Csiki-csuki

2015 szeptember 3 4:56 de.22 hozzászólás

Ez egy ismert játék, másképpen malmozásnak is hívják, a belőle kialakult ige: valakit megmalmozni.

Ezt játssza már Orbán jó régóta a menekültüggyel kapcsolatban. Először siránkozott, hogy jajistenemdeegyedülvagyunk és főleg, hogy dekevésapénz, ráadásul sehol egy Dugovics Titusz. Erre az EU küldött egy jó nagy rakás pénzt a menekültügy kezelésével kapcsolatosan személyi állomány és eszközpark bővítésre, az adminisztrációs eljárás gyorsítására. Valahogy ez a pár 10 millió euró kézen-közön eltűnt, mert látszatja a felhasználásának nincs. Orbán nagy szarban lenne, ha Brüsszel tételesen elszámoltatná a felhasználásával, de Brüsszel valamiért nem siet ezzel.

Épült viszont egy nevetséges kerítés, az adófizetők pénzén, valamint egy hihetetlenül aljas plakátkampány indult, szintúgy az adófizetők pénzéből. Kétségtelen, ez utóbbinak van eredménye: 2010 óta még soha nem ért el ilyen magas szintet az idegenellenesség.

Közben volt a vezető nyugati államok és a balkáni államok kormányfői közt egy, a megoldást megcélzó találkozó Bécsben, de valamiért oda Orbánt meg sem hívták – amit a „közszolgálati” média úgy kommunikált: Orbán nem vesz részt rajta. Miért is vett volna részt? A kutya se hívta, annyira oldalvonal melletti bekiabálóként kezelik.

Most meg ő kezdeményez találkozót Brüsszelben. A cél egyértelmű: tartja a markát, mert hát, mégiscsak ő a hős védője Európának – ott ezt meg beszopják, ahogy eleddig Orbán összes többi blöffjét.

Pedig Orbán egy valamire játszik: minden kommunikációja – mert csak az van neki, érdemi intézkedése semmi – arra megy ki, hogy erősen megrogyott népszerűségét megpróbálja feljavítani, még akkor is, ha ezzel a Jobbik malmára hajtja a vizet.

Eredményes ez a politika, mivel az ország lakossága többségének idegengyűlölete már túlhabzásban van. A nemzeti konzultáció elérte célját, sikerült egy olyan témát találni, amiben vaskos egyetértésre talált a pór és a kormány.

A mókás az, hogy ha tisztán jogilag nézzük, a hatóságok helyesen járnak el, hiszen az nem EU-konform, hogy minden kontroll nélkül tovább engedik őket – az más kérdés, hogy miért tették ezt korábban minden ellenőrzés nélkül, gondolom, a szokásos kormányzati bénaság eredményeként – az azonban nem mindegy – és most egy nagyon kormány-konform kifejezés következik – hogy az átmeneti időszakban hogyan tárolják őket?

Migration Aid: ruhaosztás a Keletinél

Migration Aid: ruhaosztás a Keletinél

A kormány  ugyanis – humanitárius szempontból, főleg annak alapján, hogy rettenetesen jó keresztények alkotják javarészt, felvértezve a krisztusi szeretettel – nem teszi azt, amit tennie kellene –  de így jár el saját állampolgáraival is, mert a humánum messze távol áll politikájától – ugyanis humanitárius szinten nem támogatja a menekülteket, sőt, elutasít minden segítségnyújtásra szóló felhívást,  saját szervezetei kimaradnak belőle, mi több, jóformán akadályozza is a civil kezdeményezéseket. Mivel kriminalizálja a menekülteket, a büntetőpolitika tárgyává teszi őket, a megvezetett, tudatlan pór idegengyűlölete még magasabbra hág. Azért annyira nem érhette váratlanul ez a taktika a népet, mert ez már a koszovói menekülthullámmal megkezdődött.

Természetes, hogy ellenőrizzük a belépőket, és azt is, kik, milyen jogosítvány alapján hagyják el az országot, de az nem mindegy, hogy a köztes időtartamban hogy bánunk velük, karámokban, szögesdrót mögött tartjuk őket, „tranzitzónák” betonján altatjuk őket, vagy a legújabb – Tapló Pista főpolgármester által kijelölt – központi tranzit konformjával kínáljuk meg őket, ahol is olyan sátrakban kívánják elhelyezni az átmenetileg itt tartózkodókat, amiknek se hátsó, se oldalfala nem lesz, hadd járja át a szél, nehogy már túl jól érezzék magukat azok a szerencsétlenek!

Orbán minden kontroll nélkül kinyittatta a határt, és kiengedett számolatlan nyugatra távozni kívánó menekültet. Aztán most meg bezárta a határt, még a meglévő menetjeggyel és okmánnyal rendelkezők se mehetnek sehová. A cél egyértelmű. Holnap elfogadják az egybitesek az új menekültügyi törvényt, ami akár fegyverhasználatot is megenged ellenük. A Keleti-pályudvarnál ellenőrizhetetlenül nő a feszültség. Ha következetesen járt volna el Orbán, most ez nincs, de ő von Haus aus sunyi, arra játszik, hogy a gőz ledobja a fazék fedőjét, és akkor ő joggal mutogathat: íme, ezek nem emberek, ezek állatok, ezek veszélyeztetik az ország biztonságát.

Másnap reggel  meg arra ébredünk, hogy rendkívüli állapot került bevezetésre, és attól kezdve a hazai polgárokkal is azt csinálnak, amit akarnak, az orbáni demokrácia jegyében, persze.

22 hozzászólás

  • „Ezekben a dolgokban már nem veszek részt. Semmilyen formában. Hallgatom tegnap az utca embereinek egyszerű közbeszédét, a zöldséges meséli, hogy ő is volt a Keletinél, és nem tudom elképzelni mi van ott. Az egyik rá akart mászni egy kislányra, de ő leütötte. A debreceni fociszurkoló ultrák támadásra készülnek, és arra majd ő is megy. A macskatápos is volt a keletinél, és ő is fellökött egyet… Szerintem, annyian voltak a keletinél, mint amennyien a rendszerváltásnál ellenállók voltak. Csak akkor is az jött ki, hogy ha tényleg ennyien voltak, akkor a „krasznaja plosagyon” rommá kellett volna verni az oroszokat. De akkor ez vicces volt. Ma már véresen komoly. Ha nem jönne holnaptól egyetlen migráns sem, másik ellenséget kellene találni a politikai kommunikációval felcukkolt népnek. A migráció nem bűncselekmény, nem kriminalizálható valami… Mondjuk zsidókat, cigányokat… Valamit, ami kriminalizálható, vagy megmérgezik a vízkészletet Tiszaeszlárnál… valamit… De ha nem jönnének többen, akkor a maradékon bosszút állnának a focidrukker harcosok. mindezt pedig egy műveletlen, tudatlan, beteges, európaiságot nyomokban sem mutató népvezér magamentő, hatalomban tartó, bűncselekményeket leplező hívása miatt. A folyamat megállíthatatlan – szerintem. Jobb is, hogy alig vagyok már magyar. Nem fizetek ezeknek, csak a közös használatú helyiségekért, – ezeknek semmit. Amint lehet, léc… Nyom itt a már a lidérc. Rémes! – a „patyomkin páncélos” különben már nekem is eszembe jutott Orbán lakatosipari munkálatai láttán…
    Somogyi-Kósa László”

    Az ARD Patyomkin-falunak nevezte Orbán kerítését… (a szerk.)

  • Na, kérem, itt az igazolás az orbáni sunyiságra. Egy ilyen durva atrocitás után egy családapa talán elmegy a mullahhoz panaszkodni? Attól tartok, nem, hanem legközelebb, ha módja lesz, minimum betöri egy rendőr arcát. Az a plexi szar elég könnyen elhárul egy kockakő előtt – ezt már a Fidesz 2006-os provokátorai bebizonyították.

    Alakul ez, kérem, alakul, még néhány ilyen provokáció, és lángba borulnak a pályaudvarok, Orbán pedig tiszta szívvel – ami neki soha nem volt, mert nála sötétebb, mocskosabb szívvel/jellemmel kormányfő tán még nem regnált Magyarországon – bevezettetheti a rendkívüli állapotot, amikor egy hátsó ülésen heverő kisbalta nyél miatt – hiába igazolod számlával, hogy két órája vetted, node a szándék! – is letartóztathatnak. Amúgy újabb seggfej döntés: hova az anyjuk vasporos nemiszervébe zárják el ez ilyen szélsőséges hatalmi állapot alatt letartóztatottakat? Milyen bíróság és mikor fogja tárgyalni az ügyüket? Vagy rögtönítélő lesz?

  • „Orbán, a sötét, mocskos szívű, bevezettetheti a rendkívüli állapotot….”
    Ha ezt a marhaságot komolyan gondolná, már tervezné bepakolt bőröndökkel a menekülő útvonalat. Vagy vállalja a mártíromságot? A tárgyaláson fogjon mindent a demenciára.

  • charlie: Orbánnak már rég megvan a menekülési útvonala, oda viszont csak a bankkártyáját viszi. Orbán sohasem lesz mártír, ahhoz túl gyáva. Majd ráfogja a nyuszira. A demenciától meg még elég messze van.
    Ja, hogy rám célzott? Az más. Nekem diplomáciai mentességem van 😀
    chalie, charlie, mondtam már, hogy gondolja meg kétszer is, mielőtt marhaságot ír le! Gyenge kispályás maga, szólok is Vona nemzettestvérnek, hogy cserélje már le, egyre kevéssé hatékony 😛

  • Ille,
    a dolog lényege, hogy egy jót Orbánozhasson.
    Többre nem tellik.

  • enterprise: szóval, megint nem tud cáfolni. Amúgy, ha nekem úgy tetszik, miért ne orbánozhatnék (kisbetűvel)? Az miért fáj magának? Köze?

  • Mit Blick auf Ungarns Regierungschef sagte er: „Man muss sich für Viktor Orban schämen.”
    Man empfängt einen Menschen, der die Barbarei des IS in Syrien erlebt hat, nicht mit Stacheldraht, sondern man macht ihm die Tür auf und gibt ihm eine Chance”, betonte Asselborn. Das müsse auch einer wie Orban sehen, der nur Christen ins Land lassen wolle. „Aber wenn Orban ein Christ ist, dann ist Kim Il Sung auch ein Christ.”
    Jean Asselborn Luxemburgs Außenminister

    A lényeg: a magyar miniszterelnököt illetően azt mondta ” az embernek Obán Viktor miatt szégyenkeznie kell.”

    majd később: „Orbán csak a keresztényeket akarná Európába beengedni. Amennyiben Obán keresztény, akkor Kim Jong Il is az.”

    http://www.heute.de/luxemburgs-aussenminister-asselborn-im-zdf-man-muss-sich-fuer-viktor-orban-schaemen-39958664.html#

    roppant kínos!

  • Ille csak a tények jobb érthetősége miatt érdemes lenne egy adatot közölni, hogy a másokat kioktató Luxemburg hány bevándorlót fogadott be.
    A másik dolog, hogy a keresztényeket totál embertelennek állítják be, ha nem tartják oda a másik arcukat is. Keresztények vagyunk, nem hülyék.
    …….
    Ki kell jelenteni, Magyarország nem kér a rá erőltetett lakosságcseréből.

  • charlie, a tényeket nem kell érteni, azt el kell fogadni. Luxemburg senkit nem oktatott ki, csak a külügyminisztere jelentette ki, hogy Orbán miatt szégyenkezni kell. Cáfolni tudja? Azon felül teljesen értelmetlen a más mezejével foglalkozni. Mit tudjuk, a szomszéd nője mindig zöldebb 😀
    Mondjuk, ez az embertelennek való beállítás barokkos túlzás, max. a humanitás feltűnő hiányát lehet a szemükre vetni, de azért az se dicsekvésre méltó. Tudomásom szerint eddig még nem ütöttek arcul a menekültek egyetlen keresztényt sem.
    Az pedig, hogy maguk mik, inkább ne firtassuk. Én még a maga kereszténységét is megkérdőjelezem, mert ha valami, akkor a keresztényi könyörület és a felebaráti szeretet – a humánumról nem is beszélve – teljesen hiányzik magából, pedig azok jeles keresztényi tulajdonságok!
    Mielőtt kijelentené, jobb, ha után néz, mi is a lakosságcsere, pláne, az erőltetett.

    De addig is tartson pihenőt, nyisson ki egy hideg sört, és hangolódjon rá a ma est mérkőzésre. Ha véletlenül nem nyernek az aranylábú fiúk, azért ne vágja fel az ereit, attól még nem lesz nemzethalál – habár, nem biztos, hogy bosszúból azonnali hatállyal vissza nem csatoljuk Erdélyt.

  • Bemelegítésként megnézem az ATV-n Z.Kárpát Dánielt.

  • charlie: jó szórakozást hozzá! Kijafasz is az a Z. Kárpát? Ja, a Zsiga-Kárpát! Az mindjárt más! Sima megélhetési politikus: a Jobbik alelnöke, az Országgyűlés jegyzője, frakcióvezető-helyettes, a Fogyasztóvédelmi albizottság elnöke, a Gazdasági bizottság alelnöke, ez, biza, szép kis summát jelent neki havonta.
    charlie, vegyen maga mellé papírzsepit, mivel tuti, hogy el fog csöppenni, olyanokat fog mondani ez a Dani gyerek 😛
    Mondjuk, én, amikor még 50 évesen a Lánchíd SE. kapuját védtem, a bemelegítést meglehetősen kiterjedt felületű Nikoflex-kenettel oldottam meg – fusson feleslegesen a rosseb. Magának nem ajánlom, rohadtul tud égni tőle az ember bőre (később elmúlik, és rendesen átmelegszik tőle az izom), és ahova maga kenné, ott, biza, meglehetősen vékony a nap nem látta bőre – hacsak nem látogatta a Lupa-szigeti bányatavakat 😀

  • Ille
    Z. Kárpát Dániel a legnagyobb örömömre tölt be egyre több pozíciót a magyarságért és keresi meg azt a pénzt, amit eddig mondjuk Steiner Pál tett zsebre. Tehetsége és munkája alapján alkalmas ezekre a pozíciókra. Akik ismerik, tudják mekkora erőfeszítéseket tett a rendszer üldözöttjeként is a nemzeti oldalért.

  • charlie: hát persze. Lófaszt a magyarságért, öcsi, a saját zsebéért!
    De azért az megnyugtató, hogy a legnagyobb örömére szolgál. Soha ne legyen nagyobb öröme.

  • Hát van nagyobb örömöm is, a legnépszerűbb francia párt, a Nemzeti Front képviselői is megjelentek a mai Jobbik demonstráción.

  • charlie: aha. Ez a nagyobb öröme. Ja, meg hogy a legnépszerűbb francia párt a Nemzeti Front…érdekes…miért is nem ők kormányoznak, a franc se érti! Itt meg együtt vonultak a táncba…Melyik kérte fel táncolni a másikat – vagyis ki volt a fiú? 😛
    Amúgy még mindig nem nyilatkozott arról, hogy lát-e a tüdőembólia a vasúti sín között összefüggést, ugyanis a maga leiratában az állt, hogy beverte a fejét ÉS meghalt. Tudja, az ÉS kötöszó azonos értékű dolgok felsorolására szolgált, összefüggést jelöl. Fiacskám, az, hogy magyar az anyanyelve, még kevés, hogy azt helyesen használja is.

  • Ille, ennél már nem tudom egyszerűbben:
    „Meghalt az a menekült férfi, akiről korábban megírtuk, hogy elesett Bicskén, a vasúti síneknél.
    A mentőszolgálat korábban azt közölte a hvg.hu-val, hogy nem tud halálesetről, később azonban kiderült: valóban meghalt egy menekült férfi, aki Bicskén, a vasúti síneken elesett és beverte magát.” (Hvg)
    …….
    „Ja, meg hogy a legnépszerűbb francia párt a Nemzeti Front…érdekes…miért is nem ők kormányoznak, a franc se érti!”
    Akkor ebben is segítek: mert 2012-ben nem ők nyerték a választást, de 2014-ben már ők küldhették a legtöbb képviselőt az Európa Parlamentbe, 2017-ben remélhetőleg övék lesz a siker otthon is.

  • charlie: maga sehogy se tudja, nemhogy egyszerűbben. A HVG információi pontatlanok voltak, maga meg rárepült, mint tyúk a takonyra. Akkor én is segítek magának:
    Az első diagnózis alapján a Bicskénél elhunyt menekülttel nem az eséskor szerzett sérülések, hanem tüdőembólia végzett. Az ötven éves pakisztáni férfi nek négy gyermeke volt, az elmúlt években Szaúd-Arábiában dolgozott, gyakorlatilag rabszolgaként.
    Igaz, ez csak a Blikk jelentése, de ha gondolja: http://pestisracok.hu/futas-kozben-osszeesett-es-meghalt-egy-ferfi-a-bicskei-vasutallomason/ és http://www.168ora.hu/itthon/bicske-300-an-kitortek-a-vasutallomasrol-egy-embert-ujra-kellett-eleszteni-138819.html
    Majd szóljon, melyik szót nem értette?
    A francia nemzeti bohócegylethez: ők küldték a legtöbb képviselőt az EP-be. Na és?
    Jobb, ha felhagy a segítéssel, mert egyre rosszabb helyzetbe kerül.

  • „Épült viszont egy nevetséges kerítés, az adófizetők pénzén, valamint egy hihetetlenül aljas plakátkampány indult, szintúgy az adófizetők pénzéből.”
    És amennyit ezek a hívatlan vendégek felfalnak az adófizetők pénzéből, az nem zavarja magát Ille? Miért nem mennek a gazdag Dubajba ott nyelvi nehézségeik sem lennének.

  • fakopács: ezek a hívatlan vendégek amit „felfalnak” – a maga empatikus kifejezésével élve – azt a civil szervezetek és civilek juttatják nekik. Ha lenne olyan bűbáj, és ide idézne bármilyen állami szervezetet – akik az adófizetők pénzéből léteznek – , amelyik az adófizetők pénzéből csak egyetlen szendvicset is letett az asztalra, nagyban javítana mondatainak komolyságán.
    A menekülttáborokat nyugodtan felejtse el, az más tészta. Amúgy is ott csak 3.000 ember tartózkodik – átmenetileg. A börtönökben 16ezer, tartósan, napi háromszori étkezéssel, 6 féle menüből választva, ingyenes orvosi ellátással – ha a rabnak kedve van, megcsináltathatja a fogsorát, lúdtalpbetétet írathat, szemüveget készíttethet stb. – mindezt napi 8.000 huf rabtartásért, ami valóban az adófizetők pénzéből kerül ki. Ez nem zavarja?
    Dubai tárgyában javaslom, olvassa el Moshe Akiva e tárgyú értekezését – már, ha ért angolul. Amúgy lennének nyelvi nehézségeik. Az afgánok egyáltalán nem, a szírek részben beszélnek arabul, az észak-afrikai menekültek se éppen az arab nyelvcsaládhoz tartoznak.

  • Ille, megkérném, sorolja már fel milyen civil szervezetek támogatják a bevándorlókat.

  • charlie: a bevándorlókat egyetlen sem. Cserébe megkérem, sorolja már fel, milyen állami szervezetek támogatják a MENEKÜLTEKET?