Menekültekről, hetedíziglen

2015 szeptember 8 5:30 de.32 hozzászólás

Mert hát ez már csak ilyen róka.

Adva van, ugyebár, a kormányzati menekültügyi politika, ami úgy szégyenletes, ahogy van.

Egy kis kitekintés ezzel kapcsolatban a külhoni sajtóban megjelentekre, címszavakban:
NYT: Orbán Viktor, a felfuvalkodott kis Putyin azt mondja, hogy az európai civilizációt és a keresztény világot védelmezi, amikor kerítést emel. Orbán Magyarországa hátat fordít ’89-es önmagának, mi több, elfelejti, miként talált menedékre több százezer magyar ’56ban Nyugat-Európában.
Financial Times: kemény bírálatok érik Magyarországot, amiért elrettentő módszereket alkalmaz. Joggal vádolható a magyar kormányzat, hogy nem tartja magát az európai értékekhez.
Huttington Post: gusztustalan, amit Magyarország tesz a menekültekkel, dobjátok végre már ki őket az unióból! Ideje elgondolkodni a hungary-exiten. Orbán Viktornak még a reggelije előtt sikerül megszegnie az uniós alapszerződés tételeinek több, mint felét. Minek kell még történnie, hogy Brüsszel rájöjjön, a magyarok a legnagyobb pimaszság és cinizmus mellett sértik meg nap mint nap az uniós értékeket?
Yahoo: amíg az európai vezetők azon munkálkodtak, hogy hogyan lehet közösen úrrá lenni a több százezer menekült problémáján, a magyar kormányfő gúnyolódott rajtuk. Az osztrák kancellár azt nyilatkozta, hogy Magyarország annyira elcseszte (!) a migránsok fogadását, hogy Ausztriának és Németországnak nem volt más választása, minthogy felnyissa a sorompókat.
Wall Street Journal: Orbán Viktor számára a menekültkérdés elsősorban biztonsági, és nem humanitárius kérdés. (amin nem lehet csodálkozni, mivel Orbánban kb. annyi a humánum, mint mackósajtban a brummogás. A szerk. ) Orbán az egész mingráns ügyet arra használja fel, hogy megerősítse meggyengült pozícióját, és megtörje a Jobbik lendületét.
Washington Post: a pápa egyértelmű állásfoglalásával szemben egy magyar püspök úgy véli, a Szentatyának nincs igaza. Kis-Rigó László (ez meg ki a fene? A szerk.) szerint itt nem migránsokról van szó, hanem invázióról, mert hát, akik jönnek, azt kiabálják: allah akbar, és át akarják venni a hatalmat a földrészen.

Akkor most nézzünk körül egy kicsit Röszkén, a súlyozott befogadó állomáson. Néhány szerencsés tegnap bejutott a központi táborba, ahol fűtött (!) sátrakban fogadták őket, azonban legtöbbjüknek az a befogadópont jutott, ahol minden emberi feltétel hiányzott (ne felejtsük el, az éjszaka 8-12 fok volt). A körülményeket illetően: azon az erdei tisztáson, amit „gyüjtőpontnak” neveztek ki, mindenféle infrastruktúra hiányzik. Rendőrök, persze, vannak. Őket is sajnálom. Nincs világítás, a higiénia nulla, négy mobil wc áll 200 ember rendelkezésére, nincs folyóvíz, ellátásukról civilek gondoskodnak. Nem tesz a hatalom mást, mint itt tárolja az embereket. Hivatalból senki nem mond semmit, nem tájékoztatják őket a sorsukról, nem szólnak hozzájuk, magyarán mondva le se szarják őket. Egy afgán kislány sírva jelentette ki, hogy inkább visszamegy Szerbiába, mintsem itt maradjon. Lehet, hogy ott sem lesz más, de még mindig jobb, mint az az állapot, ami ezen a gyűjtőponton tapasztalható. A civilek már nem tudják uralni a helyzetet, az állam meg – Máriának felajánlott Magyarországról van szó, aki, ugyebár, migráns volt – nem tesz semmit.

Igaz, Tuzson Bence a röszkei határátlépőnél tartott sajtótájékoztatón osztotta az eszét, de arra az újságírói kérdésre, hogy ismeri-e az itteni áldatlan állapotokat, és szerinte betartják-e a megfelelő uniós előírásokat, háromszori kérdésre is csak annyit tudott válaszolni, hogy minden uniós jogszabályt betartanak.

Ezzel párhuzamosan az Orbán/Lázár vegyespáros Mórahalmon a kerítés építését ellenőrizte, aminek következtében Hende Csaba, aki még délelőtt nem tudta, hogy délután le fog mondani, röptetésre került. Orbán megmondta, hogy a kerítésnek aug. 31-re állnia kell. Nem állt, és az ilyesmi Orbanininél fővesztést eredményez. Arra már nem vette a fáradságot a vezér, hogy átránduljon a szomszédba, Röszkére, egy csöppet megtekinteni az ottani állapotokat. Gondolom, vigyáz a gyomrára, meg nem akarja, hogy az ott látottak megzavarják az álmát.
Für alle Fälle, visszautasítja a nyugati államok és az ENSZ menekültügyi biztosságának felajánlott segítségét. Hogy miért, csak ő tudja. Biztosan durcás.

Egy valami miatt azért aggódom egy cseppet. Ha ebben a kritikus nemzetközi helyzetben, aminek legnagyobb terhét Németország viseli, az MSZP eddig még normálisnak tűnt politikusa, Kunhalmi Ágnes nemes egyszerűséggel a német kancellárt „az a keletnémet asszony”nak aposztrofálja (ki emlékszik még Göncz Kinga kócos asszonynak nevezésére, vagy Morvai Hisztike metszett farkincázására?), akkor azért valami komoly gond van arrafelé az agyakban. Noch dazu, az MSZP még a nagykoalíciót is felajánlotta a Fidesznek.

Nem tudom eldönteni: ezek helyből ilyen idióták, vagy különórákat vesznek?

32 hozzászólás

  • Tisztelt uram on csupa komcsi sajtot idezett. Tanulhatna Bayer urtol, o tudaj mit kellene olvasnia!

  • Ille, pár észrevétel:
    – Helyesen: dr.Kiss-Rigó László, szegedi megyéspüspök, 8 éven át élt Indiában.
    – Tegnap reggelig mindössze 54 (db) üldözött akart letelepedni Ausztriában a tizenvalahányezer átengedettből. Szlovákiában pl.egy sem.
    – Ön egyet se fogadna be, pár hete egy ilyen felvetésre „lebohócozta” az illető kommentelőt. (Én ezen már túlestem.)
    – Nem sok szó esik a tarifákról… Hála a magyar ingyen buszoztatásnak, csökkennek az embercsempész árak: Röszke-Bécs már kihozható 100 Euroból, pro üldözött.

  • Che: pár észrevétel
    – kit érdekel, hogy hogyan írják? most került felszínre, ahogy a szar is oda törekszik;
    – a menekült = üldözött? Nofene, csak nem kezd feltisztulni? Igaz, összefüggést nem igazán lehet felfedezni a cikkben írottakhoz, de hát, magánál miért is várna el ilyesmit az ember?;
    – ismeri az én lakáskörülményeimet? Nem. Akkor kuss. Amúgy maga tényleg egy bohóc.
    – ha ilyen jól ismeri a tarifákat, miért nem száll be? A jelleméből kitelne, meg jót is tenne az anyagi helyzetének. A főállású munkásőr nyugdíjából elég nehéz megélnie…

  • Podcast: hát persze. Az idézettek – különösen a Financial Times – mind komcsik. Mondja, orvos látta már?
    Mondja, ki is az a Bayer?

  • Ille, gratulálok a kerti törpéihez !

  • Che: Egyházszakadás előtt állunk – az orbanizmusnak egyre több főpap behódol. Szegedi püspök: Ferenc pápának fogalma sincs az itteni helyzetről.
    Hát persze, ő jobban tudja. Blaszfémia azt mondani róla, hogy seggfej?
    Amúgy csak szakadjanak, ha lehet, varrás mentén.
    http://mandiner.hu/cikk/20150908_szegedi_puspok_ferenc_papanak_fogalma_sincs_az_itteni_helyzetrol
    FAZ: A német napilap szerint Kiss-Rigó szavai nem képezik az egyház többségi véleményét.
    Melyik szót nem értette, amice?

  • Che: ??? Jól van? Már kerti törpéket is hallucinál 🙁 Le kellene jönnie a szerről, a maga korában már ártalmas. Írasson fel a gerontológusával valami enyhébbet.

  • „Simicskó István új honvédelmi miniszter a nol.hu szerint arra, hogy mi a véleménye a migrációs válság okozta krízishelyzet kezeléséről, illetve a határzárról, munkatársunknak úgy válaszolt: a magyar emberek biztonsága a legfontosabb számára, másrészt a parlamenti döntéseknek és a kormány által meghatározott felelősségvállalásnak kell eleget tegyen mint honvédelmi miniszter.

    Nyilván rengeteg bölcsességet, hozzáértést, hatékonyságot és empátiát várhatunk egy olyan minisztertől, aki a fenti szavaival kevesebbet mondott a témáról, mint amit egy hírolvasó és a menekülteken segítő középiskolás nyilatkozna a Keletinél a BBC-nek angolul. Nullák állnak tárcák élén. Lennék légy a falon, hogy halljam, mit mond Jens Stoltenberg Hende lemondása kapcsán. A Fehér Házban tán még a Nemzetbiztonsági Tanácsot is összehívják a sokk hatására.”

    Kerék-Bárczy Szabolcs/Facebook

  • Az MSzP-nek nincs szüksége különórákra. Ez őfelsége ellenzéke, a többi „párttal” együtt (vagy Együtt).

  • Elérkeztünk ahhoz a pillanathoz, amikor az „üldözöttek” valódi CSÜRHÉ-vé változnak/változtak át. Átjönnek a síneken, bevárják egymást az ismerősök, szelfiznek/fényképezkednek, csoportosan kurjongatva a kukoricásba rohannak, elsodorják az (intézkedéstől eltiltott) rendőröket, – majd irány az autópálya a forgalommal szemben…!! Hát nem egy fasiszta hely ez az Orbanisztán..?(Tyityak szds.)

  • Che: de, az. Ráadásul az ilyenek, mint maga, rá is tesznek egy lapáttal. agyatlankám, dicső rendfenntartó hatalmunk pont egy kukoricásban jelölte ki a következő gyűjtőpontot, a semmi közepén. Maga ott maradna?

  • Che: ha már az észrevételnél tartunk, ezt észre vette-e?

    A képből kicsúszó oldal információi:
    Beszervezés ideje : 1989. jun. 30
    Beszervezést végezt III/III-1-a Péter-Bartha Gábor r. fhdgy
    Beszervezés alapja: hazafias
    Foglalkoztatás vonala: egyházi
    Fedőneve: „Lawrence”
    1989.jul. 4.
    Van még kérdése, elvtárskám? Nekem volna: magát ki és mikor szervezte be?

  • Szelényi Zsuzsa készítette arról a bizonyos röszkei gyüjtőpontról.

    Balszerencséjére feltette a Facebookra is.
    Nos, az az acsargó gyűlölet, az a mentális környezetszennyezés, ami kommenjeikből árad és egyértelműen jobboldali, orbánéktól meghülyítettként azonosítja be őket, sokat elárul rólunk, magyarokról. Pedig állítólag ők is az embertársaink. Mármint, a hozzászólók, amit azért erősen kétlek.

  • A pápa félrebeszél, a püspőknek van igaza.

  • Hgyne.
    LE a pápával !!
    Éjjen az Ántikrisztus !
    Horogkeresztet a krisztusi kereszt helyébe minden templomba !
    Idióta nőszemély.

  • Geyza, Figyelővel nem tárgyalunk. Persze, attól még az.

  • Ezek az emberek tegnapra virradóan négy ( 4 ) fokban töltöttek egy éjszakát a kukorica tábla kellős közepén a nedves földön, gyerekestől, mindenféle információ nélkül.
    Sokuknak még sátra sem volt. A zsaruk eleinte nem engedték őket tüzet gyújtani. ( Később engedték meccsoda nagylelkűség.)
    Gyakorlatilag egy príma kis haláltábort létesítettek ott nekik , miközben a Kormány felszívott egy szép kis summát az EU-tól az Endlözung…bocsánat..a menekültkérdés kezelésére.
    Csak néhány civil önkéntes segített nekik. Orvosi ellátással , élelemmel ivóvízzel.Csak az a csoda hogy ezek az emberek nem verték a helyszínen agyon azt a rohadt gyerekfelrúgó nőszemélyt.
    A legnagyobb német hír-tévék ( nem ám a bulvár RTL , hanem az N24 és az NTV ) tele vannak ezekkel a dolgokkal. Gyakorlatilag mostanra Magyarország maradék jóhírének vége.
    Útálnak minket szerte a világban.

  • Azért kezd ám kumulálni az állami hülyeség!
    A kukoricaföldi gyüjtőponton fel kívánnak állítani egy kamerát, amiről műholdon átlövik a jelet a szegedi bíróság (hogy miért pont szegedi, rejtély) egyik tárgyaló bírójához/bírósági titkárához.
    A menedéket kérő odaáll két bucka közt a kamera elé, és belemondja, hogy miért is kíván menedéket kérni, a bíró meg a saját kivetítőjén látja és hallja a delikvenst. Izibe dönt is, nem kell, kérem, utaztatni a menedékkérőt, a verdikt fénysebességgel kész, pecsét, aláírás, jöhet a következő. A határozatot majd valaki, valahol feldolgozza, elkészíti a megfelelő dokumentumot, és annyi, nem kell itt, kérem, tökölni, hosszadalmas eljárásba bonyolódni, rögtönítélünk, és kész.

    És még mondja valaki, hogy nálunk lassú az ügyintézés! Orbán amúgy is elégedetlen annak sebességével, hát most begyorsítanak.

  • Ille István

    2015 szeptember 9
    11:17 de.
    Gondolja, hogy ez a bánásmód, jót tesz a lap jóhírének?
    Christoher is gondolhatn erre, ha magyar-kanadai lapot inditott.
    T.i. Kanadában, ez az eljárás teljesen ISMERETLEN!
    Én senkit soha nem bántottam, nem személyeskedtem, csak esetleg más véleményem van bizonyos dolgokról, mint az itteni beíróknak.
    Szégyelljék magukat!

  • Összeszámoltam 29 írót aki ide általában írt. Hol vannak ők? (megjelenik a nevűk lap jobboldalán)

  • Mindeközben a Kárpátia is megalkotta a határvadászok tiszteletére a legújabb számát.

  • charlie: kétségtelenül magas kulturális szintű lehet 😀
    Amúgy kik is azok a határvadászok? Mert mintha ilyen nevű, hadrendbe állított egység nem létezne.

  • Kedves Figyelő, valahol azt írta, hogy Vona Gábor rendkívül buta.
    Ezt kifejtené nekem, hogy mire alapozza?

  • Ille
    – Engem nem tudtak beszervezni, mindössze egyszer próbálkoztak az egyik amerikai kiküldetésem kapcsán Washingtonban a Konzulátuson.
    – Magát nyilván békén hagyták, miután munkásőr volt és személyzetis felmenői voltak.
    – Kiss-Rigó papirja meg kész röhej, a pancser hamisító elfelejtette, hogy a dátumot a Nagy Imre temetése után három héttelre tette.
    – Az „üldözöttei”-ről meg most olvasom a („nyugati”) interneten, hogy ezekben az órákban éppen Kieltől északra Dániát célozták meg,- ha már így belejöttek… A dán rendőrség azonban alkalmazta az európai értékeket, és farkaskutyákkal és gumibotozással zavarta vissza őket.

  • Kedves Charlie,

    A politikájára alapozom.

  • Che: magát kiküldték Amerikába? Akkor maga tényleg nagyon megbízható elvtárs volt! Egy ilyen jó elvtársat meg a nagykövetségen akartak beszervezni? Mi a francnak, jelentett maga önzetlenül, nem kellett ahhoz beszervezni!
    Honnan tudja, hogy mi voltam és milyen felmenőim voltak? Legyen olyan jó, és hozzon ide erről némi bizonyítékot, mielőtt komolyabb verbális inzultusban lenne része!
    Nem KissRigó papírja a kész röhej, hanem az egyházfi. A temetés és a dátum közti összefüggést le tudja vezetni?
    http://vs.hu/kozelet/osszes/dania-menekulteket-kuldott-vissza-nemetorszagba-0909 ennyit a hazugságáról.
    Az én üldözötteim lennének? Jól van? Nincs orvosi segítségre szüksége?

  • Ille
    -Kiküldtek, többször is… Én a Konzulátusról írtam, az ugye egészen más! (Az illető már meghalt, MK a mogramja.)
    – Az egyik szűlőjéről pont Ön irta ezt kb. egy éve az egyik komentjében. A munkásőrségről a „Harunalrasid és az egybites demokraták” c. polémiából (2011, ZorroAszter) merítettem. Egyébként egyik sem szégyen, sőt, csak manapság nem illik erről beszélni. (Még a nagyon kedves GB is pironkodva emliti a humánpolitikai múltját. De hogy miért…?)
    – Kiss-Rigót eszerint a kerekasztalos Ellenzék akarta hírforrásként elő-alkalmazni….?
    – Care should be taken! Óvatosságra intem: nemsokára a maga kukoricaföldes menekültjei európai megítélése gyökeresen meg fog változni.
    (S még valami: Emelni kellene valahogyan a KMH romokban heverő szinvonalát! Ehhez törölni kellene egyes szerzőket, a moderátoroknak pedig némi méltóságot tanusitani,- s irodalmibbá tenni a szókincsüket. De jó is lenne!)

  • Che: nem az objektum az érdekes, hanem, a személye.
    Zorro Aszter, aki komoly mentális problémákkal küzd, magának hiteles hírforrás? Az más. Azért büszkeséggel tölt el a gondolat, hogy a nagy Che ilyen régóta figyelemmel követi munkásságomat.
    Mit is írtam egyik szülőmről? Hogy személyzetis volt? Vagy munkásőr? Idézze már ide!
    Che, miből gondolja, hogy képes megítélni a KMH színvonalát? Javasoltam, hogy írjon cikket nekünk – az bizonnyal emelné a a színvonalunkat – de valahogy eddig nem jött össze. Nem képes rá, vagy méltóságán alulinak tartja?
    Ha szabad javasolnom, ne akarjon kioktatni, sem szellemi szintje, se képessége nem alkalmas rá.

  • Csak tudnám miért vannak ide kiposztolva náci nóták

  • Geyza: hogy legyen valami örömük nekik is. Tudod, az utóbbi időben eléggé rájuk jár a rúd 🙂

  • Megjegyzem nem tom mi van ezekkel a menekültekkel :
    Alig találni köztük szakállast.
    Lehet hogy ezek az Iszlám elől futnak ?
    Múltkoriban volt egy kommentem amiben írtam hogy egyes szíriai városok úgy néznek ki mint Budapest a ’44 -es ostrom után.
    Ezt most ünnepélyesen visszavonom.
    Nem úgy néznek ki.
    Egyáltalán nem.
    Úgy néznek már ki mint ahogy Berlin kinézett a Győzelem Napján.
    Vagyis lakhatatlanná váltak.
    Továbbá láttam ma a műholdason egy riportot Németországból :
    Antifasiszták verekedtek a rendőrőkkel ( Csak a pontosítás kedvéért : antifasiszta az olyan ember , aki erősen rühelli a nácikat.)
    Mindezt pedig azért , mert a német neonácik valami felvonulásba kezdtek. A rendőröknek kellett róluk levakarni a feldühödött náci-gyűlölőket.

  • Közben növekszik a nácik száma kishazánkban: Schiffer András szerint nyomkövetőt!! kellene szereltetni a bevándorlókra. E mellett szélesítené a hatóságok ujjlenyomat- és arcképrögzítési jogkörét, fellépne a szélsőséges vallási szervezetek kiszorításáért.
    Legközelebb Schifferen lesz hitler-bajusz. 🙂