Határon vadászók

2015 augusztus 19 2:36 de.16 hozzászólás

NOOORMÁÁLIS?

A kerítésfelelős alezredes elvtárs büszkén jelentette, hogy elkészült a – bokorugró -kerítés csongrádi szakasza. Jól helyezkedett, túlteljesítették a tervet, hiszen a Nemzetvezető csak aug. 31.re jelölte ki a határidőt. Egy gond volt csak: elkészülte után a korábbinál több illegális határátlépőt regisztráltak arrafelé. Gondolom, ez valami turpisság lehet, mert az elvárás szerint csökkennie kellett volna a számuknak. Affrancba, hogy ezek a menekülők képtelenek igazodni az orbáni koncepcióhoz!

Orbán ezek után arra kéri (?) a belügyminisztert, hogy állítson fel a rendőrség kebelén belül HATÁRVADÁSZ századokat, ugyanis több ezer közeget kíván a déli határra vezényelni.
Ezzel több gond is van. Orbán soha nem kér, hanem utasít. Amikor kialakították az ideiglenes – röhej – határzár koncepcióját, benne foglaltatott, hogy 200 méterenként kapuk lesznek rajta. Jó reggelt kívánok, kedves Miniszterelnök Úr, fel tetszett ébredni? Azokhoz a kapukhoz mintha szükség lenne némi élő erőre is, mert hát, valakinek ki kell azokat nyitni, nomeg, be is kell csukni – hacsak, ki nem írják: kulcs a lábtörlő alatt!
De úgy általában, élő erős támogatás nélkül egy kerítés – bármennyire is pengés – szart sem ér, pedig valamelyik csókos jól keres rajta!

A másik gond az elnevezés. HATÁRVADÁSZ. Volt már ilyen alakulat, ha nem is a legdicsőségesebb korszakunkban, sőt, hegyi vadász is, meg stüszi vadász. Ja, az nem, az egy kártyafigura. Kérdezem: miért is nem lehet őket – a forradalmi hevületből megszüntetett – határőrség után HATÁRŐRSÉGNEK nevezni? Mert hát, mintha a dolguk a határ őrizete lenne. Node, mit is csinál egy határvadász? A nevéből adódik: vadászik. Kire, mire, lényegtelen, a cél: leteríteni. Aki nem hiszi, kérdezze fel Semjént, de lehet fordulni Lázárhoz is, neki is nagy gyakorlata van a leterítésben.

Mesmeg kérdezem, miért is kell ilyen néven illetni egy védelmi egységet? Mert hát, egy vadász az minden, de nem valamit védő. Most ne menjünk bele a vadásztársaságok túlszaporodás elleni vadállomány ritkításába és a mezőgazdaság vadkár elleni védelmi lövöldözésébe, az egy teljesen másik terület.

EZEKNEK a vadászoknak humán célpontjaik vannak.

Térjünk vissza a Táskahordozóhoz. Kéri a törvényhozó testületet – a parlament egybites gombnyomogatóit – hogy szavazzák meg az illegális határátlépők kriminalizálását, vagyis, tegyék lehetővé olyan törvény életbe léptetését, ami 1-3 év elzárással büntetné őket, ill. azokat, akik megrongálják a határzárt. Tessék mondani, gondolkozik egyáltalán ez a Táskahordozó? Hova az anyja kínjába zárná el a napi 1000-1100 illegális határátlépőt ( a napi statisztika ugyanis ennyiről számol be, a határvadászok színre lépésétől kezdve ez a szám még nőhet is)? Azon felül mi az anyja kínjából fedezné az eltartásuk napi 8ezer forintos költségét?
Szóval, kérdezem én, észnél vannak ezek?

Ja, hogy leginkább az embercsempészekre gondoltak? Ahhoz nem kell törvény, legalábbis nem ebben a formában. Naponta egy elcsípett embercsempészt a helyi kapitányság is be tud tárolni.

16 hozzászólás

  • Érdemes utána gondolni annak is, hogy ezzel a névvel és ezzel az alakulattal Orbán nem mást bizonyít, minthogy agresszivitása fokozódik.
    Kíváncsi vagyok, a tűzparancsot mikor fogja kiadni?

  • Szerintem, itt valami félreértés kehet. Tudomásom szerint, visszatöloncolják az elkapott pepír nélküli bevándorlókat, oda ahonnan jöttek….

  • A határt védeni kell.
    A bevándorló áradatot lassítani, eltéríteni kell.
    Kerítéssel.
    Határvadászokkal.
    Elrettentő törvényekkel.
    Azt teszi Izrael, az USA, Bulgária Nagy Britannia stb.

  • Kedves Figyelő, sajnos nem. Ha nincs papírja és előad bármilyen történetet az életéről, amíg a kivizsgálás tart, addig jár neki az ellátás és szabad kijárás a táborból, ahonnan gazdagabb országok felé lassan elszivárognak.

  • Figyelő: na, ez az. Dehát, a maga tájékozottsága, mint tudjuk…

  • enterprise: kihagyta a tűzparancsot.

  • Ille,
    Izraelben kétségtelen alkalmazzák, de nem kell mindent szolgaian másolni.

  • Azt már mindenki elismeri, hogy a migránsok túlnyomó többsége kvázi háborús menekült. Az is köztudott, hogy a nagy részük jobban beszél angolul, mint a magyarok többsége. Rengeteg a gyerek köztük. Mire idáig érkeznek nagyon sok agressziót kell átélniük (az asszonyok megerőszakolásától a tengerbe fúlás kockázatáig). Az menekülés nagy részét gyalog teszik meg. Az utolsó filléreiket élik fel az úton ( tehát van pénzük, uram bocsá’ mobiljuk is). Nem egy jobb élet reményében, hanem az élet reményében vállalják mindazt a mocskot, amiben részesülnek az út során. Lehetne még tovább sorolni a tényeket, ami motiválja őket, de ez itt Magyarországon szinte senkit nem érdekel. Jött-ment idegeneknek nyilváníttatnak, akiknek pusztulni kell innen, asszonyostól-gyerekestől. Így mutatjuk meg a világnak , milyen keménytökű fasza gyerek a magyar a védtelenekkel, mint a háromnapos bakaszar. Csak azt nem tudom, hogy a világgá szaladt magyar menekültek ezek után mit éreznek?

  • enterprise: mondom, határvadászok. Nem izraeli hagyomány. Szolgaian meg mintha Orbanini másolna.

  • Kedves István Barátom!
    A pengés kerítésnek szerintem sincs visszatartó hatása, de a hazájukból menekülők áradatát még a határvadászok sem képesek megfékezni, merthogy azok az embercsempész segítőiknek köszönhetően, ugyanúgy jönnek és érkeznek hazánkba, ahogy eddig is. Csak annyi történik, hogy a szerencsétlen menekülök zöme olyan súlyos vágási sérüléseket és lelki traumát szereznek, hogy ők onnantól kezdve egész életükben megemlegetik majd a Magyarországra érkezésük embertelen fogadtatását. Szerencsére azért vannak jó példák is. Orvosok, akik emberként bánnak velük, lásd, Mogyorós Judit gyermekorvost, aki emberi lényként bánik velük. Íme:
    http://nol.hu/video/egy-emberi-leny-megerintesehez-nem-kell-gumikesztyu-1558027

  • Kerítés ügyben pedig nem kell összekeverni a Jézuskát a géppuskával. Izrael pl. nem az élet reményében odamenekülők ellen épít kerítést, hanem éppen azok ellen , akik deklaráltan el akarják őket törölni a Föld szinéről és ehez sokszor elbújnak a civilek közé. Nem ugyan az! Aki ezt összekeveri, az vagy nagyon bunkó vagy nagyon aljas. Más opció nincs, kár dumálni.

  • "tisztelthölgyeimésuraim"

    Az imént hallottam, hogy menekültek a keritést létrákkal lenyomva átmentek azon… Tizen valhányukat rongálás miatt (is) előállították…

  • „A brit és a francia hatóságok az embercsempészek elleni hatékonyabb fellépés érdekében közös parancsnokságot állítanak fel a Csatorna-alagút francia oldalán, Calais-nál. Több kamerát és még több kerítést is építenek a helyszínen.”/ origo

  • enterprise: hubazmeg van, itthon meg csökkent a menedékkérők száma! Ekkora szívást!

    Nem kellene ez ellen valamit tenni?

  • Georgina Bojana

    Kedves István,
    rádöbbentem.
    „Ezeknek” sem anyjuk, sem kínjuk nincs.
    Hogyan lettek?!
    Egyéb módon. egyszerre több eltévedt gólya hozta őket.
    Anyjuk azé’ nincs, előre meglátásból. Ne lehessen őket szidni. Kínjuk pedig azé nincs, mert „aztat” mindet, – ránk nyomták. Nekünk viszont van, több is, mint ami kéne kínból.
    Hja, nekünk viszont van édesanyánk, akiket nem illet meg semmiféle bántás, de még szidás sem, hogy e világra hoztak. Legfeljebb az időeltolódást reklamálhatnánk, de visszagondolva. Túl régen sem volt jobb, most meg aztán egyáltalán. S, mi lesz később?! Ha így és EZ marad, akkor katasztrófa.
    Még jós vizsgát sem kell letennünk, borítékolja a Sors.
    Remélem, ezen többen elgondolkoznak, s nem maradnak meg a gondolkodás fázisában. Tesznek is. Jót és okosat, a mi érdekeinkben. Kötelességtudatból, emberségből, no meg „csak” azé’, mert ez már nagyon „necces”. Mármint az oly sokszor felemlegetett „polgári” élet, ami köszönő viszonyban nincs az IGAZI polgári élettel. A magyarral. A bécsi polgári élet, no az az igazi: béke, biztonság, nyugalom. Jó kedv, mert van miért és mire mosolyogni, no meg rábólintani. Nem szaporítom a leírtakat, mi nem vagyunk abban a helyzetben. Pedig kiérdemelnénk már végre. Irgalmatlanul unom, a vesztes oldalon álldogálást. Nyertes akarok lenni, mint pl. az Ausztriában élők, oly sokan. A többi boldogságos országot meg sem említem.
    (( :O ))
    G.B.

  • Hoppá van, kicsi (bolse)Viktor!
    A horvát miniszterelnök bejelentette, hogy megerősítik a közös szerb-horvát határ védelmét, mivel a magyarok által épített kerítés – amit, gondolom, majd megfelelő formában meg is köszönnek – nem csinál mást, csak Horvátország felé tereli a menekülteket. Tehát terel és nem akadályoz. Mitől van az, hogy a horvát miniszterelnök ezt felismeri, a mi drága (mert az, mivel kurva sokba kerül nekünk a regnálása) Viktorunk meg nem?
    Butább lenne horvát kollégájánál?
    Habár, nézhetnénk egy kicsit a jövőbe: ha ez így van, nyilván Horvátország felől is elkezdődnek az illegális határátlépések, ergo, oda is fel kell húzni egy kerítést (valamelyik csókos csak képes oda is legyártani). Azután jön Szlovénia. Ha keletre kerülnek, hát Románia határára is fel kell húzni egyet. Lassan körbe ér, és akkor már csak az lesz a kérdés, MI vajon átmehetünk rajta?

    Az csak hab a tortán, hogy a horvát miniszterelnök azt is kijelentette, náluk nem fog előfordulni, hogy a menekültek a parkokban aludjanak, mint a szomszédos országban – milyen finoman fogalmaz, nem mondja, hogy Magyarország – ugyanis rendelkeznek megfelelő kapacitással, hogy kezelni tudják a helyzetet.
    Hát, kicsi (bolse)Viktor, most rendesen kaptál az orcádra. Már nem te osztogatod a sallereket, kokikat, hanem te kapod. Milyen érzés?
    Javaslom, viseld felemelt fejjel. Ez még mindig jobb, mintha seggbe rúgnának.