Göllner András: Magyarország, szemlátomás szerint csúszik az önkényuralomba

2015 szeptember 28 8:34 de.10 hozzászólás

A múlt héten a magyar nacionalizmus erős embere, Orbán Viktor miniszterelnök felolvasta a diplomatái számára kötelező feladatokat. Egy budapesti találkozón megparancsolta nekik, hogy menjenek át nyílt támadásba a nyugati médiákban, és védjék meg a kormányzat álláspontját „a muszlim áradat” elleni védekezésről, amely áradat végigsöpört délről egész Európán.

Beszédében Orbán kijelentette, hogy nem engedi, hogy Magyarország a multikulturalizmus áldozata legyen, és megígérte, hogy mindent megtesz, amit meg kell tennie annak érdekében, hogy biztosítsa: Magyarország lakosai továbbra is fehér bőrű keresztények maradnak. Elmondta hallgatóinak, hogy a nyugati média, köztük a kanadai is, e kormányok szócsöveként szándékosan torzítja az igazságot arról, hogy miképpen kezeli Magyarország kormánya a migráns válságot. Azt az utasítást adta a nagyköveteinek, hogy tegyék helyre a nyugati hírközlők hamis állításait. Néhány nappal később, a kanadai magyar nagykövet, Ódor Bálint, a felhívásnak megfelelően nyílt levelet írt a CBC televízióállomás hírszerkesztőinek, és a nagy kanadai újságoknak, köztük a National Postnak. (A levél teljes szövege a kanadai Magyar Nagykövetség Facebook oldalán olvasható).

Levelében a nagykövet azt mondja, hogy segíteni akar Kanada hírszerkesztőinek, hogy jobban tájékozódhassanak. De sajnos mondanivalóját azonnal egy monumentális hazugsággal kezdi: azt állítja, hogy a Magyarországra beözönlött 160,000 ezer bevándorló közül 150,000 helybéli letelepedési engedélyt követelt. Ezzel szemben tény, hogy ezt szinte egyikük sem tette. A legtöbbjük nem akart egyebet, mint hogy elhagyhassa Magyarországot olyan gyorsan, ahogy csak a lábuk bírja.

Mindenki tudja, hogy Európa és a világ egy eposzi méretű menekült-válsággal szembesül, amely robbanásveszélyes globális konfliktussal fenyeget, s mely a nemzetközi szervezetek konfliktuskezelési mechanizmusainak kudarcából származik. Senki sem várja el, hogy Magyarország, egy kicsi és szegénység sújtotta ország, mely közvetlenül az áradat útjába esik, egyedül oldja meg a problémát. De azt mindenki elvárta volna, hogy miközben a válsággal küzd, Magyarország megőrizze azokat az értékeket, amelyeket az ENSZ, és olyan testületek bizalma szentesített, mint az Európai Unió. Ez utóbbi várakozások azonban most teljesen összeomlottak.

Egy sor sebtében elfogadott törvény lép hatályba szeptember 15-én, melynek során a magyaroknak és a külföldi állampolgároknak a következő feltételekkel kell majd szembesülniük: Bárki, aki illegálisan érkezett Magyarországra, a körülményeitől függetlenül bűnözőnek lesz nyilvánítva és szembe kell néznie azzal, hogy három éves börtönbüntetéssel lesz büntethető. Minden magyar állampolgár, aki segít egy idegennek, (bűnsegédként) ugyanezzel lesz vádolható. Magyarországon egy 175 km hosszú, négy méter magas, borotva éles pengékkel fölszerelt kerítést emeltek a déli, szerb határ mentén. Bárki, aki átmászik e kerítésen és túléli, a magyar fegyveres erőkkel kell, hogy szembe nézzen, akik utasítást kaptak, hogy szükség esetén a fegyverüket használva akár ölhessenek is, miközben föltartóztatják a betolakodókat. A magyar biztonsági erők felhatalmazást kaptak, hogy előzetes bírósági engedély nélkül bárki otthonába behatolhassanak idegenek után kutatva. Aki menekültet fogad be otthonába, annak lakását elkobozhatják, és börtönbüntetéssel kell szembenéznie. A biztonsági erők korlátlan felhatalmazást kaptak arra, hogy bárkinek lehallgathassák a telefonbeszélgetését, beleolvassanak bárkinek a magánlevelezésébe és cenzúrázhassák azokat a tudósításokat, amelyek netán dicsőítenék a gonosztevőket. Már az asztalon fekszik egy új törvény előkészítése is, amely arra kötelezi a magyarokat, hogy arcfelismerő személyazonossági igazolványt hordjanak maguknál. A személyi adatok bekerülnek egy országos adatbankba, ahol az ország biztonsági erői minden bírói engedély nélkül szabadon azonosíthatják, akit csak akarnak.

Rendőrállam építés Magyarországon.

Rendőrállam építés Magyarországon.

Amit Orbán Viktor miniszterelnök ma csinál, az nem példa nélküli, de a körülmények, amelyek között most teszi, sci-fibe illőek. Az utóbbi időben Magyarország olyan rasszista ihletésű bevándorlási politikát indított el, amelyet utoljára az egykori náci Németország csatlósaként követett. Csakhogy ma az ország egy közösség tagja – az Európai Unióé –, amely nem teszi lehetővé az ilyen lépéseket. De ez az új fordulat Magyarországon része egy sokkal komolyabb pálfordulásnak. Kim Lane Scheppele, a Princeton Egyetem elismert alkotmányjogi szakértője szerint, „Az, hogy a magyar kormány figyelmen kívül hagyja a menekülteknek az Európai Unió által biztosított jogait, előre vetíti annak árnyékát, hogy a saját polgárai jogait ugyanígy figyelmen kívül hagyja az elkövetkező állami megfigyelések során. Az elmúlt öt évben a magyar kormány leszűkítette hatalma ellenőrzésének majd összes jogi lehetőségét, és most arra használja föl a menekültválságot, hogy bevezesse a rendőrállamot.”

Tavaly, egy nagy nyilvánosság előtt tartott beszédében Magyarország miniszterelnöke kijelentette, hogy át fogja alakítani a magyar politikai rendszert az orosz és a kínai példák alapján. Úgy tűnik, hogy ez a szándék érvényesül most. A magyar miniszterelnök minden tőle telhetőt megtesz, hogy e céljának eléréséhez a kanadai kormány támogatását is megszerezze.

Néhány héttel ezelőtt az Orbán-kormány 120.000 $-t adományozott az ottawai „Kommunizmus Áldozatai” emlékmű javára, ami a Harper kormánynak egyik dédelgetett projektje. A magyar nagykövetnek a kanadai nemzeti médiához intézett levele is része ennek a manipulációs gyakorlatnak, és eddig ez a stratégia nagyon is működőképesnek látszik. Elérkezett az ideje annak, hogy a kanadai kormány, és Kanada polgárai felemeljék a szavukat ezzel az orcátlan átveréssel szemben.

Göllner András írása angolul jelent meg a kanadai National Post című napilapban. Magyarra fordította a KMH számára Kertész Ákos. 

10 hozzászólás

  • Élne csak idehaaz ez az ur,de pesti aszfalton,.hanem itt,Vasmegyében.Szivná a jo levgöüt,dolgozna földeken,kimennének a fejéböl ezek az idegen gondolatok. Értsék meg kedves nyugati rendszer-hivök, NEM KELL a globalizmus, nem kell ez az idegen, érthetelen mentalitás amit le akarnak nyomni a torkunkon. Eddig sem megy ezután semfog menni.

    Nyelvünkhöz hasonloen mentalitásunk is egyedi. Lemásolni semmit sem lehet. Orbán titka hogy rájött, a nép érzelemvilágára, és
    UGY FÜTYÜL AHOGY A NÉP TÖBBSÉGE TÁNCOLNI AKAR !

  • Christopher Adam

    Kiss Pál,

    Azt hiszem, hogy ez a hozzászólás tökéletes példája annak, amit Göllner András professzor itt és máshol – magyarul és angolul – is leírt sokszor Orbán titkáról, illetve az érzelemre és NLP-re épülő kommunikációs stratégiájáról.

  • Orbán – minden túlzás nélkül – egy tanulatlan seggfej, habár jogot végzett. A magyar történelemről halovány fingja sincs, habár egész történelmünk a multikulturalizmusról szól.
    Neki azután idézhet bárki Szt. István e tárgyban Imre herceghez intézett intelmeiből, talán, ha a kötőszavakat megérti.

    „…mindent megtesz, amit meg kell tennie, annak érdekében, hogy biztosítsa: Magyarország lakosai továbbra is fehér bőrű keresztények maradnak.” Ezen a hepciáskodáson meg csak röhögni lehet, két okból is:
    1) semmije sincs meg hozzá, hogy ígéretét beváltsa, akkor minek erőlködik?
    2) ezek szerint a nem fehér bőrű keresztényeknek – mert azért van belőlük bőven, Ázsiában, Afrikában és Arábiában is – nincs helyük egy keresztény országban – már, amennyire Orbanisztán az?
    Ezt minek is lehet hívni?

  • Kiss Paja :
    Nem kell a globalizmus ?
    Hátakkor add le a terepjáródat és szerezzél be helyette egy Moszkvicsot.
    Dobd szemétre a lélekmérgező mobiltelót és igényelj helyette tanyasi kurblis telefont.
    És végül ne menj többé az undorító , rohatt amcsik által aljas célból kitalált INTERNETRE , járassál helyette Pravdát.
    Idióta.

  • Ezek össze-vissza hazudnak. Fogalmuk sincs, hány menekült utazott át az országon, láttam a rendőröket, akik egy A5-ös füzetbe firkáltak bele valamit,,hogy ők hány menekültet láttak bejönni, De 175 km-en Szerbia felől a kerítés üzembe helyezése előtt,ott jöttek át, ahol akartak, és csak néhány helyen találkozhattak rendőrrel. Ha 100 m-ként állt volna 1-1 rendőr, akkor ugye 175 000 méteren 1750 rendőr egyidejű ottlétére lett volna szükség. Gőzük nincs, hányan jöttek, viszont elzavarták őket Pestre, (amely ugye nem esik útba Röszkéről Hegyeshalomba vagy Szentgotthárdra) csak azért, hogy a fővárosiaknak is bemutassák, micsoda félelmetes bevándorlás történik. Gazemberekből áll a mai magyar kormány, óriási léptekkel megyünk Weimarból a berlini kancellária bunkere felé…..Csak ami közben volt, azt nem tudják ezek a tahók.

  • Ille István
    „Orbán – minden túlzás nélkül – egy tanulatlan seggfej…”

    Pontosan!

  • Gyula Bognar, Jr.

    Kis korrekció:
    „Senki sem várja el, hogy Magyarország, egy kicsi és szegénység SÚJTOTTA ország, mely közvetlenül az áradat útjába esik, egyedül oldja meg a problémát.”

    Magyarország nem lett sújtva senki által a szegénységgel, azt a kormány és a nép idézi elő együtt, mint minden más országban.

    Minden ország olyan gazdag és olyan sikeres, ahogy azt kormánya és népe együtt kialakítja.

    Nyersanyaggal való ellátottság nem garantál gazdagságot: Lásd Oroszország, Brazilia.
    Nyersanyag hiánya nem biztosít szegénységet. Lásd Hollandia, Luxembourg, Svájc, Japán.
    Vesztes háborúk nem garantálják a szegénységet. Lásd Japán, Németország.
    Győztes háborúk nem garantálnak gazdagságot: Lásd Oroszország
    Megszállás nem garantál szegénységet. Lásd Japán, Németország, Ausztria

    Magyarországot nem „BALSORS” és nem más erők, amik SÚJTJÁK, hanem népének elmaradt, szinte feudális gondolkodása és az átlagnál rosszabb értékrendszere, valamint gyatra, bűnöző, önző, korrupt, kapzsi, primitív politikusai, akik mindig rossz lóra tettek és a vesztes oldalon végezték.
    Ezért, valamint a hatalmas korrupció és párthűségen alapuló sikeresség miatt hagyta el és hagyják el a képzett, tanult szakemberek, csökkentve a versenyképességet, munka-morált és átlag kereseteket a szakmákban. Az évtizedes Brain Drain után lehet, hogy Magyarország Brain Dead lesz.

  • Kisspál és

    Ha Vajk-Szent István is úgy gondolkodott volna, ahogy maga – és a maguk Vezére – akkor még mindig az ázsiai „pusztákban bujdosnánk”.
    Ő felismerte, hogy vége a kalandozások korának, eljött, ha úgy tetszik, hát a globalizmus ideje és nincs bezárkózás… Ennek már ezer éve, és maguk még mindig elhiszik, hogy egy nemzet önmagában is képes megélni.
    Amikor egy évben egyszer, augusztus 20-án annak az említett egykori bölcs és valóban nagy politikusnak a mumifikált kézcsonkját hordozzák körbe, akkor legalább e bálványról jusson mán a kend eszébe ez a tanulság is! 🙁

  • Göllner András,

    Meg van valahol az intereneten videon, vagy leirva az Orban ezen beszede?

    Ez a resz kulonosen tetszik a cikkedbol:

    ” Kim Lane Scheppele, a Princeton Egyetem elismert alkotmányjogi szakértője szerint, “Az, hogy a magyar kormány figyelmen kívül hagyja a menekülteknek az Európai Unió által biztosított jogait, előre vetíti annak árnyékát, hogy a saját polgárai jogait ugyanígy figyelmen kívül hagyja az elkövetkező állami megfigyelések során. Az elmúlt öt évben a magyar kormány leszűkítette hatalma ellenőrzésének majd összes jogi lehetőségét, és most arra használja föl a menekültválságot, hogy bevezesse a rendőrállamot.” ”

    Mondja ezt az amerikai „szakerto”, akinek a hazajabol mar rendorallamot csinaltak.
    Kivancsi lennek, hogy hol es mikor tiltakozik ebben az ugyben is? Vagy talan nem mer, mert akkor eszre kene vennie, hogy pontosan a muzulmanok jelenlete miatt lett Amerikabol rendorallam.
    Megis azt szeretne hogy mas orszagokba is engedjenek be nagy szamban muzulmanokat.