A liberálisok és a Facebook, mint olyan

2015 november 6 11:15 de.29 hozzászólás

A liberalizmus a Facebookon megint termelt valamit. Nem mondom, hogy különösebben szagtalan lenne. Mivel ugyanezen a felületen napokkal ezelőtt egy DK-s elvtársnő már elkövetett etikai vétséget egy magánlevél közlésével, mi több, egy ismert DK-s szerény személyemet fasisztának (?!) nevezte, most egy kicsit gondban vagyok, közöljem-e a Facebook mocsarából felröfenteket, vagy sem, mert még az érintettek beperelnek személyiségi jogaik megsértéséért. Vállalom a kockázatot, mivel az eset olyan súlyú, ami nyilvánosságot érdemel – ráadásul a Face nyilvános, copyright nélküli.

Köztudott, hogy egy Rezesova nevű szlovák állampolgár egy baleset részese – tán okozója –  volt. A részletek homályosak, sosem tudjuk meg az igazat, de azt tudjuk, hogy Rezesova vastagon sáros benne. Természetesen politikai wirtschaft lett belőle, ami után 8 évet kapott. Az ír gázoló után, most meg kellett mutatni. Megmutatták. Így járt. Nem kell inni és száguldozni. Persze, ha ő lett volna előbb, az ír gázolóra rég rárohadt volna a műanyag lakat is.

Megjelent egy cikk (nem tudni, miért) arról, hogy Rezesova leánya 16 éves lett, és nagyon hiányzik neki az édesanyja. Miért ne hiányozna, nekem is hiányozna. Egy olvasó a kommentek nemtelen hangja miatt nem állta meg és hozzászólt. Próbált megvédeni egy 16 éves leányt, aki olyan, amilyen, de szereti az édesanyját és szeretné, ha vele lenne. A 16 egy nagyon érzékeny kor, teljesen érthető.
A „kedves” hozzászólók gyűlölete a gyerek mellett ellene fordult. Ez ma már természetes, Orbanisztánban ilyen esetben senkinek a szeme sem rebben. Ellenségképzés, ezt nagyon sikerült Orbánnak átvinni az agyakba. Ott, ahol éhezhetnek a gyerekek, nem várható egy szlovák leány megértése. De az, hogy a hangadó női szerű lények magukat liberálisnak hazudják, az hihetetlen volt. Remélem, nem azok, csak annak hazudják magukat. Ha azok, annál rosszabb. A szélsőjobboldaliakat megszégyenítő módon öntötték rá a válogatott trágár sértéseket, mert védeni merte egy „gyilkos kurva” leányát.

Üzenetet kaptam a megbélyegzettől:

„Lehet nincs igazam, de ilyen gyűlöletet egy 16 éves gyerek ellen, azért mert a szülei olyanok, amilyenek, ez szörnyű. Felhoztak mindent ellene, amit a tinik fele megcsinál.
Mi közöm van a szüleim tetteihez, és mi köze van a lányomnak az enyéimhez? Orbán Rachelt is védtem addig , míg ki nem derült, hogy a saját lábán áll. Az nekem is sok volt. Azzal átlépte a határt. De nem az apja miatt, hanem saját jogon. Megszoktam a jobboldaltól, de balról? Azt hittem provokátorok.
De nem, két „liberális” vitte a prímet. Hát persze, hogy szitokszó lett a liberális. Gyurcsány tudja, hogy ilyen pártolói vannak?
A gyerek szereti a szüleit, bármilyen is. Joga van hozzá.
De most fidesz nyalonc lettem. 🙂 Az még nem voltam. 🙂 Tombol bennem a keserűség, mivé lett az ország? Ilyen érzéketlen, agyilag zoknik akarják megdönteni Orbánt? Ezek után ki szavaz a DK-ra, mikor a szimpatizánsa ilyen fatuskó? Az, aki a saját oldalának ugrik neki ilyen alpári módon? Nem a vita a baj, hanem a stílus. Sírnak, hogy éheznek a gyerekek, de a nekik nem tetsző gyerek pusztuljon?
Ezt a két valamit nem tudom embernek nézni, de szerencsére ők is megvetnek engem, mert mertem kiállni egy édesanyját vesztett tiniért.”

Akkor nézzük, mit is adtak elő puszta liberalizmusból:

Agatha Winter :Valamint beleőrülnek a hiányba az elhunytak családtagjai is…….és ez sokkal nagyobb baj és fájdalom, mint egy elkényeztetett tini hisztije
Kovács János: Ugye nincs gyereked? ne is legyen..
Agatha Winter: Kovács János van, te barom
de mi nem gyilkolunk
normálisan élünk, így aztán minden este teljes létszámban alszunk el…. szeretetben, senki nem hiányzik senkinek, mert együtt a CSALÁD
Nem iszom, nem vezetek részegen.. és bár BMW -vel járok, még senkit nem taszítottam kínhalálba az utakon….
ééééérted ????????te idióta seggfej
Kovács János: Agatha Winter A családod idióta „kedves” Agatha. Tisztességesen írtam, úgy válaszolj. Ha tudnál olvasni és értelmezni, akkor megértenéd. BMW-vel és anélkül.
Agatha Winter: tisztességes módon csak tisztességes embernek írok..
te nem vagy az, látszik a véleményedből…
aki ezt a bandát védi, hovatovább nem gondol az elhunytakra, az kussoljon…
ha jártál iskolába, ha nem…
és pont!

Na, itt lép be a képbe egy másik liberális.

Roberta Dénes: Kovács János Speciel anyád is az abortusz bizottságra mehetett volna a kocsma helyett! A halottaknak is maradt árvájuk!
Kovács János: Agatha Winter Egyre mélyebbre ásod magad. A szavakat nem csak olvasni kell, hanem érteni is. De, hogy megértsd, a negro világít a szádban. Fuss neki mégegyszer a kommentjeimnek, hátha megérted. Neked az a tisztességes, hogy egy gyereket gyalázol? Gratulálok a szüleidnek.
Te nagyon ostoba, mit tehet a gyerek arról amit az anyja tett? A te gyereked sem tehet arról, hogy ilyen anyja van (vagy lesz).
Roberta Dénes: Agatha Winter Nézd meg a profilképét….mit vártál?! Minden nap arra törekszik a kiscsaj,hogy olyan narkós, alkoholista hulladék legyen, mint a gyilkos, milliárdos kurva anyja,aki kivégzett seggrészegen egy magyar családot???!!! Jó úton halad! Remélem a sorsa is ugyanolyan lesz!!!! Amúgy ez egy tetű, külhoni fidesznyalonc! Itt ne ugasson!!!!!
Kovács János: Agatha Winter Három órája írtam. „Imre Szalai Rezesova lánya ugyan olyan áldozat. Ez ilyen egyszerű”. Most ülj le, és próbáld értelmezni. OK? Ne kérj bocsánatot, nem számít a véleményed.
Roberta Dénes: Neked itt kuss! Odahaza pofázz!
Agatha Winter: Roberta Dénes Kedves Roberta, én ezt a senkiházit arra sem méltattam, hogy megnézzem a profilját…
Ki a fa@t érdekel ez a hulladék??? nyilván baromira unatkozik…. szegény pára!

Agatha Winter és Roberta Dénes – saját profiljuk szerint – két baloldali liberális hozzászóló. Baloldaliak, DK-sok. Ilyenekkel akartok nyerni? Komolyan gondoljátok, hogy jobbak lennének, mint a jobbikosok?

29 hozzászólás

  • Két féle vélemény van. Az enyém és „a te jó édesanyádat”.

  • miért érzem úgy, hogy az ilyenekkel az életben nem fog előbbre jutni a baloldal?
    Orbán meg dörzsöli a kezét.

  • Hát… Ja. A taplóság nem oldalfüggő…

  • sebestyén eszter

    @Moholy,

    de hát ők liberálisok. 🙂 viccet félretéve. úgy tapasztalom, h van egy rosszul értelmezett liberalizmus magyaro-on. van 200 főnyi 70 pluszos, akik szerint a liberalizmus az, h csak nekik lehet igazuk, és van egy szintén nagyjából 200 fős 30 mínuszos „tömeg”, ami meg a mindent lehet, azaz az anarchizmus húrjain játszik a liberalizmus égisze alatt. egészen elkeserítő. magyaro-on ez a szó ezért már nem jelent semmit, vagy, ha igen, akkor olyan dolgok társulnak hozzá, amelyek nem azonosak eredeti jelentésükkel.

    rémesen elkeserítő az a GÚNY, ahogy ezzel a fogalommal bánnak. paradox módon éppen azok, akik liberálisnak mondják magukat.

  • sebestyén eszter

    @István,

    re 3:00

    azért mert igazad van. orbán 2015 február: „vannak a liberálisok, akik szerint mindenki fasiszta, kivéve őket”. nos, elég sokat vagyok fiatalok között, és nyilván liberális és baloldali fiatalok között, végignéztem, hogy részegültek meg a szar alak szavaitól. vajon miért? na, ezen kéne nagyon elgondolkodni nekünk ezen az oldalon… 🙁

  • sebestyén eszter

    A cikkre magára:

    többször artikuláltam, most is megteszem. A DK-s elvtársnő NEM DK-s, gyurcsánygyűlölő cikkei (természetesen nem a Galamuson érhetők el, mert pénzért mindent, ugye), hanem a Gépnarancs felületén, ahova ingyen és így őszintén lehet írni.
    Visszatérve és szintetizálva e tényt a cikk tartalmával: a DK-t és KMH-t a liberalizmus égisze alatt felhasználta. Tudjuk: mert liberális. 🙂

    A Facebook a nyugdíjasok közösségi médiája, az ő álvalóságuk. Minősíthetetlenül beszélnek (tisztelet a kivételnek), no, de kit érdekel? Akik a jövőt építik más virtuális platformokon építkeznek — már rég.

  • eszterlánc: rendben, nem DK-s, de ettől még nem jobb a helyzet.

  • sebestyén eszter „A DK-s elvtársnő NEM DK-s”. Te tudod, néhányan még tudják. De a többi pedig elhiszi, hogy az.
    A Facebook a nyugdíjasok közösségi médiája (érdekes felvetés, mások szerint az ostoba tinik használják. A Facebook lenézése már elérte a „nekem TV-m sincs” lila ködös dicsekvést)? Mindent lehet jóra használni és rosszra. A Facebook-ot is. De ha így is lenne, hatalmas szavazóbázis. Aki ezt figyelmen kívül hagyja, az biztos vesztő. Ráadásul ez nem Facebook oldal, csak a kommentelők a profiljukkal jelentkeztek be.
    De kit érdekel? Orbánt. Fel is használja. Tévedés azt hinni, hogy ezek az emberek kevesen vannak. Ezek vannak többségben, csak kevesen írnak. Ott vannak mindenhol, és ontják a gyűlöletüket az utcán, buszon, boltban, és hivatalban. Tévhit, hogy csak beszélnek. Ott tesznek keresztbe másnak, ahol tudnak. Ha majd a büntetéstől sem kell félni, akkor ki is fognak teljesedni. Csak úgy. Mert megteheti. A más lenézése, gyűlölése 24 órás munka. Nem lehet részmunkaidőben csinálni.
    De kit érdekel? Az olyan politikusokat, akik ismerik a népet, és tudják, hogy kell kezelni őket.
    Kit érdekel? Vonát, Novákot és még néhány tucat szarházit.
    Hol tartanak a semmiből?
    Kit érdekel? Ez a mondat mutatja, semmi esélye a baloldalnak Magyarországon. Néhány blogon megy az okosság, leírják a lila gőzős álmaikat egymásnak, de igazad van, akik a jövőt építik más platformokon építkeznek. A népnek most egészem más kell. Jobb lenne, ha érdekelné a baloldalt, mert már köröket vert rá az, akit érdekel.
    Angol és ír kommenteket is olvasok. Hihetetlen a különbség a hangnemben. Jó lenne, ha ez fontos lenne. Mert számít.
    Természetesen pillanatok alatt a földbe tudsz döngölni, mert én nem a szavak fűzéséből élek. De sajnos attól igazam van. Neked (is) sajnos.

  • BrunszvikTeri

    T. István !

    Attól még, hogy valaki liberálisnak mondja magát, attól ő még nem liberális. Azt sem hinném, hogy dékás. Ugyanis a fenti nyilatkozattal – és ez a lényeg – pontosan az ellenkező bizonyítványt állítja ki önmagáról. Ezért nem szabad valakit még a saját kijelentése alapján sem annak nevezni aminek ő csupán mondja magát.

    Például attól valaki még nem keresztény, mert csecsemő korában megkeresztelték és azzal dicsekszik. Ahhoz előbb meg kell ismernie a teljes(!) Bibliát, szívből hinni benne, és végül aszerint, mindenki iránti szeretetben is kell élnie. Különben nem keresztény. Mutasson nekem egy ilyet !

    Különben, azok az állítólagos liberálisok, akik Rezesova ügyét ennyire feszegetik, miért nem inkább Lázár János hasonló balesetének a körülményeivel vannak elfoglalva. Ez a mi igazi házunk tája, ahol sepergetni illenék, hisz lehet, hogy ez a fidSS-es „főatyaúristen” is vétkes abban a halálos sztráda balesetben, melyről – szemben a Rezesova üggyel – a hatóságok és a sajtó, és a média azóta is kollektíve . h a l l g a t n a k. Született e ítélet, és igen milyen akár a lázári sofőr ügyében?*
    E két esemény nagyjából egy időben történt, de a fidSS nem röstellt a totál médián keresztül nyíltan belepofázni Rezesova ügybe, a hatóságok dolgába. Lehet, hogy épp azért, hogy a közvélemény figyelmét elterelje a Lázár ügyről.
    Ha valóban liberálisok lennének ezek az említett fészbukkosok, akkor ezt feszegetnék.
    .

    .
    *Élt hajdanán, még I. Orbanisztánban – bizony – egy Nógrády László nevű miniszter Úr, akinek a sofőrje/!/, annak vezetőjével együtt, országúton ripityára tört egy Trabantot. A becsületére szóljon ennek a miniszternek, hogy Ő lemondott a posztjáról, nem úgy, mint Lázár János az ezzel állítólag analóg esetben.

  • Brunszvik Teri: igazad lehet, mert hát, nem mind liberális, aki annak mondja magát, és nem DK-s, aki abban a színben tetszeleg. Az idézett kommentelőkről még az se biztos, hogy nőneműek.
    Azonban: levelezőtársam talán nem véletlenül nevezte így őket. Ismervén intellektusát, biztos vagyok abban, hogy felismerte a jegyeket. Talán máshol is találkozott velük.
    Ettől függetlenül – mivel az a fórum nem a jobboldali hasonló vonulatú hozzászólók fóruma, marad a kizárásos megközelítés: akkor, biza, baloldaliak.
    llanfair kommentje nagyon sokat mondó.

  • Vettem a fáradságot.
    Winter Dk-s közgyűlést posztolt a saját fényképei közé, Vágó Istvánnal és a gitározó Gyurcsánnyal, minden negatív megjegyzés nélkül. Vágó István ráadásul a barátai élén szerepel. Nekem ez minimum DK szimpatizáns. A másik „hölgy” lapja is egyértelműen „liberális” színezetű, szintén Vágó ismeretségét mutatva, szivárványos ismerőssel.
    Miután Vágó István mind a két lapon előkelő ismerős szerepben leledzik, nekem elég egyértelmű, hogy nem jobboldaliak. Gyurcsány barátja a jobboldal kedvence? Ma Magyarországon elképzelhetetlen, hogy egy jobboldali szeresse Vágót. Nem tart ott, a politikai kultúra.
    Mind a két hölgy, baloldaliként tündököl. Persze, tévedhetek, de most meglepne.
    Az pedig, hogy belül mik, azt a jobboldaliakat nem érdekli. Őket az érdekli, hogy a baloldali miket ír, ezért már a gyűlölet és liberális ikertestvérek a jobboldalon. Lehet vitatni, de a jobboldalt hidegen hagyja. Ők már „tudják”.

  • sebestyén eszter

    @llanfair,

    több ponton igazad van, amikor írtam a hsz-t hajnalban, már készültem a kemény 4-órás alvásomra. pontosítok hsz-ed alapján.

    igazad van abban, hogy a látszat az, h dk-s.

    facebook: tinik vagy nyugdíjasok. több kutatás van már, miszerint a fb. az időseké, ezt egészíti ki más kutatás, ami szerint a tinik már máshol vannak, és megint máshol a fiatalok.

    igazad van abban, h nem 200-an vannak, mindkét oldalon 200 ember hallattatja a hangját.

    a népet valóban kevésbé érzi a baloldal. jobbára magukkal vannak elfoglalva, ugyanakkor tartózkodnék az általánosítástól, meglátásom szerint rengeteg becsületes ember küzd, őszintén. hogy miért nem ők jutnak médiafelületekhez, az egészen más kérdés.

    miért döngölnélek a fölbe? 🙂 amikor ide teszek tényeket, amire föl jönnek a minősítés-hegyek, amire viszont válaszolok. ha már földbedöngölés szándékáról beszélünk: tökéletesen tudom, h a föld gömbölyű típusú válaszaimra, ha jön egy olyan válasz, h én semmit se tudhatok a világról („érv”:hiszen csak 40 vagyok :-D), mert csipszar vagyok, amire viszont válaszolok okadatolva, h miért nem lapos a föld, annak ez a látszata. hosszan tudnám magyarázni, miért. nincs jelentősége. röviden az a lényege, h az érzelmi megnyilvánulásokat könnyebben fogadja be a psziché, azaz rakhatok ide 10 meg 110 érvet, aki minősít (tehát valójában a földbe döngölés intenciója benne van van meg), annak lesz igaza — látszatra.

    ha ennek a hsz-nek címet kellene adni, az lenne, látszat. 🙂 mert minden pontban valójában látszat–valóság kettőssége vetődik fel.

  • sebestyén eszter

    @BrunszvikTeri,

    szerintem lényegében nem nagyon állítasz mást, mint a szerző. ezért csak a lézer jani esetre válaszolnék:

    de, hát, ugye azt az autót „nem” is ő vezette. 🙁

  • sebestyén eszter

    @István,

    re 1:15

    igen.

  • sebestyén eszter

    @llanfair,
    9:39
    első hozzászólásomban erre „egy DK-s elvtársnő már elkövetett etikai vétséget egy magánlevél közlésével” reagáltam.
    (lehet, nem láttad akkor, ez egy másik cikk alatti kommentelésben volt téma)

  • Engem a magyarok elprolisodása döbbentett meg.
    Bocsi a szóért, de nem tudok ennél jobbat.
    Soha nem értettem, hogy iskolázott átlag emberek miért írnak obszcén nyelvezettel, közönséges fogalmakkal, mikor valamihez hozzászólnak. Én is vagyok a Facebookon, de ezekkel nem találkoztam még.
    Talán, van egy másik F.B.is?

  • sebestyén eszter Hát mert egyszer lekezelően földbe döngöltél. Sajnos emlékszem rá. De ez nem zavar, egy hölgy megteheti. 🙂 Negyven éves vagy? Nem tudtam. Nagyon jó évjárat.
    A kutatások jó dolgok. Van mikor igazuk is van. Nekünk a világ nagyon sok pontján van rokonunk és barátunk, Facebook-on tartjuk a kapcsolatot. Igen, van köztük nyugdíjas, „ostoba” tini, Volvó mérnők, zenész, buszvezető, fodrász, komputeres, rengeteg orvos, egyetemi tanár, még egy ingyenélő is, stb. Szívesen beszélgetnénk velük személyesen, de repüljön annyit a rossebb. Basel, Toronto, Houston, Sydney, Oxford, Göteborg, Cork, Horn, Budapest stb.
    Így felteszi mindenki mi történt vele, mi is, akit érdekel megnézi. Elindul egy beszélgetés, amibe bekapcsolódnak olyanok, akiknél mi vagyunk a közös pont, és már ismerik is egymást. Még orvosi továbbképzést is tartanak esténként. Nem ördögtől való. 🙂
    Ti sokan nagyon okosak vagytok itt, de nem tudtok a buta emberek fejével gondolkodni. De azok vannak többségben, és ők szavaznak. Ők pedig nem értenek meg titeket. Valahol kisiklik a dolog. De ha a 670 millió Facebook használót lekezelnek, az nem segít. Itt (is) olvastam, ami nácinak látszik, az is. Akkor ez fordítva is igaz, ami liberálisnak látszik, az is, mondja a náci.

  • Tévedések szomorújátéka és látszat

    Aki azt hiszi magáról, hogy liberális, vagy akiről azt hiszik mások, hogy liberális, az nem biztos, hogy az. Ugyanis vita van arról, mit jelent ez a szó.
    Ugyanez igaz a nácira is.

    Jó szöveg, hogy ami úgy néz ki, mint egy kacsa, úgy hápog stb., az kacsa, csakhogy ebben az esetben talán nem tudjuk, mi a kacsa általában. Talán összekeverjük a libával.

    Talán van házikacsa, vadkacsa, pekingi kacsa, hírlapi kacsa meg ápolási segédeszköz is.

  • sebestyén eszter Bocsánat.

  • sebestyén eszter

    @llanfair,

    itt a KMH-n más a „csetelési” stíl, az elején majdnem kiszálltam, mert éreztem, h nem ehhez vagyok szokva, csak mondták, h ne tegyem, inkább szokjam meg. A legtöbb felületen röpködnek a tweetek, az inkább olyan rohanós, ahogy az emberek utcán szót váltanak, ahogy összefutnak hazafelé a csúcsforgalomban. A KMH-n inkább kávéházi beszélgetés folyik. Körülírt, alapos stb.

    Az emberek megértése, amit a végén írsz: A FB-on tényleg nem értem, mi folyik „tömegileg”, a másfajta embereket és a problémájukat a valóságban lehet megérteni. Külvárosi, vidéki krimókban, ezeken a helyeken szokott ez nekem menni, a FB-on valóban nem, de nem is hiszek benne, álvalóságnak tartom.

  • Figyelő Kedves Figyelő. Ez nem a FB oldalán jelent meg. Mikor komentelsz, akkor be kell jelentkezni. Ezt a FB ikonnal is megteheted (feledékenyeknek jó). Ezután a cikkek hozzászólásainál a hozzászólásod mellett a FB fiók bejelentkezésed jelenik meg. Ha nincs titkolnivalód és vállalod magad, akkor rákattinthatnak, és megnézhetik azt a tartalmat, amit engedélyeztél.
    Persze a többsége hamis fiók, gazdája nem vállalja a nyilvánosságot. Ez a két nő vállalja, tehát vagy büszkék magukra,
    vagy tényleg rosszat akarnak a baloldalnak.

  • sebestyén eszter

    @endre,

    hát, az a kacsa, amiből pekingi lesz, már biztos nem hápog többé. 🙂

  • Tuggyátok olv, elv, bűn és cellatársak, erreség a liberális valami egészen m,ás, mint odahaza.. Itt egy Fodorgabi, Rózsamisi max a választások előtt a táblákat verhetné bele a földbe..
    Sok belső egyet nem értés is van a liberalizmuson belül, különösen amikor a gazdasági és a szociális szabadság ütközik. A klasszikus liberalizmus hívei szerint az egyetlen igazi szabadság a kényszerektől való mentesség szabadsága. A liberalizmus minden formája a szabadságot védi, csak éppen mást és mást értenek szabadság alatt.
    Mer’hogyám, ha keverve van a szabadság a szabadossággal, a szabad véleménynyilvánítás a mocskolódással, akkor az semnem politikai, semnem kultúrális liberalizmus.. Eccerűen taplóság..
    Csak mondom..

  • sebestyén eszter Kedves Eszter! Nem akarlak meggyőzni az FB használatáról. A mi kis csapatunknak bevált. Itt senki nem akar nagyot mondani, és nem akar többet mutatni. Lehet, hogy van akinek „álvalóság”, elfogadom. De nekünk ez valóság, egy olyan embercsoport (magyar), mely szétszóródott a világban. Így sikerült együtt maradni. Most olyan, mintha egy helyen dolgoznánk. Megvan az új kapcsolatrendszer, otthon a család és a hazai barátok, itt pedig egy olyan csoport, kikkel már soha nem tudunk találkozni, pedig szerettük Őket Közben sokat tanulunk azokról az országokról, ahol élnek. Látásmód, életszínvonal, politika, művészet, amit olyantól hallunk, kiknek hiszünk. Göteborgi barátommal van, hogy napokig beszélgetünk zenéről. Azután hetekig semmi. Levelezéssel ezt nem lehet megoldani. Kávéházban sem. Más a kerti képeket kéri, megint másik az utazásit, és van aki imád enni de nem teheti, ezért kötelesek vagyunk a jól sikerült ételeket felrakni. Ez egy kicsi, maroknyi csoport, de nekünk nagyon kedves. Érdekesség, hogy egyre több ír kórházi dolgozó kapcsolódik hozzánk, külsős tagként. Nem kell megérteni, de el lehet fogadni, hogy azért mert valaki használja, azért nem ostoba fajankó. De ha mégis az, na bummmm! 😀 Most már békén hagylak, nagyon elkanyarodtam Pisti cikkétől. Jó éjt.

  • sebestyén eszter

    @llanfair,

    abban igazad van, h több ilyen praktikus oldala is van. megint csak a cikkel összefüggésben tettem azt a megjegyzést, h álvalóság. tehát úgy értem, h a közélet területén álvalóság.

  • sebestyén eszter

    ui.: köszönöm, itt nagyon reggel van, főleg ahhoz képest, hogy vasárnap van. 🙂

  • „Agatha Winter és Roberta Dénes – saját profiljuk szerint – két baloldali liberális hozzászóló. Baloldaliak, DK-sok. Ilyenekkel akartok nyerni? Komolyan gondoljátok, hogy jobbak lennének, mint a jobbikosok?”
    ezzel egyet értek!

  • falusi Ez a lényeg, taplóság. De, hogy a fenébe jutottunk el oda, hogy már egy jó szót sem tudunk szólni a másikhoz. Már az első mondatoknál jön a trágár becsületsértések sora. Nekem már a hazudik szó sem tetszik. Ez olyan szó, amit csak bizonyítékkal ejthetek ki. De ma már gond nélkül rásütjük a másikra. A gyűlölködsz a másik. Nagyon súlyos érzés, amit csak ritkán érez az ember. Persze, mikor ezeknek a súlyos becsületsértéseknek már nincs súlya, akkor súlyosabbakat kell keresni. Természetesen a moderátorok nagyon hibásak, mert engedték az elején (azt kellett volna baseball ütővel szájon vágni, aki először ordította focimeccsen, hogy „kurva anyád”. Hofinak igaza volt ebben is. De a baj mégis az, hogy miért állatiasodott el úgy a magyar, hogy már csak így tud kommunikálni? Hiszen ha nem is így ír, így gondolja. A sok ostoba, nem is gondolja, milyen nagy kárt okoz magának is, hiszen akit ma megsért, attól holnap vár valamit (boltban, hivatalban, közlekedésben). Most már ez az alpári közönséges kommunikáció elfogadott lett, most kell keresni egy még súlyosabbat, hiszen megszokottá vált, már a szemünk sem rebben rá? Taplóság a négyzeten? És azután? Szerintem ez sokkal súlyosabb gond, mint amennyit foglalkozunk vele. Hiszen az első „rohadj meg” után, már nem várható el érdemi beszélgetés.

  • Kedves Eszter
    (nov.7./10:08) és persze T. István!
    (bocs, hogy így megkésve:)

    Éppen emiatt az idézőjeles . n e m . miatt kellene, hogy minden demokratának, liberálisnak és baloldalinak és minden jóérzésű embernek – ez esetben még újságíróknak is – fúrja az oldalát a kíváncsiság, hogy a Rezesova ügy árnyékában miért kellett ennyire elhalványulnia a „Lázár-balesetnek”, ahol tulajdonképpen ugyanúgy, mint az a számunkra egyébként indiferens, bár magyar nevű – ilyenkor, a mundér becsületének védelmében, még ez se számít – szlovák milliárdos(?), ez a magyar felső-szférabeli kormányhivatulok, és nem is mellesleg egyben szintén milliárdos (egyelőre a kocsija, ill. a sofőrje) ugyancsak „szabályosan” felnyársalt egy ártatlan honfitársunkat.
    Ezért hoztam fel igazán pozitív példa gyanánt Nógrádi László fideszes(!) exminisztert, aki anno, még I. Orbanisztánban, úgyszintén „nem is vezette” azt a gyilkos kocsit, hogy lámcsak, mégis lehetséges volna egy ilyen tényleg magas erkölcsű, igazán kereszténydemokrata megoldás is; a lemondás.
    Ehelyett? Lázár felől egyetlen látványos, ámde rém halovány bocsánatkérés a családnak – vagy ki tudja még mennyi hallgatási zsozsó is – majd a közvélemény számára ez ügyben az ezt követő hatalmas, és azóta is(!) néma csend. Se rendőri eljárásról, se a további büntetőjogi következményekről a mai napig egy árva mukk, annyi nem jött ki… Viszont nagyjából ezzel egy időben, Rezesovának az alattomosan nyilvános baszogatása ország és világ előtt, amit a magyar média, és a giccs-bulvár, a rádiók és mindez Rogán Antal arrogán(s) szájából, az igen, az ő megszokott undorító stílusában… És éppen ez a célzatos feltűnéskeltő viselkedés hatott úgy, mint egy tetemre hívás Lázár ártatlan áldozata felett… Amire még az az igazságkereső kisördög is ott motoszkál „a zagyunkban” a Várady András gyilkosság körüli néma csenddel kapcsolatban is…
    Nem kéne kímélni. Legalább itt, ezen a KMH platformon ne… Az ítéletig, ha születik ilyen még egyáltalán, tartsuk tehát napirenden ezeket a „titokzatos” elfektetéseket is.

    .