A Civil Összefogás Fórumának állásfoglalása

2015 október 10 6:04 de.6 hozzászólás

Mint az mindenki által régóta köztudott, szervezetünk a nemzet és a haza érdekében létrejött legnagyobb közösség. A CÖF – CÖKA minden fórumon és eszközzel kiáll társadalom rendjének biztosítása, a külföldről irányított, pénzelt szervezetek felelőtlen provokációja ellen és a haza védelme érdekében. Mindezt jó szándékkal, nemes szívvel, csupán a nemzet érdekében tesszük, teljesen önzetlenül, önfeláldozóan az ország és a keresztény értékek védelmében. A hamis próféták, felforgató elemek, nemzetárulók, provokátorok, külföldi ügynökök alantas eszközökkel meg akarják gyengíteni nemzetünket, hogy az így kiszolgáltatottá, függővé váljon a pénzéhes nagyhatalmak érdekeitől.

A CÖF számít a jó szándékú európai ország támogatására, de határozottan visszautasítunk minden olyan hamis vádat, aljas rágalmat, amely nemzetünk törvényes és becsületes vezetőinek, hatalmi ágainak intézkedéseit megkérdőjelezik.

Országunk jelentős problémákkal küzd, de ennek orvoslása csak odaadó, felelősségteljes munkával és hozzáállással lehetséges. Az ország irányítása jelenleg a lehető legjobb kezekben van. Aki ezt meg meri kérdőjelezni, az elárulja a nemzetünket és lehetetlenné teszi országunk boldogulását, felvirágoztatását.Mint ahogy azt Jules Mazarin bíboros oly gyönyörűen megfogalmazta számunkra: „Aki a szívet megnyerte, mindent megnyert.” Mi az igaz, becsületes hazafiak szívét szeretnénk megnyerni az ország számára.

A liberalizmus mételye hatalmas veszélyt jelent mind országunkra, mind a keresztény Európára, de azt is bátran kijelenthetjük, hogy az egész világra. A Szabadság, Egyenlőség, Testvériség (Liberté, Égalité, Fraternité) eszméinek álnok hívei a nemzet megátalkodott ellenségei. A CÖF minden fórumon küzdeni fog ennek a rettenetesen veszélyes eszmének a terjesztői ellen. Az ezen hazug eszmeáramlat hívei ellen jogosan lép fel a törvényes hatalom. Ez a Felvilágosodásnak (Siècle des Lumières) nevezett káros eszmeáramlat Európa jelenleg fennálló stabil rendjét, biztonságát veszélyezteti és sötét anarchiába döntheti az egész keresztény kontinenst.

Az állam, az ezt ellenzők felelőtlen állításaival ellentétben, teljes mértékben jogosan támaszkodik az egyházra, hiszen mint azt jól tudjuk, már évszázadok óta a keresztény hit ad az európai országok számára szilárd eszmei alapokat és erkölcsiséget. Az 1571. október 7-én történt dicsőséges lepantói ütközet során 23.000 mártír a vérét adta azért, hogy a keresztény Európát megvédje.

A CÖF-CÖKA nem hagyja, hogy ezeket a hősöket felelőtlen liberális elemek meggyalázzák, és lerombolják az európai kultúra és a kereszténység több mint ezer éve fennálló rendjét és értékeit. Az egyháznak Istenadta joga van a fontos társadalmi döntésekbe való beleszólásba, és tevékenységével segítenie kell a törvényes hatalom munkáját. Az egyház és a hatalom elválasztása nevetséges és felháborító törekvés. Ez az eretnek gondolat rettenetes és halálos sebet ejthet hazánk testén. Az Anyaszentegyház jelenti ugyanis a legnagyobb biztosítékot arra, hogy a liberalizmus eszméje ne dönthesse anarchiába és pusztulásba nemzetünket.

Sokan hazug módon azzal vádolják a fennálló törvényes hatalmat, hogy teret ad a mérhetetlen korrupciónak. Aljas és nevetséges állításaik természetesen könnyedén megcáfolhatók. Ezt a szemenszedett hazugságot azok terjesztik, akiknek az érdekeit sérti, hogy a nemzet igazságos vezetői, irányítói nem engedik külföldi tulajdonba kerülni az országunk értékeit. Hazánk egyre növekvő gazdaságnak szüksége van arra, hogy ezeket a nemzeti kincseinket, megbízható, a hatalomhoz szilárdan lojális, önzetlen egyének kezeljék, mivel csak az ő hűségükkel biztosítható az, hogy a nemzetünk érdekében végezzék áldozatos munkájukat és ne a külföldi hatalmak érdekeit szolgálják ki.

Nemzetünk irányítói és a társdalom más tartóoszlopai, az egyház, és a magas rangú hivatalnoki kar, valamint a nemzeti tulajdon fent említett őrzőinek szemére hányni azt, hogy saját egyéni vagyonuk felhalmozására használják az ország jövedelmét, rendkívül demagóg és álszent dolog. Mindenkinek tudomásul kell vennie azt, hogy ezek a férfiak tetteikkel hatalmas áldozatokat hoznak a hazáért. Kényelmes, de rendkívül puritán életkörülményeik teszik lehetővé számukra azt, hogy felelősségteljesen el tudják látni a nemzet érdekében folytatott önzetlen és rendkívül kemény fáradozásaikat.

Napjainkban a hamis, felforgató elemek azt is terjesztik országszerte, hogy a nép nyomorban és szegénységben él. Ez az állításuk természetesen hamis és minden alapot nélkülöz. Országunk vezetőihez hasonlóan, a tisztességes földműveseknek, iparosoknak is ki kell venniük a részüket a hazánk ellen irányuló aljas nemzetközi támadások elleni küzdelemben. Ez sokszor valóban lemondásokkal jár, de mindez eltörpül nemzetünk irányítónak áldozatos munkája mellett.

A haza nagyjait fényűzéssel vádolni egyenlő magának a nemzetünknek gyalázatos elárulásával. A CÖF-CÖKA mindenképpen elítéli ezeket a hamis és igaztalan vádakat. Elegendően vagyunk ahhoz, hogy ennek a törekvésünknek nyomatékot is adjunk. Tagságunk bármikor kész békés utcai jelenlétével demonstrálni azt, hogy akár az élete árán is, de képes megvédeni a hazát, legyen szó akár külső, akár belső ellenségekről. Az árulóknak ne legyenek illúzióik, mivel az egész nemzet mögöttünk áll. Felforgató aknamunkájuk így eleve kudarcra ítéltetett. Hazaárulásukért nem kerülhetik el a szigorú, de igazságos felelősségre vonást.

A CÖF-CÖKA vezetősége feliratban fordult hőnszeretett uralkodónkhoz, XV. Lajoshoz, Franciaország és Navarra királyához, hogy hívjon össze rendi gyűlést, amelyben hozzanak törvényeket, amelyekkel kellő eréllyel és szigorral sújthatnak le dicsőséges nemzetünk eme aljas elárulóira. Ha kell, haladéktalanul fogassa le, zárassa be ezeket a gátlástalan bűnözőket a Bastille-ba. Ha szükséges, haladéktalanul ítéljék őket halálra és végezzék ki őket.

népítélet

népítélet

Minden eszközzel meg kell akadályozunk a Felvilágosodás eszméinek további alattomos terjedését. Loyolai Szent Ignác bölcs szavai szerint: „A cél szentesíti az eszközöket.”.

Denis Diderot, Montesquieu, Isaac Newton, Jean-Jacques Rousseau, Voltaire és más felforgató elemek műveit haladéktalanul be kell tiltani, a könyveiket el kell kobozni, gyalázatos terjesztőik ellen keményen fel kell lépni. Ebben természetesen számítunk minden hazájáért felelősen gondolkodó személyre. Hazafias feljelentéseiket minden nagyobb városban jelenlévő szervezetünknél tehetik meg.

Teljesen nevetséges és légből kapott az az állítás, hogy országunk egy forradalom küszöbén állna. Eme nehéz időkben bölcsességre, hazaszeretetre és nem hazug pánikkeltésre van szüksége az országunknak. A törvény ezen rémhírek terjesztőire is keményen le fog sújtani. Hőnszeretett uralkodónk, XV. Lajos király ebben is számíthat a CÖF-CÖKA hazafias érzületű tagságára.

Kelt, Párizsban, 1789. március 5-én

Csizmadia László
a Szellemi Honvédelem mozgalom megalapítója

***

Batsányi János – A franciaországi változásokra

(Kassán, 1789)

Nemzetek, országok! kik rút kelepcében
Nyögtök a rabságnak kínos kötelében,
S gyászos koporsóba döntő vas-igátok
Nyakatokról eddig le nem rázhatátok;
Ti is, kiknek vérét a természet kéri,
Hív jobbágyitoknak felszentelt hóhéri!
Jertek, s hogy sorsotok előre nézzétek,
Vigyázó szemetek Párizsra vessétek!

Cserpes Tamás/huppa.hu

6 hozzászólás