Egy régi találkozás

2015 november 14 12:10 de.10 hozzászólás

Találkozás egy valamivel soványabb és fiatalabb emberrel

Vajon hányan emlékeznek mindarra, amiről Orbán Viktor alig több mint öt évvel korábban nem mondott igazat? Mindenesetre az egyik – a MAGOSZ 2010-es hajdúböszörményi nagygyűlésén – oly magabiztosan előadott hazugságát (ami szerint Magyarországon külföldiek, amíg a Fidesz kormányon lesz, nem vásárolhatnak termőföldet) napjainkban maga cáfolja meg.

„Szeretném Önöket megnyugtatni – mondotta volt –, hogy a magyar föld jövője nem függ a Brüsszelben esedékes döntéstől. Ez csak és kizárólag tőlünk függ. És elmondhatom önöknek, önök biztosak lehetnek abban, hogy amíg a Fidesz kormányon lesz, és abban az én munkám is ott lesz, addig Magyarországon külföldiek – akármit döntenek Brüsszelben – itt soha termőföldet nem fognak vásárolni.”

Azóta a Kedves Vezető csak küllemben változott, valamelyest vastagodott, legbelül maradt, aki volt: egy öntelt, nagyképű senki, aki nem veszi észre, hogy egyre többen nem hisznek neki.

Akkori önmagát, manírjait és mondatait, bizony megtekinthetné és meghallgathatná maga is. 

10 hozzászólás

  • Nos, a napokban már azt hazudja, hogy Brüsszel nyomására engedélyezik külföldiek földvásárlását.
    Igaz, több ezer földvásárlásra jogosult közül csak 270 olyan külföldi van, aki megfelel a feltételeknek – tehát Magyarországon él és földműveléssel foglalkozik – de kétségtelen, Brüsszel biztosan nyomást gyakorol az ő érdekükben Orbánékra.
    Vagy nem.

  • Meg különben is!
    A Vezér a külföldön munkát vállaló magyar emberekkel kapcsolatban kijelentette, hogy a Magyar Statisztikai Hivatal azért regisztrálja őket úgy, mint akik nem munkanélküliek, mert az Európai Unió nem külföld, tehát mintha idehaza dolgoznának.
    Ergo, most ezen az alapon az Eu-s földvásárlók nem külföldiek. 😀

  • Valóban… Figyelemre méltó emlékező tehetség, hogy a 2000 hazúgságból ez most előjött:)
    Teri, sőt, én még Torontóban is magyar munkavállaló vagyok:)

  • T. Miklos !

    Bocsika, a kommentjében azt a sőt-öt nem értem.
    Az a kérdésem, hogy mint kanadai, vagy mint magyar állampolgár számít magyar munkavállalónak ? És kinek a kimutatása szerint ? Orbanisztán, vagy a kanadai állam statisztikájában.
    Mert, amint azt fenti megjegyzésemben említém, egy magyar(országi) munkanélküli, aki pl. Londonban talált munkát, az a mi Birodalmi Kanczellárunk szerint, nem munkanélküli. Így lehet a hazai statisztikát esetünkben pl. angol, német, svéd, v.norvég – szóval uniós – segítséggel” tökéletesen meghamisítva javítani, hogy a hazánkban a regisztrált munkanélküliek száma úgy minimum 800ezer fővel kevesebb, mint a valóságban.
    Én már csak azt nem értem, hogy a Stathivatal honnan a fenéből tudja, hogy ki van odakint, és ki nem, amikor az Európai Unió állampolgárai regisztráció nélkül szabadon közlekedhetnek egymás határain át.

    Aztán – ha már így belejöttem – a lényeg, ha ad absurdum, egy angol mondjuk végig utazza az EU-t, és résztvesz egy ilyen föld licitáláson, őt kirugják onnét ?
    A munkavállalóink dolgozhatnak náluk, miközben ők meg nem licitálhatnak nálunk ?

  • B.Teréz!

    Őszintén szólva, én ma példul szívesebben vónék egy angol koronagyarmat állampolgára, mint Orbanisztán Fejedelemség vak, süket és néma alattvalója…

    Figyelő IS ezért maradt ott, Kanadában ahelyett, hogy hazajött volna az ő imádott Vityuskájához. Pedig ezzel a múlttal és mentalitással, pláne az ő büszke kettős állapógárságával – ideig óráig – még magyar fődddre is szert tehetne… Azért ideig óráig, mert ki tudja, hogy a tegnap meghozott jogszabály holnap érvényes e még. A Fülkeforr máncsak ilyen…

  • „Találkozás egy régi szerelemmel…
    Ilyenkor mindent másképp lát az ember.”kivéve egyetlen-egyet. 🙂

    A Vezér már tökéletesen hátatfordított annak az Orbánnak, aki a nyolcvanas években volt. Csak egy kérdésben nem ismer kompromisszumot, az pedig az . a n t i g y u r c s á n y i z m u s . „elve”. Abban annyira következetes, hogy nemcsak önmaga számára kötelező e gyakorlat, de a politikai környezete, a személyzet, de még az utolsó takarítónő számára is ennek vallása és hirdetése, ami kizáró feltétel minden orbanista polgárikörből, szövetségből és kegy-állásból egyaránt.
    Mellesleg, ez az Ő érzékeny lelkéből fakadó vezérfonal vezetett a 2006-os utcai zavargásokhoz is, mely abszolút szubjektív rögeszme, még a nyolcvananas évekre(!) vezethető vissza. Egy videó felvétel tanúsága szerint (ld.YouTube: Orbán Gyurcsányról – video) amikor ő még ELTE-önképzőköri kiszcserkészként, hivatalosan tárgyalt a már profi Gyurcsánnyal. Annak képességeiről, sőt tehetségéről még elismerően nyilatkozik, hozzátéve, hogy ővele vigyázni kell majd, mert túl eszes… Később ez az óvatosság növekszik meg – inkább fúvódik fel – a beteg bensőjében legyűrhetetlen félelemmé, majd válik aztán tökéletes üldözési mániává, a rögeszmés paranoia egy speciális válfajává.
    ˙
    https://www.youtube.com/watch?v=HrUxpVGKw9I
    .

    T.Ille István! kérem, ha nem ütközik szabályba, ezt a vidót tegye ki ide illusztráció gyanánt. Illeszkedik a címhez is.
    Köszönöm: >V<

  • Orbanini az új nagybirtokos osztály kiépítésén fáradozik. Akkor lesz majd Magyarország igazán horthysta, amikor majd a nagybirtok rendszer is megszilárdul. Nincsenek igazi korlátok beépítve, sőt. Hamarosan ismét összeáll két háború közötti földszerkezet.
    A föld úgy viselkedik, mint a tőke, ez esetben az is tőke a javából: és koncentrálódik, Mészáros Lőrincek és más multimilliárdos Orbán-strómanok kezében. Amíg mi elvitatkozgatunk a külföldiek földvásárlásán, azalatt ők összevásárolják, vagy a „fal”vásárlóknál kf. módszerekkel lekötik a felvásárolt állami földeket, „a mi tulajdonunkat”…

  • KORDON BLUED: minderre nagy az esély. Csakhogy, hiába a nagybirtokos, ő csak tulajdonos, nem ért a földhöz, se annak műveléséhez, maradnak a bérlők. A földtulajdonos, persze, hasznot remél az egész ügyletből, a bérlő szintúgy, mi az eredmény? A termék megdrágulása. Ja, és lehet, hogy visszajön a zsellérvilág?

  • Ma már nincs különbség a föld és a gyár működése között. Egy-két jogszabályi eltérés van csak, és a szezonális meg meteorloógiai problémák más formában az ipari termelésben is jelen vannak. A „zsellérek” most már hagyományos bérmunkások, ipari rabszolgasereg. Más oldalról ugyanez visszafelé: Magyarországon az új rend az ipar működését, a munkáltató – munkavállaló viszonyt is próbálja a régi cselédviszonyokhoz közelíteni.

  • Teréz: Igen, kicsit irónikus voltam… Mivel mostmár majdnem 4 éve menekültem Kanadába, talán nem vagyok munkaügyi nyilvántartásban, még munkanélküliként se,:) de hál’Istennek, érvényes magyar papírjaim, sőt földbirtokom is van:)