Ez volt a KMH címlapja 2006-ban, amikor utoljára kormányváltás történt Kanadában

2015 október 19 4:20 du.4 hozzászólás

Egyszer volt, hol nem volt, egy Kanadai Magyar Hírlap nevű, PDF formátumban továbbított hírlevél, ami kéthetente jelent meg és csaknem kizárólag a kanadai közéleti és kultúrális híreket foglalta össze a magyar olvasók számára. Amikor Stephen Harper Konzervatív Pártja 2006 februárjában megbuktatta a 13 évig regnáló Liberális Pártot, így számoltunk be a KMH-ban erről a történelmi pillanatról:

A Kanadai Magyar Hírlap címlapja 2006. februárjából. Kattinton az alábbi linkre, hogy az egész  cikket és PDF lapszámot olvashassa!

A Kanadai Magyar Hírlap címlapja 2006. februárjából. Kattintson az alábbi linkre, hogy az egész cikket és PDF lapszámot olvashassa!

(Itt olvasható a KMH teljes 2006. február 11-ei lapszáma.)

A felmérések szerint Stephen Harper kormánya nagy valószínűséggel megbukik ma este és csaknem 10 évig tartó ellenzékiség után ismét kormányt alakíthat a Liberális Párt. A CBC poll tracker-t készítő Éric Grenier arra számít, hogy 146 mandátumot szerez a Liberális Párt, a Konzervatív Párt 118 mandátumot és az Új Demokrata Párt (NDP) csupán 66 képviselőt küldhet az Alsóházba. A Zöld Párt 1 mandátumot szerezhet, a szeparatista Bloc Québécois pedig 7 képviselőt delegálhat Kanada parlamentjébe. De azért van még bőven kérdőjel és másképpen is alakulhat a szavazás. Több elemző rámutat arra a tényre, hogy a konzervatív szavazók közül több a rejtőzködő, akik nem árulják el a felmérések alatt, hogy valóban a jobbközép kormánypártra szavaznak.

Ma reggel Stephen Harper is leadta voksát Calgary városában. Feleségével – Laureen Harper-rel – együtt jelent meg és mosolyogva mondta, hogy „milyen szép kék az ég”–utalva a Konzervatív Párt színeire.

„Szép kék az ég…én ma így érzem magam!”–válaszolt Harper egy újságíró kérdésére. A kamerák előtt oda ment Harperhez egy férfi, kezet fogot vele és azzal bíztatta, hogy rászavazott.

Stephen és Laureen Harper Calgary-ben, 2015. október 19-én. Fotó: Darryl Dyck, The Canadian Press.

Stephen és Laureen Harper Calgary-ben, 2015. október 19-én. Fotó: Darryl Dyck, The Canadian Press. 

Tags:

4 hozzászólás

  • A választok másképp gondolták!
    Persze, a történelem majd igazolja, milyen eredményeket ért el a letűnt kormány, egy teljesen eladósodott ország gazdasági helyre állitása folytán.
    Harpernek egy hibája volt, nem volt karizmája, viszont ellenfelének annál több!

  • Volt karjának izmája? Gyúrt keményen? Mert nem igen látszik…
    Amúgy, kigombolt ingnyakkal? Komolytalan.
    Odaát – USA – bukott meg már attól jelölt, hogy nem volt megfelelő a nyakkendője mintaválasztása és a csomó kötése 🙂
    Tkp. már az is csoda volt, hogy egy bandzsát – ifj. Bush – választottak meg a finnyás amerókaiak 😀

  • Ille, akkor miért jött be a liberális vezér, aki ingújjban mozog állandóan?
    Semmi köze a ruháztanak a választáshoz.

  • Figyelő: dehogynem. Az USA-ban bukott már meg jelölt azért, mert nem volt megfelelő a nyakkendője mintázata és a csomó 🙂