Bayer Zsolt, a kultúrlény

2015 október 7 2:25 de.10 hozzászólás

A Mandineren látott napvilágot Bayer Zsolt cikke a „Takarodjatok haza a kurva anyátokba” címmel. Eddig is tudtuk persze, hogy Bayer egy tahó. Ahogy azt is, hogy a Mandiner aligha lesz mérsékelt konzervatív hírportál. Ezt most ez az írás és megjelenítése csak megerősítette. De a baj ezzel nagyobb, mint aminek elsőre látszik.

Acsarország kampányplakátja

Acsarország kampányplakátja

Van aki azzal magyarázza, hogy Bayert elragadták az indulatai. Csakhogy az a bibi ezzel, hogy Bayer Zsolt vérprofi újságíró. Ráadásul nagyon tehetséges újságíró, akkor is ha mára sokat kopott egykori kiváló tehetsége. Aki pedig olyan rutinnal és profizmussal bír az újságírásban, mint ő, azt nem igen tudják az indulatai elvinni, és igen erősen kizárt, hogy bármit is valóban indulatból írna le. Bayer mérnöki pontossággal szerkeszti meg cikkeit, ezt tette akkor is, amikor még a Narancsos korszakában imádtam érte. Minden a helyén van itt, és fel van pontosan építve. Tehát az indulatiság esetében kizárható teljesen.

Bayer Zsolt bértollnok. Teljesen egyértelmű, hogy amit ír, azt rendre megrendelésre csinálja. Ma ezt írja le, de ha a megrendelőnek változik az igénye, holnap akár szöges ellentétét fogja, hasonló látszólagos lelkesedéssel. Ha végzett Pelikán vallomásának megírásával, elégedetten dől hátra és jól él a felvett pénzből. Nincs lelkiismerete, nincs gátlása, neki nagyon jól fizető állása van ezekkel szemben.

Bayer ügyesen használja fel ebben a témájában is a jogos felháborodást, mert amiről ír, az valóban sokunkat és teljesen jogosan bosszant és háborít fel. Viszont amin felháborodunk, a mi érzelmeinket meglovagolva tér el azzal, egy teljesen más irányba, ami elviheti magával a gyanútlan olvasóját, és a célja ezzel pontosan ez is. És ne áltassuk magunkat legyintéssel, mert Bayer hatni képes.

Hogy egy szerző egy írásában eszközként használja fel a trágárságot, azzal nekem nincs semmi bajom, mert egyrészt ez működhet és néha kell is, az irodalomban is van rá példa, másrészt meg csak az álszentek akarják úgy beállítani a világunkat, mintha a hétköznapi életünkben nem lenne akár nálunk is jelen a trágárság. A baj a trágársággal ott kezdődik, amikor az tulajdonképpen követ ad emberek kezébe. Mert ha indulatokat korbácsol fel valaki és utána ezzel követ ad egy kézbe, akkor az a kő nyilvánvaló jó eséllyel el is fog repülni, kérdés hol áll meg és kit talál el.

Bayer Zsolt megrendelésre dolgozik. És az 5-ös számú tagkönyv birtokosának esetében nem túl összetett feladat megfejteni, hogy ki is a megrendelője, kinek a hatalmi érdekeit szolgálja a tolla. Csakhogy itt a történetet színesíti a menekültek kérdésében, hogy meggyőződésem szerint, aki Bayer megrendelője, az maga is megrendelést teljesít Moszkva irányából. Pont ettől lesz ez a játék életveszélyes és nem csak azokra nézvést akik a célpontjai, hanem ránk, sőt akár azt is mondhatjuk, egész Európára. Bayer tolla, jelenleg Európa elárulásának az eszköze.

De felelőssége van ám az ügy kapcsán a magyar értelmiségnek is. Mert ha nem tudunk mi magunk szembe nézni a menekült hullám jelentette reális veszélyekkel, addig az emberek teljesen el lesznek bizonytalanodva, és ez az elbizonytalanodásuk melegágya annak, hogy Bayer hatni tudjon az írásával és olyan irányba vigyék el a dolgokat, amit normális ember nem akarhat. Ha letagadjuk módszeresen a létező veszélyeket és a nem tudatosan gondolkodó választó maga kerül szembe a valós veszéllyel, akkor jobban fog a szélsőséges hangra hallgatni, hiszen azt fogja az igazságnak tekinteni, mert az legalább beszél arról, amit valóban bajnak kezelnek és ha hallgatnak rájuk, akkor már az ő irányításuk alá is kerülhetnek. Igazából ettől lesz Bayer Zsolt maga is életveszélyes és nem csak egy egyszerű tahó.

Rózsa Mihály

10 hozzászólás

  • Adalék Zsóti írása Göncz Árpád halálhíréhez igazítva:
    http://magyarhirlap.hu/cikk/37280/Liberalisok

  • RonaGyuri: Bayer tudatos féreg, vagy fizetett? ez a kérdés, válasszatok!

  • Misi, nagyon jót írtál. (Ha nem tudod kideríteni, ki van az álnevem mögött, majd megírom.)
    Szerintem Bayer ingyen is szívesen fröcsög. Gyanítom, hogy részegen írja a cikkeit. A pálinkafőzés hungarikum és ő nagyon mély magyar.

  • Na de és ” Mit tehet a sejt , ki mit se sejt ” ?

  • Ha működne a Köztársaság, akkor ez a Mandiner-cikk a büntetőjog tárgya lenne.
    A magyarhirlap-cikkben pedig az az érdekes, hogy szerinte a liberálisok a nekik tulajdonított célokért ölni is képesek. Mivel eddig a fidesz felől érkező hasonló vádak mindig a már megtörtént vagy még csak tervezett saját bűneikkel estek egybe, itt is erre következtethetünk.

  • Nem kéne ezzel a patkánnyal foglalkozni. Semennyire sem. A nevét sem ejtem ki, nem érdekel, nem ember, állati tulajdonságai pedig nincsenek. Ez nincs!

  • „Aljas gyalázat !
    Számomra és sokunk számára elfogadhatatlan, hogy Göncz Árpádot, szeretett Árpi bácsinkat néhány firkász aljasságból gyalázza, politika propaganda eszközeként használják halála után alig pár nappal.
    Ez nyomdafestéket nem tűrő, törvénysértő kategória.
    Sem nekünk tisztelőinek sem pedig az ellenzőinek nem illő politikai célra, eszközként kezelni az egészen közelmúltban elhunyt embert. Kegyeletsértő és jogellenes.
    Borbás Barna a valasz.hu (Heti Válasz) újságírója mégis megteszi.
    (http://valasz.hu/…/lelet-a-fiatal-goncz-arpad-irasa-1938-bo….)
    Halkan, súgva merem megjegyezni, hogy a cikkben használt stílus ugyanaz, mint RÁKOSI MÁTYÁS idején a MOSZKVÁBÓL IRÁNYÍTOTT (KGB) KOMMUNISTA ÁVO-S ÉS KISZ-es PROPAGANDA, MELY 1949-től EGÉSZEN 1964-ig TARTOTT.
    Az 1990 -évek elején egy öreg nyugdíjas párttitkár, aki 1954-óta kommunista vezér volt környékünkön, fel volt lázadva és nyíltan támadta Göncz Árpádot. Mondván Göncz Árpád nem lehet Köztársasági Elnök mivel horthysta volt, melyet perében felhoztak ellene. Azt állították róla és ehhez hasonlókkal zsarolták, hogy horthysta cserkészparancsnok vagy horthysta csendőr volt. Tehát Borbás Barna „lelete ” már ismert és nem spanyolviasz!
    Köztudott, hogy 1956-os szabadságharcot illetően az ENSZ-ben a Szovjetunió azzal vétózta meg a nyugatiak és az USA közbelépését, hogy az 1956-os Magyarországon ismét a fasiszta rendszer hívei indítottak forradalmat, melyre sok-sok kisebb bizonyítékot is felhoztak, de ez messze nem a valóság volt. Így sikerült Moszkvának elérnie azt, hogy 56-ot nyugodtan vérbe fojtsa. Ugyan ezt a KGB-s kommunista propaganda módszert használja most fel a Heti Válasz írója jobboldaliként.
    Ez színtiszta kommunistamódszer, nem más.
    Ami Árpi bácsit illeti, az igazság az, hogy embereket mentett a horthysta és szálasista gépezet elől. Ha Göncz Árpád bűnös, akkor Hamvas Béla is az, mert beállt Szálasi keretlegényei közé, ahol állítólag embereket mentett, majd 1945-46-ban átállt a kommunistákhoz, hogy így meneküljön meg az esetleges bűnössé titulálás elől. Persze Hamvas Béla sem volt bűnös, és nem is kokettált a nyilasokkal. Nagyjából hasonló helyzet áll fenn Árpi bácsinál is.
    Végszóra azt állítom Göncz Árpád ellenzőivel szemben: Ha Göncz Árpád horthysta volt akkor MOST TI Rákosi -féle kommunisták vagytok!

    Balogh József Lino”

  • Ille/Balogh !

    „RÁKOSI MÁTYÁS idejében a KISZ” még nem létezett. – Alkalmatlan eszköz, ill. bizonyíték…

    .

  • voronyezs: kákán csomó. Más volt a neve, és?
    „KISZ, azaz a Kommunista Ifjúsági Szövetség
    A szövetség a Magyar Szocialista Munkáspárt (MSZMP) ifjúsági szervezeteként 1957 és 1989 között működött. 1957-ben, a korábbi Dolgozó Ifjúság Szövetsége utódjaként alakult meg. ”
    Ennyi az egész, amit kifogásol? Nagyon vékony ez.

  • Máig muködo társaságnak mutatja a szlovák cégnyilvántartás a révkomáromi Tribé s.r.o.-t, amelyrol Bayer csaknem hat éve ígérte , hogy lehúzza a rolót, s hazatelepíti a céget a helyi kormány magyarellenessége miatt.