Magyarország, mint szerv

2015 október 10 4:02 de.5 hozzászólás

Zoran Milanovic a horvát index.hr honlapon közölt nyilatkozatában úgy fogalmazott, hogy „Magyarország Európa vakbele”, miniszterelnöke pedig „aktív kommunista, majd liberális volt, mindenből egy kicsit”. 

Minderre Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter egy pénteki közleményében reagált, miszerint „senki sem engedheti meg magának, hogy Magyarországról ilyen hangnemben beszéljen”. Zoran Milanovic megsértette Magyarországot, a magyar embereket, ez a nyilatkozat „kulturálatlan, civilizálatlan, Európához nem méltó” – közölte. (forrás: vs)

Na, mélyedjünk el ebben a nyilatkozat háborúban egy kicsit. Milanovic azzal, hogy Magyarországot Európa vakbelének nevezte, nem Magyarországot sértette meg – egy országot ugyanis nem lehet megsérteni -, még csak nem is a magyar embereket – mert én pl. egyetértek vele, de még sokan mások is – max. Orbánt – aki, mint tudjuk, egymaga Magyarország és a nép – nomeg, az érzékeny lelkű fideszeseket, akik az utóbbi időben kaptak eleget az orcájukba.

Ami pedig a hangnemet illeti: de bizony, bárki megengedheti magának, hogy így beszéljen Magyarországról, mivel sajnálatos módon Orbánék – és maga Szíjjártó is – kiharcolták nekünk ezt az értékrendet. Nem mellesleg a tarajossül korábbi becsmérlő nyilatkozatai, a kormányzati sajtó lenéző, dehonesztáló cikkei ugyancsak jogot adnak erre a hangvételre. A vakbél hasonlat azonban tényleg nem valós. Egy hozzászóló szerint Orbán Viktor és rendszere undorító, higiéniás hiányosságból adódó seggfekély Európa alfelén. Ugyebár, ez a megfogalmazás valóban méltatlan lett volna egy kormányfőhöz.

Hanem a teremfocista tényleg nem érti a verbális finomságokat, hiába, az ő köreiben, a pályán nem szoktak ilyen cizelláltan fogalmazni. Akkor most felvilágosítom:   a horvát kormányfő a vakbéllel azt jelezte, hogy – amint azt tudjuk –  az ilyen teljesen felesleges szerv, ami, ha begyullad, idejekorán elvégzett eltávolítása nélkül a páciens halálát is okozhatja. A  baj felismerése – nem csak Horvátországban, de szerte Európában is – már megtörtént, remélhetőleg idejekorán.  Most már csak ki kellene operálni, amíg nem késő.

De legyünk megengedők, ha már az áthallásoknál tartunk: az operáció szükségességét nem Magyarországra kell vonatkoztatni, hanem csak a féregnyúlvány személyére…

Szijjártó meg nyugodtan fel lehet háborodva, sok mást tenni nem tud, max. háborút üzen Horvátországnak. Éppen ideje, hogy legyen megint tengerpartja Magyarországnak.

 

 

5 hozzászólás

  • Ha háborúznánk a horvátokkal, a Zadartól Splitig tartó partszakaszt kérném először elfoglalni (könyvünkben esőben is használható térképet talál a Vezénylő Vakbél úr, ha időközben ki nem lopták)
    Rab László

  • Legtöbb szomszéd-háború ( még a verbális is ) egy sértődéssel szokott kezdődni : ” Dehát ő visszaütött !! „

  • Geyza: megállj, megállj, kutya Szerbia!

  • sebestyén eszter

    „senki sem engedheti meg magának, hogy Magyarországról ilyen hangnemben beszéljen”, mondja a kis pöcs a Bem rakpartról. És az a rengeteg dolog, amivel megszegjük a nemzetközi jogi egyezményeket? Azt Mo. megengedheti magának?

  • De hát ez a tudathasadásos Orbán mondta épp egy hete, hogy amit a Horvát miniszterelnök mond, az nem érvényes az emberekre és azzal ne azonosítsuk a horvátokat. Ugyan ez érvényes akkor arra is, ha Magyarországról beszél, vagyis Szíjjártó fogadjon már szót Orbánnak és vegye tudomásul, hogy amit a horvát miniszterelnök mond az nem azonosítható egyik néppel sem, csupán annak kormányával, minisztereivel, megmondóembereivel. Egyszóval Szíjjártó fejezze be a populista ganékavargatást, a kocsmai stílust a diplomáciában. Még az egykori fideszes zágrábi nagykövet is aggódik Magyarország ámokfutása miatt, ami értelmetlen, de „legalább” veszélyezteti a kapcsolatokat és lehetőségeket a két ország között: http://goo.gl/m1vaIZ