Színházi fotók 41. — KÖD UTÁNAM az Örkény Színházban

2015 október 14 5:56 de. Színházi fotók 41. — KÖD UTÁNAM az Örkény Színházban bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Kovács Márton-Mohácsi-fivérek-Parti Nagy Lajos: Köd utánam

A szegények javára rendezett bálon egymásba szeret Sándor, a dúsgazdag, de ábrándos brókerház-tulajdonos és Berta, a konkurens bankár minden lében kanál lánya. Szüleik határozottan ellenzik szerelmüket. Ám hogy céljukat elérjék, mindketten álruhát öltve találkoznak a magyar tenger homokos partján, de zord szüleik csaknem szakításra késztetik őket. Mivel szerelme nélkül képtelen élni, Sándor elhagyná az országot, de Berta furfangos ötlettel kibékíti a családokat, és a szerelmesek egymáséi lesznek.

Új, mai témájú, szatirikus és érzelmes kortárs operett. A musicalek korában ilyet nem szokás írni, az alkotók mégis arra tesznek kísérletet, hogy felizzítsák a magyar közönségben (nem is nagyon) szunnyadó operett-imádat szikráját úgy, hogy a máról írnak, a mához szólnak.

A darab az operettek szigorú dramaturgiáját követve készül, amelyben a műfaj kötelező arisztokrata miliőjének a mai újgazdag világ felel meg. A környezet mai, és a társadalmi körülmények abszurditása sem a hajdanvolt időkre, hanem a jelenkorra reflektál. De az emberi érzelmek ugyanolyanok, mint egykor: bolondos hőseink átöltözések, szerepjátékok és titkos küldetések közepette keresik igazságukat és boldogságukat.

Szereplők:

Baksa Imre m.v., Bíró Kriszta, Csuja Imre, Debreczeny Csaba, Ficza István, Für Anikó, Kurta Niké m.v., Lénárdt Laura e.h., Máthé Zsolt, Murányi Márta m.v., Nagy Zsolt, Némedi Árpád m.v., Novkov Máté e.h., Osváth Judit e.h., Pogány Judit, Szathmáry Judit m.v., Takács Nóra Diána, Vajda Milán

Koreográfus: Bodor Johanna

Rendezte: Mohácsi János

(forrás:színház)

Fotók: Gergely Bea

Köd utánam az Örkény Színházban 011

 

Köd utánam az Örkény Színházban 063

 

Köd utánam az Örkény Színházban 102

 

Köd utánam az Örkény Színházban 182

 

Köd utánam az Örkény Színházban 280

 

Köd utánam az Örkény Színházban 300

Comments are closed