Szigetvári Viktor: A Fidesz feudális országgá tette Magyarországot

2015 november 23 1:49 du.23 hozzászólás

Szigetvári Viktor beleegyezésével osztjuk meg a KMH olvasóival a vasárnap elhangzott beszédét Mezőhegyesen. De miért is számít egy átlagos kanadai, vagy külhoni olvasónak az, hogy ezen a magyarországi településen összellenzéki tüntetés volt a hétvégén? A Fidesz-KDNP kormány intézkedései tönkreteszik az ország egyik legnagyobb agrárexport vállalatát, a Mezőhegyesi Ménesbirtok Zrt-t, ami nemzetközileg ismert cég és a világ harmadik legnagyobb vetőmag előállítója. A Mezőhegyes körüli földek eladását tervezi az állam és mivel helyi vállalkozó alig akad aki ezeket minimum 15-20 millió forintért megtudná venni, félő, hogy itt is – mint másutt – Fidesz-közeli vállalkozóknál landolhat a föld. Mint, ahogy azt Szigetvári Viktor jelzi: itt nem csupán egy vállalat sorsáról van szó, hanem egy tágabb, országos folyamatról, melynek végállomása a feudális Magyarország feltámasztása. 

Szigetvári Viktor

Szigetvári Viktor

A Fidesz feudális országgá tette közös hazánkat. Személyi függésekkel irányítják az oktatást, személyi függésekkel irányítják a közigazgatást, és személyi függésekkel irányítják a lopást is.

A Fidesz feudalizmusára sokan azt mondják, hogy mi magyarok, és így például önök, mezőhegyesiek is, valójában ezt szeretjük. Ezt érdemeljük. Az ügyes Fidesz csak azt adja, amit mi elvárunk. Csak azt, amire szavaztunk.

De ez nem így van.

Sem 2010-ben, sem 2014-ben nem szavazott senki Magyarországon újfeudalizmusra és államilag szervezett lopásra. A magyarok nem ezt akarják.

Vannak, akik egyszerűen nem tehetik meg, hogy küzdjenek ez ellen. Mert az ő napi küzdelmük a túlélésről szól.

A kiszolgáltatott emberek baját persze mindig kihasználhatja egy kiskirály. Ha valaki a nincstelenség elől menekül, akkor a függésben kapott adomány több mint a semmi. Lehet ő közmunkás vagy pedagógus, vagy közigazgatásban dolgozó szakember.

Az újfeudalizmus rossz. Nem kell így élnünk. Nem ez a sorsunk.

De az a helyzet, hogy amíg a Fidesz van hatalmon, addig sajnos e feudális világban kell közösen megtalálnunk annak módját, hogy hogyan lehet változtatni a most tönkretett Mezőhegyes sorsán.

Gondolom, önök megszokhatták már, hogy néha jönnek emberek Budapestről, akik szépeket ígérnek. E mellébeszélés nem kenyerem, most önöknek azzal tudok segíteni, hogy a fideszes világ elnyomása közepette segítek abban, hogy hogyan marad meg a lehető legtöbb család megélhetése itt, Mezőhegyesen.

Tehát akkor most először arról szólnék, hogy mit kell most tenni. Mit kell most együtt tennünk.

Mi az Együttben úgy politizálunk, hogy már ellenzékben is cselekszünk. Juhász Péter, pártunk alelnöke folyamatos nyomás alatt tartja Rogán Antalt, hogy ne tudjon több belvárosi ingatlant ellopni. Az elmúlt egy évben új ingatlant nem is tudtak ellopni.

Baranyi Krisztina, az Együtt önkormányzati képviselője még Orbán Viktort is megállította az Illatos úti vegyi szennyezés felszámolása érdekében. Évtizedek mulasztása ellen küzd, és most végre elérte, hogy történik is valami.

A Fidesz csak az erőből és a kitartásból ért. Nap, nap után a nyakukra kell járni. Levelet írni. Sajtótájékoztatót tartani. Újságírókkal szövetkezni. Ezerszer és még ezerszer elismételni, hogy két év alatt semmi sem lesz itt Mezőhegyesen, ha a Fidesz nem változtat.

Éppen ezért önöknek is azt javaslom, hogy járjanak a Fidesz nyakára. Menjünk tüntetni december elején Békéscsabára, a földárverésre. Tüntessenek a parlamenti képviselőjük, Simonka György háza előtt. Menjenek el a megyei közgyűlés épülete elé. Ne hagyják őket nyugodni!

És ha a felkeltették a Fidesz figyelmét, és ők látják, hogy nem akárkikkel kerültek most szembe, akkor jön a javaslattétel ideje.

Ha önök szakszerű javaslatot tesznek a Fidesznek Mezőhegyes megmentésére, akkor azt teszik, ami a kötelességük. Nem árulás nekik szakmai javaslatot tenni, hanem történelmi kötelesség. Mert a 2018-as kormányváltásig bőven tönkremehet itt minden, és akkor a hajukra kenhetik a kormányváltást. Tegyenek szakszerű javaslatot, és ne csüggedjenek!

Ne higgyenek azoknak, akik szerint akkor sikerül megmenteni a várost, ha csendben maradnak, és várják a jótéteményt. Akkor csak el fog tűnni innen minden, mert a Fidesz átlép mindannyiukon. És a tolvaj kevesek nadrágszíjparcellákon kapargatják majd a földet ott, ahol világhíres hibridkukorica termett még az idén nyáron is.

Mi, az Együtt politikusai, együtt más pártokkal segítünk önöknek.

Segít önöknek Kovács István barátom, akit tudom, hogy ismernek mind. Ő az Együtt választókerületi elnöke, és ő azt csinálja itt helyben, amit Juhász Péter vagy Baranyi Krisztina Budapesten.

Segít a kitartó küzdelemben önöknek Bod Tamás, az Együtt gyulai elnöke, aki kemény ember. Olyannak ismertem meg, akit nem tántorítanak el korrupt hatalmasságok.

Végül segít önöknek Szabó Szabolcs, az Együtt csepel-soroksári országgyűlési képviselője. Aki néhány falura innen nevelkedett, és pontosan érti, mit jelent Mezőhegyes.

Szóval most az a közös feladat, hogy ne engedjük ki a Fideszt a szorításból, mert rövid távon ők vagy végleg tönkreteszik a várost és önöket, vagy kikényszerítjük, hogy megteremtsék a megmaradás feltételeit.

Tisztelt mezőhegyesiek!

Végezetül, kérem, engedjék meg, hogy a jövőről beszéljek önöknek.

A tanulságok világosak.

Egyrészt akkor ugye abban megegyezhetünk, hogy itt Simonka György újra nem lesz megválasztva országgyűlési képviselőnek!

Másrészt folyamatosan rajta kell tartani a szemünket a mintagazdaság ügyén. Mert ma még keverik a szezont a fazonnal. A lovakat a tehenekkel. A hibrid kukoricát a búzával. A 2000 hektárt a 4000 hektárral. Ha így folytatják, nem lesz semmi abból a mintagazdaságból, amit el sem kezdtek. Az öntözést meg kell oldani. A vízellátást működtetni kell. A helyi adóbevételek nem eshetnek ki, mert veszteséges céget inkább ne csináljon az állam. Szóval van itt még feladat, mert a mintagazdaság csak akkor jelent túlélést, ha végre a Fideszben lesz annyi alázat, hogy valóban hozzáértő módon lát hozzá Mezőhegyes ügyének megoldásához. Földparcelláról földparcellára. Védőtávolságról védőtávolságra. Majorságról majorságra.

Harmadrészt a jövőt illetően készülni kell a rosszabbra is. Engedjék meg, hogy beszédem végén kicsit borúsabb legyek. Jó esély van ugyanis arra, hogy a földlopás és egyéb bűnök miatt a mai Mezőhegyesnek vége lesz. Azon túl, hogy ez az elmúlt évtizedek csapásai, cukorgyár, jégeső és a többi, ezúttal a Fidesz felelőssége lesz, maguknak akkor is élni kell.

Ezért én arra kérem a város vezetését, hogy a helyi testülettel, a helyi és országos szakértőkkel dolgozzák ki a város válságtervét is. Mert ha összedől minden, nem az önök hibájából dől össze, de a másnapra már most készülni kell.

Az Együtt ebben a tervezésben is segít önöknek szakértőkkel, tudással. És reméljük, nem lesz szükség a válságtervre.

Azt tudom, hogy a városuk és a munkavállalók ügye jó kezekben van. Kovács Sándor, az üzemi tanács elnöke, őszinte és egyenes ember. Nem politizál, hanem érdeket képvisel. Szelíden, de kitartóan küzd a teljes közösség megélhetéséért. Mitykó Zsolt polgármester úr függetlenként küzd ezért a városért, a gyarapodás esélyéért és a mai életmódjuk megmaradásáért.

Sándor és Zsolt nem feudális emberek. Hanem tiszta fejű, vidéki polgárok. Akiket nem lehet megfélemlíteni. Néhány hónapja az Együtt találkozót kért Lázár János minisztertől Mezőhegyes ügyében. Szabó Szabolcs képviselőnkkel közösen elvittük Kovács István, Kovács Sándort és Mitykó polgármester urat Lázár miniszter úrhoz. Engedjék meg, hogy elmondjam önöknek: a vezetőik ott Pesten, a Parlament cirkalmas termeiben kőkeményen küzdöttek.

Én voltam abban az épületben már államtitkár, hasonló székben Bajnai Gordon mellett, mint most Lázár János. És sokszor még nekem is köntörfalazva, udvariaskodva beszéltek a hozzám bejövő tárgyalópartnerek. Mert a hely olyan, mintha kívánná az alá- és fölérendeltséget.

De az önök vezetői abban az egy órában egyenesen beszéltek, nem udvariaskodtak, hanem érveltek. Semmi meghajolt gerinc, semmi hajbókolás. Kemény, férfias beszéd. Jó vezetőik vannak önöknek, jó emberek képviselték akkor is, azóta is az önök érdekeit. Aki olyan nyíltan tud beszélni a magyar kormány második emberével, mint ahogyan Sándor, István és a polgármester úr tette augusztusban, arról lehet tudni, hogy mindent meg fog tenni Mezőhegyes megmaradásáért.

Tisztelt mezőhegyesiek!

Ne engedjük ki a Fideszt a szorításból.

Legyen szakszerű javaslatunk a megmaradásra.

Legyen tervünk a válságos összeomlásra.

És tárgyaljunk akár az ördöggel is, ha a végén meg fog maradni Mezőhegyes.

Remélem, ebben a küzdelemben a jövőben is segíthetek önöknek én is! És 2018-ban egy kívánatos fordulat után még jobbra fordul e város sorsa.

Szigetvári Viktor

23 hozzászólás

  • Hát én a Szigetváriban ABSZOLUTE nem bízok , meglehet bennem van a hiba.
    De mit tegyek ha így jó nekem ?

  • Tisztelt Cím, úgy gondolom, hogy ov nem tette feudálissá Mo-ot, csupán tovább folytatja a több évszázados hagyományt.
    Semmivel sem különb, mint a korai-újkor földesurai, bezárólag a horthy-rákosi rendszerig. Igazi magyar hagyomány, amiből – néhány ember kivételével – senki nem vesz észre semmit. Egy igazi őrült elképzelései szerint folyik a magyar nép és elsősorban a parasztság kizsákmányolása!

  • Már sokszor bebizonyosodott,hogy a magyar nép jelentős része BIRKA,noha csak a választásra jogosultak 27%-a szavazott rájuk,csaló választójogi törvényük értelmében mégis övék lett a parlamenti helyek 2/3-a…De több tudatlan „baloldali” funkcionárius elvéti:azt mondja,hogy a 2/3 a Fideszre szavazott!
    Az ex-baloldali politikusok „elitje” pedig kilóra megvehető (Pozsgay,Szűrös,Szliy,Medgyessy,Boross,stb.,):::
    Mit várhatunk ennek ismeretében???

  • A véleményem szoktam ideírni és nem figyelem,hogy ki,mikor írt hasonló gondolatokat…!

  • A válasz rutinszerűen az:hogy ez már megírásra került! Ez udvariatlanság a kommentelővel szemben!

  • Gabor Sagi!
    Szimbolikusan igaz amit ír, azonban jól látható, hogy a VEZÉR most, már nemcsak trafikokkal, jólfizető hivatalokkal, stb., de már a föld kérdésében is, szó szerint föld adományokkal (feudumokkal) jutalmazza, láncolja magához a saját vazallusait. Ez már nemcsak jelképes feudalizmus, ez igenis egy élő organizmus.
    Itt már a nagybirtok kiépítése folyik, annak ellenére, hogy az állami birtokoknak, bár pillanatnyilag a nadrágszíjparcellákra szeletelése folyik, mégis, erről is jól tudjuk, hogy a kicsi az hosszú távon nem él meg a ma már korszerű világpiaci verseny körülményei között. Még a saját falujában se, ahol már rég olyan korszerű gépek vették át a főszerepet, amelyek ezeken a barázdákon már két fordulóval is túlhaladnak… Ennek a kiszolgáltatottságnak végül is – ezt még Lévai Anikó is tudja – látszólagos piaci körülmények létrehozásával. A földek egyesülése lesz a folytatás, azaz a földkoncentráció, a nagybirtok egyes m a g á n k e z e k b e n történő monopolizálás. – És íme, máris visszatért a feudális, a személyes és rendszerszerű nagybirtoktól, mint monopol tőkétől függés történelmi korszaka.
    A Rákosi rendszert említette. Az tény, hogy a magyar paraszt rossz néven vette, épp a kommunisták által 1945-ben azonnal felosztott nagybirtok újra egyesítését TSz-ekben, de az a tulajdon forma sem szubjektíve, sem jogilag egyáltalán nem hasonlítható a feudális nagybirtokhoz. Ezt állítani egyszerű hazugság. A TSz földek hozamából a termelőszövetkezeti tagok a bevitt javaik arányában részesedtek, de távolról sem úgy ahogy a feudális nagybirtok luxusából részesült a nagybirtokos osztály. Most e jelenségek folytatásaként egy olyan rendszer korrupt kiépítése folyik, amely az egykori magyar nagybirtok szerkezetet igyekszik restaurálni, azt amelynek a megmentőjeként utoljára Horthy Miklós tett esküt.

  • Fattyuka és Geyza !

    Szigetvári jelenleg a legkarakánabb politikus. Mindig jól felkészült és alapos. Remek szónok. Szeretem, amikor nyilatkozik és megnyilatkozik…

    Ezen a fórumon konkrétumot, nem szubjektív mocskolódást várunk ! 🙁

  • Gabor Sagi!

    A sok évszázados hagyományt illetően igazad van, de mint magad is írtad a Horthy-Rákosi rendszerig bezárólag!

    Aztán volt közben egy rendszerváltozás is, ami után pár évig úgy gondoltuk-reméltük, hogy „más lesz a világ”. Néhány szabadabb, élvezhetőbb, színesebb és nyitottabb év következett, melyet értékelni – így utólag – most tudunk csak igazán, én legalábbis eszméletlen sóvárgással gondolok vissza a ’90- es évek elejére -közepére,és nem csak mert húsz évvel fiatalabb voltam, bár tény az sem megvetendő! Noha nyilvánvalóan akkor sem volt minden kerek, de megvolt rá a lehetőség, a rendszerváltoztatás megteremtette, és akár úgy is lehetett volna! Bizakodtunk, és reménykedtünk azt hittük ha igazán akarjuk sikerülni fog!

    Nem így lett. Ehhez képest Orbán valóban feudálissá tette az országot, max hozzátehetjük, hogy újra!
    De! Megteheti ? Meg – tehát meg is teszi!
    Ki a fene kéri rajta számon? Már az első, de max. a második orbitális hazugságánál rá kellett volna borítani az asztalt, nem megvárni a harmadikat, negyediket, ötödiket stb stb.
    Ma már ott tart, hogy pontosan tudja, bármit megtehet mert semmi nem fog akkorát szólni már, amit túl ne élnének…
    Az emberek – úgyis mint nép – túlságosan frusztráltak,ezért védekezésképp átmentek közönyösbe: olyan mértékben, mennyiségben, és minőségben kapták nyakukba a szennyet éveken keresztül hogy mára tökéletesen immúnissá lettek – már aki még gondolkodik! Mert a nagy átlag már azt sem teszi: nem lát nem hall nem beszél és nem gondolkodik, mert úgy gondolja abból baj nem lehet, tehát túlélésre megy a dolog!

    De meddig? Mert a túlélésnek is van egy „határideje”, hogy eddig vagy addig kell kibírnom aztán majd…..
    De erre nem adnak választ, ( még maguknak sem) nem is tudnának, csak úgy elvannak – várják hogy történjen valami, de hogy mi arról nem igazán van fogalmuk, mind a kérdést, mind a megoldást eltolják maguktól – és ez a legrosszabb!

    Orbán ezt pontosan tudja és látja, ezért már a látszatra sem ügyelnek, már nem lenyúlnak – lopnak! Gátlástalanul és nagy tételben, szemrebbenés nélkül lopnak és hazudnak bele a képünkbe, miközben pontosan tudják hogy tudjuk !
    De már nem érdekli őket, mert nagyon hamar, és gyorsan túljutottak a kritikus határon – nem apránként csepegtetve vitték véghez az akcióikat, amikor még reagálhattak, tiltakozhattak volna azok akiket érint. Egykettőre elvette az önbecsülését, tartását,tiltakozhatnékját a választópolgároknak, igen hamar ellehetetlenített mindenkit(csókosok felmentve) s miután kihúzta a szőnyeget majd mindenki alól, mint egy éretlen gyerek élvezi a hatást. Kell hogy élvezze, mert máskülönben ennyi szemétséget nem követne el!

    Aki még tudott/vagy tud ellene tenni, tehát a kora, körülményei de főleg az elhatározása lehetővé teszi, már rég elhúzott boldogabb vidékekre. Aki még gondolkodó képes, és látja mi folyik – hogy gutaütést nem kapjon – már a híradót is elkapcsolja, az agyát kikapcsolja, és nem vesz tudomást semmiről, mert a tehetetlenség érzésébe előbb utóbb belegárgyul!

    És nyilván van egy réteg akinek fogalma sincs semmiről, sosem volt, nem is érdekelte túlzottan, a mindennapi gondjai másról szóltak eddig is, ezután is, ismeretei, információi, érdekérvényesítő képessége a nullával egyenlőek -és különösebb igénye sincs rá!

    Tehát ki az aki még tehetne valamit, tiltakozhatna,és akár jelképesen, akár tevőlegesen ráborítaná az asztalt erre a moslék, szemét, senkiházi, jött- ment banditákra?
    Már senki – amikor még lehetett volna elvesztegettük az időt, legyintettünk,igazából nem vettük komolyan, elbíztuk magunkat, miért – mert magunk sem hittük, hogy újra bekövetkezhet…..

    Tehát dúl a feudalizmus, de emiatt épp Szigetvárinak és társainak van a legkevésbé joga hőzöngeni: a 2014 -es választások alkalmával mindent elkövettek, hogy legalább egy látszólagos összefogással annyit elérjünk, hogy az újabb 2/3-ot megakadályozzuk….!
    Nem nyerésről szólt volna a dolog,ezzel a szétesett hibrid bandával lehetetlen volt és ma is az lenne, meg holnap is, de legalább ezt az eszméletlen túlnyerést, megakadályozhatták/tuk volna – annak ellenére hogy a csalások legkülönbözőbb módja és formája bizonyos fokig kivédhetetlen volt – de hát épp ezt kellett volna következetes odafigyeléssel a minimumra csökkenteni.

    Fogják tehát be, és amíg a készséget sem mutatják, hogy – miután itt csakis egyetlen cél lehet – az a cél pedig egyetlen módon érhető el,és ezért hajlandóak bármire, nos addig felesleges a hangulatkeltés.
    Bokrosnak tökéletesen igaza volt – majd ha kiakolbólították hintájából a disznófejűnagyurat – nos akkor osztódhattak volna, hogy ki kivel és miért nem !
    De nem, ők rohadt biztosak voltak magukban – úgy egyébként meg a dolog természetesen a mi bőrünkre ment és megy!

    Vagy tud valaki olyasvalakiről a szájkaratésok közül aki az „eredménytelen akció” után titulus, megbízatás, ilyen olyan poszt, vagy biztos fizetés nélkül maradt?

  • sharapova2008!

    Ki az a Boross – vagy inkább úgy kérdezem melyik Borossra gondolsz?

  • Ezek az adatok sok mindent elárulnak hol is áll Szigetvári Viktor pártja a politikai palettán: Tárki: Erősödött a Fidesz, mélyponton van az MSZP
    MSZP, Fidesz, Jobbik, LMP, belföld, KDNP, Tárki, PM, közvélemény-kutatás, DK, Együtt.
    2015. október 28. 18:28

    Jelentősen nőtt a kormánypártok népszerűsége az elmúlt negyedévben, míg az MSZP támogatottsága a 2000 óta mért adatok szerint még soha nem volt ilyen alacsonyan – derül ki a Tárki legfrissebb felméréséből. Az MSZP 7, a Jobbik 12, a kormánypártok 28 százalékon állnak.
    ……………….

    Azt írták: a pártválasztók körében a Fidesz-KDNP támogatottsága a júliusi 39 százalék után jelentősen, 51 százalékra nőtt. Kihívói közül az MSZP tábora 19 százalékról 14 százalékra esett, a Jobbik pedig 24 százalék után 23 százalékon áll októberben. A DK 8 százalék után 6 százalékot kapna egy most vasárnapi országgyűlési választáson, az LMP júliusban és októberben egyaránt 4 százalékon állt, az Együtt 2 százalékot követően 1 százalékot, a PM pedig továbbra is 1 százalékot kapna. Egyéb pártok júliusban összesen 2 százaléknyian szavaztak volna, ami októberre 1 százalékra csökkent……………

  • tóth 6,55 !

    Ez a védőbeszéd a közvéleménykutatásokra építve, akár a „Weimari Köztársaságban” is elhangozhatott volna, ahol a FidSS 1:1-ben megfelhetett volna a NSDP-nek, azaz a náci párt adatainak.
    Tehát nem valamilyen érték szemlétet, hanem inkább a birkanyájnak azt a boldog életszemléletét tükrözi, melynek alanyai még utóljára – a vágóhíd előtt – a legelőn a fejüket összedugva tudattalanul egy kört alkotva bambulnak egymásra, a semmibe.
    Mert az, hogy egy populista pártnak jók a választási esélyei, még nem azt jelenti, hogy egy ilyen, inkább kamorra típusú szerveződés, maffia-brigád, avagy kollégiumi érdekszövetség bármiféle emberi , vagy társadalmi érték hordozója lenne sőt, ellenkezőleg…
    Ők azzal, hogy nyíltan és köntörfalazás nélküli nacionalista lózungokkal füszerezve, fölvállalva a legsötétebb nemzeti hagyományokat, már rég visszatértek a középkori feudális, illetve az újkori – horthysta – feudális társadalmi elrendeződés talajára. Lassan már csak a koncentrációs táborok megnyitásában különböznek a Hitlerájtól…
    Számukra nem létezik az az etikai, erkölcsi gát, amely megállítaná őket ezen az úton. Gátlástalan, machiavellista nemzetiszocialisták, és kész.
    Ha magának ez az érték, akkor magára vessen – egy keresztet.

    .

  • Voronyezs !

    A boldog birkanyáj kitűnő hasonlat az tök elbutított tömegekre.
    József Attila is így látja az eszméletben, bár ő ugyanezt egy másik háziállathoz hasonlítja ezt a rest, önnyugtató tömeg-lustaságot:

    „…Láttam a boldogságot én,
    lágy volt, szőke és másfél mázsa.
    Az udvar szigorú gyöpén
    imbolygott göndör mosolygása.
    Ledőlt a puha, langy tócsába,
    hunyorgott, röffent még felém –
    ma is látom, mily tétovázva
    babrált pihéi közt a fény…”

  • 1. Az „Együtt” ennél a pasasnál azt jelenti: „Az én zászlóm alatt”.

    2. Senkiben nem bízom, aki hajlandó a fasiszták által kreált választási rendszerben, az ő intézményeiket jogi hatóságként elismerve jelöltkéntvagy látszólag szabad, független pártként elindulni.

    3. A szigetvárik tevékenységének fő eredménye a fasiszta rendszer legitimálása, a valódi ellenállás megakadályozása, és még ráadásul a látszatellenzék szétforgácsolása is.

  • Vonyorezskám:
    Én ugyan nem mocskolódtam , csak halkan megjegyeztem hogy ABSZOLUTE nem bízok a Szigetváriban.
    Ez a véleményem , ehhez jogom van még akkor is ha ez Voronyorezs járásban nem divat.
    Ellenben nem hinném hogy az okokat ITT részleteznem kellene.
    Részletezte azt már Laciúr Mr. Bartus ” odaát ” épp eleget és ha valakit érdekel akkor átfárad az Amerikai Népszavára ( a linkje itt található oldalt ), elolvassa, megérti.
    Köszönöm.

  • Előzőhöz:
    Én ugyan a Juhász Pétert sem kedvelem , de most olyat tett hogy megállt a kezemben a kávéskanál.
    (Pedig cukor nélkül iszom a kávét.)
    Tehát.
    Az V. Ker. Önkormányzat jóideje cimboráknak herdálja a kerület vagyonát mélyen ára alatt.
    Most is , egy értékes igatlant akarnak eladni 78 mllió Forintért, ami ellen tiltakozgatnak holmi MSZP-senkik , stb.
    Erre ez a Juhász és a pártja adakozásra szólította fel a párt-híveket , begyüjtöttek 138 millió forintot és közölték az V. Ker. Polg.Mesteri Hiatallal hogy megveszik az ingatlant annyiért.
    (Persze nem fogják nekik odaadni annyiért , ezt borítékolni lehet.)
    Egyúttal AZONNAL feldobtak egy hirdetést a lakásra az INGATLAN.HU .-n 170 Millió Forintért. Edig már öten megvennék annyiért a lakást.
    Egyúttal feljelentést is kívánnak tenni az előzőek alapján bizonyított hűtlen kezelés miatt.
    ÍGY KELL EZT CSINÁLNI !!
    A töketlen, választóit eláruló MSZP banda meg végre leléphetne a francba a Gyurcsánnyal és a megalkuvó Medgyessy-vel együtt.

  • Geyza,
    Az a link már régi (bár ott vannak a régi anyagok), frissíteni kellene. Ugyanis elköltözött egy új honlapra.

  • Voronyezsnél sokan elestek annak idején!
    Sajnos az Ön válasza,hozzászólása is így járt.
    Nagytiszteletű Üdvözlettel.

    Ekkora marhaságot ezé’ már megbocsásson : horthysta,fasiszta,meg hasonló lózungok nem értelmes dolgok,ezt egyszerüen nem lehet itt értelmezni,ilyen nincs csak egyesek fejében.

  • endre:
    De ott van a régi oldalon , ami már csak archivum , az új cime is :

    www pont nepszava pont us

    vagy:

    http://www.nepszava.us

  • Geyza,
    Tudom. De vajon itt a honlapon miért van még mindig a régi URL?

  • A Mezőhegyesi Állami Ménesbirtok 2000 óta szerepel a magyar világörökségi várományosi helyszínek között.
    Talán csak a Tálibok, meg az ISIS rombolták jobban az egyetemes kulturális örökséget (bár azok nem a saját őseikét).
    A bevándorlóknak tisztelni kell a kultúránkat, az Orbán kormánynak nem???

  • tót !

    Nagyon igaz, hogy Voronyezsnél sokan elestek, és ezek sajnos éppen a Horthy-rendszer sas-behívójával élesített . á g y ú t ö l t e l é k e k . voltak. Akinek mégis sikerült a biztos vesztésre álló hadászati helyzetet, a fagyást meg a tífuszt átvészelve mégis hazáig futnia – annak a kevésnek – azok meg emberi roncsok lettek.
    És persze mindezt egy retrográd történelmi osztály kedvéért, amely már 1918-tól, az e l ő z ő . v e s z t e s . háborúja után máris feszegette a nacionalizmus és a háborús uszítás egyetlen húrját egészen odáig, hogy az ő saját ügyükért akár az egész magyar népet készek és képesek voltak áldozatnak odadobni eme értelmetlen háború oltárára…
    Ugyan miben különbözött ez a mentalitás Hitlerétől ? Semmiben, csakhogy azt már legalább 10 évvel megelőzve mérgezték a haza levegőjét.
    Hát mi volt ez, ha nem fasizmus sőt, mi több, nácizmus.

    Jó ha tudja tót Honfitársam, hogy egy társadalmi, v. történelmi jelenség, pl. a fasizmus, nem akkor jön létre, nem attól lesz az, amikor majd a gyakorlói annak méltóztatnak elnevezni ami, hanem attól és akkor, amikor az arra jellemző rész,vagy egész folyamatok (pl.jogrendszere és annak gyakorlata) funkcionálni kezdenek,vagy már működnek is.

  • Úgy tudtam, hogy a feudálizmus a nagy birtokosok idején volt, ami eltűnt még Angliában is, a 20.században.
    Azért mert földet árulnak egy volt állami gazdaságból, még nem lesz Magyarország feudális.
    A magyar vidéki ember MINDIG megbecsülte a földet. 2005-ben mentem autóval keresztűl a Mezőségen, Békés megyében stb. Hatalmas, fekete földű területeket láttám megműveletlenűl, szinte fájt!