Lázár, az utód

2015 október 28 3:11 du.1 comment

A vs.hu cikke szerint Orbánnak most lett elege Lázárból.
Nekünk már sokkal régebben, habár az kétségtelen, hogy a dzsentroid öngyilkosjelölt tökösebb, mint Orbán mamelukjainak többsége, és nem igazán fékezi a nyelvét, ha valamelyik kollégájával nézeteltérése támad. Ez persze idegesíti a Család veteránjait, akik már hozzászoktak ahhoz a kényelmes állapothoz, hogyha böffentettek egyet, akkor az engedelmes csicskások a baksis reményében úgy emelgették a kezüket az Országházban, mint elkeseredett német katonák Paulus hadseregében, Sztálingrádnál. Aki nem lép egyszerre, nem kap rétest estére – énekelgetik reggelente a borotválkozó tükör előtt, melybe bátran, emelt fővel néznek, és egyikük se kap hányingert a saját látványától, talán csak egy, az is cigány.
Nem, nem – én Lakatos Bélára, Ács község cigány származású polgármesterére gondoltam, aki besokallt saját pártja viselt dolgaitól és otthagyta a bandát.

Ajánlom ezt a tényt jobboldali barátaink figyelmébe. Az összesen 133 tagú kormánypárti frakciók tagjai közül ő volt az egyetlen, kinek a gyomra nem volt képes bevenni a politikának nevezett rablásokat, az egyre inkább jobbra csúszó politizálást, a rablásokat, tolvajlásokat és a rasszizmust. Ezentúl akkor ennek tudatában cigányozzanak. „Nem egy elsővonalbeli elit vezeti az országot, hanem egy olyan, ami nem mond soha nemet. Az egzisztencia féltése felülírja azt, ha szakmailag meg kellene szólalnia. Nekem ez nem megy.” – mondta.
Igaza van.
Ő nem a belharcokban vett részt, megpróbál kilépni a maffiából, ami nem egyszerű mutatvány. Mindenesetre a létrámat a helyében acélbetétes gumipókkal rögzíteném az autóm tetején, és ha mégis leesne, hát ott egye meg a fene…

Az érdekes ebben az egészben a belháború, mely egészen érdekes fejleményeket hozhat. Ölik egymást Lázár és Rogán, táskahordozó kezükkel egymás torkához kapkodnak, aztán itt van a Simicska-háború is, melyben a vazallusok is fegyvert rántottak, a második vonal sem bír magával, lopnak-csalnak-torzsalkodnak, a Jó Király meg csak annak csapja le a fejét, aki nem adja le az őt megillető sápot. Hogy ez az egész banda milyen elképzelhetetlenül alacsony minőségű emberekből áll, az meghökkentő, ezekhez képest elődeik – hetven évre visszamenőleg – maguk voltak a báj és kellem, a műveltség és disztingvált viselkedés. Orbán maga is érzékelheti, hogy lassan elszabadul a pokol, nem szólva Kövér Lászlóról, aki pontosan érzékeli, hogy Lázár nem a napi ügyekért harcol, hanem Orbán utódlásáért.

Ma ez utópiának tűnik, de ki gondolta volna Ceausescu kivégzése előtt akárcsak öt nappal is, hogy ez lesz a vége az ünnepelt diktátornak?
Lázár érezhet valamit házon belül, amit mi nem érzékelhetünk a mamelukok félelme miatt, mely sokkal erősebb a hatalmon belül, mint kívül.
Ott mindenki az egzisztenciájával játszik, márpedig a jólétet elbukni sokkal fájdalmasabb, mint szegénységben élni. Ami azt illeti, ha ezeket egyszer el lehet kergetni a francba, ha egyéb bűn nem terheli őket, csak, hogy elfogadták a júdáspénzt a választók elárulásáért, nem kell őket becsukni, elegendő felszámolni anyagi lehetőségeiket, teljes vagyonelkobzás, miegymás. Éljenek meg a többi állampolgárral azonos lehetőségek között, álljon meg mind a sajátlábán, Mészáros meg, ha letöltötte a büntetését, kezdjen el ismét boylereket bekötni, abból is szépen meg lehet élni.
Persze el lehet azon is töprengeni, hogy munkásságuk mennyiben számít jogtalan előny elfogadásának, merthogy a hivatali vesztegetés továbbra is bűncselekmény maradna, ott pedig büntetendő az is, aki adja, meg az is, aki kapja.

Lázár nem a mának dolgozik, hanem a holnapnak. Arra a napra készül, amikor valamely hatalmi csoportosulás eltakarítja Orbánt, elüti egy roller vagy megeszi a bögre fülét, merthogy az a legjobb az egész reggeliből. Ő addigra készen lesz, hogy átvegye a vezetést, felkészültségét és tapasztaltságát addigra nem tudja majd kétségbevonni senki, mert a többi senki még nálánál is sokkal, de sokkal senkibb.Orbán ilyenkor meg szokta nyesegetni a mindenáron szárnyalni szándékozó gúnár szárnyain a tollakat, hadd vergődjön a földön, időnként még meg is dicséri a próbálkozásait. De az idő Lázárnak dolgozik, hiszen a hajdani fiatal demokratából mára pocakos tábornok lett, aki rettenetes nyomás alatt dolgozik, amit eltagadni nem lehet, és bár egy-két napos elemcserén mostanában is járhatott, komolyabb nyomást már aligha bírna.
Ha aztán a mosolygósban Kövérrel kerülne egy kórterembe, lehet, agyonvernék egymást az ágy rácsával…

A menekültválság miatt megemelték őrzésének fokozatát, a kevlár alsógyatya mellé kapott egy könnyűpáncélzatú darabot is, beépített fosmosóval, mely ellenáll a kézi indítású rakéta-páncéltörőknek is. Jártában-keltében drón kiséri, ott lebeg felette lakása legkisebb helyiségében is, biztosítva zavartalan elmélkedését.
A Cinege utca sasmadara a jövődet tervezi.

1 Comment

 • Újsághír:
  A Magyar Idők úgy értesült, hogy a Terrorelhárítási Központ (TEK) megerősítette Orbán Viktor és az egész családja védelmét.
  Erre a a lap értesülése szerint a migráció miatt volt szükség.
  (via !444! ismét)

  ReszkesseTEK, bűnözők!

  “A TEK megerősítette
  az Orbán-klán védelmét”,
  okának a migrációt
  írták vagy vélelmezték.

  Kérdés, milyen migráció?
  Ki előlük menekül,
  vagy ki terror elől futott
  száz határon keresztül?

  Vagy netalán ők akarnak
  emigrálni keletre?
  Ezt kell megakadályozni?
  Akkor a TEK – kelepce!

  “Őrség csak annak szükséges,
  ki nem bízik a népben,
  és fél tőle…” Pompilius
  fogalmazott eképpen.

  Svájcba is álcázva viszik,
  hol várja az ispotály,
  ajtajára ki lesz írva:
  itt lakik Mátyás király.

  Telekommunikációs
  eszközeit a klánnak
  fokozottan ellenőrzik…
  Szóvivőkre vigyáznak?

  Ellopta az Iszlám Állam
  teljes nyugdíjalapját?
  Mert Viktorunk ez esetben
  veheti a kalapját!

  Lehet, finn szeparatisták
  terveznek egy akciót,
  ez tartja most rémületben
  Viktort meg a frakciót?

  Vagy inkább a lámpavastól
  féltik őket oly nagyon?
  Rettegni a népharagtól
  minden okuk megvagyon.

  Ám hogyha a vörös hústól,
  akkor néki reszeltek!
  Hacsak nincs Rák-elhárító
  Osztaga is a TEKnek…

  Bármerre megy, körülötte
  marcona emberhegyek;
  portréit külön vigyázzák:
  le ne szarják a legyek!

  (Indítok egy vállalkozást:
  Viktor-képet, keretest
  árulnék, mert ha ez így megy,
  az lesz majd a keresett.

  Kötelező lesz kitenni
  hivatalban, lakásban;
  emlékezzetek csak vissza:
  volt ez már itt szokásban!)

  Félnek, hogy egy kisnyudíjas
  elintézni baltával?
  Kábítanak még mindig a
  terrorveszély-hantával!

  Mért nem viszik olyan helyre,
  hol épp az a feladat:
  benntartani a lakókat;
  ehhez magas falakat

  húztak fel, s rá szögesdrótot
  – ezt felettébb komázza! -,
  s a “komplexus” sarkainál
  négy őrtorony vigyázza…

  Aknagránát ellen nem véd,
  legyen ott bár száz TEK-es…
  Vagy újabb lóvét nyúlnak le?
  A felvetés érdekes.

  Vagy Simicska is migráns lett?
  Tőle félti valagát?
  Mert a Lajos képes rá, ha
  nekidurálja magát!

  Viktor a mi szemünk fénye!
  Már hogy is ne féltenénk?
  Ha valaki likvidálná,
  jaj, mihez is kezdenénk?

  Vagy csak a félelemkeltést
  kell űzni és hajtani?
  Még a végén elfelejtjük,
  mitől is kell tartani!

  Egyre nagyobb már a para;
  bolhaszaros életét
  félti nagyon…! Vagy csak szimplán
  a lopható lé a tét?

  Vajh’ mikor fog új ÁVH-t
  létrehozni ellenünk?
  A hajnali csengetéstől
  tényleg újra félhetünk?

  “Érted jöttünk, nem ellened,
  nertárs; ha nem haragszol,
  az a dolgunk, hogy megvédjünk
  – ha tudunk – önmagadtól.”

  Pedig a népszerűsége
  állítólag növekszik;
  még népszerűbb lenne lógva,
  amíg ránk nem öregszik!

  Bíznák ezt a dolgot inkább
  több száz éves profikra!
  A fehérvári huszárok
  megoldanák okosba’!