László Petra, a bűnös ember

2015 szeptember 14 1:19 de.98 hozzászólás

Pár napja készülök erre a posztra, ám most, hogy megírhatom, már nem igazán tudom eldönteni, örüljek-e, vagy inkább szomorkodjak miatta. Mert ahogy ez a posztom címéből is kiderül, liberális gondolkodóként én most egy olyan ember védelmére kelek, akit a tettéért, (s talán a nézeteiért is) ország-világ utál, s hozzáteszem, teljességgel joggal.

Tudom, ne tessék engem erre figyelmeztetni: László Petra a N1 tv operatőreként egy szélsőjobboldali portál megbízásából dolgozott, s mondjuk ki, ne kerülgessük a forró kását, ő a magyarországi neonáci mozgalom egyik hűséges katonája volt. Belőlem azonban most kitört a keresztényi felebaráti szeretet, a bűnös ember lelkiismerete, amely a tudatalattimban motoszkált és amely már napok óta nem hagyott nyugodni. Nem lettem náci szimpatizáns, Isten ments, az nem leszek soha, de aki akar, e posztom elolvasása után bátran gúnyolhat, gyalázhat, sőt sértő jelzőkkel is illethet engem, vállalom, amit mondok és írok!

Hogy mit tett László Petra, azt ebben a posztban külön nem részletezem. Akinek ugyanis az ő tettét „szájbarágósan” kellene valakinek is megmagyaráznom, annak őszinte részvétem, s én agyhalott emberekkel, már bocsánat, de inkább nem vívódom. Amit László Petra cselekedett, arra tőlünk, emberektől, egyszerűen nincs semmiféle felmentés. Bűnös, ehhez kétség sem férhet. Bennem, mint hívő és Istenfélő keresztény emberben azonban felmerül a kétely: van-e jogunk nekünk pálcát törni felette és földi halandókként elítélni őt. Nincs. Ez egyedül Isten joga, és mi, László Petrához hasonló bűnös emberek nem vehetjük át az ő szerepét, aki tehát mégis pálcát tör a bűnös embertársa felett, az maga is bűnössé válik.

„És ne vígy minket kísértésbe, de szabadíts meg a gonosztól”!

László Petra Röszkén a rendőrkordonon kitörő menekülteket filmezve maga is kísértésbe került. Egyedül csak Isten a tudója, hogy miért, de ő is megbotlott. Bűnt követett el, amiért őt a főnöke, azonnali hatállyal menesztette állásából. Az N1 tv honlapját hekkerek törték fel, szélsőséges vallási fanatikus muzulmánok pedig vérdíjat tűztek ki a fejére. A bűnös pedig megtört és bocsánatot kért.

…”és bocsásd meg vétkeinket, miképpen mi is megbocsátunk az ellenünk vétkezőknek”.

Innentől kezdve az ítélkezés joga már Istené. Aki pedig ezt nem hajlandó tudomásul venni, az bűnösebb a bűnösnél.

„Mindennapi kenyerünket add meg nekünk ma”.

Hívő keresztény emberként én azt vallom, hogy senki emberfiának a bűn terhének vállalása nélkül nincs joga ahhoz, hogy elvegye embertársa mindennapi kenyerét, és azt bűnéért ily’ kegyetlen módon büntesse őt. Liberális gondolkodóként pedig azt vallom, élni, és élni hagyni. Nem lett volna elég egy figyelmeztetés, vagy egy súlyos megrovás? Miért a kenyerét kellett elvenni tőle?

László Petra megbánta tettét, s bocsánatot kért. Joga van, hogy egy újabb esélyt kapjon az élettől. Hogy bizonyítson Isten, és ember előtt. Én, hívő keresztény emberként pedig nem török pálcát felette. Nem tehetem ezt, mert tudom, hogy bűnös vagyok, és magam is ítéletre várok.

Aki pedig ezt másként gondolja, annak Jézus Krisztus szavaival válaszolok: „az vesse rá az első követ, aki bűntelen közületek”!

98 hozzászólás

  • Géza barátom, a kenyér elvételével alighanem igazad van. Ez a nő megbélyegzett lett – ez nem csak az ő hibája, hanem mindazoké, akiknek hatására magáévá tette a menekültekkel szembeni gyűlöletet, és ez nem csak a Jobbiknak, de Orbánéknak is köszönhető – és nagy valószínűséggel a szakmájában nem fog állást kapni, hacsak a munkaadója nem hibbant meg teljesen.

    Ráadásul aligha ússza meg ennyivel: feljelentést követően – ami először csak garázdaság volt – most már a rendőrség azt vizsgálja, nem áll-e meg a súlyos testi sértés kísérletének vádja, ami 3-5 év elzárással büntethető.

    László Petra bocsánatot kért. Késő bánat…Előbb kellett volna gondolkodnia, és nem vakon cselekednie!

  • Kedves István Barátom!

    Hogy László Petra bűnös, azt senki nem vitatja.

    Rátapintottál a lényegre. Szerintem a súlyos testi sértés vádja megfog állni a bíróság előtt, és ha még letöltendő börtönbüntetésre is ítélik őt, azzal máris mártírt csinálnak belőle.

    Onnantól kezdve a feljelentők pedig elgondolkodhatnak majd azon, megérte-e nekik beleavatkozni egy olyan ügybe, amelynek megítélése nem rájuk tartozott volna. Megjegyzem, hogy az eset kapcsán már most hallani olyan hangokat, amelyek szerint László Petra a balliberális média erőszakának áldozata. Mi lesz, ha elítélik? Nos, Vona Gábornak azok után már semmit nem kell tennie, kampányolnia se, a választásokat pedig 2018-ban simán megfogják nyerni.

    Én ettől tartok, hogy itt erre megy ki a játék.

  • A kartársnéni ténykedésénél a futó férfi esetében egyértelműen látszik, hogy a szándék lehet, hogy megvolt, de valójában nem a lábában esett el.
    Amiért felvetettem, hogy portás sem lehet a médiában, az a kislány hasbarugása. Ha valakit meglöknek, akkor ösztönösen elfele mozog, és megpróbál talajt fogni. Ezt a harcművészeknél tanijják, és ki is használják. vö. Támasztóláb kirugása. Petra ösztönösan szökkent volna bal fele és simán talajt fog. 2 pici lábikójával.
    A felvételeken azonban látszik, hogy
    1. Valójában nem felé törnek ki, tehát az a „lökés” nem lehetett erős és az ő irányába ható. Kb. egy busz felé futó ember oldallökése lehetett.
    2. Közte és a kapu között vannak még „‘civilek”, tehát őt nem igazán rémiszhette ottmeg semmi.
    3. A pöccintés utáni pillnatban láthatóan betámaszt a bal lábával, majd a jobbal bevisz egy szabályos, félmagasból lefele irányuló rugást. Ha a kislányt felnöveled, akkor egy átlag felnőttnek a combizma kerül a rugás „fókuszába”. Ezt a fajta rugást is tanijják. Külön előnye, hogy bakanccsal (nehéz cipő) is elő lehet adni úgy, hogy az alapmozgásból nem kell kitérnie a rugdalodzónak. Anno a seregben (’78 sorozott bakaként karhatalmi század — fenének sem hiányzott 🙁 ) azért, mert ez az a rugás, amitől a szemben állónak egyszerűen kiesik alóla a lába, ha jól viszik be.

    Nem lennék meglepve, ha Petráról kiderülne, hogy harcművészeti oktatásban részesült, és akkor sem, ha a sportegyesületét magyar gárdának (bakancsos picikék) hivták.

  • Kedves Géza!
    Mint a régi világból itt-felejtkezett káder, aki furcsa módon tartja a vallását, jóleső érzéssel olvasom soraidat.
    Köszönöm !
    Moderátorunk 5 éves elzárást vizionál a bünbe (és pánikba) esett hölgyre, aki egyébként kislányát egyedül nevelő anya. Ilyen is van. Meg olyan is, hogy vérdíjat tűztek ki a fejére, minthogy az áldozat egy IS-hez közeli káder (aki nemcsak labdarugó edző volt egykoron…).
    Géza, ez az ÉLET igen komplikált…

  • Én nem ragoznám és boncolgatnám a náci nő tettét.
    Ezeken a dolgokon már a szó nem segít.
    Mégha most azt is prüntyőgi valami hírharsonában hogy úgymond
    ” mélységesen megbánta tettét ” .

  • Tölgyes Péter

    Géza, az emberi jóság, a tiszta gondolkodás vagy éppen csak a hit félreértelmezése bizony néha olyan zsákutcába viszi az embert, mint téged most. Attól tartok, a gondolatmenetedbe hiba csúszott. Feltételezem, nem nézted meg elégszer a videókat és nem olvastad el eléggé figyelmesen azt a bizonyos bocsánatkérést.

    A szeméből olyan gyilkos megvetés sugárzott, ami elég ritkán a „szegény megtévesztett” emberekre jellemző, a bocsánatkérése pedig több lépcsőben született meg és alapjában hazugságra épül. Tettét ugyanis nem diktálhatta félelem – egyetlen másodpercig sem volt veszélyben, nem volt a menekülők fősodrában, hanem a felvételkészítés megkívánta távolságra helyezkedett tőlük. Belerúgott egy kislányba – az esetében ugyan, mitől félt? -, majd úgy rúgta térden az apát, hogy az ráesett a korábban már megsérült fiára; mindketten nagyon megütötték magukat.

    László Petra közben jól hallhatóan azt reklamálta, miért nem vetnek be ellenük legalább vízágyút…

    A bocsánatkérését – amelyre te utalsz – ügyvéd írta helyette, a korábbit még saját maga. Úgyhogy szerintem saját magát ítélte el. A hazug megbánást, a hazug bocsánatkérést nagy valószínűséggel az addigra ellene bejelentett fatvától való a félelem váltotta csak ki, nem pedig a saját tettétől történő elborzadás.

    A média hatásairól, hatékonyságáról sokan, sokat és sokszor vitatkoznak. De az aligha vitatható, hogy a László Petra szeméből sugárzó megvetés, utálkozás, gyilkos tekintet áttörhetetlen gátja az objektív tájékoztatásnak. Keménynek tűnik, de ilyen emberek nem valók a pályára, és van az úgy, hogy ezt ki kell mondani.

    Az persze az élet fintora, hogy éppen az az N1 tévé bocsátotta őt el rögtön, amelyiknek aktuális kirakatából a Jobbik cukiságkampánya közepette nagyon nem hiányzott egy ilyen botrány, de amelyik korábban sorozatban hamis beállításokkal, manipulatív felvételekkel szolgálta ki kenyéradója igényeit. fontos szerepet játszva abban, hogy mindennapjainkat annyira át tudja hatni az idegengyűlölet és a gyűlölködés…

  • Gyula Bognar, Jr.

    Kedves Bogdán Géza, leírása alapján akkor Hitlernek is meg kellett volna bocsájtani, ha bocsánatot kért volna 1945-ben.
    Mehetett volna vissza, mondjuk, szobafestőnek, hogy mindennapi kenyerét megkeresse,

    László Petra nem kért bocsánatot, csak magát sajnálva bizonygatott. Levél No. 2 volt a bocsánatkérés, azt meg állítólag nem Ő írta.

    Bocsánatot kérni a közvélemény „kielégítésére” egy tett miatt nem ugyanaz, mint megváltozni.

    László Petra nézetei ugyanazok, ma is, egy fasiszta, szélsőjobboldali személy. Ha a rendszer ezt tartaná kívánatos viselkedésnek, ami előfordulhat hamarosan Magyarországon, akkor nem kell majd bocsánatot kérnie, azért, ha mindennapi kenyerének keresése közben megrugdosna néhány terroristának, és/vagy Európa tönkretevőinek tartott migránsot.

  • oh a keresztyeni megbocsajtosdi!!-ismerjuk jol a tortenelembol hogyan mukodott!!
    -es bocsasd meg vetkeinket mikeppen mi…..”-stb maszlag!
    ezert egtek a zsidokkal teletuzdelt maglyak egesz europaban a zsido jezus neveben!!-nagy keresztyeni hittel!
    ezert adta aldasat a naci fegyverekre XII.Pius a zsido jezus neveben!!megnagyobb keresztenyii hittel meggyozodessel!!

  • Ille Istvan!!
    igen ketrem itt van elasva a dog!!!
    mi sem egyszerubb mint kimondani-„na jol van na bocsanat”
    akkor amikor a baj mar reg megtortent!!
    no eppen ezert NEM bocsajtunk meg mi zsidok!!
    most 70 ev utan mondani evente egyszer „pardon”,tul egyszeru!!-es mindezek felett ott van az is hogy sok-sok millionyi antiszemita hulladekmagyarnak ez az evente egyszeri pardon is sok!!
    de elvarnak ok is -(soooot ok a legjobban)-hogy mi zsidok felejtsunk el mindent es kesz!!

  • Gézám, ahhoz kevesen vannak. Nem elég szavazókat gyűjteni, de szakmai kabinetet is fel kellene tudni állítani, olyasmijük meg nincs. De egy koalíció a Fidesszel benne van a pakliban. Vona még szűz, de van annyi pénz, amiért az ő haja is korpásodhat.

  • Che: nem én vizionálom, hanem a Btk szabja ki.
    Btk. 164. § …(6) 1-5 év: súlyos testi sértés (a törvény a kísérletet is büntetni rendeli) a) aljas indokból vagy célból…Tudja, az ilyesmit úgy ítéli meg a bíró, hogy középről indul: alapból 3 év néz ki neki, majd a tárgyalás során figyelembe veszi az enyhítő, vagy súlyosbító tényezőket. Enyhítő nincs. Pánik? Na, ne komolytalankodjon. Akkor most, tud számolni?
    Felmenti-e, hogy kislányát egyedül neveli? Lószart.
    Hogy maga, vérkomcsi létére még vallásos is lenne? Röhej.
    Az élet valóban komplikált, ami azért magáról nem mondható el- Maga egyszerű, mint a faék 🙂
    Javaslom, olvassa el Tölgyes Péter hozzászólását. Ha elsőre nem érti, megteheti többször is. Sok reményt azért nem fűzök hozzá.

  • barlev: ez a megbocsájtás amúgy is érdekes dolog.
    Az USA-ban, ha szándékosan elgázolod valaki kutyáját, ha tönkre teszed gyereke játékát, ha valakit hirtelen felindulásból orrba csapsz, ha elvált feleségedről azt állítod, hogy büdös kurva, elég azt mondanod, hogy sorry, so sorry, és el van felejtve a dolog.
    Hát, az ilyen L.P-féle dolgokat nem lehet se elfelejteni, se megbocsájtani, mert mindez a nácizmus küszöbén történt.

    Ahhoz mit szólsz, hogy az Egységes Magyar Izraelita Hitközség kikéri magának, hogy az osztrák kancellár a magyar hatóságok és a kormányzat menekült kérdésben tanúsított hozzáállását a nácikéhoz hasonlítja? Nem hiszem, hogy hosszú centiméter kellene ahhoz, hogy le lehessen mérni, Köves Slomo nyelve milyen messze van Orbán seggétől.

  • Tölgyes Péter
    2015 szeptember 14
    2:39 de.

    Kedves Péter!

    Ami László Petrát illeti, alapjában véve egyetértek az általad írottakkal. De.

    László Petra semmilyen súlyos testi sértést nem okozott senkinek. Én ugyanis a róla keringő videó felvételből azt láttam, hogy akiket megrúgott, 2 gyermek, illetve a férfi, ölében a gyermekével, akit elgáncsolt, ők semmiféle ápolásra, vagy orvosi segítségnyújtásra nem szorultak. Maradandó, több napon át gyógyuló sérülést sem okozott nekik, ők ugyanis az eset után a saját lábukon hagyták el a helyszínt.

    Ebből adódóan véleményem szerint László Petra mindössze csupán egyfajta foglalkozáskörében elkövetett súlyos etikai vétséget követett el, de semmiképpen nem bűncselekményt, amiért több év letöltendő börtönbüntetésre kelljen őt ítélni.

    Ha ez mégis bekövetkezik, akkor én ebben az országban már nagyon fogok félni, hiszen ez a magyar jogrend teljes torzulásaként, bárki ellen koncepciós pert kreálva akárkit bűnössé lehet nyilvánítani, az pedig már a demokrácia csődjének és a diktatúra kezdetének lesz tudható.

    Akarsz ilyen országban élni? Én nem!

  • Gézám, ezt nem jól látod. Bizony, elkövette a súlyos testi sértés kísérletét, és a törvény azt is büntetni rendeli, ugyanis nem mérte fel tettének következményét.
    Ha a kislány belső vérzést kapott volna, akkor is a saját lábán hagyja el a helyszínt. Ha a gyerekére eső apa megzúzza annak bordáját, akkor is, de mi van akkor, ha a földet érés helyén akad egy éles kő, és a gyerek fejét abba beveri? Ne mondd, hogy ez mind „mi-lett-volna-ha” feltételezés, és a helyszínen nem volt ilyen. Ezt L.P sem tudhatta.
    Olyan, hogy foglalkozás körében elkövetett súlyos etikai vétség, nincs. Nem az etika tárgykörébe tartozik, hogy felrúgok-e valakit, vagy sem. Megértem,hogy nem etikus senkinek a belét egy dikicssel kiontani – már csak a látvány miatt sem – de mégis gyilkossági kísérletként ítéli meg a törvény.

  • Nem!
    Most az egyszer nem értek egyet.
    László Petrát ne ítéljük el, csupán a cselekedetét.
    A kenyérgond mindünknél fennáll, kell keresnünk – egész életünkben – máshol, és még ennyi bűn sem száradt lelkünkön.
    A keresztényi könyörület, – ha van ilyen, én „csupán” emberi könyörületként szeretnék rá gondolni – nem erre az esetre vonatkozik. Itt szándékos náci cselekedet történt.
    Nem gondolom, hogy itt valóban elmarasztalás történik, az ilyen cselekedetek gazdái (nálunk biztosan) hamar „munkát” kapnak.
    Jut majd a kenyérre sonka is…

  • Gyula Bognar, Jr.
    2015 szeptember 14
    2:41 de.

    Kedves Gyula!

    Tisztázzuk a tényeket, nehogy már a malter csapja falhoz a kőművest.

    Ne essünk túlzásokba, és László Petra cselekedetét ne hasonlítsuk Adolf Hitleréhez.

    László Petra nézetei nem képezik vita tárgyát, az egyértelmű, ebben Önnek igazsága van. De attól, hogy valaki náci nézeteket vall, még önmagában nem minősül büntetendő cselekedetnek. László Petra lelkén ráadásul egyetlen ember halála sem szárad, tehát amit ő tett, az csupán egy etikai vétség, nem pedig emberiség ellen elkövetett bűncselekmény.

    De nem az a lényeg. Ha a bíróság elítéli őt, azzal mártírrá fogják avatni, és az ő feljelentői éppen az ellenkező hatást fogják azzal elérni, mint amit eredetileg jóhiszeműen szerettek volna ellene cselekedni. Ha ez bekövetkezik, akkor Gyurcsány Ferencnek, sőt, minden balliberális párt vezetőjének szigorúan el kell határolódnia az ítélettől, mert ha nem teszik meg, úgy ők lesznek a nemzeti oldal bűnbakjai.

  • Hívő ateistaként nem bíznám egyik istenre se a dolgot. Az isteneink épp azzal vannak elfoglalva, hogy egymásnak ugrasszák a híveiket. Petra ügyben úgy látom, hogy szegény hülye pánikba esett. Ille, aki úgy tudom biztonságisként is dolgozott, talán mesélhetne arról, milyen érzés, amikor szembetalálod magad párszáz feldühödött emberrel. Bár a rúgós képén nem annyira pánikról, inkább amolyan „szent düh” féléről árulkodik az arckifejezése. Én abban reménykedem, hogy rájön, milyen az, ha valaki szopóágra kerül. Bár sajnos nagyobb az esélye, hogy a „szent düh” növekszik benne, merthogy „ezek miatt az állatok miatt” került ilyen helyzetbe.Úgyhogy Gézának igaza van: inkább segítségre lenne szüksége, mint arra a gyűlöletrohamra, ami éri.

  • Aptyuka: a cselekedet nem létezik cselekvő személy nélkül.

  • István Barátom!

    A jelenleg hatályos jogrend szerint, László Petra valóban büntetendő cselekedetet vitt véghez. Én nem is ezt vitatom, hanem annak az etikai megítélését latolgatom. Ha ugyanis ez bekövetkezik, akkor a magyar emberek többségében az a kényszerképzet fog úrrá lenni, hogy megszűnt Magyarországon a jogállamiság. Ebből pedig egyértelműen a Jobbik fog profitálni.

  • talalom: mi több, most is biztonságiként dolgozom. Igaz, feldühödött tömeggel még nem kellett szembe néznem – véleményem szerint az is mazochista a kollégák közül, aki kimegy egy Fradi-UTE focimeccsre rendezvénybiztosítónak – de egy biztonsági jogállása egészen más, mint egy operatőré.
    A pánikkal nem értek egyet, piszkosul levegős volt körülötte a tér, ő mozdult agresszíven.
    Ami a gyűlöletrohamot illet: a természet nem tűri az űrt. A hatás ellenhatást vált ki. Nem gondolom hogy a felebaráti szeretet váltotta ki ebből a nőből a reakcióját.
    Mártírt meg – ez Gézának szól – csak ártatlanból lehet csinálni. A történelmi mártírok – Husztól Jean D’arcon keresztül Giordano Brunóig (a lista nem teljes) – biza, a kor törvényei szerint nem voltak ártatlanok. L.P – ha elnyeri törvény szabta büntetését – nem mártír lesz – mégis, kiknek a szemében? – hanem büntetett előéletű.

  • Gézám, miből gondolod, hogy majd pont most fognak arra ébredni, hogy Magyarországon – amúgy 5 éve – megszűnt a jogállamiság? Aki eddig nem ismerte fel, az reménytelen, a többiek meg évek óta tudják.
    Miért profitálna ebből a Jobbik? Látod halvány jelét is annak, hogy na, majd ők helyre akarják állítani a jogállamiságot?

  • Kedves Bogdán Géza! Értetlenül olvasom amit leírt. Ne ítélj? Mert megítéltetünk? Minden jó szándékú ember ítél ilyen helyzetben. Megtévedt volna az a nő? És ezt többször is megtette, ráadásul vízágyút óhajtva? Szerintem egy elvetemült, elveit tettekre váltó nőt láttunk. Még gondolkodnék is a megbocsátáson, ha egy tanulatlan nem felvilágosult ember tette volna azt amit Ő. De nem ez a helyzet. Ez a nő prezentálta szimpátiáját tettekkel, és egyben előre is vetítette a jövőt, hogy mit várhatunk egy ilyen mentalitású embertömegtől. Olvasom naponta én is a gyűlölködő hsz-kat,és érteni vélem.Nekem ezzel kapcsolatban az a véleményem, hogy ítéltessünk meg! Mindenki a saját tetteiért!Viselje csak az elveiért a megvetést, és a munkanélküliséget. Mert valahol Ő is részese a mostani kialakult helyzetnek, és gyanítom hogy nem kicsit.Ezzel a „ne ítélj” szöveggel, akár felmentést is adhatnánk napjainkban a hozzá hasonlóknak. Megtehetjük? És mi lesz akkor? Csak még dühösebben, még elszántabban fogják megmutatni foguk fehérét. Mert ilyenek…

  • István Barátom, maradjunk annyiban, hogy lesznek, akik azt így gondolják!
    A Fidesz szavazóira gondolok, akikről Vona Gábor azt nyilatkozta, hogy valójában ők is Jobbikosok, csak még nem tudnak róla. No, belőlük fog profitálni a Jobbik.
    Hogy ők állítanák helyre a jogállamiságot, az persze eleve kizárt dolog, de hidd el, sokan vannak már így is, akik bíznak bennük, mondván: „reszkessen Orbán és Gyurcsány, a Jobbik majd rendet csinál”!

  • Tölgyes Péter

    Géza!

    Ille Istvánnal értek egyet. László Petra nem tudhatta, cselekedete milyen sérülést okoz, a tekintete egyértelműen azt sugározta: „Felrúgom, mint a sz.rt!” Ez azért egyszerű botlásnál, tévedésnél jóval súlyosabb, kivált, hogy a „Legalább vízágyút bevetnének ellenük” kitétellel is megspékelte.

    Semmiféle félelem, semmiféle kényszer hatása alatt nem állt, ez nem több utólagos mentségkeresésénél, ami a bocsánatkérését álságossá teszi. Te hihetsz neki, jogodban áll, én hadd ne tegyem.

    Abban sem hiszek, hogy csak úgy, megélhetési kényszer miatt került az N1-hez, mert ahhoz gyomor kell, hogy valaki egy gyékényre kerüljön a Jobbikkal. A rugdosódása nagyon is beleillik ebbe a képbe: L.P. azonosult munkaadóival. Más kérdés, hogy balszerencséje volt, dicső tettét többen is megörökítették, és Vonáék cukiságkampányába MOST nem illik ez a nagy felháborodást kiváltó erőszakos cselekmény.

    Kizárólag ezért tették ki azonnal a munkahelyéről, noha kérdés sem férhet hozzá, hogy: egyetértenek vele. (Csak ne bukott volna le, ugye…)

  • Gézám, Gyurcsánynak mitől kellene reszketnie? Ez a megszállott ifjonc meg ugyan, milyen fogást találna Orbánon? Hogyan tudná átalakítani a hatalmi apparátust Vona ahhoz, hogy rendet csináljon – függetlenül attól, hogy az életben nem szerez olyan többséget, hogy ő alakíthasson kormányt, hacsak össze nem fekszik Orbánnal (Schiffer, a próbanáci, nem játszik) – mivel semmilyen káderállománya nincs?

  • A szerzőnek akár igaza is lehetne;
    ha a hölgy tényleg bocsánatot kért volna. Merthogy a hamis mentegetőzés nem bocsánatkérés.

    Ha valaki egy mellette elfutó gyerekes apukát felrúg, közben figyelve arra, hogy a kamerával folyamatosan vegye még az esés után is, majd a távolba elfutó menekültekkel kapcsolatban „vízágyúzást kérjen”, az nem pánikol.

    Az – akár még függetlenül is a politikai nézeteitől – egy jó vizuális sztorit, balhét akar. Vízágyúval, és lehetőleg feldühített menekülttel, akivel kapcsolatban azt lehet bemutatni, hogy „munkatársunkra támadt az örjöngő migráns”.
    Csak a dolog rosszul sült el…

    Persze ezért is lehetne bocsánatot kérni, és lehetne bocsánatot kapni is. Csakhogy a bocsánatkérés nem történt meg. Helyette volt magyarázkodás pánikról, meg „úgy érzékeltem, hogy megtámadtakról”….

  • Kedves Péter!

    De nem okozott senkinek semmiféle sérülést, így ha őt a bíróság egy általa el nem követett cselekedetért ítéli börtönre, azáltal mártírrá avatják őt.

    László Petra bocsánatkérésének őszintesége pedig egyáltalán nem lényeges momentum, azonban ne feledjük az örök igazságot: a hamis gyöngy időnként jobban csillog, mint az igazi. A legtöbb ember értékrendje szerint, ha valaki megbánja tetteit és azokért bocsánatot kér, akkor annak igenis meg kell bocsátani. Ha nem ez történik, akkor fordul a kocka, és ez a lényeg, erre akartam utalni.

    Megjegyzem, László Petra csak azt mondta, amit a kormány médiája több héten keresztül sugallt a társadalom felé. Ő csak vízágyút akart bevetni a menekültek ellen. Mi van akkor, ha Orbán Viktor viszont tűzparancsot is ad. Elhiszed kedves Péter, hogy lesznek, akik azzal is egyetértenek majd?

    A Századvég legfrissebb közvélemény-kutatása szerint hónapról hónapra többen állnak ki a bevándorlást érintő törvények szigorítása mellett. Íme:

    http://szazadveg.hu/foundation/kutatas/piac-es-kozvelemeny-kutatas/szigorubb-bevandorlaspolitikat-a-kozvelemeny-82-szazaleka-a-kormany-mellett

  • bumburi
    2015 szeptember 14
    6:00 de.
    Kedves bumburi!

    Ha nem érti, amit és amiért írtam, akkor szerintem Ön egyike lehet azon szerencsés embereknek, akik életükben még soha nem vétkeztek.

  • István Barátom, ha egy őrült elme hatalomhoz jut, az onnantól kezdve már úgy alakíthatja az állami apparátust, hogy bárki ellen képes legyen fogást találnia.

    Példaként megemlítem Észak-Koreát. Ugye, mennyire hihetetlen dolgok történnek ott manapság? Gondolod, hogy ilyesmi nálunk „holnap” nem következhet be?

    Én úgy gondolom, tekintettel arra, hogy a magyar társadalom zöme fogékony a gyűlöletre, nálunk is bármikor bekövetkezhet hasonló szörnyűség.

    De adja Isten, hogy ne legyen igazam!

  • talalom,
    A „hivő teista” az hívő. Egyébként az igazi ateistának el kell fogadnia Isten potenciális létét. Elvégre potenciálisan sem létezőt tagadni sem érdemes.

    Gyula Bognar, Jr., utálni fog azért,a mit írok, de Hitlernek, mint embernek akár meg is lehet bocsátani. Neki is megvoltak a maga motivációi, szerelmei, stb. Ezek lehettek meg nem érthetőek, gusztustlanok, de ezernyi kis hitler rohangál közöttünk. Mégsem lesz mindenkiből sorozatgyilkos.
    Hitlernek a politikusnak, a jogalanynak, a társadalmi lénynek nem lehet megbocsátani azt, amit tett.

    László Petra emberileg alkalmatlan a média-munkára, de ettől tényleg kiváló kápó lehet. László Petrának az embernek lehet bocsánat. Mint médiamunkásnak, mint jogalanynak etc. már nem.
    DE egy büntetés sosem lehet túl aránytalan, mert értelmét veszti. Mindkét irányban.
    Engem is felháborított, amit tett. Leírtam miért. Mert visszaélt ismeretekkel, helyzetekkel, amivel TILOS visszaélni.
    De mindig van egy indulati pont, amikor meg kell állni és azt mondani: ELÉG!
    Különben a legfontosabb vész el az emberből. Az EMBER

  • Ölni akart a nő ennyi.
    PErsze ” erős felindulásból ” ami a Bíróség előtt csökkenti a bünthethetőséget..ha véletlenül sikerül neki.
    A kisgyerek pl. beverhette volna a fejét esés közven egy jóköra kőbe , vagy nyakát törhette vona mikor az apja ráesik.
    NEM GÁNCSOLUNK EL OLYAN EBERT AKINEK AZ ÖLÉBEN GYERMEK VAN !!
    Ez a tempó a halálbrigádok módszere :
    ” Szuronyhegyre a csecsemőkkel , vagy ha nincs szurony akkor a falhozcsapni öket a lábuknál fogva. ”
    A történelemben számtalan példa van és volt ilyesmire.

  • Még annyit :
    Ezek a képsorok többet ártottak a jobbereknek meg Magyarországnak , mint az emúttötév.
    Az angolszász gondolkodásmódban nincs pardon a kisgyermek ellen efféle módon vétőknek.
    Elintézték magukat.

  • Nincs igazad kedves barlev! Lehet, hogy úgy gondolod, könnyű nekem „megbocsátani”, mert nem vagyok zsidó. De nem, nem könnyű. Nem könnyű szembenézni a szüleink generációjának életével (én már a háború után születtem). Még akkor sem, ha ők személyesen nem voltak részesei a történteknek, apám még honvéd-katona sem volt, testi alkalmatlansága miatt.De nem könnyű szembenézni az ő gyanútlanságukkal, tudatlanságukkal – miközben mi magunk is gyanútlanok és tudatlanok vagyunk. Ugyanúgy nem könnyű, mint ahogyan egyik honfitársam említette, hogy a legszörnyűbb az volt, amikor az utcán vezették a menetüket, az ablakokon sorra gördültek le a redőnyök. A redőnyök hangját, azt a legnehezebb megbocsátani. De muszáj, önvédelemből muszáj. Hacsak nem akarunk az idők végeztéig a lezárt redőnyök mögött üldögélni egymásra vicsorogva…

  • én a Századvéget nem venném hiteles forrásnak. Manipulál.

  • bonhomme: jajistenem, velük kell szembenézni! Huh, de félelmetesek! Szerintem valami nincs rendben a nemi életükkel. Ha lenne nekik otthon egy jó meleg … khm, sarok, nem lennének ennyire frusztráltak.

  • Tölgyes Péter

    A Századvég ugyanúgy hiteltelen, manipulatív forrás, mint a Nézőpont Intézet. Az az elementáris felháborodás, amely az országon végigsöpört L. P. minősíthetetlen tette után, nem arra utal, hogy ekkora többségben lennének az idegengyűlölők.

    De még ha így is lenne: a tőlük való félelem semmire nem megoldás. Nehogy már hozzájuk – is – alkalmazkodjunk, nehogy azért ne merjünk véleményt nyilvánítani, mert az az ő erősödésükhöz vezet.

    A történelem számtalanszor bizonyította, hogy a menekülés a semmibe nem megoldás.

  • Kedves Géza!

    Szerintem téves úton jársz – a jóindulatodban nincs okom kételkedni, hisz annyira nem is ismerlek – de mint egyszerű hívő lélek, úgy tűnik a Jóistenre lőcsölsz olyan feladatot is ami nem az ő dolga!

    Szerintem válasszuk ketté a dolgokat – van egyszer egy emberi oldala,azt nekünk embereknek kell megítélnünk és van egy, ami felett majd a mindenható mond ítéletet.
    Reméljük őt meggyőzik az olyan szavak, mint lelkiismeret, őszinte megbánás, megijedtem, pánikreakció stb stb.
    Engem azonban sem anyaként sem humánus, gondolkodó emberként nem, bár szerintem a két minőséget nem lehet és nem is kell elválasztani egymástól, mert egyik a másikból következik.

    Ez az ember L.P.szándékosan, és tudatosan követte el amit elkövetett, méghozzá nem egyszeri, meggondolatlan „ösztönmozdulatként”!
    Azt talán még elhiszem, hogy a felfokozott pillanatban az idegek úgy dolgoznak néha, hogy egy óvatlan másodpercben kontrollálatlanul félrerúg valaki aminek egy épp arra szaladó ember lesz a kárvallottja! Ilyenkor rögtön és azonnal, ott a helyszínen bocsánatot kérünk, miután felsegítettük,leporoltuk (amúgy Rejtősen) és ezzel a dolog el van intézve!
    Szerinted sem az történt ugye ?

    A bocsánatkérése hiába való és felesleges – a tetejében nem őszinte, és némileg megkésett – ilyesmiért ugyanis nem lehet bocsánatot kérni.
    Nagy valószínűséggel konzultált az ügyvédjével – miután látták, hogy a dolog nagyobb publicitást kapott mint gondolták – és nem tudják meg nem történtté tenni a cselekményt, megpróbálnak hát reszelni rajta egy kicsit.
    Jött az első, majd a második bocsánatkérés mely igen álságos – annál is inkább mert elég egyértelmű, hogy a fenyegetettség hatására történt!

    Elég visszatetsző ahogy kijátssza a kisgyerekes anya aki most munkanélküli lett c. kártyát, ráadásként a gyermekét egyedül neveli, jaj mi lesz most a kenyérrel… ? (mellesleg tegnap még az jelent meg, hogy L.P. férje tette közzé a második bocs.kérést: zagyva, és majdnem lényegtelen)
    Erre sajnos sokkal előbb kellett volna gondolnia,végtére is ez a ő már nem egy fiatal, tapasztalatlan, forrófejű kezdő – pontosan tudta/tudhatta minek mi a folyománya.
    Engem inkább az érdekelne, hogy ha a kollégái nem rögzítik éppen a valóságot ( mert a kamera az már csak ilyen) -vajon hány embert rugdosott volna meg, vagy mire vetemedne még ?

    Neki akkor és ott egy feladata volt: a leghívebben közölni és láttatni mindazt ami ott és akkor folyt, azaz tudósítani arról ami történik és nem az, hogy belső meggyőződésének teret engedve maga ítélkezzen emberek egy csoportja felett!
    Mert lehet, hogy „csak” három emberbe rúgott bele, de ezzel kifejezte az egész menekült – migrációs kérdést illető álláspontját.
    Munkavégzése közben, foglakozásával össze nem egyeztethető módon élt vissza a ráruházott bizalommal- a legkevesebb ami érhette a „hivatalvesztés”!
    Figyelmeztetés ? Megrovás ?
    Azt másért szoktuk adni, másért szoktuk kapni!

    Mondjuk Átlag Pista bekapcsolja a TV-t egy kis aktuális híradóra kiéhezve, és azt látja, hogy a tudósító maga sem tesz mást, mint amit az állami – kormányzati propaganda már régen nyomat: azaz ráerősít a központi mocskosságokra! Egyből megerősítve látja saját,homályosan megfogalmazott tézisét, hogy „… hát ezekkel így kell bánni, ezek nem emberek, hanem ….” stb stb
    Óriási tehát a sajtó és mindenfajta média felelőssége – L.P.azonban ezt nem tudja/tudta ?

    Te magad sem kételkedsz a mozdulatok valódiságában! Tisztán és világosan látszik, ahogy belerúg emberekbe (két alkalom) és egy alkalommal gáncsot vet egy akkor éppen védekezésre képtelen, gyermekével és csomagjaival – a szánalmas kis motyóival – „telekezű” emberbe!
    A videókon jól látszik, bármilyen szögből elemzed is, hogy miközben feladatot teljesít, tehát a kamerájával helyezkedik és szteppel, jó nagy terpeszekkel szökdécsel – aközben tudatosan, és meggyőződésből „csépeli” a betolakodókat, akik elakarják venni az ő „életterét” ? Ennyi és nem több!

    Tehát bármilyen jóságos és kegyelmes a te szíved Géza, légyszi ne akarj bűntudatot ébreszteni azokban akik ezt annak ítélik ami! És amiatt meg főleg ne, mert egyáltalán megítélik!

    Mert ezen az alapon senkit, semmilyen bűncselekményért, tettlegességért nem ítélhetünk el mi emberek, mert azt majd a Jóisten megteszi? Akár fel is oszlathatjuk a bíróságokat? Hisz az Isteni ítélet felülír mindent!?

    Ahogy őt nem érdekelte a gyermekével menekülő apa sorsa, úgy nem hat meg ilyenformán az ő állástalansága!
    A gyermekét/keit őszintén sajnálom, de nem azért mert anyuci magának köszönhetően elvesztette a pénzkereseti forrását, hanem mert ilyen légkörben kénytelenek felnőni – vajon milyen felnőttek lesznek azokból a gyerekekből akiknek az anyjuk a saját világától idegen egyedeket egyszerűen megrugdalja?

    Megélni, kenyeret keresni nem csak több százezres kamerával a vállunkon lehet – bár nem féltem hogy sokáig állás nélkül marad, majd kíméletlenül kikönyökli magának – de „közmunkásként” még kipróbálhatja magát!Emberek tízezrei élnek ebből, pedig lehet, hogy senkinek sem ártottak!
    Sőt, el lehet menni akár kirakodni is, a multikhoz – ebből is élnek jó néhányan!
    És még ezzel együtt sincs abban a szívszorító helyzetben, mint a menekültek közül vagy akár az itthoni nincstelenek, állástalanok közül bármelyikük!

    Ellenben az szöget ütött a fejembe: vajon véletlen- e, hogy csak a védtelenebbnek, gyengébbeknek ítélt emberekbe rúgott bele, és véletlenül sem egy 190 magas szikár,izmos fazonba!?

  • Bogdán Géza
    2015 szeptember 14
    5:23 de.

    Kedves Géza!

    Nekem úgy tűnik, hogy itt erősen keveredik két, egymástól jól elkülöníthető terület, a morál és a jog.

    Az egyik. Lehet ki állni amellett, hogy ne ugorjunk neki senkinek villogó fogakkal és habzó szájjal a vérét kívánva, mert lassan tényleg rosszabbak leszünk mint az állatok. Helyes, egyetértek. A tanításnak az egy is egy általam elfogadott és helyeselt pontja, hogy a cselekedetet ítéljük el, ne a személyt.
    Kiegészítésem. Erre viszont biztosan nem az motivál, hogy mert akkor nekik mártír lesz. Nekik én már hosszú évek óta – cselekedet nélkül „pusztán” elvi, faji, ideológiai vagy bármi más amit választanak fedősztoriul arra, hogy nem vagyok ők – minden vagyok csak nem ember. De írhatom úgy is, hogy már régen nem hiszek abban, csak még egy kicsit engedni kell, csak még egyszer kezet kell nyújtani és akkor majd. Nem. Így nincs akkor majd.

    A másik. A jognak keretei, deklarált szabályai vannak. Ezek betartatását és számonkérését arra hivatottakra ruháztuk át, a jogalkalmazókra. Ezzel kerülve el az önbíráskodás ördögi következményeit. Ha a bíróság ítéletében kimondja a vétkességet, attól elhatárolódni teljes szereptévesztés. Az én szememben semmivel sem jobb és nem kevésbé káros, mint akasztást, kibelezést és hosszan tartó kínzást követelni.

    Morálisan és jogilag egyaránt. Nálam ez így kapcsolódik össze.

  • Kedves Péter!

    Hiteltelen hírforrás, de a magyar balliberális média mégis hivatkozási alapnak tekinti őket, s lehozzák a kutatásaik eredményét. Az általam felvetett gondolatoknak pedig semmi köze nincs a szabad vélemény kinyilvánításának. Persze, ezt tegyük meg, ne mutassunk közönyt, ne legyünk gyávák élni a jogainkkal. Azonban arra számítani kell, nekünk, demokratáknak is, hogy egy aránytalan ítélet, amely véleményem szerint könnyen bekövetkezhet provokatív célzattal is, az már az ő malmukra hajthatja a vizet.

    Ők megváltozni nem fognak, szerintem nem is akarnak. Manipulálni azonban nagyszerűen tudnak. László Petra pedig erre most egy nagyon jó eszköz a tarsolyukban. Őt a saját főszerkesztője mellesleg nem azért rúgta ki, amit tett, hiszen az ő értékrendjük szerint az csupán holmi csekélységnek mondható, hanem azért, mert lebukott.

    A magyar jobboldal, szerepet játszik, és mi demokraták pedig az ő dróton rángatott statisztái vagyunk.

  • itt világos a kép,és látni engedi a gerendát,meg a szálkát is. https://www.youtube.com/watch?v=0c-QYChLtik

  • Besancon: „az állami – kormányzati propaganda már régen nyomat: azaz ráerősít a központi mocskosságokra „.
    Ma reggel Szentgotthárdról adott beszámolót az 1-es TV kihelyezett idiótája – hogy még fogalmazni sem tudott, már nem is érdekes – és miközben az osztrák határon rostokoló menekültek sanyarú helyzetét ecsetelte – akik közül, mint mondta, sokan visszaszökdöstek (?!) Magyarországra ivóvízért – hogy érzékeltesse, szerinte kikről is van szó, a háttérben álló almafára mutatott, amit – mint mondta – az elérhető magasságig LELEGELTEK a menekültek.
    Tehát a TV1 riportereinek gyöngye állatoknak tartja a menekülteket. Gratulálok.

  • dezderro: hát persze. A többi felvétel, más szögekből meg libsibolsi hamisítás, ez az igazi. Tessék mondani, L.P miért nem tagadta, hogy dehát ő nem is?
    Az egésznek semmi köze a faiparhoz, de annál több a szerecsenmosdatáshoz.

  • Andy! Igen, ezért vagyok hívő ateista. Úgy vélem, minden ember magában hordozza istenét, annyiféle isten van, ahányan vagyunk.

  • Kedves Bogdán Úr,
    én imádom a Kanadai Magyar Hírlapot, minden hozzám érkező cikkét elolvasom és szinte mindenben egyet is értek vele. De az Ön mostani cikke megdöbbentett. Azért is, mert a keresztényi hitvallásra hivatkozik minden második mondata, de ez nekem úgy tűnik, mint az inkvizíció: hiszen ők is keresztények voltak, csak éppen nem a megbocsájtást hirdették, hanem az ellenkezőjét. De ezzel Ön is átesett a ló túloldalára: meg lehet bocsájtani azt, amit ez a féreg tett??? Amit csinált, azt nem félelemből csinálta, mert akkor inkább elmenekült volna onnan. Nem, szándékos gyűlöletből tette! Én nem szeretem az iszlám hitet, a bigott vallásságukat, a törvényeiket stb. De ebben az esetben igazat adok a sariának: ezt a nőt meg kéne kövezni! Mert ő még csak nem is Homo ludens, aki szórakozott egy kicsit, sokkal inkább egy gyilkoló TRexre hasonlít. Méer védi ilyen álnok módon???

  • mkati
    2015 szeptember 14
    9:33 de.

    Kedves Kati!

    Keveredik ám, de még hogy. Pontosan erről szól ez az írásom is, amit László Petra védelmére kelve írtam. Mert amit ő cselekedett, az csak morális értelemben elítélendő, más szóval mondva, az egyfajta jó erkölcsbe ütköző cselekedet, amellyel ő minden jó ízlésű embernél kiverte a biztosítékot. A főnöke is pontosan ezért rúgta őt ki, hiszen felmérte az esélyeket, s tisztában volt vele, ha menti a menthetetlent, akkor azzal ő a pártjának, akit képvisel, erkölcsi értelemben többet fog ártani, mint amennyit azzal a hasznára lehetne. Ne feledjük, hogy Vona Gábor nemrég a magyar értelmiség segítségét kérte, merthogy szeretne hatalomra kerülni és megnyerni a 2018-as választásokat. László Petra pedig most felborította az általa szépen kirakott dominókat.

    A csavar ott van a képben, hogy László Petrát feljelentették, s a bíróság pedig jogilag is elítélné őt. Elítélné, méghozzá drákói szigorral. Állítólag még 7 évet is kaphat. 7 év börtönbüntetés egy olyan tettért, ami valójában meg sem történt, és csak vízió, hogy mi történhetett volna. De nem történt, és ez a lényeg. Innentől kezdve, ha őt a a magyar jog bűnösnek mondja ki és letöltendő börtönbüntetésre ítéli, az már sokak erkölcsi ízlését és megvetését fogja kiváltani.

    Ez a cél, ezt akarják elérni? Megtehetik, hiszen a magyar bíróság tudvalévő, hogy a Fidesz kezében van, s ők ebben bármikor asszisztálhatnak a Jobbiknak. Végül is, miért ne? Előbb utóbb úgyis összenő, ami eleve összetartozik.

  • Gabor Sagi: megtisztelő a rajongása, köszönjük! A saria tekintetében csepp korrekciót javasolnék, a megkövezéssel ugyanis a házasságtörő asszonyt büntetik.
    Azt viszont nem tudom, az embertelenséget, a faji gyűlöletet bünteti-e bármivel is? Aligha.

  • Kedves Sági úr!

    Hívő keresztény emberként azt tanácsolom Önnek, ha nem akarja, hogy a lelki üdve örökre elkárhozzon, akkor ne a Kanadai Magyar Hírlapot imádja, hanem Istent!

    Tetszik tudni, mi, akik ide írunk, mindannyian bűnös emberek vagyunk, azért aztán eleve, hogy tévedhetünk is, ha véleményt formálunk. Javaslom Önnek, hogy mielőtt ítéletet mondana és pálcát törne felettem, elébb olvassa el a hozzászólásokat is, hátha azután tisztulni fog a kép.

    Ha mégsem, akkor bocsánatot kérek, hogy kiábrándítottam Önt!

  • Tisztelt Ille Úr, sajnos téved, mert a saria mindent büntet, ami egy kicsit is eltér az iszlámtól, illetve az általuk kitalált törvényektől (lásd pl.a lopást kézlevágással bünteti stb.)A házasságtörő asszony csak egy lyuk a rostán. Másik fölvetése: igen, mindent büntetnek, sőt az újkori inkvizíció is felütötte a fejét: milyen jogi alapja van az iszlám államnak arra, hogy naponta több ezer embert gyilkoljanak meg? Ahogy Ön írta: embertelenség, faji gyűlölet? Igen, mindkettő. A síiták a szunnitákat is ölik(nem tudom, hogy az iá hová tartozik, valószínűleg siiták, mert Irán támogatja őket): lassan viszont túltesznek a hitleri Endlösungon, mert embertelenségből is jeles bizonyítványt fognak kapni a történelemtől, hiszen válogatás nélkül gyilkolnak. Akár sztálint is hozzátehetjük ehhez, aki a saját népét mészárolta le. Tudom, hogy napi szinten ismeri a magyar helyzetet, csak azt nem tudom, hogy miért védi azokat, akik már eddig is tanúságot tettek a gyűlöletről és akik egyre bátrabban teszik ezt. Ez kell ennek az országnak? Genetikailag (talán) nincs bennünk, de a szociálpszichológia, azaz a politika ezt gerjeszti. Qui prodest???

  • Változik a világ !
    Ilyet régen csak a Pártból zártuk volna ki, most meg lassan a KARÓBAHÚZÁS fog elhangzani. Pedig még az antiszemitizmust se lehet előrángatni,- sőt !!

  • Kedves Géza
    -Véletlenül erre járván örömmel látom ám a gigászok harcát,mivel okosságot én már nem tudok hozzá fűzni ezért inkább elmesélek egy történetet.
    -Két vitázó fél, akik nem tudtak dűlőre jutni egy vitás kérdésben, megegyeznek abban, hogy felkeresik a rabbit és ő tegyen igazságot a kettejük vitás kérdésében. A rabbi titkára fogadja majd bekíséri az egyik vitázót, a rabbi figyelmesen meghallgatja a panaszát majd rövid gondolkodás után azt mondja neki: Önnek igaza van, uram! Majd a titkár kikíséri. Ezt követi a másik vitázó, ő is előadja a panaszát, majd a rabbi ismét rövid gondolkodás után azt mondja: Önnek igaza van uram! Majd a titkár őt is kikíséri.
    Mindketten megvannak elégedve a rabbi döntésével, megnyugodva távoznak. Ezek után a titkár odafordul a rabbihoz: de rabbi uram, hiszen nem lehet mindkettőjüknek igaza!
    Igazad van fiam – felete a rabbi.
    -Nagyon régen találkoztam e kis történettel, remélem, jól adtam elő, ha nem elnézést kérek.

  • Kedves Géza.
    -Engem nagyban befolyásol ítéletalkotásomban az a tény, hogy pontosan tudom, ez a nő milyen eszmét vallott magáénak, de nem is ez a legnagyobb bűne, hanem az, hogy ezt ordas eszmét terjesztette is.
    -Minden magát értelmiséginek vallótól elvárható, hogy önmaga el tudja dönteni, hogy a nép tanítói, vagy éppen a butítói sorában a helye.
    -Ez a nő rosszul döntött-butított és kegyetlenkedett.

  • Bogdán Géza
    2015 szeptember 14
    11:17 de.

    Kedves Géza!

    Azt hiszem elsőre is értettem az álláspontodat, csak nem értek vele egyet..))

    Én a jogi eljárást helyesnek tartom.
    Gondolj bele abba, hogy milyen nehéz elviselni az áradó gyűlöletet, a mostanra általánossá váló (elsősorban netes megszólalásokra gondolok) verbális köpködésre, anyázásra, agresszióra. Meg gondolom az sem csak az én tapasztalatom, hogy ez való életben is fokozta a feszültséget. Egymást nem ismerő emberek ugranak szinte azonnal bármire és legszívesebben szépcsapnának valamit vagy valakit.

    Ha ez így van, a verbális is ilyen következményekkel jár, akkor vajon mit okoz, ha azt a nagyon rigid határt is átléphetővé tesszük, hogy üthetsz, rúghatsz. Nem kell jogi következményeket vállalnod, mert a politika. Szerintem ez megengedhetetlen és rémísztően veszélyes. Mert akkor még ez is bizonytalanná válik. Ha holnap xyz üt, előbb megnézzük, hogy ki ő, mi ő és mi áll mögötte? Ha olcsójános nekeresdről akkor lecsapunk rá, mert nehogy má’ azt hidd te is megengedheted magadnak?

    A drákói szigorban sem hiszek. Igaz, hogy politikai ügyekben kavarnak erősen a bíróknál is, de én úgy látom, hogy ott még ez elég gyatrára sikerült a szándékaikhoz képest.
    Én simán el tudom képzelni, ha elítélik (ezt tartom valószínűnek), felfüggesztett ítéletet kap és a 7 évet sem látom reálisnak.

  • Kedves Pecor Barátom!

    Szép kis történetet hoztál, köszönöm Neked!

    Ha a magyar bíróság László Petrát letöltendő börtönbüntetésre ítéli, akkor már senkit sem fog érdekelni, hogy ő milyen eszmeiséget képvisel. Az fog tudatosulni sok emberben, hogy ő egy koncepciós ügy áldozata lett, s onnantól kezdve igaza csak a Jobbiknak lesz. Sőt. Már most azt rebesgetik egyesek, hogy nem oda Buda, ő nem is gáncsolta el azt a szír apát, ez mind hazugság és csak a balliberális média agyrém-kitalációja. Még egy videót is hamisítottak, hogy bizonyítsák a maguk igazát. Íme:

    http://mandiner.hu/cikk/20150911_laszlo_petra_megsem_gancsolt_felvetel_egy_masik_kameraallasbol

    Nos, nem tudom, ki, hogy van ezzel, de én viszont úgy szeretném hatalmon látni a Jobbikot, mint púpot, a hátam közepén.

  • Bogdán Géza
    2015 szeptember 14
    1:20 du.
    Ha túlrettegjük a jogi procedúrát, több táptalajt adunk a fasisztáknak, mert a büntetlenség látszatát adjuk a kezükbe. Ez veszélyesebb koncepció, mint a szélsőjobb hangoskodása egy ítélet ellen.
    Amúgy nem kettő, hanem három rúgás. A gyerekkel futó férfi támaszkodó lába, egy fiatal fiú, és szinte le sem teszi a lábát, beletalpal a kislányba. A pánik, a védekezés ösztöne a kitérés a veszélyzónából. Itt nem az történik, hanem szándékos agresszió.
    Talán a fiú magyarázható még, mivel előtte van egy kontaktus. A kislány viszont ráadásul kerül is, vagyis a szándékosság mindenképpen egyértelmű.
    Visszatérve az elejére, inkább a jobbik hangoskodása egy védhetetlen állásponttal, mint a büntetlenség látszatától felbátorodott csürhe.

  • Kedves Kati!

    Én pedig László Petra esetében a jogi eljárást nem tartom helyesnek. Annak okát pedig több hozzászólásban is részletesen kifejtettem, hadd ne ismételjem önmagam.

    Másrészről pedig ha őt az általa elkövetett rugdosásért jogilag is elítélik, annak semmiféle visszatartó ereje nem lesz, sőt, szerintem ellenkezőleg. A Betyársereg tagjai annak hatására még inkább felbőszülnének, és ki tudja, kit vennének célba. Ne feledjük, anno Csintalan Sándort is egy szélsőséges nézetű személy hagyta helyben, világos nappal, a tulajdon garázsában. Szerintem, László Petráért is bosszút állnának.

    Szóval, csak csínján azzal az ítélettel, én ezt vallom.

  • Don Ovuz
    2015 szeptember 14
    1:54 du.
    Szerintem meg akkor adunk a szélsőjobbnak táptalajt, ha elítélik László Petrát.
    Igen, rúgott kétszer, háromszor, tökmindegy hányszor. Szélsőjobboldali körökben a rugdosás a minimum. Na és? Okozott vele bárkinek is testi sérülést? Netán meghalt közülük valaki? Nem. Akkor milyen jogon akarják őt jogi úton felelősségre vonni, és olyan cselekedetért börtönre ítélni, amit el sem követett?

  • Géza, most egy kicsit elszaladt veled a ló. A garázdaság: büntetendő. A testi sértés kísérlete is. Mit is nem követett el L.P?
    Vagy szerinted tényleg vérnek kell ahhoz folynia, halálnak kell bekövetkeznie, hogy valakit elítéljenek?

  • Bogdán Géza
    2015 szeptember 14
    2:09 du.
    Mivel nem halálos ítéletről beszélünk, hanem szimpla garázdaságról, nem értem mitől lenne mártír?
    Az esetet súlyosbítja a gyerekek sérelmére elkövetett garázdaság.
    Ebből hogy következik a mártíromság?
    Viszont az álláspontodat továbbgondolva, egyenes következménye, hogy lám, lám, bármit megtehetünk, semmi következménye nem lesz.
    Feltételezhető a politika szolidaritása, védőháló belegondolása.
    Ebből egyenesen következik az atrocitások szaporodása mind a migránsok, mind pedig a helyi lakossággal szemben.
    És ha netalán a fanatikusok mártírnak hiszik, akkor mi van? Avagy ha nem, akkor csökken a számuk? Szerintem nem. Vagyis ne bátorítsuk további atrocitásokra őket büntetlenséggel.

  • István Barátom!
    Én ezt nem vitatom. Ti nem akarjátok tudomásul venni azt, amire én utalok. Ha László Petrát a bíróság elítéli, akkor azzal a szélsőjobb malmára hajtja a vizet. Lehet, hogy éppen ez a szándékuk? Bennem már ez a gondolat is megfogant.
    László Petrát el kell ítélni, de nem úgy, ahogy azt egyesek akarják, hanem, mint azt Tarr Béla filmrendező is tette, azaz, minden ilyen nézetet valló embert, ha olyat cselekszik, ki kell közösíteni a magyar társadalomból. Íme:

    http://mandiner.hu/cikk/20150913_tarr_bela_nincs_bocsanat_laszlo_petra_szegyent_hozott_szakmankra

  • Szerencsétlen csaj büntetést érdemel szerintem is, sokunkkal előfordult már hogy hülyeséget csináltunk, meg kell próbálni jóvá tenni.

  • Kedves Bogdán Géza!
    Ezen az alapon a foci ultrák is dobálhatnak hanggránátokat az aluljáróba, sőt. Elvárható hogy ezt tegyék.. Sántít ez a dolog nagyon L.P. felmentésével. Mert ne ítéljünk hogy meg ne ítéltessünk…. Ez a magyarázat enyhén szólva is felmentés, egy tanult kétgyerekes nő aljas tettére. Nem én nem értettem amit Ön írt, hanem Ön menti fel félreértelmezett bibliai idézettel ezt az elvetemült jobbikos nőt!
    Esetleg ne engedjük rá ezt a nőt ismét a rohanó menekültekre? Hátha jóvá tesz a tettét… (több rúgással)

  • charlie: maga mikor kezdi el?

  • Kedves bumburi!

    Hogy jönnek ide az aluljárókba hanggránátokat dobáló fociultrák? Látja, nekem az Ön okfejtése sántít, de nagyon.

  • Don Ovuz
    2015 szeptember 14
    2:27 du.

    Mitől lenne mártír? Attól, hogy az a garázdaság, vagy súlyos testi sértés kísérlete, amellyel őt vádolják, mindezért nem azok tettek ellene feljelentést, akik sérelmére azt a bűncselekményt László Petra elkövette, hanem magyar politikusok.
    Ha pedig László Petrát nekik köszönhetően elítélik, az csak olaj lesz a tűzre. Ez a történet pedig nem arról fog szólni, hogy a szélsőjobboldaliak felbátorodnak, hanem arról, hogy azáltal politikailag megerősödnek és hatalomra kerülnek. Onnantól kezdve lesznek ők csak igazán bátrak. Én ezt nem szeretném, ha bekövetkezne. Ennyi.

  • istvánné Boda

    Vélemémyem az,hogy a humánus emberi gondolkodás itt már megbukott.Vannak megbocsájthatatlan bűnök,és ez az.A fasiszta renszert idézi.mikor a sárga csillagokat viselő emberek zsidó honfitársaink.ha a villamos első kocsijára szálltak fel,a nyilasok lerugdosták onnan.Ezt Édesanyám mesélte.

  • László Petra garázdaságot követett el, „faji alapon” embercsoport ellen folytatólagosan elkövetett köztörvényes bűncselekmény volt tette.
    Kifejezetten a sérülékenyebbeket, a legkiszolgáltatottabbakat támadta meg erőszakosan, közveszélyt okozva.

    Megbocsájtani?
    A törvény általi szankciók akkor semmit sem érnek a bűnösökkel szemben?
    De nézhetjük úgyis, hogy megbocsájtunk, csak penitenciaként le kell ülje azt a 7-15 évet.
    Ilyen alapon mindenkinek meg kéne bocsájtanunk. Orbán is azt szeretné, hogy neki is, majd folytatja a bűnözi magatartását.

    L.Petra csak szerencsés lesz, ha lecsukják, és nem hagyják szabadon. Más oldalról, én megbocsájtok, és nem ítélkezem, hanem a saját költségén vennék neki egy repülőjegyet Bagdadig, vagy Damaszkuszig, ahol a nyakában egy táblával szabadonengedném a Medinában.
    Az lenne ráírva, én vagyok az , aki a muzulmán menekült gyermekeket rugdostam, elgáncsoltam.
    Nagyjuk meg az ítélkezés jogát az isteneknek! Allah földi képviseli majd elvégzik, amit szerintük Alah elvár tőlük.

    Bocsánatot kért?!
    Nagy büdös lószerszámokat!
    Napokon keresztül semmit sem nyilatkozott, csak hagyta, hogy a korábban is bizonyított hozzáállása és indíttatása jellemezze a róla kialakult pontos képet.
    Ja! Hogy a feldühödött iszlamisták ítéletére berottyantva kamuzott, hogy bocsánatot kér? Majd Allah előszobájában elvitatkozhatnak, hogy szándéka milyen volt, és hogy teljes szívéból megbánta -e, vagy csak félelmében hazudozott.
    Nem kell nekünk ítélkeznünk! Azért van az előre megírt jogrend szerinti bírósági döntés, de a magam részéről, most kivételesen átengedném fundamentalisták jogrendjének ítélethozatalára.

    Ilyenkor áldom az eget, hogy nem vagyok L. Petra , se orbán szomszédja!
    Jobb minél távolabb tartani magunkat tőlük!
    Én óriásplakátokon hirdetném a menekültekkel és az anyaországaik lakosaival orbán, valamint akiknek bármilyen közük volt ehhez a mocsok üldöztetéshez, gyűlöletkeltéshez és L. Petra lakcímét, hogy könnyebben felkereshessék jókívánságaikkal, üdvözleteikkel.

    L. Petrának szerintem úgysem lesz ideje munkanélkülivé válni, előbb utoléri Allah kegyelmes lesújtása!

  • Kedves cikk iro!

    Ha melyen vallasos lennek akkor talan elfogadnam ezt az allaspontot! Mivel nem vagyok az igy nem tudom elfogadni! A fent nevezett szemelyrol van velemenyem de de itelkezni sem pozitivan sem negativan nem az en dolgom! Egy napon midannyiunknak alahuzzak a szamlat!

  • Bogdán Géza
    2015 szeptember 14
    3:26 du.
    A szélsőjobb politikai előretörése nem László Petra elítélése vagy a bűneinek elnézésének függvénye. Az ügy többet árt a szélsőjobbnak, mint használ, hiszen kiteríti a valós lényét.
    Legyünk őszinték, minél tovább napirenden va az ügy, annál több emberhez jut el, és annál több ember kezd gondolkozni.

    Amit tett, az köztörvényes cselekedet. Ez nem vitatéma. Ha meg bűncselekményt követett el, nincs értelme büntetlenségről vitázni.
    A rendőrségnek hivatalból kötelessége lett volna eljárást kezdeményeznie, mivel ha tudomására jut bűncselekmény, akkor is lépnie kellene, ha nincs külön feljelentés. De mivel túlságosan kézi vezérelt a testület, ez nem történt meg.
    Az állampolgárnak is kötelessége jeleznie, ha bűncselekmény elkövetése jut a tudomására. Jelezték. Nem a feljelentő politikai párt fogja elítélni, hanem a jog. Ha a jog, a btk. szerint büntetendő cselekményt követett el, ez nem politikai tőke, hanem ellenkezőleg.

    A passzív ellenállás, kiközösítés hatástalan, semmit nem ér. Éppen a semmi sem történik bátorít, hiszen ami nem tilos, az szabad. A passzív hozzáállás lényege az emberek 80% tudatáig el sem jutna, egyetlen dolgot szűrnének le. Meg szabad tenni. Pontosan a meg szabad tenni álláspontot kell letörni az ítélettel.

  • Az IA szunnata szerveződés. Irán NEM támogatja őket.
    Szaddám Husszein elcsapott és munkanélkülivé vált tisztikarából alakult ki a vezetősége. Azért sikeresek. Megvan a tanult és jólképzett vezetés. Persze az USA -val szemben egy hétig sem tudnának kitartani de az USA pillanatnyilag nem kíván érdemben foglakozni ezzel a problémával.
    Úgy tartják hogy ez Irak dolga, épp elég fegyvert adtak az új iraki hadseregnek , láthatólag feleslegesen.
    A légicsapásokat viszont nem függeszti fel az USA . Eddig kb. 6500 bevetés volt és cirka 10 000 céltárgyat semmisítettek meg. ( Internetről vettem az adatokat.)Csak hogy tudhassák a rongyfejűek : ki az úr a térségben.

  • Gézám, nagyon szeretem az írásaidat, elsősorban mert jók a meglátásaid,
    a megítéléseid.
    Ez most nem igy van, ebben az esetben Rád sem ismerek.
    Talán ha többször elolvasnád, elsősorban Tölgyes Péter, Ille úr , bumburi, Káldos János hsz-eit, hirtelen bekattanna, miben látjuk tévedésedet…
    Részemről annyit teszek hozzá: ne ítélj, hogy ne ítéltess teljesen félrevezető, több szempontbl is.
    Itt a legfontosabb: a „nem ítélés” ítélet, ugyanis ha nem ítélem el azt, aki ilyet tesz, akkor egyetértek vele. Minden többi csak duma!
    Várom következő írásodat!

  • kiskato
    2015 szeptember 15
    4:57 de.

    S minden ítélkezőnek is.
    Speciel megértem a szerzőt. Még abból a szempontból is, hogy a rendkívüli állapotok kellős közepén legalább némi realitásérzék maradjon.

    A „Ne ítélj, hogy ne ítéltess” egy nagyon bölcs mondás, és alapvetően az ember és ne a tett ítéletére vonatkozik. Vö. eredeti szövegkörnyezet.

    „ha nem ítélem el azt, aki ilyet tesz”. Ne tedd. Ítéld el a tettet, ha ítélkezni akarsz. Hiába ítéled el az egyik kápót, ha a tettet nem ítéled el, lesz helyette 3 másik. A történelem ezt igazolja. A közelmúlt is. Elítélték a Gárdát, a Jobbikot, de a tett hallgatólagos kormányzati támogatást kapott. Vö. gárdaavatás a Hősök terén.
    Az eredmény: betyárok, 64vármegye, újnyilasok, fiók-gárdák.
    Most jobb?

    Gézával értek egyet. Úgy hiányzik a Jobbik és a gárdák uralma, mint üvegesnek a hanyattesés. Saját kérésére a 10.ről.

  • Kedves kiskató!

    Hidd el, semmi rosszat nem írtam, a meglátásaim pedig most is jók. Kár, hogy sokan félremagyarázzák az írásom lényegét.

    Ennek a posztnak a címe, László Perta, a bűnös ember. Sajnos kénytelen vagyok magyarázkodni, mert forrnak az indulatok, és bár engem a jó szándék vezérelt, úgy tűnik, tudatosan, vagy csak merő kekeckedésből, de sokan félreértik, amit mondani szeretnék. Egy dolgot tisztázzunk. Én demokrata vagyok, és nem egy fanatikus pártkatona. Olyan ember, akinek égbekiáltóan fontos a magyar jövő alakulása.

    Én egy szóval sem vitattam a László Petra elleni vádak jogosságát. Tudom, hogy kicsoda ő, és nem szimpatizálok az eszmeiségükkel. László Petra viszont egy eszmeiséget képvisel. Amit tett, az elítélendő, de véleményem szerint hatásosabb lett volna, ha inkább morálisan, mint jogilag teszik. Ha ugyanis ez bekövetkezik, az vissza fog ütni, méghozzá keményen. Azért, mert azáltal mártírt csinálnak belőle.

    László Petrát a DK és s PM jelentette fel. Tételezzük fel, hogy az ő feljelentésük kapcsán elítélik László Petrát. Ebből az ügyből a PM talán még profitálhat, de a DK, és annak elnöke viszont egyáltalán nem. Tételezzük fel, hogy hatalomra kerül a Jobbik. Szerinted megfogják bocsátani, hogy az ő egyik hűséges pártkatonájukat bebörtönözték? Mert szerintem, nem. Ekkor előveszik újra a 2006-os aktákat, majd feljelentik Gyurcsányt, akit azzal vádolnak, hogy ő adott parancsot a rendőröknek a tömegbe lövetésre.

    Folytassam tovább drága kiskató?

    Egy eszme ellen törvényekkel hadakozni nem ajánlatos, és még csak annyit, hogy bárcsak ne legyen igazam.

  • Helyesbítek, mert az utolsó mondatom félreértésre adhat okot.

    A mondat így hangzik helyesen: Egy eszme ellen törvényekkel hadakozni olyan embernek nem ajánlatos, aki maga is vétkezett, és a törvényt akár ellene is lehetne fordítani.
    Igen, Gyurcsány Ferencre gondoltam, mert véleményem szerint, ha az ő feljelentése kapcsán László Petrát elítélik, úgy ők is megfogják találni annak útját és módját, hogy érte bosszút álljanak rajta.

  • Tölgyes Péter

    Géza: honnan veszed, hogy Gyurcsányék feljelentése alapján ítélnék el László Petrát? Hivatalból indult eljárás ellene.
    Amúgy biztos sokan vannak, akiket visszariasztana a bűncselekmény észlelésére egyébként törvény által előírt bejelentési kötelezettség, de szerencsére azért nem mindenki szeretné, ha a fejfájára az kerülne: Félt X évet…

    Aztán meg végképp nem értem azt az utalásodat, hogy „aki maga is vétkezett, és a törvényt akár ellene is lehetne fordítani”. Remélem, nem a jobboldal által előszeretettel emlegetett „tömegbe lövetésre” utaltál vele.

  • Az utolsó szó jogán még csak egy gondolatot szeretnék megosztani, aztán azzal én be is fejeztem a mondandómat.

    Gyurcsány Ferencen én nem tudok kiigazodni. Nem tudom, hogy ki az illető okostojás, aki tanácsokat ad neki, de én őt úgy rúgnám ki a DK-ból, hogy a lába nem érné a földet. Kár, nagy kár Gyurcsány Ferencért. Szerintem, ha normális tanácsadók vennék őt körül, jó miniszterelnök lehetne belőle. De így sajnos nem lesz, csak egy össze-vissza csapkodó, egyik szavával a másikat agyoncsapó hebrencs, sokakat meghökkentő, mondhatnám, polgárpukkasztó politikus. Én pedig olyan emberből nem kérek, akinek a logikáján képtelen vagyok kiigazodni. Vagy fehér legyen, vagy fekete, de szürke semmiképpen ne, mert az egy semmilyen szín. Akkor most térjünk a lényegre.

    Most olvasom, és komolyan mondom, rögvest azt hittem, hogy infarktust kapok. Szóval, ezt maga, Gyurcsány Ferenc nyilatkozta, illetve árulta el: ha ő hatalomra kerülne, nem zárná börtönbe Orbán Viktort! Íme, nem csalás, nem ámítás:

    http://24.hu/belfold/2015/09/15/gyurcsany-orban-megprobalt-bevarrni/

    Ugye, mekkora nagy ellentmondás ez? László Petrát viszont feljelentette, és ha ő börtönt kapna, az Gyurcsánynak gondolom méltó elégtétel lenne. Érti ezt valaki? Mert én ezt a logikát képtelen vagyok felfogni. Az embert, aki miatt mások elfajzanak és kivetkőznek emberi mivoltukból, ő nem tartja bűnösnek, nem zárná börtönbe, bezzeg a megtévesztett emberben egyből megtalálja a bűnöst, akit viszont szemrebbenés nélkül bebörtönözne. Pedig László Petra csak egy áldozat. Orbán Viktor által folytatott gyűlöletpolitikájának az áldozata, és ő csak megpróbált alkalmazkodni a társadalom elvárásainak. Igyekezett jópofizni a palackból kiszabadult és őrjöngő Dzsinnek, Orbán Viktornak, akinek köszönhetően a magyar táradalom nagyobb része előítéletes, rasszista és idegengyűlölő. Őt Gyurcsány Ferenc nem zárná börtönbe, hagyná, hadd munkálkodjon és ellenkormányozzon kedvére, aztán a végén, ha megbuktatná őt, talán még meg is köszönné neki. Nem mérgelődöm tovább.

    Javaslom, és üzenem Gyurcsány Ferencnek, aki tudja, adja át neki, hogy mielőbb vonja vissza a László Petra ellen tett feljelentést! Én szóltam…

  • Géza: ha következtetéseket vonsz le egy mondatból, kivált, ha súlyosakat, nem árt pontosan idézni. És semmiképpen sem pontatlanul kiragadni…

    Így szól a bekezdés (gondolatjelek kitételével tagoltam, a cikkben a kérdéseket kövérrel emelték ki):

    – Ön, ha hatalomra kerülne, börtönbe küldené Orbánt?

    – Nem szeretném.

    – Volna rá módja, ereje?

    – Ellenzem a politikai elszámoltatást, ugyanis amorálissá teszi a hatalmat, és súlyos árnyékot vet az igazságszolgáltatásra. Erős, független ügyészség kell, végezze a dolgát, tekintet nélkül arra, ki volt, és éppen kicsoda a miniszterelnök. Polttól persze azonnal meg kell szabadulni. Szóval büntetőjogi megrendelést nem adok, de ettől még magánemberként gondolok valamit erről a gazember bandáról.

    Fuss neki még egyszer, ha nem érzékeled az ordító különbséget. Ha ő lenne a miniszterelnök, nem élne vissza a hatalmával, nem avatkozna be az igazságszolgáltatás feladatába.

    László Petra ellen a DK tett feljelentést, nagyon helyesen. Ezzel IS csak az igazságszolgáltatásra bízták azt, ami az igazságszolgáltatás dolga.

    Szerintem egy kissé belegabalyodtál ebbe a csúnya rugdosós ügybe, miközben, hidd el,tévúton jársz. Már azt is rossznak látod, ami pedig, szerintem, példaértékű.

  • Gézám, és az általa elgáncsolt apát illetően, ugyanígy követeled, hogy vonják vissza a jobbosok „felderítéséből” származó információt, mi szerint a szerencsétlen terrorszervezetekkel állt otthon kapcsolatban, holott egy jó nevű szír labdarúgó csapat elismert edzője volt, akit talán nem ártott volna bevonni a népnemzeti honi labdarúgás feljavítása érdekében?
    Ha tovább is ezt a fölényes „kár, nagy kár Gyurcsányért” vonalat viszed, előfordul, hogy azt fogják mondani: érted kár, barátom!
    A politikában nincs fehér és fekete. Az elégtétel pedig nem Gyurcsányé, hanem a L.P tettét elítélő nem kevés emberé.
    Hogy Gyurcsány mit tenne Orbánnal? Nem az ő dolga, hanem a törvényé. Azé a törvényé, ami szintúgy ítélkezhet L.P felett is. Pech, hogy neki nagyobb esélye van felőrlődni az az igazságszolgáltatás malomkövei közt.
    Ne is reméljük: Orbán soha nem fog közéjük kerülni.

  • Tölgyes Péter
    2015 szeptember 15
    9:58 de.

    Kedves Péter!

    László Petra ellen nem hivatalból indult eljárás, ahogy azt Te állítod, hanem feljelentés alapján. Én legalábbis ezt olvastam több internetes újságban is. Hírlapi kacsa lenne mindez? Ha igen, akkor pedig a DK mielőbb kérjen helyreigazítást.

    http://vs.hu/kozelet/osszes/tenyleg-feljelentettek-a-menekulteket-rugdoso-operatort-0910

    Az én fejfámra nyugodtan ráírhatják majd, hogy „félt x évet”, mert én, ha a Jobbik hatalomra kerül, akkor bizony félni fogok ebben az országban. Persze Ti nem, és mindenáron kötitek az ebet a karóhoz, mondván, csak állampolgári kötelességeteknek tettetek eleget, hogy feljelentettétek László Petrát.

    Írod, hogy: „Aztán meg végképp nem értem azt az utalásodat, hogy “aki maga is vétkezett, és a törvényt akár ellene is lehetne fordítani”. Remélem, nem a jobboldal által előszeretettel emlegetett “tömegbe lövetésre” utaltál vele”.

    De igen kedves Péter! Noha én tisztában vagyok vele, hogy 2006 őszén nem Gyurcsány Ferenc adott utasítást arra, hogy a rendőrök a tömegbe lőjenek, a jobboldalnak viszont a mai napig ez a rögeszméje. Szerinted, ha elítélik László Petrát és a Jobbik pedig hatalomra kerül, nem fogják ezt Gyurcsány Ferencen megbosszulni? Mert szerintem, igen. Sőt, tartok tőle, hogy mindez akár még a Fidesz kormányzása alatt is bekövetkezhet.

    Lehet, hogy erre Gyurcsány Ferenc is ráeszmélt és azért nyilatkozta azt, hogy ő nem küldené börtönbe Orbán Viktort?

  • Bogdán Géza
    2015.szept.15
    10:57

    Cikkedben felvetettél egy gondolatot, melyet az azt követő -igen tanulságos- hosszú kommentek folyamán csak tovább cizelláltál.
    Na,látod én erre mondom, hogy kár volt!

    Írásoddal elindítottál egy gondolatsort – hagyni kellett volna a továbbiakban a vélemények ütköztetését, és nem tovább magyarázgatni a megmagyarázhatatlant.
    Akkor talán megőrizted volna a gondolat naiv tisztaságát – már ha!

    Cikked olvasása után azt gondoltam talán túlságosan is szó szerint veszed a keresztényi megbocsátást,noha lelked Istenhívő tisztaságában nem kételkedtem, erősen tévesnek ítéltem ezt a túlbuzgó értelmezést.
    Ebben a szellemben szóltam hozzá én is – bár erre kivételesen nem válaszoltál,de talán nem baj, kb ugyanazokat írtad volna, mint a többieknek.

    Szóval Géza, a vita végére a Jóistennek úgy látom már nincs sok szerepe! Kezdted a …ne ítélj, hogyne ítéltess…. rosszul értelmezett bibliai idézettel – kvázi a Jóisten határkörébe utaltad a L.P. tettének megítélését – eközben elfelejtkeztél arról a nagyon egyszerű tényről, hogy mindannyian emberek vagyunk: ez éppen a „bűnösségünkből” fakad, melyre előszeretettel hivatkozol!
    Tehát nem várj el tőlünk ekkora gesztust, hogy minden földi bűnnek eredetét, és megítélését a mindenhatóra bízzuk.
    Az egy nagyon ocsmány,szándékos cselekedet volt amit ez az operatőr többszörösen(!) elkövetett.
    Annyi földi bűn közt – melyet a törvény büntetni rendel – miért épp ez maradjon büntetlen?
    Mert a Jobbik meg a különböző szélsőségesek malmára hajtja a vizet ha L.P. ellen emiatt eljárás indul? Nem tudom ezt hogy sikerült kikövetkeztetned, mindenesetre különös logika a tiéd, de főleg nagyon nagyon álságos!

    Amikor azt írod pl hogy ….ő egy áldozat csupán (?)… meg különben is senkinek nem lett semmi baja,nem halt meg senki…stb tehát feleslegesen túl van reagálva az egész – ilyen és ehhez hasonló zagyva gondolatok sokasága, akkor arra gondolsz talán hogy halálesetnek de legalábbis súlyos sérüléseknek kellett volna bekövetkezni ahhoz hogy érdemben meg lehessen ítélni a cselekményt?
    Nem következett be ilyen, de nem L.P. jóvoltából hanem a vakszerencse okán- ezzel az erővel azonban akár !

    Keresztényi „elnézésre” hivatkozni a szélsőjobb bosszújától remegve (?) nem épp őszinte és követendő gesztus! Akkor tehát innentől kezdve bárkit mentsünk fel, nehogy a szélsőségesek összevonják a szemöldöküket?
    Többen írták, ezért nem ragozom hosszan,hogy ha következmények nélkül tehetik, az ellenállás, elítélés retorzió legkisebb jele nélkül – mi mindenre lenne képes az általad rettegett szélsőség!

    Végül is eljutottál a Gyurcsány – Orbán tengelyig, párhuzamot vonva Orbán és L.P.bűne között !
    No lám! A jó Gy. az egyiket börtönbe küldené, a másikat nem hát micsoda erkölcsiség ez ?
    Egy másodpercig se felejtsd el,hogy Gy. nem csupán egy az elkeseredett, kijátszott és becsapott állampolgárok közül: ő érintett!
    Ő egyike azoknak (sőt)akik ennek a piti gondolkodású lókupecnek az útjában állnak, ő az akit bármilyen áron el akart takarítani a látószögéből, ha tehetné, a földgolyóról is letörölné, az egyetlen akinek nem tudja megbocsátani a létezést! ( gondold végig tényszerűen és higgadtan, mi mindent tett már eddig is ellene – és nagyot tévedsz, ha azt hiszed vége van !)
    Leszögezve, hogy O. büntethetősége nem Gy.-on fog múlni – kérlek, hogy olvasd el még egyszer az általad ide belinkelt cikket, és próbálj a szavak mögé nézni, próbálj meg Gy. fejével gondolkodni, mit hogyan és miért érez úgy ahogy! Tudom ez nehéz lesz, hisz nagyon messze vagy tőle – de mégis, próbáld meg elgondolni ennek a logikáját!
    Kicsit bonyolultabb, mint az, hogy akinek a cselekménye nem okoz a sértett további életére feltétlen kiható és maradandó sérülést, azt tekintsük úgy, mintha el sem követte volna! (a lelki sérülésekkel meg ne cicózzunk!)

    L.P. nem lesz mártír – ahhoz vétlennek kellene lennie, és minimum kerékbetöréssel büntetettnek !
    Fennáll valamelyiknek a veszélye? Nem bizony!
    A kenyere miatt meg ne aggódj – mint láthattad, már „jó helyen van” !

  • Tölgyes Péter
    2015 szeptember 15
    12:03 du.

    Rendben kedves Péter, akkor most örülhetsz, mert végre sikerült rajtam találnod egy fogást, mert valóban nem jól idéztem Gyurcsány Ferencet. De. Láttál Te ott abban az általam idézett szövegkörnyezetből kiragadott mondatomban idézőjelet?

    Köszönöm a helyreigazítást, de hidd el, én nem azért ütöm és vágom Gyurcsány Ferencet, mert kekeckedem és okoskodom, hanem azért, hogy gondolja meg, mit beszél, az ő szavainak ugyanis súlya van. Vagyunk itt páran ebben az országban, akik őt szeretnénk miniszterelnöknek látni, és hiszünk benne, ha ő úgy kommunikál a nép felé, a DK akár még le is válthatja Orbán Viktor népnyúzó kormányát. De az a riport engem felettébb kiábrándított, és gondolom, hozzám hasonlóan talán másokat is.

    Mi az, hogy ő állította le Keller Lászlót?

    Nos kedves Péter, egy politikusnak ne legyenek őszinteségi rohamai, és ha hatalomra szeretne kerülni, véleményem szerint jobban tenné, ha megőrizné a kulisszatitkokat. Mi ugyanis a kész színdarabban szeretnénk gyönyörködni, s hogy az milyen kínlódások árán lett sikeres mű, az alighanem sokunkat nem érdekel.

    Szóval, Gyurcsány Ferenc saját nyilatkozata szerint, ő állította le Keller Lászlót, Orbán Viktort pedig nem küldené börtönbe. Polt Pétert azonban, aki ugye, csupán Orbán Viktor bábja, őt viszont menesztené.

    Tudod kedves Péter, mit gondol erről a magamfajta kisember? Rövid leszek. Azt, hogy ha hatalomra kerülne, Gyurcsány Ferenc sem lenne különb ama bizonyos Deákné vásznánál, és ő is ugyanúgy mutyizna a nép kárára, ahogy azt Orbán Viktor és csapata teszi.

    Mindent összegezve nekem az a véleményem, hogy Gyurcsány Ferencnek nagyon meg kellene gondolnia, milyen üzenetekkel bombázza a tisztelt nagyérdeműt. Legalábbis, ha szeretne hatalomra kerülni és vállalni, hogy kihúzza az országot abból a mély gödörből, amelybe a magyar népet Orbán Viktor lökte, és löki folyamatosan. Bizony, mély gödörben vagyunk, s hogy pontosan mennyi kárvallott ember lesz még, már azt sem fogjuk többé tudni, merthogy az erről szóló közvélemény-kutatási eredményeket is cenzúrázza a Vezér.

    A tét, nem kicsi kedves Péter! Hidd el, hogy a látszat ellenére én igenis bízom Gyurcsány Ferencben.

    Emlékszel arra a karácsony környéki facés vitánkra? Úgy ugrottatok rám akkor is, mint az éhes oroszlánok. De. Tudod, milyen boldog voltam, amikor értesültem róla, hogy Gyurcsány Ferenc is kiment a Blahára ételt osztani? Elmondani nem tudom azt az örömöt. Látod Péter, ezért kekeckedem én, semmi másért…

  • Kedves István Barátom!

    Hogy a szélsőjobbosok mit vizionálnak arról a gyermekével ölében elgáncsolt szír emberről, az legyen az ő dolguk, engem nem érdekel. Felőlem, ha Orbán Viktor úgy gondolja, hogy szüksége van a munkájára, ott van Németországban, hozza Magyarországra, szerződtesse le valamelyik fociklubhoz, nekem nem oszt és nem szoroz, mert én ugye, ahogy azt anno Dávid Ibolya igazságügy-miniszterként mondta: „én nem értek a focihoz”!

    Én mellesleg semmiféle vonalat nem viszek, csupán a nép nyelveként bizonyos dolgokról a véleményem mondom el, ha van fórum, ahol azt megtehetem. Ha nem, értem egyáltalán nem lenne kár. A helyembe legfeljebb mások lépnének, akik talán még nálamnál is keményebben, sőt, sikeresebben bírálnának.

    Tévedsz, ha azt gondolod rólam, hogy én nem ítélem el László Petrát. Elítélem, de nem úgy, mint ahogy azt Gyurcsány Ferenc és az ő fanjai szeretnék. Persze, nekik teljesen mindegy, hogy ki van hatalmon. Ők ugye nem cigánynak születtek, mint én, így a lényeg, hogy elérjék azt a fránya parlamenti küszöböt, aztán nekik ennyi már bőven elég. Lesz pénz, pipa és paripa, mi kell még?

    Egy biztos: ha valaki rám akarja szabadítani a szélsőjobbot, még ha az illető maga, Gyurcsány Ferenc is, annak én nem kegyelmezek, hanem keményen lehúzom róla a keresztvizet. Feltéve persze, ha lesz fórum, ahol azt megtehetem, mert ha nem, hát nagy kaland, így jártam…

  • Besancon
    2015 szeptember 16
    5:53 de.

    Köszönöm a kioktatást!

    Legközelebb majd megpróbálok a Te szád íze szerint írni. Ha ez netán mégsem sikerülne, úgy előre is bocsánatot kérek!

  • Egy jó hír, amit László Petrának köszönhetünk: az általa felrúgott futball-edző edzői felkérést kapott Spanyolországból, és családjával már útban van.

    Minden idegengyűlölő kinyalhatja…

  • István : De azt is mondta az ipse , hogy egyáltalán nincs szándékában megbocsátani a náci nőszemélynek , a gyereke zúzódásokat szenvedett és sokkos állapotba került.
    Tehát az ( esetleges ) hazai büntetőeljáráson kívül ( amit azért nem nagyon hiszek ) lesz még itt egy csinos kis polgári per is.Gondolom tekintélyes summát fog kiperelni az ügyvédje a nőböl. Ez így van rendjén.

  • Kedves István Barátom!

    Ennek a hírnek én csak örülni tudok, ez ugyanis az Isteni gondviselés tipikus jele. Erről szólt ez az írásom is. Ezt az embert elgáncsolták, elesett, Isten pedig, lám, felemelte Őt.

    A bűnös László Petra szintén az Ő gyermeke, tehát mi, bűnös emberek ne ítélkezzünk felette, hanem a cselekedetének megítélését, bízzuk rá. Ő mindenkinek olyan mércével mér, és annyit, amennyit a tettének súlya szerint megérdemel.

  • Kedves Gejza druszám!

    Neki ehhez joga van, úgy morálisan, mint jogilag, mert Ő élte át azt a borzalmat, amit László Petra elkövetett ellene.

  • Tartalék állományban
    ˙

    Ez a „megbélyegzettség” adott esetben, egyszer
    még, nem is oly sokára ajánlólevél is lehet a számára.
    Igaz, hogy pillanatnyilag a Jobbik nevű náci-különítmény egyelőre még imágó állapotban, mint egy illedelmes angyalka tetszeleg az újszülöttek, na meg az iránta (irántuk) rajongó, műveletlen és a történelmileg tapasztalatlan „ártatlan” fiatalokból álló népszerűségi 30% előtt… Őket nemcsak meg kell tartani, de a fidSS segedelmével még növelhető is az ilyen lebutított tömeglétszám…
    Így aztán egyelőre még nyilvánosan nem dicsérhetik meg, hát látszólag elveszik a kenyerét Petruskának, de valójában – biztos vagyok benne – hogy csak tartalék állományba helyezték… Meddig is ?
    Sajnos már nem kell sokat várni ’18-ig, amikor majd a Jobbik fúzióra lép Orbánnal. Ismétlem, nem a Fidesszel, hanem Orbánnal. Mert az benne van a titkos paktumban, hogy a Vezér, az nem bukhat…
    Mindössze három év és jöhet az ő idejük, amikor az ilyen és hasonló tettrekész pártkatonákat, mint László Petra is már nem megróják a garázdaságért, hanem kitüntetik. Orbán a király pedig, akkorra már a Budai Várból gyönyörködik az ő bátor és harcos csürhéjében, persze Vona kancellár társaságában… És ki tudja mi történik majd lenn, a város utcáin ?

  • Kedves Bogdán Géza!
    Végigolvasva a hsz-okat, azt kell mondjam, hogy most meg van magyarázva még az is amit nem kellett volna. Az a nő bűntényt követett el, és nem Isten, hanem a földi igazságszolgáltatás dolga ezért elítélni.Az égiek büntetésével meg nem is értem miért foglalkozik,mert az vagy van, vagy nincs.(kinek hogy)Hogy a fociedző az égiektől nyerte volna el a jutalmát azt vitatom, mert az emberek játszottak szerepet benne.
    Gyurcsányt belevonni ebbe a témába nagy hiba. Ténykedése, és megnyilatkozásai csak ambivalens érzéseket váltanak ki pártfüggetlen emberekből.Sok mindent idézhetnék tőle, ugyanakkor az ellenkezőjét is.Ennek ellenére úgy látom a felmentői nem hajlandóak tárgyilagosan megítélni a tetteit. Pedig Ő CSAK HOBBIBÓL politizál…És ha ez így van, márpedig el kell fogadnunk, hiszen Ő mondta, akkor ajánlanék neki egy makett Magyarországot, amin a hobbiját kiélheti.

  • Én sem küldeném börtönbe Orbán Viktort.

    A./ Zsigeri indoklás:
    Nem ejtenék foglyot, mert még jön egy bíró meg egy ügyvéd, és elengedik a javíthatatlan rablógyilkost.

    B./ Racionális indoklás:
    Nem vagyok bíró, tehát nem tehetem. Viszont bíróság elé állítanám.

    Megjegyzés:
    Nem a Magyarország nevű fasiszta állam bírósága elé, és nem is a bukott Magyar Köztársaság bírósága elé állítanám, hanem vagy az újra felállított népbíróság elé, vagy népszavazásra bocsátanám, hogy bűnös-e, és milyen súlyos legyen a büntetése. Aki kitervelten bontja le a jogállami biztosítékokat, az nem érdemli meg a jogállam által biztosított védelmet.

  • Kedves bumburi!

    Ha Ön Isten létét tagadja, akkor eleve nem is értheti, hogy miről szólt ez a posztom.

    Nos, én hívő keresztény vagyok, és hiszem, hogy László Petra bármit is tett, nekünk, bűnös és ítéletre váró embereknek, nincs jogunk ítélkezni felette.

    Nincs jogunk Istent játszani és embertársaink felett pálcát törni, mert mi mindannyian csak eszközök vagyunk, ebben a bűnökkel teli rövid kis földi életünkben. László Petra is csak egy eszköz volt, aki Isten akaratát hajtotta végre. Ha ő azt nem teszi meg, akkor az általa elgáncsolt ember ma már nem lehetne Spanyolországban. Ahhoz tehát, hogy ő ott karriert futhasson be és megcsinálhassa a szerencséjét, kellett hozzá László Petra is, aki elgáncsolta őt. Ez az Isteni gondviselés.

    Mivel Gyurcsány Ferenc ezt másként gondolja, én pedig nem értek egyet ezzel a cselekedetével, ezért kellett őt a témába bevonnom a hozzászólásaim során.

  • "tisztelthölgyeimésuraim"

    Hál’isten a női egyenjogúság immár teljesen tért hódít a keresztény Európában is… Mégis, én a maradi, konzervatív mindig megütközöm, amikor a „gyengébb nemet” ilyen – eddig férfiaktól megszokott – brutális szerepekben látom. Ez a döbbenet ott van akkor is amikor az egyestés amerikai film női főszereplője egy bokszbajnokot is megszégyenítő jobb-egyenesével teríti le a természetesen a mindenkori gonoszt megtestesítő – na persze orosz, mi más is lehetne – kémnőt.
    De megrökönyödök a bocs, de e férfi mentalitású és nem éppen női szerepben tetszelgő operatőrnő brutalitásán is… Egyszerűen hányinger fogott el a jelenet láttán, amikor hanyagul batartotta a lábát a gyerekével menekülő elé, vagy felé… Megvallom én abban reménykedtem, hogy az a sértett, kiáltozó apa megátkozta ezt a náci nő-utánzatot… Jobbat nem is érdemel a dög…
    ˙

    Nem lehet véletlen, hogy nő létére őt állította a Jobbik arra posztra…

  • Kedves bumburi!

    Hogy tisztább legyen a kép, szeretnék még egy kiegészítést hozzáfűzni az Önnek címzett hozzászólásomhoz.

    Nos, ha már Gyurcsány Ferencnek, akit én egyébként ezerszer jobb miniszterelnöknek tartottam Orbán Viktornál, mindenáron jogi útra kellett hogy terelje az ügyet, akkor véleményem szerint, neki nem László Petrát kellett volna feljelentenie, hanem Orbán Viktort.

    László Petra ugyanis csak az ő, több héten keresztül tartó migránsok elleni gyűlöletpolitikájának a megtestesítője, tehát kvázi csak egyfajta okozat volt, amely megfertőzve a magyarok lelkületét, Orbán Viktor számlájára írandó.

    Ok, és okozat. Ahhoz, hogy ne történhessenek magyarokat a világban erkölcsileg lejárató események, mindenképp az okot kellene megszüntetni. Ha ez nem történik meg, tartok tőle, hogy a migránsok kapcsán annyira elfognak fajulni az indulatok, hogy Orbán Viktort előbb, vagy utóbb, de Hágában fogják felelősségre vonni emberiesség elleni tetteiért.

  • "tisztelthölgyeimésuraim"

    Bogdán Géza ! 6,13 –> II.bek.

    Ezen az alapon a teljes igazságszolgáltatás fölösleges találmány. Isten majd úgyis elintézi, ahogyan neki tetszik.
    Sajnos „ezen az alapon” mentett és mentett meg a Római katolikus egyház 1945-ben náci tömeggyilkosok ezreit a háborús bűnösöket kutató szövetséges hatóságok és bíróságok „markából”, juttatta őket új, dél vagy észak-amerikai hazájukba… Pl. Eichmann, Mengele, Otto Skorzenit is, de az utólag lioni rémnek becézett tömeggyilkost is alig 40 évig rejtegette egy katolikus kolostor, hogy majd 100 évesen családja körében távozó hóhér fölött csak Isten ítélkezhessék…
    Mondd, hát nem egy álságos gondolkodásmód ez? Nem akartam aljast írni…

  • "tisztelthölgyeimésuraim"

    Ui!

    Az egyháznak és az egyháziaknak ezért a bűnpártolásért kell számolnia az általad is nagyrabecsült Mindenható előtt…

  • Tisztelthölgyemés… és Bogdán Géza

    Azt is tegyük hozzá, hogy a náci halálgyárosokat, a Katolikus egyház, akiket tudott ráadásul családostul mentette ki Európából.
    Mengele, míg élt, ma is rejtélyes módon többször járt Nyugat-Németországban… Ma is létezik a róla /a családról/ elnevezett volt vállalata…
    A Róm.Kat. egyház, ha akart volna annyi energiával amennyivel
    az istenre bízott ítéletre hivatkozva nácikat mentett, zsidókat mentett volna, most nem kellene lesunyt szemmel és fejjel hallgatnia mindamellett, hogy nácik mentegetése már önmagában is főbenjáró bűn.

  • Bogdán Géza !
    Kérdezem, az őseidet deportáló hungarista bagázzsal, majd az őket elgázosító nácikkal is ennyire elnéző vagy – tisztán vallási alapon, hogy bízzuk ezt csak istenre ? Gondolod, jogod van ahhoz, hogy rokonaid holttestei, vagy pora fölött TE megbocsáss a gyilkosaiknak ? Nem egy cinikusan összekancsintó cinkosságot sejtet ez a megengedő magatartás ? De igen… Hacsak nem a megalázottság félelme diktálja, de ez akkor sem megbocsájtható…

  • Dobois, DonGolo, és „tisztelthölgyeimésuraim”!

    Ez részemről nem bűnpártolás, hanem a hitemből fakadó értékrend tisztelete.

    A náci háborús bűnöket elkövetők pedig más lapra tartoznak. Ők emberiesség ellen követtek el súlyos bűncselekményt, népirtást, ami nem bocsánatos, hanem égbekiáltó bűn, ami viszont megüti a jogi mércét.

    Ha most László Petra tettét is velük azonos szintre emeljük, azzal véleményem szerint, s ezt többször is kifejtettem már, mártírt csinálunk belőle, amiből a Jobbik fog profitálni. Ha valaki, akkor pedig én, cigány emberként, nem szeretném őket hatalmon látni.

    Ezt tessék megérteni, és nem keverni a szezont, a fazonnal.