Mennyi az annyi v2.0

2015 augusztus 30 3:19 de.10 hozzászólás

Na, kérem, akad itt azért valaki, aki tud számolni. Az ilyesmi rohadt kínos tud lenni, ha holmi állami beruházás költségeinek visszafejtéséről szól. Van, ugyebár, a teljesen értelmetlen és hatástalan kerítés építése, 22 milliárdért. Mit lehet tenni, nekik ennyibe kerül. Mondjuk, utcán át csöppet kevesebb.

„Kiszámoltuk mennyibe kerül a kerítés, és közel sem annyi, mint amennyiből a kormány megvalósítja! “Régen is loptak a szocializmusban, de akkor hagytak téged is lopni! Mostani korban csak a narancs tagok lophatnak, ha te lopsz, másnap vagy a NAV, vagy a TEK veri rád az ajtót!”

Megnéztem, hogy egy üzletben mennyibe kerül az a drótkerítés, ami több, mint 22 milliárdba kerül az adófizetőknek!

Horganyzott kerítésoszlop,ugyan olyan mint amit a határon használnak! 4 m-es 5334 ft db Ezt 4 méterenként rakják le! Tehát akkor 175 km-be 43750 oszlopot raknak! Ennek az ára 233.362.500 ft,azaz Kettőszázharninchárommillióháromszázhatvankétezerötszáz)

Horganyzott kerítés fonat, ugyanolyan,  mint amit a határnál használnak! 4 m magas 1400 ft/ fm! tehát 175 ezer m x 1400= 245.000.000 azaz, (Kettőszáznegyvenötmillió)

Betonacél, amit ideiglenes kerítés oszlophoz használtak. 6 m 5 ezer ft, de ezt 2 oszlophoz használták,vagyis ketté lett vágva! akkor 2500 ft egy betonvas, amit leraktak 4 méterenként! A 175 km-be 43750-et raknak! szorozva 2500 ft= 109.375.000 ft azaz, (Egyszázkilencmillióháromszázhetvenötezer!)

NATO szabványú pengés drót.  Átmérő: 45cm, kihúzható: 8 – 10m 7600 ft tekercs!  Tehát egy méter 760 ft ez 3 sor az annyi mint 2280 ft-ba kerül 1 m teljes magasságában 175 km kerül 399.000.000 ft azaz (Háromszázkilenvenkilencmillió!)

A kerítés nyomvonalának előkészítése kerüljön 200 millióba! A földhasználat kárpótlása kerüljön 200 millióba!
A gépek bélése, kerüljön az is 50 millióba! A munkások elszállásolása kerüljön 50 millióba! Munkabért nem számolok, mert közmunkások!

Adatlistazo.hu”

Nos, akkor mennyi is az annyi? Mindegy, egy csókos jól keresett vele.

10 hozzászólás

  • „Kelts fel egy igényt,majd elégítsed ki”.(Ely siker-receptje)

    /Idézet Murphy Törvénykönyvéből )

  • Fényes István

    Vigyázz, mert ha sokat számolgatsz, te is sort állhatsz Grazban, oszt igen ideges leszel, ha szirénázva megelőz Európa Atyja!
    🙂

  • Fényes István: kérdés, jobbról, vagy balról?

  • Emberek, itt van a mai örömhír!
    …..
    Mindkét önkormányzati körzetben magasan győzött a Jobbik a tapolcai időközi választáson. A Fidesz által támogatott függetleneknél 2-3-szor több szavazatot kaptak a jelöltjei. A baloldal brutálisan visszaesett.
    …..
    Kíváncsian várom a magyarázatát annak, hogyan tudja továbbra is félrevezetni Tapolca város lakosságát egy „náci, primitív, újnyilas csürhe”! Az igényes megfejtőnek Kárpátia kitűző az ajándék.

  • Christopher Adam

    Charlie,

    konkrétan mi az a Jobbik-Fidesz politikájában, ami számodra reményt és kitörő örömöt hoz? Jó lenne konkrétum, nem valami általános nonszensz (győzött a „nemzeti oldal”, a Fidesz keresztény, stb.)

  • Mindig mondom hogy ez a csárli csak egy újnyilas , semmivel sem több.

  • Szépen közeledik a második nyilas-korszak Magyarországon.
    A halál-brigádok már buzgón készülődnek.
    A Bartuslaci pontosan megírta olyan négy éve. A hazai áldemokratikus álbaloldal meg buzgón hülyézte miatta.

  • Geyza: és hogy tud örömködni 🙂

  • István,
    nekem jogom van a fülemen aludni,de Te már tényleg kigolyózhatnád innen az ilyen charlie féle szarházi nyilasokat.Nem érdemeltük ki, hogy ilyen levegő szennyezők szövege mérgezze ezt az oldalt.Inkább tartoznak a kuruc in fosba.

  • Chris, leírnám szívesen, de van egy sanda gyanúm, hogy ki lesz törölve.
    Geyza, elmondásod szerint az ismerőseid hetven százaléka jobbikos, nagy részük bizonyára „halál-brigád” tag is.
    Nem lehet könnyű az életed. 🙂