Magyarok a határon túl

2015 november 3 12:01 du.17 hozzászólás

Ha valaki nem érti, hogy mi a Fidesz sikerének titka, akkor most megértheti.
Hát elsősorban az, hogy nem szarakodik, körülményeskedik, ostobáskodik, hanem parancsra tervez, szervez és kivitelez.
Mondjuk, a diktatúra ezért hatékonyabb a demokráciáknál, de ettől még a demokrácia is versenyképes lehetne, ha nem követné el újra és újra ugyanazokat a hibákat. Orbán már a 2018-as választási győzelmét biztosítja be, míg ellenfelei a szokásos amatőr tökölődést adják elő, aztán majd 2017 decemberében elkezdenek kapkodni, hülyeségekkel egymásra tromfolni, veszekedni és kígyót-békát kiabálni a másikra, aztán majd csodálkoznak, hogy már megint cipóra verték a pofájukat. Ezerszer írtam már le, hogy a választásokra való felkészülés szakembereket igényel, nem lehet a sikert jószándékú, de fantáziátlan demokraták amatőr improvizációira építeni, ehhez kreatív emberek és magas szintű jogi-szakmai felkészültség kell. Hányom itten falra a datolyát…

A Fidesz a határontúli szavazókkal kezdett el foglalkozni, a demokratikus oldal meg azzal, hogy akar-e Gyurcsány vezér lenni a baloldalon.
Namármost az egyik dolognak van jelentősége, a másiknak nincs. A baloldalon Gyurcsány akkor is az első számú politikus, ha a többiek a zoknijába csimpaszkodva akarják a szintjükre lehúzni. Vakok közt a félszemű a császár, hát még akkor, ha Gyurcsány nem is vak, sőt ezer dolgot jól lát.
Igaz, a szervezésre és a propagandamunka irányítására alkalmazhatna már végre szakembereket is, de ez a szocialistákra éppúgy vonatkozik, azzal a nüánsznyi differenciával, hogy náluk ez a hiány nehezen észlelhető, merthogy ők egyszerűen eltűntek, mint szürke szamár a ködben.

Valószínűleg ott bolyonganak valahol a pályán, és azt keresik, hogy merre van az előre.
Ebben kissé hátráltatja őket Orbán ötödik hadoszlopa, mely répát lógat a csacsi orra elé, és néhány rézpénzt se sajnál követőik közé dobálni.
A többi pszeudo-pártról most ne ejtsünk szót, azokat is rendes emberek hozták létre, legalább is a tagság ilyenekből áll, csak éppen semmiféle tömegtámogatást nem tudnak szerezni. Most éppen az Együtt akciózik – egyedül. Felszólítja a FIDESZ- KDNP kormányt…
A bolha köhög, Orbán röhög.
Biztosan lesz foganatja, de addig azért álljanak féllábon a párt vezetői és ne vegyenek levegőt…

Viszont, a határontúli szavazók tömegének óriási a jelentősége. Orbán nem is lacafacázik, hanem elkezdi feldolgozni a határon túli potenciális választók tömegét, van még vagy kétszázezer olyan, aki nem regisztrált, ebből vagy százezer szavazó még kijöhet, a többi meg mehet a hurkába.
Ezért most lesz adategyeztetés, meg kukoricaszórás a libáknak: regisztrálj, és majdan szavazz, népszavazz drága határontúli vérem, ha akarod levélben, vagy postagalamb útján, küldök neked tejet-vajat, szavazólapot, amennyi csak kell, holnapra is marad!
Hogy ellenőrizni? Ugyan már, magyar ember nem hazud!
A határontúliak felettébb fogékonyak a zászlólobogtatásra és a hazaffyas érzelmekre, hátha ezt a cumit is beszopják. A demokratikus oldal pedig hagyja, hogy a külföldön dolgozó magyarok – kis túlzással – egy szavazókört alkossanak, és a szavazataikat kizárólag a Spitzbergákon adhassák le személyesen, mikor a jégmezőkön a kakukk tizenkettőt szól.

Százezrekről van szó, akiknek nincs módjuk hazautazni, de még Londonba beutazni sincs lehetőségük. Kanadában sem tudnak ezer kilométereket utazni, pedig ha összevetjük a külföldön dolgozó magyarok helyzetét a Trianon által elszakított magyarsággal, akkor inkább lennének jogosultak szavazni, mint előbbiek. Nekik ugyanis a mai Magyarország a hazájuk, nem Erdély, nem Kárpátalja, hanem Budapest meg Mohács, Zalaegerszeg meg Bátaszék. Ezer szállal kötődnek a magyar államhoz, bezárólag azzal, hogy ez az állam zavarta világgá őket, de itt élnek szüleik, testvéreik, barátaik, ifjúságukra emlékezve nem a Retyezát mackói jutnak eszükbe, hanem a szülőföldjük, a Kalef, a Potyli patak meg az Öregtó, a Szervánszky cukrászda fagyija ’Vadkerten – a mai Magyarország. De őket a hatalom kizárta abból, hogy beleszólhassanak abba, milyen ország épüljön itt, a sokak, vagy a nagyonkevesek Magyarországa. Mert nekik nem lehet postai levélben szavazni, ami már magában is nonszensz az elektronika korában, amikor már maga a szavazófülke, meg a szavazatszámláló bizottság is maga az anakronizmus.

Ezzel a problémával kellene megküzdenie a demokratikus oldalnak. Képviselőiknek egyetlen egy, de minden részletében egyeztetett törvénymódosítási javaslatot kellene beterjeszteniük, hogy hadd váljon el a szar a májtól: mutassa meg Orbán rendszere a lényegét – hogyan fosztja meg de facto szavazójogától a külföldön dolgozó magyarokat, akik vélhetőleg nem lelkesednek a maffiáért. Ezt kellene megmagyarázni a szülőknek és nagyszülőknek is, ennyit ér a gyereked, unokád, hát hallgass a szívedre, és ha valóban elvesztetted az utolsó csepp maradék eszed is, szavazz a Fideszre!

Ma még nem késő, lehet esetleg csatlakozni az Együtt kezdeményezéséhez, ha ettől erősödnek, mindannyian erősebbek leszünk, mert ezzel a kezdeményezéssel rengeteg külföldön dolgozó, élő magyar állampolgár – rokonságával együtt – egyetérthet, belőlük pedig szavazópolgárok százezrei kerülhetnének ki 2018-ban.

Csak el kellene kezdeni dolgozni, mert az idő szalad…

17 hozzászólás

  • Három évre előre gondolkodni? Ugyan már…

  • sebestyén eszter

    Hiába látja jól. Két szerencsétlen dolog adódik össze: az egyik, h a bal és jobbo. egyformán rá köpköd; a másik, h a saját értelmiségi holdudvaránál (tisztelet a kivételnek) senki nem árt neki jobban. Lásd legutóbbi velem kapcsolatos ügy. Btw. az sem tűnt föl senkinek, hogy egyedül ő mondja, legalábbis implikálja,h a parlamantből ki kéne vonulni. Gazsi barátunk megint írt egy dolgozatot (Dinamó Műhelyen tegnapi anyag), amiben az elmaradó szavazási bojkottért is ő a hibás. TGM ezt kifejezetten a Mosoly Országa recenziójának szánta, csak éppenséggel nem vette észre benne azt, ami lényeg, végre egy parlamenti mandátummal rendelkező ember veti ezt föl. Vagy épp ellenkezőleg: észrevette, és nem tetszett neki. 🙂

  • Nekünk nyolc óra autóút a szavazás színhelye. A költségekről nem is beszélve. Ügyes fiúk.

  • Avi Ben Giora

    Pedig jó volna megfogadni a fentebb írottakat. Nem tudtam elképzelni ugyan mi a szöszt küldenek nekem Magyarhonból, pláne ajánlva. De hála a jelenlegi kormánynak felvílágosítottak, hogy az adataim megvannak náluk (harmadik személy nem kaphatja azokat meg és semmiféle visszaélés nem lesz) de pontosítsam az adatok „valódiságát” hogy választások esetén értesíthető legyek. Hogya az adataim azok eljutottak jópár nem kívánt helyre azt a meilboxomba beérkező töménytele hírdetés bizonyítja(cégek pártok egyaránt)Hogy ez mennyi pénzbe kerül az nem érdekes. Pont a napokban halottam róla, hogy alias Szőcs elvtárs mint a milánoi expo biztosa hány milliárdot lovasított meg és erről senki sem kér elszámolást. Ejnye bejnye, hát enynire gazdag ország lett Magyarország? Minden szirre szarra milliárdokat lehet pazarolni? És akkor még arra is gondolnak hogy te külföldön dolgozó hazánk lánya fia szavazz ha eljő az ideje. Hogy az illető esetleg kettős állampolgár sz csak hab a tortán

  • István! Te kanizsai vagy? Avagy másutt is van Potyli?

  • Nagyon egyszerű mindennek a magyarázata :
    Vannak a ” zemberek ” és vannak a ” jómagyaremberek ”
    Ez utóbbi „kisebbséget” az előbbiek tömegei tartják el .
    A ” zemberek ” nyomorban vannak tartva , de ha rabtartóik a szemük sarkából egy félmosolyt villantanak mekik , akkor elolvadnak és uraikat még magasabb piedesztálra emelik.
    Mondok példát:
    A félig írástudatlan gyöngyöspatai cigányoknak azt mondta a Jobbik , hogy ha rájuk szavaznak akkor kimódolják a ” cigánykérdés végső megoldását ” ( Ungarische endlösung )
    Hát erre hülyéi nem rájuk szavaztak ??!

  • Nem vagyok Orbán-hívő, ellenkezőleg. Viszont az is alantas dolog, amikor a külhoni magyarokat próbálják szembe állítani, hol a magyarországiakkal, hol az emigránsokkal. Jelen írás jó példa ez utóbbira.

  • sebestyén eszter

    @Kárpátalja, a szembeállítás minden társadalmi csoportra és azok kisebb csoportjai igaz. ebből él. olyan mint egy fagyöngy, így szívja a társadalmi csoportokból ki az élőnedvet. (a parazita hasonlat túl unalmas lett volna.)

  • Kárpátalja Elfelejtettél cáfolni.

  • Kárpátalja:
    Nyugi.
    Nagyon jó az írás.
    Akinek nem inge…ugye érted ?

  • sebestyén eszter

    @Geyza,

    még egyszerűbben: van a „mi” és a „ti”.

  • Fényes István

    Hát, szerintem aki ebből az írásból a határon túli magyarokkal szembeni ellenségességet olvas ki, az még gyakorolhatja a szövegértést ki ideig.
    Viszont ha megért egy hasonlatot, máris beljebb van.
    Meghirdetik, hogy minden magyar állampolgár ehet egy almát.
    Az egyiknek ehhez ki se kell lépnie az ajtón, a másik ír egy levelet és a szomszéd zöldsége házhoz szállítja neki, míg a harmadiknak el kell utaznia érte Vlagyivosztok-Külsőre, ahol némi sorállás után övé lesz az alma.
    Végtére is mindenki megkaphatja.
    Egyenlő esélyek Fidesz módra…
    :O)))

  • Fényes István

    Nem vagyok kanizsai, Czifra Józsi évfolyamtársam volt odavalósi, tőle tanultam meg a Potyli folyam nevét, meg, hogy a sört Kanizsai Kinizsinek hívják.
    Vajon van még?
    :O)))

  • Kárpátalja !

    Talán még igaza is lehetne, ha Orbanisztán nem adott volna a határon túliaknak olyan – anyagi – kedvezményeket amelyért ők nem fizettek sem adót, sem nyugdíj és egészségügyi hozzájárulást, és stb-iket.
    Talán ezen előnyök ellen kellett volna előbb tiltakozniuk és nem elfogadni azokat… Vajon így is, azok nélkül is annyian élnének ezzel a „kettős állampolgári joggal”, mint eme ölükbe pottyantott kedvezményeikkel ? Úgy is buzogna e bennük az a fenenagy hazaszeretet ?
    A hazaszeretet csak őszinte, tiszta és anyagi érdekmentes lehet.

  • Eszter !

    A fagyöngy is parazita, legföljebb díszesebb és nem annyira undorító mint a pióca…

  • sebestyén eszter

    @DonGolo,

    per se, csak gondoltam, egyedi leszek. 🙂

  • DonGolo: javaslom „Kárpátaljának”, ragadjon tűt és cérnát, és erre varrjon gombot!
    http://index.hu/gazdasag/2014/03/27/mi_fizetjuk_rengeteg_ukran_nyugdijat/
    Így könnyű szeretni – a mit is? Hazát? Mégis, kiét?