Színházi fotók 28. — Mágnás Miska az Operett Színházban

2015 szeptember 19 10:08 de.7 hozzászólás

Bakonyi Károly — Békeffi István — Kaszó Elek

MÁGNÁS MISKA

2015.09.18-án mutatják be az Operett Színházban a Mágnás Miska c. operettet, Verebes István rendezésében.

„A Mágnás Miska a magyar operett-irodalom egyik legsikeresebb műve, mely újból és újból bemutatásra kerül, zenés és prózai színházakban egyaránt.

Ez egyrészt szatirikus, mulatságos történetének köszönhető, másrészt Szirmai Albert és Gábor Andor pompás, örökzöld számainak. Hogy csak néhány jól ismert slágert említsünk: A nő szívét ki ismeri, Úgy szeretnék boldog lenni vagy Cintányéros cudar világ!
A darab eredetileg a legendás hírű magyar színészpáros, Rátkai Márton és Fedák Sári számára íródott. Ez alkalommal Peller Anna és Peller Károly neve a garancia a sikerre.

Talán ez a műfaj egyetlen olyan darabja,melynek a komikus figura a címszereplője. Miska, a talpraesett lovászfiú, a „vazsmegyei gyerek” pillanatok alatt, a szemünk láttára válik előkelő arisztokratává. Tenyeres-talpas párjából, Marcsából is estélyiruhás „flancos” dáma lesz, aki Mary grófnőként vonul be az úri társaságba.

Mindez azért történik, mert a rátarti család hallani sem akar arról, hogy Baracs, az egyszerű tiszttartó, lányukat, Rolla grófnőt vegye feleségül. Óriási szerencse, hogy a kleptomániás nagymama nem törődve efféle előítéletekkel a fiatalok mellé áll, s így az operett felhőtlenül juthat el a vidám fináléig.”

Az operettet kettős szereposztásban láthatjuk.
Szereplők:

Miska, lovász — Peller Károly
Marcsa,mosogatólány — Peller Anna
Rolla grófnő — Molnár Ágnes — Lévai Enikő
Baracs István — Vadász Zsolt — Barkóczi Sándor
Técsey Pixi gróf — Csere László — Szabó Dávid
Récsey Mixi gróf — Csonka András — Kocsis Dénes
Zsorzsi nagymama — Lehoczky Zsuzsa — Felföldi Anikó
Korláth gróf — Faragó András
Stefánia, a felesége — Kalocsai Zsuzsa
Mausi grófnő — Ullmann Zsuzsa
Jella grófnő — Csengeri Ottília
Szele, Korláth titkára — Balogh Bodor Attila
Leopold — Benkóczy Zoltán
Eleméri gróf — Péter Richárd

Koreográfus: Nagy György , Lénárt Gábor
Rendező: Verebes István
*
Fotók: Gergely BeaMágnás Miska az Operettben 035

Mágnás Miska az Operettben 100

Mágnás Miska az Operettben 144

Mágnás Miska az Operettben 164

Mágnás Miska az Operettben 248

Mágnás Miska az Operettben 304

7 hozzászólás

  • Zsorzsi nagymama — Lehoczky Zsuzsa — Felföldi Anikó

    Így múlik el a Világ dicsősége!

  • mondja nagyokos maga úgy tartja hogy a fiatalság az dicsőség ?
    Rohatt árja nézet ez : Csak a szőke kékszemű izmos fiatalembereknek meg Brünhildáknak jár az élettér , a többieket és öregeket gázkamrába. Gondolom nem P Howard könyvekből , hanem a Mein Kampf c. ” örökzöldből ” merített.

  • Szomorú amikor valaki csak fasisztázni tud!
    – Az idős kornak is megvannak a maga szépségei, de gondolom Lehoczky Zsuzsa és Felföldi Anikó is szívesebben emlékeznek primadonna szerepeikre. Wagner szerepet tudtommal egyikük sem alakított.
    – Úgy gondolja, hogy a germán és skandináv mítoszok és népmesék történetei undorítóak?
    – „a többieket és öregeket gázkamrába.” Úgy tűnik a szellemi gázkamrán Ön már túl van!

  • Lelszike.
    Jókat írtál.
    Kár hoy nem tudom értelmezni.

  • Trixi! De jóóók!

  • "tisztelthölgyeimésuraim"

    Én Orbánra osztottam volna Miska a lovász és urasági parádés kocsis szerepét, mert ez a szerep pontosan őt, az uborkafára mászott senkit formázza azt, a bunkó archetípusát, aki valakinek akar látszani, de ez számára lehetetlen próbálkozás, mert az összes komédiás közül csak ő hordozza magán a már a gyerekkorban rátapadt durva faragatlanság minden jegyét.
    A legjellemzőbb efféle gesztus az orbáni kézcsók; midőn elkapja „a préda kacsóját” – úgy, hogy az még véletlenül se szabadulhasson az ő szorításából – majd egy akkora cuppanós csókot nyom arra a szerencsétlen praclira [bocs’, de számára akkor és ott ez a legmegfelelőbb kifejezés] , hogy azt még a nézősereg is örökre emlegeti… (Lásd: Eleni Thakopulosz amerikai nagykövet asszony ellen elkövetett kézcsókos merénylete, de tőle már mások is megkapták a magukét, pl. valami indiai hölgy is.) Egyszóval ennél komikusabb figura még soha nem alakította Miska szerepét ebben a honban, a külleméről már nem is beszélve…


  • “tisztelthölgyeimésuraim” az embernek az a benyomása, hogy mindjárt elkezdi forgatni és könyékig körbe rágni, mert azt hiszi, csöves főtt kukorica 😀