Migráns

2015 szeptember 1 11:40 de.27 hozzászólás

Tisztelettel arra kérem minden rendű és rangú, oldalú és habitusú polgártársamat: migráns ügyben fogják be a pofájukat. MOST!

Hacsak nem arról tájékoztatnak, hogy merre kerüljük el a nagyobb tumultusokat, – hely, útvonal, időpont, – vagy hol van szükség a segítségünkre ételosztásnál, eligazításnál. Tanácsra, elvi útmutatásra most nincs szükség.

Főként azok az „erős”, hazafiságtól felbuzdult csoportok tartsák távol magukat a tumultuózus helyektől, amelyek alig várják, hogy bebizonyítsák némely elhülyült hortysta hablatyolására, hogy mi az a „magyarosch” kultúra.

Nem tehetünk mást, minthogy maradék bizalmunkat összekaparva, ráhagyjuk az állam rendvédelmi szervezeteire a teendőket. Odébbállunk, ha megkérnek rá, visszük a kaját, vizet oda, ahová irányítanak. Erre kérjük honfitársainkat, és nyugalomra kérjük a menekülőket is. Ha tudjuk – és miért ne tudnánk, van papír, kéz-láb-arcjáték – elmagyarázzuk: ha tömegesen lökdösődnek a peronon, bárkit érhet baleset. Amire most tényleg a legkevésbé lenne szükség.

A rend fenntartását irányítókat pedig arra kérem: bizonyítsák be, hogy nem volt hiábavaló az a sok-sok milliárd, amit az elmúlt években rájuk költöttünk. Képesek átlátható terveket készíteni a helyzet kezelésére. És ezeket nem tartják titokban. Figyelnek a kordonok első vonalában álló bajtársaikra, nem hagyják őket segítség, információ nélkül. Oly sok százmilliót költöttek kommunikációra – hát most bizonyítsák be, nemcsak szépen felöltözetett szóvivők közhelyes dumájára képesek. Azt is tudják kommunikálni, hogy adott helyzetben ki, mit tegyen, hová álljon.

Ha a gyerek felgyújtja a lakást, előbb kimentem az égő házból, és csak azután magyarázom el erőteljesen neki, hogy benzineshordó mellett nem ajánlatos gyufával játszani. Aztán meg kell beszélnünk egymás között is, hogy ki hagyta ott azt a benzineshordót, és ki rakta mellé a gyufát.

Ha már tűzoltók eloltották a házat. Addig nem erőlködünk azon, ki szereti jobban a házat, nem intézkedünk önkényesen, még önkéntesen sem. Hacsak nem akarjuk, hogy a mi házunk-hazánk is olyan területté váljon, ahonnan menekülni kell…

27 hozzászólás

  • Hozzátenném: megszólalással hivatalból foglalkozókra – politikusokra – fokozottan áll a „pofa súlyba”. Kormánytényezőktől azt várjuk, hogy tájékoztatnak: mit tettek-tesznek, ehhez milyen segítséget várnak tőlünk, mit várnak az EU-tól, milyen lépéseket tettek a közösségben. Most nem érdekel, ki a hibás, a hülye, az idióta!

  • talalom: érzésem szerint Orbán ezzel a felturbózott migráns-pánikkal és szétszóratásukkal csak előkészíti a rendkívüli állapot bevezetését, amit, persze, oka fogytán majd elmulaszt visszavonni.

  • A rendkívüli állapot bevezetéséről szóló törvény javaslata már ott van a képviselők kezében – kétségem nincs, hogy a jobbikák szigorítanák. A hatályba lépés a tervek szerint szeptember 15. Éppen úgy vélem, hogy a pánik turbózása a kormány érdeke – ezért nem kéne segíteni a turbózásban.

  • Némi hangnem váltást érzékelek itt(is) migráns ügyben – jobb későn, mint soha.
    Ehhez itt(álbaloldalon), 1-2 hónap kellett.
    Aki kicsit figyel, hamar rájöhetett, a „Nyugat” régóta kettős beszédet folytat a témában, ki-ki lehetőségei, pózíciója, vélt és valós érdekei szerint. Merkel időnként pénzt dob az iszlám perselybe, időnként abba, akik már unják a sok fejkendőt No-ba, Fabius(Fr) kényszerpályán van, nem akar gettó lázadást(ismét) Fr-ben, az angolok élve a szigeti adottságokkal egyszerüen lezárják a csalagutat, az osztrákok rafináltan forgalom lassító adminisztrációba kezdenek (erre mondaná Kohn bácsi, ügyes..!).
    Mi meg szopunk, s próbálunk valamit tenni a törvény adata lehetőségek között. Remélem sikerrel. Az elszabadított bevándorlók meg özönlenek – érdekes, nem Szaudi Arábiába, se Egyiptomba, Izraelbe, de nem is az USA-ba – Európába szeretnek. Mert az EU képtelen saját érdekei védelmére, az agyatlan(méréktelen) liberalizmus visszaüt – s az EU konkurensei visszaélnek vele.

    (Ille, ez nem hülyeség, marhaság)

  • enterprise: valóban az. Mint ahogy még mindig képtelen különbséget tenni migráns és bevándorló közt. Lenyűgöző az az analitikus képessége, ahogy deklarálja, mik is vagyunk. Ugyan erősen kétséges, hogy megvan hozzá a kellő tájékozottsága és ítélőképessége, de ez legyen a maga baja.

  • A románok, akiknek mindig is több érzékük volt a politikához, s pragmatikusak is, elmozdultak a kecske-káposzta irányba: szelektív befogadás… Nekünk is ezt kellene csinálni, kontingens(amit mi határozunk meg!) és szempontrendszer alapján kiválogatni az integrálódásra alkalmas bevándorlókat: fiatal, igazoltan: keresztény, magas iskolázottság, nyelvtudás, esetleg jó szakma és az integrálódás vállalása. Ez csökkenthetné a gondokat egyes szakmákban is (orvos, ápoló stb.), s kihúzná a fogát egy csomó EU-s nyikorgónak…

  • Végre egy őszinte hang bevándorló ügyben.
    A baloldali Martin Schultz szerint, – aki nyolc általánossal lehet az EP elnöke – Magyarország jelenlegi politikáját „irracionális vonások és nemzeti(!!) egoizmus” jellemzi… javasolja egy közös, „ésszerű szabályozás” bevezetését és a menekültek elosztását a tagállamok között, de a nemzeti(!!) kormányok nem vettek tudomást ezekről a javaslatokról.
    ….
    Egy egyszerű ember könnyen érthető szavai, még a magamfajta eltévelyedettnek is lámpást nyújt a sötét nacionalizmus zsákutcájában.

  • Milyen hangnemváltás, milyen álbaloldal anyahajó? (Vagy a birodalom jobban tetszik?)Ha már a Magyarország tetején pillanatnyilag üldögélő kormánynak nevezett szerv képtelen szót érteni saját szövetségeseivel is, ha már a sok milliárdba kerülő, igen titkos tárgyalásokon, amelyekhez királyi lakosztályok kellettek, annyit nem sikerült elérni, hogy a szövetségeseink komolyan vegyenek, legalább ne csináljunk nagyobb bajt, mint ami van. Próbáljuk meg legalább azt megakadályozni, hogy a stupid jobbosok szokásukhoz híven rárontsanak a nemzetre.

  • enterprise: „az osztrákok rafináltan forgalom lassító adminisztrációba kezdenek ” ha levezetné, mitől adminisztratív intézkedés egy, az embercsempészésre alkalmas járművek közúti ellenőrzés…
    Miért is kell kereszténynek lennie annak, akinek a szaktudására van szükségünk? Attól tartok, egy gyulladt vakbelet egy muzulmán is éppolyan jó meg tud operálni, mint egy templomban hajlongó.
    Javaslom, nézzen körül a két maga által említett szakmában, milyen értékűek voltak a Romániából a lehetőségek okán itt munkába álltak, és rá fog jönni, pragmatizmusuknak mi is az alapja.
    Szelektív befogadás? Mengele…

  • charlie: lényegtelen az iskolai végzettsége. Talán e témában egy csöppet foglalkozzon inkább Mocsaival, mert Schultzhoz semmi köze.
    Befejező mondata arról tanúskodik, hogy lassan kezdi felismerni, hol is van. Mi tartott ilyen sokáig?

  • Ha jól tudom a „NYUGAT” (USA, Kanada…) befejezte demokráciát teremtő küldetését Afganisztánban. Ezek után a felszabadult afgán fiatal férfiak (hónuk alatt laptop-pal) mi a fenét keresnek az ezer km-ekkel távolabbi Keleti pályaudvar környékén ? S miért pont az idén jött rájuk egyszerre a világlátás vágya? Biztos van valaki a KMH-nál aki (szövegértő, tájékozott, ítélőképes…)s meg tudja ezt magyarázni !

  • Che: feleslegesen provokál, nem a KMH dolga a nemzetközi politika miértjeinek elemzése. Ellenben, ha elárulná, mi is a kifogása az ellen, hogy – ha meg nem is akarjuk Orbanini húzásait magyarázni (mert megmagyarázhatatlanok) – de kedvünk szerint kritizáljuk azt?
    Nem tetszik? Pech. Majd megtanul együtt élni ezzel a teherrel 😀

  • Che

    2015 szeptember 2
    3:44 de.
    Az történt, hogy az USA kinyirta az afgán, iraqi stb. diktátorokat, aki elnyomták és kordában tartották a népet, most mindent szabad, így őlik egymást Iraqban stb. tehát menekülnek , életüket probálják menteni…

  • Csak tudnám, hogy miért Európába mennek?! Miért nem a közeli gazdag arab országokba.?!

  • gondoltam, az utolsó figyelmeztetésem komolyan veszi. De nem. Itt, kisfiam, csak nekem van jogom gúnyolódni – pl. magán – de még én sem vetemedem olyan emberek gúnyolására, akik mégiscsak tettek valamit az országért.
    Magára vessen a továbbiakért…ráadásul még fellebbezési lehetősége sincs. A Moderátor.

  • Ja, csak magának van joga gúnyolódni, meg a gyuri10-nek az arabokon, meg Fényesnek a magyarokon.
    Jobbikos propagandával se a múltkori, se a mostani beírásommal nem vádolhat jogosan, most már maradt a humor mint a tiltás oka. (nesze neked szabad-sajtó díj!)

  • charlie: a gyúnyolódás nem ok a kitiltásra, úgyhogy ne reménykedjen. Ráadásul a humor és maga meglehetősen két külön dolog 😀 Tudja, egy szakadékot két rövid ugrással nem lehet áthidalni, márpedig a humor a maga esetében a szakadék túloldalán található.
    A Szabad Sajtó Díjat, primitívkém, nagy betűvel írják, és valóban, nekem van csak jogom gúnyolódni. Tudja, elég sok jobboldali arcembert provokáltam már ezzel, hogy megmutassa valódi énjét.
    Hogy mikor, mivel vádolom jogosan – vagy jogtalanul – egyedül rajtam múlik. Soha nem állítottam, hogy demokrata, vagy liberális lennék.

  • A szabad-sajtó díjat bizony nagybetűvel írják, de mivel hogy maga érdemtelenül bitorolja, ezért bizony jár a kisbetű.
    Akik eddig megkapták a díjat, bizonyára nincsenek tudatában, hogy micsoda öntelt kiskirályt játszik, hatalmával visszaélve, mert visszaadnák a bevallottan demokrata és liberális Mszp-nek.
    ….
    Amúgy Chris őszinte(?) mézes-mázas videója a díj átvétele után sem arról szól, hogy a KMH Ille szellemi terméke lenne. Tudomásom szerint maga itt egy befogadott, akit az internet népe ide üldözött elviselhetetlensége miatt, hát igazi példáját mutatja a befogadás értelmetlenségének.
    Saját kézzel fabrikált moderációs elveit köpi naponta szembe, nemcsak engem, de másokat ért sorozatos személyeskedéseknek inkább az élére áll, mintsem meggátolná.
    …..
    Az, hogy sem nem demokrata, sem nem liberális, mindenkinek világos, aki benéz ebbe a fórumba.

  • charlie: bocsika, de én ugyan nem birtokolom, mivel nem személyhez, hanem egy internetes újsághoz kötött.
    Akik eddig megkapták a díjat, a múlthoz tartoznak, ahogy a jövőre díjazottakhoz képest a KMH is oda fog tartozni.
    Hogy magának miről van tudomása, érdektelen, azonban, ha én nem lennék, bizony, maguk kontrollálatlanul elszabadulnánk.
    Nem, kisfiam, az internet népének semmi köze ehhez, de ez magának úgyis magas.
    Érdekes módon, amíg itt nem jelent meg az Ellenszék – ami azért nem személyemre korlátozódik – maga sehol sem volt. Vegye úgy, hogy én csináltam magából valakit 😀
    Jobb, ha felhagy ezzel a gyerekes duzzogással, azon felül ideje lenne belátnia, hogy sem tapasztalata, sem intelligenciája, sem politikai képzettsége nem predesztinálja arra, hogy bárkit – pláne nem engem – minősítsen.
    Amúgy miért is kellene könnyeket hullatnom, ha egy ócska jobbikos propagandistát valaki helyre tesz?
    Semmi olyan nincs magában, amit tisztelnem kellene, vagy említésre méltó tulajdonsága lenne, esetleg politikai megfontolásból akárcsak toleránsnak kellene lennem magával. Számomra egy érthetetlen okból hungaristává és neonyilassá leépült, amúgy egészséges egyedek szégyenletes halmazának egyede.
    Tudom, ez csak egy vélemény. De, ha józan emberek véleményét – hagyjuk a nemzetféltés kamuját és a turbó hazaffyságot – olvassuk a maguk nézeteiről, céljairól, elképzeléseikről, az én minősítésem nem is tűnik túl extrémnek.

  • Ha jobbikos propagandát lát, tegye helyre, törölje ki. Helyesen teszi, mert benne van a MODEM-be.
    A tahóság a helytelen.
    Maga már napi híreket, videókat, valós eseményeket törölget félelmében, nehogy más is tudomást szerezhessen a mai magyar közéletről, vagy a nagyvilág forgatagáról.
    ….
    Amúgy hova tűnt a sokak által magas intellektusa miatt szeretett Róna György?

  • charlie: ami a tahóságot illeti, valóban, meglehetősen az élmezőnyben foglal helyet. Majd jobban odafigyelek.
    Én, félnék? Mitől is? A maga inzertjeitől, amikor valamivel kompetensebb források állnak az olvasók rendelkezésére?
    Ne értékelje túl magát, azon felül minden inzertje propaganda ízű.
    Kik azok a sokak? És mitől is magas az intellektusa? Mert érdekes módon a KMH-n történő szereplése inkább egy érzékeny primadonnáéra hasonlított…nem jól viselte a kritikát 😀
    Magam részéről mára kiszállok. Kénytelen reggelig várni a moderálásra, de még akkor is kétséges lesz, hogy – még ha rózsaszín tüllszoknyában adja is elő magát – hagyom, hogy elterjedjen a fórumon.

  • Nem értem mit kell vitázni egy iyennel
    Csak ront az oldal arculatán.
    Úgy is mondhatnám :
    Az ilyen csárli-féle benyögések csak légypöttyök itten de ha túl sok kezd lenni belőle, akkor az ember elkezd undorodni.

  • Ille:
    – A közúti ellenőrzés mindössze 30km-es sort produkált, s az osztrákok bármikor bevetik, ha úgy gondolják túl gyorsan jönnek a bevándorlók…
    – miért kell keresztény orvos, stb.? Hogy 3 év múlva ne jusson eszébe, hogy neki most éppen az Al-Kaida, v a IS hívó szavára kell hallgatnia…, s hogy a mecsetek ne lepjék el Mo-ot
    – Szelektív bevándorlás – az USA ebből lett nagy, csak ott „brain drain”-nek hívták – Mengele? Hogy jön ez ide, vagy csak legyintsünk, szokásos libero csúsztatás…

  • enterprise: a közúti ellenőrzés még mindig nem számít adminisztratív eljárásnak, a vonatokon történő iratellenőrzés már határérték, de nem az osztrákok trükkje.
    A keresztény orvosok melletti érvelése még a fideszes jobbszárnyétól is jobbra áll, vérmesen náci ízű és ráadásul rasszista.
    Hogy az USA miből lett nagy, nem a maga gondja. Komolyan meg kell magyaráznom magának a szelektív bevándorlás és Mengele kapcsolatát?
    Vagy csak legyintsünk, hogy a szokásos enterprise-i ostobaság?
    Amúgy tudja egyáltalán, mit jelent az a szó: csúsztatás? Segítek: A csúsztat ige vonatkozó jelentése a Larousse enciklopédia szerint: „Állításait a valóságnak finom, alig észrevehetõ félrecsavarásán alapuló érvekkel próbálja igazolni. Mengelével kapcsolatban az eljárás említése megállja a helyét. Ja, hogy magát nem készteti továbbgondolkodásra? Az más.

  • Ille,
    erős fogalomzavarai vannak. A vallást és szocializációt rasszokkal keverni – khm – marhaság. A „brain drain” felett átlépni behúnyt szemmel – sima elfogultság/pártosság.
    Mengelét mind ebbe bevonni – tekintsük költői munkásságának.

  • enterprise: sajnos, a fogalomzavar magánál áll fenn, én ugyanis az adminisztratívként maga által beállított osztrák eljárásról szóltam. De, ha még mindig nem érti, hát nem érti.
    Jómagam sehol nem kevertem se a szocializációt, se a vallást a rasszokkal – gondolom, megint a szövegértelmezésével van gond – habár cáfolhatatlan, hogy biza, azok összefüggenek. Mit gondol, mitől halt meg annyi hittérítő és miért nem ismerik még sokan a zsebkendőt, a fogvájót és a fegyelmezett sorban állást?

    Brain drain? Az mióta volt szelektív migránskezelés? Egyáltalán, ismeri a fogalmat? Az agyelszívás nem a bevándorlási hivatalnál történő válogatást jelentette, hanem helybe mentek a célszemélyért, és minden földi jóval kecsegtetve átcsábították. Nem ártana egy kicsit tájékozódnia, mielőtt elkezdi játszani az eszét. Ez utóbbival különben is nagy kockázatot vállal: ami nincs, vagy minimális, azt elég nehéz játszani.

    Hogy maga minek tekinti Mengele nevének összekapcsolását az emberek – ha nem tűnt volna fel magának, a menekültek is azok – szelektálásával, minimálisan sajnálatos, de, mivel magának se irodalmi, se költői munkássága nem ismert, én végtelen aljasságnak tekintem. De enyhítsünk a minősítésen: csak buta.