Újjait megőrizve Allah Csodájával parolázott…

2015 december 3 11:43 de.29 hozzászólás

A mi Orbánunk egy ír melegjoginál is híresebb…

Azon közben, hogy a Kedves Vezető, a maga öt miniszterével egy, a lopások visszaszorítása érdekében ujjamputáló gépet kifejlesztett és rendszeresített országban – a természetellenes kapcsolathiányt megszüntetendő – időzött (nem, nem amputálták az ujját, ellenkezőleg: Allah Csodájával is kezet szoríthatott…), egy amerikai magazinban rangos helyet kapott.

A hazai sajtó interpretációja szerint az év emberének választották, de ez nem igaz, mert választásról szó se volt, mindössze egy-egy, a szerkesztők által a huszonnyolc uniós országból kiválasztott, közfigyelmet keltő személy közül sorolták őt az első helyre.

A magazinban „konzervatív bomlasztónak” nevezett miniszterelnökünk kétségkívül többé-kevésbé ismert politikusok előtt végzett, de egy holland hercegnő, egy belga popsztár, egy lengyel érsek és – most tessék figyelni – egy ír transznemű melegjogi aktivista hírnevét is überelte.

Aczél Gábor

Orbán Viktor az év embere.

Orbán Viktor az év embere.

29 hozzászólás

  • EZt úgy mondják, hogy „választották” a több személy közűl.
    Kiváncsi lennék, hogy a Time magazin megválasztaná e?

  • még az is lehet hogy mindenki hátulról előrefelé nézi a sorrendet!

  • Aczél Gábor

    Ezt rosszul mondják úgy, hogy választották több személy közül. Mert a szerkesztők által kiválasztott huszonnyolc személy sorrendjét úgy határozták meg, hogy közülük – nem tudjuk milyen módon – ugyancsak kiválasztották a szerintük elsőt, másodikat, harmadikat és így tovább. Akit kiválasztanak, azt nem választják, mert akit választanak, azt megválasztják.

  • Aczél, igazán tud szörszált hasogatni!

  • Azért nem mindegy, hogy valaki híres vagy hírhedt…

  • Ez egy igazán korrekt, független, puszta tényeken alapuló cikk. Még szerencse, hogy az elfogultság egy kicsit sem érezhető. Én meg nem vagyok cinikus. De az újdonsült kanadai bohóckormányról is efféle lelkesedéssel írt, ha írt?

  • Ez a NÉHÁNY SOR CIKK VOLT? kI HINNÉ!
    Már nincs, új téma Orbánról! Minden elérhetőt felhasználtak.
    Ez egy „hiánypotló” írás csupán.

  • Aczél Gábor

    Ön, Kedves Figyelő, a legkevésbé se figyelmetlen, még azt se mondom, hogy rosszul figyel, de hogy rossz felé figyel, azt igen. Úgy vélem, hogy figyelmét legfőképpen a magyar nyelvre lenne érdemes fókuszálnia.

  • Azt nem értem, hogy erre miért büszkék némelyek, amikor egy bomlasztó figurának választották meg a magyar kormányfőt, többnyire más senkiházi nívótlanokat is megelőzve.

    Addig jó, míg a Time magazin nem alázza így porrá a mindenkori magyar miniszterelnököt. (Figyelő kérdésére)

  • a liberális európában igenis pozitív dolog a konzervatív bomlasztó elnevezés. Bár végsősoron nem Orbán Viktornak köszönhetően, hanem inkább a liberáls diktatúra öngyilkos hajlamának, de európában a libaralizmusnak vége van. Európa jobbra tolódása egyértemű és kézzelfogható. S ez a eszement liberálisoknak köszönhető, Orbán Viktor csak kimondta ezzel kapcsolatban az igaságot.

  • "tisztelthölgyeimésuraim"

    Az én véleményem szerint ezt a megtisztelő rangot
    Orbán előtt feltétlenül
    a „szakállas énekesnő”
    érdemelte volna ki.
    Hisz őérte a tévéjét már csak azért is mindenki bekapcsolta, mert olyat addig még senki nem látott. Tehát odafigyeltek rá azok is, akiket az Euroviziós Dalfesztivál nem is érdekelt…
    Ha valaki esetleg tudná, az tegye ki annak is a képét ))) 😀 (((

  • "tisztelthölgyeimésuraim"

    T. tropa!
    Oszt mongya má, a konzervatizmus mellik ágára gondol, a XIV-XVI. Lajosira, netán a horthysta nagybirtok konzerváló, mentés-pitykés-sarkantyús feudalista és népnyúzó birtokosi konzervativizmusra, vagy inkább az amerikai republikánus tőkés-konzervatizmus filozófiai iskolájára ? Esetleg talán, ön inkább úgy látja, hogy utóbbi egyenlő a maga által kitalált „liberális diktatúrával”. Vagy az nem is konzervatív, az már modern, korszerű szabad felfogást tükröz, de nem konzervatív?
    És, maga konzervatív ? 🙂

  • tropa
    2015 december 5
    4:18 de.
    „Orbán Viktor csak kimondta ezzel kapcsolatban az igaságot.”
    Orbán Viktor igazságot?
    Te hülyéskedsz.. Akkor sem mond igazat, ha megkérdezi a pontos időt..

  • ˙

    Szerintem meg, Tropa uer 4:18 Úr a középkorias, katolikus iskolában – a nagy, ill. a földbirtokban, a kutyabőrben, az egyházban, az inkvizícióban, a deresben és pallosjogban, az úrbéri terhekben, no meg aztán abban a csodás feudális anarchiában – egyszóval Ő a Rendi viszonyokban látja a konzervatív trendit… Szép jövő lenne, mit is mondjak.

    .

  • – Rokafi ragadja meg a dolog lényegét, amikor azt hangsúlyozza, hogy nem mindegy az, hogy valaki híres, avagy hírhedt…

    Úgy gondolom, hogy „tisztelhölgyeimésuraim” ugyanerre utal a szakállas nő példázatával…

  • Az Európai Unió legnagyobb, legjelentősebb országai közül csak Nagy-Britannia tekinthető olyannak, amelyben a liberális párt jelenleg kormányzó erő. Egyetlen ország sincsen, amelyikben a liberális párt egyedül kormányozna.
    Szal, a kérdés az, hogy mi a bánatos lócsöcsre gondolsz, amikor a „liberáls diktatúra öngyilkos hajlamáról” beszélsz?

  • Olyan kíváncsi lennék néhány névre :-mint magyar miniszterelnök- akit nem gyűlölnének ,akik ezt teszik.Tegyék már meg azt a szívességet hogy írjanak le egy pár nevet Magyarországból! ezt már kértem máshol is.De kitérő válaszokat adtak,meg szapulni kezdtek.Most e nélkül kérném fentieket .
    Nagy Tisztelettel !

  • Kitűnő és találó meghatározás, illetve jelző ez a
    „k o n z e r v a t í v b o m l a s z t ó „.
    Nemcsak Orbánra nézvést igaz, de elmondható még Horthy Miklósról, Gömbös Gyuláról, Prónay Pálról, Héjjas Ivánról és Francia Kiss Mihályról, de még Bethlen István és Kállay Miklósról a horthysta ún. „konszolidáció” miniszterelnökeiről is, akik mindannyian a feudális, rendi nagybirtokos Magyarország helyreállításán, de inkább erőszakos megőrzésén „fáradoztak”…
    Ebbe a szégyenletes arcképcsarnokba került be ez a „csupán jobbágy” ősöket felmutatni képes, ámde pszichésen terhelt Orbán, a parasztvezér. Talán épp utóbbi miatt az ,akit kisebbségi komplexusa is, azaz az ő megfelelni késztetése végighajtott egy különös úton kezdve a balliberális ifjúsági vezető (néptribun) hatásos szerepjátszásától, egészen a fasiszta Mussolini diktátor hatalmi játékának a fölvállalásáig.
    Ez van ma, bár nagyon sajátos trükkökkel, de éppen egy „jbbágysarj” dolgozik a régi,konzervatív nagybirtok-Magyarország gyakorlati restaurációján… A fenti ferde pantheon hírhedtségei most röhögnének a markukba, de nekik mindegy, hogy melyik őrült vívja ki az ő egykor vélt igazukat, mert a pénznek náluk, még a kastélyokban sincsen ám szaga. 🙁

  • Olvasgatom itt és máshol az Orbán gyüllőlködést..
    Eszembe jár ilyenkor Antall József, aki miniszterelnöksége alatt, hasonló véleményket, ellenállást élt meg.
    Bele is halt!
    Svsz. bár ki lenne Magyarországon NEM baloldali országvezető, hasonló rágalmakat, gyülőletet kapna az itteni beíróktól!

  • Tóth Péter állítása szerint, aki egy miniszterelnök működését, tevékenységét, annak egyes részleteit elemezve negatív eredményre jut, az mindezt csak gyűlöletből teheti.
    Számára a tények érzelmi kérdések. – Na persze; az igazság, az fáj a legjobban.

  • BrunszvikTeri

    Figyelő!

    Mára már Antall József, de még Nagy Imre, 56-os mártír miniszterelnök is kipottyant a fidesz pixiséből.
    Éppen ez, az immár tökéletes jobboldalivá vedlett, egykor még liberálist játszó tegzes-imágó párt száműzi az eddig sajátjuknak tekintett, tisztelnivaló tekintélyek tárházából ezt a két újkori politikust.
    Ugyan mi lehet e negatív irányú, retrográd fejlődés magyarázata? Ugyanis e mostanra már fasiszta csapattá kibontakozott, metamorf „fiataldemokrata” banda számára E történelmi személyek emléke már nem tölti be azt a szerepet, amely az ő eredeti terveiket szolgálná. Az olyan, eddig titokban dédelgetett álmaikat, mint amilyen például legfőbb céljuk, a Horthy rendszer restaurációja.
    Nagy Imre és Antall emléke is, tehát túlságosan is demokrata az Orbán hagymázas, retrográd – mondhatni reakciós – álmainak a megvalósításához…

    .
    Figyelő! Ön azt írja, hogy Antall József ugyanilyen véleményeket és ellenállást élt meg a miniszterelnöksége alatt. Hát persze, és éppen attól a nyikhaj porszívóalkatú politikustól, aki akkor még liberális ellenzékiként tetszelgett és nyüzsgött az úgynevezett Ellenzéki Kerekasztal körül, aztán meg az Országházban…

  • Brunszvíg Teri 1,57!

    Amit itt leírsz, az a tökéletes machiavellizmus esettanulmánya, mely etikától mentes, gátlástalan politizálás természetesen megfelel a fasizmus módszertanának is. …Persze a nácizmusnak is, de abban a műfajban még nem mutatták ki teljesen a foguk összes fehérjét…

  • köszönettel vettem személyem felé irányzott kérdéseket. Én egy középkprú, ateista, a politikával a sáskavonulásig talán csak egy picit foglalkozó Mo.-on élő magyar férfi vagyok.
    Nem értem mi a bajotok egy melegaktivistával vagy egy szakállas nővel. Azt hittem az efféle embereket a liberálisok hősnek tartják. De ezek szerint őket is lenézitek.
    Hogy mi a liberális diktatúra? Pl az egyik jele az, hogy aki nem ért velük egyet, s nem tudnak az általuk vélt igazságukért érdemben tovább érvelni, jön a nácizás. Mint ahogy gondolom már engem is nácinak gondoltok.
    S ami az öngyilks hajlamot illete, szerintetek normális dolog zajlik nyugat-európába? Több százezernyi sáska özönlött be európába, akikről azt se tudni kik ők. Nem az a kérdés, hogy európában háború lesz e, hanem az, hogy mikor.

  • Hoppá, most jött a hír. Franciaországban a szélsőjobb nyert a választásokon.

  • Na ez tényleg jó hír, csak sajnos ott is a szocik meg a libsik majd összefognak a második fordulóban, nehogy a nemzetiek hatalomba kerülhessenek. Calais környékén a Le Pen lány 50% felett kapott (na vajon miért?), tehát az a megye szinte biztos „nácivá” vált.

  • Le Pen esetleg Sarkozyvel is összafoghatna. Végül is mindkettő jobb oldali. Akkor ilyen eredménnyel verhetetlenek lennének. De azért már az se semmi, hogy Franciao. két boldali bástyája dőlt romba. De a két régió már tuti nácik lesznek:)

  • a francia eset valószínű azért következett be : mert az országot most irányítók minden embert megkérdeztek,és a válaszokból azt szűrték le : úgy kell tenniük ahogy tettek.
    Csak valami mégis félreértődött! Vagy egyáltalán figyelembe sem vették az emberek véleményét és ezért következett ez be!
    Hát a megfelelő következtetés levonása így szokott járni!
    Lassan megszületik Franciában is a „parasztvezér”,a”vezér”,majd most ezt fogjuk hallani!
    De biztos összefognak velük szemben a mostani országirányítók,és ezeket megelőző országirányítók és minden rendben lesz!
    Nagy Tisztelettel.

  • Figyelő
    2015 december 5
    12:59 du

    Azért ragaszkodjunk a tényekhez: Antall József nem abba halt bele amit fentebb írt. A másik, hogy bármilyen baloldali miniszterelnök IS ugyan ilyen kritikákat kapna, ha munkáját kritikusan végezni a magyarság kárára, más portálokon pedig már csak pusztán azért is, mert baloldali volna.

  • HunCanada

    2015 december 9
    12:08 du.
    Antall és a legtöbb rákbeteg lelki, mentális kinoktól kapja a rákot, legtöbbször.Ez orvosilag is bizonyitva van.
    Baloldali miniszterelnök volt Meggyesy, Kádár stb, nem kapott, ilyen véleményeket a sajtóban és a nagy nyilvánosságnál. Volt kritika, persze a jobboldalról, de az nem kapott hangot a sajtóban.