppen ki merte fejteni a véleményét. Nem írtam semmi olyat ami miatt ki kellet volna moderálni dehát a „moderátor” csak saját magát nem tudja ilyen effektíven moderálni. Még szerencse, hogy nem sokan olvassák ami itt megjelenik…

  • pwr100: akkor cáfoljon.

  • Che: ideje lenne, ha önvizsgálatot tartana. Tudja, pont úgy, ahogy akkor csinálta, amikor kérte felvételét a pártban. Felállt a taggyűlésen, és elkezdte: elvtársak, belátom, eddig rosszul közelítettem meg a párt ügyét. A helyett, hogy elfogadtam volna Nagy Vezetőnk, a tévedhetetlen (itt tetszőleges név következik) elvtárs iránymutatását, önző módon, individulaista, reakciós…stb. Tudja jól, mit kell írnia, csak előveszi az egyik régi sémáját. Nosza, ne tétovázzon! A munkásőrségbe történt felvételéről majd legközelebb.

    Elárulná, kivel, kikkel szemben is keltettünk gyűlöletet? De most már válaszoljon végre, mert gyávasága már kezd feltűnni!

  • Starchild: hogy mit kell moderálni, és mit nem, nem maga dönti el. Az olvasottságunkkal kapcsolatban is erős tévedésben van, de hát, nem ez az egyetlen.

  • Kedves Torontáli Elemérné,

    egyetértek Önnel, ez nem is lehet kérdéses. Viszont a most, 2015 augusztusában megjelent cikke alján a 2013-as dátum olvasható, és úgy tudom, Vona inkriminált írása valamikor
    2012-ben jelent meg. Megadná az idézet pontos forrását?

    Üdvözlettel: Pelle János

  • Torontáriné!
    Ön egy betegagyú frusztrált nő! Aki egy akasztást leközöl mint egy miki-maus filmet azt be kell zárni az elmegyógyintézetbe!A gyűlölet elvette az eszét!

  • Gyula Gémes: ha nem csalódom, maga hithű jobbikos. Torontáliné távollétében felkérem, cáfolja meg az általa írottakat. Tudja, nem elég amatőr módon felállítani egy diagnózist 🙂

  • Gémes Gyula, a film nem mutatja az akasztást. Egyébként ennek az akasztásnak felszabadító hatása volt. Egy kis elégtétel a mérhetetlen szenvedésért, országégésért, tömeggyilkosságokért. Még apám is elment oda, aki egyébként mélységesen humanista, orvos volt, de apját és anyját nyilas suhancok ölték meg és ő is élete végéig hordozta az arcán a munkaszolgálatban kapott mély sebet. A film azzal a mondattal zárul, hogy egy új korszak kezdődik. Sajnos, ismét ragályos a náci őrület és addig nem nyugszanak, amíg elpusztul a világ. A gyűlölet a náciknak vette el az eszét. Torontálné gyűlölete teljesen normális és minden gyűlölet kevés a nácizmus elítélésére. Sunyi dolog az emberségre hivatkozni az embertelenség védelmére. Nem tudom, hányszor kell még a nácikat legyőzni, hányszor kell még a szálasikat felakasztani, hogy végre kipusztuljon a földről ez a förtelmes eszme.

  • Utód,
    valamelyik genetikai hulladék nácinak írtam volt,hogy van egy autentikus film a tulajdonomban,az örmény szalosján,baky és endre lászló felrántásáról.Ez pontosan az a film, amit nagy ritkán jó hangulatom stimulálására meg szoktam nézni.Persze van egyéb mulattató is. Pl. che,charlie és az új kandidátus,GÉMESkút és a hozzájuk dörzsölődő új-pályázók beírásai.1946-ban 9 éves gyerek voltam.Még nem mehettem akasztásokat nézegetni.(sajnos)A híradó moziban ennek ellenére láttam bárdossy és jaross undor meglengetését.Ezt a filmet undorral és élvezettel vegyes érzelmekkel nézegetem,mely egyúttal figyelmeztetés is a mai zseb-náciknak.

  • felesleges mocskolódás okán kommentje törölve. a Moderátor.

  • Tisztelt moderátor!
    A KGB módszerein sajnos nem csodálkozom!Nincs is szándékomban ilyen gyenge elmélyű társasággal foglalkozni!Aki akasztásokra tudnak élvezkedni!Közben ha meglátnak egy fekete egyenruhát összecsinálják magukat!Ezt is töröl Izsák!

  • Tisztelt Torontáliné!

    Értem én a „náci veszély” miatti vélt vagy valós aggodalmát, de miért keveri a szezont a fazonnal?

    Megmagyarázná nekem, hogy miért keveri a nemzetiségek (szerb, román, szlovák, stb) közé a zsidó vallás követőit?

  • Sarkady István

    „Még nem mehettem akasztásokat nézegetni.(sajnos)A híradó moziban ennek ellenére láttam bárdossy és jaross undor meglengetését.Ezt a filmet undorral és élvezettel vegyes érzelmekkel nézegetem,mely egyúttal figyelmeztetés is a mai zseb-náciknak.” Elképesztően beteg elme. Nahát, ki a legelementálisabb gyűlölködő? Pláne, hogy Bárdossy és Jaross urakat golyó által végezték ki…Történelemismeretből nulla. Szegény Torontálné minden egyes sora cáfolható. A zsidóságnak végre önmagába kéne fordulni és feltenni több kérdést, önvizsgálatot tartani. Kanadában és az USA-ban egyébként, Magyarországgal ellentétben nyíltan nemzetiszocialista pártok prosperálhatnak. Európában is a legtöbb EU tag országban van fasiszta és nemzetiszocialista párt. Magyarországon hivatalosan ilyen formáció nem létezik. Egyébként igazi liberális az, aki az általa képviselt eszméktől teljesen ellentétes nézetekért rajong, hisz azok annyira MÁSOK. Nem folytatom, mert a lap szerkesztői egy 5 általánost sem végzett tudatlan szintjén leledzenek.

  • Ezzel zarnam soraimat ! 🙂

  • Christopher Adam

    Amalek,

    antiszemita linkeket, revizionista és Holokauszt-tagadó linkeket nem áll módunkban közölni.

  • szarkady ásvány,
    maga is ugyanolyan úr,mint a bárdossy és a jaross urak fúit.Aki ezeket a gyilkosokat,a „magyar nemzet sírásóit”uraknak titulálja előbb-utóbb melléjük is fekhet.Lengetve vagy lőve az már a helyzettől függ.Mélységes bánatomat fejezem ki,amiért nem emlékeztem a 9 éves koromban történt maga által uraknak nevezett gyilkosok kivégzésének pontos részleteire.Valóban ez történelmi intelligenciám hiányosságára vall.Azt azért furcsállom,hogy pszichépátriáról elbocsájtó levele bemutatása nélkül ilyen határozott véleményt tud nyilvánítani az én”elképesztően beteg elmémről”és a lap szerkesztőinek iskolai végzettségéről.Ha maga,kis szittya-náci vitézem újra megszülethetne(Isten őrizzen) és iskoláit nem kislétszámúban végezné el,nagy-nagy igyekezettel szellemi és emberi színvonala,Bp.VI.ker hunyadi téri tájszólásban még felemelkedhet a bányász béka seggéig.Nos itt befejeződött a levelezésünk,ami tulajdonképen el sem kezdődött,mert ugye elismeri, hogy nem vagyok köteles észrevenni jött-ment náci-tetvek bűzös böffentéseit.

  • ??? Igen Tisztelt Torontáli Elemérné

    A második sornál bevallom, nem olvastam tovább. (mivel már az elején hazudik, felesleges is tovább kínoznom magam ezzel a „firkálmánnyal” …)
    Mária, és Jézus, még a Biblia szerint sem volt zsidó!!! Máriát a zsidók rossz vérű szajhának tekintik, a mai napig. !!! József volt zsidó, de hát a történetet tudjuk. Nem az Ő fia volt.

    „A zsidóság Jézust hamis Messiásnak véli és a vallásos zsidók még mindig várják az igazi Messiás eljövetelét. Jézust csupán csodatevőnek, vagy bukott lázadónak tekintik,…”

    Tehát, a „kedves” firkász, nagyfokú tudatlanságáról ad tanúbizonyságot. És ez valószínű is, mert nyilván a Talmudot olvassa leginkább.

    És ha lemaradt volna valamiről, akkor jobb ha tudja, Vonának több mint 1 millió szavazója van, és növekszik. Az emberek rájöttek, hogy tulajdonképpen nincs választási lehetőségük, mert tök mindegy, hogy kire szavaznak, (MSZP,KDNP, DK, SZDSZ, FIDESZ, … akkor is UGYAN ARRA SZAVAZNAK) Kik az ugyanazok? Tömören.: A cionista-kazár-náci csőcselék. Azok akik berágták magukat az elmúlt évszázadok alatt az egész nyugati világ berkeibe, és már uralmuk alatt tarják, temészetesen a „keresztényi (judeo-keresztény) valláson” keresztül. (Pl.Németh Sándor Hit gyülekezet) Magának nem méltó, hogy használja ezt a nyelvet. Szégyellje magát!!!

  • Chris,
    erről a saját bevallása szerint is amalek nevű el-jazzíra propagandistáról véleményt nem mondok,mert pénzért sok minden átírható.Akár magyar fordítással is.A bejátszás amit sikerült elhelyeznie,tartalmazza a saját kezdeményezésű kivonulásainkkal kapcsolatos saját városaink illetve településeink általunk végzett lebuldózerólását. Az első volt az Egyiptommal kötött béke(1977/78) feltételei alapján,JAMIT városa.A második pedig az Árik Sáron által egyoldalulag elhatározott kivonulás a déli határmentén épült településről.Ez van úgy bemutatva(az arab propaganda klasszikus hazugságával)mint Izraeli rombolás és „népirtás”.Nem tűnik furcsának,hogy az 1948 ban Izrael területéről elmenekült kb. 180.000 arab már 3.000.000 lett.Az akkor Gázában élő 500.000 helyett ma már ez a szennyfilm is arról beszél,hogy 4.000.000 arab él.Hát csakugyan nagyon szapora népnek kell lenni,ha mindez a „szisztematikus népirtás”dacára is igaznak bizonyulna.

  • És még egy apróság.

    A mai zsidóknak vallott zsidók, nem zsidók, hanem kazárok. Tehát bitorolják Palesztina földjét.(Az ukrajnai konfliktus szoros összefüggésben van ezzel)

    Az ide vonatkozó Jézusi tanítást ajánlom kedves figyelmébe, az Új Szövetségből.
    Tehát, Ábrahám népe, (akiknek ígérte Isten azt a földet) nem a jelenlegi izraeli nép!

    Javaslom, menjen el, egy génvizsgálatra, és megfogja látni, hogy önnek semmi köze sincs a zsidókhoz, és a Magyarokhoz.

  • Christopher Adam

    Génvizsgálat? Ha ilyet végezne Magyarország lakosságán, hány echte magyar maradna és hány szláv lenne?

  • Génvizsgálat? Magyarországon? Echte magyarok? Na ne vicceljünk! Több, mint ezer év óta keveredtünk szlávokkal, románokkal, lengyelekkel, németekkel, törökökkel, horvátokkal, görögökkel, és még ki tudja mi mindenkivel. És ez igy is van rendjén, mert ha nem, eléggé elkorcsosultunk volna. Csak mellesleg jegyzem meg, hogy a zsidók egy része 1492-es Spanyolországi elüldözése óta Németországon keresztül terjedtek el közép és kelet Európában. Márpedig azoknak édes-kevés közük lehetett a kazárokhoz. Persze Zsidók már a Romai birodalom alatt is tartozkodtak a mai Magyarország területén, de ez igazán ne zavarja Károlyt.

  • Károly, ez a kazár elméletet Arthur Koestler magyar-zsidó származású író találta ki 1976-ban a Tizenharmadik törzs c könyvében és egyből nagyon népszerű lett. De mindegy, hogy a zsidók mennyire zsidók, mert a nácik mindenkit lezsidóztak és lecigányoztak, akik nekik nem tetszettek. Ahogyan Pol Pot vérszomjas bandái minden szemüvegest megaláztak, halálra dolgoztattak és irtottak, mert értelmiségnek nézték őjet, A nácik az utcán lehúzták rólad a gatyádat és ha körül voltál metélve akár egészségi okokból, azt már vitték. Az, hogy a zsidók mennyire zsidók éppúgy nem érdekes, hogy a magyarok mennyire magyarok és pláne turániak. A te ősöd sem Árpáddal lovagolt be a Vereckei szoroson. Úgy jön ide más nép, hogy ez az őrült eszme mindenkit üldöz, aki nem „fajnémet”. Egyelőre a németek megengedték a magyaroknak, hogy elárulják nekik az országot, de ha győztek volna, a magyar éppúgy alsóbbrendű rabszolganép lett volna, mint pl a lengyel. A zsidókat és a zsidóknak kinezett embereket irtották már kezdettől, ez volt az alapszándék, de végülis a cél a „harmadik birodalom” volt, vagyis a német Übermensch uralma minden más nép ellen. A németek ebből már kigyógyultak. A magyarok nagy része még mindig nem és mindenkit ellenségnek kiirtani valónak tartanak, akinek mások a vallási szokásai, más nyelven beszélnek vagy emlékeztetnek a náci karikatúrák zsidóábrázolására. Aki az ilyen eszmét védi vagy a bűneit kevesli, az undorító gyilkos és börtöntöltelék. Kár, hogy nem lehet bebörözönözni embereket gyilkos eszmékért, mielőtt megvalósítják. Csak undorodni lehet és megpróbálni meggyőzni őket nyilvánvaló dolgokról, mielőtt megint elpusztítják a fele emberiséget.

  • Sarkady István: véleménye megtisztelő, ostobasága határtalan, elfogultsága jól tetten érhető, pártállása egyértelmű.
    Tekintve, hogy kijelenti, a cikk minden egyes sora cáfolható, kérem, ne fogja vissza magát, és cáfolja!
    Amúgy, mint jeleztem, ez a cikk korábban több fórumon is megjelent. Érdekes, ott nem adta elő ugyanezt. Mi van, picinyem, megfújták a harci kürtöt?

  • Károly: de bizony, Mária és Jézus zsidó volt. A Bibliát meg jobb, ha hagyja, tudatos hamisítások gyűjteménye. Ellenben javaslom, tanulmányozza az Ószövetséget. Ha terjed odáig az intelligenciája – és nem restell a Tórába – és nem a Talmudba, az egészen más – beletekinteni, rá fog jönni, hogy biza, az Ószövetségnek az az alapja. Upppssz. Akiről maga beszél, tudatlankám, az Mária Magdaléna volt.
    Károly, Károly, nem megy ez magának. Ráadásul az okfejtése, hát, hogy finoman szóljak, nem éppen kiforrott tudásbázison alapszik 🙂
    A nyelvhasználattal kapcsolatban pedig remélem, belátja, nincs abban a helyzetben, hogy maga határozza meg a másét.

  • Károly: na ez már tényleg butaság, amit mond. Körülbelül annyi a valóságtartalma, mint a magyarok szíriuszi származásának. Azért, mert tudja kezelni a számítógépet, ne tartsa magát másnál okosabbnak. A kazárok FELVETTÉK a zsidó vallást, tehát volt honnan átvenni.
    Az Újszövetséget – ami egy erőltetett fércmű- csak hagyja ki az érvrendszeréből.

  • Chris, a mi Károlyunknak tuti, hogy lenne bizonyítványa a piros pöttyről a seggén és a turulban születésről 😀

  • Ez egy nagyon jó és helyes megfogalmazás hogy” magyar lelkületű legyél” Mert Magyarországon mindenki bevándorolt .Ki itt a magyar?—- „A nemzet hű fiává nem a származás, nem a fajrokonság, hanem a rokon érzés, s a csatlakozó önfeláldozat avat. Nem a szívnek vére, hanem a szívnek verése” Lőw Immánuel —– Magyarország mindig sok nemzetiségű állam volt . Nyilván itt is éltek mindig emberek a honfoglaláskor is lásd Zalán népe , A Gestában is ezt írják a honfoglalásról —-és a velük jövő más népek sokasága – A vérszerződésre is ezért volt szükség mert , mert a hét törzs sem volt egységes –csak két törzs volt fin-ugor-,a többi türk volt .István királyunk is Imre herceghez írt intelmeiben is a sok nemzetiség előnyeire hivja fel a figyelmét .A szászokról már az 1200 évektől vannak írásos emlékek . A horvátokkal 800 éven keresztül együtt éltünk. A tatárok a Duna vonaláig kiírtották a lakosságot , mert ők abba gondolkodtak akik megadták magukat és behódoltak azt életben hagyták aki nem azt kíírtották . Ezután bejöttek a kunok, jászok , a zsidókat is IV Béla hívta be először . A törökök Európai hódításakor a menekülő áradat is elérte hazánkat .A 150 éves hódoltság a gyerek adózás a háromfelé adózás és az állandó harcok miatt az ország középső része kihalt . Mária Terézia idején voltak nagy betelepítések , bajorok, rácok , vallonok , örmények az itt maradt törökök, románok, a jöttek cigányok, itt voltak a ruszinok ,a jó tót atyafiak stb .Az 1800 években az iparosításkor meg egész Európából az iparosok és a zsidók akik azért kaptak német neveket mert az osztrákok azt szerették volna hogy elnémetesedjenek .Ennek ellenére elmagyarosodtak és pont velük együtt lett a magyarság 50 % felett a nemzetiségekkel szemben . 1867-től a zsidók Magyarországon nem nemzetiség hanem vallásként volt nyilvántartva. . —- A világon legismertebb magyar Puskás Ferenc–Purczeld a sváb az aranycsapatból is Lóránt Gyula (született Lipovics Gyula, Lantos Mihály (született Liendenmayer Budai László, Bednarik Grosics Gyula sváb ,,Blaha Lujza-,Reind Ludovika,Petőfi Sándor-Petrovics, Klapka György,cseh-morva,anya nyelve német,Ganz Ábrahám Svájci,Zrínyiek horvát-magyar,Báthory család-Gutkeled sváb nemzetségű,Bajor Gizi -Beyer Gizella anya olasz.A Nobel díjasaink 70 százaléka zsidó,a matematikusaink 90 százaléka zsidó Radnóti Miklós aki talán az egyik legszebb verset írta hazánkról zsidó. Az aradi 13 -ból meg lehet nézni hány volt magyar pontasan négyen voltak magyarok , volt közöttük olyan aki még magyarul sem tudott sőt mikor megtudta hogy ide vezénylik leakart mondani a kinevezésérő.Vámbéry Ármin (eredeti neve: Wamberger Hermann) ,Munkácsi Munkácsy Mihály született: Lieb Mihály Leó, Rejtő Jenő Reich Jenő zsidó Hofi Géza Hoffmann Géza , Kálmán Imre (eredetileg Koppstein Imre, Gárdonyi Géza (eredetileg Ziegler Géza; József Attila írja anyám kun volt apám félig román félig székely vagy tán egészen és ahogy befejezi a Dunánál című versét ……………………. A világ vagyok – minden, ami volt, van:
    a sok nemzedék, mely egymásra tör.
    A honfoglalók győznek velem holtan
    s a meghódoltak kínja meggyötör.
    Árpád és Zalán, Werbőczi és Dózsa –
    török, tatár, tót, román kavarog
    e szívben, mely e multnak már adósa
    szelíd jövővel – mai magyarok!
    … Én dolgozni akarok. Elegendő
    harc, hogy a multat be kell vallani.
    A Dunának, mely mult, jelen s jövendő,
    egymást ölelik lágy hullámai.
    A harcot, amelyet őseink vivtak,
    békévé oldja az emlékezés
    s rendezni végre közös dolgainkat,
    ez a mi munkánk; és nem is kevés.— Nem azzal kell foglalkozni hogy mi az ami elválaszt bennünket , ha nem azzal ami összeköt .Az 1800 évekre a Nagy-Magyarország egy 14 nyelvű sok nemzetiségű állam volt így egy nagy genetikai masszává vált az elmult 1000 év alatt itt már csak tudatában vannak magyarok szlovákok románok és mi mégis azzal foglalkozunk amiből a kulturális különbségeink adódnak . —– Genetikai magyar nincs a magyaroknak nincsenek külön genetikai jegyei .Semmiben nem különbözünk a környezetünkben élőnépektől ——-Puskás a világon a legismertebb magyar akinek a nagyapja még nem beszélt magyarul és az unokái meg már nem beszélnek magyarul , és ezt nagyon sok híres a magyar nemzet nagyságáért tevőnkről eltudjuk mondani . Ennyit a magyarság abszurditásáról . Arról nem beszélve hogy a nemesi családjaink tagjai nem is beszéltek hanem csak tettek magyarul .A földet egy emberi faj lakta be és most eljött az a történelmi idő mikor újra keveredésével újra az összes jelet fogja magán viselni amit az éghajlati különbségek okoztak a kinézetükben . Újra egységes lesz az emberiség .!!!!!!!!!! A GAZDASÁGI GLOBALIZÁCIÓT KÖVETI AZ EMBERISÉG GLOBALIZÁCIÓJA .Ezt megállítani képtelenség csak késleltetni lehet ,mint a fehér ember világhódítását sem lehetett megakadályozni így ezt a népvándorlást sem lehet .Tudomásul kell venni vége van a fehér ember uralmának a földön .

  • Judith: biza. Ha jól tudom, ők voltak az askenázi vonulat. Beidézném ide e témában – sokadszor -István király intelmét Imre fiához:
    „A vendégek s a jövevények akkora hasznot hajtanak, hogy méltán állhatnak a királyi méltóság hatodik helyén. Hiszen kezdetben úgy növekedett a római birodalom, úgy magasztaltattak fel és lettek dicsőségessé a római királyok, hogy sok nemes és bölcs áradt hozzájuk különb-különb tájakról. Róma bizony még ma is szolga volna, ha Aeneas sarjai nem teszik szabaddá. Mert amiként különb-különb tájakról és tartományokból jönnek a vendégek, úgy különb-különb nyelvet és szokást, különb-különb példát és fegyvert hoznak magukkal, s mindez az országot díszíti, az udvar fényét emeli, s a külföldieket a pöffeszkedéstől elrettenti. Mert az egy nyelvű és egy szokású ország gyenge és esendő. Ennélfogva megparancsolom neked, fiam, hogy a jövevényeket jóakaratúan gyámolítsad és becsben tartsad, hogy nálad szívesebben tartózkodjanak, mintsem másutt lakjanak. Ha pedig le akarnád rombolni, amit építettem, vagy szét szórni, amit összegyűjtöttem, kétségkívül igen nagy kárt szenvedne országod. Hogy ez ne legyen, naponta nagyobbítsd országodat, hogy koronádat az emberek nagyságosnak tartsák.”
    Ez, persze, a Károlyoknak magas. Nota bene, ha Károlyra hallgatott volna IV. Béla, most nem lenne magyarság.

  • Géza Scheffer: Köszönjük, végre egy józan hang a témában!

  • Egy rossz hír Vonának ha megnézi, hogy kik kapják a Szent István Rend kitüntetéseit hát bizony jó része zsidó származású

  • A „zsidó származású” megfogalmazás kb olyan, mintha azt mondanánk, hogy „buddhista származású” vagy „adventista származású” – azaz ostobaság. Aki nem képes megkülönböztetni a vallási hovatartozás és a nemzetiségi származás fogalmát, annak a fejében nagy a zavar.

  • Puchert János,
    Nem hiszem,hogy huzavonának ez egy olyan nagyon rossz hír.Nem- zsidóságát ő sem”genetikai”alapon tudja igazolni.A parlamenti W.C-be invitálta azokat akik nem hiszik el szittya származását.A sz@rkady és Károly”urak”pedig amúgy is tudják,hogy Jézus magyar volt.Vagy 3 évvel ezelőtt egy nem teljesen komplett kinézésű 70 év körüli „úrhölgy” a keleti p.u. előtt üvöltözte,(saját fülemmel hallottam)hogy”Jézus Krisztus”magyar volt.Tehát a bizonyíték eredete 100% ig megbízható.Mellesleg az egyetlen népi,genetikai hovatartozást csak a kohanitákhoz tartozó zsidókról lehet orvosi és valóban tudományos szintem megállapítani. Engem nem kell megvizsgálni sem.Családom eredeti neve nem Cohen, hanem HACOHEN. Ez volt az Eretz Jiszraelből kiküldött vallási és népi kiküldöttek neve a Kazárok birodalmába. Származásomról eredeti igazolásokat tudok felmutatni.Nem szittya módra.Nem huzavona stílusban.

  • Én meg „ateista származású” vagyok. Már a nagyapám is, aki a 30-as években áttért a zsidó sorsból a reformátusra, mert azzal még szimpatizált is, de hiába, őt is megölték a nyilasok.
    Ille, az Újszövetséget erőltetett fércműnek nevezed. Ezzel egyetértek, de szerintem az Ószövetség is az. Csak hogy egy borzalmat említsek: a Noé történet. Most Ádám az ősapánk, vagy Noé? Őt leitatták és megerőszakoltak a lányai és mindkettő teherbe is esett tőle. Más ember nem is volt a Földön. Viszont aránytalanul sok lehetett a hal, hacsak őket is nem vitte Noé a bárkájába. Még sok ilyen történet van, sokszor egymásból másolva, teljesen logikátlan és kegyetlen tömeggyilkos történetek. Ez volt a korszellem. A mai zsidóság erről éppúgy nem tehet, mint a mai keresztények az inkvizícióról, boszorkányégetésről. A Biblia kortörténetnek érdekes, de nem látom szent könyvnek és az erkölcseinket nem abból eredeztetném. De ez egy másik téma. Itt emberségről van szó, nem szentségről.

  • Enmerkar,
    képzelje el milyen nagy zavar van a zsidóság fejében.Különösen az izraeli zsidók 85%-a többek között Dávid király leszármazottaiként a zsidó néphez és nem a valláshoz tartozunk.Buddhista köztársaság vagy adventista,baptista állam nincs.Ez igaz.A zsidó nép állama sokak bosszúságára ugyan,de létezik,él,(nem is rosszul)prosperál és különb teljesítményeket tud felmutatni,mint nagyon sok ezeréves ország. Bizony az itt kommentelők közül is egyeseknek csak a nyála csoroghat az irigységtől.Mi nem vallási,hanem nemzeti,népi alapon tartozunk ide ahova a magafajta csak turistaként jöhet.(ha lehet rövid tartózkodásra)Mindez azért figyelembe veendő egy vallási és népi származást tutira megmondani tudótól.

  • Megmondó Juhász

    egyértelmű antiszemitizmus és neonyilas megnyilvánulás okán kommentje törölve. A Moderátor.

  • Sarkady István

    ismételt antiszemita megnyilvánulása okán kommentje törölve. A Moderátor.

  • Megmondó,
    Demokrácia és szólásszabadság kizárólag demokratáknak jár. Totalitáris hatalmak és nézetek hívői rontsák bűzös leheletükkel a kuruc in fost.Itt a normatív emberek beszélgető oldala van.

  • Sarkady István

    Kedves Moderátor,

    miért törölte a Wikipediából jiddis nyelven valamint az Independent magazinból közölt idézeteimet? Ezeket Önök mondják, nem mi, ez csak egy tükör lett volna. Ismét felteszem tehát a költői kérdést: a fent hozzászóló, magukat zsidónak tartók valójában valláshoz vagy néphez tartozóként tekintenek önmagukra? Mert ha ezt sem tudják eldönteni, akkor ott igen nagy belső és identitás-beli problémák állnak, pszichológiai gondokkal karöltve. A zsidó vallást, német származásom ellenére bármikor felvehetem, beszéltem rabbival ez ügyben, egyszer vásárlóm volt antik tárgy kapcsán.

    Köszönöm válaszukat előre is!

  • Christopher Adam

    Sok sikert kívánok a zsidó valláshoz való áttéréshez, antik tárgytól függetlenül!

  • Sarkady István: nem tetszik a modora, azért. Maga sem más, mint egy ócska provokátor, tele árja felsőbbrendűséggel.
    Amúgy másmilyen vallást is bármikor felvehet, de a rabbi bármit is mondott magának, maga akkor is csak betért lesz, nem valódi zsidó.
    Bár kétlem, hogy hótiszta árjaként maga be akarna térni.

  • Kedves Kanadai „Magyar” Hírlap!

    Szeretném megkérdezni, hogy egyáltalán kihez akartok szólni? Kik az olvasóitok? Kiktől kapjátok, és mire’ kapjátok a pénzt?
    Mert hogy sem Magyarok, sem Zsidók nem vagytok.
    Ez lenne a hírös liberális (LIBERÁLIS) média?
    Ahol az ellenérveket nem lehet közölni?
    Ahol az „újságíróknak” álcázott náci söpredék el-el társalog magába, nyilvánosan???
    Töröljétek, de tudjátok…Pitiáner, ócska náci kazár csürhe vagytok, és nem érdemlitek meg egyik jelzőt sem! Sem a zsidót,sem a Magyart!!!

  • Károly, remélem, megérti, hogy ezek után pláne spamra kerül 😛 Tudja, dühöngő őrülteknek nem szívesen adunk helyet, de, ha igényli, szívesen keresünk magának – teljesen ingyen – egy jó pszichiátert. Talán még nem késő.

  • És Sarkadi úr vállalja majd a körülmetélést is? Csak kérdem, mert anélkül nem megy a betérés férfiak számára.

  • hozzászólása mentális környezetszennyezés miatt törölve, egyúttal közlöm, tiltólistára van téve. Kérem, nyugodjon bele, és hagyjon fel a további mocskolódással, nem fog kikerülni a fórumra. A Moderátor.

  • Judith: nálad a pont 😀 Nem vállalja, mivel akkor nem tudna lefitymálni másokat 😛

  • Gyula Gémes:
    Hát igen.
    Normális ember nagy örömmel nézi azokat a dokumentum és egyéb filmeket amiken a kisebb s nagyobb antikrisztusok és sátánok elnyerik a méltó büntetésüket.
    .
    Ti , fekete egyenruhások akkor fogjátok magatokat összeszarni nyakig , ha majd ERŐVEL kerültök szembe és nem mindenféle csóró mezitlábas szerencsétlenek között , vagy semmit nem tudó jámbor vidékiek előtt masírozgattok fel alá.
    Aképpen ahogy szellemi elődeitek gyáván futottak Budáról a Vörös Hadsereg harcosai elől.

    Arra azért vigyázzatok , NE tetováltassatok a hónotok alá kis halálfejet.
    Gondolom tudod hogy annó az volt az ukáz ha valaki gyanús volt :
    -Inget le , karokat fel !
    s ha ott volt a kis tetkó , akkor : -Falhoz állni TŰŰŰZ !
    Az sem segített ha később valami sebészeti módszerrel kivágatták a „bátor és hős” nácik az árulkodó jelet és úgy próbálták bujkálás révén elkerülni azt ami járt nekik, mert akkor meg a megfelelő helyen lévő más színű bőr miatt támadt kellemetlenségük .

  • Sarkady István

    mivel továbbra is témaidegen, terelő és vallási vitát generáló hozzászólást írt, sajnálattal közlöm, hogy ez is törölve. A Moderátor.

  • Károlynak és Sarkadynak. Én azt hiszem, ez nem valami zsidó fórum, hanem ellenzéki. Az ide író emberek és közönségük nem egy szekta tagjai, legalábbis én senkit sem ismerek személyesen. Az tetszik, hogy a cikkek bátran ellenzékiek, szellemesek. Humanistának, vagyis „emberpártinak” lenni nem politikai kérdés, ez a minimum, még a kocsmában is. A kocsmáros kirúgja azt, aki üvöltözni próbál, hogy ez vagy az a népcsoportot ki kell írtani. Ehhez nem kell semmiféle globális összeesküvés, ehhez elég normálisnak lenni. Azt hiszem, itt sem kell egyetérteni a szerzőkkel, de gyilkosokat magasztalni sem itt, sem a kocsmában nem szabad, kivéve a Jobbikos körökben. Elég nagy katasztrófa, hogy egyre nagyobb a fajüldözők pofája, ezzel egész Magyarországot viszik a szakadékba.

  • Kedves zsidorátor!
    Ön egy szánalmas seggnyaló aki lehet hogy pénzzért teszi mind ezt!
    Szép napot!

  • Kedves mindenki aki bizonyítékot akar!
    https://kuruc.info/ < itt el lehet böngészgetni egy rövid időt és a zsidómentes Magyarország óhajtására való jelek elég hamar világosak lesznek…. Persze tudtommal az "úriember" elhatárolódott ettől az oldaltól, de nyílt titok, hogy elég sok köze van hozzá…. sőt.
    Ha valaki ezt a bizonyos színezettel csöpögősre itatott rongyot olvassa minden nap (nem is beszélve ha ezt kombinálja más hasonló jellegű lapokkal, tv műsorokkal és a homogén kocsmai cimborák táborával) akkor nem csoda hogy minden kérdésre "tökéletes választ" tud adni…
    És mielőtt valaki el kezdené, nem én nem nézek tv-t már évek óta és bárminemű magyar nyelvű nem kulturális vagy tudományos újságot teljes fenntartással veszek kézbe vagy nyitom meg…..

  • Gyula Gémes: hálás köszönet az aládolgozásért! Remélem, megérti, ha ezen a fórumon maga nem fog többé előfordulni?

  • Gyuri10
    Minden tiszteletem mellett kérem a hitétől vonatkoztasson el egy pillanatra: Dávid, Mózes, Salamon és még sokan mások történetileg nem igazolt létezésű költött alakok.Pont, mint Ilmarinnen, Veinemöjnen és még sokan mások más mitológiákból. Ne jöjjön azzal, hogy „de a Tórában írva vagyon”, mert a Tórát Ezra HaSófer és tettestársai írták az ie.5 sz vége felé a Termékeny Félhold népeinek hagyományaiból. Ha más nem, az föltűnhetne, hogy bár erőteljesen kutakodnak, máig nem sikerült semmit találni, ami a fent említett jeles személyek létét bizonyította volna, pedig mind a hettiták, mind az egyiptomiak fejlett írásbeliséggel rendelkeztek és gondosan feljegyezték a történéseket. Pl a Merneptah-sztélén világosan írva van: „Izrael puszta, magja nincs többé”. Ez persze a hitét ne befolyásolja, mert a hithez nincs szükség tudásra.

  • Mindamellet nem osztom a minden bokorban Mózes-hitűek összeesküvését kohnbináló (sic!) habzó orcájú kommentelők véleményét, ugyanúgy nem, mint a nemes egyszerűséggel „nácizók” hasonló indulatai.
    Sanda gyanvam szerint a nácizók-kommunistázók a múlt század ittfeledett relikviái, akik újra akarják vívni letűnt koruk háborúit.

  • Enmekar: aha. Tehát Dávid – habár király lett -, nem létezett, ahogy Salamon se, Mózesben egy kicsit bizonytalan vagyok, akkor azokat a kőtáblákat biztosan valami bóher adta a vallásnak. Jézus pedig nem volt zsidó, habár úgy hívták, hogy Jehuda ben Nocvi…Lehet, hogy újra kell tanulnunk az egész történelmet?
    Elárulná, ezt a fölényes tudást hol is szerezte meg? Mert mintha maga az Ószövetség is a Tórára hagyatkozna, de ez nyilvánvalóan csak valami ármány lehet…

  • Ille István:
    Tanulni kell.Szorgalmasan. Kezdje mondjuk Julius Wellhausennel.
    Mint fentebb mondtam: a hithez nem kell tudás.
    Minden vallásalapító – Buddhától Bahá’u’lláhig elkezdte valahogy és ez alól Ezra HaSófer se kivétel.
    Amúgy ha nem figyelt Vóna (sic!) senki zsidóságát nem vontam kétségbe. Jézusét se.

  • Vallási ügyekben kéretik elolvasni korábbi hozzászólásomat, 2015 augusztus 22 5:01 de. szerepel időpontként. Engem a Biblia logikája zavar mindkét részben. Az Újszövetségben a Mindenható azért feszítteti keresztre magát, mert az első emberpár beleharapott egy almába, amitől észrevették, hogy meztelenek. Ha ez bűn, egy könyörületes Istentől elvárná az ember, hogy csak ejnye-bejnyézzen. Nem, ezért bünteti az egész emberiséget eredendő bűnnel és örök szenvedéssel. Aztán az Újszövetségben kifejezetten kényszeríti Júdást, hogy elárulja és a népet, akik történetesen zsidók, akárcsak ő maga, hogy elítéljék, ami aztán alapja lesz az irántuk való vak gyűlöletnek és üldöztetésnek. A kereszt egy kínzó- és kivégzőeszköz. És meg vagyunk váltva? Akkor minek a purgatórium meg az egész pokol? Hiába volt az egész szadomazohista színjáték? Mindenható? Könyörületes? Szerintem minden vallás mese, a kor szellemét tükrözi és ideje, hogy ne higyjünk a Mikulásban felnőtt létünkre, hanem legyünk egyszerűen emberségesek.

  • Enmerkar: igaza van, tanulni kell. Ezért kérdeztem, hogy maga hol szedte össze mindezt a tudást, mert hát, nehogy már valami kétes értékű áltudományból idézzen, mert az nagyban rontaná a renoméját.
    Wellhausen, Wellhausen…ja, az a német bibliakutató, akinek nem volt lehetősége összehasonlítani a biblia és az ókori kelet irodalmát, így megmaradt a maga rögeszméinél? Az más. Ha ő a maga hiteles forrása, akkor nincs már semmi kétség.
    Nem, valóban nem vonta kétségbe senki zsidóságát, de miért is tette volna? Jómagam se a miatt soroltam be Jézust, hanem, hogy érzékeltessem, mennyire egyenértékű Dávidék létének tagadása Jézus zsidó voltának tagadásával.
    Tudja értelmezni, vagy segítsek?
    Ja, és mivel magának nincs hite, a maga által nagyképűen felállított összefüggés szerint a tudásával is gond lehet 😀
    Figyelmeztetem, ha parttalan, a cikk témájától eltérő terelésbe kezd, sajnálatos módon kénytelen leszek ignorálni.

  • Ille István:
    Nem áll szándékomban terelni – az elletőjuhász felszerelést Önre hagyom.
    Megértési nehézségei sajnálatosak ugyan, de nem meglepőek: a cikk témájával szorosan összefügg az a vakhit, ami a szerzőt és támogatóit illetve az őket támadókat jellemzi.
    Dávidék létezését se tagadtam – bár ön ezt állítja -, mindössze arra hívtam fel a figyelmet, hogy SEMMI nem bizonyítja történeti személy voltukat.
    Ismételni tudom csak magam: tanulni kell. Szorgalmasan. És eljő a megértés is.

  • Utód:

    Egyetértek.
    Az a hátulütője a dolognak hogy a vakhitűekről leperegnek az érvek-tények.

  • Vona nem érdemli meg ezt a valláselméleti vitát. A kérdés, hogy a pártja mennyire fajüldöző és hogy tenné tönkre Magyarországot, ha hatalomra jutna. Nagyon.

  • Enmerkar: bizony, eljő. Remélem, a maga esetében is. Sajnálom, de nem az ellető juhász terel – az egy másik funkció a karámban – hanem a terelő juhász és a legelőn. Úgy vélem, tényleg van még mit tanulnia. Sikeresen átvitte vallási mezőre a témát, a helyett, hogy megcáfolná a cikk állításait. Na, ezt maga minek nevezi? Ez, biza, vérbő terelés!
    Vakhit? Mit nem mondd! Ezt maga honnan tudja megállapítani? És, ha az, mi köze hozzá?
    Közvetlenül nem tagadta Dávidék létezését, csak éppen a bizonyítással volt elfoglalva, ami természetesen nem tagadás, csak szofisztika.
    Nem megy ez magának, bármennyire is fölényeskedik.
    Mielőtt elfelejteném: mivel nem vitapartner, javaslom, fejezze be a mellébeszélést és a magyarázkodást. Vallja be, mi a szándéka és milyen zászló alatt hirdeti az igét, rendezzük le gyorsan, hogy végre kivághassam a francba, és mehessek aludni. Bátran, egyenesen jöjjön elő a farbával, mégha az árpádsávos is.
    Kurvára unom, hogy maguk után mindig takarítanom kell.

  • Utód: bocs, de Enmerkar messze nem valláselméleti vitát indukál, simán provokál és pimaszkodik. arra játszik, hogy valaki egyszercsak elküldi az anyjába, vagy újnyilasnak nevezi, esetleg seggfej jobbikosnak, és akkor majd mutogathat, hogy ezek a szemét libsibolsibibsik! Ezek miatt olyan az ország, amilyen!

  • Utód:
    A valláselméleti kérdéseket annak kapcsán vetettem fel, hogy Torontáliné összekeveri az etnikumot a vallással.
    Vonáról meg az a véleményem – társtettesként összeálló gyülevészetével együtt – hogy minél több fórumon minél többször esik róluk szó, annál jobb nekik.Ezzel nem azt akarom mondani, hogy nem kell a jelenséget figyelembe venni, de azt se árt tudni, hogy az ilyenek mindig akkor bújnak elő, amikor az éppen uralkodó elit nem képes a társadalmi problémákra megfelelő válasszal előállni.
    Így volt ez a középkorban is, így van ez ma is.

  • Ille István:

    Ami fölényeskedésnek tűnik Önnek, az esetleg csak olyan tárgyi tudás, ami csípi a vakhittől eltelt szemét.
    Amit meg magyarázkodásnak nevez az tételes cáfolata annak amit állít:
    – nem vontam kétségbe senki zsidóságát
    – nem tagadtam senki létét
    – azt ajánlottam, hogy tanuljon – ha képes rá
    Ajánlott irodalom kezdetnek Wellinghaus, ha az már megy :
    Sigmund Freud: Mózes és az egyistenhit
    Roger Norman Whybray: The Making of the Pentateuch
    Israel Finkelstein: Biblia és régészet : az ókori Izrael történelmének két arca (The Bible Unearthed: Archaeology’s New Vision of Ancient Israel and the Origin of Its Sacred Texts

    Amúgy meg vitatkozik a rosseb, csak a szemét nyitogatom.

  • Ja! Jóccakát!

  • Na tessék.
    Egy ujabb idótikus , tudományosnak semmiképpen sem nevezhető fantasztikus filmbéli rém-figura utánzat.
    Miért…mondd meg Istenem MIÉRT kell itten ilyen agyamenteket eltűrni..

    Mondd öreg : „Clea” nem röhög körbe mikor ilyen baromságokat hordasz össze ?

  • Enmerkar, én Illével értek egyet, de a Bibliával nem érvelnék, mert az szerintem zagyva maszlag, mindkét szövetséget beleértve. A Mindenható többször elpusztítja a saját teremtményeit valami apróságért, aztán János jelenései szerint mindent. De mekkora ő, aki mindent tud, mindent lát és csak azért ne öljünk, mert valaki állandóan figyel bennünket? Minden molekulát a végtelen világegyetemben ő irányít? Minek az egész keresztrefeszítési cirkusz, hogyan váltott meg minket, melyik egyistennel fogunk találkozni halál után, talán Allahhal, akkor bajban lesz az, aki hitt a keresztben, a keresztény mennyországban meg a muzulmánok lesznek bajban… Szóval, hagyjuk ezt. Értem én, hogy ha kétségbe vonjuk a Biblia történelmi alapját, ezzel kétségbe vonjuk Izrael létjogosultságát. Én erre azt mondom, hogy jogos, hogy a zsidóság saját államot kapott. Ezt az egész világ jogosnak tartotta, ezért szavazta meg az ENSZ. Ha engem akkor megkérdeztek volna, akkor inkább Németországból vágtam volna ki egy darabot, de talán jobb, hogy nem kérdeztek, már csak azért is, mert még meg sem születtem. Vallási alapon vagy anélkül, Izrael az egyetlen demokratikus ország a közel keleten, és ha nem kellene állandóan a létéért kűzdenie, akkor az ottani arabok is jól élhetnének, békében és a maguk kultúráját ápolva. Egyébként most már a határok maradjanak ott, ahol vannak, Trianon is igazságtalan volt, de a II világháborúban játszott förtelmes szerepünk miatt elvesztettük minden jogunkat a mások jóakaratára. Ha a jobbikosok lázálma szerint hirtelen, mintegy varázslatra megvalósulna Nagy-Magyarország, akkor a magyarok kisebbségben lennének a saját országukban és ha lehet, még jobban gyűlölne minket a világ. Már van itt 4 millió koldus, még több kell? De persze ez nem lenne varázslat, a Jobbik meg a Fidesz háborús uszítást végez a nagymagyarkodásával. Egy megoldás van a terület növelésére, Európa részévé válni. Emmerkár, ez rossz marxista duma, hogy „az ilyenek mindig akkor bújnak elő, amikor az éppen uralkodó elit nem képes a társadalmi problémákra megfelelő válasszal előállni.” A Fidesz nem elit, csak azért uralkodó, mert a magyarok többsége közönyös, utálja a politikát és nem is akar tudni róla. Ha meg eliten minden pártot értesz, amelyik nem szélsőségesen jobb vagy bal, akkor fogalmad sincs, milyen harcok folynak a Parlamentben. Szerencsére csak szóban és nem fegyverrel, de erre való a demokrácia, hogy ne kelljen vért ontani a véleménykülönbségek miatt. Akik az ál-jobboldalon politizálnak, azt hiszik, hogy ez futballmeccs és az győz, aki hangosabban üvöltözi, hogy Hajrá magyarok. Sajnos ebben jobbik a jobbik. Ha győznek, akkor először kiírtják a saját népük felét, mondván, hogy azok zsidók, cigányok, homokosok, balosok, hazaárulók, aztán nekimennek az összes szomszédos országnak, aztán csodálkoznak, belefulladnak a saját mocskukba.

  • Molnár Márkó

    Jó napot kívánok, sziasztok! Nos én mindig ellene voltam a Jobbiknak, és most ez van így! Tehát én azért nem szeretem a Jobbik pártot, mert mindig is a gyűlöletet keltette, kelti! Nem kellene, megálljt kellene parancsolni a gyűlöletnek, sztereotípiáknak, diszkrimináció, nációs, homofóbiás, és szélsőjobboldalas kijelentéseknek! Nem lehetne, az hogy mindenki békében éljen? Toleráljon mindenki egymást elfogadni és megérteni? De én szerinte ez a legjobb megoldás! Nos én homoszexuális vagyok és felvállalom, nagyon sokan vannak így! Sőt én emiatt a diszkrimináció és egyéb súlyos tettek értek engem, és sérelmek, ezért megyek az Egyenlő Bánásmód Hatósághoz (EBH) és beperlem a 3 iskolámat! Én mindig is MSZP, DK, Együtt PM-hez tartoztam! A bevándorlásról annyit, hogy régen is voltak bevándorlások, érdekes régen senki nem háborodott fel, meg egyebek! Nem volt tüntetés nem volt mocskos bevándorlós kijelentések, meg ilyenek! Jó biztos hogy a terrorizmust szeretnénk megakadályozni és én mellettük vagyok az embereknek, meg mindenkinek, de a menekültek az a háború miatt, és tán őket hagyjuk megdögölni? Aj szánalmas! Mi is kivándorlunk és más ország is tüntetni fog azért mert elözönlik a magyarok? Ennyi erővel akkor hogyha jönnek Japánok, Amerikaiak meg mindenki akkor mi tüntetünk, meg ilyenek. Ja és a fesztiválok azok be lesznek szüntetve!

  • Enmerkar, kivételesen a szidók esetében igaz, hogy a származás és a vallás ugyanabba a kaktegóriába esi, miután törzsi vallásról van szó. Azaz egy bizonyos törzsben élő népcsoport alakiott ki magának egy (akkor) testreszabott hitvilágot. A két dolog szorosan egybe záródik. Ez az egyik oka, hogy ellentétben más világvallásokkal, a zsidó nem téritő. Az az állitólagos rabbi, akitől azt a tanácsot kaptad, hogy bárki betérhet, csunyán átvert téged. A legtöbb esetben is próbálják a betérendőket lebeszélni erröl a szándékáról, de ha nagyon köti az ebet a karóhoz, akkor hosszú hónapok alatt el kell sajátitani egy alaptudsát, no meg a férfiak esetében alávetni magát egy körülmetélésnek.

  • Ja, mellékesen megjegyzem, én is betért vagyok. Felnöttfejjel, önszántamból, tehát van némi fogalmam a dologról.

  • Judith: ez az árja nem fog betérni, csak példálódzott vele.

  • Enmerkar: tárgyi tudás 😛 hát persze. Nomeg a pimaszsága, az is tárgyi tudáson alapszik 😀
    Persze, szofisztikából nálam is jelest kapna, „tanár úr” 😀

  • Geyza: ugyan, hadd játszódjék. Ha már felhozta Freudot, valami gond lehet a nemi életével, ha már itt keres magának kielégülést 😀 😀 😀

  • Utód:

    Izrael létjogosultságát nem tisztem megítélni, és nem is akarom.
    Aki ismeri a történelmet, annak nem kérdés, hogy népek, hadak területfoglalásának jóval kevésbé fennkölt indokai is voltak évezredeken keresztül, mint az „Ígért Föld” legendája.
    Az, ami ma Magyarországon történik a magyar emberek felelőssége – felelőtlensége. Azoké, akik asszisztálnak a különféle önjelölt megmondóemberek uralkodásához.
    Természetesen azzal értesz egyet, akinek a mondandója számodra elfogadható, oda teszed a voksod, ahova a szíved diktálja. Minden esetre aki részt vesz a játékban, annak el kell fogadnia a szabályokat és hiába kesereg, ha alul marad. Szerintem.

  • Judith Kopacsi:

    Ha meg méltóztatik nézni egy igbo zsidót, vagy a falasát, vagy egy karaitát és még mindig „törzsi vallásról” beszél, akkor ajánlom felkeresni szemorvosát.

  • Judith Kopácsi:

    Arra kérem Önt ne hazudozzon. Soha sehol nem állítottam, hogy rabbi – vagy bárki más – a betérésről bármit mondott volna nekem.
    Sőt!
    A betérés kérdését egyetlen írásomban sem érintettem.
    Ismételten kérem, maradjunk a tényeknél és kerülje hazugságokat – ha nehezére esik is.

  • Geyza:

    Az ajánlott irodalom leszólása azt a személyt minősíti, aki a művek ismerete nélkül alkot ítéletet.
    Azt ajánlom soha ne próbálj szellemi párbajt vívni: fegyvertelen vagy.

  • Enmerkar: javaslom, ne éljen vissza az időeltolódás adta előnyével, és hazugozzon le olyasvalakit, aki egy csöppet többet ér magánál. Biza, említette, miszerint jelezte, bármikor felvehetné a zsidó vallást, és erről egy rabbival is beszélt.
    Akkor hogyan is állunk a hazudozással? Vagy ez is csak szofisztika a maga részéről?

  • Enmerkar: nem szép dolog az én érvemet beidézni ide az engedélyem nélkül!
    De nagy jót tett nekem sokszoros argumentum ad personam hozzászólásaival: szaró macska üzemmódba került, ahogy azt már régen kiérdemelte, de az a jó szívem megszánta. Aztán nehogy frusztrált legyen miatta 😀
    Keressen magának egy nőt, meglátja, mennyivel másabb lesz a világ 😀

  • Kedves negatív hős egy rémfilmből:

    Hát ha neked egy bugyuta harmincketted-rangú dömping-film alkotás a fegyvered , akkor csak sajnálkozni tudok feletted.
    Rendelj magadnak egy lelki arcplasztikát.
    ( Pszichológusnak nevezik az olyat. Találsz az Arany Oldalakon , ne mondd hogy nem akartam segíteni rajtad. ).

    Többiek kedvvért:
    Emmer-akárki példa-fotójáról:

    Egy olyan film-fércműről van szó ,amiben (minő ritka sztori)
    galaktikus háború zajlik és éppen az embereket irtják ki ezek a kőfejűek. ( Amúgy humanoidák. Dehát a nácik is humanoidák , bár az arcuk tisztára olyan mint az embereké.)

    Namármost ezek az űrharcosok , a film elején teljesen úgy néznek ki mint a régi római légionáriusok , azzal a kis különbséggel hogy valami futurisztikus kézifegyverük van , továbbá ővön hordható női hangon megszólaló mindent tudó szuper-kompjúterjuk, akivel gyakran folytatnak párbeszédet.
    ( A tóga alatt .A neve : „Clea”)

    A film elején azt hinné az ember hogy ők a jófiúk ugyanis nem látszik a pofázmányuk a zárt római jellegű sisak miatt és a földi-ember meg a rossz , mert az ember egy rééémes álarcot visel kényszerűségből , micsoda marhaság. De hát ebben sincs semmi új : A nácikról is mindig azt hiszik ( eleinte ) hogy ők a jófiúk. Aztá rágyujtják az emberiségre a Világot.

    EZ ennek az Emmer-izékének a szellemisége.

  • Geyza: nyugi, lejátszotta magát erről a színpadról. Annyira buta, hogy nem fogta fel, az én szerepem ezen a fórumon kiprovokálni a valódi arcot bárkinek álarca alól. Nála is sikerült, így teljes joggal ignorálhatom.
    Amúgy tényleg jellemző az avatarja 🙂
    Ráadásul a teljesen torzult forrásvilága, amire a „tudását” alapozza, szinte a magyarok szíriuszi származásvilágához közelíti. Nem csodálkoznék, ha levezetné, hogy tkp. Jézus is magyar volt 🙂

  • Jellemző Önre és falkatársaira az a mentalitás, amivel a hazugságot helyezik mindenek fölé – ilyen értelemben semmivel sem mások, mint azok, akiket (látszólag) ostoroznak. Szánalmas vergődését továbbra is kacagva követem. 😀

    Tudja, kisfiam, kb. egy évvel ezelőtt akadt itt egy magához hasonlóan fölényeskedő, nagyképűen kioktató, eredendően pimasz, de tulajdonképpen végtelenül sötét, elfogult észkombájn. Még a szóhasználata is hasonló. Ő is megbukott, hasonlóan magához.
    Remélem, nem fogja megzavarni az álmát, hogy ettől kezdve magának ezen a fórumon nem jut tér 😀
    Ami a szánalmas vergődésemet illeti, nem gondolnám, hogy képességei elégségesek ennek megítélésére. A kacagását meg igencsak kétlem: kínos vigyor az, kisfiam!

    Ja, és ne strapálja magát a válasszal: oldalvonalon kívülre került 😛 A Moderátor

  • Illepityu:
    Mért ? Nem az volt ? .. 😀

  • Geyza: de, az. Csak sajnálatos módon ő nem tudott róla.

  • Elolvastam az írást.
    Egyvalamivel nem értek egyet.
    A Magyarok az ország területét Istentől kapták.
    Ezt jobb, ha tudják a nagypofájúak. Nem értek egyet a jobbik viselkedésével, ahogy a gyurcsány banda viselkedésével sem. Egyetlen módszerrel értek egyet, amit jelenlegi kormányunk alkalmaz. Ez az írás viszont olyan mintha azt akarná sugalni, hogy ez valójába nem Magyarország! Ezt azonnal felejtsék el. Ahogy azt is, amikor más nemzeteket kevernek Magyarországra. Magyarországon Magyarok laktak mindig, és azok is fognak. Ehez jobb, ha hozzászoknak. A TÖBBSÉG mindig Magyar volt. A zsidók, cigányok ha voltak is, kisebbségbe voltak mindig. A kormány nem a kisebbségre kell hallgasson, hanem a TÖBBSÉG akaratot teljesítse. Mert az a jó kormány, amelyik így cselekszik. Aki a fenti írást írta, gondolkozzon el mielőtt másokat akar kioktatni. Köszönöm.

  • "tisztelthölgyeimésuraim"

    Károly (szerint) „Jézus még a Biblia szerint sem volt zsidó”.

    Hát ide süssön maga analfabéta nyilas leszármazott, aki féktelen és végtelen gyűlöletében ill. antiszemitizmusában még a saját istene származását sem képes lagalább ott és úgy elolvasni, ahol és ahogy az tényleg meg vagyon írva:

    Lukács 2.
    21. Amikor nyolc nap elmúlt és eljött a körülmetélés ideje, a Jázus nevet adták neki, ahogyan az angyal nevezte őt. 22.Amikor elmúltak a tisztulás napjai felvitték Jézust Jeruzsálembe, hogy bemutassák az Úrnak, amint az megvan írva az Úr törvényében [=a Tórában], hogy minden elsőszülött fiúmagzat az Úrnak szenteltessék…

    Máté 5.
    17.Ne gondoljátok, hogy azért jöttem, hogy eltöröljem a törvényt [=a Tórát], vagy a próféták tanítását. Nem azért jöttem, hogy ezeket érvénytelenné tegyem, hanem, hogy betöltsem [azaz, hogy érvényt szerezzek neki]. 18. Mert bizony mondom néktek, hogy amig az föld és az ég el nem múlik [azaz mindörökké], egy ióta, vagy egy vessző el nem vész a törvényből [=a Tórából], amíg az be nem teljesedik. 19. Tehát, ha valaki a legkisebb parancsolatok [= zsidó törvények] közül is akár csak egyet is eltöröl, és úgy tanítja az embereket, annak nem lesz helye a mennyek országában; ha pedig valaki ezeket megtartja és tanítja, az nagy lesz a mennyek országában. 20. Mert mondom néktek, ha ti igazságotok messze felül nem írja az írástudókét, akkor semmiképp nem mentek be a mennyek országába.

    Vagyis, Jézus – aki Károly szerint a Bibliában sem zsidó – e b b e n . a . H e g y i b e s z é d é b e n . kiáll a zsidó vallás, tehát a zsidóság törvényeinek a még szilárdabb megtartása mellett, de mégcsak esze ágában sincs azok megmásításán és pláne nem, egy új vallás létrehozásán fáradozni.

  • Illepityu:
    Akkor ez olyan mint a Jobbik szlogenje :
    ” Mindenki Jobbikos ( értsd náci ) csak még nem tudnak róla „

  • Emberkan kacag mint hiéna a sivatagban , telihold alatt.

  • Érdekes.
    Ez a fórum oly színten van túlmoderálva, hogy a Kurucinfó is elszégyelhetné magát:(

  • Ha nem tudsz valamit megakadályozni, akkor állj az élére.

    Ez a gondolat szűlte meg a Kurucinfót is.Sőt szerintem az egész Jobbikot is.
    Logikus gondolat, hisz a legjobban úgy lehet ellenőrizni és titkon vakvágányra futtatni egy nemkívánatos ideoogiát, ha annak képviseletét bevállaljuk.Persze titokban.:)

  • Károly !
    Lesszives, ne példálózzon azzal, hogy Vonának 1 millió szavazója van… Ott volt egy Adolf Hitler is történelem szinpadán, mint színigazgató, és 8millió szavazóval tökéletes csődbe taszította azt a megzavarodott német társulatát. Maga is tudja jól, hogy a várható szavazatszám jórészt a propaganda – a sujkolt maszlagok és közhelyek elegyéből, valaól megfizetett közvéleménykutatók „jóslataiból” – egybegyúrt végső massza eredménye. Akár a szar – trágya – földnek.

  • Attila: ez valami új. Szóval, Istentől kaptuk. Aha. Oszt az átvételi elismervényt ki írta alá? Hát a leltárt? Melyik földhivatalban van bejegyezve, és terheli-e jelzálog?
    Teszik, ahogy ellentmondást nem tűrően kijelenti, hogy valamit azonnal felejtsünk el!
    Mert, ha nem?
    Ezt a „Magyarországon mindig magyarok laktak” meg javaslom, beszélje meg a pszichológusával. Egyben igaza van: a jó kormány a többség akarata szerint cselekszik. Maguk nem a többség, jobb, ha ezt tudomásul veszi.

  • Attila: nem eléggé. Látja, még a maga hülyeségeinek is helye van.

  • Egyáltalán nem kedves inkább rakás szerencsétlenség Emerite,
    ha tudása is lenne,nem csak undorító pimaszkodása esetleg még utána is tudna nézni,hogy minden hivatalos és nem hivatalos vallási leírás szerint 12 zsidó törzsből származik a zsidó NÉP.

  • Tisztel Szerző/ Bértolnok!

    Említésre sem méltó valójában az írása mert messzemenő tájékozatlanságot tükröz. Nem volt honfoglalás ugyanis már réges rég itt éltünk és akik elmentek csodák csodája visszajöttek és nem voltak sem előtte sem utána kazárok. Viszont a jeruzsálemi templomhegyen lévő építmény első alapkövei rovásírással vannak tele és ettől sem vagyunk kazárok és nem is leszünk. Az pedig hogy Vona Gábor mit mond az a történelmi múltat nem befolyásolja, ha egy emberrel nem ért egyet az jogában áll de egy egész népnek a szemébe hazudni az pofátlanság!. Ami pedig nem történt meg azt nem illik szája íze szerint megalkotni mint tényt—ez mutatja az hogy honnan kapja a fizetését a bértolnok–, az a mesébe való, de még annak is rossz.

  • Makar Ketu: kik is éltek itt réges-rég? Csak nem az avarok? Mert azok, ugyebár, nem voltak magyarok. Esetleg a morvák – tudja, akiknek gyepűi egészen a kis-balatonig húzódtak? Talán a bolgárok, kik meg feljöttek egészen a Vaskapuig? A kazárok, tudatlankám, nem itt voltak – rohadt nagy kerülőt kellett volna megtenniük az ázsiai sztyeppékről – , hanem még Lebédiában csatlakoztak be Álmos népéhez. Ráadásul tényleg zsidó volt a vallásuk 😛
    Azok a bizonyos alapkövek vésetei annyira rovásírások, mint az egyiptomi hieroglifák, vagy a kelták rúnái. Maga szerint, gondolom, valóban a Szíriuszról származunk 🙂
    Kérünk még ilyet, legfeljebb nyitok egy külön rovatot a maga fajta turulban született futóbolondoknak, hadd legyen egy humoros részleg is 😀

  • A turáni átok tette a magyart egy kekeckedő, gonoszkodó néppé. Van is egy Turáni Szövetség a sok sunyi áltörténelmi szervezetek közé, amelyik minden erejével igyekszik megvalósítani ezt a turáni átkot. Mert „turáni népként” még a japánokkal is rokonok vagyunk, ahogy azt a keresztbe-látnok Matolcsy a csecsemők seggén levő piros pettyekből oly tudományosan kimutatta.
    A történelemhamisító Jobbik és Fidesz már csak azért is nevetséges, mert ha igaz is lenne minden állításuk az eredetünkről, ha Árpád sámándobokkal és kereszttel kelt volna át a Vereckei hágón, ez semmit sem mond a jelenlegi magyarokról, Vonáról és Európáról. Ideje azt nézni, hogy milyen katasztrófába rángatják az országot ezek az elmebetegek, csak mert azt érzik, hogy a magyar az Übermensch és mindenki minket bánt. Igen, sikerült elérni, hogy a magyarok utálják a világot, a világ utálja a magyarokat és a magyarok utálják egymást. Hajrá magyarok, ahogy a Kedves Vezető szokta mondani oly lelkesítően.

  • Utód: de mi van akkor, ha e lelkesítő szózat a szakadéknak hajtja a sok birkáját?

  • Utód 5:48 ezt írod:
    ” Sajnos ebben jobbik a jobbik. Ha győznek, akkor először kiírtják a saját népük felét, mondván, hogy azok zsidók, cigányok, homokosok, balosok, hazaárulók, aztán nekimennek az összes szomszédos országnak, aztán csodálkoznak, belefulladnak a saját mocskukba.”
    …..
    Csak most olvastam a beírásod, ne haragudj meg érte, de ez egy marhaság. Oké, hogy erőset, ütőset akarsz írni, de ezzel a mégoly értelmes mondataidat is negligálod.
    A Jobbik sosem követett el erőszakot senki ellen, a jelenlegi törvényeket betartja – még ha nem is ért egyet vele – senkit nem akar „kiirtani, meg nekimenni”.
    Szóval csak az igazat.

  • Kis korrekció: Bartók Béla nem volt zsidó származású. Valamint Szentgyörgyit nem zsidó származása miatt üldözték, hiszen még a zsidó törvények értelmében sem számított zsidónak (apai nagyanyja volt csak zsidó), hanem az isztambuli kiugrási kísérletben való szerepe miatt.

  • Rosenstein, tévedés, ha csak az egyik nagyszülője volt is zsidó, már annak számitott.

  • Charlie, én nem Vona cukiságából indulok ki, hanem abból, hogy milyen célokkal alakult a párt, milyen vérgőzös kommenteket olvasok a honlapjain, mik jönnek ki a képviselőik szájából, milyen kapcsolataik vannak a nyíltan rasszista pártokkal, és mennyire imádják a Nagy-Magyarország csíkos térképeit a matricákon meg mindenütt, ami nyilván nem megvalósítható háború nélkül. Patetikus népbutítás folyik és egyre többen dőlnek be nekik, mert a legtöbb ember nem politizál, csak drukkol. A legtöbb embernek elég, ha valaki azt üvölti, hogy hajrá magyarok, kettős kereszteket állítgat, miközben ősi pogányoknak szereti látni magát, imponál a hátrafelé-nyilazás és azt hiszi, hogy minél bunkóbb, annál magyarabb.
    Ártatlanok? A romagyilkosság mi volt? Hány ember retteg tőlük? A túlélők és leszármazottjaik döbbenten nézik, hogy a történelem bűzös szemétdombjából ismét életre kel a nácizmus és ők ismét félhetnek. A verbális bűnözés, fenyegetőzés, népcsoportok üldözése, holokauszt-tagadás is bűnözés. Ha egy ilyen párt veszi át a hatalmat, akkor tényleg vége lesz Magyarországnak, mert ezt a világ nem tűrheti el és joggal. A terroristák és szélsőséges őrültek egyetlen országban sem juthatnak hatalomra. https://rosszabbikblog.wordpress.com/category/jobbikbunozes/

  • Helyesbítek, az első mondatban: milyen kapcsolataik vannak a nyíltan rasszista szervezetekkel és egyesületekkel,

  • Kedves Judit, tévedés. Az 1941. évi XV. törvénycikk (harmadik zsidótörvény) értelmében „…zsidó az, akinek legalább két nagyszülője az izraelita hitfelekezet tagjaként született…”
    Tehát két nagyszülő kellett

  • Rosenstein: komolyan gondolja, hogy érv a ’41-es zsidótörvény? Ráadásul ezzel a névvel hivatkozik rá?
    Szegénykém…

  • Ne tessék lesajnálni. Ez az igazi nevem, és igen, zsidó is vagyok. Csak nagyon nem szeretem a tájékozatlanságot és a fanatizmust, amit Ön is képvisel.
    (Előre is elnézést kérek

  • Rosenstein: ami a tájékozatlanságot illeti, még elmegy, de az idézett törvény, mint érv, ráadásul magától, több, mint nevetséges.
    Ide idézném Gyuri10 véleményét: ha egy zsidó hülye, akkor nagyon hülye. Előre is elnézést kérek. Vagy nem.
    Javasolhatom, hogy bizonyítsa fanatizmusomat? A tudatlanságom bizonyítására nem kérem, ahhoz némileg okosabbnak kellene lennie nálam.
    Amúgy kik is hozták azt a zsidótörvényt? Csak nem holmi fajvédő árják? Ráadásul felülírták a vallási törvényt. Erre maga érvként hozza fel.
    Maga szerint ezt hogy hívják?

  • Utód, maradjunk továbbra is az igazság talaján. A Jobbik honlapján és a hivatalos szócsövén (alfahír.hu) semmiféle „vérgőzös” komment nem olvasható, ugyanis nem lehet hozzászólni. A facebook más tészta, ott akár te is írhatsz bármit, hogy aztán megijedj. A jelenlegi képviselők elítélendő mondataira példát kell hozni, aztán elítélni.
    A Nagy-Magyarország matrica a nemzeti összetartozást erősíti, ez csak az ellenérdekelteknek irritáló.
    „A romagyilkosság mi volt?” Tudtommal „hamis-zászlós művelet, pont a Jobbiknak nem hiányzott ez, ellentétben a hatalmon levőkkel. Azóta is titkosítva az egész.
    ………
    ” Hány ember retteg tőlük? A túlélők és leszármazottjaik döbbenten nézik, hogy a történelem bűzös szemétdombjából ismét életre kel a nácizmus és ők ismét félhetnek.”
    Akik rettegnek, azok már az MDF alatt is rettegtek – mert Szabó Albert meg Bácsfi Diána lengette a karját (ahogy a belügyi ezredes apuka mutatta), – pedig az aztán tényleg behódolt.
    A cél hogy Magyarországon a magyaroknak legyen a legjobb, függetlenül éljünk, gyarapodjunk.
    Ezzel egyet értesz?

  • charlie: habár Utód a címtett, de azért csak nem bírom ki.
    A Nagy-Magyarország matrica, mint irredenta jelkép, mégis, milyen nemzeti összetartozást erősít? Megkérdezte erről már valaki az érintett „elszakítottakat”? És, mégis, mi értelme van egy értelmetlen – és sokakat irritáló – matricázásnak? Lesz ettől nemzeti összetartozás, határrevízió? Nem lesz.
    „A cél hogy Magyarországon a magyaroknak legyen a legjobb, függetlenül éljünk, gyarapodjunk.”
    Komám, akkor,biza, izomláza lesz az erőlködéstől, mire leválogatja a maguk által elismert magyarokat (jobb helyen ezt, biza, fajelméletnek hívják, és rohadtul utálják), ugyanis jobb, ha megbékél a ténnyel: Magyarországon mindenki magyar, habár maguk igen szívesen szelektálnának.

    Jutalomfalatnak, hogy legyen min rágódnia:

    Áh, dehogy náci párt a Jobbik!

  • István, teljesen egyetértek. Az Echo tv oldalára is kimerészkedtem, a Horthy unokája alá.

  • Ille, hatás – ellenhatás.
    Ha Gyurcsány nem lép porondra, nincs se matrica, se ilyen fénykép. Ezért a baloldal is felelős az ellenhatásért. Az elhunyt Kiss Péter lett volna a legjobb választás anno.

  • Charlie, Gyurcsány szövege sokat ártott, viszont azelőtt is voltak Jobbikosok, Miépesek és jóval előtte magyar nácik, akik még a német gazdijukon is túltettek. Ezek másznak elő újra és újra, mint a rémfilmekben a megölhetetlen szörny, amit sehogyse lehet megsemmisíteni. A németeknek sikerült vissszatérni a civilizációba, a magyaroknak nem, a mi kis nyilasaink még mindig hátrafelé akarnak nyilazni. Addig, amíg sikerül háborúba vinni az országot. Azért már ne Gyurcsány legyen felelős az egész magyar történelemért.

  • charlie: kétségtelen, hogy maga az ellenhatás szülötte. A maga esetében nem ártott volna a fogamzásgátlás. Dehát, mint tudjuk, azért is Gyurcsány a hibás 😀
    A fénykép pedig, ha hiszi, ha nem, nem Gyurcsány miatt született. Kérdezze meg maglódi elvtársait, mi idikálta az összeképezésüket 🙂

  • „Ha tudni akarod, hogy ki uralkodik feletted, vizsgáld meg, hogy ki az, akit nem kritizálhatsz.” Voltaire

  • Utód
    „A németeknek sikerült vissszatérni a civilizációba..”
    ……
    Már írtam, csak igazat!
    Ugyanis Németországban már 2002-ben 780 újnáci weboldal volt elérhető, 354 honlap büntethető tartalmat kínált. Hoppá!! (nem tíz, mint itthon)
    Több mint tízezer, jobboldali szélsőségesek által elkövetett bűncselekményt regisztráltak.Hoppá!!
    És a helyzet csak romlik.
    Ugye, így már nem is annyira mintaállam.
    …….
    Most légy szíves egy pár darab rasszista bűncselekményt felhozni az általad elmarasztalt Magyarországról, ami az idén történt.
    Mindenki lehet jobbikos, miépes, mszp-s vagy bármi, ha törvényt nem sért.
    ……
    Arra a felvetésemre, hogy Magyarországon a magyaroknak legyen a legjobb, még nem sikerült válaszolnod.

  • Utód, szedd össze maga, charlie már írta: csak az igazat! Tudod, ő az igazság bajnoka, a hon védelmezője, a nemzet felemelkedésének gyámola!

  • Charlie,
    maga csibém nem egészen komplett.Hatás-ellenhatás=Ha nem lennének zsidók-nem lenne antiszemitizmus.Akkor viszont egy ilyen kopasztott turulverében 15.000 évvel ezelőtt a Kárpát-strandra érkezett,mivel szórakozhatna?Maradna magának az a része a homokban, amelyikkel egy idős.

  • Gyuri10
    „Ha nem lennének zsidók-nem lenne antiszemitizmus.”
    Dehogynem lenne. Csak máshogy hívnák. A japánoknál nem élnek zsidók, mégis nő az antiszemitizmus. A múltkorában Anna Frank naplóját tépkedték nyilvánosan.

  • Gyurio, ez sem teljesen igaz, mert ha nem lennének zsidók, akkor kineveznének egyeseket annak, csakhogy…
    1968-ban már alig volt egy párezer zsidó Lengyelországban, de az is túl soknak számitott.Ergo, azt a maroknyit is kirugták onnan.

  • Enmerkar urnak-
    Intellektualis ajanlatahoz, pl.
    Israel Finkelstein; „The Bible unearthed”-
    en hozzatennek- meg egy „kivalosagot”:
    Shlomo Sand: ” Hogyan alkottak meg a zsido nepet?”
    De erdekelne,hogy a bibliai” mitoszok ” magyarazoi-
    mit szolnak- ehhez?

    http://www.redding.com/lifestyle/israeli-archaeologists-find-inscription-of-name-from-bible

    Vagy ehhez
    http://www.nbcnews.com/id/28162671/ns/technology_and_science-science/t/jewish-archaeological-discoveries/#.Vd

    Intelligens valaszat- varom

  • izraeli: na, arra várhatsz!

  • Charlie, a németek között is vannak őrültek, szélsőségesek, ez igaz. De tudomásom szerint nincs szélsőjobboldali politikus hatalmon.
    Az említett statisztikát nem ismerem, de attól még igaz lehet. Ugyanakkor lehet annak is a jele, hogy ott érzékenyebbek a szélsőjobbos dumára, mint itt. Nem tudom, miért pont 2002-es adatot mondasz, talán azóta már betiltották őket?
    Az uszítás és a népcsoportok gyalázása is bűnözés önmagában. Az biztos, hogy nehéz megvonni a sajtószabadság és a szólásszabadság határát. A nácik pont ezt használják ki, a demokráciára hivatkozva akarják bevezetni a diktatúrát és a szólásszabadságra hivatkozva akarnak megfosztani másokat a szólásszabadságtól. Most nem emlékszem, ki volt az a zsidó ügyvéd, aki önként védett nácikat, nem szimpátiából, hanem a törvény iránti tiszteletből, mert szerinte mindenkit megillet a védelem.
    Egyébként a nácibűnözésről itt van egy gyüjtemény: https://rosszabbikblog.wordpress.com/category/jobbikbunozes/page/2/ de az biztos, hogy a népirtás egyelőre csak verbális szerencsére. Olyanok ezek, mint az „Iszlám ÁLlam”, csak szerencsére még nem szerezték meg a hatalmat. De nincs kétség, hogy mire készülnek. Népirtásra erre utal a Holokauszt tagadása és bagatellizálása, a „faji” halandzsa, népcsoportok gyalázása. Háborúra készülnek a szomszédok ellen, erre utal a Nagy-Magyarország visszasírása, Szálasi-kultusz, Horthy-kultusz. Minden jelképük a vérengzésről szól. A Turulnak nevezett ronda keselyű kardot szorongat karmai között. A Budapest pusztulását eredményező értelmetlen náci ellenállást Becsület napjának nevezik és egyenruhában masíroznak.
    Még akkor is bűnöző vagy, ha csak megfenyegetsz egy-két embert. A nácik népeket fenyegetnek jelszavakkal, bakancsos trappolással, puszta megjelenésükkel. Ha egy bebörtönzött gyilkost a gyilkosság elkövetéséért dicsőítesz nyilvánosan, akkor befogják a szádat. A nácik sokan voltak, sikerült őket legyőzni. Aki őket dicsőíti, annak be kell fogni a száját, mert a gyilkosságot, a poklot dicsőíti.

  • Charlie,
    még valami. Magyarországon a magyaroknak legyen a legjobb, ebben egyetértünk. De ez csak üres jelszó. Kik a magyarok? Svábok, kunok, zsidók, oláhok, cigányok, tótok, mindenféle nép, amelyik itt él és magyarul beszél. Olyant nem találsz, akinek az őse a Hét Vezérrel lovagolt be a Vereckei hágón.Összeköt minket a nyelv, amit nem csak uszításra és ócsárolásra lehet használni. A kultúra, amibe bele tartozik Radnóti, Rejtő, Szerb Antal, Kálmán Imre, Kabos, Garas, Ruttkai Éva, hadd ne soroljam. Jó keverék vagyunk, az biztos, ha nem akarjuk állandóan megölni egymást.
    És mitől lesz jó ennek a sokféle magyarnak? Ha ott maradunk, ahol vagyunk, Európában, békében más népekkel, mindenki által elismert határok között. A menekült-ügy hosszabb téma, nem akarom azt megbolygatni, csak annyit, hogy az se jó a magyarnak, ha hullahegyekkel vesszük körül az országot. Az a mi szégyenünk lesz.A szögesdrót nem megoldás, a fegyverrel hadonászó határőr sem. Megszervezni a higiéniát, oltást, nyelviskolát annak a kevés hülyének, aki nem akar továbbmenni – ez lenne jó üzlet a magyaroknak. Tudod, ilyen a zsidó, mindig csak a haszonra gondol. Tudja, hogy csak az a jó üzlet neki, ami a másik félnek is jó. Ilyen körmönfontak.

  • Utód, ezt írod:
    „A nácik pont ezt használják ki, a demokráciára hivatkozva akarják bevezetni a diktatúrát és a szólásszabadságra hivatkozva akarnak megfosztani másokat a szólásszabadságtól.”

    A nácikon értsük most a Jobbikot. A Jobbik elutasítja a mai liberális demokráciát, mert nem tartja jónak. Pénzért lehet venni hatalmat, lehet venni szavazókat. Elszúrt kormányzás után joggal mutathatnak a népre, hogy minek választottál tolvajokat, dilettánsokat vezetőnek? Válaszd a másikat (ami ugyanaz pepitában, lásd USA) aztán ha az se jön be, átalakulunk, egyesülünk, szétválunk, de a mókuskerék marad ugyanaz.
    …..
    Szingapúrban diktatúra van. Ötven éve egy párt, egy ember van hatalmon (most halt meg szegény, a fia követi a vezetésben. Ellenzék nulla, sajtószabadság alig. Mégis boldog, gazdag, kiegyensúlyozott, magukra büszke emberek lakják. Tisztaság, rend, fegyelem, pedig vannak nemzetiségek, nincsenek villongások, mert mindenki szingapúrinak vallja magát. Pozitív diszkriminációról – mert egy csoporthoz tartozol – még nem is hallottak. Korrupcióért (ami szinte nincs) húsz éveket osztanak, a kábítószer birtoklókat (szinte ilyen sincs) meg fejbelövik.
    Nekem ez tetszik, ami persze kevés. De mi van ha magyarok milliói szavaznak erre, mert nekik is tetszik? Akkor bizony ez lesz bevezetve, mert a magyarok így döntöttek a saját sorsukról.
    ……
    A linkedet megnéztem, az utolsó „bűnt” 2013-ban követték el, ami engem igazol, nagyítóval is nehéz törvénysértést felhozni a Jobbik ellen.
    …..
    „De nincs kétség, hogy mire készülnek. Népirtásra erre utal a Holokauszt tagadása és bagatellizálása…”
    Ez szerinted korrekt?

    Arra a felvetésemre, hogy Magyarországon a magyaroknak legyen a legjobb, még mindig nem sikerült válaszolnod.
    Pedig egyszerű, igen vagy nem?

  • Látom, közben válaszoltál. És örülök, mert engem sem érdekel sem a bőrszín, sem a származás. Annál inkább érdekel az egy hajóban evezés. És ha megemlítem, hogy lopják a vitorlát, mérgezik az ételadagomat, lyukakat fúrnak a hajófenékbe, mindig a vak kormányos akar kormányozni, akkor az nem rasszizmus, hanem aggódás a süllyedésünk miatt.

  • Utód, vigyázz, a kérdés beugrató. Hogy ki a magyar, azt ők mondják meg, ennél fogva azt is, kinek legyen a legjobb. A szelekció, természetesen, fajelméleti alapon történik. Ezek szerint az emberi fajon belül vannak a magyarok, mint olyan.
    Viszont, ha a cigányokat és a zsidókat is magyarnak tekintjük, akkor hurrá, legyen csak a magyaroknak a legjobb. Sajnálatos módon a charliek nem ennyire megengedőek.

  • Charlie,
    szerinted „A Jobbik elutasítja a mai liberális demokráciát, mert nem tartja jónak.” Melyik részét? Nagyon leegyszerűsített, elbutított kép az országról, ha azt állítjuk, hogy mindennek egy oka van. Magyar hagyomány, hogy valamiféle megváltót vagy tévedhetetlen vezért keresnek a politikában és amint hibázik a politikus és nem csinál mennyországot, csalódnak benne és az egész demokráciát hibáztatják. A demokrácia azt jelenti, hogy különböző pártok különböző programot kínálnak fel. Mindenre van más megoldás. Nem kell rögtön hazaárulásnak tekinteni, ha valaki egy politika nem vezet eredményre. Annak is sok oka lehet. Az USA-ra való hivatkozást nem értem. George W Bush-t azért hibáztatták, mert katonai erővel próbált beavatkozni, Obamát meg azért, mert mindenhonnan kivonja az amerikai csapatokat és nem akar beavatkozni. Mindenért az USÁ-t okolják. A pénz irányít? Az az ördögtől való? Nem az, ha ez nyíltan és szabályozottan megy. Az emberek arra adnak pénzt, ami tetszik. Selejtet nem lehet eladni. Lehet, hogy a pénz nem jó értékmérő, de jobbat még nem találtak ki. Ez a helyzet a demokráciával is. A bűnözőket le kell leplezni, de elég undorító, ha valaki mindenkiben bűnözőt lát. Szingapúrról fogalmam sincs, de én csak olyan országban érzem jól magam, ahol lehet saját véleményem, azt elmondhatom és megválaszthatom, melyik párt tetszik legjobban, amelyik megfelel a helyzetemnek, a törekvéseimnek, a stílusomnak. A diktatúra ezt kizárja.
    Szóval nem a demokrácia hibája, ha rosszul mennek a dolgok. Ha fáj a bütyköm, nem kell levágni a lábamat vagy öngyilkosságot elkövetni. Sokan szeretik az ilyen egyszerű megoldásokat. A Jobbik is.
    Amit a Jobbik szándékairól írtam, az korrekt. Ezért alakult a Jobbik és ezért népszerű. A legtöbben nem törődnek azzal, hogy mi folyik a Parlamentben, nem figyelik a kemény vitákat, csak egyszerűen minden politikust ellenségnek tekint, csak a Jobbikot nem, mert az mindenki ellen van. Így nem kell latolgatni és aki nem akar vagy nincs ideje árnyaltabban gondolkozni, az a hülyeséget valamiféle szabadságharcnak foghatja fel a Jobbik segítségével.
    Most többet nem írok, mert minden időm erre megy el, csak remélem, hogy a nácik és azzal szimpatizáló politikusok megértik, hogy normálisak is lehetnének, akkor van esélye ennek az országnak.

  • Judith Kopácsi,
    Kérlek figyelj oda: GYURI 10.Nem Gyurio.
    Tudtommal Magyarországon voltak és vannak olyan falvak ahol soha nem láttak zsidót és azt sem tudják mi az.Ennek ellenére gyűlölik a zsidókat.Azt hiszem ezért a mérgezett anyatej a felelős.

  • Gyuri10, bocsásd meg, hogy melléütöttem a nevedet, a szemeim nagyon rosszak. De attól a lényeg sajnos nálad van.

  • Judith,
    most váratlant és csúnyát írok Neked.Az hogy a lengyelek”kirúgták” a zsidóikat nem egy nagy ügy.Az sem katasztrófa ha itt-ott több helyen is előfordul.Egyszer láttam egy jó orosz filmet.Igaz,más konnotációban,de az volt a címe,hogy „van Hazájuk”.Francia,angol, amerikai,indiai zsidók vándoroltak be hozzánk sok százan 2015 ben. Ma még csak 2015 augusztus vége van.Az év folytatásával is Mi vagyunk a winnerek és akik elüldözik őket azok a lúzerek. Nagy szeretettel várjuk magyarországi születésű testvéreinket is.JÖNNEK!

  • Gyuri10, Ez nem csúnya, hanem magától értendő. Minden esetben az az ország a vesztes, ahonnan elüldözik a zsidókat. Ergo, az az ország nyer velük, ahova bevándorolnak, és persze akik befogadják Őket. És, miután irod, hogy szerencsére van és él Izrael, igy mindig van hova menniük. Legyen így még sok-sok ezer évig.

  • Judith,
    KÖSZÖNÖM!

  • Ille egy hazaáruló

    Mivel az egész cikk egy ordas hazugságra épül (Vona sosem mondott, vagy írt ilyet, sem 2012-ben, sem előtte, sem utána), ezért az egész eszmefuttatás nevetséges. Főleg annak fényében, hogy Vona, akárcsak a Jobbik vezetésének nagy része, szintén a kazárok népéhez tartozik. Az egész „népi radikalizmusuk” egy nagy átverés, beleillenek az Antoniewitz-, Szabó Albert-, Bácsfi Diána-féle kazár sormintába.

  • na, kérem. Ez a fasz azonos a korábban Burkus álnéven az USA-ból mocskolódó megborult agyúval. Minden évben a nyáridőt Magyarországon tölti – gondolom, jobban kijön a szánalmas nyugdíjából, amiből Kissimeeben csak egy szobát tud bérelni egy szeretetotthonban. Mivel tudja, hogy magyarországi IP címről nem mocskolódhat, mert azonnal ráröppen a rendőrség – állandó érvényű feljelentés van ellene érvényben – hát az utóbbi napokban Szlovákiából osztotta az eszét.
    Hanem most elkövetett egy hibát:
    188.36.0.221 IP address location & more:
    IP address [?]: 188.36.0.221 [Whois] [Reverse IP]
    IP country code: HU
    IP address country: ip address flag Hungary
    IP address state: Budapest
    IP address city: Budapest
    IP postcode: 1012
    IP address latitude: 47.5000
    IP address longitude: 19.0833
    ISP of this IP [?]: Magyar Telekom
    Organization: Magyar Telekom
    Host of this IP: [?]: BC2400DD.catv.pool.telekom.hu [Whois] [Trace]
    Local time in Hungary: 2015-08-29 08:48

    Ez a seggfej fix IP-címről jelentkezett be, méghozzá egy kábeltv szolgáltatóéról, ahol csatolt szolgáltatás az internet.
    Tette ezt azért, mert pár napon belül visszatakarodik az USA-beli szegényházba, és tudván tudja, hogy ennyi idő alatt – ismerve a rendőrség reakcióidejét – nem fogják itt megcsípni.
    Igazat kell adnom neki.
    Semmi gond, azért az USAban várni fogja egy kis meglepetés. A teljesen impotens helyi seriffhivatalon kívül – a nyomozással megbízott Charles Popp bénáskodása hamarosan kikerül az internet nyilvánosságára – akad egy fejvadász cég is, aki hamarosan levadássza. Igaz, hogy egy zsidó szervezet, node, mibe kerül ezt a seggfejet zsidóellenesnek beállítani? Ha meg tudták találni a kurucos Vargát, ez az elborult agyú nekik könnyed ujjgyakorlat lesz. Minden információt megkaptak, csak be kell kopogtatni az ajtaján.
    Szebb jövőt, seggfej 😀

  • István, ez szép munka volt. Jó lenne majd értesülni a további fejleményekről.
    A kazárnak pedig azt üzenem, hogy teljesen mindegy, hogy valakinek az ük-ük-ükapja milyen vallást követett és milyen néphez tartozott. Még az sem biztos, hogy a testvérével vagy a fiával egyetért. A vélemény nem a „vérből” ered. Legalábbis épeszű embereknél. Itt bukik meg a fajelmélet.

  • Most akkor ki vagyok tiltva, vagy nem vagyok kitiltva?

  • Emerkar: ki van tiltva. Akad bőven fórum, ahol előadhatja nézeteit.

  • Heindl Péter írta:
    El tudja küldeni valaki annak a Vona-féle írásnak a linkjét, amiben zsidók nélküli Magyarországot akar? Fontos lenne, mert elvileg ő most mérsékeltnek akar mutatkozni, és egy ilyen írás a legjobb bizonyíték lenne azoknak, akik ezt elhiszik, hogy kamu az egész.

  • Kedves Ille István!
    Nem tudom hogy keveredtem ide, de teljesen kívülállóként elolvasva néhány pro és kontra hozzászólást, lenne egy kérdésem: Magának nehéz a felfogása, vagy csak egyszerűen hülye, vagy csak tetteti hogy az? Hogyan lehetséges az, hogy egy charlie nevű felhasználó legalább 5 alkalommal kért Öntől egy linket egy olyan esetről amire Ön egy megkérdőjelezett állításában hivatkozott, de csak folyamatos mellébeszélés és sértegetés volt a válasz? A (jelek szerint nem létező) linket többszöri „biztatásra” sem tudta közölni és így az állítását sem igazolni, ami azért nem feltétlenül katasztrófa, de az amiket itt válaszként a valós és kért válasz helyett leírt a siralmas kategóriába tartoznak. Ennyire talán nem kéne hülyének nézni az embereket!

  • MMC Misi: mintha jeleztem volna, hogy a levél megszületésének évében Kopácsi Judith jelentette meg saját – kanadai – oldalán, 2012-ben a gondola.hu, a kapcsolat.hu, 2014-ben a Mandiner is közölte ezt a levelet. Kérje rajtuk is számon, rendben? Ez sima utánközlés.
    Hogy én mennyire nézem hülyének az embereket, azt maga nem tudja megítélni. Pláne, hogy azt sem tudja, hogy keveredett ide 😀
    charliet meg a fene se sértegeti, csak szembesítem önmagával 🙂
    amúgy: köze?

  • Ha ez így van akkor elnézést kérek a jelzőkért (nem olvastam el az összes kommentet, viszont elragadtattam magam) van önkritikám és be tudom látni ha nem volt igazam.