Rendteremtés

2015 augusztus 29 3:37 de.27 hozzászólás

Magyarország nem tehet mást, mint hogy helyreállítsa a rendet a saját és az unió határán, mert enélkül nem lesz képes úrrá lenni az illegális bevándorlók tömegein – mondta Kovács Zoltán kormányszóvivő az M1 aktuális csatorna csütörtök esti műsorában.
Nagy tisztelettel és igen halkan kérdezném meg: ki alakította ki ezt a helyzetet az ország – és egyben az Unió határán? Ki csinálta a rendetlenséget?

Mert szerintem a helyzet kialakításáért a magyar határokon a felelősséget a magyar kormánynak kell vállalni. Senki nem írta elő ugyanis, hogy az államhatár őrzését úgy lássák el az erre hívatott szervek, mint ahogy ellátták, senki nem mondta azt, hogy hónapokon át hagyni kell a migránsokat az országban rendezetlenül kóvályogni, senki nem javasolta, hogy amikor már ezrével jöttek, akkor belekezdjünk ebbe a szerencsétlen kerítésépítésbe, amiről minden szakember tudta, hogy eleve hamvábahótt elképzelés.
Mégis nekiláttunk, miközben szokás szerint szembementünk az Unióval, most meg a markunkat tartjuk nekik, mondván, az Unió határait védjük.

A menekültek nem máról-holnapra jelentek meg a szerb határon, mint ahogy előre látni lehetett, hogy ha ott megnehezítjük az átjutásukat, akkor majd megjelennek a horvát meg a román határszakaszon is, és ha ott sem sikerül átjutniuk, akkor majd az ukrán és a szlovák határon is. Ami azért vicces, merthogy az Uniós szabályozás szerint a menekülteknek menedéket kell nyújtani, a kérelmeiket el kell bírálni, tehát ha a határátkelőkön jönnek be, akkor is ugyanaz az eljárás, mintha a zöldhatáron botorkálnak be.
Mi mégsem erre rendezkedtünk be, hanem egy bomlott elme bánatos víziójának megfelelve először elkezdtünk gazdasági menekültekről meg bevándorlókról hablatyolni, és várfalat építeni azok visszatartására, akiket egyébként be kell engednünk az országba, merthogy ahonnan jönnek, ott embereket nyakaznak le vagy feszítenek keresztre, esetleg megkövezik őket vagy összevagdalják az arcukat, eladják őket elrablóiknak szexrabszolgának.

Bár mindenki tudja, hogy ez nem lokális probléma, mégis, elzárkózunk az együttműködéstől, egyúttal bíráljuk az Uniót, hogy nem képes kezelni a helyzetet. Hát nem, mert az Unió tagországainak vezetői között akad még a sajátjainkon kívül egy-két ostoba g*ci, aki azt hiszi, hogy az özönvíz elől elégséges, ha beáll saját házának lyukas eresze alá. Mert ha akárcsak ezt a kérdést is Uniós hatáskörbe utalják, akkor oda a nemzetállami függetlenség, a saját szemétdomb, a saját kis mutyik, tolvajlások pöffeszkedések, oda a megszokott saját trágyadomb, ahonnan kakasként lehet kukorékolni. A történelem morbid vicce lenne, ha a migránsok kovácsolnák össze az Uniót Európai Egyesült Államokká, pedig nem kizárt, hogy ez lesz a vége.

Merthogy az Unió hatáskör híján béna kacsa, olyan, mint a liba szárnyak nélkül, gágogni tud, de repülni nem. Ameddig az egyes országokat ki lehet játszani egymás ellen, ameddig nincs közös pénzügypolitika, nincs közös külpolitika és ameddig katonai védelmünket nem saját védelmi rendszerünkön belül látjuk el, addig ez minden, csak nem Unió. Persze egy olyan Unióba, amelyik államként léphetne fel, nem férnek bele ápolás alatt álló elmebeteg vezetők, sem ostoba talpnyalóik.
Mindenesetre még így is furcsa, hogy a kormányszóvivő megengedi magának, hogy kívülállóként kritizálja az Unió menekültügyi politikáját, mondván: „A szemünk előtt bontakozik ki annak a kudarca, hogy az Unió meg tudja védeni a saját határait”
Ez Julcsa nénitől a tanyán szép lenne – kedves, politika iránt érdeklődő asszony véleménye – de a magyar kormány kedves, antipatikus szóvivőjétől azért kissé meredek.

Neki ugyanis illene érteni, hogy az Unió mi vagyunk. Jelen esetben konkrétan Magyarország, mely elzárkózik minden együttműködéstől, csak a markát tartja mindenféle pénzekért, melynek felét aztán ellopja az országot irányító maffia, másik felét meg kilapátolják az ablakon, hülyeségekre. Közben meg panaszkodnak, hogy a fővárosi ellátórendszer huszonkilenc millió forintba került – jaj, meg kell a szívnek szakadni, hogy mennyire takarékosak is a mi politikusaink. Kint is vagyok, bent is vagyok, jaj, de okos gyerek vagyok, énekelgeti Orbán, jóllehet nem ő okos, hanem az Unió döntéshozói ostobák, hogy ezt az együttműködésre képtelen, önmagát túldimenzionáló politikai szélkakast finanszírozzák. Ennyi erővel Törperőst is támogathatnák a Hupikék törpikék közül.

Meghalt hetvenegy ember Ausztriában, akiket magyar rendszámú hűtőkocsiban csempésztek át a határon – megfulladtak. Ha ez a tragédia sem ébreszti rá az ország vezetőit arra, hogy az általuk járt út helytelen, akkor semmi. Mert ezért a hetvenegy emberért a felelősség az övék, ők alakították ki azt a semmire se jó menekültellátó és irányító rendszert, mely azt sugallja a menekülteknek, hogy nincs számukra legális megoldás. Ezt sugallja a pengés drótkerítés, a menekülteket az esőn áztató nehézkes és lassú eljárás, a tranzit-centrumok körüli hercehurca, az utcára lökött menekültek magukrahagyása, a szélsőjobb flottatüntetései, a katonaság bevetésével való fenyegetőzés, a magyar állam egész viselkedése.

Angela Merkel német kancellár szerint a megfulladt migránsok tragédiája arra figyelmeztet, hogy a migrációt a szolidaritás szellemében kell kezelni. Hozzátette: ezek a menekültek úgy haltak meg, hogy már úton voltak a nagyobb védelem és biztonság felé. Magyarországról – Németország felé. Hát nem szégyenletes? Valóban, helyre kell állítani a rendet, elsősorban az országon belül, még mielőtt mindenkit sikerülne meghülyíteni. Merkel kancellár kormánya a Szíriából érkező összes menekült befogadását lehetővé tette.
Igaz, ő emberszabású, és át tudja érezni a menekültek helyzetét. Ha egyszer a németek besokallnak, és azt találják mondani, hogy azokra a kiadásokra tekintettel, melyeket egyedül kénytelenek vállalni, leállítják az Uniós támogatásokat, na, akkor lesz az a perc, mikor Orbán sírva könyöröghet az életéért.

Mert a magyar reformok ugyan működnek, csak az a baj, hogy rosszul…

27 hozzászólás

  • „Magyarország nem tehet mást, mint hogy helyreállítsa a rendet a saját és az unió határán, mert enélkül nem lesz képes úrrá lenni az illegális bevándorlók tömegein – mondta Kovács Zoltán kormányszóvivő az M1 aktuális csatorna csütörtök esti műsorában.”

    Nos, Kovács- ahogy a kormány is – erős szereptévesztésben van. Az, hogy magát az Unió védőbástyájaként kívánja feltüntetni – ráadásul ezzel a nevetséges kerítéssel – barokkos túlzás.
    Ráadásul még a kormányszóvivő sem képes ésszel felérni, hogy olyan, mint illegális bevándorló, nem létezik.
    Ha ezen a szinten ilyen emberek osztják az észt, akkor mit is várunk a megvezetett póroktól?

  • Kerítés helyett…
    Lehetett volna 2-3 nagy átmeneti tábort építeni, mosdási, mosási lehetőséggel, orvosi ellátással, stb.
    Lehetett volna szögesdrót helyett útmutató táblákat kitenni, hogy a menekültek ezekbe a táborokba menjenek.
    Akkor nem zavarnák a lakosságot, és kulturált körülmények között várhatnák ki, hogy továbbmehessenek.
    Igaz, akkor nem lehetne szítani a gyűlöletet, akkor a média és az emberek a Fidesz korrupciójáról, a közvagyon magántulajdonná síbolásáról beszélnének.
    .
    Ezek után a kilátásokról:
    Naponta 2-3 ezer menekült érkezik Magyarországra. Ezek 95%-a rövidebb-hosszabb idő után továbbmegy, a magyar hatóságoktól függ, hogy mennyi ideig várakoznak hazánkban.
    Ha megpróbálják feltartóztatni őket, néhány nap alatt több tízezres tömeg gyűlik össze. Ennyi kétségbeesett, éhező embert nem lehet visszatartani.
    Figyelembe kell venni, hogy akik határainkhoz érkeznek, mindent felégettel maguk mögött, hogy az életüket mentsék. Túl vannak több száz km-es sivatagi úton, átkeltek legalább két országon, nincs vesztenivalójuk az életükön kívül.
    .
    De nem értem az EU-t sem.
    Tegyük fel, hogy minden tagállam megegyezik a menekültek elosztásában.
    Csakhogy a harcok egyre jobban kiterjednek, az IS már elfoglalt Líbia területéből is egy 200 km-es parti szakaszt. Ez azt jelenti, hogy a menekültek száma nem fog csökkenni, minden évben legalább 1 millió újabb menekült érkezik Európába.
    Sok tízmillióan – talán több százmillióan – élnek életveszélyben, a menekültek utánpótlása beláthatatlanul nagy. Európából ezt a menekülthullámot nem lehet kezelni!
    Be kell avatkozni a harcokba, leállítani a fanatikusok őrjöngését, mert családok tízmillióit Európa gazdag országai sem tudnak eltartani, a beilleszkedésük pedig évekig, ha nem évtizedekig tart.
    Sajnos az USA nem érdekelt, őket megvédi a menekülthullámtól az Atlanti óceán, nélkülük pedig a NATO látványosan tehetetlen.
    .
    A 90-es évek elején Irak lerohanta Kuvaitot – az USA gyorsan visszakergette őket.
    Később a Jugoszláv polgárháború során több tízezer embernek kellett meghalnia, míg a NATO véget vetett a vérengzésnek.
    Ma csak Szíriában negyedmillió áldozat van. Hány százezer embernek kell elveszteni az életét ahhoz, hogy a NATO lépjen?
    Igaz, iszonyúan bonyolult a helyzet, nem is államok harcolnak, hanem törzsek, vallási rétegek ölik egymást, viszont ha passzív marad, ha ez folytatódik, akkor Európa elszegényedik és összetűzésbe – előbb-utóbb véres harcokba – keveredik a keresztény és a muszlim kultúra.
    .
    És nemcsak a gyilkosok elleni harcra kell felkészülni, hanem a békére is. Az USA bemutatta Irakban és Afganisztánban is, hogy hogyan nem szabad csinálni. Tudomásul kell venni, hogy a felszabadítók – ha maradnak –, megszállók lesznek, ráadásul egy tőlünk teljesen idegen kultúrába, életvitelbe, értékrendbe nyúlunk bele. Nem megsérteni kell őket, hanem ügyesen és okosan segíteni. Ez talán még a katonai győzelemnél is nehezebb feladat.

  • Tessenek mondani, ha tudják, hogy ezek a dolgok mennek miért tökölnek még mindég? Meg azt is megkérdezném, hogy ugyan kik fognak ítéletet mondani a magyar fuvarvállalat és annak alkalmazottjai, valamint segítőtársaik ellen. Persze még a vádat is meg kell fogalmazni. Előre kitervezett emberölés bűntette, avagy gondatlanságól elkövetett emberölés. A kettő nem ugyan az ugyi. És a nem magyar állampolgárok ellen indíthat e magyar bíróság eljárást. Bármelyik vádpontot is vesszük az ítélet minimum életfogytiglan. Jelen törvények alapján minimum 25 év hacsak nem változtatják úgy meg, hogy tényleges életfogytig ami nem 25 év hanem jócskán több.Az egészről lerí a nemtörődömség és a felelősség vállalás hiánya.

  • Gyurka 46:
    „Igaz, akkor nem lehetne szítani a gyűlöletet, akkor a média és az emberek a Fidesz korrupciójáról, a közvagyon magántulajdonná síbolásáról beszélnének.”
    Ez a lényeg.
    Aljas egy bagázs az orbáni kormányzat.

  • Avi ben: egy fuvarvállalat sem ellenőrzi a kibérelt gördülő eszköz felhasználási módját. Noch dazu, a bérlő román állampolgárságú volt.

  • „Elegem van abból, hogy ma már szemrebbenés nélkül lehet cigányozni, zsidózni, niggerezni, buzizni ebben az országban. Elegem van abból, hogy a halált jelentő Iszlám Állam elől menekülő gyerekeket, nőket és férfiakat közellenséggé tette a kormánypropaganda, és miután 71 földönfutó fulladt meg egy magyar rendszámú teherautóban, az Orbán-kormány szóvivője szerint csak annyi a helyzet, hogy önmagukat tették áldozattá ezek a szerencsétlen sorsú emberek. Miközben egyre több honfitársunk fröcsög és kárhoztatja azokat a menekülteket, akiket eddig csak a híradóban látott, addig fideszék arra készülnek, hogy keresztapai pecsétgyűrűre nyomott pusziért szétszórják a haveroknak az állami földeket, vagy egy az eddigieknél sokkal durvább nyilvántartási rendszert készítsenek rólunk, állampolgárokról. Ezt persze nehezen veszik észre azok, akik bevették a fideszes-jobbikos gyűlöletpirulát, és révülten azon kárörvendenek, hogy milyen tragédia történt 71 hús-vér emberrel.”

  • Azonkivül, hogy a teherautó magyar rendszámú volt, amiben meghaltak az emberek, a magyaroknak nem sok közük volt. Letartoztattak 3 bulgárt és egy afgán eredetűt az üggyel kapcsolatban.Embercsempészek áldozatai voltak.
    Kanadai hírek szerint.

  • Ami meg a németeket illeti, hogy a kancellár szívesen befogadja őket, teheti. Ott van munka, gazdag ország és amúgyis, már sok muszlim él náluk, mióta a török munkások ott vannak.

  • A liberális befogadó mintaállam.
    ……..
    Svédország hazaküldte Wilhelm Fruzsinát, az értelmi sérült magyar árvát Malmőben élő nagynénjétől, aki egyedüli rokonként vállalta a felnevelését. A magyar állam vállalta a kislány kinti szociális ellátásának költségeit.
    Szegény gyermeket most az Értelmi Fogyatékosok Otthonába szállítják itthon, élete végéig nézheti a rácsokat.
    Szírtől a cigányig, nigériaitól az etiópig mindenkit tárt karokkal és bőkezű ellátással vár a svéd kormány, egyedül Fruzsinának kellett távoznia.
    …..
    Azért mert fehér volt.

  • charlie: hát persze, hogy azért 😀 Bocsika, de az a bizonyos otthon nem rácsok közé szorított.
    De ne aggódjon, az itthoni ellátása költségeit nem fogja átvállalni.

  • Fölösleges hazudozni charlie. A magyar állam nem vállalta a kinti költségeket. Az ugyanis egy pöttyet több, mint amennyit a magyar állam jónak tart erre költeni. Ott tényleg nem hagyják magára az elesetteket.

  • mkati: főleg charlie indoka figyelemre méltó: mert fehér volt. Svédország meg rasszista.
    Hiába, no, ma extrém meleg volt. Holnap még melegebb lesz. Kíváncsi vagyok, az mit fog charlie-ból kihozni?

  • mkati, jogos az észrevétel
    …..
    „Egy bevándorlónak Svédországban nyelvtanulására havi 7 ezer koronát (238 ezer forintot) kell biztosítani. Hozzá kell járulni lakhatásukhoz (akár a lakbér felével), és ha nem találnak munkát, akkor »praktik« munkához (közfoglalkoztatáshoz) kell segíteni őket, hogy összejöjjön a havi minimum 15-16 ezer koronás jövedelem (510-544 ezer forint).”
    Ennyire bőkezű hozzájárulást persze a magyar állam nem tud átvállalni, az itthoni költségeket utalták volna ki.

  • Gyurika46:
    Egy kicsit kibovitem amit irt:
    1. hatarellenrzes ugyanolyan szinten a mexiko-usa vagy az izrael- palesztina hataron
    2 zoldhataron valo atszokes alkalmazni a fejlett orszagok (USA es Izrael) technikajat
    3. Aki megerkezik a menekulttaborba ujlenyomatvetel ugyanugy mint az USA-ban
    4. A menekultekbol kivalasztani a kremjet (orvos, ugyved, diplomasokat) es letelepedesi engedelyt adni ha akarnak, ugyanugy mint itt Kanadaban, vagy az USA-ban
    5. Felhivni a menekultek figyelmet hogy horvatorszagon keresztul is el lehet jutni nemetoszagba, es a skandinav orszagokba
    6. Esetelg nem kene ennyit gyalogoljanak megallhatnanak peldaul Szaud Arabiaba (testverek vagy mi a fene ), esetleg Izraelbe is megprobalhatjak, oroszorszag (lassuk ok mit szolnanak hozza), vagy esetleg az USA (hamar megkeverte a szart a kozelkeleten)
    Szoval lehetne meg 1-2 fogast eltanulni a fejlett nyugattol.

  • akarki: maga helyből ennyire hülye, vagy leckéket vesz? Habár Montreálban (modemcable050.200-179-173.mc.videotron.ca, Quebec, Montreal, Westmount, kér utca/házszám címet?) kétségtelenül vannak a maga fajtáknak önképzőkörök 🙂
    Nyugodtan feljelenthet személyes adatainak nyilvánossá tételéért. Csakhogy, ahhoz részben személyének, részben személyiségének kellene lennie. Magának egyik sincs.

  • Ille ur jobb lenne ha a mogyorojan ulne Mogyorodon.
    Jobb lenne ha azzal foglalkozna hogy a kovetkezo valasztason ne 4.5% (129 szavazat haverok a kocsmavol) szerezzen.
    Szemelyeskedni tud de erdemben valaszolni az nehez. Elvegre 4.5 az 4.5 % marad.

  • akarki: mellé. Egyetlen söröző működik már csak Mogyoródon, azt se nevezném haverinak, mivel erősen jobbikos. Az egy m2-re eső zsidózás, cigányozás és fideszezés átlagon felüli 🙂
    Attól tartok, nincs abban a helyzetben, hogy előírja, mit csináljak.
    Eszemben sincs bármilyen választáson indulni, tudja, nem érdemelnek meg engem.
    Mire is kellene válaszolni? Maga még kérdést sem képes feltenni, azon felül személyeskedni csak azzal lehet, akinek van személyisége. Maga, olajbogyó, nem tartozik közéjük.

  • A hozzaszolasomban nem volt meg egy m2 (esetleg negyzet lab hamar a kanadai szabvanyoknal tartunk) sem zsidozas, sem ciganyozas se fideszezes. Hogy sikrult ezt odaolvasni ? Lahet hogy nem is a hozzaszolasomra reagalt ?
    Tevedni emberi dolog. Tenyleg nem 4.5 % hanem 5,45% hogy pontositsak a 2010 onkormanyzati valasztasi eredmenye. 28 -bol 27 -ik. Legkozelebb hatha jobban sikerul. Csak ne a kanadai magyar hirlappal reklamoztassa magat.
    Maskulonben, ha megegyszer nekifut a hozzaszolasomhoz akkor eszreveheti hogy csak peldakat adtam hogy itt Kanadaban, az Usa-ban es mas helyeken hogy viszonyulnak az illegalis bevandorlokhoz. Tessek cafolni ha nem igaz, nem mellebeszelni.

  • akarki: dicséretes az erőlködése, csak már büdös. Ráadásul a szövegértésével is gond van. Én ugyanis arról a „kocsmáról” írtam, amiről maga a szavazó közönségemről delirált 😀
    Amúgy mi köze is egy helyi képviselő jelölti szavazás eredményéhez?
    Kicsi huszár, én már akkor is voltam valaki, amikor még nem csatlakoztam a KMH-hoz.
    Maga hozzászólásához meg fusson neki egy gátfutó 🙂
    Menjen aludni, nehéz napja lesz.

  • „Nagy tisztelettel és igen halkan kérdezném meg: ki alakította ki ezt a helyzetet az ország – és egyben az Unió határán? Ki csinálta a rendetlenséget?”

    Az USA (Izraeli és USA érdekek miatt), idióta, megvett, korrupt vagy nem Európának elkötelezett, gondolkodni képtelen európai vezetők támogatásával (Irak, Szíria, Líbia, Egyiptom) bedöntése, szétzilálása (Sárközy, Blair stb.).
    Minek hangulatot kelteni azzal, hogy magyar rendszámu a csempész teherautó (n-edik kézben)- külföldi csempészekkel (afgán, bolgár)?
    Teljsen normális, h védjük határainkat, életszínvonalunkat, identitásunkat.
    Az iszlámtól. Is.
    Nem akarunk 100 mecsetet Mo-on. Sariat sem. Már ez EU is szeretné, de nem megy, az említett impotens, szebrevett politikusok miatt. S nem akarunk 500.000 bevándorlót sem eltartani, tanítani. Sohasem gyarmatosítottunk, ennek sem előnyeit, sem hátrányait nem akarjuk élvezni, felelősségünk sincs ebben az ügyben, sem a bevezetőben felvázolt – mesterséges – „arab tavaszban”.
    Keresztények ezreit mészárolják, üldözik el iszlám zászló alatt, az előbb említett „tavasz” gyermekei – szinte sajtó visszhangja sincs…
    Most dédelgessük az iszlám bevándorlókat?
    Akik a zöld zászló alatt 150 évig nyomorgattak bennünket, „gyaurokat” – csoda, hogy tűléltük?
    Hogy úgy járjunk, mint a szerbek Kosovóban?
    Nem. Nem. Nem.
    Nem kérünk ebből az amerikai ajándékból.

  • enterprise: elárulná, kiknek a nevében nyilatkozik, és ki adott rá meghatalmazást?
    Ráadásul ez a „védjük a határainkat” nagy mértékben nevetséges. Hol is, és mivel?
    Ja, és miafrancért nem használja ki a jó szelet – amíg még teheti – a kéklő tengeren a helyett, hogy itt zsezseg?
    Sajnálatos, hogy képtelen felfogni, hogy ki is a bevándorló, és, hogy mennyien veszélyeztetik identitásunkat.
    Javaslom, nézzen utána a BÁH oldalán, hány engedélyt datak ki, és azok közül mennyi volt a rettenetesen veszélyes iszlám vallású!

  • Ille István
    2015 augusztus 29
    1:02 du.

    Figyelemre méltó persze, meg szerintem érthető. Fehér hatalom. Vannak akiknek csak ez maradt.

  • charlie
    2015 augusztus 29
    1:24 du

    Nem a nagyságrend a lényeg (ennél sokkal több), hanem a szemlélet. Akit megillet, annak élet végéig mindent biztosítanak, hogy a többiekhez hasonló, közelítő minőségű élete lehessen.

  • A legkonyebb sertegetni es beirni a szolgaltato cimet. Tenyleg semmi kozom az on valasztasi erdmenyehez, ugyanugy mint maganak sem a kanadai magyar kozosseghez. Esetleg nem gondolkoztak el azon hogy domain nevet kene valtoztatni ? Lenne egy ket otletem.

  • akarki: akkor mijafasznak provokált a nagy tudásával? Ami a kanadai magyar közösséget illeti, óriási tévedésben van! Tudja, igyekszünk eloszlatni a narancsködöt, ami azért, lássa be, nem egyszerű!
    Lekötelezne, ha megosztaná velünk az elképzeléseit a lap címének – ami, ugyebár, nem azonos a domain-névvel – megváltoztatásáról, mivel kétségtelenül van egy-két ötlete.
    Mondjuk, azon kívül egy code page 852 se ártana 😀

  • Igy mar ertem Ille ur. Akkor onnek magyarorszagrol az a misszioja hogy kanadaban oszlassa a narancskodot. Ertem mar.
    Es hogy allnak ? On is tagja a Kanadai Magyar Demokratikus Charta -ak ? Vagy ahoz kanadainak kell lenni ?
    Mondjuk maradva az on otletenel, mondjak megvaltoztathatjak a kanadai magyar hirlapot, peldaul: narancsoszlatas.com -ra.
    Vagy narancsbor.com , narancshelyettvoroscsillag.com (ez egy kicsit hosszu lenne). A vegen csak osszejon, ha tori a kobakjat.
    u.i. a mijafaszt tul gyakran hasznalja, hamar azt irja hogy:
    Kicsi huszár, én már akkor is voltam valaki, amikor még nem csatlakoztam a KMH-hoz.

  • akarki: nem vagyok tagja, de ez magának teljesen mind1. A névváltoztatás ötlete nem az enyém, hanem a magáé, és kétségtelen, hogy nem bírja magában tartani 😀
    A narancsbőr már foglalt, a másik még magától is hülyeség.
    Hogy mit használok túl gyakran, nem a maga kompetenciája megállapítani.
    A beidézett mondatom, köszi, de a helyén van. Ennyi elismerést nem is vártam magától 🙂
    Ami összejön, az magának jön össze. Időben készítsen a keze ügyébe papír zsebkendőt 😛