Menekültellátás by Orbanisztán updated

2015 szeptember 12 6:48 de.19 hozzászólás

Eddig úgy tudtam, hogy a rendőrök, képzésük során, pszichológiai tanulmányokat is folytatnak, már a szakközépben is, a főiskolán meg pláne.
Sőt, mi több, pszichológiai alkalmassági vizsgán kell átesniök, mielőtt állományba vennék őket. Nos, vagy a vizsga volt sikertelen, vagy annak feladatsora volt híg, vagy közben torzult a Röszkén bevetett állomány pszichéje, de az a magatartás, amit ott tanúsítottak a „menekültellátás” örve alatt, minden volt, csak nem rendőrhöz – pláne nem emberhez – méltó.

Ami ott zajlott, azt leginkább az állatok etetéséhez lehet hasonlítani. A rend őrei a felbolydult, az ételért tülekedő tömegbe dobálják az ételcsomagokat, mintha állatok várnának a rács másik oldalán moslékjukra. Tipikus? Nem hiszem, mivel ez eleddig Magyarországon nem fordult elő. Sem ilyen tömeg, sem az „etetés” módja. Illetve, előfordult már ilyen, de akkor a szovjet hadsereg katonái dobálták a kenyeret hasonló módon az ugyanígy tülekedő MAGYAR emberek közé. Előfordult ilyesmi Afrikában is, amikor megérkezett a helyi potentátok által még el nem lopott élelmiszersegély maradéka, ott is egymást taposva tülekedtek a szerencsétlenek egy fazék lisztért.

Azonban mintha ezek a jelenetek egy egészen más mentális és szociális környezetben játszódtak volna le. Ez a szégyen meg egy – állítólag – kulturált és humánus országban történt meg. Ne mondja nekem senki, hogy a hatalom, melyik – ugyan semmit nem érő, de – kerítésbe ölt be milliárdokat, nem találta volna meg a módját emberek százainak sorba állítására és emberi módon történő ellátására?

Se a médiát, se a civileket nem engedik be a röszkei menekülttáborba, így minden kontroll hiányzik az ottani eljárások felett. Így eshet meg, hogy a magyar „übermensch” megengedheti magának, hogy „etetésként” az élelmiszert a tömeg közé hajigálja.

Ráadásul akad olyan értelmezés is, hogy mindezt azért tették, hogy a hátsó sorokba szorultaknak is jusson. Biztosan így van. Ismereteim szerint akad a kiképzőközpontokban kosárlabdapálya, így a rendőrjelöltek gyakorolhatják a kosárra dobást. Egy jól ívelt dobással biztosan el tudják juttatni a hátsó sorokba, egy gyerekes anyának, célzottan, majd lepacsiznak utána: három pontos volt, haver!

Az ORFK szóvivője, persze, zsigerből szemen szedett hazugságnak nevezte a Human Rights Watch emberi jogi szervezet észrevételeit, melyben úgy értékelték: a magyar hatóságok állatként bánnak a menekültekkel, de miután kiderült, hogy a videót Alexander Spritzendorfer osztrák zöldpárti politikus töltötte fel, a felvételt pedig – fondorlatosan bejutva – a felesége készítette, fogcsikorgatva tényfeltáró vizsgálatot indítanak. Eredménye felől semmi kétségem sincs.

Frissítve:

Ha valaki nem értette volna, a közeg disztingvált kultúrszövege: keljél már fel, a kurva anyádat! Még jó, hogy a szerencsétlen nem ért magyarul. Lehet mondani, hogy az oda vezényelt rendőrök túlterheltek, de az azért nem jogosítja fel őket erre az állati bánásmódra! Habár, ha arra megy ki a játék, hogy a megalázott, állatként kezelt menekült nekiessen a hatalom képviselőjének, és ennek következtében mindenféle állapotokat be lehessen vezetni, akkor jó úton haladunk. Csak így tovább. Orbanisztán!

19 hozzászólás

  • István,
    emlékeztetni akarlak arra,hogy bizony jó lett volna ha az én családomat a marhavagonban legalább állatként itatták volna. Etetésről szó sincs.Az akkori magyar pribékek mellett a mai rendőrök karácsonyi angyalkák vagy esetleg vasárnap reggeli ministráns gyerekek lehetnek.Sajnos ez is azt mutatja,hogy a magyar karhatalom soha nem ismerte a humánus viselkedést,most sem.Most azonban meg fogják tanulni,mert ez muzulmán migráció és nem lojális kulturált „magyar”zsidók.Ezeket nem lehet állati sorban deportálni,gázkamrákba,lágerekbe küldeni.Nem áldozatnak jöttek, hanem megszállni Európát.Ezt abból is láthatod,hogy egyetlen „bevándorló”,egyetlen „menekült”sem megy a milliárdos arab országokba.Onnan irányítva és pénzelve lepik el Európát.Ami ma Európában történik az szó szoros értelemben orgazmus ahhoz képest ami nagyon rövid időn belül következik.Jó lenne,ha tévednék!Bár arra esély sincs.

  • „Ami ott zajlott, azt leginkább az állatok etetéséhez lehet hasonlítani”. Valóban hasonlít, de csak messziről.
    .
    Bár, ahogy a Nyíregyházi állatkertben láttam az etetést, a gondozók ott mintha egy kicsit emberségesebbek lettek volna.
    .
    Nem tudom ,van-e pszichológiai szűrés, képzés vagy bármi ilyesmi, de aki embernek alkalmatlan, az rendőrnek alkalmas?
    .
    És még így is mindig messze alatta vannak főnökeik, vezetőik embertelenségének.
    .
    Akinek nincs semmilye az annyit is ér. Tagadhatta az erkölcsi-emberi szennyláda, de tettei, megszólalásai azóta is napról-napra igazolják hogy tényleg úgy gondolta/gondolja.
    .
    „Aki a nyaralni megy, az nem vásárolni megy, hanem pihenni”. Hát persze aki nem all-inlcusive megy nyaralni az nem ember, még akkor sem ha valahogy összekaparta az oda-vissza utazásra valót, és a szülők valamelyike, vagy egymást váltva, vállalta hogy nyaralásáról, részben-egészben lemondva, főz a családra, de legalább a gyerekek látták a Balatont. Hát ember az ilyen, ahelyett hogy valami drága italt szopogatva, lábát lógázva élvezné a nyarat.
    .
    De ha a magyarokhoz sincs semmi érzéke, lelkiismeret furdalása, miért törődne az idegenekkel?
    .
    „A haza nem lehet ellenzékben”. Be kell látnom, hogy nem vagyok része a hazámnak, amíg ezek a gazemberek ural-kodnak. Lassan kezdek büszke lenni rá. 
    .
    De lássuk, be a Szeged-Csanádi főnök is megéri a pénzét. Nem lehet véletlen, hogy leginkább az zavarta, hogy a menekülteknek (szerinte) több pénzük van mint, segítőiknek. A hangsúly a PÉNZ-en van. Mit lehet erre mondani? A „csuhás” megéri a PÉNZ-ét.
    .
    Az agyamentek mindegyike azóta sem érti hogy „ezek” miért nem mennek a táborokba, ahol megfelelő ellátást kapnának! Pláne ha nem késik le az „etetési időt”, és ügyesen elkapja a neki vetett ételt-italt. Akkor akár még jól is élhet.
    .
    Szerintük.
    .
    Nekünk, meg éghet a pofánk, mert ők is magyarok.
    És ha a választási eredményekre gondolok (nem a parlamenti „beügyeskedett” kétharmadra), akkor szomorúan kell belátnom, ők az igazi magyarok.
    .
    Én meg mehetek, piréznek. Akkor sem utálnának jobban.

  • Gyuri10: a milliárdos arab országoknak megvan a maga menekültügyi koncepciója, ezt Te valszeg közelebbről látod.
    Amúgy az USA éppen most emelte meg 10 ezer fővel a szír menekültek befogadási kvótáját.
    Ők ennyire hülyék lennének, hogy magukra húzzák a „megszállókat”? Ja, hogy a szírek amúgy se jutnának be a gazdag arab országokba, mert valamilyen félreértés miatt keresztények? Az más. Mondjuk, az USA is minden – vallásilag – csak nem keresztény.

  • Ha a menekült tömeg civizált lenne, civilizáltabb lenne a kezelésük. Nem akarnak regisztrálni, nem akarnak kooperálni, hogyan lehet őket sorba állitani evéskor? A nyelv probláma változatlanul fennáll, bár mennyire „tanult” társaságról van szó.
    Kérdem én, ki tud JOBB megoldástr, ellátást ezrek, és ezrek számára?

  • A semminél nem nehéz jobb megoldást kitalálni, még politikusnak sem kell hozzá lenni.

    Az államnak több embert kellene alkalmaznia, több fogadó és ellátó egységet felépítenie és főként tolmácsokkal kommunikációt áramoltatni. Nem olyan lehetetlen ez, hiszen Körmenden mindössze 20 óra alatt felépül egy 780 főt befogadni képes tábor. Hónapok alatt alatt még néhányat már fel lehetett volna építeni ebből, vagy ha csak az utóbbi két hetet nézzük, az alatt is.
    A nyelvi problémák a magyar hatóságok részéről vannak inkább, mert csak magyarul üvöltve és mutogatva tudnak beszélni. Nem hogy fársziul, pastuul, hanem angolul sem megy a rendőröknek. (Apropó épp egy mai friss tanulmány szerint a 3 magyar emberből 2 nem beszél semmilyen nyelven és ez a statisztika tovább romlik. ).

  • Hát minek építsenek tábort, mikor, mindegyik azt kiabálja, hogy Germany, Germany? Oda akarnak menni. Mikor Merkel Nem tudta mi tévő legyen, akkor tartották csak őket vissza. Ma már mindenki mehet amerre akar. Látom , máma megint lezárták az osztrákok a határt. Lehet, hogy Merkel újra mást döntött.

  • További adalék a menekült és a bevándorló kontextusáról:
    ……..
    „Csütörtök este migránsok egy csoportja azzal fenyegetőzött, hogy a vízbe veti magát a kompról, ha regisztrálnia kell magát Svédországban – írja a The Local svéd kiadása. A svéd kikötőből, Trelleborgból érkezett a riasztás, miszerint egy ott kikötött kompon tartózkodó migránsok kilátásba helyezték, hogy a vízbe ugranak a fedélzetről.
    A riasztásra a helyszínre érkezett a parti őrség, valamint a tengeri és szárazföldi mentőszolgálatok. A parti őrség képviseletében Arvid Tedvik azt nyilatkozta, hogy a migránsok Norvégiába vagy Svédországba akartak menni.”

  • charlie: és? Mit is akart mondani?
    Amúgy mintha nem lenne tisztában a kontextus-szó jelentésével, mivel a menekült és bevándorló közti összefüggésként használja. Hát, nincs összefüggésben, mi több, a szó egészen mást jelent: szövegösszefüggés, szövegkörnyezet.
    Ráadásul egy országon belül máshová átköltöző is migráns.
    Mondja, charlie, miért nem iratkozik be valami középfokú tanfolyamra? Már nagyon unom, hogy okítanom kell magát!

  • István,
    az USA-nak joga van azt csinálni amit akar(különösen,ha muzulmán elnök a főkapitány)ugyanígy Európa szánom-bánom országainak is.A milliárdos arab országoknak egyféle koncepciója van.Menekült vagy bevándorló státusz 000.Idegenmunkásokat a szerződésük lejártáig „befogadnak”és a szerződés lejártával azonnal kitoloncolják.Ezt a nem egészen gyerekzsúri akciót már egy idegenmunkás sem reszkírozza az utolsó napig megvárni.A szerződés ideje alatt a Rájjszok kezébe sem ajánlatos kerülni.Sokkal kifizetődőbb a megkövetelések szerint jól dolgozni.Tiltakozás,sztrájk vagy ökölrázás csak Allah felé! Amerika 300.000.000 lakosának 10.000 szíriai keresztény menekült befogadása annyi mintha Budapest befogadná a Luppa sziget strandolóit.Már csak azért is mert a szíriai muzulmánok úgy vadásszák le a keresztényeiket,mint a kacsákat a vurstliban. Lehet,hogy a Pápa nem is tud róla? Mellesleg Izrael a közelmúltban befogadott egymillió-négyszázezer,a szétesett SZ.U.-ból idevándorolt zsidót és nem-zsidót.
    k.b.60,40% arányban.A számok törvényét figyelembe véve ez annyi, mintha Amerika befogadta volna egész Francia országot.Ráadásul: Nálunk soha senki számára nem létesítettünk csendőri”felügyeletű” marhavagon akciókat,már csak azért sem mert itt nincs MÁV.

  • Valami fény csak pislákol a gödör alján.
    Ungváry Rudolf – akit ugyan nem szeretek, de bátor és logikus megnyilatkozásai miatt tisztelek – remek cikket írt a Népszabadságba.
    http://nol.hu/velemeny/nincs-demokratikus-valasz-1561983

  • charlie: ideje lenne, hogy maga is lásson valami fényt – persze, nem a gödör alján, hanem az alagút végén.
    Jesszusom, maga még egy nyomorult mondást sem képes megfelelően idézni!

  • charlie
    Ha vannak unokáid, menj le a Keleti „tranzitjába”. Egy hónapra való eldobált csokoládét találsz perceken belül ! Hála az éheztetett üldözötteknek….

  • Ille, a baloldal van mély gödörben, ahonnan nagy ritkán sikerül valami szellemi pislákolást észrevenni (Ungváryé az volt). Nincs itt semmiféle alagút nekik, főleg nem olyan, aminek a végén látszana a fény.
    ….
    Che, biztos a Vöröskereszt adta nekik és aminek köze van a kereszthez azt nem fogadják el. Kivétel a segély és az ingyenlakás. Svédországban már a nemzeti lobogót sem lehet kitenni az iskolákban, mert van benne egy kereszt. Ennyit a beilleszkedésről.

  • Che: komoly felfogási gondja van, a mellett meglehetősen aljas. A csokoládé, ha nem tudná, meglehetősen ismeretlen fogalom arrafelé, nomeg, egy becsomagolt izé akár mérget is rejthet magában. Tudja, elvtárskám, Afganisztánban pl. bőven akadtak robbanó gyerekjátékok, babák is., csak úgy, az út szélén heverve.
    Ami charlie-t illeti, csak remélni lehet, hogy magtalan.

  • charlie: tényleg nem érti? Szegénykém…képtelen egy mondást helyesen idézni, és most itt erőlködik…Mondja már, milyen fényről beszél egy gödör alján? Le tudná vezetni az összefüggést?
    Mert még ha a bányászbékáról beszélt volna – ami, ugyebár, a maga szellemi szintjét is übereli -, még megérteném, az elképzelhető egy gödör esetében, de a fény?
    Az meg direkt bájos, hogy ezek után még maga kívánja eldönteni, mije van a baloldalnak…

    „Svédországban már a nemzeti lobogót sem lehet kitenni az iskolákban, mert van benne egy kereszt. ” Ezt a baromságot honnan szedte? Fiacskám, kereszt elég sok állam nemzeti zászlajában található.

    Mi lenne, ha egyszer, kivételesen, nem propaganda szöveget nyomatna, hanem a cikkhez szólna? Ja, hogy ahhoz nincs elég képessége? Az más.

  • Ille, egy csomó cenzúrázatlan portál lehozta a svéd zászlós hírt, itt egy autentikus:
    http://www.tudozsido.com/post/106401869058
    Hoppá.

  • charlie: bizony, hoppá. EGY iskoláról van szó, maga, fiacskám meg Svédországról írt. Nem jön ez össze magának, fiacskám. Miért nem adja fel?
    Amúgy meg, a „tudozsido”, mint autentikus forrás, na, ne röhögtessen már!
    Magához illő hírforrásokat idéz: ritka ostobák 😀

  • charlie

    2015 szeptember 12
    8:55 de.
    Köszönöm, nagyon érdekes volt.

  • „A két politikus a röszkei táborban is járt, szerintük “teljesen egészében rendben lévő” viszonyokat találtak, a rendőrök és a migránsok ellátása is megfelelő. Megkérdeztük, mi a véleményük a világsajtót bejárt videóról, melyen a röszkei táborban dobálják a menekültek felé az ételt.

    Elmondták, megkérdezték a tábor vezetőjét, és úgy tudják, a dobálás azzal van összefüggésben, hogy a tábort szektorokra kellett osztani. A szíreket és afgánokat szét kellett választani, hogy ne verekedjenek össze, illetve a fiatal férfiakat az családosoktól. Állítólag a fiatal férfiak nem engedték oda a kisgyerekes családosokat, így nem tudtak ételt osztani, ez vezetett a videón látható jelenethez.”

    Na, ki volt ez a két idióta, aki ezt a méretes baromságot ki tudta ejteni a száján?
    Hát Gulyás Gergely és Német Szilárd.