Ítéletidő

2015 október 1 8:50 de.18 hozzászólás

Hurrá! Győzött az igazság! Végre megszületett az irányt mutató, a minden gazdasági cselekményre irányt adó ítélet Sukoró ügyben.

Négy év letöltendő börtönbüntetésre ítélték Tátrai Miklóst, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. volt vezérigazgatóját a Sukoró-ügyként ismertté vált perben első fokon a Szolnoki Törvényszéken. Császy Zsolt, az MNV volt értékesítési igazgatója 3 év 6 hónap letöltendő börtönt kapott. A szolnoki bíróság „megcselekedte, amit megkövetelt a haza”.

A múltról csak annyit, hogy a Ronald Lauder nevével jelzett befektetői csoport hozott volna több milliárd dolláros beruházást, ám ebből Orbánék nem kértek.

Így a beruházáshoz kapcsolódó telekcsere ügyében a Központi Nyomozó Főügyészség nyomozást indított. A Fővárosi Ítélőtábla 2011. június 13-án jogerősen semmisnek mondta ki a szerződést, azzal, hogy vissza kell állítani az eredeti állapotot. A vádirat szerint a beruházással összefüggő telekcsere-szerződés teljesülése esetén 1,294 milliárd forint kár érte volna az államot.

A cselekmény tehát kísérleti szakban maradt. Ezt az ítéletben így fogalmazta a bíróság: „különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés kísérletében bűnösek” az elkövetők.

És ennek örülök nagyon. Mert ha a kísérletért – és kár sem keletkezett – négy évet lehet kapni, akkor nyilván most megkezdődik a következetes vizsgálat az ócsai lakópark milliárdos beruházásának ügyében, a MET gázvásárlásásairól, ahol minimum 40 milliárdos kár éri évente az államot, a kerítésépítésről, amelyről az UNIO is kimondta, hogy értelmetlen beruházás volt. De a miniszterelnök veje sem kerülheti el a számonkérést. Az a cég már az UNIOS vizsgálaton meg is bukott. És ha a kisérletért négy évet adtak, akkor mennyit fognak adni a befejezett bűncselekményekért?

És hogy még pikánsabb legyen ez az ítélet. Meghozatalának napján az egész beruházás állítólagos „atyja” Ronald Lauder együtt reggelizett New Yorkban a magyar miniszterelnökkel!!! Gyönyörű.

És kissé perverz is. (az öltözködést már nem is említjük…) A jól öltözött Lauder, a másik fideszes.

Juszt László/Facebook

18 hozzászólás

  • Kár érte volna. De nem érte. De semmi gond, már a kísérletet is büntetik. Felsőbb parancsra, természetesen – naná, majd a Btk. értelmezésében!
    Hamarosan már a gondolatot is büntetni fogják. A gondolatrendőrség már szervezés alatt.

  • És hány évet fognak adni Orbán Viktornak a QUAESTOR ügyben elkövetett bennfentes kereskedelem bűncselekményének a többrendbeli elkövetéséért, illetve ennek kísérletéért ?!

  • Na ja, Gyurcsánynak is járna néhány év, hiszen mindent ellopott. Orbánnak már semmi sem maradt!

  • NEM azért ítélték el a Tátrait mert LOPOTT henem mert -állítólag- állami vagyon hanyag, felelőtlen kezelésére tett KÍSÉRLETET .
    Tehát a tett nem következett be , de akarta !
    Figyejjünk mán oda mik vannak a HIVATALOS magyar sajtóban.
    (Akár Totontóbol is.)

  • Figyelő: megkérhetem, hogy sorolja a bizonyítékait?

  • Miért soroljam? Mindenki tud róla, hogyan szerezte millióit, hogyan privatizálta a híres magyar gyárakat, pl. Tngsramot is.

  • „Látta azt, aki hallotta mikor mesélték….”!

  • Figyelő: nem mondja, tényleg mindenki tudja? Én pl. nem tudtam. amúgy köze? De azért, hogy a Tungsram az ő tulajdonában lenne, az még magától is túlzás, de semmi baj, vetítse ki, miként is történt? Némi cégbírósági bejegyzéssel dúsítva, természetesen.
    Bencsics, Bencsics, ekkorát már régen hazudott 🙁
    http://bolthely.hu/tarhely/tungsram/A_TUNGSRAM_gyar_tortenete_1896-1996.pdf
    Affrancba, hogy ez a Gyurcsány milyen ügyes volt, nem elég, hogy bevonta a buliba az MHB-t, meg a Girocentrále-t, de még rá is tudta beszélni őket, hogy a feltőkésítés után eladják a GE-nek az egész hóbelevancot!
    Igaz, a Tungsram Vákuumtechnikai Gépgyára Mosonmagyaróvárott üzemel, de arrafelé csak a MOTIM van a Gyurcsány vezette konzorcium – és nem személyes tulajdona – kezében.
    Upppssssz.
    Ráadásul a nagy privatizáció idején biza, nem csak ő volt jó időben jó helyen. Mintha Orbán apja is a tájban tette rá kezét – pártitkárként – a gánti kőbányákra.

  • Ille,nem nyitom ki a betett linkjlét, mert virusban gazdag. Egy szóval sem mon írtam, hogy a Tungsramot Gyurcsany szerezte meg, csak azt is eladták a General Electricnek, ami rövid időnbeül bezárt.
    A gyár hajdani igazgatóját jól ismertem Montrealban. Itt is halt meg.

  • Figyelő: legalább annyira gazdag vírusban, mint maga.
    „Miért soroljam? Mindenki tud róla, hogyan szerezte millióit, hogyan privatizálta a híres magyar gyárakat, pl. Tngsramot is.”
    Maga szerint a privatizálást – ami magántulajdon szerzését jelenti – hogy’ kell értelmezni? A Tungsram nem zárt be, ma is jól prosperál, egyedül a hagyományos szénszálas izzók gyártását szüntették meg.
    Még csak személyeskednem se kell, elég nyilvánvaló az állapota.
    De azért segítek:
    „13
    A GE-Tungsram házasság
    A nyolcvanas években a fényforrás-
    iparban megfigyelhetô tôkekoncentrá-
    lódás következtében sorra zárták be
    kapuikat a kis és közepes cégek, feladva
    a reménytelennek látszó versenyt. Félô
    volt, hogy a Tungsram is erre a sorsra
    jut. A megkapaszkodáshoz, a fejlesz-
    téshez szükséges tôkét elôször 1989-ben
    a Magyar Hitel Bankkal, majd röviddel
    azután az osztrák Girozentrale bank-
    konzorciummal kötött házasságtól re-
    mélték. A közel 50 %-os tulajdoni ré-
    szesedést a bank azonban hamar to-
    vábbadta a General Electricnek, amely
    ezzel a lépéssel nemcsak a két világ-
    háború közötti igen gyümölcsözô kap-
    csolatait újította fel a Tungsrammal,
    hanem ettôl a lépéstôl remélte joggal,
    hogy a Tungsram jelentôs nyugat-euró-
    pai piaci részesedésével együtt hamaro-
    san meghatározó piaci tényezôvé válhat
    Európában is. 1989. november 15-én
    Cleveland-ben és Budapesten egyszerre
    jelentették be, hogy a GE a II. világ-
    háború utáni legnagyobb befektetését
    realizálta Magyarorszgon a Tungsram
    Rt. részvény-pakettjének 50 %-át plusz
    egy részvényt megvásárolva.”
    Aschner Lipótról már rég nincs szó – ráadásul 1952-ben Budapesten meghalt, így az is kétséges, hogy egy pisis lány, mint maga, ismerhette. Az, hogy Montreálból ismerte volna, szép, vaskos hazugság.
    De haladjunk: se Bródy Imre, se Selényi Pál, se Túry Pál, se Millner Tivadar, se Bay Zoltán – akik szerepet játszottak a Tungsram életében – nem voltak igazgatók. Talán mégis jobb lett volna, ha elolvassa a Tungsram élettörténetét. Mellesleg teljesen érdektelen, hogy ismerte-e bármelyiküket is. Ráadásul Gyurcsány sincs a képben.
    Upppsssz.

  • Ille, a gyár a villanykörtékkel lett híres Európában. Hogy ma nem gyártyák, az sajnálatos.
    A 40-es években, annak ellenére, hogy a volt zsidó igazgató mesélte, a németek is onnan vették őket.
    Arról nem tehetek, hogy 5-6 ezer kilométer távolságból, nincs percre való informáciom a gyár mai állásáról..
    Az én állapotomért ne aggodjon, jobb mint valaha!

  • Figyelő: kétlem. Azt írta, bezárták. Ez nem igaz. Azt is írta, hogy Gyucsány privatizálta. Ez sem igaz.
    A volt zsidó igazgató VEZÉRIGAZGATÓ volt, ráadásul magának sehol nem mesélhette, Montreálban különösen nem, mivel:
    „1944. március 19-én a Gestapo Mauthausenbe hurcolta. A Tungsram Rt. tulajdonosai 100 ezer frankos váltságdíjjal kiszabadították. 1945-ben Genfbe került, ahol továbbra is foglalkozott a gyár ügyeivel. Szovjet garanciával 1947 júniusában tért haza. Ezt követően 1952-ig a vállalat ügyvezető igazgatója volt. Egyre súlyosbodó betegsége ellenére szinte minden nap Újpesten tartózkodott, egészen haláláig.”
    Tehát egy kommenten belül két cáfolat, ráadásul a „társadalmi” környezete. Ugyan, kérem, maguk és egy zsidó gyáros? ’44-ben? Avagy ’47 után mesélt magának, már csak ügyvezető igazgatóként? Hol is? Montreált említett. Jobb lenne, ha felhagyna a minden összefüggés nélküli hazudozásával. Nem voltak akkoriban olyan „körök”, amiben egyszerre, egy időben megfordultak volna.
    Hogy is állunk akkor az állapotával?

  • Valószinű félreérthető volt amit írtam. Nem a Tungsramnak volt az igazgatója, hanem M.O.on: a Remix gyárnak és Montrealban az Electrovertnek.
    Ő mesélt a Tungsramról és Aschner Lipótról, mivel üzleti kapcsolatban volt velük.

  • Gondolja Ille, hogy megálmodtam amit írtam? Hazudni más szokott, nem én.

  • Figyelő: ez már csak a szokásos utólagos magyarázkodása. Miért nem vallja be, hogy benézte, ahogy sok mást is?

  • Figyelő: látja, ez meglehet – mármint, hogy megálmodta. Lefekvés előtt már nem kellene nehezet ennie, mert akkor ilyen hülyeségek sülnek ki belőle.

  • egy illusztráció a remélhetőleg nem is olyan távoli jövőhöz: