Gyűlöletkeltés a Facebookon

2015 szeptember 7 11:35 de.14 hozzászólás

Sorozatban jelennek meg „valósághű” képriportok a Facebook-on, szinte kizárólag a Jobbik híveinek prezentálásával, a hozzájuk tartozó, fröcsögő, gyűlölködő kommentek áradatáról nem is beszélve. Sajnálatos módon itt már nem is érdemes arról beszélni, hogy mi lenne, ha ezek az erősen IQ-hiányosak kerülnének hatalomra. Semmi nem változna, csak a célszemélyek. Ezeket a gyűlölet élteti, és igencsak szégyen, hogy egy parlamenti párt erre alapoz.

Akkor álljon itt most egy kis háttérmunka a valóságról.

„Ezt a szemetet a migránsok hagyták hátra! Itt az IGAZSÁG a képekről…

Csak vigyázz, nehogy bohócot csinálj magadból, amikor ezeket a napokban divatos képeket tovább osztod! Segítünk! Figyelmeztetés: amennyiben az igazságra nem vagy kíváncsi, ne nyisd meg a cikket! Ahogy előre jeleztük is: ha már eldöntötted, mit fogsz gondolni és észérvekkel nem lehet rád hatni, kérünk, hogy most hagyd abba az olvasást!

3

2

1

Fogunk tudni értelmesen együtt gondolkodni? Nagyszerű! Lássuk! Lássuk újra a képeket!

migránsszemét 1.

migránsszemét 1.

migránsszemét 3

migránsszemét 3

migárnsszemét1

Ami először szemet szúr, az a mellékelt szöveg.

„Kedves liberálisok, miután megetettétek a betolakodókat, – akik gyermekeink s a fehér faj pusztulását okozhatják Európában. – tessék utánuk takarítani is!!” Tehát a posztoló nem a képek láttán lett bevándorló-ellenes = a képeket is már jó eséllyel a hangsúlyok ilyen eltolásával készítette. Na jó. De akármilyen beállításban, ha lehet ilyen fotókat készíteni, az baj! Ha a bevándorlók tényleg ezt a mocskot hagyták maguk mellett az egész út hosszán az tragédia.

Nézzünk még egy kicsit mögé!

Mit látunk a képeken eldobálva? Polifoamok, ruhák és sátrak. Leírások szerint sok takarót és babakocsit is ott hagytak. Ugye azt senki se gondolja komolyan, hogy egy menekülő számára egy SÁTOR vagy egy BABAKOCSI szemétnek számít? Ráadásul elcipeli magával több ezer kilométert majd itt hagyja az út szélén, hogy másnap már a szabad ég alatt aludjon, vagy polifoam nélkül a hideg földön… Reális és logikus?

Mi úgy döntöttünk utánanézünk és pár perc után meg is találtuk a választ:

„A hatalmas tömeg, amely addig gyalogosan vonult az osztrák határ felé, hirtelen szembesült a lehetőséggel, hogy buszra szállhatott. Rengeteg dolgot képtelenek voltak felvinni magukkal a buszokra, mindenki a legszükségesebbet fogta meg.”

Ez nem a klasszikus értelemben vett szemét, hanem hátrahagyott értékek, cuccok és persze szemét, amit – szerintünk érthető okokból – nem pakoltak el akkor, amikor hirtelen kiderült, hogy megnyílt a határ és mehetnek.

És hogy megnyugtassuk a gyűlölködő, a fehér faj halálát vízionáló polgártársunkat, a „liberálisok” (miért kéne liberálisnak lennie, aki segíteni akar?) össze is takarítottak utánuk. (Itt találjátok a cikket az önkéntesekről.)

Érdekelne, hogy a „liberálisozó” és gyűlölködő úr vajon tett-e valamit a probléma megoldásáért vagy csak egy kényelmes fotelből szapulta azokat, akik önkénteskednek, segítenek és képeket posztolt, amikről úgy érezte, jól fel tudja emelni mások vérnyomását…

De nézzünk meg még egy érdekes aspektust!

egy kíváncsi kérdés Ez egy kíváncsi kérdés.

Ezt a kártyát már a bölcsességéről híres Kocsis Máté is kijátszotta egyszer. Nézzünk pár példát, ahol sok ember van együtt és szemét keletkezik…

angol

Egy angol fesztivál utóélete. Úgy tűnik, az angolok is „ilyenek”.

sziget

A kép a Sziget Fesztiválon készült. Úgy tűnik, a magyarok is ilyenek.

kőbánya

A kép Kőbányán készült. Úgy tűnik, a budapestiek is ilyenek.

És a kedvencünk:

parlament1

Ezek a képek a Parlamentben készültek. Úgy tűnik, a menekültek ellen  gyűlöletkampánnyal uszító („Ha Magyarországra jössz, tiszteletben kell  tartanod a kultúránkat”) képviselők – ilyenek.

parlament3

A szolgálatban lévő nyolc terembiztos háromnegyed óra alatt 16 zsák (!) szemetet szedett össze. Amikor nincsenek szavazások, „csak” öt-tíz zsák telik meg.

parlament4

Nem a migránsokat védjük, csak le akartunk leplezni egy egyszerű, hangulatkeltő hazugságot. Ha hajlandó voltál előítéletek nélkül velünk együtt gondolkozni, neked is látnod kell.

Az eddigiek alapján továbbra is várjuk privátban a halálos fenyegetéseket (!), amiért megint mögé néztünk egy gyűlöletkeltő Facebook-posztnak. De ez után se fogunk mást tenni…”

világháló.info

Na, kérem. Uszítani, úgy tűnik, egyszerű. Azonban mögéje nézni és aljasságukat leleplezni is az. Kezdek ráérezni a Jobbik szlogenjére: valóban szebb jövőt, Magyarország, mert ezekkel a gyűlölködőkkel nem az lesz…

 

14 hozzászólás

  • Nagyon tetszett, hogy a Kubatov-listák élenjáró harcosai milyen szorgalommal töltötték fel, hogy mennyi szemetet hagytak itt a menekültek… Lágy, kéjes mámor csilloghatott elvtársi, kipirult, igyekvő arcukon… Sajnálom, hogy ennyit kell nekik hazudniuk a semmire.
    Somogyi-Kósa László/Facebook

  • Köszönöm a videó-összeálltást és a találó szöveget:az IQ-usokformában vannak,de egyúttal a mocskos Jobbikrólis lehull a „középutas” fátyol:most a kételkedők számára isegyérteéművé válhat,hogy a Jobbik egy tömeggyilkos NÁCIPÁRT!

  • Ez marha jó.
    Próbálják a Jobbikot savazni a Bihari úti cigányteleppel, a liberális fesztiválképekkel, („az angol is ilyen, meg a magyar is ilyen”) meg az mszp-s parlamenti padsorokkal.
    Miért nem a tényleg jobbikos padsorokkal vagy a Magyar Szigetről csatoltak képeket? Talán mert látható lenne, hogy még egy gyufaszálat sem dobáltak szanaszét.

  • Nagyon jó összeállítás!

  • charlie: ez sem jött be. Az idézett fotók egytől egyig jobbikos facebook-oldaltulajdonosoktól jöttek le, pl. a maga Gódor Antal barátjától, Mogyoródról, de, ha akarja, hozok még ide neveket, a Facebook nem felejt.
    Miből gondolja, hogy a kőbányai felvétel a Bihari-úron készült? Látszik, hogy vidéki prosztó, ugyanis a fotón a háttérben az egykori Mária-Valéria munkástelep helyén épített, Határ-úti lakótelep látható. A fotó jobboldalán pedig a panelkerítés már a vasúti töltést határolja. Semmi cigánytelep.
    Fiacskám, EZ a Bihari út:

    Miből gondolja, hogy a Sziget liberális fesztivál lett volna? Hát az angol? Miből gondolja, hogy a parlamenti felvételek MSZP-s padsorokból származnak? Hogyan tudja bizonyítani, hogy a jobbikos padsorokban egy gyufaszálat se ejtettek le? Ja, mert tilos a dohányzás, és a gyufáról már rég leszoktak a dohányosok?
    Egyáltalán, gondolkodik maga, mielőtt ennyi hülyeséget leír?

  • Georgina Bojana

    Írásbeli hozzászólásom a következő: amikor Magyarország megnyitotta a határt, a „menekülést” a csoportosan érkező kelet-németek előtt – Nyugat-Németország felé, akkor miket láttunk?! Elhagyott Trabantokat stb. stb. stb. és stb….
    Ezekre van aki emlékezik?

    Én igen, ippeg arra jártam.
    Okkal és nem ok nélkül.

    G.B.

  • A Facebooknak és más közösségi fórumoknak szemmel láthatólag az a fő funkciójuk , hogy azok a senkik , akik eddig csak a kocsmákban terjeszthették aljas tanaikat , most a hihetetlen nyilvánosság révén elborítsanak mindent embertelen nézeteikkel .

  • Jo poszt. Annyira, hogy mar lopjak is 🙂 http://vilaghalo.info/v/migrans-szemet/ . Elsore az elobbi linken jott szembe, es majdnem nem nyitottam meg mert ezeken az oldalakon csak (informacios) szemet szokott terjedni. Meg is lepett, hogy ertelmes es korrekt tartalmat raktak ki, de hamar lebuktak :).

  • Hm…. vagy ti vettetek at az o cikkuket, es a tudnodkellesek megis kepesek sajat tartalmat eloallitani?

  • atleta: ne is törődjön vele, ezek a skriblerek már csak ilyenek. Egyet ne felejtsen el: a híranyag – és az illusztrációk szabadon felhasználhatók. Tudja, sokan feldolgozzák ugyanazt a témát, más és más aspektusból, más és más kísérő szöveggel.
    Amúgy jó a nickje. Gondolom gátfutó. Kár, hogy már az első gáton elbotlott.

  • atleta: melyik szót nem értette? Hozzak ide még hasonló tartalmú cikkeket? Álljon fel a pályáról, és sántikáljon be az öltözőbe, higgye el, egy forró zuhany csodákra képes 😀

  • atleta: micsoda sokk lehet magának tudomásul venni, hogy még ezen a szűk, alig négy földrész magyarjai által olvasott kis oldalon is akad több, ugyanazon témával foglalkozó írás! Mondja, túl fogja élni?