Az Ottawai Magyar Ház elnöke közösségrombolónak nevezte a tagság egy részét

2015 október 25 1:49 du.15 hozzászólás

Éppen az 1956-os forradalom évfordulóját ünnepelte Lapohos Tibor, az Ottawai Magyar Ház elnöke Niagara Falls-on péntek este, ahol durván megtámadta a közösségi ház tagságának több mint 15 százalékát, vagyis pontosabban: azt a 22 OMH tagot aki a KMOSZ-tagság ellen mert szavazni a múlt vasárnapi gyűlésen. Mint ismert: Lapohos Tibor a deklaráltan fideszes Kanadai Magyarok Országos Szövetségének (KMOSZ) alelnöke, egyben az OMH elnöke. Ezt találta mondani a ház tagjairól az 1956-os megemlékezés alkalmából, a torontói Kanadai Magyar Televízió (KMTV) Facebook bejegyzése szerint:

„Sajnos, úgy tűnik nincs tárgyalási készség az ottawai MH elnöke részéről. Péntek este volt egy hosszabb beszélgetésem vele Niagara Falls -on. Számára ezek az emberek közösségrombolók, így nincs miről tárgyalni velük – mondja az elnök. Tényleg ismétli magát a történelem. Tegnap megnyilt az új torontói MH. A megnyitó ünnepségre eljött több mint 400 ember. A volt MH vezetői nem voltak ott. Ide vezet ha valakik azt hiszik csak nekük lehet igazuk és képtelenek a kompromisszumokra. Itt az ideje a megbékélésnek!”

Döbbenetes, hogy az OMH elnöke a magyarság egyik nemzeti ünnepét a kirekesztésre használja fel és pont ez alkalommal jelenti ki, hogy az a tagság, melyet tisztségétől fogva hivatott lenne képviselni, részben „közösségromboló” és hogy nem hajlandó velük semmilyen párbeszédet folytatni.

A KMH elítéli Lapohos Tibor sértő és megosztó felszólalását és megkéri, hogy a jövőben ne használja fel nemzeti ünnepünket, illetve az 1956-os forradalmárok emlékét arra, hogy  ottawai magyarok egy egész csoportját gyalázza, akár itt a fővárosban, akár lent a Niagara Falls-on.

Lapohos Tibor, az Ottawai Magyar Ház elnöke a jobboldalon látható ezen a fotón, ami október 18-án készült az Ottawai Magyar Házban. Lapohos Tibor ekkor próbálta kiszorítani a házból azokat a tagokat, akik szerinte a KMOSZ ellen szavaztak volna.

Lapohos Tibor, az Ottawai Magyar Ház elnöke a jobboldalon látható ezen a fotón, ami október 18-án készült az Ottawai Magyar Házban. Lapohos Tibor ekkor próbálta kiszorítani a házból azokat a tagokat, akik szerinte a KMOSZ ellen szavaztak volna.

Tags:

15 hozzászólás

  • Tibor milyen igazat szolt!!

  • sebestyén eszter

    ha deklaráltan fideszes, mi mást mondhatott volna? a parancs az parancs.
    hova vezet ez? és mi lesz a méltó büntetése?

  • A tény az az, hogy nem volt semmiféle nyílvános felszólalás, hanem ez egy kettönk közötti beszelgetés volt. Továbbá az eseménynek nem volt köze 1956-hoz, hanem a KCSP tagjainak ünnepi vacsorájára érkezet a OMH elnöke, mint mentora az egyik KCSP résztvevőnek, aki az ottawai MH munkáját segíti.
    Nagyon fontosnak érzem, hogy fogalmazásaink pontosak és világosak legyenek.
    Továbbra is azt gondolom, hogy itt az ideje a megbékélésnek!

  • Én meg azt gondolom, hogy a magyarok mindenhol magyarok, és ahova beteszik a lábukat, ott kő kövön nem marad – örök békétlenség és széthúzás jellemzi jelenlétüket!

    A világ legdemokratikusabb és legliberálisabb pontján is ha felüti a fejét valami acsarkodás, lázítás vagy összeesküvés, nos,ott -látatlanban ki lehet jelenteni – magyarok élnek.

  • Bensancon, egyetértek veled, a magyarok mindenhol magyarok. Az említett tujadonságon kívül hajlamosak sommás ítéleteket mondani a téma háttérismerete nélkül.

  • sebestyén eszter

    bocsánat, de én nem gondolom, h a Chris hazudna, de még azt sem, h feleslegesen hangulatot kelt.

  • Nem, nem hazudik! Valóban vannak közösség rombolók a magyarok között!

  • Furcsán változik ez a világ: régen a berekesztéstől kellett félni, manapság meg a kirekesztéstől. (Bár furcsa módon ez utóbbit újabban státusz-szimbólumként élik meg…)

  • Göllner András

    Lapohos elnök úr lapos nézeteket vall. Ő csak olyan közösséget tud elképzelni amely a magyar adófizetők pénzének felhasználásával politikai tőkét kovácsol Európa legkorruptabb vezetőjének e tájon. Mi olyan közösségben gondolkozunk amely nyitott minden demokratikus irányzat felé, önerőből tartja fenn magát, nem a FIDESZ-t hanem a helyi magyarok érdekeit szolgálja. Nem pártpolitikai talpnyalást, egyivású összeborulást hanem békés, civilizált párbeszédet szeretnénk, a pluralizmus és a szólásszabadság tiszteletében. Az ottawai magyarok egy részének elege lett a sorozatos átverésekből. Sok sikert kívánunk nekik.

  • Göllner András

    @Maros Zoltán

    „Továbbra is azt gondolom, hogy itt az ideje a megbékélésnek!”

    Ez alatt mit értesz Zoli ? Hogy fogadjuk el Lapohost és a KMOSZ-t, vagy azt, hogy Lapohos és a KMOSZ fogadja el, hogy a kanadai magyarok a pluralizmus és nem a FIDESZ egyeduralma alatt szeretnének élni ? Ez a kijelentés így önmagában semmit sem jelent. Egy üres szlogen.

    Kedves Zoltán. Bizonyára hallottad a szlogent – egy a tábor, egy a zászló. Mi nem kérünk abból a táborból, abból a zászlóból amely Európa legkorruptabb vezetőjének a tábora, zászlaja. Lehet, hogy Te megbékéltél a megfélemlítés, a megosztottság, a kirekesztés, az egyeduralom képviselőivel. Mi erre képtelenek vagyunk. Majd ha Lapohosék, a KMOSZosok, a FIDESZ, a FFIDESZ nagykövete tiszteletben tartja az esélyegyenlőség, a pluralizmus és mésként gondolkodás létjogosultságát, majd ha képessek lesznek ezek az egyivású emberek a nyílvánosság előtt, a józan ész és a racionális érvelés eszközeivel megmérettetni nézeteiket és nem selejtezik ki csipőből mindazokat akik nem az ő szájuk íze szerint beszél, akkor lesz itt végre közösségi élet. Ami most van az egy torzszülött közösség, egy zárt akvárium, állatkert ahonnan a szabadúszok, a szabadon gondolkozók, a demokraták ki vannak közösítve. Mi a szabad levegőre vágyunk, sosem fogunk megbékélni a bezártság gondolatával. Nem ketrecben hanem közösségben gondolkozunk.

  • Andras Gollner:”…békés, civilizált párbeszédet szeretnénk, a pluralizmus és a szólásszabadság tiszteletében.”

    Én is erről beszélek és ezt szeretném.

  • Azok az emberek, akik a pluralizmusra axiómaként tekintenek, gyakran hátrányba kerülnek azokkal szemben, akik a fekete-fehér színskála bámelyik felére polarizálódnak. A csürhének elég kongatni a makkos vödröt, s követik függetlenül attól, hogy kinek a kezében van a vödör. A pluralizmus „követői” elé nehéz bármiféle jelképet belógatni és az is csak ideiglenesen működik, mert ezek a megátalkodottak nem csak mások, de saját gondolataikat is folyamatosan revidiálják.

  • Én máshol látom a problémát.
    vannak akik a mai magyar demokratikusan választott kormányt képviselik és támogatják. Viszont vannak egy páran, akik a megbukott kormány és vezetője hívei és nem fogadják el az új kormányt. Ebből adódik a nézeteltérés, amiról szerintem kár „beszélgetni”!
    Ez olyan lenne, mint most Kanadában a győztes kormány párttal, a megbukott párt beszélgetést akaran folytatni.
    Miről?
    Miért győztek egyesek? Vagy miért vesztettek mások?

  • Figyelő, köszönöm hozzászólását.
    Remekül alátámasztotta mondanivalómat. Ön a bukott kormány contra új kormány relációjában tud csak gondolkodni => fekete-fehér.
    Én a szivárványért lelkesedem.
    (Nem akarom összezavarni. Nyugodtan mondja, hogy homokos kommunista vagyok!)

  • Kedves Moholy, én is szeretem a szivárványt, addig amig nem egy szimbolum. Itt az a homoszexuálisok priviliguma!