Antikommunista emlékmű: A liberálisok ellenzik a belvárosi emlékművet

2015 október 7 9:59 de.80 hozzászólás

Ha a Liberális Párt nyeri meg az október 19. szövetségi választásokat, mindent megtesznek annak érdekében, hogy a Legfelsőbb Bíróság elé ne épülhessen fel a Kommunizmus áldozatai nevű emlékmű, melyet az Orbán kormány 25 millió forintos szubvencióval támogatott. „Nem épülhet fel az emlékmű, oda ahová a konzervatívok tervezték”–jelentette ki Mauril Bélanger, a Liberális Párt Ottawa-Vanier választókerületének parlamenti képviselője. Mauril Bélanger nem ellenzi maga az ötletet, hogy a kommunista diktatúrák áldozataira emlékezzenek, azt viszont igen, hogy pont a Legfelsőbb Bíróság elé, a kanadai főváros egyik legprominensebb helyére kerüljön, mely környék (az úgy nevezett Confederation Boulevard) a kanadai nemzeti történelem fontosabb momentumait és témáit hivatott bemutatni és ezekre megemlékezni. A magyar állami és a privát támogatáson kívül, a kanadai szövetségi kormány 4,2 millió dolláros támogatást nyújt az emlékmű projektnek.

Mauril Bélanger – akinek felesége magyar származású – az Ottawa-Vanier választókerületben megrendezett képviselő-jelöltek vitáján jelentette ki, hogy nem épülhet fel az emlékmű a tervezett helyszínen és ezt a bejelentést óriási, spontán tapsvihar követte.

Mauril Bélanger, a Liberális Párt parlamenti képviselője Ottawa-Vanierben.

Mauril Bélanger, a Liberális Párt parlamenti képviselője Ottawa-Vanierben.

Egyébként 1995 óta képviseli Ottawa-Vanier-t szövetségi szinten a liberális politikus és az október 19-ei választáson is ő a legesélyesebb jelölt.

A helyi vita másik érdekessége, hogy a Konzervatív Párt jelöltje – David Piccini – nem volt hajlandó azon részt venni. Igy a három baloldali ellenzéki párt jelöltjei vitáztak egymással, nevezetesen Mauril Bélanger a liberálisok részéről, az új demokrata (NDP) Emilie Taman és a Zöld párt részéről Nira Dookeran. Nem csak Ottawa-Vanierben maradtak távol a konzervatív képviselő-jelöltek a vitától, hanem a legtöbb fővárosi választókörzetben.

A Nanos ma reggel közzétett párpreferenciás felmérése szerint a Liberális Párt vezet 34 százalékos támogatottsággal, de a konzervatívok mindjárt mögöttük vannak 32 százalékukkal. Az NDP 23 százalékon gyengélkedik és a zöldek 5 százalékon állnak. A Bloc Québécois Québec tartományban megerősödött, most az ottani lakosság 21 százaléka támogatja a szeparatista pártot.

Tags:

80 hozzászólás

  • Göllner András

    A Liberálisoknak azt is ellenezniük kellene, hogy az emlékműre ne véssék bele azoknak a támogatóknak a neveit, akik pl a Horthy rendszer által meghirdetett „tiszta vér” elméletének védelmezői. Itt most a kanadai vitézi rend híveire gondolok, illetve a FIDESZ támogatására. Az utóbbi, a Horthy rendszer emlékére – a Zsidók, a Romák, a melegek, a demokraták, a másként gondolkodók meghurcolóinak tisztáramosása céljából – emel szobrokat odahaza, és Horthy híveit tüntetgeti ki úton, útfélen. Jogos egy emléknűvet emelni a bolshevizmus áldozatainak emlékére Kanadába- de ne hagyjuk hogy oda szemeteljenek azok akik az emlékművet saját zsarnokságuk erősítésére használják.

  • Na de akkor hogy’ számolnak el azzal a jó sok pénzzel, amivel az orbáni rezsim támogatta felépítését?
    Az a pénz már rég nincs meg!
    Nem mellesleg Kanadában hány áldozata is volt a kommunizmusnak?
    A más államokéhoz meg közük?

  • Ottavaban kommonizmus aldozatai??HOL??HANYAN??MIKOR??
    attol hogy magyar miert kell okvetlenul sotet hujenek lenniuk is??!!

  • Christopher Adam

    Barlev,

    sok mindennek nem örülök ami az emlékmű körül történt, illetve történik (az András egy aspektusra rámutatott, ami engem is aggaszt), és ellenzem, hogy egy külföldi ország kormánya pénzel egy ilyen emlékművet Kanada fővárosában.

    De van létjogosultsága egy olyan emlékműnek Kanadában, amely a magukat kommunista, vagy szocialista rendszereknek nevező áldozatai emlékét örökitené meg. Ettől az emlékműtől egy kilométerre állitanak fel egy másik emléket a Holokauszt áldozatainak. Kanadában nem volt Holokauszt, de túlélők és áldozatok leszármazottai vannak és voltak, és bár nem mindenkit érdekel az épülő Holokauszt emlékmű, van akinek ez fontos.

  • Azért én látok egy kis különbséget a gyilkosok és az áldozatok emlékműve között.

  • Göllner András

    Gyuri10

    De jó lenne ha érthetné az ember mi köze van a fenti megjegyzésének a témához. Mit akar mondani – a Holocaust áldozatait tisztelő emlékmű a gyilkosokat ünnepli, a Kommunizmus áldozatainak emlékműve meg az áldozatokat ? Vagy fordítva ? Miben gondolkozik, fejben vagy írásban ? És azt nem szeretné közölni velünk, hogy a belgáknak hol a helye ? A hon-aljába? Hé ??? A fogpiszkálás közepette lehetne egy kicsikét gondolkozni is, vagy úgy gondolja hogy elég ha idehalyigálja a bölcsességfogából kibányászott csimbókjait, oszt jó napot ?

  • Gyuri10: valóban. Chris is elismeri, hogy a holokauszt érintettjeinek „csak” hozzátartozók vannak Kanadában. Kommunistákk áldozatai sincsenek. Csakhogy, az egyiket a magyar kormány és a kanadai jobboldali magyarok dotálják, a másikat meg egy egészen más indíttatású közösség.

  • G.A.
    „idehalyigálja”formátumú szó csak azoknak van akik a 8. általános előtt kaptak professzori kinevezést. Aki szittyául ír a minimum, hogy ne szégyenítse meg önmagát durva helyesírási hibákkal. Azon túlmenően egy „szerkesztőtől” elég vulgárisnak és nem pontosan a nézeteimet felismerőnek találom a Kelmed „csimbókjait”.

  • István,
    egy kis tévedés csúszott be.Mi,azaz én is erősen érintettek vagyunk a holokausztban nem csak hozzátartozók által.Bencsics Klárika egyik beírásából tudom(ha igaz),hogy a kommunisták áldozatainak emlék művére 1000 dollár lefizetése ellenében akárki felirathatja a nevét. Az akkori leírása szerint Neki nincs erre a célra 1000 dollárja. Tudomásom szerint egy ilyen emlékműre(legalább is a mi esetünkben)a szenvedők nem,csak a meggyilkoltak nevei lehetnek feltüntetve. Nekem van 1000 dollárom,de közel sem vagyok a”kommunizmus áldozataihoz”. Szerinted érdemes lenne megdicsőülnöm?

  • Válasz néhány fenti pontra:
    Nem hiszem, hogy névsorba gyüjtenék az áldozatok nevét az emlékművön, kár ezért aggodni,. T.,i. Több millió áldozata volt a világon, kicsit hosszú lenne a névsor.
    Hogy Kanadában hányan élnek, vagy hány embernek a rokona szenvedett, ezt viszont igen nehéz lenne megállapitani,

  • Figyelő,
    Klárika,azt meglehet állapítani,hogy az egymillió ötszázezer elgázosított,elégetett gyerekkel hány nemzedéket pusztítottak el?Nem beszélve a 20 és 40 év közötti több millió áldozatról.A kommunisták, minket cionistákat is üldöztek,de azért nem olyan sikerrel,mint a németek és magyar csicskásaik.

  • Gyuri10: nem is tudtam, hogy a zsidóknak is van túlvilág…a muszlimoknak ott van a paradicsom, a hinduknak a nirvána, a katolikusoknak a mennyország.

  • István,
    nekünk van gan ha éden.Vagyis édenkert.Ami lehet,hogy nem azonos a mennyországgal,a paradicsommal,uborkával vagy tökfőzelékkel,de egyenlőre sem ott sem másutt nem akarok megdicsőülni.Ezért az ezer dolláromat inkább elcukrozom.A nevemet pedig még sok évig szeretném a különböző repülőutasok névsorában olvasni.

  • Gyuri10: 🙂

  • István,
    Skajach. Ha benne van nézd meg a haggadában,mit jelent.Ha nem megy megírom Neked.

  • Gyuri, öszintén nem értem, miről írsz?
    Én a kommunizmus áldozatairól írtam, bár tudom, hogy sok zsidó is az volt.
    NEM különbőztetek ebben, mert az egész, NEM erről szólt.

  • Klárika és Minden EMBER.Most és Itt.
    Őszintén,világosan és hogy érthető legyen lassan írom le elitélendő gondolataimat.Az antikommunizmus lehet egy emberséges ösztönöktől vagy környezet,társadalmi állapot hatására VÁLASZTOTT út! A forradalomban állítólag dicsőségesen résztvevők között személyesen is ismertem nyilas pribékek utódait,eszmei követőit, akik karmai közül mentettem ki embereket,(zsidókat)(sic.)a pogrom előtt néhány órával az olaszországi 56-os menekült táborból. Természetesen voltak szabadságharcos hősök is és voltak kirakat rabló fegyveres gazemberek is.Voltak közönséges gyilkosok is. Pl. akik a Körút és Aradi utca sarkán a Kőműves kocsma előtti lámpavasra akasztottak egy embert,akit a barna félcipője miatt lincseltek meg.Ugyanis az ÁVH-soknak volt ilyen cipőjük.A majdnem hullarészeg lincselők azokat is megfenyegették akik igazolni akarták ezt a szerencsétlent.Mert semmi köze nem volt az ÁVH-hoz.Egyszóval az antikommunizmus tisztességes embereknek vagy gyilkos gazembereknek, de VÁLASZTOTT út volt.Sajnos a zsidóknak nem volt választás.Bele születtek a zsidóságba,ha nem személyesen akkor egy nagyszülő is elég volt az útlevélhez a halálba.Ezek a Mi halottaink!Ezek kivétel nélkül ÁLDOZATOK,még akkor is ha van olyan processzor amelyik „csimbókokat halyigál”áldozatainkra.Eddig szorosan tartottam magam a tárgyhoz az utolsó mondatért bocsánatot kérek INRI-től,mert magamra vállaltam a mások bűnét.A „személyeskedést”!Miután engem is övön alul támadtak meg,alaptalanul,aljas,vulgáris szavakkal.A KMH szerkesztőihez és az elért társadalmi helyzetéhez nem méltó kirohanással.
    U.I.Az itt és ebben a témában hívők és hitetlenek számára csak azt ajánlhatom,hogy nézzék meg Spielberg magyar tárgyú filmjét a „Napfény íze”(Sunshine).Itt mindenki megtalálhatja a karaktereket, melyek itt a vita tárgyait képezik.

  • Gyuri, ajánlanám, amiről nincs személyes tapasztalatod, arról ne nyilatkozz!
    Én a helyszinen voltam, nem csak sárga cipője volt az illetőnek, hanem valóban ÁVÓS volt.
    Ha, nektek szabad végtelenségig a magyar nácikat idézni és emlékezni,a magyaroknak is legyen joga az Ávósokat megbüntetni. Te még nem éltél át forralamat. Én átéltem.
    Az emberek lehet, hogy brutálisak, de akit elérnek , az szenvedi meg.A bosszú (bár azt te is tudhatnád) nem ismer határokat!
    Az Ávó szervezet sok száz és ezer ártatlan embert kinozott, vert halálra. EGYETLEN egy ember kapta meg ennek a ténynek a bosszúját.

  • Kedves Klárika,
    régebben megállapodtunk már,hogy nem lehetsz a nagyanyám.A korod és a nézeteid sem dolgoznak a javadra.A forradalom alatt majdnem 20 éves voltam.Aranyoskám,amit Te átéltél,ha az egy tizede lenne az én élményeimnek,már nem lehetne megállni melletted a mellfeszítésed miatt.Legnagyobb bánatodra én ott voltam amikor azt a szerencsétlent lábánál fogva akasztották fel és a szemeit kiszurkálták. A Te mindentudásod ellenére is 100% biztonsággal mondom,hogy nem volt ÁVH-s.Tudod Kedves,egy ilyen aljas mondást pont Tőled nem vártam.Bizony nekünk szabad még átkozni is a magyar nácikat,csendőröket,tömeggyilkos szittya jányi gusztávokat és kún pátereket és a névsor végtelen.A magyar köpönyegfogató, lincselő csőcseléknek semmihez nincs joga,mert aki nem volt ávós az spicli vagy feljelentgető házmester volt.Ki ebben,ki abban a rendszerben. Nagyon nagy tisztelet a nagyon kis kivételnek. Azok után,amit a megszálló 2. magyar hadsereg művelt Ukrajnában és a 600.000 „magyar” zsidó legyilkolása után csodálatos módon nem igen volt bosszúállás.Ha lett volna kipusztították volna Magyarország lakosságának minimum a felét és minden útjukba kerülő nőt megerőszakoltak volna.Ugyanis a Malinovszkij Marsall ukrán csapatai SZABADÍTOTTÁK fel Budapestet. Igaz,Te akkor is ott voltál,amikor a szemem láttára a Klauzál téri gettóban NEM géppuskáztak le k.b 3000 gyereket és idős nőket, férfiakat.A Dohány utcai zsinagóga udvarán NEM volt négy méter magasan,mint a hasáb fák felslichtolva 2000 halott (NEM ember) Zsidó.Klárika,Te védjed a mocskos nyilas féreg szittyáidat akikhez szeretnél tartozni.A Kanadában levegőt mérgezők még Téged is befogadnak.A dunamenti Mongóliában meg se kíséreld.Ott nagyon utána néznek a „tiszta vér”-hez tartozásnak és egyre jobban.Leszámítva a KMH oldali egyes kommentjeidet(remélem) tisztességes kort és életet értél meg Kanadában.Maradj a korod adta,vélt tapasztalataid büszke tudatában.Velem csak akkor szállj személyes vitába,ha racionálisan átgondolt,igaz ügyért tudsz „asztalhoz”ülni.

  • Figyelő: szóval, maga szerint az ÁVO-nál sárga cipő volt rendszeresítve – mert hát, ott csupa gigerli dolgozott. Tessék mondani, arra is emlékszik, milyen sárga volt? Okker, citrom, kikirics? Maga ott volt a helyszínen? Ahogy Bécsben is, ahol maga szerint SS-alakulatok masíroztak a az utcákon a bevonulás napján?
    Nahát, hogy maga mindenhol ott volt ?! Tessék mondani, maga honnan tudta csitriként, hogy ÁVO-s volt? Meglincselése előtt bemutatkozott magának?
    Hogy maga átélt egy forradalmat, az barokkos túlzás. Maga az akkor tapasztaltakat már régen kiadta volna önálló kötetben „Így láttam az ’56-os eseményeket – jó messziről” címmel 😀

  • Gyuri10 kommenttársunk 4,23-as szavaival teljesen azonosulva vonom kétségbe annak az októberi zendülésnek a forradalmi jellegét. Mert kérdés, hogy miféle „új rendszert” is célzott meg az mocsok amely az utcákon az ilyen butuska,”statáriális szellemiségű” Klárikafélék közreműködésével, idő híján épphogy csak kezdett kibontakozni ? A világ legkonzervatívabb Horthy-rendszerét. Ezt az állításomat bizonyítja az is, hogy a mai jobboldal, amely oly mélységes átéléssel hirdeti magát 1956.szellemi örökösének, legalább annyira nyíltan a vallja magáénak a Horthy ellenforradalmat is, amely a maga ideológiai és gyakorlati státuszát jelölte e jelzővel…
    Egy másfél hetes „forradalom”-ból nem telhetett több lincselésre úgy háromezer esetnél.
    Valaki egyszer világosan azt írta, hogy ’56 a magyar nép bosszúja, ha úgy tetszik, hát a >45-ös felszabadítás< revánsa volt, helyesebben, az akart volna lenni. A "forradalmárok" első dolga volt a börtönök felnyitása és az ott lakók szabadon bocsátása, akik között sok nyilas és háborús bűnös csendőr és katonatiszt is töltötte a megérdemelt (vagy ki tudja, kevéske) büntetését, akik és nemcsak ők, már a legelső napokban a kezükbe vették az események irányítását…
    És ha már emlékmű, hát a rendszerváltásig a budapesti Szabadságszobor obeliszkjének a hátoldalán arany betűkkel ott állt bevésve a Budapest felszabadításában életüket vesztett sok-ezer szovjet katona neve. A kormányváltás első – természetesen jobboldali – kormányának az egyik legelső, a fenti állításaimat is bizonyító intézkedése volt, felszabadító katona áldozatok nevének a teljes (tartós) lecsiszolása, illetve eltüntetése a talapzatról…

  • Ille István

    2015 október 10
    1:11 de.

    Igazán jól esik, hogy ennyire fiatalit! De, már 56-ban „sajnos” felnőtt nő voltam, mennyasszony.
    Valóban, szemtanuja voltam a fenti eseménynek sok száz emberrel együtt. Az egész váratlanul történt az Andrássy út 60 előtt, ahol éppen a tömeg vonult.
    Nem a sárga cipő a lényeg, csak az áldozat milétéről.
    Bizony nem sok ilyen volt, ezen az egy alkalmon kivül, nem tudok más esetről.

  • voronyezs

    2015 október 10
    5:44 de.
    Nem tudom élt e Budapesten a felszabadulás után,én igen.
    Minden jó és rossz oldalával.
    Pl. családomban a bizonyos felszabaduláskor, minden nőt megerőszakolt a felszabaditó sereg, nagynénémet, hárman is.
    Igenis, százával kerültek ártatlan emberek bitófára és börtönbe.
    Az igazi nyilasok már rég kimenekültek onnan, legfeljebb a házmesteri feljelentések áldozatait akasztották vagy tették börtönbe.
    A bosszú nem ismert határt, sajnos többnyire ártatlan embereket ért, mert az igazi tettesek rég eltűntek már.
    ’56-ban már 11 éve voltak Budapesten és az országban, az orosz tankok ezrei, s valóban a lakosság ez ellen kelt fel és akart szabad lenni, az orosz és az akkori kormány(Rákosiék) ellen.
    Horthy „szelleméről” senki sem hallott vagy akart.
    Ez az igazság.

    Szerintem, a fenti beíró vagy nem élte át ezt az időt, vagy végtelenül rosszindulatú.

  • Figyelő: a menyasszony nem okvetlenül felnőtt nő, ráadásul mi a fenéért ítéltek volna egy felnőtt nőt kiskorúak börtönében történő elzárásra? Sok száz ember oda se fért volna. Ráadásul még mindig nem írta meg, mitől volt biztos, hogy az áldozat ÁVO-s.

  • Figyelő: számolta? Honnan is tudja, kik voltak az igazi nyilasok? Eggyel se találkozott védett kis fészkében! Honnan tudja, ki volt az ártatlan, és ki a bűnös? Maga, a csemetekorú? Azon felül, ha a beíró rosszindulatú, maga minek minősítené saját magát?

  • Ille István

    2015 október 10
    1:16 du.
    1950-51-ben még kiskorú voltam ’56.-ban már nem.

    Már 1952 ben kiszabadultam, tehát ott lehettem az eseményeknél.
    Ille, a számításaival valami baj van……..

  • Ille István

    2015 október 10
    1:19 du.
    Nézzen utána, mikor és hogyan pucoltak el a nyilasok Argentinába például.
    Én mindig ragaszkodtam az igazsághoz, és nem dőltem be semmiféle propagandának, sem régen, sem most.

  • Figyelő: a hazugságaival van baj. Korábban azt írta, hogy a börtönben találkozott ’56-os elítéltekkel. Még korábban pedig, hogy 6 évesen látta Bécsben az SSek bevonulását (ami a Wehrmacht volt). Ez 1938-ban történt, tehát 1944-ben már 12 éves volt, valszeg gusztusos falat a szovjet segédcsapatoknak, tehát kizárt dolog, hogy aggódó szülei beengedték volna a budai tábornokvillából az ostromlott városba.
    Haladjunk.
    Állítása szerint másfél évet kapott, tehát a vizsgálatival együtt ’50-ben követte volna el a nemzeti ellenállását, amikor is maga szerint még kiskorú volt. Számoljunk ekkicsit: ’44-től ’50-ig 6 év telt el. Az annyi mint: 18. Még rosszabb, ha, mint állítja, Bécsben már 8 éves volt.
    Kinek is van baj a számításával?
    Mondja, miért nem ismeri be, hogy két egyformát nem tud felidézni?

  • Figyelő: ne komolytalankodjon! Maga honnan a francból tudott volna a nyilasok pucolásáról és annak célállomásáról?
    Valszeg erősen összetéveszti az ODESSA (egyáltalán, tudja, mi az?) műveleteivel. Ja, hogy Horthy is oda menekült? Az más. Akkor biztos a többi nemzetáruló is 😀
    Az pedig, hogy maga nem dőlne be BÁRMILYEN propagandának, nos, megnyilvánulásai szerint aligha hihető.
    Befejeztem a magával való polémiát, ahogy ezt már korábban Chris is javasolta. Maga egyszerűen nem kommunikációs partner. Rögeszméi és téveszméi végtelenül irritálóak, de hatásuk erős akarattal leküzdhető. Vagy majd szedek ellene gyógyszert, esetleg thai masszázst veszek, az állítólag megnyugtató.

  • Figyelő !
    Jó ha tudja, hogy a sorrend fordítva alakult. A magyar csapatok 1941-ben betörtek a Szovjetunióba, és igazi megszállókként falvakat gyújtogattak, gyilkoltak, fosztogattak* és végül, de nem utolsó sorban nőket erőszakoltak meg. Az utóbbi csemegézésben főleg a tisztek részesültek, akiknek a legénység „hajtotta fel” a falvak legszebb orosz lányait. Miután a snájdig magyar parancsnok kihasználta az ősi „első éjszaka” jogát, átadta áldozatát az egyszerű bakáKnak – hisz ugyebár ez így bajtársias. Azonban volt ennek finomabb, afféle gentleman változata is, amikor a tisztúr, adott garnizon teljes megszállási ideje alatt egyetlen nőt kényszerített a saját igényeinek kiszolgálására…
    Mindez, talán nem is lenne különleges a háborúk történetében, azonban a krónika több olyan esetet is megörökít, amikor az áldozatokat a „szolgáltatás” teljesítését követően egyszerűen agyonlőtték…
    Ezek után az már csupán ízlés dolga, hogy az onnan akkorra már erre felé száguldó szovjet front katonái hol és mikor utánozták le a korábbi magyar megszállók ebbéli módszereit… Az ön példája szerint is egészen rendesek lehettek, hisz a nagynénjét az ominózus hármas-szex után azért mégsem lőtték főbe, mint azt a magyar katonák bírósági jegyzőkönyvek tanúsága szerint a Szovjetunióban, minden lelkifurdalás nélkül igen sok esetben megtettek.
    Klárika, kérem szerezze már meg Dr Krausz Tamás: Magyar megszállók a Szovjetunióban című 640 oldalas dokumentum kötetét. A teljes igazság abban leledzik…

  • * Klára sszony! Egyáltalán nem rosszindulat, de ezek a tények.
    A Magyarországon ma is a régiség forgalomban és a háztartásokban megtalálható antik orosz faszenes szamovárok és ikonok azoknak az időknek a gazdasági hozamát képezik.
    A megszálló magyar csapatok, mielőtt még felgyújtották volna az éppen elfoglalt község rönkházait, előbb szamovár és ikon beszerzési körutakat tettek a falusi portákon és azok környékén.
    (Itt most mellőzöm az orosz falusi lakosság számára rendezett nyilvános akasztások megfélemlítő show-inak a részletezését.)

  • voronyes: Klára asszony és a tények csöppet hadban állnak egymással.

  • Figyelő! „A fenti beíró” igenis átélte a horthysta szörnyűségeket és a felszabadulást és 1956-ot is. Még ma is látja a hatalmas különbséget és az összefüggéseket.
    A történések kezdete a horthysta ellenforradalmi bandák a nyugati hatalmak, az ANTANT általi hatalomba juttatásával kezdődött… Ennek volt aztán a következménye a felszabadítás – a tiszta és jogos szovjet ellencsapás – majd az 56-os, sikertelen revánspróba, ami nem jött össze, legfeljebb a rendszerváltással…

  • voronyezs

    2015 október 10
    1:59 du.
    Mindenki azt állithat és írhat ami neki tetszik.

    Én csak a magyarországi rémuralomra emlékszem.
    Ha valaki NEM magyar, hanem orosz párti, az meg arra.

  • Nem is értem, miért nem költözik Oroszországba?
    Putyin ugyan hasonló diktátor mint elődei voltak, de sokkal civilizáltabb.

  • Figyelő,
    én a LENIN KŐRÚT és Aradi utca sarkán a kocsma előtti barbár lincselésről,a fejjel lefelé akasztott és mindkét szemét kiszúrt emberről írtam.Kérdésem:mikor láttad az Andrássy út 60 előtt?Akasztás előtt vagy után?Az Andrássy út 60 tól kísérted az Aradi u. sarkáig vagy mivel a lincs után a kiszúrt szemével már nem látott, kisérted visszafelé.Mindezt azért,hogy kinyomozzad,vajh Ávós vagy nem.Klárika,Ne égesd magad.A Te korodban már akár leírhatod a valódi életrajzodat is.Hacsak…nem vagy rászorulva „hős forradalmárként” a szittya mocskok nyugdíjára.Ha netán-tán gazdasági beíró vagy,amit kénytelen vagyok feltételezni,akkor elnézésedet kérem,hogy szavaidat állandóan hiteltelennek bélyegzem, bizonyítgatom.Nem leszek akadálya mimikris érvényesülésednek. Továbbra is Téged nagyon kedvelve:Gyuri.

  • Klárika,
    ez egyszer majdnem igazad van. A háború befejeztével a nyilas pribékek valóban pucoltak,de nem ki,hanem be az ÁVÓ kötelékeibe. Szívesen be is fogadták őket,mert jobban kiképzett szadista tömeggyilkosokat még a német SS-ek között sem találhattak volna.Még nyelvleckéket sem kellett nekik adni,Sőt a fegyvereik és a gumibot is kéznél volt. Neked pedig tökéletesen igazat adok a magyar nácik védelmében. Kár,hogy pályát tévesztettél.Bár…mint védőügyvédre nem sok szükség lett volna Rád.

  • Gyuri, megfogadtam, hogy Neked tobbé nem írok (erre kértél) de, a hamis vádakra válaszolok. Kérlek, engem ne állits be olyanra, hogy védek egy nácit is!
    Olvass vissza és kérlek, idézz ha találsz ilyet.
    Ezt se itt, se máshol nem tettem. Hiszen családom is szenvedett uralkodásuk alatt!
    Lehet, hogy a fejjel akasztott ember látványát, rosszul tájoltam be és NEM az Andrássy uton volt.
    Ennyi év után, távedhetek is.

  • A tények nem „pártiság” kérdése.
    Ezt az országot a nyugati nagyhatalmak (igen Ők!) nemcsak Trianonnal, hanem már előbb, Horthy Miklós ellentengernagy trónra ültetésével helyezték egy veszélyes vakvágányra.
    „Őfőméltósága” először a baloldal elleni hajtóvadászattal tett eleget a . d i k t á t u m . megszabta feltételeknek. Ezzel majdnem egy időben [Hitler előtt szabadon] már „faji alapon”, a zsidóságot tette meg a korábbi történések, – kezdve a nagy háború kirobbantásától*, a Magyar Tanácsköztársaságig – bűnbakjának… Aztán még 25 évig ült ennek az országnak a nyakán szilárdan fenntartva egy kétségtelenül, újabb háborús szakadékba vezető . d i k t a t ú r á t…
    Ennyit a . d i k t á t o r o k . mibenlétéről.
    A többi márcsak e folyamat egyenes folytatása, kedves Klára asszony… 🙂
    ˙

    * SŐT: Nem zárható ki még az sem, hogy Horthy admirálisnak korábban, mint Ferencz József ő-királyi felsége adjutánsának, még személyes szerepe is lehetett magában, az I.Világháború kirobbantásában is.

  • Szörnyű fényképeket lapozgatva, a vitához még annyit fűznék, hogy a fejjel lefelé akasztása vagy húsz személynek, a Köztársaság-téri fákon történt. Amihez még annyit fűznék, hogy e dicső, hősi munkához, a pártházat támadó „forradalmároknak” már előre magukkal kellett vinni köteleket is… Jah kérem, szervezett, alapos munkát végeztek… Nem volt kecmec…
    A Lenin körút és Aradi utca sarkán pedig egy, már a felismerhetetlenségig agyonvert személyt akasztottak fel, és táblát akasztottak a nyakába ezzel a szöveggel: „így jár minden ávós” anélkül persze, hogy meggyőződtek volna az illető bármiféle bűnösségéről… Na persze a börtönökből kiengedett, az ilyesmiben tapasztalt, jártas „veterán nyilasok és frontharcosok” adták meg a „spontán népharag” színezetét ennek „a tiszta forradalomnak”…
    Mindez és még hasonlók főleg és elsősorban azokban a napokban játszódtak le, amikor Nagy Imre kérésére a szovjet csapatok elhagyták Magyarországot, s hogy végül újból bejöttek, abban igen nagy szerepe volt az ilyen és hasonló súlyos atrocitásoknak…

  • FORTIMBRAS: na, ezt nem fogod tudni eladni Bencsicsnek. Ő ezt is jobban tudja, hiszen ott volt. Kérdés, hogy ottlétének – ahogy Gyuri is kérdezi – mi volt az oka? Kíváncsi nézelődő? Aktív résztvevő (még egy csitri is tud jó vastagat köpni)? Eseménykrónikás?

  • Nos…Klárika,
    én visszaolvastam mint kérted igazolásul,hogy „soha nem védtél egyetlen nácit sem”.Hivatalosan valóban nem mert mint már az előzőekben is írtam valószínű,hogy pályatévesztés miatt nem vagy a magyar-nácik védőügyvédje.Azonban visszaolvasásommal ezt a szöveget találtam okt. 9. 1:25 du beírásodban,ebben a cikkben,melyet hozzám címeztél:”Ha nektek szabad végtelenségig a magyar nácikat idézni és emlegetni,a magyaroknak is legyen joga az ávósokat megbüntetni”.Az ávósok elmarasztalásában tökéletesen igazat adok Neked,mert csak a cionista ügyekben eljárók voltak zsidók. A verőlegények és a gyilkosok 90%-a ex-nyilas szemét tömeggyilkosok voltak.Igazad van,hogy a rohadékokat „emlegetjük”.Megemlegettük.A magyar nyelv értelmi jelentését is úgy látom ennyi év után összetéveszted,mint az Andrássy utat az Aradi utcával.Ugyanis mi nem idézünk egyetlen szemét mondást sem.P.l.nem idézzük sem az örmény nemzetvezető testvér sem zazrivetz testvér meghatározását miszerint ők nem antiszemiták hanem á szemiták.A diferenciát kérdezd meg azoktól akiknek kegyeiért harcolsz 59 éve Kanadában.A „tiszta vér”vitézei pontos felvilágosítással szolgálhatnak.Most viszont én kérlek,hogy olvassál visszafelé(nem héberül.Isten ments.)Azt én nem kértem,hogy ne írjál.Azt viszont elvárom,hogy engem ne próbálj beetetni elfogadhatatlan szövegekkel.Vedd figyelembe,hogy én 20 éves voltam, tehát elég fiatal,de nem hülye.Mindenre amit láttam vagy átéltem egy az egyben emlékszem.A magyar fogalmazásra és helyesírásra is. Továbbra is kedvellek:Gyuri.

  • FORTIMBRAS

    2015 október 10
    11:49 du. Arról miért nem ír, hogí ezen a téren, többszázan meghaltak, a minisztériumok tetején lévő AVÓSOK tűzében. Ez is történelmi TÉNY!

  • Figyelő,
    akik „több százan meghaltak”,élhettek volna állampolgári jogaikkal és a lincselési ösztönök hátrahagyásával,akár otthon is maradhattak volna.Nem jöttek a nyilas karszalagosok és csendőrök kikényszeríteni otthonaikból.A félreértelmezett REVÁNS lehetőségnek ez volt az egyik ára.

  • FORTIMBRASnak minden szavával egyet értek.

    Figyelő a karhatalom szokott lőni bűnözőkre. Néha elő fordul, hogy köztörvényesekre is. Muhaha.

  • Wood, azért mert itt van aki „köztörvényesnek” nevezi a több ezres népet, én magyarnak.
    Nem is értem, miért ír magyarul, ha így szereti a magyarokat és angol nevet használ!

  • Érdekes látni, hogy ki azok akik a bolseviki kommunizmus áldozatait (kb 100 millió, world wide!) amit a „nép nevében” követtek el, akarják eljelentékteleniteni és tiltakoznak, hogy jelentős helyen legyen emlékműve az áldozatoknak. Vajon miért?!

  • FORTIMBRAS szavaival értek egyet.
    Még sikerülhetett is volna Ötvenhat , ha a revansista nyilas söpredék nem kezd el terrort gyakorolni.
    EZ adta meg Kádáréknak a jogalapot arra hogy visza hívják a szovjeteket.
    Lehet utánanézni a történelemkönyvekben.
    Mindig..mindig a hazaáruló nyilas csürhe teszi tönkre az országot.

  • kisferi:
    Fel sorolnád az eddigi tudomásunk szerint sehol meg nem valósult ” kommunizmus ” áldozatainak elszlását , (plusz/mínusz egymilió) , különös tekintettel a forrásaidra ?
    ( A Kurucinfó nem mérvadó ” forrás” )
    Mert a SZTÁLINIZMUS 20 millió ukrán áldozatáról tudunk. Maga Gorbacsov ismerte el.
    Most mondd el a többi 80 miliót , hivatalos források megjelölésével együtt köffike.
    Ha nem tudod , akkor meg húzzál el.

  • kisferi: hol is van az a jelentős hely? Ott, ahol egyetlen áldozata se volt a kommunizmusnak?
    Nem akarja kijárni, hogy pl. Ukrajnában legyen? Esetleg Szibériában? Mert ott azért egy csöppet autentikusabb lenne.

  • Geyza

    2015 október 12
    12:57 du.
    Nem engem kért, de a Wikioldiában meg lehjet találni a számokat:
    A könyv adatai szerint a kommunizmus számlájára mintegy 100 millió áldozat írható (s ezek csak a halálos áldozatok):
    Szovjetunió: 20 millió áldozat;
    Kína: 65 millió;
    Vietnam: 1 millió;
    Koreai Népi Demokratikus Köztársaság: 2 millió;
    Kambodzsa: 2 millió;
    Kelet-Európa: 1 millió;
    Latin-Amerika: 150 000;
    Afrika: 1,7 millió;
    Afganisztán: 1,5 millió;
    a nemzetközi kommunista mozgalom, illetve a hatalomra soha nem került kommunista pártok számlájára pedig körülbelül 10 000 áldozat írandó (14. o.).

  • kisferi!

    Ezt a 100-milliós blöfföt – úgy per sacc kb. – a jobboldal elvakult suttogó propagandája, szájhagyomány útján kreálta:
    – egyrészt a Holokauszt számait ellensúlyozandó,
    – másrészt a hidegháború indokoltságának az alátámasztása céljából. Jellemző, mára már kész tényként hirdetik.

    Csak egyetlen tudományos(!) munkát erről a statisztikai számról !!!

    Szíveskedj mondjuk elfáradni az orosz történeti levéltárakba – mint azt Krausz Tamás professzor úr is megtette – és ásd be magad az iratok rengetegébe…
    Kérlek – most úgyis éppen jó a kapcsolatotok az orosz politikával – hát rajta, Használd ki. Kutass, keress és találj!

    Addig viszont, és egyelőre az áldozatok számában bizony hatalmas fölénnyel, keményen a . j o b b o l d a l . vezet – beleszámítva azt az általa kirobbantott rengeteg helyi és a két világháború áldozatainak számát is… 🙁

  • Figyelő !

    Voronyezs igenis „magyarpárti”, csak elítéli a normális jogi eljárás nélküli utcai ítélkezést és lincspolitizálást.
    Voronyezs Petőfin, Aranyon, Adyn, Krúdyn és Bartókon nevelkedett urbánus demokrata, aki gyűlöli a régi világ vérfürdőkön nosztalgiázó kacagányos hamis merengését az akkor elmúlt idők szépségén, amikor a röghözkötött parasztok (régi fényképek tanúsága szerint is) még mezítláb jártak…
    1848., 1867. és 1945. legalább az ezer éves földkérdésben igazságot tett. Rendszert bontva, felosztották a földesúri nagybirtokot… stb.
    A féltéglás-magyar mai jobboldal IS ezt fájlalja a legjobban és éppen ezen, „az ősi juss” restaurációján dolgozik. Kijátssza és elsikofálja, kézből kézbe passszolja, mint annak idején a dzsentri földbirtokosok tették csókosaikkal… Elég sajátosan művelik e panamáikat, például olyan fogadatlan prókátorokkal, mint például az ő paraszt Orbán Viktátorukkal az élen…
    STB

  • Voronyezs gyűlöli, és magyarellenesnek tartja azt is, ha egy Senkiházy és bandája felhatalmazás nélkül megsemmisít egy demokratikus magyar alkotmányt.

  • voronyezs

    2015 október 13
    4:24 de.
    Szerintem, semmi más baja nincs Voronyezsnek, csak éppen nem Gyurcsány van a kormányon, hanem Orbán.

  • DonGolo

    2015 október 13
    2:21 de.
    A „blöfföt” dokumentálták, ha tetszik, ha nem!

  • Ha egyesek az ellenség levéltárjában keresi a magyar vesztességet, akkor egész mást talál. Ez nagyon érthető.
    De én , NEM hiszek az ellenség levéltárjában, inkább a saját nemzetemnek hiszek.

  • Figyelő,
    én KEDVELLEK,de ez nem ok rá,hogy állandóan égesd Magad.A szövegeid füstje csípi a szemem!

  • FIGYELNI kell arra honnan vesszük az infókat.
    Holnap majd írok egy cikket a Wikipédiába bele , hogy a Holdon sárkányok tanyáznak.
    Onnantól számítva öt éven belül ez tudományos ténnyé fog válni.
    Csakúgy mint az idiótikus 100 millió, a sosemvolt kommunizmus számláján.
    MEgjegyzem erősek a felsorolásban a csúsztatások pl. Kambodzsában sohasem volt még szocializmus sem. Mint tudjok a sapkájukon ötágú vörös csillagot viselő khmer bűnözőket a Vietnámi Néphadsereg szalajtotta szanaszéjjel , pár nap alatt.A khmerek kinyírtak 2 millió állampolgárt a nem-is-tudni-miféle elv érdekében. Amit a másik sosemvolt szocialista állam , bizonyos Kínai Népköztársaság adott nekik ukázban.
    Mindenki tudja aki olvasott ezt-azt és van egy csepp esze hogy Kínában nincs szocializmus. Hangyaboj-álszocializmus van , vagy másnéven erős államkapitalizmus. Vietnám nem nyírta ki a saját lakosságát , miért tette volna ? Én azt látom hogy a ‘námiak oda mennek ahová akarnak és azt csinálnak hazájukban amit akarnak. Egyet nem tehetnek , nem kérdőjelezhetik meg a Vietnámi Kommunista Párt jogát az ország vezetésére. Viszont az vesz ebben részt aki akar.Ha van kedve seggeket nyalni akkor előtte a pálya. Csakúgy mint más kisebb országokban.
    Latin Amerika ? Ez valami vicc ??
    MEgmondotta Marx és Engels : ott fog győzni a kommunista eszme , ahol a leg öntudatosabb a munkásosztály. Délamerikában max. a banánültetvényeken voltak idény-munkások. Méghogy kommunizmus Délamerikában. Röhögnöm kell.
    A többi felsorolás is hasonló baromság.Kár ezekre szót vesztegetni.

  • EZ KÉSZ .
    Itt nincs mit tenni.
    ” Nem hisz az ellenség levéltárjának ”
    ( Aki tyúkeszú volt az az is marad. Hiába keresi folyton okos emberek társaságát.)

  • sebestyén eszter

    @Gyuri10,

    örülök, h a mi oldalunkon nem vagyok egyedül. Én nem ismerem őt, meg írják itt, h fideszes, többen is. Van benne valami, ami miatt kedvelhető. Még nem jöttem rá, h mi, talán az, h szóhasználata szerint egyszerre finom és nyers. Nekem ez bejön. Akkor is, ha nem egy a világlátásunk. Pl. a Che elvileg közelebb kéne, h álljon hozzám, de ő mindig kinyitotta a bicskát a zsebemben, de hála istennek eltűnt.

  • @ S.Eszter,
    elárulom neked,hogy én miért kedvelem Klárikát.Először is nekem privátim megírta a nacionáléját,melyet soha senkinek kiszolgáltatni nem fogok.Ezzel szemben fenntartom magamnak a jogot,hogy mosolyogjak a bajuszom alatt.(ami nincs is).Megbocsájtson a világ és Klárika is, az Ő beírásainak 75%-a mosolyra,jókedvre derít.Szeretek,kedvelek mindenkit, aki jó hangulatba hoz.

  • sebestyén eszter

    @Gyuri10,

    ezt is megértem. Egyébként mivel nem él Mo-n, nem is várható el, h pontosan tudjon mindent. Lehet, tévedek, de te sem itt élsz, ugye?

  • @ S.Eszter,
    valóban én sem élek Mo.-on 1956 nov 23. óta. 2014 július végéig volt lakásom a VI.ker-ben,melyet Anyámtól örököltem.1994-től minden évben 2,3 hónapot töltöttünk ott.Nyugdíjazásom előtt úgy terveztük, hogy minden évben fél évet ott és fél évet itthon,Izraelben fogunk élni.Az ottani politika és a fasizálódás miatt sikerült a lakást eladni.Persze a Mo-al kapcsolatos ifjúkori és mai élményeim is sokban besegítettek. Ennyit magamról.Klárika modorát és kulturált beírásait kedvelem,ha hozzáteszem ahhoz amiről tudomásom van,részint Tőle részint más forrásból.Egész létezését a KMH keretében a magam részéről humorosan fogom fel.Mert „aki a humort nem érti,még egyéb gazemberségeket is képes elkövetni”.Azt hiszem Értékes ember lehetne,ha nem akarna egy olyan szekérre kapaszkodni, amelyik nem veszi fel. Dehát az Ő korában ezt már nem tőlem kell, hogy megtanulja.

  • Gyuri10,
    Sajnos fals képet alkottál rólam.
    Csak, megnyugtatni akarlak, hogy már 14 éves koromban fellázadtam a kommunista diktatura ellen, és az iskolában plakátokat téptem le.
    Majd 16 éves koromban, megtagadtam, hogy Sztálinnak bármit „felajánljak” ezért az ország összes iskolájából KICSAPTAK! Majd, az AVH kihallgatásai során, nem tudtak rávenni, hogy „beköpjem” barátaimat, a bíróságra került a sor. A Legfelső biróságon, egy év Fiatalkoruak börtönére itéltek, amit kis hián letöltöttem. SDzabaduláűsom után, CSAK gyári munkásként tudtam munkát kapni. Viszont, túl jártam az eszükön, 3 év alatt elvégeztem a Kandó Kálmán 4 éves technikumát, ahol diplomát szereztem és sokkal magasabb beosztásba kerültem.
    Ez a múltam, és nekem senki se prédikáljon.

  • plakátokat tépett le, pedig eddig csak egy faliújság cikkről volt szó 😀 legfelsőbb bíróságon elítélve 😀 diplomát szerzett egy technikumban 😀

  • sebestyén eszter

    @Figyelő,

    89ben nyeretem felvételt a híres Rákóczi gimibe, ahonnét az összes diáklázadás kitört. (Török Feri barátom meg is filmesítette, ő felettem járt, többet értett belőle, mint én), mégse vagyok jobboldali. Más. Egy barátom, aki a Munich táblát 14 évesen leszedte egy ellenzéki (baloldalinak nem nevezném) párt fő ideológusa.
    Az én véleményem az, h ezek emberi attitűdök, magatartás-formák, és semmi köze ahhoz, h kiből lesz jobb- vagy baloldali. De ez csak szerintem van, nem biztos, h igaz állítás.

  • Ille,fakiújságról, maga mesélt, én soha!
    Mosolyogjon csak nyugodtan, az igazságon nem változtat!

  • Egy dolog érdekelne azért, mikor jönnek rá a KMH írói, hogy az ő idejük már lejárt, régen!
    1990 óta!

  • Klárika,
    most már tényleg aggódok érted.Próbálkozz újra.Lehet,hogy zarbaezor doktor úr interneten is tud kezelni.

  • sebestyén eszter

    @Figyelő

    minden hegynek két oldala van. szerintem jönni fog. abban igazad van, baromira soká. de ezt ne azonosítsuk a sohával.

  • Gyuri, miért aggodsz értem? Mert nem vagyok balos?
    Ehhez mindenkinek joga van, meggyőződése szerint.

  • Figyelőke!

    Jól kiszúrt velük, észrevétlen besomfordált és megszerezte a „diplomát”. Ha nem ily fondorlattal teszi, hát még ki is végzik. Szörnyű egy elnyomás volt…

    .

  • Geyza ! Igazad van.

    Kambodzsában valóban, nemhogy szocializmus, de még polgári rendszer sem létezett. Maffiozó khmer gyilkosok összeálltak és vad rablógyilkos diktatúrájukat elnevezték (vörös) khmer szocializmusnak. Ennyi. A nyugati propagandának ez remekül jött ahhoz, hogy kommunizmust kiáltson…
    Tegyük hozzá, hogy még Vietnam se volt se szocializmus, de pláne hogy nem kommunizmus…

  • G – ahogy mondod,
    Ugyanígy igaz ez a Dél-amerikai banánköztársaságok munkásosztály nélküli úgynevezett szocializmusaira is.

  • T. Figyelő és kisferi !

    „Azt a blöfföt dokumentálták, ha tetszik, ha nem.”-írja nekem Figyelő.

    Ha így volna, hogy létezik, léteznek kimutatások, dokumentumok a 100-millióról, hát én lennék rá a legkíváncsibb…
    Kérem szíves tájékoztatását annak a tudományos igényű és érvényű munkaanyagnak, vagy anyagoknak, címmel, szerzővel mint hivatkozási alap… Csak úgy, mint például mi hivatkozunk Krausz Tamás: Magyar megszálló erők a Szovjetunióban című korántsem kimerítő 640 oldalas, bár igen apró betűs dokumentum kötetére… Magának van ilyenje erről az állítólagos 100 millióról ?

  • Vietnámot ,minden hülyeségük ellenére nagyra tartom.
    Hogy képesek voltak ellent állni a világ leghatalmasabb fegyveres erejének..stb. Hogy minden katonai vereségükből képesek voltak Párizsban , a tárgyaló-asztalnál politikilag győzelmet kovácsolni…Rutinos egy politikus volt Ho Chi Minh

    Vietnámnak sok háborúja volt mégsem fenyegette szomszédait.
    Vietnám , mikor felhagyott a hülye ” szocialista átnevelés ” orosz mintájú eröltetésével , egyből fejlődésnek indult.
    Legutóbb arról olvastam hogy elkészítették -némi USA segítséggel- az első , saját fejlesztésű csúcstechnikás hadihajójukat.
    És megtörtént az , amiről senki nem hitte hogy bekövetkezhet:
    Gazdaságilag megjelentek a Világpiacon , nem is akárhogyan:
    Az Osztrák műholdas TV-ben azt látom hogy a Vietnam Airlines
    repülő-utakat hirdet !! ITT BÉCSBEN !

  • Klárika,
    nyugodj meg.Én Izraelben jobbos vagyok.Nem a jobberséged miatt aggódok,hanem az értelmetlen kapaszkodásod miatt.Te is én is már abban a korban vagyunk,hogy még az őszinteséget is felvállalhatjuk. A rákosi féle paradicsomban eltöltött”élvezeteid”,melyeket saját szórakozásodra idéztél elő,még nem predesztinálnak a mai magyar és egyéb náci ivadékok védelmére.Csupán azért aggódok Érted,mert ezt felfogni nem sikerül Neked egyedül.Ezért gondoltam,hogy Zarbaezor segíthetne Neked,akár interneten keresztül is.Továbbra is kedvellek:Gyuri.

  • Figyelő!
    Okt.11.10.49.

    Amber Wood annyit közölt Önnel, hogy a karhatalom a bűnözőkre, néha bizony köztörvényesekre is szokott lőni!
    Erre Ön egy, a témához semennyire sem tartozó megjegyzéssel válaszol,miszerint ha ennyire nem szereti a magyarokat miért él Magyarországon, és miért azt a nevet választotta amit…..
    Hogy jön ez ide? Képtelen koncentrálni és a vitatott témánál maradni?

    Visszakérdezhetnék, hogy ha viszont Ön ennyire szereti a magyarokat, miért nem él Magyarországon, és miért több ezer km-ről, gyáva módra kiabálja a tutit?
    De nem teszem, mert bőven tudom, hogy köze nincs a valóságnak és a tényeknek ahhoz, hogy ki kit szeret, és pláne, hogy milyen nevet választ magának egy fórumon, mely alatt ír!

    Én pl Magyarországon élek,- ám egy idő óta nem igazán szeretem a magyarokat és már régen nem vagyok büszke rá, hogy magyar vagyok ( vagy ki tudja?) de itt élek mégis, mert itt születtem, ide köt minden az egész életem múltam, mondhatnám a jövőm is, még akkor is ha tudom a jövőm már kétséges jelen állás szerint – mint ahogy valamennyiünké az aki itt él !
    Mégsem engedném, hogy Ön oktasson ki kb holdnyi távolságból a hazaszeretetről, a „magyarérzésről” – úgy hogy közben sorsközösséget nem vállal egyik magyarral sem!

    Visszatérve a sortűzre:
    Elképzelni sem tudja, hogy akkor és ott bűnözők, köztörvényesek, és egyáltalán a legalja csőcselék is előfordult? Ott mindenki makulátlan, színtiszta forradalmár volt, mert Ön így akarja látni utólag is ?

    Mint minden forradalomban, háborúban, itt is ráakaszkodtak olyan elemek amelyeknek már az eredeti célhoz közük nem volt: csak a vérszagra mentek !Ezt hívják anarchiának, mely egy idő után kontrollálhatatlan és megállíthatatlan.

    Ön pl mi a fenét keresett a lincselések helyszínén ? Mert mint olvasom, mindenhol ott volt, mindet látott, mindent tud, sőt hatvan évnyi távolságból mindent jobban tud!
    Erre még nem válaszolt – bár lehet, hogy senki sem kérdezte így konkrétan? Épp arra ment „szolfézsra”?

    Csak nem aktív szereplője volt a történéseknek – és a menekülése is ezzel volt összefüggésben?
    Tudta talán, hogy megtorlás esetén az „előélete” alapján nem biztos hogy megúszná egy ejnye – bejnye Klárikával?

    Sajnos a múltját illetően annyit és olyan módon ködösít, hogy bármit feltételezhetek!
    Félre értés ne essék, nem érdekel a múltja, senkié sem érdekel, nem köteles arról senki beszámolni, így Ön sem! Rosszul tette tehát, hogy bármit is írt, mert nem a teljes igazat írta, az eseményeket meglehetősen önkényesen kezeli, sok helyen és sokszor kellett átszabnia, és ez sajnos meglátszik a modellen!

    Ahhoz képest, hogy irgalmatlan leveset tud – tényszerűen – a minimális információi birtokában nagyon nagy mellényt visel – és ez sajnos független a korától !

  • Besancon: hogy mit keresett arrafelé? Tunkolni ment, csak valaki kilopta a hóna alól a veknit.
    Amúgy Geyza kérdezte korábban: mijafrancot nyüzsög itt, ha a) a cikkek és hozzászólások egy részének mondanivalóját képtelen felfogni, b) bármi jelenik itt meg, azt ő zsigerből kritizálja, elveti c) ráadásul valami ostoba demokráciára hivatkozva osztja a hülyeségeit, pedig senki nem nyilvánította ki, hogy ez egy demokratikus fórum volna!
    Liberális, igen, ami nem ugyanaz!
    Bencsics, sajnos, már kívül van a megértés dimenzióin, viszont ragaszkodik a saját rögeszméihez.