Egy válasz a fideszes Magyarország Barátai Alapítvány menekült-ellenes állásfoglalására

2015 szeptember 14 1:31 du.15 hozzászólás

A napokban a Magyarország Barátai Alapítvány – mint az Orbán kormányhoz lojális jobboldali szervezet – állásfoglalást adott ki a menekült-krízisről, amely – többek között – a kanadai Hungarian Reporter c. lapban jelent meg, valamint a montreáli Magyar Krónika is megosztotta olvasóival. Az Alapítvány az Orbán kormány nyiltan xenofób „nemzeti konzultációjával” (melyben összemosták a bevándorlást a terrorizmus jelenségével) magyarázza és szerecsenmosdatja a jelenlegi „szigorú, de következetes kormányzati intézkedéseket.” A KMH egyik rendszeres olvasója – Bánfi Miklós – ezt írta Torontóból a levelet megosztó egyik kanadai magyar lapnak:

Tisztelt Magyar Krónika,

A Magyarország Barátai Alapítvány egy gyönyörű név, de hogy mit takar, az teljesen konzisztens a mai magyar maffia kormánnyal. Egy gusztustalan pénzmosoda, ahol ez alatt a nemes név alatt egy politikai és gazdasági bűnszövetkezet bújik meg.

Maga ez a propaganda, mely diktátorunk múlt heti külügyi találkozójának agy (görcs) szüleménye, és mint a diplomatáknak kiadott parancs tejesítés valóban alkalmas a további agymosásra az itteni magyarság körében. Mivel ez egy ótvaros propaganda, amit még Rákosi elvtárs is megirigyelne, hazúgság áradatában, embertelenségében minden gondolkodó és széleskörűen informált magyart velejéig sért – nem beszélve az 56-os menekültekről, akik a mai mostani magyarországi bánásmód ellenkezőjében részesültek annak idején.

Önök vagy nem emberek vagy ennyire agymosottak vagy le vannak fizetve.

Most még müködik ez az ár a hatalom és pénzzel való teljes visszaéléssel, de ez már tényleg nem tarthat sokáig és várjuk, hogy mindenki megkapja megfelelő büntetését ezért.

Ha közzétennék az ezzel egyetértők listáját, azt megköszönnénk, hogy a történelemnek könnyebb dolga legyen később ennek a feldolgozásában.

Tisztelettel,

Bánfi Miklós
Orbán elől menekült kanadai – igazi magyar

A nemzeti konzultáció alkalmából készitett mém.

A nemzeti konzultáció alkalmából készitett mém.

15 hozzászólás

  • Bánfi Miklós állításait semmilyen ténnyel nem támasztja alá.
    Ha tényeket tárna elő bizonyítékként állításaira, akkor érdemes lenne visszatérni erre az írásra (sicc!).
    Addig mindez nem más, mint egy nagy zagyvaság!

  • Göllner András

    Röviden és velősen összefoglalja a jelenlegi helyzetet és rámutat a Magyarország Barátainak Alapítvány egyoldalú, szótfogadó, a kormány talpát nyalogató természetére.

  • Kedves András,

    Erre az állításrá hol a bizonyíték?

    „….Egy gusztustalan pénzmosoda, ahol ez alatt a nemes név alatt egy politikai és gazdasági bűnszövetkezet bújik meg.”

    Azért András, mert te kijelentesz valamiről, hogy igaz az még önmagában nem bizonyíték.

    Remélem a szerző lesz annyira tisztességes, hogy napvilágra hozza ennek a „bunszovetkezetnek” valamennyi bűnét bizonyítékokkal és nem a szokásának megfelelő hátsó utat választja.

  • Mekkora szégyen, hogy egy szabad és demokratikus országban élő magyar származású polgárok támogatják ezt a rezsimet! Miközben szinte teljes elszigeteltségben, Európa és Amerika szinte egységesen folyamatosan bírálja és elutasítja az Orbáni politikát, számomra is kérdőjel, vajon hogy lehet az, hogy éppen Kanadában védelmezik ezt a diktátort? Csak nem „érdekelt” néhány ember a támogatások miatt ebben?! Ha így van nézzenek magukba és mélyen szégyelljék magukat! Mert éppen ezzel árulják el a hazájukat!

  • Kedves Márta,

    Bánfi Miklós részéről elhangzott ez az állítás:

    “….Egy gusztustalan pénzmosoda, ahol ez alatt a nemes név alatt egy politikai és gazdasági bűnszövetkezet bújik meg.”

    Én mindössze azt kértem tőle, hogy ezen állításához tartozó bizonyítékait tárja a nyílvánosság elé. Eddig még semmit nem hozott ebből nyílvánosságra. Vajon miért ez a nagy hallgatás?

    Ön szerint az rendjénvaló, hogy valaki állít valakiről vagy valakikről valamit anélkül, hogy lenne rá a legkisebb bizonyítéka is?

    A bizonyíték nélkül való állítást rágalmazásnak nevezik.

  • Bánfi és Márta részére:
    Észak Amerikában és így Kanadában is MÉG vannak olyanok, akik NEM Orbán elől menekültek, hanem a baloldali kormányok elől.
    Innen származnak bizonyos válaszok is.

  • Marta!

    Önnek tökéletesen igaza van!
    Pár hete épp arról ment itt egy vita – talán épp Göllner A. cikke nyomán – hogy a kanadai magyarok szövetsége miért és milyen alapon tartja a markát az óhaza felé!? Ha ők ott emlékezni akarnak, magyarságukat őrizendő, az miért kerül a magyar adófizetőknek pénzébe?

    Rendezvényeiket,megemlékező irodalmi estjeiket, kiállításaikat és úgy általában mindent amivel egykori hazájukra akarnak emlékezni, fedezzék saját maguk, ha kell gyűjtés formájában, de ne érezzék úgy, hogy most szívességet tesznek Magyarországnak !

    Semmit nem tudnak a jelen helyzetről, azt hiszik, mert nem szocialista kormányfője van az országnak, hanem „jobbos” – akkor már mindjárt jó, és minden rendben!
    Honnan is tudhatnák mit jelent nálunk jobbosnak, vagy balosnak lenni – hiszen leginkább egyik sincs csak egy óriási katyvasz, egy olvasztótégely, melyet mindeni kedvére színezget, állít rajta kénye kedve szerint minden logika és értelem nélkül.

    Van Magyarországnak egy nagyon értelmes közgazdász-jogász tudósa, sajnos mostanában nagyon nem hallatja a hangját – nos ő mondta pár évvel ezelőtt Orbánról, hogy egy „lókupecbe oltott népvezér”(Sárközy T.)talán nem szó szerinti idézés, de remélem nem tévedtem!
    Ezt akkor is és azóta is nagyon találónak éreztem, és sajnos ez látszik az ország szellemi mentális és gazdasági állapotán: a társadalom tetszik, nem tetszik hasonult…

  • Besancon

    2015 szeptember 15
    9:57 de.
    Valaki valamit félreértett!
    Senki sem gyűjt pénzt. Az egyetlen amire MINDEN nemzetiség gyüjtött pénzt, egy emlékszobor a kommunizmus áldozatai emlékére, amit a federális kormány szervez. Erre adhat a magyar közösség pénzt.
    Minden más szervezet, egyesület a saját erejéből van és viszi dolgait. Göllner a szobor gyűjtésre gondolhat csak.
    Tudomásom szerint aem a baráti társaság sem más szervezet NEM kap semmiféle hazai pénzt.

  • Kedves Miklos,

    Nagyon sajnalom, hogy ahhoz a modszerhez folyamodtal, hogy egy levelezolistan levo emberektol probalsz informaciot gyujteni az altalad elozetesen:

    “….Egy gusztustalan pénzmosoda, ahol ez alatt a nemes név alatt egy politikai és gazdasági bűnszövetkezet bújik meg.”

    titulalt szervezetrol.

    Nem elobb kellett volna a tenyekkel rendelkezni es utana irni az ujsagnak?

    Szolj ha az altalad irt emailt is akarod, hogy feltegyem!

    Maros Zoltan

  • Ismét kérdezem, mi a bizonyítéka Bánfi Miklósnak ezzel a saját állításával kapcsolatban:

    “A Magyarország Barátai Alapítvány….Egy gusztustalan pénzmosoda, ahol ez alatt a nemes név alatt egy politikai és gazdasági bűnszövetkezet bújik meg.”

    A Kanadai Magyar Hírlap felelős szerkesztője-tulajdonosa is válaszolhat erre az egyszerű kérdésre, miután ő volt az, aki publikálta Bánfi Miklós irományát.

  • Göllner András

    Kedves Zoltán

    Mindenkinek joga saját szavaival kifejezni nemtetszését azzal a rendszerrel szemben amely odahaza, Europa legkoruptabb kormányzati gépezetét működteti, és melyet többen, és részletes bizonyítékokkal, Mafia államnak neveznek. A Mafia állam egy pénzmosoda. Bánfi Miklós nem túlzott – csupán erős szavakat használt, mert valószínűleg tele a hócipője. Én finomabb szavakat használok.

    A Magyarország Barátai Alapítvány azt a rezsimet támogatja, népszerűsíti amely egy Maffia államot, egy fosztogató, korrupt, és mint látjuk, kirekesztő államot működtet. A Magyarország Barátai Alapítvány az Orbán kormány szócsöve. Majd ha ez a társaság egyetlen alkalommaal is felemeli a hangját, közössen és a nagy nyílvánosság előtt, és ki mondja azt amit ki kellene mondania – akkor én is hangosan partra fogok szállni az Alapyítvány mellett, és azok mellett akik e FIDESZ-barát PR szervezetnek a tagjai. Mindaddig, egy szerény javaslattal szeretnék élni – ne nézzük egymást hülyének.

  • Kedves András,

    Köszönöm, hogy írtál pár sort, bár hogy őszinte legyek nem tőled vártam választ. Sokkal inkább Bánfi úrtól.

    A kérdésem rendkívűl egyszerű és világos volt. Konkrétan mi a bizonyítéka Bánfi úrnak erre a mondatra:

    “A Magyarország Barátai Alapítvány….Egy gusztustalan pénzmosoda, ahol ez alatt a nemes név alatt egy politikai és gazdasági bűnszövetkezet bújik meg.”

    Tehát a kérdésem nem másra a Magyarország Barátai Alapítványra vonatkozott.

    Gondolatmeneted ott sántit, hogy pl. az EU is támogatja a magyar államot tehát a te logikád szerint az EU is egy pénzmosoda, politikai és gazdasági bűnszövetkezet.

    Mégegyszer visszakérdezek az eredeti kérdésemre, ami a Magyarország Barátai Alapítványra vonatkozik: hol vannak Bánfi úr bizonyitékai?

    Annyi is elég, ha ideírja Bánfi úr, hogy nincs bizonyitéka és lezárhatjuk a kérdést.

  • Magam részéről tudomásul veszem, hogy Bánfi Miklós nem rendelkezik olyan információval, mely igazolná az állítása igaz voltát. Így a kérdést lezártnak tekintem.

  • Vajon miáért nem hallottunk edidig soha, erről a Magyarországi Baráti Alapitványról? Tőlem soha nem kértek pénzt és ismerőseimtől sem!