Nemzetbiztonsági kabinet

2015 augusztus 26 2:54 du.20 hozzászólás

Ma estére a miniszterelnök összehívta a Nemzetbiztonsági Kabinet ülését. A döntés célja az volt, hogy az alattvalók tudomást szerezzenek arról, hogy ilyen magasztos grémium is védi az érdekeiket – tiszta Amerika – mert az hamar kiderült, hogy a kerítés önmagában kevés, mint Kocsis Máté nőverő haverjában az angolszász önuralom.
Tervek szerint magyarembert a pengés NATO drót, a négyméteres kerítés, többezer határvadász, esetlegesen a Honvédség (mind a tizenkettő…), még esetlegesebben a NATO katonái fogják védeni ezektől a terrorista járványgócoktól. Ezekből ezidáig csak a szerb határon húzták ki a pengés drótot, melyet szerencsétlen készenléti rendőrökkel próbálnak védeni – sikertelenül.
A Nemzetbiztonsági Kabinet ülését pedig azért hívták össze, mert nagyobb menekülthullám várható: hat-hétezer migráns fog belépni a határon.

Ez a létszám nem kicsi, de nem is kezelhetetlen, ellenben jól rávilágít szeretett kormányunk ostobaságára. A menekültek száma Macedóniában szaporodott fel, a görög szigeteken étlen-szomjan tartott migránsokat a macedon hatóságok megkísérelték feltartóztatni, ütötték őket, könnygázt vetettek be ellenük – hiába.Az elkeseredett tömeg elsöpörte a hatóságokat, így beléptek Szerbiába, ahonnan mennének tovább, Magyarországom keresztül Nyugat.-Európába. Namármost ha egyszer ezeknek az embereknek valaki elmondja, hogy ha a határátkelőkön lépnek be, akkor nyugodtabb lesz az utuk, mintha a mezőkön szaladgálnak, akkor ott fognak belépni.Ha nem mondja el ezt senki nekik, akkor bejönnek majd Románia felől, bejönnek Horvátország vagy Szlovénia felől, a kukoricaföldeken át.
Aki idáig elvergődött, az már nem adja fel.

A baj leginkább az, hogy semmiféle elképzelés nincs a helyzet normális kezelésére, a magyar kormány meg kiváltképpen arra az emberre hasonlít, aki a csőtörésből kiáradó vizet a csőre szorított ujjaival akarja megfékezni. Közben meg a másik kezével döngeti a mellét, hogy mennyire sikeres, holott az egész tevékenysége egy csődtömeg.A legfrissebb attrakciójuk, hogy a MTVA megtiltotta, hogy a kisgyerekekről felvételt sugározzon a Királyi Televízió, mondván, a gyermekek személyiségi jogai miatt hozzák az intézkedést.Lószart Mama, hogy a klasszikus szófordulatot használjam, azért nem lehet gyereket mutatni, mert a lakosságban az anyja szoknyáját szorongató és mellette menetelő kisgyerek szolidaritást váltana ki, ez pedig nem kívánatos, mert a kormányzati szándék szerint ezeket az embereket gyűlölni kell és félni tőlük.

A kormányzat bevetette a humor nagyágyúját, a főpolgármestert is, aki bejelentette, hogy megszüntetik azokat a tranzitzónákat, melyek európai megoldást nyújtottak a pályaudvarokon tartózkodó menekülteknek, de majd kijelölnek helyettük másokat, valahol a város szélén, ahol kedves, embertelen körülményeket lehet teremteni számukra. A tranzit ugye azt jelenti, hogy átutazás.
Tarlós ennyi erővel elrendelhetné a ferihegyi repülőtér tranzitjának áttelepítését is, mondjuk Rákospalotára, hadd utazzon az az utas órákat, legalább legyen neki kényelmetlen, ha már idepofátlankodott. Merthogy az osztrákok úgyse engedik be a nemzetközi vonatokon útiokmány nélkül érkezőket, indokolta a döntést, tehát a tranzitok értelmüket vesztették.

Szerintem meg ő vesztette el az értelmét, hiszen a menekülttáborokba is el kell valahonnan utazni, és elárulok egy titkot – el lehet személyvonattal is utazni Győrbe vagy Sopronba.
Tarlós szerint amit nem lát, az nincs. Volt már egy-két nagy sikere, a türelmi zónákkal a hajléktalanokkal, a koldusokkal, úgy látszik, mikor megoldott egy-egy ilyen kérdést, akkor a sikerélmény annyira feldobta, hogy állandóan repetázni akar. Véletlenül európai módon kíséreltek meg megoldani egy gondot, de aztán hamar rájöttek, hogy ez helytelen – vissza a balkáni megoldásokhoz!

A Nemzeti Spermabank ma ülésen értékelte saját hatékonyságát, de ez nem tartozik ránk, majd ha reánk tartozik, tudatják velünk.Mi viszont ülésezés nélkül is tudjuk, hogy olyanok ezek, mint az optimista liba, amelyik a tepsi láttán úszik az örömben, hogy milyen csodás illata lesz hamarosan. Úgyhogy nem roskadtunk össze és nem rágjuk a körmünket aggódva – ha mondanak valamit, onnan tudjuk, hogy hazudnak, hogy mozog a szájuk. Mindenesetre az Unió felé buzgón nyújtogatják a tenyerüket, rendkívüli segélyt várnak, hiszen nincs még bekerítve teljesen az ország, a drót meg drága dolog, emellett felmerülhetnek alkotmányos költségek is, ugye… Mikor lebontották az SZ-100-as jelzőrendszert, akkor ugyanezek a szerencsétlenek a vadfogó kerítésről tízcentis darabokat vágtak – emlék a vasfüggönyről.Elfog jönni az az idő, amikor ezt a kerítést is elbontják és ugyanezek az idióták ismét emlékeket vagdalnak maguknak.

Addig viszont nézegethetjük az Orbán Viktor Védvonalat.

Büszkék lehetünk rá.

20 hozzászólás

  • Nakérem. A belügyminiszter elrendelte a határvadász egység felállítását 2000 fővel, minek tagjait a rendőrség kötelékéből kell kiállítani.
    Határidő: szept. 15.
    Az egységben 842 fő rendőr szakközépiskolás is fog szolgálni. Első évet végzettek, akiknek a szolgálati törvény szerint szeptemberben már iskolapadban kellene ülniük. Másodévet végzetteket meg nem tehetnek be, mert azoknak meg operatív szakmai gyakorlaton kell részt venniük azért, hogy megszerezhessék a szakképesítésüket.
    Tehát adva lesz 842 gyerek, jó, ha 20 évesek, konfliktus kezelő gyakorlatuk nulla, helyzetfelismerő képességük nulla, fizikai állapotuk – na, ezt inkább hagyjuk.
    Én ezt nem nevezném szakmailag – és emberileg – átgondolt lépésnek.

  • Fényes István

    Ez hagyján, de elhelyezve Kiskunhalason lesznek, meg Szegeden, – tulajdonképpen mit fognak csinálni?
    Szánalmas…
    :O)))

  • Fényes István: forgalmat irányítani.

  • Határvadász. Már a szó is embertelen. Vadász, aki lő a vadakra. Azt hiszem, ezt a szót a Horthy-korszakban használták utoljára.

  • Utód: kicsivel később, Lentiben, 1965-ben egy menetdalt így gajdoltunk: A zajdai kaszárnya, határvadász ül az ágyon gatyába! Sírnak a jányok a főutcán, mért nincs vadász este nyolc után? A zajdai kaszárnya, határvadász ül az ágyon gatyába 😀
    Azért az vígasztal, hogy legalább hegyivadászokat nem állítunk ki.

  • Fényes István

    Sz@r a helyzet ezekkel a vadászokkal, olyanok mint a Tömjén Zsolti…
    A vadászgépeink is egyre-másra mennek gallyra, a kormányzatban józan ész még vadászkutyával se lelhető, de ebben a hegyivadászban nem lennék azért biztos.
    Bizonyára kerékpáros hegyivadászok lesznek, és most várják, hogy Tiborcz leszállítsa nekik a bringákat…

    :O))))

  • Nem kellene megkérdezni a vadásztársaságokat, hogy beveszik-e a határvadászokat is?

  • Mai kanadai újság szerint, naponta 3.500 an lépik át a magyar hatért.

  • Figyelő: na és? Köze?

  • Ille, legalább annyi mint magának.

  • Figyelő: tévedés. Magának SEMMI, outsider!

  • Javasolt megoldás a Nemzetizgatási Kabinet számára:

  • Jóképű, bizalom keltő alak.
    Ille, biztos örömmel befogadja.

  • Figyelő: tudja, ő egy magyar kreatív művészember. Megértem, hogy nem tetszik magának. Elképzelhető, hogy maga se tetszene neki 🙂
    A maga humorérzéke meg a padlón.

  • Figyelő
    augusztus 28
    4:04

    Na ez a rohadt nagy tévedés – Önnek már semmi!

    Ez a haza Önnek max. a szülőföldje, de hogy jogosulatlanul használja a „kishazánk” kifejezést, az tuti!
    Ön kedves Figyelő másik hazát választott,hogy mentse a bőrét, annak a hazának az állampolgára, adófizetője, eü.biztosítási fizetője,oda befogadták, ott csinált „karriert” ott alapított családot, ott telepedett le, aszerint a szokások szerint él!

    Tudja van egy nézet itt errefelé, én már sok idős embertől hallottam: az ember ott van otthon, ahova a gyerekei születtek – én ezzel a nézettel nagyon egyetértek!
    Erre a hazára max. emlékezhet,jó szívvel vagy rossz szívvel, de nem nevezheti hazájának, mert az csak egy van az embernek: oda szólnak a jogai de a kötelezettségei is !

    Önnek miféle kötelezettségei vannak – pláne amit teljesít is – Magyarországgal szemben ?
    Na látja, hát erről van szó!

    Adhat Önöknek Orbán annyi szavazati jogot amennyit akar – Ön itt akkor is idegenbe szakadt hazánk fia marad – ezt pedig a magyarok nem nézik túl jó szemmel, ha még emlékszik rá !?

    Szóval kedves Figyelő, ön itt max. megfigyelő lehet, s mint olyan nem sok relevanciával bír a véleménye!

  • Figyelő, magánál ez a befogadás sajnos már olyan, mint egy Móricka vicc!
    Mindenről ez jut eszébe..

  • Mindegy hányan lépik át a határt, az a kérdés hányan akarnak itt maradni, letelepedni ? Mindenki Németo.ba, max. Északra ( Norvégiába, Dániába igyekszik, esetleg Franciao.ba )

    Én ezidáig egyetlen olyen családról hallottam aki Magyaro. gon szeretne élni – tegnapelőtt nyilatkozott a TV ben – elmondták, hogy egyszer már éltek itt 2003-ban ( gondolom itt tanult valamelyikük) és nagyon szeretik Magyarországot, szívesen telepednének le itt !
    Szegények! Valószínű nem tudják, hogy azóta mi minden megváltozott !

  • Besancon: jajistenem, még túlterheled az ilyen szavakkal, mint a relevancia!

  • Besancon

    2015 augusztus 30
    9:26 de.

    Minden szavában az írigység beszél. Sajnálom.
    Ha tetszik, ha nem , én még mindig izgulok érte és szeretem Magyarországot.