Újabb fejezet az orbáni aljasság kötetéből

2015 szeptember 4 6:23 de.14 hozzászólás

Mert ne képzelje senki, hogy mindez Orbán tudta nélkül történik.

Tegnap elindítottak egy szerelvényt a Keletiből, teli menekültekkel, akik azt az információt kapták, hogy Sopronig szállítják őket.
Furcsa véletlen folytán Bicskén megállították a szerelvényt, és a hatóság segítségével az azon utazó menekülteket beterelték az ottani menekülttáborba.
Tehát hazudott és hiteltelenné vált a MÁV – de hát, az auschwitzi szerelvények után mit is várunk tőlük?
Hazudott és hiteltelenné vált a rendőrség is, amikor félretájékoztatta a szerencsétleneket.
Halmozottan hazudott és aljas volt mindenki, aki a közreműködő civil segítőket is becsapta, mivel a menekültek már csak egyedül bennük bíznak. Ügyes: hitelteleníteni, elszigetelni a segítőket, és már lehet is terelni a menekülteket, mint egy csordát, mit mondjak, korrekt állami szerepvállalás!

Bicskei csendélet

Bicskei csendélet

Mindehhez két dolog tartozik: Orbán tegnapi pávatáncának egy eredménye volt: Martin Schultz kijelentette, Orbán állásfoglalása a menekültkérdésben elfogadhatatlan, az Európai Közösség menekültkezelési politikájával ellenes és minden szolidaritást nélkülöző – magyarul, leszarják határvédő hetvenkedését.
Tusk véleménye – pedig eléggé selyembe csomagolta – szintúgy lesújtó:
„Megbocsáthatatlan lenne, ha Európa szétszakadna e két irány mentén: egyik oldalon az önvédelmet szimbolizáló magyar kerítéssel, a másik oldalon pedig a teljes nyitottságot követelő, ajtót-ablakot kitárni kívánó politikusokkal.” 
és
„Végül engedjék meg, hogy néhány személyes gondolatot még elmondjak Orbán miniszterelnöknek a Frankfurter Allgeimen Zeitungban megjelent cikkével kapcsolatban. Alá szeretném húzni, hogy számomra a kereszténység a köz- és közösségi életben azt jelenti, hogy kötelességem segíteni a bajban lévő testvéreimen. Egy nyilvános, a menekültekről szóló vitában a kereszténységre akkor tudok hivatkozni, ha kész vagyok a szolidaritásra és az áldozathozatalra. Egy kereszténynek nem számíthat, hogy milyen fajhoz, valláshoz vagy nemzetiséghez tartozik az, aki bajban van. „

Noch dazu a kis pökhendi FAZ nak tett nyilatkozatát Merkel kancellár asszony rendesen visszautasítja:

A Bernben tartózkodó német kancellár visszautasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök brüsszeli kijelentését, amely szerint a menekültek áradata nem európai, hanem német probléma – jelentette a svájci fővárosból a dpa német hírügynökség.

Valamint figyelmezteti :

„A menekültekre vonatkozó genfi konvenció nemcsak Németországban érvényes, hanem az Európai Unió valamennyi tagállamában” – fogalmazott Merkel, hozzátéve: az elv az, hogy azoknak kell védelmet kapniuk, akiknek védelemre van szükségük, ezt pedig valamennyi európai államnak tiszteletben kell tartania.”

Aztán ott vannak még egyéb politikusok is, akik szintúgy helyre teszik a Nagy Közös Átörökítőt:

 A német szociáldemokrata párt főtitkára cinizmussal vádolta Orbán Viktort, amiért a miniszterelnök csütörtökön Brüsszelben a Magyarországon tartózkodó menekültekkel kapcsolatban azt mondta, hogy német problémáról van szó. …ha Orbán úr azt mondja, hogy a menekültek német problémát jelentenek, mert Németországban rendesen bánnak a menekültekkel, akkor ez egy cinikus szemléletmód”.

Christine Lambrecht, a frakció parlamenti ügyvezetője megjegyezte: „Orbán úr óriásit téved”.

Frank-Walter Steinmeier külügyminiszter, az SPD-frakció tagja a dpa hírügynökségnek azt mondta, hogy Orbán Viktor állítása „teljes képtelenség”.

Ugyan, ért-e valamit ebből a kis Orbanini? Aligha. De kérem, mégis, milyen következtetést lehet levonni ezekből Orbánnal kapcsolatban?

Ha most ide csatoljuk a magát eleddig a menekültkérdés kezelése alól ügyesen kimanőverező katolikus egyház egyik illusztris képviselőjének, Beer Miklós váci püspöknek – aki azért eddig meglehetősen normálisnak tűnt, de most ő is beállt a kormányzati main stream-be (gondolom, megjelent neki álmában Orbán, de nem a szent) – e témában előadott állásfoglalását, mi szerint a menekültek ne lázadozzanak, kussoljanak, vonuljanak be önként a számukra kijelölt táborokba (amire, mint látjuk, azért egy cseppet rásegítenek), mivel ott kapnak étkezést és szállást. Mindez kinyilatkoztatta a legtisztább keresztényi felebaráti szeretet jegyében, mert hát, az a hivatásához tartozik.

Felhívom Beer püspök figyelmét, hogy a német KZ-ekben is kaptak ellátást a „bentlakók”, meg szállást is. Beer püspöknek nagy bizonyossággal fogalma sincs róla, milyen az kerítés mögött, bezártan élni azoknak, akik a jobb élet reményében vonultak erre, és eszük ágában sincs Magyarországon maradni, ugyanis csak menekültek, de nem hülyék! Beer püspöknek – csak, hogy kiteljesedjen benne a felebaráti szeretet élménye – javaslok egy napi együttélést a tábor kényszerlakóival. De vigyen magával szenteltvizet, hogy legalább a száját ki tudja öblíteni.

14 hozzászólás

  • Gyula Bognar, Jr.

    Nagyszerű összefoglaló! Kudos!

  • nem volt nehéz dolgom. Ahogy mondani szokták: a téma az utcán hevert…én igazából a katolikus egyház sunyításán csodálkozom (Orbánéktól már megszoktuk).
    Íme, egy újabb fene nagy keresztény, Pajor András bemutatása:
    http://444.hu/2015/09/03/az-atya-aki-folyamatosan-a-migransok-ellen-hergel/
    „A zuglói plébános, Pajor András, aki a templomban a Fidesz mellett kampányolt, és aki a Városligetben hallható rockzene miatt hőbörgött, most aztán tényleg megmutatta, mekkora keresztény. Természetesen a menekültügyben mutatta be, mekkora empatikus készsége van, és hogy mennyire ismeri és tartja be a Bibliában olvasható szövegeket.”

    Mondjuk, nomen est omen. A pajor kétségtelenül egy féreg.

  • „Orbán Viktor és a bicskei gyors.

    Pazar, mellette mélyen humánus ötlet -és szerintem a vezér elméjéből pattant – azt hazudni a menekülteknek, hogy Sopron az úti cél, ám Bicskénél fékcsikorgás, kiszállás, vár a meghitt, meleg láger. Szakasztott olyan trükk, ami félékkel a mindenhonnan érkezett, meg az echte hazai embercsempészek is operálnak.
    Döbbenetesen aljas és kegyetlen húzás ez, talán a sötét mag, mely váltópárttá válásának reményeitől fűtve hergeli a biztos halál elől menekülőket, sem lenne képes ilyen ocsmány gazemberségre.

    Szégyellem magam és csak remélni tudom, elérkezik az a pont, amikor egy lámpavasra tekintve minden épelméjű magyarnak ugyanaz a gondolat jár a fejében: ” …és szabadíts meg a gonosztól,…”

    /P.S.: Rohadt fasiszta állat…/

    Kürti Miklós/Facebook

  • „Hihetetlen! A nemzeti vasúttársaság nem közlekedteti nyugat-európai vonatait. Magyarország lezárja magát? A MÁV néhány perccel ezelőtti bejelentése szerint Budapestről mostantól nem indulnak közvetlen vonatok Nyugat-Európába. ”
    2015.09.03.

    Kerítés arrafelé még nincs, de ami késik, nem múlik. Kezdődik az elzárkózás Nyugat-Európától.
    Persze, a MÁV vezérigazgatója – mert hát, csak nem egy mezei forgalmista? – így döntött. Aha. Orbán meg nem is tud róla, hiszen Brüsszelben nyalta a küszöböt.
    Hát persze, Orbanisztánban már csak így mennek a dolgok. A tyrannus (de nem a rex, bár az is egy szép nagy állat)tógájára egyetlen sárpötty se freccsen és hótisztán fog állni bírái előtt: én, kérem, ott se voltam!

  • Viktor eppn diktaturaja kiteljesitesehez hasznalja ki a szerencsetlen sorsuakat, kinozza meg oket. Vart eredmenyek: novekvonepszeruseg, jobbiktol szavazok visszacsabitasa, rendorallam bevezetese allampolgari tamogatassal, „jo esetben”Schengen megszunese. Mindez a hatalomban maradashoz kell. Rettegnek a neptol amit tonkretettek. Ez nyilt fenyegetes minden polgarnak. Orbanek eddig is visszaeltek minden joggal amivel lehetett. Onnet vilagos ez, hogy milyen pici potencialis nyeresegert (elkapott 10 bevandorlo/szabalyserto/ev) mekkora szabadsagot, biztonsagot aldoznak fel. Ne legyen ketsegunk, hogy eselyes ellenzekiek hazaba hetente fognak betorni a pribekek, zaklatni csaladjaikat, tonkretenni eletuket. Ez a diktator alma. Ugyszinten Schengen megszuntetese. Orban 15 millio Magyar miniszterelnoke akart lenni, de mara csak 9,5 millioe, amibol 4 millio utalja mint a szart.

  • „…nyilatkozatát Merkel kancellár asszony rendesen visszautasítja” -igaz, előzőleg még tárt karokkal fogadta a menekülteket!
    „“A menekültekre vonatkozó genfi konvenció nemcsak Németországban érvényes, hanem az Európai Unió valamennyi tagállamában” – Görögország nem EU tag?
    „…mert Németországban rendesen bánnak a menekültekkel,…” – majd ha ott lesz 150.000, akkor mondja ezeket!
    „Kerítés arrafelé még nincs, de ami késik, nem múlik. Kezdődik az elzárkózás Nyugat-Európától.” – Kerítés nélkül nem engedik be Ausztriába a menekülteket.

    Kíváncsi lennék, ha Magyarországon minden ideérkezőnek elfogadnák a meséjét és megadnák a menekült státuszt, egyúttal felültetnék Őket a Berlinbe, Münchenbe, stb-be induló vonatokra, akkor mit szólnának az idészett nyilatkozók! Rusknak könnyű, Lengyelország sem célja a bevándorlóknak!
    Ami a németek szíves fogadtatását illeti, némi cinizmussal: hány helyen is fogadták a menekülteket „örömtüzekkel”? Ilyet még a „fasiszta” jobbikosok sem tettek! Miért nem erről nyilatkoznak az „urak”?

  • Álljon meg a menet!
    Merkel ellentétes határozatai azok, melyek a magyar hatóságokat befolyásolják. Kedden még Merkel „tárt karokkal” várta a menkülteket, mindenki jőhet. Szerdán 180 fokkal megfordult, s kijelentette, a németek nem akarnak több menekültet.
    A magyarok ehhz idomultak. Először a menekültek, mehettek a vonattal a német határhoz, majd, mikor a Kancellár mást döntött, a magyarok is alkalmzkodtak a határozathoz s nem küldtek már több menekült vonatot.

  • Lelszi:
    – a kettő közt nincs összefüggés;
    – de, Görögország is az. Na és?;
    – ezt nem maga dönti el;
    – de, beengedik, amennyiben már regisztráltak;
    – a menekült státuszt sehol nem adják meg mesére, ugyanis azt csak a befogadó ország teheti meg, lásd az asyl és az asylant közti különbséget. Magyarország tranzitország, alig akad olyan bolond, aki itt menekült státuszért folyamodik (amúgy a BÁH nomenklaturája szerint menedékesnek hívják);
    – még mindig képtelen különbséget tenni a menekült és a bevándorló közt;
    – na, hány helyen is? A jobbikosok nem fasiszták, legjobb esetben is csak neonácik;
    – miért is teszi idézőjelbe az „urak” szót? Talán magának – mint mérvadó ítésznek – van külön minősítése rájuk?

    Javaslom, ezen a kommentjén még dolgozzon egy kicsit, de az se baj, ha előtte utána olvas egy-két dolognak, hátha átjön valami 😀
    Vagy csak előjött az Ille-fóbiája?

  • A kis Mici pimaszsága határtalan:

    „Pártunk, kormányunk, Hős Vezérünk kérdést intézett a kancelláriához Ausztriában, hogy határozzák meg a viszonyukat az M1 autópályán gyalogló ezrekhez. Ugye, ha nem fogadnák, az megint más történet… De megsúgom: fogadják őket. És ezzel az összes komplexusos, beteges, lábszagú, embertelen kormányintézkedés, hiteltelenné, abszurddá, és Európán kívülivé válik… Az előzetes választ eléggé könnyű megjósolni – nem tudom, tudják-e a kormányban, hogy a magyar követet ma berendelték a kancelláriára, és tiltakoztak a menekültek elleni magyar fellépés jellege miatt. Orbán Viktor megint házhoz megy a sallerért, kokiért, megköpködik, és megtapossák a napszemcsijét. Így jár Európában az, akinek nagyon dominánsak a kazah rokonai… Tanulságul.
    Somogyi-Kósa László/Facebook

  • Azért lássuk meg a fa mögött az erdőt.
    .
    Nem véletlen, hogy hiába ajánlottak Orbánc-nak „pénzt-paripét-posztót” azaz szakértőket, ügyintézőket, felszerelést, és pénzt stb. neki csak a pénz, a heveroknak osztogatható, lenyúlható pénz kellene.
    .
    Más, ha a saját országának lakói, állampolgárai nem érdekli Ő-Nemzetvezető-Testvérségét – millió példa közül, csak néhány, a rokkantak, az ápolásra szorulók és otthoni ápolói, a más pénzének magánnyugdíjpénztárból való ellopüása, lenyulása, az oktatás, az egészségügy kivéreztetése stb. stb. stb. (a vörös iszap károsultak összegyűjtött segélyét már nem is említve),- miért érdekelnék a menekültek?
    .
    Újra kérdezem. Érdemlünk jobbat?
    .
    Nem „megválasztottuk” (már aki, de akkor is ők voltak többségben), ezért kaphattak 2/3-ot a törvény-tákolgatással.
    .
    Valóban, érdemlünk jobbat?
    .
    Szolganép országa uralkodót keres és talál, a legaljasabbat, alegalkalmasabbat!.
    .
    Gyalázatban hű társa a bíboros. Egyház alapítójuk, ha a jövőbe láthatott volna, az utolsó pillanatban lemászott volna a keresztről és elment/visszament volna ácsnak, nagyot legyintve.
    Megváltás?
    Ezeknek?
    .
    De az állami pénzpatak csörgedezése mindentől fontosabb.
    Csak nem kerülni összetűzésbe a „pénzcsap kezelőjével”!
    .
    Ettől az a bizonyos sokkal forradalmibb volt. A törvény megtartását nem a világi, egyházi, hanem az isteni törvényre értette. De ez kit érdekel ma már.

  • Gyalázat,nem tudják kidobni.Meg kell vonni minden EU-us pénzt,egyből észre tér. Mert nagy sz…ba lesz.

  • Georgina Bojana

    Kedves Irene Horvat!
    Ha minden EU-us pénzt el-, megvonnak, nem kis köpcös lesz sz@rban, hanem mi. Nincs erő, aki ezt az elmekórságos némbert elmoccantaná?!

    Biztos vagyok abban, többen is olvasták azt a mesét, mely a király új ruhájáról szól.
    No igen, van először döbrögi, aki „mezítelenül” ugri-bugrizik, a többi nyalonca pedig vigyorral az arcán bólogat. Jól van, jól van, így kell ennek lennie, így kell ennek történnie, a „Király” jól dönt… (( :O )) – szerintük, a jó fenébe! Szerintük!!!!
    Egy eszement „országunk királyának képzelő” kis köpcöske, nem dönthet jól. A tanácsadói vagy idióták, vagy nem értenek ahhoz, amihez kellene. Sejtésem van arról is, netán döbrögi egy hatalmas „hussantással” elhessenti őket, mert, hogy miért is kérne ő bárkitől is tanácsot?! Van nékije (elég?!) esze, no meg akarata is (MEGTAPASZTALTUK).
    Van. Akarata.
    Mindenen és mindenkin átgázol.
    Kérdezem én, Görögországban miért nem regisztrálják a migránsokat? Ők miért nem harcoskodnak?!

    Itt, ebben az országban döbrögi szerint az erő, mármint az ő ereje fittogtatása a legfontosabb. Az, hogy innen menni akarnak a szerencsétlenek, mert látják, hogy mi van, mi történik ebben az országban?! S, még amit MÉG előre nem is tudunk. Tuttira biztosra veszem, ha a migráns-veszély eltűnik, döbröginek lesznek ötletei. Kimeríthetetlenül.
    Hideg vizes borogatást ajánlanék a fejére és egyéb testrészére, hogy nyugodjék már le, ne izzítsa sem a kedélyeket, sem a parazsat. Nincs miért.
    „Ezek” futni akarnának, mindegy hová, csak INNEN EL. S, ezt ők mondják, de nem véletlenül. Miért? Megtapasztalták a „család pártoló atyuskának” minden jóakaratát…
    Ennyi.
    (( :O ))
    G.B.

  • Kedves G.B.

    – Az I.H-nak írt első mondatával teljesen egyet értek, igaza van!
    – A némber jelentése:tiszteletreméltó női tulajdonságok nélküli nő. Ezt még nem hallottam Orbánra!
    – „Kérdezem én, Görögországban miért nem regisztrálják a migránsokat?” Jó kérdés, a görögök egyszerűen nem végzik el az uniós kötelezettségüket. Nálam avatottabbak már az itteni fórumokon is elmondták: vannak az EU által előírt kötelezettségek, – nekünk még a schengeniek is, – de ezek nem napi több ezer bevándorló esetére készültek!
    Ön szerint mit szólna az EU, ha Röszkénél buszokra, vonatokra raknák az illegális határátlépőket, Hegyeshalomnál kiraknák Őket és megmutatnák a táblát: Ausztria?
    – „“Ezek” futni akarnának, mindegy hová, csak INNEN EL”. Nem ezért, hanem mert azt mondták Nekik: Németországban házatok lesz, kocsitok lesz, ott van a „Paradicsom”! Paradicsom valóban lesz, 1,5 €/kg.
    – Azt nem tartja furcsának, hogy hónapok óta tart a „népvándorlás”, minden EU-s vezető beszél össze-vissza, egységes álláspont a mai napig nincs, de a kormányfőket csak október közepére hívják össze! Pató Pál hozzájuk képest egy kapkodó idegroncs volt!
    – „Megtapasztalták a “család pártoló atyuskának” minden jóakaratát…” Ön szerint miért tiltakoznak annyian a nyikvántartásba vétel, az ujjlenyomat vétel ellen?

    Nem folytatom, …..