Kárpátia: rendületlenül – giccskritika

2015 augusztus 24 12:01 de.64 hozzászólás

A charliknak 🙂

„Furcsa dolog ez a nemzeti rock. Valahogy a lakodalmas rock és a keresztény rock fúziójával jött létre, melyet kőkemény, sámánisztikus alapokra helyeztek. Jellemzője, hogy harcos, giccses, a fantasy-játékok grafikai világát idéző szövegekkel gyönyörködteti a lelkes hallgatóságot. Legalább olyan mívesek, mint a fröccsöntött Nagy Magyarország térképek. A bevezető alapján úgy tűnhet, hogy a következőkben valami nemzetgyalázó, idegenszívű, fizetett bérírásról lesz szó.

A nemzetgyalázás pusztán szemlélet kérdése. Nagy Feró a Nemzet Csótányaként annak idején, a rendszer nagy rémületére, tökéletesen meg tudta szólítani a hátrányos helyzetű fiatalokat. Őket akkoriban is el akarták rejteni az emberek szeme elől. Ennek jóval több köze volt a nemzethez, mint a parasztromantikának. A nemzethez a csúnya, bűnös, gusztustalan, alávaló dolgok is hozzátartoznak.

Ha fantasy rocknak hívnák ezeket a zeneműveket, nem lennének megtévesztőek. Ebben az esetben akár Barbie hercegnő megpróbáltatásait is megzenésíthetnék.

Ezekben a műdalokban nincs szó a kilátástalanságról, a munkanélküliségről, a kiszolgáltatottságról, a magányról, a depresszióról, a szegénységről. A 80-as évek tiltott és tűrt zenekarai ezt öntörvényűen bemutatták, és azóta a magyar kultúra részeivé váltak. Az akkori rendszernek persze nem tetszettek ezek a rendszerszintű kritikák. Az emberek gondjait, nyűgeit, esendőségét, gyengeségét mutatták be, nem éppen szájbarágós módon. Emiatt aztán nagyon lehet utálni és üldözni őket. Ezek a zenészek, néhány sajnálatos kivételtől eltekintve, ma is élnek és ma sem törődik velük a kutya sem. Bárdos Deák Ági soha sem lesz rendszer kompatibilis, viszont nem is fog kiöregedni és magyar nótákat énekelni, pénzért. Őszintének, szókimondónak lenni pénzügyileg nem kifizetődő. Ezt rengeteg költő a saját bőrén tapasztalhatta meg. Éheztek, fáztak, megőrültek, alkoholisták lettek, meghaltak, majd utcát neveztek el róluk, amiket most szépen átneveznek, azoknak a költőknek a neveire, akik kiszolgálták az aktuális uralkodó osztály igényeit.

Senki sem gondolhatja komolyan, hogy egy tetőtől talpig felfegyverzett, nyalka vitéz bármilyen megoldást kínálna a mai Magyarország problémáira. Vágtat a bősz lovag, hogy megmentse a gaz hontalan bitangok kéjvágyától az esdeklő, teljes egészében szűz lányokat, amikor hirtelen megcsörren a mobiltelefonja, hogy várja könyvelője. A szüzek erre megadják magukat a sorsnak.

Amúgy is nagyon kevés szűzlányt lehetne ma Magyarországon zsákmányolni, mivel igencsak megcsappanta számuk. Ez persze egyáltalán nem baj. Az, hogy ostoba álszentségből cirkuszt csinálnak egy abortuszból, az már jóval nagyobb gondot jelent. A teherbe esett lányokat szinte bűnözőknek tekintik és magukra hagyják a félelmeikkel, ráadásul jól meg is alázzák őket. Erről például nem dalolászik senki. Pedig a szerelmes daloknak vannak nem várt következményei is.

Önkényesen ragadtam ki a Kárpátia együttes „Rendületlenül” című eposzát. Nem jobb és nem rosszabb a többi giccs rocknál. Nagy igény van erre a műfajra, de körülbelül annyi művészi értékük van, mint egy Hello Kitty-s uzsonnás táskának. Persze azt is sokan megveszik. Érdemes elolvasni a „dalszövegeket”, mivel nagyon jellemzőek a mai társadalom teljesen torz és ijesztő szemléletére.

Légiós dal

A tehetséges szerző láthatóan túlzásba vitte a fantasy regények olvasgatását, meg a kardozós, ugrálós számítógépes játékokat. Kétségtelenül jó móka, de, a közhiedelemmel ellentétben ez nem azonos a magyar történelemmel.

A címben szereplő légiót nehéz beazonosítani. Lehet szó rómaiakról, a francia idegenlégióról, focistákról, vagy esetleg Zalka Mátéékról. Mindegy, büszkén daloló bátor férfiak, legyen nekünk ennyi elég.

A légió, üvöltő orkán,

A légiós, nem bukhat el.

A légiót egy cél vezérli,

Végigsöpörni mindenen.

Mindenen!

A légió, mint az üvöltő orkán végig seper mindenen, elpusztítva mindazt, ami az útjába kerül. Nemes, értelmes cél, az biztos. Hogy mire föl ez a nagy gerjedelem, az rejtély, nem nagyon tudható. Valószínűleg nem a takarítás vezérli őket. Elbukni tényleg nem ajánlatos, mert az egész megvadult csorda átszáguld rajtuk, ami nagyon megalázó egy hős számára.

Nézz a szenvedőkre!

Vér és könny gyötörte, hazád!

Hozzád kiált!

Harcolj tovább, Harcolj tovább!

Ma Magyarországon a szenvedőknek inkább pénzre és normális megélhetésre lenne szükségük. Vitézkedéssel, nézegetéssel nem nagyon laknak jól. Mikor, mi vagy ki gyötri szegény hazánkat? A vér és a könny önmagában nem gyötör, ez csak következménye a gyötrődésnek. Pontosan megfigyelhető volt ez mondjuk a szent inkvizíció, buzgó és istenfélő ténykedésénél, vagy egy futballmérkőzés után lezajlott ütközetnél. Arra sajnos nincs pontos instrukció, hogy ki ellen harcoljon elszántan a szegény emberfia, elvégre nem döfhet le indoklás nélkül mindenkit, akivel összeakad.

Az akarat, utat talál majd,

Ma azt kiáltsd: Isten segít!

Ha nem hiszünk, a győzelemben,

Vesszünk el itt egy szálig mind.

Mind, mind!

Jó, az akarat utat talál magának valahol széles e hazában, aztán majd össze-vissza kiabálunk, hogy Isten segít! Értelme nincs sok, de azért derék dolog. Túl nagy kiabálásnak elmegyógyintézet a vége .A németek is hittek a végső győzelemben, aztán mi lett belőle? Nem egy szerencsés mondat. Az akarat szót egyébként már lefoglalta Leni Riefensthal, egy kétségtelenül nagy tehetséggel megáldott, különös életű német rendezőnő.

Téphet szurony, szaggathat gránát,

Szívünk sebére orvosság nincs.

A föld alól is visszatérünk,

Míg fojtogat a rabbilincs.

Rabbilincs!

Ez igaz, akit szurony tép, vagy cafatokra szaggat egy gránát, annak már nincs semmiféle orvosság, főleg nem szívgyógyszer. (Az első és második világháborúban tényleg rengetegen odavesztek így, ami szomorú és elkeserítő dolog. Átok reá, aki odaküldte őket! Ebben Horthy kormányzó nagy érdemeket szerzett.) Hirtelen beugrik egy C kategóriás zombifilm jelenete, meg valami fojtogató bilincs, utóbbi kétszer is.

Abból a fából vágjátok az én keresztem,

Amit akkor ültettek, amikor születtem,

Abból a fából legyen majd az én koporsóm,

Amelynek árnyéka alatt írták meg a sorsom.

Ez egy szép kis végrendelet. Miként lehet szert tenni egy ilyen fára? Ennek gyakorlati megvalósítása egy kicsit kétséges. A fa árnyéka alatt írt sors – nincs rá más kifejezés rá –, úgy hülyeség ahogy van.

Gallyaiból rakjatok egy olyan nagy tüzet,

Ami még egyszer táplálja kihűlő szívemet.

Földbe’ nyugvó gyökeréből faragjatok pipát,

Szabad lelkem az égbe szálljon mint a füstkarikák.

Ez igazán bizarr egy strófa. Ha jól értem, a maradék fából rakjunk egy jó nagy tüzet, amin meg kell sütni az említett hős szívét. Barbár szokás, de nemes. A gyökérből faragjunk egy takaros kis pipát, aztán füstkarikát eregetve, pöfékeljünk fel egy szabad lelket az égre. Ennél még egy pápai temetés is sokkal egyszerűbb.

Sudár ágai jók lesznek vaskaszák nyelének,

Mely arat, de fegyver is a Magyar kezének,

Fának apró forgácsát vessétek a szélnek,

Viszik messze majd hírünket ahol földet érnek.

Jókora fáról lehet szó, mert még mindig van belőle. Felhasználhatjuk kaszanyélnek, fakardnak, fapuskának, de akár fakanalat is készíthetünk belőle a jó Magyar kezeknek. Exportról szó sem lehet. A forgácsokra meg majd szépen rápingáljuk rovásírással, hogy „Made in Hungary”. Huhh!

Egy árva szűz rügyéből új élet sarjadjon,

Ne hagyjátok soha, soha, hogy nemzetetek kihaljon,

Legszebbik részéből végül bölcsőt készítsetek,

Hogy szebb jövőről álmodjon minden magyar gyermek.

Az Isten szerelmére, ha ezt a fát már koronástól, gyökerestől felhasználtuk, elégettük, akkor, ha szaporítani akarjuk, legalább magot szedjünk róla és ne szűz rügyet. Arról fogalmam sincs, hogy a rügyeknél a szüzesség miként lehetséges. Vegetatív és generatív rügyek vannak.

Nini, itt hátul, maradt még egy kis fa, pont egy bölcsőre való, szintén kizárólag hazai felhasználásra. A költemény végére azért a fa végre elfogyott.

A Haza minden előtt

Kell, hogy történjenek olyan csodák, amiket tíz nemzedék megemlegessen. Példákat kell adni ennek a nemzetnek, amik a szíveket megerősíték. Hóhérpallost a futó rabszolgahadnak! Addig nem fog győzni a szabadság ügye, amíg a magyar nemzet saját áruló korcsivadékának hulláiból olyan hegyet nem rak, Mint a Mátra, s a döghalom tetején az utolsó áruló apát a saját fia le nem nyakazza!” (Jókai Mór)

Szép kis horror-jelenet Jókai Mór tollából. Én jómagam a romantikus regényeit jobban kedvelem, de hát mindenkinek más az ízlése.

Háromszínű zászlóm kibontom,

Vérem alatta bátran kiontom,

Láncra vert rab hazám.

Szép dolog a nemzeti lobogó alatt felvágni az ereinket, de ebből bizony a láncra vert rab hazának semmiféle haszna sem származik.

Széttárom sebzett két karom,

Életem egykönnyen nem adom,

Törhetnek bárhonnan rám.

Már megint egy kardozós játék közepén vagyunk. Kissé kiábrándítóan hat, de ha megtámadnak minket, mi meg hősiesen széttárjuk a karunkat, akkor nem sok esélyünk van a ránk törő brigantik ellen. Ha a gaz ellen a küzdelem eme módját választjuk, akkor az bizony egy suhintással elintézi a hőstettünket. Ebből a szempontból nagyon gyalázatos természetük van.

Ha elhagy is minden remény,

Akkor sem változhat vízzé a vér.

Legyek inkább üldözött,

Mint áruló latrok között.

A haza minden előtt!

A következő pályán az áruló latorkodás bűnétől kell óvakodnunk. Mi szerencsére nem vagyunk kishitűek. Húzzuk fel tehát a nyúlcipőt, aztán, uzsgyi. Már az egész haza ott szalad előttünk.

Vessen a sors bárhova,

Nem koptat idő vasfoga,

Dacolva megyek tovább.

Akárhova megyünk is a nagyvilágba, nem öregszünk egy percet sem. Igen, ez bizony a Highlander-ből való. Onnan lett mindennel veszéllyel dacolva kiollózva. Még sorozat is készült belőle.

Szememben nincs félelem,

Tudom, hogy kell leküzdenem,

Hitem sziklaszilárd.

Egy sziklaszilárd jellemű, bátor férfiú vallomása. Végre valami konkrétum is található a küzdelem mikéntjéről. Ezt persze csak ő tudja, mi nem. Bízzuk hát rá a dolgot! Mi meg menjünk óvatosan tovább.

Ó, bújdosó székely

 Ó, bujdosó székely,

Tekints fel az égre!

Nézd meg, hogy tőled

Milyen keletre!

Nézd meg, hogy a felhő

Hogyan keletkezik!

Székelyország felé

Hogyan közeledik.

Egy keleti irányba tájolt, bujdosó székely meteorológiai megfigyeléseket végez, szóval mereven bámulja az eget. Roppant hasznos tevékenység.

Refrén:

Hol vagytok székelyek?

E földet bíztam rátok

Elvették tőletek

Másé lett hazátok

Hol vagytok székelyek?

E földet bíztam rátok

Elvették tőletek

Másé lett hazátok

Ejnye, székelyek, még egy hazát sem lehet rátok bízni. Ha kell, megismétlem. Erdély végleges elvesztéséhez nagyrészt a franciák és Horthy Miklós tevékenysége vezetett. A székelyek erről nem nagyon tehettek, igazságtalan dolog ezt a nyakukba varrni.

Erdély meg volt verve,

Meg volt ostromozva.

Kárpátok szent bércét

Tövis koszorúzza.

Hőseinknek sírja,

Hogyha kinyílana,

Árpád vezér hangja

Onnan kiszólana.

Verés, “ostromozás”, gigantikus méretű töviskoszorú. Árpád apánk bizony elküldené a fűzfapoétát a fenébe a hülyeségeivel együtt. “Meg volt ostromozva.”?! Valószínűleg egy török harci macska fel volt mászva rája. Nagyon bizarr kifejezés. Egy kínrím kedvéért nem kellene farba rúgni a magyar nyelvtan szabályait. Egy igazi hazafi az ilyesmire azért kényes.

Refrén:

Hol vagytok székelyek?

E földet bíztam rátok

Elvették tőletek

Másé lett hazátok

Hol vagytok székelyek?

E földet bíztam rátok

Elvették tőletek

Másé lett hazátok

A vélemény a székelyek gondatlanságáról ismét elhangzik. Szégyelljék magukat, azért, amiről nem is tehetnek?

Ó, bujdosó székely,

Tekints fel az égre!

Nézd meg, hogy tőled

Milyen keletre!

Nézd meg, hogy a felhő

Hogyan keletkezik!

Székelyország felé

Hogyan közeledik.

A székely még mindig a felhőket bámulja, mint Stirlitz “A tavasz tizenhét pillanatában”.

Refrén:

Hol vagytok székelyek?

E földet bíztam rátok

Elvették tőletek

Másé lett hazátok

Hol vagytok székelyek?

E földet bíztam rátok

Elvették tőletek

Másé lett hazátok

Lásd, mint fent.

Erdély meg volt verve,

Meg volt ostromozva.

Kárpátok szent bércét

Tövis koszorúzza.

Hőseinknek sírja,

Hogyha kinyílana,

Árpád vezér hangja

Onnan kiszólana.

Lásd., mint fent.

Refrén:

Hol vagytok székelyek?

E földet bíztam rátok

Elvették tőletek

Másé lett hazátok

Hol vagytok székelyek?

E földet bíztam rátok

Elvették tőletek

Másé lett hazátok

 Refrén:

Lásd., mint fent.

Hol vagytok székelyek?

E földet bíztam rátok

Elvették tőletek

Másé lett hazátok

Hol vagytok székelyek?

E földet bíztam rátok

Elvették tőletek

Másé lett hazátok

Hol vagytok székelyek?

Most már aztán tényleg elég volt!

Piszkos Fred

Ez kissé abszurd. Egy zsidó származású, munkaszolgálat közben elhunyt író begyömöszölése a harcias nemzeti opuszok közé. Ez bizony nagyon ízléstelen és kegyeletsértő.

“1942. október 9-én az Egyedül Vagyunk című nyilas lap cikket közölt Rejtőről, nehezményezve benne, hogy az író ugyan zsidó származású, mégis nyugodtan írogatja a regényeit a kávéházban, és nem kapott még munkaszolgálati behívót. Ennek hatására súlyos betegen, a nagykátai kórházból hurcolták el munkaszolgálatra, és egy munkásszázad beosztottjaként Oroszországba került. Ott a nehéz viszonyok és a hatalmas hideg hamar felőrölték a szervezetét, és 1943. január 1-jén meghalt, röviddel az 1943. január 12-i doni áttörést megelőzően” (Forrás: Wikipédia)

A versen sok elemezni való nincs. gyakorlatilag felsorolja az Piszkos Fred könyvek szereplőgárdáját. Könyvben sokkal szórakoztatóbb. Ha a szerző életben maradt volna, valószínűleg írt volna még néhány folytatást.

Ringatódzik egy csatacirkáló,

Üresen az öbölben.

Több sem kellett a Piszkos Frednek,

Elköti szép csöndben.

Refrén:

Hé! Hé! Piszkos Fred!

Mindig és mindig a bajt keresed!

Van nekem most már:

 Csatacirkálóm,

Első tisztem,

Kormányosom,

Két matrózom,

Hajószakácsom,

Kazánfűtőm.

 Így dicsekszik Fred!

A Fülig Jimmynek is új munka kell,

Felhagy a pihenéssel,

Így lett a kapitány első tisztje,

Egy talpig úriember.

 Késsel a zsebben a szeme sem rebben

Senki Alfonznak.

Ajánlólevélnek ennyi elég is,

Egy jó kormányosnak.

Feltétel az, hogy semmi erőszak,

És inni csak mértékkel.

Csülök és Rozsdás két matróznak,

Éppen megfelel.

Hullám csapdos a kikötő mólón,

Sirályok koldulnak.

Ott győzködi Fredet ez a Tuskó Hopkinsz,

Hogy beállna szakácsnak.

 A Tüskés Vanek egy őszinte lélek,

Hazudni soha nem mer.

Itt számít a modor, hogy járjon a motor,

A szívlapát nem viccel.

Egy az Isten egy a nemzet

A cím kissé fasisztoid beütésű, valószínűleg annak is szánták

Egy az Isten, egy a nemzet

Bármily gyenge, bármily sebzett.

Ahol a fák égig nőnek,

Állnak még a határkövek.

Akármilyen gyenge és sebzett is a nemzetünk, valahol a Kárpátokban fellelhetőek még a régi határkövek. Sokra, mondjuk, nem megyünk velük, de igaz.

Ref:

Szent koronánk

Óvd, vigyázd Hazánk

Hajnalcsillag, szép keresztünk

Ragyogj fel reánk.

2 x

Előkerül a Szent-korona tan. Királyunk ugyan nincsen, de ezen vitatkozzon az, aki ehhez jobban ért. A Hajnalcsillag, mely köztudomásúlag a Vénusz bolygó, sajnos nem csak reánk ragyog, elég sok országban teszi ugyanezt napi rendszerességgel.

Zúgó erdők, kéklő sziklák

Esőverte, árva kopják

Visszhangozzák, mennydörögnek

Egy az Isten, egy a nemzet.

Megint ott vagyunk valahol a Kárpátokban, ahol éppen cudar időjárás uralkodik, amely még a kopjafákat sem kíméli.

Elvérzett a nemzet nagy Magyarországért

Most sír, zokog a lelkünk hegyekért, rónákért.

Aki azt majd egyszer újra feltámasztja,

Áldja meg az Isten és minden magyar ajka.

Tény, hogy rengeteg ártatlan embert lemészároltattak a haza nevében lelkiismeretlen, ostoba és alávaló gazfickók. Sajnos a háborúskodás régóta nem sikersport nálunk. Az elveszített területeket a franciáknak és az akkori derék, ostoba magyar politikai elitnek köszönhetjük. Sajnos a játékot már rég lejátszották, úgyhogy Game Over.

Most hát okulásul figyelj a szavamra,

Figyelj, s kezed merítsd a hűs patakba,

Érezd a pataknak sebes rohanását,

Az ország szívének minden dobbanását.

Hogy miféle bölcs dolgot tudunk meríteni egy hűs patakból, nem tudom, áramlást meg hideget éreztem, már amikor belelógattam a kezemet, dobbanást eddig még nem.

Hallgasd a köveket, hallgasd, amint mondják,

Idegen hatalmak őket összezúzták.

Kőnek és embernek ugyanaz volt sorsa,

Mostoha gyermekét egy világ taposta.

Hallgassuk a köveket ameddig csak akarjuk, akinek ez jó szórakozás biztos boldog lesz tőle. Idegen hatalmak általában nem szoktak a kőbányákban szorgoskodni. Ezt a munkát rábízták a munkaszolgálatosokra. Majd a végén azokat is megsemmisítették. Igaz, de kétségtelenül elszomorító sorok.

Egy nap az élet

 Csak egy nap az élet fiúk,

Csak egy nap és nincsen tovább!

De azért a napért megszületni,

Érdemes volt cimborák.

Gondolom ez egy csata előtti kijelentés. A Don-kanyarban didergő, elgyötört és éhező katonák előtt ezeket a sorokat azért nem lett volna bölcs dolog kijelenteni. A cimborák egy gyalogsági ásó segítségével pontot tettek volna a költészet végére.

Még csontunkon mozdul a hús,

De vérünket issza már a föld,

És látni a távoli fényt,

Ahogy elfedi lágyan a köd.

Megint egy zombis játék jelenete. A távoli fényt elrejti a köd. Szóval a helyzet reménytelen.

Ha dob helyett harsona szól,

És nyitják a menny kapuját,

Ott menetel seregünk,

A csillagösvényen tovább.

Megszólalnak a mennyei harsonák, a lemészárolt sereg pedig ott masírozik a csillagösvényen. Ne csináljunk már groteszk jelenetet a két világháború áldozatainak felhasználásával. Tapintatlan dolog.

Nem számít honnan jöttél,

Csak az számít, hogy merre mész,

És a zászlód, mit magasra tart,

Egy ökölbe szorított kéz.

Egy jókora közhely felhasználása szövegírás céljából. Ökölbe szorított kézzel zászlót magasra tartani, hát én nem tudom…

Ezer meg ezer év edzett apát és fiát,

Elfogadni ha kell, a hősies halált.

Ezer meg ezer év tanított anyát és leányt,

Szívében viselni, fekete gyászruhát.

 Hát ez, így nagyon elkeserítő. A hősi halált és a gyászt ezer meg ezer év alatt sem lehet elfogadni, beletörődni. Aki erre edz, annak biztos nem halt meg még egyetlen közeli hozzátartozója sem. Ostobaság.

Ballada

 Kettő madár száll az égen,

Egyik nappal, másik éjjel,

A lány fecske verőfényben,

Fiú karvaly éjsötétben.

 

Ezt már láttam egy filmben, de ott azt hiszem farkassal meg sólyommal. Igen Sólyomasszony volt a címe.

Elátkozott két madárka,

Egymást csak egy percig látja,

Amint Hold a Napot váltja,

Átváltozik Ő, s a párja.

Így volt a filmben is, mondjuk itt a fecske nagy szerencséjére, mivel a karvaly pillanatok alatt felfalná. A fecske amúgy nem jó madár szerelmeskedés céljára, mert télen elhúz délre, aztán ki tudja miket művel ott.

Fecske suhan szelek hátán,

Aranygyűrű csillog lábán,

Irigy varjak megtámadják,

Szép gyűrűjét elragadják.

Érdekes dolog. Szegény meggyűrűzött fecskelányt a gaz varjak megtámadják, reméljük a lábát azért meghagyták. Ne legyünk rosszindulatúak, ne gondoljunk mindjárt az irigy varjak és az antiszemitizmus közötti rejtett utalásra. De ez az.

Zuhan, szárnya eget szántja,

Szalad kedvese utána,

Egy-egy tollát elhullajtva,

Párjának utat mutatja.

Szegény a nagy verekedésben meg is sérült, zuhanás közben pedig a tollát hullajtja. A legény szalad is, mint a nyúl. Balladisztikus jelenet a “Gyalogkakukk” című rajzfilmből.

A legény nyomát követi,

Rába vizében megleli,

Reszkető testét kiveszi,

Fehér ingébe tekeri.

Kiderült, hogy a Kisalföldön történt meg ez az eset. Ez így már más. Jön is a legény megmenti a fecskét, még az ingébe is beletekeri. Dicséretes dolog!

Nap szárítja csapzott tollát,

Nézi szíve választottját,

Megesküszik földre-égre,

Halálba is elmegy érte.

Ez olyan szerelmes népdalféle. Nincs benne semmi kivetnivaló

Borostyánok és vadrózsák,

Lassan testük körbefonják,

A szerelmük mégsem halott,

Tiszta lelkük szárnyra kapott.

Utalás a Csipkerózsika című Grimm mesére. Halottakról csak jót, vagy semmit.

Az eszéki harang hangja,

Azóta is azt kongatja,

Egymásé lett két madárka,

Nem fog rajtuk senki átka.

Nem tudom, hogy a Kisalföldről, hogy jutottunk Eszékre (Osijek). Lehet, hogy a madárkákon nem fog már az átok, de ha nekem éjjel-nappal a fülembe harangoznának, hát biz’ Isten megbolondulnék.

A dalszövegen nagyon érződik a fantasy regények és/vagy filmek hatása, a balladáké nem nagyon.

Pálinka

Egy jó kis lakodalmas rock, vagy kocsmadal? Ebben Villon sokkal eredetibb volt. Nézzük milyen is ez a nemzeti pálinka!

(Szakmai megjegyzés: Hazánkon keresztül húzódik a MOESZ vonal. Nagyjából a Vitis vinifera (szőlő) termesztésének északi határát jelöli. A nálunk termesztett gyümölcsök ezért kiváló, harmonikus sav/cukor aránnyal rendelkeznek. Délebbre minden túl édes, északabbra minden savanyúbb. Nem véletlen, hogy a Coca Cola nevű multinacionális cég is magyar almasűrítményt használ a termékeiben. A nálunk előállított pálinka íze így tényleg egyedi.)

A jó magyar pálinkának

Nincsen párja

Nincsen párja

Egyedül van mint a magyar

A világba

A világba

Szilva, körte, cseresznye

Éljen a haza!

Egészségünkre!

Így van! Bár, hogy a túlzott mennyiségben elfogyasztott pálinkának mennyire pozitív hatása a magyar családok anyagi és egyéb helyzetére, abban kissé szkeptikus vagyok. Legyen ez a szociológusok dolga. Hogy egyedül van a világban? Az emberiség minden olyan dolgot, ami legcsekélyebb mértékben szénhidrátot tartalmaz, azonnal szeszes italok előállítására használ fel.

A jó magyar pálinkának

Nincsen párja

Nincsen párja

 Aranyból van, gyémántból van

Minden cseppje

Minden cseppje

Olyan mint a tűzről pattant

Kis menyecske

Kis menyecske

Szilva, körte, cseresznye

Ilyen a haza!

Egészségünkre!

Az aranynak meg a gyémántnak semmi íze sincs egész más célokra használják. Tűzről pattant menyecskéket még nem ittam.

Aranyból van, gyémántból van

Minden cseppje

Minden cseppje

Orvosság ez akár milyen

Nyavalyára

Kikúrálja

Ezért jár az magyar ember

A csárdába

A csárdába

Szilva, körte, cseresznye

Éljen a haza!

Egészségünkre!

Magyarországon rengeteg ember szenved depresszióban, amit alkohollal próbálnak enyhíteni, így szép lassan idült alkoholisták lesznek, annak minden káros következményeivel együtt. A magyar emberek nagy része kocsmában vagy otthon iszik. A csárdák egyre inkább ritkábbakká vannak, meg drágák is, inkább a német turisták használják. Éljen a haza! Ez utóbbiból baj nem lehet.

Orvosság ez akár milyen

Nyavalyára

Kikúrálja

Lehet. Talán még az AIDS ellen is véd.

Erős mint a háromszor varrt

Csizma szára

Csizma szára

Amiben bemasírozunk

Kolozsvárra

Kolozsvárra

Szilva, körte, cseresznye

Éljen a haza!

Egészségünkre!

Végre itt egy várva-várt irredenta utalás. A probléma az, hogy a Román Hadsereg jóval erősebb, mint a Magyar. Ezt többször már be is bizonyították. Jobb a békesség. Annyiszor mehetünk masírozni Kolozsvárra, amennyiszer csak akarunk. Nem kell hozzá háromszor varrt csizma, elég egy sima vonatjegy is.

Erős mint a háromszor varrt

Csizma szára

Csizma szára

Szilva, körte, cseresznye

Éljen a haza!

Egészségünkre!

Egészségükre uraim! Záróra!

Mesélj még nekem

Műdal, vagy sláger, vagy valami hasonló. Sír a telefon…

A gyergyói medencében kicsiny falu mit mesél?

Pirosban és feketében zászlót lenget ott a szél,

lengeti a selyemzászlót, hirdeti a szabadságot,

ó, a szabadságot.

Egy gyergyói medencében található, kicsiny falu meséje. Kétségtelenül izgalmas. Érdekes véletlen, hogy a székely és az anarchisták által használt zászlók színe-összetétele ugyanaz. A székelyben van egy hold meg egy csillag is. Maga a zászló a szabadságot szimbolizálja.

Refr.:

Mesélj még nekem, ó, édes Istenem,

Erdélyért hulljon a könnyem,

ki vérét értünk adta, életét nem sajnálta,

rabságért, szabadságért, könny hull a szép hazáért.

Isten, Erdély, könny, vér, élet önzetlen odaadása, rabság, halál, szép haza. Nem hiányzik semmi sem.

Udvarhelyi nagyerdőben kicsiny falu mit mesél?

Faragott székelykapukon ezer év vésett remény,

belevéste minden búját, belevéste népe sorsát,

ó, népe sorsát.

Most Udvarhelyen vagyunk, ezer év üzen nekünk, csillagkapukon, akarom mondani székelykapukon keresztül, sok-sok szomorúságot. Keserves egy sors az biztos.

Fent, a csiki dombok között, kicsiny falu mit mesél?

Templomjának harangjától hit és erény visszatér,

harang hangját a szél viszi, olyan messze, el sem hiszi,

ó, el sem hiszi.

A csiki dombok között barangolunk. Most, hogy meghúzzák a harangot, mindjárt szebbnek látjuk a jövőt. Hát ez hihetetlen.

Hargitának legszebb részén kicsiny falu mit mesél?

Vízzel árasztott sírjába örökre nyugodni tér,

fodrozódik drága hantja, mikor az eső siratja,

ó, mikor siratja.

Sajnos ezt a falut a Kárpátok Géniusza nagyon is elítélendő módon elárasztatta. Nem is tud az szegény beszélni, legfeljebb bugyborékolni. Igaz, azóta a Géniuszt is mindenféle laca-faca nélkül szitává lőtték.

Hogy egy hant miképpen fodrozódik, maradjon örökre rejtély, ez így szép, ahogy azt a költő kifundálta.

Neveket akarok hallani

 Neveket akarok hallani, kik ’56 hóhérai,

Kik hoztak ítéletet egy tiszta forradalom felett.

Határozott kezdés, kik hozták az ítéleteket. Mondjuk azokat is illene hozzájuk csapni, akik besorozott államvédelmis kiskatonákat lincseltek meg nagy buzgalommal. Így lenne kerek a dolog.

Mert a bűn az csak bűn marad, kezükhöz vér tapad,

Istentől embertől ne várjon irgalmat.

Ezernyi áldozat most sírjából felmutat,

Gyilkos és áruló szent földben nem nyughat!

 Egy kis gyűlölet tűzijáték. A zombis rész megint előkerül. Hova rakjuk akkor a gyilkosokat és árulókat? Dobáljuk be őket a Balatonba?

Neveket akarok hallani, én nem tudok megbocsájtani,

A hosszú börtön évekért, a porba hulló könnyekért.

Nincs megbocsájtás, kellenek azok a nevek!

„Azt várja tőlünk most a világ, hogy pusztán keresztényi könyörületből, bocsássunk meg, lépjünk tovább?!

Bocsássunk meg azoknak, kik gyermeket lánctalppal tapostak?!

Akik a sortüzet vezényelték, bocsássunk meg a mészárlásért?!

A sok évnyi kegyetlen megtorlásért?!

Felejtsük el, hogy arccal lefele temették a magyart?!

Hogy sokaknak csak az emigráció maradt?!

Felejtsük el a kínzások iszonyú borzalmait?!

A halálra ítéltek utolsó szavait?!

Bocsássunk meg, s majd ítél a történelem?! Hát nem, nem és nem….!”

Ezek tényleg égbekiáltó bűnök. Akik ezeket tették, azonban valószínűleg már meghaltak. Sem ők sem a világ nem vár tőlünk megbocsájtást. Ezt tényleg nem mondta senki. Wittner Márai ott ücsörög a parlamentben, ennél nagyobb büntetést ma már nem nagyon lehet kitalálni. Legyen elég ez.

Az 1956-os forradalom lendületes, bár kissé sematikusra sikerült bemutatása. Egy nemzeti giccs rockba ez még belefér.

Magyarország katonái

Ez én is voltam régen, szóval írtak rólam is egy dalt. Tiszta szívemből örülök neki.

Előhang:

 “…Fáj a földnek és fáj a napnak

s a mindenségnek fáj dalom,

de aki nem volt még magyar,

nem tudja, mi a fájdalom!…”

/Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus/

Dsida Jenő 1938-ban meghalt nem tudhatott még a holokausztról, a II. világháború szörnyűségeiről, a mészárlásokról, bombázásokról, Sztálin népirtásáról, (a teljesről biztos nem), Pol Potról, a tuszikról, szóval elég sok fájdalomról. A fájdalom nem a magyar nép kiváltsága.

Magyarország katonái

Tudtok-e még talpra állni

Tudtok-e még a hazáért

Fél világgal szembeszállni

Kitartani mindhalálig

Vissza el a szent határig

És ha eljön majd az idő

Jó anyátok így búcsúzik:

Menj, menj, menj, menj!

Nem hiszem, hogy annyira lelkesen elmennék meghalni. Ráadásul teljesen értelmetlenül. A fél világgal még végképp nincs kedvem harcolni. Anyámnak is ez a véleménye.

Menj fiam, menj

Bár te voltál mindenem

A sárguló fűzfalevéllel üzenem

Hogy élsz vagy sem

Nem tudja senki sem

De őriz anyád itt bent a

szívében.

Hát ez így volt. Lelkesen vonultak a katonáin és buzgón ünnepelték őket. A szomorú folytatás közismert.

Magyarország katonái

Érdemes közétek állni

Érdemes a magyar zászlót

Egy igaz ügyért szolgálni

Érte élni mindhalálig

Eljutni a szent határig

És ha eljön majd az idő

Jó anyátok így búcsúzik:

Menj, menj, menj, menj!

Hagyjuk ezt az ostobaságot. A hazáért sokkal hasznosabb munkálkodni. Igaz ügy? Mi az, ki mondja meg, és ha nincs is igaza akkor mi van. Azt mondjuk hősök voltak? Ostobaság. Teljesen feleslegesen lemészárolt áldozatok.

Mézeskalács 

Ezt amolyan Bródy János szerű balladának szánták. Nem sikerült. Ha valaki elolvassa, inkább cukormázasra sikerült. Egy szegény kisgyermek szenvedési. Van benne szó Budapest ostromáról, a fiú a művészi hatás kedvéért 1956-ban meghal. A mézeskalács amúgy, ezt a drámai dolgot teljesen hazavágja.

Tátongó bombatölcsér,

Szülői házuk helyén.

Így jött Szenteste ’44.

 Tízéves sincs és árva,

A légnyomástól kába.

Kevés neki egy Üdvözlégy.

 Kilőtt tankok közt sétál,

Kihalt utcák kövén jár.

Ment, míg egy régi bolthoz ért.

 Fázott és nem volt pénze,

Sóvárgó szemmel nézte

Az ő kis mézeskalács szívét.

Lelencek közé zárták,

Fejét kopaszra nyírták,

Jéghideg vízben fürdették.

 Titokban minden éjjel,

Ágya mellé letérdel.

Imádkozik a kis szívért.

Öt év gyorsan elrepült,

Gyerekből ifjú serdült,

Amikor szélnek eresztették.

 Gyalogolt sínek mentén,

Tehervonat tetején.

Ment, míg a régi bolthoz ért.

Mintha csak várta volna

Még Pest ostroma óta

A szív, hogy végre megvegyék.

 Levette és csak nézte,

Úgy fogta két kezébe,

Hogy szinte hozzá sem ért.

A szív nem is sejtette,

A fiú hogy szerette.

Vigyázott rá, ne törjön szét.

 Ma is egy kis fiókban,

A szív még meg-meg dobban,

De a fiút eltemették.

Civitas Fortissima

„Balassagyarmat az első világháború és az azt követő forradalmak idején fontos szerepet játszott. A 16. gyalogezredbe besorozott balassagyarmati és környékbeli katonák elsősorban az orosz frontra kerültek, különösen a mai Lengyelország területén harcoltak sokat. Nekik állít emléket a 16-os honvéd szobra a Hősök terén. 1919-ben (január 29-én) a megszálló cseh helyőrséget bátor önkéntesekből álló fegyveresek (vasutasok, katonák, börtönőrök, ipari munkások) visszaszorították az Ipoly túlpartjára, ezt nevezi a helyi köznyelv csehkiverésnek. Az eseménynek emléktörvény állít emléket, mellyel a Civitas Fortissima(Legbátrabb Város) kitüntető elnevezést adományozták a városnak, 2009 novemberében pedig a helyi születésű Matúz Gábor filmet készített róla. (Forrás: Wikipédia)”

Tudjátok meg emberek, hogy jövőtök felől ti magatok, nem pedig mások döntenek.

S hogy volt egy város, ki kezébe vette sorsát. Fegyverek ordító hangján szólt az igazság,

nem hajtott fejet a nagyhatalmak előtt, saját földjéért vitézül küzdött.

Hogy mi lehetett volna, ha követőkre talál és minden város bátran sarkára áll.

Hát csak szolgáljon példaként, hirdessük tettüket, hegyeket mozdít el a hazaszeretet.

Letűnt idők, beszédes tanúja Civitas Fortissima.

Ebben, mint fentebb idéztem, van igazság. A fegyverek azonban nem ordítanak, hanem durrannak, dörrennek, meg ilyesmi. A sebesültek azok igen, szegények azok nagyon tudnak ordítani. Fájdalmukban. Az azért meg kell említeni, ha minden magyar város ellenállt volna, azt bizony a nagyhatalmak lerendezték volna úgy, hogy esetleg ma csak a régi térképeken szerepelne Magyarország. Múltidőbe tettek volna minket. Hegyeket mozdítani hazaszeretettel nem lehet, az bizony komoly logisztikai feladatot igénylő művelet. Nyugodtan ki lehet próbálni, bár környezetvédelmi szempontból rendkívül elítélendő cselekedetről van szó.

Volt egy szép ország, ahogy apáink álmodták,

de most idegen csizmák súlyos léptei földünk tapossák,

de most idegen csizmák súlyos léptei földünk tapossák.

A halál amerre kaszál, fogy a nép szűkül a határ.

És a reggeli napfény más országok karmai közt talál.

És a reggeli napfény más országok karmai közt talál.

Ez van fiúk. A világháborúkat mi vitézül elvesztettük. Igazságtalan a sorstól, de így történt. Borús, nyomasztó sorok. Valami irredenta plakát ihlette, a karom is erre utal.

Megtör vagy ellenáll, csak biztató jelre vár,

s az Ipoly partján egy város népe bátran harcba száll,

s az Ipoly partján egy város népe bátran harcba száll.

Szemükben elszántság, céljuk a szabadság

és a padlásokról előkerülnek az elrejtett puskák

és a padlásokról előkerülnek az elrejtett puskák.

Valami ilyesmi történt a leírások szerint. Legyünk hát büszkék. Sopronban is volt hasonló. Az már más kérdés, ha ma tartanák a választásokat, akkor simán mennénk osztráknak.

Civil, vasutas, katona maroknyi lelkes hada.

Bátran küzdött, s vérrel írta Civitas Fortissima.

Bátran küzdött, s vérrel írta Civitas Fortissima.

Bátran küzdött, s vérrel írta Civitas Fortissima.

Bátran küzdött, s vérrel írta Civitas Fortissima.

 Éljenek a bátrak!

Bizalmam az ősi erényben

Nézzük csak, miben bizakodhatunk.

Bizalmam az ősi erényben

Hiszem, hogy vélünk az Isten

Hiszem, hogy lesz feltámadás

Az idő kezdete óta regéket mesélnek róla

Milyen szép is az én Hazám

Történelmünk azt bizonyítja, hogy Isten bizony nem mindig állt a pártunkra. Regékben, feltámadásban lehet hinni, de én az ostobaságot én ebben az esetben stabilabb emberi tulajdonságnak tartom.

Ha látsz útmenti keresztet

Vándor állj meg egy percet

Olvasd a hősök névsorát

Voltak kik előttünk jártak

Erősek, ifjak s bátrak

Hitték egy szebb kor hajnalát

Huhh. Elolvasom én, de csak azt tudom kisilabizálni belőle, hogy rengeteg embert mészároltak le esztelenül. Hogy mit hittek? Hát talán azt, hogy túlélik a borzalmakat és hazamehetnek a családjukhoz. Ez jelentette nekik a szebb kort. De meghaltak. Szóval hagyjuk azt a hajnalt, maradjunk az örök sötétségnél, már csak tiszteletből is.

Bizalmam az ősi erényben

Hiszem, hogy vélünk az Isten

Hiszem, hogy lesz feltámadás

Jegyezd szavam, históriás!

Menj a fenébe a szavaddal együtt, írd le magad, ha akarod!

Lesznek kik utánunk jönnek

Szótlanul helyünkbe lépnek

Vitézül harcolnak tovább

S egyszer majd arról mesélnek

Hogy valahol volt egy nemzet

Ki visszaszerezte hazáját

Vitézül fogunk hadakozni az összes szomszédos országgal, ráadásul némaságba burkolózva? Most mit mondjak erre? Valójában teljesen felesleges az egész, ha bent maradunk az Unióban a határoknak nincs nagy jelentősége. Kár ezért bárkit megölni.

Bizalmam az ősi erényben

Hiszem, hogy vélünk az Isten

Hiszem, hogy lesz feltámadás

Jegyezd szavam, históriás!

A históriás elment aludni. De nyugodtan lehet tovább danolni a refrént. Aztán, hogy Isten mit kezd ezzel az már az ő dolga. Olyan Monty Pythonos az egész. Terry Gilliam valószínűleg pompás kis animációt készítene ez alapján.

Bizalmam az ősi erényben

Hiszem, hogy vélünk az Isten

Hiszem, hogy lesz feltámadás

Jegyezd szavam, históriás!

 Bizalmam az ősi erényben

Hiszem, hogy vélünk az Isten

Hiszem, hogy lesz feltámadás

Jegyezd szavam, históriás!

Gyermekáldás

KDNP-induló

 Legszebb magyar ellenállás,

bőséges gyermekáldás.

Engedd, hogy megszülessen,

S tenyerén hordja az Isten.

Kétségtelen, hogy ez az ellenállás legkellemesebb formája. A nőket azért meg kellene kérdezni, hogy mondjuk, meddig akarnak ennek nem ellenállni. Elvégre a munka nehezebb részét mégiscsak ők végzik. A férfiaknak persze ez egy jó kis móka.

Én uram, csak arra kérlek,

vigyél hírt a kétkedőknek,

ne apadjon ki a forrás,

add, hogy legyen gyermekáldás.

Akkor buzgólkodjunk serényen. Reggel, délben, este, hajnalhasadáskor. Ezt a temérdek gyermeket el is kell majd valakinek tartani. Ebből a szempontból tényleg van bennem némi kétkedés.

Szülessenek ezerszámra

mesés, szép Magyarországra,

mint tavaszi vadvirágok

honfiak és honleányok.

 Az, hogy ma Magyarország mesés lenne, egyáltalán nem igaz. Tavaszi vadvirágok, fiúkkal, lányokkal és vadvirágokkal. Ez egy mosópor-reklám, talán egy öblítőé, vagy intimbetété.

Legszebb magyar ellenállás,

bőséges gyermekáldás.

Engedd, hogy megszülessen,

s tenyerén hordja az Isten.

Úgy legyen, a gyerekek mindent megérdemelnek. Legyenek egészségesek és boldogok.

Legszebb magyar ellenállás,

bőséges gyermekáldás.

Engedd, hogy megszülessen,

tenyerén hordja az Isten.

Oké, rendben!

Egy szülessen kora reggel,

jókedvűen nevessen fel,

pillantása csillag fénye,

igaz mondók ősi vére.

Jól van, ezt már megbeszéltük. Reggel, délben, este. Általában ez így szokott menni. Az anyukák mesélhetnek erről. Vitézeknek ebbe nagyon nincs beleszólásuk. Az utolsó sorral úgy vagyok, mint a német kancellár az “illiberális” kifejezéssel.

Szülessen egy délidőben,

fürödjön meg nap tüzében,

szomját anyja teje oltsa,

ez legyen ma minden gondja.

Egy frissen megszületett csecsemőt kitenni a tűző napra. Ismét kérjük ki az anyukák véleményét. Nem lesz költői az biztos. Az anyatej tényleg egészséges, tudományosan bebizonyított tény. A gondról annyit, hogy ezzel nincs vége a dolognak. Lesz ott még pisi meg kaki is. Gondnak.

Legszebb magyar ellenállás,

bőséges gyermekáldás.

Engedd, hogy megszülessen,

tenyerén hordja az Isten.

Ok!

Legszebb magyar ellenállás,

bőséges gyermekáldás.

Engedd, hogy megszülessen,

tenyerén hordja az Isten.

Ok!

Egy szülessen forró szélben,

kéklő égboltú estében,

erős legyen, mint a bivaly,

viaskodjon vágyaival.

Forró szélben szülni. A poéta nem nagyon látta még a szülést a gyakorlatban. Én igen. Nem így megy a dolog. Egy kisbaba azért ne legyen egy vágyaival viaskodó bivaly. Elég, ha gőgicsél. Meg jó nagyokat büfizik. A bivalykodást, ha fiú, majd kamaszkorában, a szülei legnagyobb örömére, úgyis elkezdi. Az a jó, hogy egy idő után abba is hagyja. Ésszel él az ember. Na!

Szülessen egy holdvilágnál,

fehér legyen, mint a márvány,

foggal jöjjön a világra,

táltosoknak unokája.

Hát persze, nehogy már az ország tele legyen négerrel. Vehetjük ezt rasszizmusnak is. A célközönség imádja ezt. Sápadt, fogas baba, szoptatás. Mi ez? Valami vámpírbébi? Hát…itt is van némi fenntartásom.

Legszebb magyar ellenállás,

bőséges gyermekáldás.

Engedd, hogy megszülessen,

tenyerén hordja az Isten.

Ok! Ok!

Legszebb magyar ellenállás,

bőséges gyermekáldás.

Engedd, hogy megszülessen,

tenyerén hordja az Isten.

Vége. (Végre) Jóból is megárt a sok.

A mai Magyarországot érintő súlyos problémákról, a mélyszegénységről, a leszakadó cigányságról, a demokrácia megcsonkításáról, a munkanélküliségről, több százezer ember emigrációjáról egy szó sem esik. Ezek valóban nemzeti témák lennének, de nemzeti ünnepeken nem lehetne teli torokból harsogni. Javaslom, hogy használják inkább a “fantasy rock” vagy a „propaganda rock” kifejezést. Annak elmegy. Aki szereti, hallgassa csak nagy örömmel.

***

Charles Baudelaire – Egy dög

 Meséld el, lelkem, a szép nyárhajnali látványt,

melybe ma szemünk ütközött:

Az ösvényforduló kavicsos homokágyán

váratlan egy iszonyu dög

 

nyitotta lábait cédán magasba lökve,

mig izzadt méreg járta át,

élénk, gúnyosan és semmivel sem törődve,

kipárolgással telt hasát.

 A nap sugarai tán azért tündököltek

úgy e sülő szemét fölött,

hogy atomjaiban adják vissza a Földnek

azt, amit az egybekötött.

 S e gőgös vázra mint nyiladozó virágra

nézett alá az ég szeme;

a bűz ereje az egész rétet bejárta,

azt hitted, elájulsz bele.

 A mocskos has körül legyek dongtak, s belőle,

folyadékként és vastagon,

fekete légiók, pondrók jöttek, s nyüzsögve

másztak az élő rongyokon.

 S mindez áradt, apadt, mint a hullám, s repesve

s gyöngyözve néha felszökellt:

a test bizonytalan dagadva-lélegezve

sokszorozott életre kelt.

 S e világ muzsikált, halkan zizegve, lágyan,

mint futó szél a tó vizén,

vagy mint a mag, melyet a gabonaszitában

ütemre forgat a legény.

 A széteső alak már-már nem volt, csak álom,

kusza vonalak tömege,

vázlat, melyet csak úgy fejez be majd a vásznon

a művész emlékezete.

 Egy elijedt kutya a szirt mögé lapulva

nézett bennünket dühösen,

sóváran lesve a percet, amikor újra

lakmározhat a tetemen.

 – És hiába, ilyen mocsok leszel, te drága,

ilyen ragály és borzalom,

szemeim csillaga, életem napvilága

te, lázam, üdvöm, angyalom!

 Igen, ilyen leszel, te, nők között királynő,

az utolsó szentség után,

csontod penész eszi, húsodból vadvirág nő,

s kövér gyom burjánzik buján.

 De mondd meg, édes, a féregnek, hogy e börtön

vad csókjaival megehet,

én őrzöm, isteni szép lényegükben őrzöm

elrothadt szerelmeimet!

 Szabó Lőrinc fordítása”

Cserpes Tamás/huppa.hu

64 hozzászólás

  • Baudelaire…na igen, az költészet…de ez a Csaba-királyfi-utas szenvelgés…

  • Hát lehet gunyólodni olyan rockzenén, ami véletlenúl hazafias.
    De nem akarja másféle rockzene szövegét ide hozzam?
    T.i.
    A világon az a dívat, hogy a rockzenében csak rosszat lehet írni egy hazáról, államról társadalomról és emberekről..
    Ők éppen fordítva teszik, és bizony nagyon népszerúek a magyar polgárság körében.

  • Savanyú a szőlő.
    A Kárpátia egyszerű gondolatokkal, egyszerű zenével mesél el politikai történeteket. Könnyen megérthető még a legeldugottabb faluban is, és az idősek körében is. Ezért szeretik.
    Hogy minél több helyre eljusson egy egyszerű, vele könnyedén azonosulandó politikai üzenet, annak a legolcsóbb és leghatásosabb módja például a Kárpátia nevű marketing projekt.(egy politikai termék és még fizetnek is érte)
    A videóit száz millió felett látták csak az egyik videomegosztón.
    Az igényesebb nemzetiek az Ismerős Arcok-at is hallgatják.
    …..
    A baloldalnál már ebben is jobbak vagyunk, Bródy, Geszti, Oláh Ibolya teljesen sikertelen. Persze humoros kritikát lehet írni a szövegről, de maga a termék briliáns (és magyar).

  • charlie: az hát, briliáns. Hallott már a hamis brillről? Na, a Kárpátia az ráadásul talmi csillogású.
    Amúgy nem verseny ez, hogy valakinél jobbnak kell lenni. A maga által említettek meg – oldaltól függetlenül – értéket teremtettek. A Kárpátia meg csak hazaffyaskodik, értékteremtés nélkül.
    Egyben igaza van: tényleg politikai termék. Megélhetési hazaffyak.
    Vannak igényes nemzetiek is? Aztaaa! Ez valami új! És hol tartják őket? Búra alatt?

  • Kedves Figyelő, horvát testvéreinknél is van patrióta rockzene, a Thompson zenekar hetvenezer nézőt énekeltet meg a Maksimir stadionban:

  • charlie: mije van magának? Horvát testvére? És még fajmagyarnak hívja magát?

  • Ezt „fajmagyart” csak maga mantrázza totál feleslegesen, én csak a magyaroknak szeretném a legjobbat. Ahogy Horvátországban a horvátoknak.

  • Na most elmesélk valamit, ha Ille piszkálni fog, hadd tegye.T.i.erről már írtam.

    Mikor 2006-ban otthon voltam, a Keckeméti utcai, „Magyar vendéglőben” vacsoráztam okt.23 este.
    Nagyon kellemes volt, az asztalokon, kicsi magyar zászló is volt, ami a kandai gyermekeimnek nagyon tetszett.
    Másnap olvastam az MNO-ban, hogy később, talán félóra múlva, hogy mi onnan elmentünk , megállt egy rendőrautó és 6 rendőr kiszállt abból, majd rendőrbottal verték meg a vendégeket és még a szakácsot is. Nem akartam elhinni.
    Felhívtam az üzletvezetőt, hogy igaz e a story? Azt mondta, hogy igen, igaz.
    em értettem, miért éppen ebben az étteremben?
    Hát aztán tudtam meg,hogy ebben az étteremben szokott a Kárpátia zenekar vacsorázni.

  • charlie: oszt mijafranc közük van hozzájuk? És mire megy a fene nagy jóakaratával?

  • Figyelő: valóban írta. Azt is, hogy a teraszon vacsoráztak. Nos, annak az étteremnek nincs terasza. Hogy magának mint mondott az üzletvezető, teljesen érdektelen, nem hiteles forrás, onnantól kezdve, hogy a szakácsot is megverték. Bementek a konyhába? Na, ne komolytalankodjon már!

  • Ille, csak az igazat, főleg ha egy hölgyet próbál cáfolni.
    http://www.etterem.hu/7853
    Szépen kialakított terasz látható.

  • charlie: ne erőlködjön, az említett időpontban nem volt terasza. Kezd elegem lenni a nagyarcú kioktatásaiból. Majd, ha maga lesz az igazság letéteményese, szóljon, de eddig már éppen elégszer beégett vele. Bencsicset még cáfolni sem érdemes.
    Amúgy miből gondolja, hogy hölgy lenne – mármint, értékrend szerint?

  • Ille!
    Maga mindenkinek irogat (általában alpári stilusban). Maga itt valami éceszgéber?

  • pwr100: az. Na és?
    Tudja, nem véletlen a stílusom. Ezzel a bicskanyitogató stílussal már sok álcát lehántottam az itt mézesmázoskodókról. Eleddig legalább 10 trófeát gyűjtöttem be azoktól, akik entellektüelnek álcázták magukat, de az álarc mögött rasszisták, antiszemiták, újnyilasok és hungarista jobbikosok bújtak meg.

  • Ille, kicsit kéne néha gonondolkodnia is!
    MIÉRT írtam volna a terraszt, ha nincs? Csak jókedvemben? Írhattam volna annyit, hogy ott vacsiztam, kész.
    Charlienak van igazság érzete, de sajnos nem mindenkinek, ezen a fórumon.

  • Ille mentségére: Ő nem él Budapesten, igaziból nem tudhatja.
    Csak kötekedni akart,ennyi.

  • Figyelő: hát persze. Meg a rendőrök bementek a konyhába, összeverni a szakácsot.
    Akinek itt gondolkodnia kellene, az nem én vagyok. Még arra sem képes, hogy kétszer egymás után ugyanarra emlékezzen vissza 🙂

  • Figyelő: ne játssza az eszét! Mogyoród a 18as km-kőnél fekszik, 2 km-re Budapest határától. Egész életemben pesti voltam, egészen 15 évvel ezelőttig, amikor ide költöztem. Összességében többet tudok Budapestről és jobban ismerem, mint maga.
    Mondja, a maga mentségére mi szól?

  • Igaza van Ille, máskor nem mentegetem.
    Igérem.

  • Ille, nekem az étterem vezetője mondta, hogy a szakácsot is megverték, ahogy írtam, én előbb eljöttem.
    Már írtam, nem tartozik szokásaimhoz hazudni, azt más teszi.
    MKellemetle, tudom. Ezért akar engem hülyének beállitani.

  • Figyelő: mivel rendesen mellélőtt, nem is lehet mentegetésnek felfogni. 😀
    Javaslom, menjen le a patikába, és kérjen valami bőrápolót, kezd rendesen pirulni. Kenje be magát, mielőtt szenesedni kezdene.

  • Figyelő: óh, nem kell magát beállítani 🙂
    A lényeg, hogy másodlagos információra hivatkozott. Nem kellett volna, így teljesen hiteltelenné tette magát.
    Látta, hogy valaki hallotta, hogy egy másvalaki mondta, hogy állítólag 😀

  • Most olvastam el a giccselemzést és nagyon tetszett. Sajnos, nem értem a végére, mert hosszú. Majd folytatom. De szerintem a Figyelő meg a Charlie még addig sem jutott, ameddig én, mert egy szót sem írnak arról, amihez hozzászólnak. Csak úgy általában nem tetszik nekik, hogy valaki egy kicsit elgondolkozik a sok marhaságon, amivel a Kárpátia kábítja közönségét, amelyik már amúgy is elkábult a saját magyarságától. Kárpátia-rajongók! Ezek a sorok nem állnak össze, ezek a képek zagyvák és a szövegek nem szövegek, hanem értelmetlen, patetikus szóhalmaz.

  • Ille!
    Értem (talán meg is értem-:)

  • Figyelő nyilván nem látott még polgárt öt méternél közelebbről, vagy Kárpátia rajongót, mert nem beszélne ilyesmiket. A tokától bokáig tetovált, minden értelmetlen hülyeségtől begőzölő, egymást hergelő „hősök” igen messzire vannak a polgári eszményektől.
    Vannak előképeik dögivel. Pl. Wass Albert. Elolvastam a Funtinelli boszorkány-t, ne úgy cikizzem már, hogy azt se tudom miket írt. A vérszegény sztorit – árva pásztorlányka titkos szerelme az úrfival – oldalakon keresztül húzó-nyúzó szöveg tele van értelmetlen szituációkkal, baltával faragott jellemekkel. A „hegyekre” már nem szántam időt. Különben is: a hegyeim, a tengereim itt vannak, az én hazámban. A Mazuri tavaktól a Loire menti kastélyokig az én hazám valamennyi. Persze, jobban a szívemhez nőtt a Balaton-felvidék, vagy Budapest – ezeket ismerem, itt értik a nyelvem, arrafelé meg nem is jártam. És? Ebben a kicsi országban ugyan sokfelé jártam, Kisvárdától Lentiig, de pl. Bajára nem jutottam el. Attól még a hazám része. És honfitársaim a Kárpátia-rajongók is, bármennyire tudom, hogy veszélyes ostobaság, amit művelnek.

  • Azoknak, akik rámszálltak, mert védtem a zenekart. A dalok giccses tartalmára panaszkodnak. Én angolnyelvű dalokat hallok hosszú ideje már, de azok még rosszabbak,állitom. Azok legfeljebb nem dicsérik hazájukat, hanem giccs formában, utálkoznak sajátjukról.Mert ez hozzátartozik a rockzenéhez.
    Fogadok, ha a Kárpátia szidná hazáját,kormányát nagyon népszerű lenne ezeknek.

  • Abból a fából vágjátok az én keresztem,
    Amit akkor ültettek, amikor születtem,
    Abból a fából legyen majd az én koporsóm,
    Amelynek árnyéka alatt írták meg a sorsom.

    Gallyaiból rakjatok egy olyan nagy tüzet,
    Ami még egyszer táplálja kihűlő szívemet.
    Földbe’ nyugvó gyökeréből faragjatok pipát,
    Szabad lelkem az égbe szálljon mint a füstkarikák.

    Sudár ágai jók lesznek vaskaszák nyelének,
    Mely arat, de fegyver is a Magyar kezének,
    Fának apró forgácsát vessétek a szélnek,
    Viszik messze majd hírünket ahol földet érnek.

    Egy árva szűz rügyéből új élet sarjadjon,
    Ne hagyjátok soha, soha, hogy nemzetetek kihaljon,
    Legszebbik részéből végül bölcsőt készítsetek,
    Hogy szebb jövőről álmodjon minden magyar gyermek.
    ………….
    ………….
    Ezt a „giccset” hasonlítsuk össze a liberálisok dédelgetett kedvencének, az „alternatív köztársasági elnöknek” választott Dopeman őszinte vallomásával:

    Felnőttem a gettóba,
    A mamám nekem azt mondta
    Inkább fiam te vedd el
    Minthogy tőled vegyék el
    És tudom lopni nem szép dolog
    De dolgozni azt nem fogok
    Mindig jönnek az ötletek
    Hogy hogyan szedjem el a pénzedeet
    Ilyen az életem (ilyen az életem)
    Tele a két zsebem (tele a két zsebem)
    (és senki nem szól ránk)
    Ilyen az életem (ilyen az életem)
    De a te pénzeden (de a te pénzeden)
    (és senki nem szól ránk)

    Én tizennégy voltam, amikor megtanultam
    Hogyha van egy jó vasam, egyenes az utam
    Nekem a szem a hátamon, az csak a spanom lehet
    A bűn a keresztem, a pénz a végzetem
    Keresem,kutatom, az üzletet akarom
    A főnököt, a munkát, meg a verebekre hagyom
    Hát hiába dugod el tőlem a vagyonod
    Én úgyis én úgyis ellopatom és úgy, ahogy akarom…
    A tanítók mondták, hogy a bűn nem fizet
    De iskola után a soron néztük a striciket
    És amit tanultunk, bizony abban csalódtunk
    És csak azt hittük el, amit a szemünkkel láttunk
    Kilós fuxokkal, a Mercikben ültek
    A gádzsik rodáztak, ők meg örültek
    Kártyáztak, loptak, gépeztek és csaltak
    De mi felnéztünk rájuk, mert gengszterek voltak
    Refrén:
    Lopni, megyünk lopni
    A Pityinger, meg a Váradi
    És lopni, megyünk lopni
    (senki nem szól ránk)
    ……
    Lehet választani.

  • charlie: megint a cipője mellett jár. Dopeman egy gúnydalt írt. Alternatív köztársasági elnök, hát persze. charlie fiam, ha maga mindent ennyire komolyan vesz, mi leszünk kénytelenek magát nem komolyan venni 🙂

  • Figyelő !

    A szóban forgó étteremnek valóban nincs terasza-se télen se nyáron! Mivel ezek régi belvárosi épületek,az étterme meg a földszinti üzlethelyiségben található ( mint általában) ezért azok igen sötétek! Kellemes időben, napsütésben ezért néhány asztalt a járdán is elhelyeznek – szokás szerint a faltövében – ami ugyan csökkenti az utca mozgásterét,viszont színesíti az összképet! Ezt azonban „terasznak” nevezni barokkos túlzás. (A képen melyet Ch. készségesen belinkelt,alighanem ez látható.)

    Azt hogy 2006 október 23.-án este milyen idő lehetett ott éppen, vajon vacsorázásra alkalmas-e, azt talán Ön tudja, ha egyszer „ott vacsizott” – de hogy amiatt egyetlen rendőr sem száll ki, hogy a vendégeket no pláne, hogy a szakácsot agyba-főbe verje csak azért mert a Kárpátia znk. ott szokott vacsorázni (?) arra akár mérget is vehet!
    Nem lett volna egyszerűbb magát a zenekar tagjait helyben hagyni – ha már ?
    Csak úgy kiszálltak, és mivel a zenekar tagjait nem találták a helyszínen, hát jobb híján elverték a vendégeket meg a személyzetet? Ekkora ökörség még magától is erős!

    Lássa be ennek nem sok értelme van – mintha kimaradt volna a storyból néhány láncszem – vagy szokása szerint valamit murvára félreértett….

  • Besancon: az Apostolokba meg egykor az Omega járt vacsorázni…
    Amúgy lényegtelen. Ha Bencsics nacsasszony úgy emlékszik, akkor az úgy volt, és kész. Csak azt nem értem, miért kellett a szakácsot megverni? Nem volt rajta sapka?
    El tudom képzelni, hogy a járőrparancsnok kiadja a jelszót: na, emberek, ahogy azt az eligazításon hallották: maguk ketten balról kezdik az ütleget, maguk meg jobbról, Szabó tizedes, magáé meg a konyha. Aztán ki ne hagyjanak senkit!
    Annyira életszerű…
    Ráadásul másnap, az üzletvezető, milyen készségesen tájékoztat egy idegent a történtekről, pedig addigra már kiderült, hogy nem győzött a hugyosforradalom, nem ártana egy csöppet óvatosnak lenni, . Ez is annyira életszerű…

  • Kedves Figyelő, magának jár egy piros pont:
    …..
    „Szétverjük a fejét mindenkinek, rohadt szemetek! – a belvárosi Kecskeméti utcában lévő Magyar étterembe ezzel a felkiáltással rontott be nyolc, rendőrruhába öltözött, símaszkot viselő alak, hogy nyomban utána megkezdjék a helyiség szétverését és a vendégek ütlegelését. Az eseményekről Sz. Zoltán (mérnök egy építőipari cégnél) számolt be lapunknak, aki barátjával és egy fiatal hölggyel éppen vacsorához készülődött. Elmondta: október 23-án fél nyolc körül farolt be az étterem elé egy rendőrségi furgon, amelyből nyolc-tíz személy szállt ki, kettő a teraszon(!) ülő vendégeknek esett neki, a többi trágár szavakat üvöltve a bent lévőkre támadt rá felszólítás, igazoltatás nélkül. „Rajtam tizennyolc látható ütésnyom maradt, miután tonfával agyba-főbe vertek, amikor lány ismerősömet próbáltam védeni. A fejem négy helyen szakadt fel, a koponyacsontom a fülem mögött eltörött, a bal kezem mutatóujját szilánkosra törték, mindkét kezemen zúzódások láthatók. A felgyógyuláshoz nyolc-tíz hét kell, a koponyámon keletkezett sérülés az életem végéig elkísér. Elképesztő, hogy államilag finanszírozott, rendőrruhába bújtatott emberek félholtra verhetnek békés járókelőket, lincselést folytathatnak a Belvárosban.

    A helyiségben volt az étterem szakácsa(!) is, aki szintén kérte a hivatalos öltözéket viselőket, hogy ne bántsák, mert ő dolgozik, erre a következő választ kapta: »Dolgozol te, a k… anyádat, az életedben nem dolgoztál, te köcsög.« Miután könnygázt fújtak az étterembe, és rácsapták a tulajdonosnőre az ajtót, távoztak a rendfenntartók. A szakácsot és engem később mentővel vittek kórházba, útközben rendőrök megállították az autót, az ajtókat kinyitva trágárságokat kiabáltak a sérülteknek, az orvosok határozott fellépésére volt szükség, hogy az utunkat folytatni tudjuk. Azóta már járt nálam a nyomozó hatóság, hétfőre kihallgatásra idéztek, az biztos, hogy én feljelentem a rendőrséget, és valószínűleg kártérítési pert indítok” – mondta Sz. Zoltán.
    Az étteremben egyébként amerikai vendégek is voltak, ők egy órán keresztül a mellékhelyiségben bujkáltak, az eset után arról beszéltek, hogy ilyen eljárást csak a Dél-afrikai Köztársaságban, az apartheid-rendszerben láttak.
    A Rebisz vezetője pénteken azt mondta: vizsgálatot rendelt el az ügyben…”

  • charlie: szabad kérnem, melyik hazugsággyűjtőben találta ezt a baromságot? Mostanra már rendőrségi furgonról van szó, Figyelő meg két rendőrautóról írt 🙂
    Hol dolgozott a szakács, csak nem a vendégtérben? Szegény fejbevert meg arról delirál, hogy békés járókelő volt…most akkor vendég volt, vagy járókelő? Vagy járáskelés közben volt vendég?
    Hogy-hogy nem mentek be ezek a terrorlegények a mellékhelyiségbe, amikor a konyhába meg bementek? Rutinos zsaru a WC-ben kezdi a kutatást.
    Szóval, linket kérek – persze, csak a hitelesség kedvéért.
    Milyen símaszkról van szó? Olyasmit csak a TEK – akkor még nem létezett – és a beavatkozásiak viseltek, de utóbbiak se voltak akkor bevetésen, csak mezei rendőrök és a készenlétisek.

    Most akkor tulajdonosnő, vagy étteremvezető az érintett?
    Milyen orvosokról van szó? Tudja, a mentő személyi állománya egy mentősofőr, egy mentőtiszt/orvos, egy mentőápoló. Semmi többesszámú orvos.
    Na, dolgozzon még ezen egy kicsit 🙂

  • Ille
    „Szóval, linket kérek – persze, csak a hitelesség kedvéért.”
    ……
    Én mindig vigyázok, hogy tudatos hazugsággal ne romboljam a magunkfajták renoméját. Ha tévedek, elnézést kérek.
    Vonáról megjelent hazugsággal kapcsolatban én is hasonlót vártam, de elmaradt.
    …….
    Ha kiderül, hogy hiteles Figyelő története, vállalja, hogy úriemberként bocsánatot kér tőle? Mert akkor érdemes linket jelölnöm, vagy további infókat kérni.

  • charlie: nem vádolom tudatos hazugsággal, csak megvezetettséggel és feltétlen, kritikátlan elfogadásával a jobboldali sajtóban közölteknek. Maga, fiam, mindent elhisz, amit a pártsajtóban olvas.
    Szóval, ne spóroljon a linkkel.
    Ne bujkáljon, ne szabjon feltételeket, csatolja. Figyelő ezt a „hiteles történetet” még kétszer egyformán nem volt képes elővezetni. Tekintve a maga által beidézettek tökéletes logikátlanságát, arról se vagyok meggyőződve, hogy AZ hiteles-e?
    Valamint fogadatlan prókátornak kuss. Amúgy se állítottam egy szóval se, hogy úriember lennék.

  • Ille utána olvastam, sehol sem írtam kettő autóról, maga már duplán lát a méregtől!
    Ja, és ha nem verték volna meg a szakácsot, nem vitte volna korházba a mentő.
    Különben a Charlie idézete igaz, mert ahogy írtam már, felhvtam innen az éttermet és a manager szószerint mondta el nekem.
    Tudja, az interneten megkapni az étterem telefonszámát is.

  • Ille, nem hinném hogy másképp mondtam, el először.
    Akkor is mindenfélét probált kitalálni, hogy engem ellehetetlenitsen.

  • Azóta jártam arra és már új manager van, tehát nem tudott erről beszélni.

  • Figyelő: maga engem szórakoztat, nem mérgesít 🙂
    Ki állítja, hogy megverték a szakácsot? Milyen összefüggés van a mentő – ami az építészt vitte kórházba – és a szakács közt?
    Honnan hívta fel, Kanadából? E miatt a hamis hír miatt?
    Na, érti már, miért szórakoztat engem?

  • Figyelő: nem a hitével van a baj, hanem a memóriájával 🙂 Magát már nem kell ellehetetleníteni. Az a görcsös jusztis üzemmódja már megtette.
    Tehát maga felhívta Kanadából a managert. Egy gond van csak: a közvetlen járat csak nem régen, és akkor is 10.08-ig közlekedik, így 2006-ban az utolsó gépet se érte volna el, az ugyanis 20:40-kor elstartol Ferihegyről, tehát azzal nem repülhettek el. Ugyan a legelső 6:35-kor indul, de azzal érkezve nem tudja még aznap felhívni az éttermet, mivel 12*14 órát repül Torontóig. De miért is hívta volna? Hol olvasta a reggeli lapokat? És főleg, melyiket? Csak nem a Magyar Nemzetet?
    Látja, ilyen egyszerű…

  • Figyelő: miért kérdezte vola arról a kamuról bárki is? A fene se volt rá kíváncsi. Az a kacsa egy napig élt, ráadásul maga is csak másodkézből szerzett róla tudomást.

  • Ille István

    2015 augusztus 26
    4:18 du.
    Az idézetet olvasta, amit betettek ide?
    Telefon , igen Kanadából történt, már t.i. a hírt a történtekről az interneten olvastam, és ezután hívtam fel a managert.
    Ille figyelmesebben olvasson, és probálja lecsökkenteni a rosszindulatát, mert állandó jelleggel, vagy a memorimára hívatkozik, vagy hazugnak tart. Valóban, kár az időért amit a magával töltött beszélgetésre forditottam.

  • Figyelő: az idézet forrása még mindig nem került elő, így sokat nem lehet adni rá. Valóban kár az időért, amit magára fordítok.
    Chris egyszer már figyelmeztetett, hogy tiszta időpocsékolás. Magára kell hagyni, és mindjárt békésebb lesz a világ. Mit csináljak, ha irritálnak a csúsztatásai, hazugságai, tévedései, rögeszméi és jusztissága?
    Maga azt írta, hogy másnap hívta fel, Kanadából. Levezettem, hogy ez miért képtelenség.
    Most akkor ne tartsam hazugságnak? Ugyan már…

  • Fényes István

    „Ami a szívemen fekszik
    Azt dalolom, semmi mást:
    Legelő, kicsiny birkáktól
    Tanultam a versirást.

    Egyszerű és tiszta nóta,
    Gólyafészek, háztető –
    Nincsen benne semmi, ámde
    Az legalább érthető. ”

    :O)))

  • Az a helyzet, hogy mind a ketten Figyelő és charlie is csak „olvasták” valahol, közvetlenül egyikük sem volt tanúja -de Figyelő legalább a forrást megnevezte (MNO),charlie még azt sem,csak írt valamit valahonnan, még csak nem is másolta, hisz annak nyoma lenne!

    Valóban zavaros, hogy Figyelő aki este még a Kecskeméti u.-ban vacsorázott, másnap már Kanadában az otthonából telefonálgatott Magyarországra, (járatok elérése, egyáltalán hova, melyik gépre szólt a jegye,ez nem a 6-os villamos, hogy ha ez elmegy majd jön a másik, aztán 12-14 órai út, majd csomagokkal a reptérről haza, kinyitja az ajtót és rögvest lezuhan az internet elé, mert megérezte, hogy az MNO-n megdöbbentő cikket fog találni( állítása szerint ott bukkant rá a cikkre, hisz az események történésekor ő már elhagyta az éttermet)

    Annyira fontosnak találta, hogy a „managert” rögtön kifaggassa? (egyáltalán ki az a manager aki csak úgy felvilágosítást ad egyenest Kanadába egy számára ismeretlen hölgynek a szakács megverettetéséről?
    Nem az üzletvezetőre gondolt véletlenül?
    Bár részéről is meredek, sőt indokolatlan, hogy a történések másnapján kifecsegjen az éttermét nem túl vonzó színben feltüntető dolgokat – a tetejében ha igaz amit F. olvasott, akkor még túlzott biztonságban sem érezhette magát !?

    Szóval sok a kétes értékű infó, de tegyük fel megtörtént, ám ismétlem, mindketten közvetve „tudnak róla” tehát elolvastak valamit valahol amire hivatkoznak ( helyesebben ch. még azt sem )

    Figyelő 6 rendőrről ír, Charlie már 8-10 rendőrről -ám ez még lehet a nagyjából kategória, tehát nem ugyanazt a cikket olvasták, vagy valamelyiküknek rossz a memóriája, esetleg az MNO firkásza volt hanyag a rendőrök számát illetően, stb – de !
    Figyelőnél nincsenek símaszkok, Charlie már ilyenről olvasott : az már nem a nagyjából kategória, ez már a történéseknek nagyon lényeges eleme/lenne !

    Honnan veszi F. hogy a szakácsot kórházba vitték ? A managertől – ebben lehet valami, hisz charlie-nál is lényeges elem a szakács, így F.a szakács kórházba kerülését vehette akár ch. írásából is – de!

    Miért csak a szakács, és bizonyos SZ. Zoltán nevű vendég kapott annyit hogy a mentők szállítsák el őket? Az egyik egy vendég, a másik a szakács – az étterem szempontjából két különböző pólus, ráadásul elvileg máshol és más okból tartózkodnak ! Ennek oka kell hogy legyen, és az a gyanúm, hogy ez adna némi magyarázatot a történtekre – már ha !

    A többi vendég nem húzta ki ennyire a gyufát, ők nem sérültek egyikük sem, holott F.szerint a vendégeket (így többes számban) verték el! Még csak helyben történt ellátásról sem ír egyikük sem – ezek szerint a megfélemlítésen kívül nekik más bántódásuk nem esett, akkor ez azt jelentheti, hogy a rendőrök ( amennyiben tényleg azok voltak )tudatosan és nem találomra ütlegelték akit értek, hanem célzatos szándékkal kerestek ill. üldöztek valakit/kiket, akik épp ebben az étteremben landoltak !
    Nem érthető a rendőri fellépés brutalitásával szemben az a tény, hogy a mosdókat békén hagyták – miért ? Hülyék talán, és egyikük sem gondol arra hogy még egy egyszerű razzia alkalmával is a WC-be menekül aki megakarja úszni, és kevésbé rutinos – mert a járatosabbak pontosan tudják, hogy minden valamire való rendőr, nyomozó, verőlegény stb a WC. be megy először! De ezek nagyon jól neveltek voltak, tudták, hogy az intim szféra,oda nem megyünk,ott nem ütünk!

    Továbbá, az amerikai vendégeknek volt csak annyi eszük, hogy a WC-ben bujkáljanak egy órán keresztül – ezáltal ők meg is úszták? De, ha mondjuk Mrs. Brown előbb lép ki pár perccel a mosdóból mint kéne, akkor kap egyet a burájára ő is ? Életszerű ez egy ilyen rendőri attak esetében?
    Tehát egy teljes órán keresztül senkinek nem volt szüksége s mosdóra, oda se ki se be nem ment senki – az amerikai vendégek magukra zárták az ajtót az idióta röndéreknek pedig eszükbe sem jutott a mosdó! Ejnye!

    Aztán : SZ. Zoltán lenyilatkozta, hogy ma már jártak is nála nyomozók, akik kihallgatták!
    Mint tudjuk, az ilyen eseményeket nem napokkal vagy hetekkel később szokták bonyolítani, hisz minden órával csökken a bizonyíthatóság valószínűsége, a nyomok bizonyítékok eltüntetésének viszont megvan a lehetősége!
    Tehát a vizsgálat sürgős!

    Semmi konkrétum – többször is végig olvastam a Ch. által beírt szöveget ( ismétlem, nem másolt!) amibe belelehetne kapaszkodni: homályos, ködös állítások SZ.Zoltán részéről, bárki bármikor megfogalmaz egy ilyet és semmit nem bizonyít vele! Valamilyen oknál fogva ch. is nagyon kerülte az azonosíthatósági jelek megjelenítését – úgy tűnik kitörölte, számomra érthetetlen okból ?

    Akit ugyanis úgy hagynak helyben ahogyan azt Sz. Zoltánnal tették, az sem másnap sem harmadnap nem nyilatkozik egyik újságnak sem – kérdés, a nyomozóknak tud e bármit mondani? Arról is szemérmesen hallgat a cikk, hogy hol történt a nyilatkozat – kórházban, a sérült otthonában ? Vagy hol ? Bár lehet, hogy a cikkben fellelhető, de mint írtam a ch. által beírt szöveg minden konkrétumot kerül!

    Sz. Zoltánt súlyos sérültként vitte el a mentő – mikor nyilatkozott, és honnan tudta az újságíró, hogy kit kell felkeresnie ? A kórház biztos nem értesítette az MNO-t!
    Hogy kerültek oda mégis az MNO munkatársai – már ha ők voltak? Azt mondja Sz. Zoltán, hogy hétfőre kihallgatásra idézték – az pedig a történésekhez képest belátható idő, tehát max néhány nap: a sérülései alapján akkor még bőven kórházban kellett lennie !Hova idézték?

    Túl sok itt a homályos pont, mely lényegesen világosabb lehetne, ha ch.hajlandó lenne az általa olvasottakat belinkelni, elvégre ő itt a kívülálló harmadik, rá nézve majdnem mindegy mit írt a lap – vagy nem ?

    Esetleg kiderülhet, hogy ezt a kedves Zoltánt már utcaszerte kergették a rendőrök míg itt utolérték, és az sem véletlen, hogy a szakács épp a vendégtérben tartózkodott, – ideje már nem volt a konyhába menekülni, és átöltözni – tényleg volt rajta valami szakácsos,mondjuk olyan ruha, sapka stb – hát nem tudták a rendőrök, hogy ő a „szakács” ? Miért éppen a szakácsot és SZ.Zoltánt verték el ?
    Láthatóan ugyanazok a kérdések egy kicsit másként feltéve, de az eredmény ugyanaz!

    Nem állítom, pusztán azt írom amit gondoltam az két hsz. többszöri elolvasása után: amennyiben ezek valóban feldühödött rendőrök voltak, akkor nagy valószínűséggel kifejezetten Sz.Z.-t és a szakáccsá vedlett személyt keresték, és itt találták meg! Hogy miért, voltak úgy feldühödve, és miért keresték ( üldözték) a két személyt, azt ők maguk nyilvánvalóan tudják,bár kimaradt a ch. által írottakból nagy valószínűséggel a cikkben erre is választ kaphatnánk – mert mindennek oka van!

    Jogos, vagy jogellenes egy dolog az más kérdés, de hogy oka van az biztos: olyan ugyanis nincs hogy egy békés, nyugodt étteremben vacsorázgató közönséget csak úgy rajtaütésszerűen megtámadnak és agyba főbe vernek, – hivatalból a rendőrök – és senki semmit nem tesz? Nem keresik az okát nem tesznek fel újra és újra kérdéseket ?
    Erről ugyanis sem hallani sem látni nem lehetett semmit a TV-ben rádióban, még írott formájú sajtóban sem!

    Ez ugyanis még ma is csak nagy fantáziával képzelhető el, hát még 2006. okt. 23-án – akkor ugyanis a jogállam még létezett !

    Arról viszont tudunk – Figyelő nem biztos, hisz sosem arra figyel amire kéne – hogy akkor azon a napon rengeteg provokáció történt, és a készséges feljelentgetők előszeretettel hurcoltak meg munkájukat végző rendőröket, akik direkt a napsütésben békésen sétálgató terhes nyugdíjasokat és szerelmespárokat vegzáltak, akik tulajdonképpen semmit nem akartak, csak sétálgatni a rendőri oszlatás helyszínén ! Csupa ártatlan, féltéglával közlekedő, dobócsillaggal és Molotovval játszadozó lelkes fiatal, akik csak úgy tévedésből gyújtogattak autókat, kukákat és támadtak meg rendőröket, indítottak el kiszuperált tankokat, és a csúnya rendőrök nem díjazták, sőt összefogdosták őket – amikor meg túl élesre sikeredett a játék és menekülésre kellett fogni a dolgot, egy egy közeli étterem, presszó és egyéb vendéglátóhely védelmét keresve ide rohantak be,hogy ott békésen üldögélő vendégeknek álcázzák magukat !?
    Aztán ha a rendőr volt olyan hülye, hogy felismerje őket, és utánuk ment, akkor jött a Figyelő által előadott „délafrikai story”!

    Nemde charlie? Biztosan voltak rendőri túlkapások is – nem is vitatom, ahol fával dolgoznak, ott hullik a forgács – de ! Az első rendőri felszólításra oszlani kell a tömegnek – aki álarcban, arcát eltakarva, ellenáll és visszatámad a rendőrök felé az ugyan mit várt?
    Engem senki nem vágott fejbe, sőt a szemem sem lőtte ki senki semmivel – miért ? Mert nem mentem oda, ehelyett este döbbenten néztem, láttam, éjszaka 2 óráig, hogy mi folyik a belvárosban előbb az Astoria környékén, majd a Kossuth L. utcában és környékén,és innen a Kecskeméti u. egy köpés !
    Szóval érti már kedves Charlie ? Ez is egy lehetséges megoldás!

    A másik, hogy nem valódi rendőrök voltak – a sapka mondjuk elgondolkodtató – akkor viszont provokáció esete forgott fenn és pusztán anarchisták gyakoroltak, vagy tartottak bemutatót!
    Akkoriban – nem volt még olyan régen, hogy ne emlékezzen rá, aki olyan aktívan foglalkozik a politikával mint Ch. – minden erőfeszítés arra ment, hogy bebizonyítsák,a Gy.kormány szemkilövető rendőri vezetése mire nem volt képes : lám, békés ünneplő tömegeket kardlapoz, és sétálgató szerelmeseket és babakocsis anyukákat ütlegel!

    De, nem jött be – a húgyos forradalom, ahogy Ille is írta vesztett, Orbán puccsa megbukott, és még éveket kellett várni, míg célját elérte, mely a demokrácia teljes megdöntése volt!

    Morvai Hisztina a készséges szárnysegédével Gaudival egy darabig még erőlködött – naná, hisz a feladatot végrehajtóknak ( B-közép ) teljes büntetlenséget ígértek, nagy volt hát a pánik, hogy amennyiben nem sikerül a már elítélteket felmentetni, azok kifecseghetik a haditervet. Ezért muszáj volt Balsainak adni a megbízást kormányra kerülésük után hogy „rendesen derítse fel” a 2006-os eseményeket, és miután „sikerült” meg is kapta a jutalmat: alkotmánybíró lett az egyébként arra teljesen alkalmatlan fidesz – jogászból!
    Ennyi!

  • Besancon: valami ilyesmiről írtam én is. Logikátlan, értelmetlen, teljesen életszerűtlen események leírása. Az akkori MNO-t meg mindennek lehet nevezni, csak hiteles hírforrásnak nem.
    Mind1. Bármit cáfolsz, levezeted ésszerűtlenségét, összefüggéstelenségét, ők csak hajtogatják a magukét, mert nyilván való, hogy ők az igazság tudói. Vagy nem.
    charlie meg, hős Grál-lovagként, árvák és özvegyek gyámolává válik 🙂

  • Nem tudom Ch. minek készül, – bár az nekem is feltűnt, hogy ált.ban egy nap késéssel, de Figyelő legképtelenebb ostobaságára is talál magyarázatot – azt azonban tudnám díjazni, ha mindenféle alkudozás és feltétel nélkül belinkelné a forrást, ahonnan az „idézetet” beírta.
    Ha van egy kis tartása,szerintem megteszi !
    Érdekelne, mit hagyott ki belőle, és főleg miért?

  • Besancon mint említette, ide jár tanulni kommunikációt és újságírást, mivel majdan ő is akar egy ilyen újságot csinálni 😀 🙂
    A tartásával nincs baj: keményen tartja a jobbikos irányvonalat. Most éppen kereső üzemmódban van, majd előáll azzal, hogy sajnos, mivel én nem vagyok úriember, ezért ő nem köteles közzé tenni a linket.
    Vagy csak az MNO a forrás, akkor meg így járt 😀

  • SEHOL SEM írtam, hoyí MÁSNAP hívtam fel az éttermet! Ez hazugság.
    Ja, és köszi Christopher, hogy nem rugatsz ki, megható a kedveséged.

  • Besancon

    2015 augusztus 27
    6:29 de.
    Hosszú analizéséhez, csak annyi, hogy engem az akkori maneger világositott fel, akivel beszéltem, hogy igaz e az a sztory amit az internten olvastam az MNÓ-n.
    Én már nem voltam ott, mikolr ez történt. Tehát csak másodkézből értesültem.Ja, és NEM számoltm a napokat, hogy mikor volt,hogy megnéztem az internetet hazaérékezáésem után-
    ITT, a Kárpátia zenekarról jött szóba az egész, mert állitólag ők járnak oda, és a „rendőrok”, ezért verekedtek áppen ott.

  • Figyelő: dehogynem írta! Ugye, nem akarja, hogy megszégyenítsem azzal, hogy ide idézem? Tudja, biztosan megtalálom, még ha két évre visszamenően is kell átfésülnöm az archivumot.
    Habár, a továbbiakban nem is érdemes a témával foglalkozni, éppen elég, hogy értesüléseit a MNO-ra alapozta, ami, mint tudjuk, abban az időben maga volt az igazság hordozója 😀
    A rendőri atrocitás és a Kárpátia zenekar vacsorázási szokásainak összefüggésbe hozása pedig elég beteg dolog. Ráadásul nem az mondja, állítólag, hanem tényként közli.
    Bocs, de eléggé félre értette Chris hozzám idézett sorait. Tudja, ebben a játékban amúgy sem ő dönt. Én vagyok a moderátor.

  • Besancon, a történet idézőjelben van, ami azt jelenti, hogy nem velem történt, hanem valahol felleltem és bemásoltam.
    Se pro, se kontra nem tudok hozzátenni semmit. Figyelőt igazolja, ha mások előadásában is megjelenik az esemény.
    …..
    A Nemzeti Jogvédő Alapítványnál minden 2006-os esemény rögzült, innen kikérhető az eset, esetleg az ezzel kapcsolatos ítélet, én csak azért nem fogok köröket futni, hogy az esetleges eredményt tovább cikizze a főciki.

  • charlie: duma. Ha valahol fellelte, hát csak tudja, hogy honnan másolta be? Vagy már felejt is, nem csak sunyít? Ha az Alapítványtól (? csak nem valami jobbikos izé?) kikérhető, hát kérje ki. Maga tényleg ciki. Főciki.

    Rákerestem. Így legyen ötösöm a lottón: vérjobbikos, és a szebb jövőjű Gaudi-Nagy az alapító, aki a főoldalon nyavalyog több tételben saját bírósági ügyével kapcsolatban.
    Nem mellesleg vastagon szedett szövegben tarhál hozzájárulásokat a fenntartásukhoz – azaz, az ő zsebének kitöméséhez.

  • Ille, nyugodtan tegye be amit évekkel ezelőtt írtam a témáról. Gyakorlatilag csak a fentieket.
    Nem tud ezzel „megszégyeniteni”, két okból: nem szoktam hazudni és jó a memoriám.

  • Ahh…Frigyesbácsi Mr. Karinthy… 😀 😀

  • Csárli alájátszik Bencsicsnek .

    Benne van a könyvemben :
    ” Csettes balhék és ezek elemei. ”
    ( NE keressétek a könyvtárban , csak 1 kiadást ért meg: kiadtam magamnak. )

    Ezzel az eljárással lehet egy hazugságot hitelesíteni de ezek itt annyira tehetségtelenek hogy ezt a halálbiztos eljárást is elpaccolták.

  • Figyelő: ezzel csak két gond van. Szokott hazudni, bár roggyant memóriája okán észre sem vesz.

  • Charlie !

    Pontosan értettem, hogy a történet nem Önnel ill. nem az Ön jelenlétében történt – az idéző jel önmagában semmit nem bizonyít, hisz az csak arról szól, hogy bizonyos szószerintiséget alkalmaz néhány részlet erejéig – míg ha szabad szóhasználattal emlékezetből utal valamire, valakire, az csupán hivatkozás! Érthető ugye?

    Ám nem is ez volt a kérdés, és ezt Ön pontosan tudja, – sőt még csak az sem hogy létezik/zett- e a témában iromány vagy sem (legalábbis részemről) hiszen ha „két olvasó” is hivatkozik rá, akkor biztosan olvasható volt valahol valami!

    A kérdés, az volt Önhöz, hogy honnan és kit idéz, mert elég nyilvánvaló volt, hogy bizonyos részleteket elhallgatott (magyarul: kihagyott a bekörmölésnél) hiszen arra is többször utaltam írásomban hogy bár Ön idézőjelbe tette, de csupán beírta és nem belinkelte a „bizonyító erejű” cikket!
    „…valahol felleltem és bemásoltam…” írja – hát ez aranyos!
    Ahhoz egy kicsit hosszú volt, hogy csak úgy kedvtelésből – pláne,hogy a Figyelő által írottakat alátámassza – bemásolja: nem lett volna egyszerűbb a link?

    Analízisemből (ahogy Figyelő nevezte a hozzászólásomat) elég világosan kiderülhetett mit gondolok az ügyről- két lehetőség van tehát;
    nem érti amit írtam – vagy nem akarja érteni !
    Valamiért az utóbbira gondolok!

    Mostanra Ille jóvoltából megtudtuk (feljebb írta) hogy Ön honnan idézett – nagy valószínűséggel ezért látta jobbnak a határozott kérés ellenére sem belinkelni a „cikket”: talán tartott tőle, hogy nem találjuk elég hitelesnek ha Jobbikos létére egy Jobbikos honlapról linkel „híreket” – és innentől az is világos, hogy jó helyen kapísgáltam, amikor kifejtettem, mire is ment ki itt a játék azon a bizonyos okt.23.-i eseményeken melynek a „magyarvendéglős” story csak egy eleme volt csupán!

    Mindez nem változtat a lényegen, hogy Ön charlie most piszkosul mellébeszél, és sunyít! Úgy tesz, mintha nem értené mi a téma, mi a kérdés – pedig ha olvasta a hozzászólásomat ( úgy tűnik igen) akkor képben kell lennie!
    Újra elmagyarázza mindazt amit eddig is tudott és értett mindenki aki figyelemmel kísérte ezidáig a témában született beírásokat, lényegtelen dolgokat bizonygat nekem címezve( pl hogy mit jelent az idézőjel írása elején ? ) és változatlanul nem érez ingerenciát arra, hogy idebiggyessze a linket, melyre Figyelőt alátámasztva hivatkozott! Ille erre kérte, és közvetve én is.

    Csalódtam Önben, mert Jobbikossága ellenére azt gondoltam van önben tartás, és egyenes kérdésre egyenesen válaszol.
    Mindegy, így jártam.

    Figyelő nagy valószínűséggel azt az MNO -t olvasta, ami talán épp Gaudi irományát vette át, így értesüléseik nagyjából egy tőről fakadnak, némi pontatlansággal (valószínű innen az eltérések is)
    Nem meglepő az azonos érdeklődésük bizonyos „lapok” iránt hiszen nagyjából azonos az alapállásuk is -szívük joga!

    De – míg Figyelőnek fogalma sincs mit ill. miről olvas, hiszen nem lát mögé, és még a szándék sincs meg benne, hogy bármit is tisztán akarjon látni előítéletek és felületes vagdalkozás nélkül – addig Öntől elvárható/lenne (pláne a politikai érdeklődésével és hátterével) hogy tudja mi és miért történhetett azon a bizonyos estén abban az étteremben: ehelyett eljátszotta a döbbentet, mintegy megerősítve az értetlenkedő Figyelőt abban, hogy… nahát de ilyet…. milyen állapotok vannak Magyarországon….. !?

    Ő nem tudja( nem is akarja) hogy a történtek nem pusztán unatkozó rendőrök testgyakorlása volt,”itthon” sem mindennapos és megszokott esemény a vendégek helyben hagyása stb, de Önnek tudnia kell,hogy valószínűleg nem voltak véletlenek a történések, és piros pont helyett (?) annyi felvilágosítást adhatott volna Figyelőnek, hogy csukja fel az állát, mert annak ott akkor oka volt – nem kell hogy egyet értsen vele – de kötelessége lett volna felhomályosítani, hogy az ő kókusza aligha volt veszélyben….
    A rendőrök nem a vendégeket, hanem valószínűleg egy „vendéget” ( SZ.Zoltán) és nem a szakácsot, hanem épp a vendégtérben tartózkodó, magát szakácsnak álcázó egyént keresték és találták meg…. – nos, bármit gondol az eseményekről – ez ettől független – ennyit tudatnia kellett volna Figyelővel.

    Szegény, ha legközelebb „itthon” jár,így kénytelen lesz elkerülni a Magyar étterem „teraszát….”!

    A Nemzeti Jogvédő Alapítványt pedig kihagyom – ha megengedi – a saját józan eszem a memóriám és megfigyelő képességem, valamint jó néhány hiteles dokumentum segít eligazodni a 2006-os eseményekben !

  • Figyelő!

    Az augusztus 24-én 1:17 kor írt hozzászólását lesz szíves megtekinteni?

    Ott azt írja „…másnap olvastam az MNO-ban, hogy…..” – itt leírja, hogy mit olvasott, majd hozzáteszi „…nem akartam elhinni…” következő mondat:
    „..felhívtam az éttermet, hogy igaz- e a story…”

    Gondolom egyetért velem abban, hogy ezek nagyon egymást követő mozzanatok!
    Nos el kellene döntenie, hogy ezen események hol történtek?

    Amennyiben Kanadában volt a másnapi olvasás és az azt követő telefon, akkor változatlanul kérdés, miért volt olyan sürgős és fontos a vacsorázás másnapján Budapest- Kanada viszonylatban hogy mit ír az MNO – egyáltalán honnan tudta, hogy ott történt valami- hiszen többször írta, hogy az esemény már az Önök távozása után esett meg?

    Tudja egy gondolat merült fel bennem: nem állítom, de nem is tartom kizártnak, hogy a mosdóban bujkáló „amerikai vendégek” talán épp a Figyelő család volt : ebben az esetben viszont érthető a kiemelt érdeklődés az étteremben történtekről már az események másnapján !
    Esetleg érdekelte a sajtó-visszhang, plusz érdekelte mi is történt hiszen a WC-ből nem, sokat láthatott? – van ilyen !

  • Kedves Besancon, engedve a nyomásnak, innen a másolat:
    http://aawake.blogspot.hu/2006/10/terror-jabb-ldozatai-egy-tterem.html
    ….
    Mivel ez is csak egy magunkfajta és elfogultsággal vádolható oldal, ezért hiteles, nektek is elfogadható megoldás az lenne, ha az ez ügyben – ha, egyáltalán volt ilyen – született bírósági ítéletet ide másolhatnám. A Nemzeti Jogvédő Szolgálatnál biztos van nyoma ennek az esetnek, de csak azért nem futok köröket, hogy aztán azt is leszóljátok.
    Azzal egyetértek, hogy a szakácsot és Sz. Zoltánt az étteremben célzottan kereshették.

  • charlie: elkerülte a figyelmét, hogy a háttérben az MNO linkje áll, tehát az aawake noname blogger is csak idéz egy korántsem elfogulatlan forrásból.
    A NJSZ, mint említettem, nem kompetens.
    Azért az komoly fejlődéséről tesz tanúbizonyságot, hogy elismeri: bizony, magukfajta, elfogultsággal vádolható oldal. Amúgy a franc se vádolja. Tény.

  • Charlie4

    A téma lezárásaként: az idemellékelt link kb annyit bizonyít, mint az Ön idézőjeles körmölése – magyarán semmit!
    A tetejében ez a neve nincs blog is az MNO -ból folyt, semmi meglepő nincs benne.

    Konkrétum persze nincs, csupa általánosság, melyet bárki bárhol, bármikor összedobhat 3 perc alatt – a „cikk ” eleje, meg a vége ugyanaz, vagyis azt az egy szerencsétlen csókát idézgeti, futtatja, hol ” a férfi -ként”, hol „SZ. Zoltánként” emlegetve!
    A szakács is csak úgy lazán a „szomszéd vendéglátó szakácsa” – melyiké?
    A környék tele van vendéglátó egységekkel, „a vendégek meg az amerikai vendégek” kifejezés megint olyan hogy mindenre alkalmas, csak konkrét azonosításra nem.

    A történés tehát változatlanul az, hogy okt. 23.-án este a rendőröknek igen sok tüntetővel gyűlt meg a baja – közülük kettő a Magyar étterembe (is) berohant,(mások meg máshova) egyikük vendégnek, másikuk szakácsnak álcázva magát, ide követték őket a rendőrök, akik aztán tették amit tettek – na látja ezt viszont már csak az MNO-ból tudjuk, hogy „mi történt” mert erre sincs konkrét tanú ! Senki aki nevével arcával vállalná a látottak kommentálását !

    Mindössze a sértettek nyilatkozataiból – naná, hogy saját szájíz szerinti tálalásban – egy erősen elfogult Jobbikos felhanggal készült „cikk”, és az azt átvevő blog/blogok tudósították róla azokat, akik ilyesmit olvastak.

    De, ez mindegy is, tudjuk mi minden történt akkor ( igaz nem egyformán ) a lényeg, hogy amikor Figyelő sokadszorra előadta meghökkenését a magyar állapotokról, Ön aki F.-vel ellentétben pontosan tudta, mi miért történt, nem világosította őt fel !

    Az mindegy – ezt is sokadszorra ismétlem – hogy egyébként mit gondolt az okt.23-i eseményekről, de magáról a miértekről kellett volna kiokosítani magyarázatképp az eszmetársát!

    Azaz, hogy nyugodtan vacsolálhat máskor is, akár a Magyar étteremben, akár bárhol: ha nem dobálózott előtte féltéglával, nem gyújtogatott, nem borogatott kukákat, nem tört be kirakatokat és nem tört be sehova – természetesen magyar zászlóba burkolózva, arcát takaró kendőben – akkor biztonságban van, a kutya sem fogja sem tonfával sem rendőrbottal agyba főbe verni !

    Mindennek van/volt előzménye – és Ön ezt felejtette el Figyelő tudtára adni : ezért írtam kedves Charlie, hogy sunyít!

    A Nemzeti Jogvédő Szolgálat – mint már írtam – változatlanul hidegen hagy : ennél biztosabb és tárgyilagosabb forrásokhoz fordulnék, ha épp konkrét felvilágosításra lenne szükségem – de nincs !

  • Besancon: charlie 2006-ban még kiskorú volt, fingja se volt a történésekről. Igaz, most sincs 🙂

  • Kiváncsi voltam, hogy szalonképesnek számít-e a Kárpátia, úgyhogy beütögettem a google-ba, és idecsöppentem.
    Szia István.
    Csak annyit mondok, hogy engem a Magyarnak születtem fogott meg, fél délután hallgatom, nekem beszél. Belehallgattam többi 10-20 dalukba is, ez tetszik nagyon, momentán kedvenc. Mint dal és mint művészet, jellegéből adódóan nem tudom, meddig marad kedvenc, vagy mi következik utána.
    Elolvastam a fenti posztot, amíg bírtam (gyomorral), nem vagyok híve az ízekre cincálásnak, főleg, ha az egy okból teszik, hogy kritizálják. Ízlés kérdése, ez zene,vers. Azt mondjátok, Baudlaire az költészet – személyes véleményem szerint B. egy nagy szar. Nekem nagy csalódás volt legalábbis. Agyament témák, nulla rím, de persze másnak tetszhet. Főleg a nagyképű franciáknak. Ja, állítom, hogy a magyar fordítások klasszisokkal jobbak, mnt a francia eredeti. Mesélek itt, minek? Hogy mondjam, ízlés kérdése. Én is meg tudom indokolni, hogy Baudelaire mitől szar – nekem.
    A Kárpátia arról énekel – nekem – hogy büszke vagyok arra, hogy magyar vagyok. Nekem ez sokat megér. Érdekelne, hogy mások miért szólják le ennyire? olvasom a szerző magvas gondolatait – és nem értem. Gondolom, ugyanúgy nem értem, ahogy ő nem ért engem…

  • Nefelejcs: jó Neked, ha büszke vagy arra, hogy magyar vagy. Jelzem, az egyre inkább fogyatkozók táborába tartozol.
    A Kárpátia meg csak bojt a magyarkodók kardján. Dekoráció.