Kormányzati menekültügy, jogilag. .

2015 augusztus 30 5:03 de.20 hozzászólás

Azt mondja  a Répássy – aki állítólag kiváló jogász, de legalábbis az IM államtitkára, ahol azért az ilyesmi nem peremfeltétel – hogy a kormány is  (?!) úgy gondolja, hogy olyan elrettentő büntetéseket helyezünk kilátásba, ami az embercsempészek és illegális határátlépők – no, legalább akad egy értelmező elme, aki nem illegális bevándorlókról hablatyol – kedvét egyaránt elveszi attól, hogy bűncselekményt kövessenek el.

Hát, ez a kedv a menekülők esetében azért erősen kétséges. A népirtás, az éhhalál, a háború elől menekülők mintha nem kedvtelésből tennék, de hát, ez Répássy által aligha felfogott.

Amúgy a fideszesek lelkes Btk módosítási javaslata egy jókora blöff. Az ENSZ menekültügyi egyezménye – amit valami nyilvánvaló félreértésből Magyarország is aláírt- ugyanis tiltja, hogy a menedékkérőket az egyes országok szankciókkal sújtsák. Upppsssz.

A tiltott határátlépés már régóta nem Btk-ba ütköző kicsiny hazánkban, de az ilyesmire jeles jogtudoraink nem adnak. Persze, a kerítés megrongálását lehet büntetni, de az, biza, csak szabálysértés. Mennyi is az Auchanban elkövetett árulopás határértéke? 20ezer huf. Mennyibe is kerül 1 m2 kerítés? A 4m magas ára folyóméterenként 1.400 huf a Praktikerben. Akkor miről is beszélünk? A rongálást- a megrongált dolog értékétől függően – eddig is büntetni rendelte a törvény. Miért erőlködnek hát?

Persze, akad egy másik nagy tudású szintén jogász, a Tuzson gyerek, aki szintúgy bűntetté nyilvánítaná a tiltott határátlépést. Komoly gondja lesz az ENSZ menekültügyi egyezményével – már, ha egyáltalán figyelembe vesz.i, mivel a z ilyesmi nem igazán szokásuk.

Az embercsempészek ügye egész más tészta, ott csapjon le a törvény teljes szigorával. Mennyi is a számuk? Pár tucat – már, ha mindegyiket fel tudják deríteni és törvény elé citálni.

Hanem a menekültügyben agyatlankodó fideszes gombnyomogatóknak egyáltalán átjött-e, hogy ha bevezetik ezt a tiltott határátlépős baromságot, hány ügyész, bíró és államköltségen kirendelt védő kell ahhoz, hogy az eljárások ezreit lefolytassák?  Meg hol a jó bánatban helyezik el a letöltendőre elítélteket a 120%-os túltöltöttségű BV intézményekben? Ráadásul számolnak-e a stasbourgi emberjogi bíróságon minden bizonnyal indított perek jóvátételi költségeivel?

Persze, ha csak az idegengyűlölet fokozása cél, az más.  De még az is megúszható olcsóbban.

20 hozzászólás

  • ha valamire ez emlékeztet, akkor a szocializmus végnapjainak tetszőleges nagyvállalatára. adott egy teljesen fogalmatlan, egyik hülye rendelkezést a másik után kiadó igazgató, meg a slepp, aki a seggét féltve nem mer szólni, hanem a talpasokkal ha törik, ha szakad, végrehajtatja a legnagyobb baromságot is, és így menetelnek kéz a kézben a csődbe.

  • noch dazu, néhány agyatlan fideszes dorgálja az EU-t:
    „…Nem engedhetjük meg, hogy illegális bevándorlók veszélyeztessék a magyar emberek munkahelyét… Felszólítjuk az EU vezetőit, hogy térjenek vissza a józan ész útjára.”

    az OPNI-t meg bezárták…

  • Jó, akkor ide is.
    Mi az „illegális határátlépés”? Én is elkövethetem, ha nem a sorompónál megyek ki Ausztriába? Lecsuknak?
    Ott tartunk, mint 30 éve.

  • Hát az EU nem sokat csinál, az biztos!

  • Minden országnak joga van az ország védelmére.. Lehet, hogy ez nem tetszik sokaknak, de ez így van-

  • Figyelö – védeni MO-t? Kitõl? Kik támadják? A menekültekre gondol? Mert ha igen, akkor gyorsan vegyen be 5 aspirint, hiszen a kormány támadja a menekülteket. Érdekesen azt hiszik, hogy valamelyik MO-on akar maradni. Vicces, onnan mindenki csak menekül.

  • Figyelő!

    Ország védelmére ?
    Miért bántja valaki az országot? Áthaladnak rajta a menedékkérők, és az országnak is az lenne az érdeke, hogy ezt minél előbb tegyék!

    Tudomásul kellene vennünk, hogy nem akarnak itt maradni, ezért a mielőbbi távozásukat kellene segítenünk!
    Ehelyett megy a szívatás ezerrel, és mintha szándékosan késleltetnék és hergelnék az amúgy idegileg és fizikailag is rendesen kikészült, gyakran sérült embereket, akik fáradtak, sérültek, bizonytalanok és ezért türelmetlenek. Félnek és némi biztonságra vágynak, ezért gyanakvóak, és minden jó szónak, gondoskodásnak nagyon tudnak örülni!

    Szinte kéjjel mutogatják a Köztévében, hogy milyen „lázadásokat szítanak”, verekedésekről késelésekről számolnak be, és az az érzésem, hogy csakis azért húzzák az időt, hogy elhagyja őket a béketűrés, és „tettlegességbe” váltson át a tüntetésük, vagy tiltakozásuk! Magyarul, a hatóságok hülyét csinálnak belőlük!
    Tartjuk a markunkat, és elégedetlenkedünk, hogy az UNIÓ fizessen többet – de változatlanul kijelentjük hogy mi mi aztán nem !
    Akkor mi a fenét akarunk?
    Akkor aztán lehet újra és újra bemutatni, hogy lám, ilyenek ezek – nem akarnak dolgozni, ingyenélők, botrányokat okoznak stb és akkor Figyelő Klára is megnyugodhat hogy tessék….ő megmondta !

    Szombaton voltam kinn a Keletiben a 71 halottért történő megemlékezésen, és istentelen állapotokat találtam : nagyon sokan voltak, összevisszaságban, élték a mindennapos életüket ahogy tudták – mert a főváros is csak később ébredt fel, hogy a keleti pu. nem a legmegfelelőbb hely arra, hogy ott napokat eltöltsenek, márpedig valamiért megy a kiképzés!

  • Besancon: ne felejtsd el az időeltolódást. Klára mama még édes álmát alussza, és csendőrcsákó-kakastollakról álmodik. Persze, az is lehet, hogy álmában csenget egy picit.

  • Kedves István Barátom!

    Róluk lehet is álmodozni, mert Magyarországon sajnos újfent van bőven belőlük.
    Én is találtam egyet, s remélem, hogy a Horthysta uniformist öltött kakastollas öregúr Figyelőnek is tetszeni fog! 🙂
    Íme, ő az:
    https://goo.gl/cTgfhF

  • Már elkésett, láttuk a másik linken.

  • Besancon

    2015 augusztus 31
    5:29 de.
    150 ezer meneknültet ellátni, nem az ország érdeke. Sajnálom

  • Figyelő: ez a szám valahogy beleégett az agyába. Ha esetleg bizonyítaná is, nagyban segítene a szavahihetőségén. De hát, nem tudja bizonyítani. Akkor meg?

  • Figyelő
    2015 augusztus 31
    4:26 du.

    150 ezer emberről gondoskodni? Tudja hol van abból 146 ezer ember a mai napon? Magyarországot réges-régen elhagyták nyugati irányba. miért mantrázza ezt a 150 ezres számot? Akik elhagyták az országot arról miért állítja azt, hogy gondoskodnia kell Magyarországnak? Összesen 4 – 5 ezer menekült van ma Magyarországon, tessék már legalább néha nem hazudnia, hogy 150 ezer az ami 4-5 ezer.

  • Látom Ille, maga még a múltban él.

  • Hanem azért van itt egy érdekes kérdés, amire sehol nem találtam a választ.
    Ez a polgárháború elég régóta tart Libanon-Szíria-Irak területén. Az ISIL vagy ISIS vagy IS sem ma született.
    Miért épp most, ezen a nyáron lódult meg a menekültáradat?

  • Figyelő: aki a múltban él – megkövesedett világnézetével és értékrendjével – az nem én vagyok. Én csak ide hoztam egy plakátot a 150ezres rögeszméjét illusztrálandó.

  • Az alábbi videó bemutatja a liberálisok által felheccelt muszlim tömeget a világ egyik legszebb városában, Párizsban.
    A szegény, életüket féltő menekültek így verik szét a békés őslakosok életterét, újabb százalékokat hozva a Nemzeti Frontnak:

  • Az előbbieket megerősítő hír, hogy svéd barátaink is eszmélnek:
    Egy csütörtökön közzétett felmérés a szélsőjobboldali Svéd Demokraták (SD) pártját mutatta ki a legnépszerűbbnek a skandináv ország pártjai közül. Ez az első eset, hogy a nagyvonalú svéd bevándorlási politikát bíráló párt megelőzte a többi politikai erőt a közvélemény-kutatásokban.
    Tavaly óta megduplázódott a támogatásuk a társadalomban.
    (vs.hu)

  • charlie: hát persze, hogy a liberálisok heccelték fel őket, tekintve, hogy komoly érdekeik fűződnek a francia neonácik térnyeréséhez 😀

  • charlie: tehát a magyar és svéd szélsőjobboldal egy csöcsön növekszik…ráadásul a maguk barátai…azért abban bízni lehet, hogy a svéd társadalom érettebb, mint a magyar, és az ottani – irányított – közvélemény kutatások is annyit érnek, mint a Századvégé, vagy a Tárkié 😀
    Csak így tovább, charlie nemzettárs! Jobbikos pártpropagandája kezd a tűréshatárhoz közeledni. A következőnél széles mosollyal fogom kivágni innen.
    Csak idő kérdése, úgysem bírja visszafogni magát, annál sokkal butább 🙂