Dúró Dóra, és a szex-rajz.

2015 november 13 10:59 de.4 hozzászólás

Dúró Dóra valószínűleg úgy ítélte meg, hogy a kulturális bizottság rég szerepelt a hírekben. Meg a Jobbik. Meg a népszaporulat. Ezért elefántot fújt a bolhából. Némi segedelemmel a médiától. A humanizmus jegyében ezt a segítséget kár is lenne tőle, a nagy magyar anyától megtagadni. Fújjuk. Mert fújhatjuk.

Az ügy ott kezdődött, hogy rendeztek egy kiállítást. Nem a menekültek gyermekei számára az aszfalton, hanem a Jobbik Ifjúsági Tagozat művészeti pályázatának égisze alatt, ahol a képviselő-asszony zsűritag volt. Itt fényképezték le a „Kirakós homoszexuális szülők gyermekei részére” című, szerinte „egyszerűen nagyszerű mű” előtt. Amelyen három kirakós-forma látható. Nagyjából azzal az ábrázolásmóddal, ahogy a gyermekeknek szánt könyvekben illusztrálják a humán szaporodásbiológiát. Amikor az apagép és az anyagép összedugja, amijük van, és abból születtél Te is kedves olvasó. Ha egy ilyen könyvet ovis korban megmutatnak a gyermeknek, akkor 9-10 éves korban is tudni fog vele mit kezdeni. Remélhetőleg inkább csak teoretikusan. Miközben minden más esetben valóban lehetnek kérdőjelek a fejében. A kérdőjel ugyanis nem a felháborodás, hanem az információhiány jele. Az arra való figyelemfelkeltés, hogy ilyen esetekben a szülőnek bizony le kell ülni, és beszélgetni erről a gyermekkel, forradalmi jelzés a Jobbik berkeiben. Ami egy olyan pártban különösen forradalmi, ahol a világot homofóbok és heterofóbok egyszerű halmazára osztják. Ahogy ezt kiolvashatjuk Dúró Dóra szavaiból.

duro_homo  Akinek különben, kulturális bizottság-vezetőként illene tudni, hogy a homofóbia elítélése nem jelent automatikusan  heterofóbiát. A világ történéseiben, nem tagadva a szexualitás fontosságát, a szexen kívül más is létezik. Még akkor is, ha az  említett kép ábrázolás-világa erre teszi a hangsúlyt. valamint Dúró Dóra érvkészlete is, amelyben a „gyerekem van, és ez  mindent visz” vezérelv érvényesül. Nagyjából azt sugallva, hogy az a nő, aki nem dug rendszeresen, illetve nem szül  rendszeresen, az tulajdonképpen nem is ember. Érvei semmit sem jelentenek, és különben is: minek van. Alig rugaszkodva el  attól a vargaistváni Fidesz-érvtől, amelynek keretében a családon belüli erőszak oka a hitvesi ágyban zajló alulteljesítés. A  „feküdj, vagy pofon lesz” pedig szinte már rendben is van. Főleg, ha van egy vak komondor is a közelben. De maradjunk az  említett rajznál.

Annyiban is, hogy amennyiben az valóban 9-10 éves lányokat ábrázol, akkor az üzenete nem is annyira homofób, mint  rémes. Már akkor, ha az említett ovi-könyvi tematikán túllépünk. Akkor arról is szólhat, hogy ennek a korosztálynak azt  üzeni: létesíts mielőbb szexuális kapcsolatot! Amennyiben nem tudod, kivel hogyan, kérdezd meg. De csináld! Amely üzenet  már nem is annyira homofób, mint pedofil. Mely üzenetet egy pedagógusnak, egy szülőnek akár a gyermeki firkák világából i  is illik tudni kiemelni. Egyszerűen azért, mert, hogy az ördögbe tudná megvédeni a gyermeket egy veszélyszituációból,  megtörténte esetén pedig átsegíteni a gyermeket a krízisen, ha nem ismeri fel a jelzéseket. Márpedig, ha egy kislány a rajz  alapján pontosan tudja, hogy mit kell kezdeni szexuális helyzetben, akkor lehet, hogy érdemes elbeszélgetni vele. Nem nemzeti anyaként, hanem „csak” anyaként, pedagógusként.

De persze elengedhetjük ezt a szálat is. Attól a kép még mindig a szexualitásra koncentrál, azt helyezi a centrumban. Minden kapcsolat meghatározójaként, és akár minden emberi értéket felülíró entitásként. Ebben az esetben Azt üzeni a kislányoknak, hogy a szexualitás mindent visz. Mintegy felkészítve őket a karrier-prostituált szerepére. Arra, hogy lehetsz ostoba, lehetsz embertelen, lehetsz szinte bármilyen. A lényeg, hogy jól feküdj. Akkor lesz pénzed, beosztásod, és akár állóképes sofőröd is. Ha kell, jó pénzért. Szinte teljes mértékben visszaigazolva „Pistának jó lesz” botrányban megismert szemléletet. Vérbelien ifjú jobbikos művészként.

4 hozzászólás

  • Dúró Dórát a kulturális bizottság élére tenni eleve tévedés volt, mivel ő és a kultúra kibékíthetetlen ellentétben vannak.
    De azért – mint facebookos durcájában írja – örömmel és készséggel jelenti, lesznek még a jövőben is hasonló ötletei, a nemzeti érzésű édesanyákról nem is beszélve.
    Ahogy elnézem nyüzsgölődését, meglehetősen frusztráltnak tűnik. Biztosan nincs állóképes sofőrje 😀

  • Előd sem érhet mindig rá, mert a norma-fasizmus leszívja 🙂

    Amúgy érdemes a FB-oldalán megnézni a szerkesztett szöveget. Az eredetiben még nem női politikus, hanem politikus hölgy, vagy ilyesmi volt 🙂

  • Dúró Dóra annyira jelentéktelen foltja a mai politikai életnek, ha úgy tetszik közéletnek, hogy egy önálló cikket semmi esetre sem ér meg: az már a magyar parlament minőségét és merre tartását mutatja, hogy egy ilyen nulla jelentőséggel és tárgyi tudással bíró,minden szempontból értékelhetetlen, megjelenésére nézve is szürke egérke, ma a magyar országgyűlés kulturális bizottságának elnöke lehet !

    Azt még nagyjából értem, hogy ha már egyszer bekerült a Jobbik is a parlamentbe, akkor a házszabály szerint nekik is kell/lene valamiféle bizottsági helyet kapni, de hogy épp a kulturális biz. elnöki posztját osztották ki nekik – az jól mutatja a kormányzópárt kultúrához való viszonyát!
    valószínű úgy gondolták, ez az a terület, ami őket a legkevésbé tartja lázban, számukra érdektelen – jól mutatja ezt a magát „költőként aposztrofáló” L.Simon rászabadítása a területre : mellette még Dúró is érsebész!

    Ez a honanya mindössze egy politológia szakon szerzett főiskolai végzettséggel rendelkezik, ami normális körülmények között elegendő lenne, ha az megfelelő gyakorlattal és tapasztalattal is járna – a megkezdett „doktori iskolát” a heveny gyermekszületések miatt félbehagyta, és kevés a valószínűsége, hogy valaha folytatni fogja, mert amíg Előd bírja szusszal addig a Hunórákra, Kincsőkre, Nimródokra, Bulcsúkra, és Vajkokra koncentrálnak….. Váljék egészségükre, elvégre fogy a magyar,de akkor valami Népességszaporulati Bizottságot kéne létrehozni, és oda beosztani, a kultúrától meg messze hessegetni !

    Hogy Dórácska épp a szex-rajz kapcsán találta szükségesnek megmutatni magát és a meggyőződését – egyben hirdetni amit a pártja ez ügyben képvisel – az nem lep meg,hisz lehet hogy mindössze ennyit ért a körülötte folyó dolgokból a mai közélet számára ezt lenti, de legalábbis erre koncentrál az biztos!
    Ám azért, hogy gonoszkodjak is egy kicsit: akinek mindennapos életében Novák jelenti a férfit – az hasonló aljasságokra is képes.-:)))))

  • A cikk összefoglalva: aki a heteroszexualitást hirdeti az rossz, gonosz ember, le kéne ragasztani a száját, vagy még jobb lenne börtönbe vágni vagy 50 évre.